Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 18:42   #4711
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Katee zdjęcia wrzucę jak będe miała pełen transfer czyli gdzieś za tydzień
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:55   #4712
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Na klubie wrzuciłam przepis na pyszną słodkość, jakby ktoś był zainteresowany
protestuję :p ja nie mam dostępu do klubu a też mam smaka na te Wasze pyszności hihihi :p może by tak na maila wrzucac??

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:17
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:59   #4713
katiem
Wtajemniczenie

Jestem

Dzień wariacki. Bylam dzisiaj w centrum - remonty dróg, objazdy, zwariować można.

Muszę chatę na blysk wylizać bo jutro zaprosilam sąsiadkę z synkiem
A tak mi się nie chce...

Co do glutenu jeśli kogoś jeszcze to interesuje - kupilam z hippa deserek po 5 miesiącu - jablka, gruszki z kleikiem orkiszowym - bez cukru, bez mm, z glutenem - jest go malutko, ale na początek wprowadzania w sam raz. Kupilam też kaszki bezcukrowe z Bobovity i kaszkę manną - promocja 2 plus 1 gratis

Moje dziecię skończylo 5 miesięcy - dzisiaj weszlo w 6
najlepszego dla Sonii Bafi

nadrabiam...

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:04   #4714
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kalpana z Avonu krem roodzinny do twarzy i ciala za 14 zl;p. Ja kiedys dostalam od siostry go od tak i zaczelam stosowac do twarzy pod makijaz. I już przy nim zostalam,bo go uwielbiam;p. Duze opakowanie starcza na dlugo i fajny jest.
Jakoś mnie te rodzinne kremy nie przekonują, bo mnie się wydaje, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... Powinno być na konkretny przypadek, a tak to nie wiadomo, czy to do suchej, czy tłustej... Ale może mi się tylko tak wydaje...?
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Kalpana, kremy Ziaji sa bardzo fajne, Perfecta też, tylko już sobie zdecyduj do jakiego typu cery

Kalpana, przypomniałam sobie, że ten Garnie też jest niezły:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ej.html&next=1
Miałam kilka z ziaji i jedne były fajne, a inne buble. Miałam taki fajny w czerwonym opakowaniu z jakimiś drobinkami i był boski, ale potem zaczęło mnie po nim strasznie obsypywać i nawet ostatnio próbowałam, ale znowu to samo... Nie wiem jaki jest dobry....? Mam mieszaną skórę, bardzo lubi mi się łuszczyć na nosie i dlatego chciałam nawilżający, żeby się tego pozbyć, bo jak fluid nałożę to jest masakra :/
A ten garnier jest też w wersji do mieszanej?
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja do lumpków też nie chodzę, bo raz, że nie umiem tam nic znaleźć (byłam raz jeszcze w czasach ogólniaka kiedy lumpki się pojawiały), dwa, że u mnie też mała mieścina i myślenie ludzi identyczne jak u Ciebie, a trzy, zwyczajnie się brzydzę ten zapach mnie odrzuca...
Ja kupuję wszystko na wyprzedażach za grosze, albo na all u ludzi co z UK przywożą i sprzedają (w wielopakach body, pajace, skarpetki, rajstopy itd.). Zawsze obkupuję z wyprzedzeniem na sezon ubranka i za groszę zawsze mam ładne markowe modne ubranka dla maluchów dokupuję później tylko jakieś drobne. Mała jest obkupiona na 3 lata naprzód oczywiście nie z wszystkiego, ale na rok z góry to wsio mam synek też obkupiony już na rok na przód Co do zabawek, dla małej nie kupuję jeszcze nic bo po bracie ma wszystko, mały ma sklep z zabawkami, niech się dzieli. Ja jestem jednk zdnia, że lepiej kupić jedną porządną rzecz, przymyślaną niż 10 tańszych, a lipnie wykonanych Kubuś ma pełno zabawek z FP i są nie do zdarcia, jeszcze nie tylko moja Iza sie tym nacieszy potem posprzedaję na all, ubranka po dzieciach nie raz sprzedalaza wiecej niz kupiłam
Ja też zapachem zachwycona nie jestem i tym, że trzeba grzebać po koszach, bo na wieszakach mało co jest, ale jak widzę jakie cuda dziewczyny potrafią znaleźć za grosze
U nas wyprzedaży nie ma takich dziecięcych rzeczy. Tzn. niby są te posezonowe, ale ceny dalej kosmiczne... W ogóle strasznie mało u mnie jest sklepów z ubrankami i ogólnie rzeczami dla dzieci. Jest hurtownia, to tam najczęściej kupuję bodziaki itd. ale mały wybór, 2 są z cenami takimi że głowa mała, zwykłe głupie body w jednym 30zł a w tym drugim 25... Jest też textil market i był taki fajny sklep, do którego lubiłam chodzić, bo fajne rzeczy i ceny przystępne, ale go zamknęli. I w snc też można było czasem coś fajnego dostać, body i pół śpiochy po 10zł, kombinezony zimowe były chyba po 20albo30zł, już nie pamiętam i zamknęli też
A na allegro to nie wiem, chyba nie umiem dobrze znaleźć, bo albo pojedyncze ubranka wypatrzę, albo są te całe zestawy i ceny ponad 100 wtedy... Wolałabym takie zestawy właśnie po kilka sztuk.
A zabawki, to ja nie mówię, żeby byle co kupować, tylko tak jak np. dziewczyny teraz kupują te grzechotki, co tam ta żyrafa jest i jedna grzechotka kosztuje 30zł, a nawet Tamlin pisała, że widziała prawie identyczne za 3zł. Więc jest różnica... No bo te niektóre chińskie podróby, to faktycznie lepiej omijać, ale są fajne tanie zabawki, ale nie mają wypromowanej firmy i dlatego są tańsze niż te np. z fp. Dużo osób chwali baby ono, albo canpola, a wcale nie są to drogie rzeczy. Nie mówię, żeby oszczędzać na dziecku, tylko zachować rozsądek, ale tak jak powiedziałam, jak ktoś ma kasę, to proszę bardzo Ja sama jakbym miała dużo kasy, to bym poszalała z rzeczami dla Małego Chyba trochę chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
E to krzesełko to nawet nie uważam, żeby było takie potrzebne. Ja póki co karmię na bujaczku pomimo, że mam krzesełko do karmienia. Na bujaczku jest właściwiej ułożona, a krzesełko i tak stoi u rodziców, żeby mięli gdzie małą posadzić jak jest u nich.
Powinno być odwrotnie może jak zrestartujesz kompa to wróci do normy.
No ja właśnie nie wiem jak to na razie zrobić, bo Mały jeszcze nie siedzi i nie chciałabym go sadzać w krzesełku, bo jest za mały na to moim zdaniem, a leżaczka nie mamy. Pewnie TŻ go będzie trzymał na kolanach w takiej półsiedzącej pozycji, a ja będę karmić, póki nie zacznie sam siadać.
TŻ siedział przed kompem i chyba coś pokombinował, że już normalnie chodzi

Dziewczyny, ile na początek dawać marchewki/jabłuszka? Bo czytałam, że 1-2 łyżeczki przez kilka dni, potem pół słoiczka, a potem cały... Ale ja nie będę dawała słoiczków, tylko swoje i nie wiem jak i co...
I jak np. skończy 4 miesiąc, to w pierwszym tyg. daje mu codziennie marchewkę, w drugim jabłko (marchewkę też czy wtedy nie?) A kiedy mogę zacząć zupkę?

Kurcze, powiedzcie mi jak to jest.... Kupiłam kombinezon zimowy który miał być DO 3miesięcy, a Krystianek już ma 3,5 i jak go włożę do niego, to dłonie ma tam gdzie powinien mieć łokieć. I wcale nie jest malutki ani chudziutki... I kombinezon nie jest zaniżony rozmiarem, bo porównywałam z takim który był 62 i identyczne wymiary. Na all też szukałam i większość takie... Nie wiem, może new-born powinien nosić żeby dobre było?

Colds biedna Melcia Nie ciekawie to wygląda
A powiedz mi co tam dla mnie upolowałaś ciekawego?

Zielona gratuluję, że dostaniecie kasę na remont Tylko żeby ta babka Was nie wkopała, że TŻ na czarno robi... Bo Tobie może pięknie ładnie w oczy mówić, a potem zrobi aferę z tego.... Ale mam nadzieję, że nie...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:08   #4715
Dearlie
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia oraz Sonii!!!
Stary 2013-01-29, 19:16   #4716
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że Antek od wczoraj "pierdzi" ustami jak kiedyś Zośka od Sojki.
hihi mój też tak od wczoraj ;] dziś rano jak mi spać nie dał to robił tak non stop ;]

Colds też współczuję mam nadzieję że malutkiej to zniknie i nie będzie po tym śladu

Agnus21 ojjj faktycznie ... straszne to kurcze czemu takie coś musi wychodzić dzieciaczkom ;(

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ide robic karpatke
mniaaaaaaam

aaa i muszę się pochwalić że wczoraj i dziś Chodakowską ćwiczyłam :p jutro też muszę się ogarnąć bo przeważnie na trzeci dzień rezygnuję hihi ale muszę coś ze sobą zrobić ;] jutro idę też z koleżanką na ćwiczenia na takich dużych drewnianych rolkach masujących (zapomniałam jak się to poprawnie zwie) - ona już chodziła przez miesiąc i to jej zbiło 1,5cm z obwodu ud :O

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:19
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:17   #4717
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Witam was wszystkie! troche probuje nadrabiac ale ciezko mi idzie. duzo piszecie to nie ogarniam tematu.

co u nas? my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace! mala rosnie jak na drozdzach. juz wszystko na 74 mamy. u was tez tak?

organizuje chrzciny na odleglosc no bo beda w szczecinie a ja w chorzowie. ale jakos damy rade. mysle nad strojem bo mi jeszcze 5kg na + zostalo i ciekawe czy w te 2 michy mi spadna. cos moloznie mi idzie. a u was jak?

czytalam ze wy juz dzieciaczkom jedzonka dajecie. dla mnie jak na chwile obecna to czarna magia. nie wiem co z czy i od czego zaczac. daje malej troche wody jedynie.

dziewczyny co karmia jeszcze piersia: od czego zaczelyscie?

wicie co fajnego znalazlam w internecie fryzjera co przyjezdza do domu i babka mi w piatek zrobila pasemka nalozyla farbe i tak sie ciesze ze szok! bo ja jeszcze nie moge sobie pozwolic by isc do fryzjera na ok.3h. a tak to w domu i jeszcze mi wymodelowala, podciela. i mojego tz tez opitolila. super sprawa!! swietnie ze takie rzeczy sa dostepne.

bede sie starala czesciej odzywac bo tyle sie mozna od was dowiedziec,.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 19:24   #4718
ula2689
Wtajemniczenie

Kalpana a pepco gdzieś blisko nie masz?

Ja kupiłam z Hipp jabłka i banany z biszkoptami skład: jabłka 50%, banany 25%, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, woda, biszkopty 6,3%, witamina c.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

A jeszcze Kalpana odnosnie allegro to ja robię tak że oglądam ciuszki za 1zł lub 2 i jak znajdę cos ciekawego to patrze jakie jeszcze przedmioty sprzedaje dana osoba.Staram się kupować u jednej osoby kilka ciuszków wtedy z przesyłką wychodzi po 3, 4 zł za sztukę.
A na Tablica.pl szukasz ciuszków?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:36   #4719
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Też się staram w domu, ale na wyjeździe nie ma jak
bawiła się nią jak zaczarowana.
Ja u mamy czy u tesciowej prosze o miseczke z woda. A w innych miejscach tp tez chusteczki, ale rzadko gdzies indziej bywamy. A teraz juz w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochanie ja Cię rozumiem,że boisz się o zdrowie Majeczki,pewnie też bym uważała bardziej.Choć powiem szczerze,że ja wole jak jest temp.na minusie niż dodatnia,bo raz,że Kubuś mi lepiej śpi jak jest takie rzeźkie powietrze,a dwa jest mniej zarazków.
Niby tak, ale wirus grypy w lodzie lepiej przeżywa niż w temp. dodatniej, dlatego to tez tak nie do końca, bo temp. - 10 nas nie chroni.
Najchętniej zabarykadowałbym się w domu i nikogo nie wpuszczała... tak strasznie się boję, nie chcę trafić do szpitala trzeci raz.

Agnus faktycznie ten naczyniak duzy. Daj znac jak cos bedziesz wiedziała.
W jaki sposób uczyłas Alicje zasypiac w łózeczku?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:41   #4720
kraven
Zakorzenienie

dla Sonii

Jasiu dzisiaj pierwszy raz zasnął w łóżeczku przy projektorze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:43
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:44   #4721
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Kalpana a pepco gdzieś blisko nie masz?

Ja kupiłam z Hipp jabłka i banany z biszkoptami skład: jabłka 50%, banany 25%, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, woda, biszkopty 6,3%, witamina c.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

A jeszcze Kalpana odnosnie allegro to ja robię tak że oglądam ciuszki za 1zł lub 2 i jak znajdę cos ciekawego to patrze jakie jeszcze przedmioty sprzedaje dana osoba.Staram się kupować u jednej osoby kilka ciuszków wtedy z przesyłką wychodzi po 3, 4 zł za sztukę.
A na Tablica.pl szukasz ciuszków?
Niestety nie mam. Musiałabym do Krakowa jechać, a i tak daleko od dworca z tego co patrzyłam na mapie....

Ja oglądam takie do 5zł, ale dochodzi przesyłka, co najmniej drugie 5, a niektórzy sobie liczą np. 9.... No i często mam tak, że jedna rzecz mi się u kogoś podoba, a reszta to takie szmatki...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:02   #4722
lourose
Wtajemniczenie

cześć

straszne te naczyniaki aż żal patrzeć na dzieciaki

u nas jest masakra ze spaniem w dzień jak mi się uda odłożyć Zosię to budzi się po 10 min, na rękach śpi 30min na spacerze max godzinę
jestem tym zmęczona

tż na imprezie firmowej a Zośka budzi mi się co pół godz i bujam ją trochę na rękach
idę spać
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:07   #4723
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Jakoś mnie te rodzinne kremy nie przekonują, bo mnie się wydaje, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... Powinno być na konkretny przypadek, a tak to nie wiadomo, czy to do suchej, czy tłustej... Ale może mi się tylko tak wydaje...?
Teoretycznie moze i tak jest... Ale skoro piszesz, ze zalezy ci na niskiej cenie to dlaczego nie spróbujesz? Cena jest komicznie śmieszna, wiec jak Ci na twarz nie bedzie pasował t zawsze mozesz uzyc jako nawilzacza na nogi,albo wyrzucic po prostu. No nie wiem, jak tam chcesz. Ja mam cere mieszana i teraz jest rewelacyjna Dobrze nawilzona i taka gładka. Uwielbiam ten krem.
I według mnie nie powinnas sie wstydzic chodzic po lumpeksach. Ludzie gadaja i gadac beda czy tam chodzisz czy nie... Uwierz mi nawet Ci sie nie sniło co gadaja o Tobie - wiem to z własnego doswiadczenia... całe zycie na wsi mieszkałam...nauczyłam sie odcinac od tego... Dla mnie nie jest wazne co ludzie gadajA... Mam swoja cudowna rodzine: meza, córke, mame, tate i siostry i ich zdanie sie dla mnie liczy, inni jak chca - niech gadaja:P

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
aaa i muszę się pochwalić że wczoraj i dziś Chodakowską ćwiczyłam :p jutro też muszę się ogarnąć bo przeważnie na trzeci dzień rezygnuję hihi ale muszę coś ze sobą zrobić ;] jutro idę też z koleżanką na ćwiczenia na takich dużych drewnianych rolkach masujących (zapomniałam jak się to poprawnie zwie) - ona już chodziła przez miesiąc i to jej zbiło 1,5cm z obwodu ud :O
Wy przejmujecie sie waga, a ja to pewnie juz wage mam mniejsza niz przed ciaza:P. Nie moge sie doczekac az znowu zaczne wpieprzac czekolade bez ograniczen, jesc fastfoody, tartille z mc i tort bezowy - to juz w maju... Chociaz moze jak wróce do pracy to mi sie uda jeszcze mała dokarmiac... to moge tedy tort bezowy zjesc?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:18   #4724
tamlin111
Zakorzenienie

Bylismy u księdza chrzciny ustalić. Zaproszenia rozdane a my dopiero w Kościele termin zaklepaliśmy
Cytat:
A co do kremów, to polecacie jakiś dobrze NAWILŻAJĄCY do 35zł?
Garnier

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanie odnośnie rozszerzania diety. Jeżeli już to wyjaśniałyście, to z góry przepraszam.

Mam już sporo słoiczków kupionych, choć rozszerzanie zaczynamy dopiero za miesiąc. Gdy kupowałam je, to robiłam to na zasadzie: Przykładowo:

-jabłko
-morela
-jabłko-morela

(nie chce mi się lecieć sprawdzać, może to była marchewka zamiast jabłka, ale nie czepiajmy się szczegółów )

Do rzeczy... jak powinnam te 3 produkty wprowadzać? W takiej jak wymieniłam powyżej czy: jabłko, jabłko-morela i dopiero na koniec sama morela?

Z góry dziękuję za odpowiedź!
ja tam daję co mi w łapy wpadnie, nie kieruje się jakąś kolejnością. Dziś Matis jadł pierwszy raz śliwki, oblizywał się jak dziki tak mu smakowały.

Cytat:
Ogólnie stan jest dobry, mamy lekką asymetrię, zakaz leżaczka na jakiś czas i dużo ćwiczenia na brzuszku więc dzięki za kciuki.

Cytat:
Skoro mowa o naczyniakach. Tak wygląda u nas...
Na początku był malutki, niestety rośnie szybko razem z nią.
Ojej, biedna mała.

Cytat:
Najlepszego

Cytat:
Kurcze, powiedzcie mi jak to jest.... Kupiłam kombinezon zimowy który miał być DO 3miesięcy, a Krystianek już ma 3,5 i jak go włożę do niego, to dłonie ma tam gdzie powinien mieć łokieć. I wcale nie jest malutki ani chudziutki... I kombinezon nie jest zaniżony rozmiarem, bo porównywałam z takim który był 62 i identyczne wymiary. Na all też szukałam i większość takie... Nie wiem, może new-born powinien nosić żeby dobre było?
A to u nas akurat na odwrót, kombinezon 68/74 jest za mały już, a teoretycznie powinien jeszcze długo służyć. Tak samo miałam z mniejszymi, że za szybko wyrastał, na jakieś maleńkie trafiałam.

Cytat:
Ja oglądam takie do 5zł, ale dochodzi przesyłka, co najmniej drugie 5, a niektórzy sobie liczą np. 9.... No i często mam tak, że jedna rzecz mi się u kogoś podoba, a reszta to takie szmatki...
Teraz jeszcze poczta zmieniła cenniki i ceny przesyłek są masakryczne, allegro przestanie byc opłacalne.
Stary 2013-01-29, 20:26   #4725
zielona1911
Zakorzenienie

Ale mnie boli ząb jestem bardzo tępa,zamiast od razu isc do dentysty jak plomba mi wypadła z tyłu jedynki to ja tak co chwile przesuwalam wizyty a teraz jak przystawilam lusterko do gęby i spojrzałam w drugie lusterko to omal sie nie przewrocilam jaką mam duża dziure niby nie widac z przodu ale z tylu tragedia. 6 mam wizyte i pojde napewno. Tylko czy plomba sobie da rade? mam ubytek na jakies pół zęba a najgorsze ze teraz boli a wczesniej bolał na zimno czy gorąco i boje sie ze bede go musiala przeleczyc kanałowo i zbolu sie chyba pos.ram
I jak juz mi beda robic to kanalowe to od razu zaloza plombe czy znowu bede musiala na plombe przyjsc pozniej?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:35   #4726
lilka00
Wtajemniczenie

My byliśmy dzisiaj u neurologa i nic pozytywnego, nie dość, że malutkie ciemiączko raczej nic pozytywnego nie wróży i dostaliśmy skierowanie na dalsze badania krwi i mamy w pon iść do poradni metabolicznej poprosić, żeby nas przyjęli i podobno przyjmą w takim przypadku, chociaż mamy termin na wrzesień, to jeszcze Kinga nie przechodzi próby trakcji i jak w ciągu 2 tygodni nie będzie poprawy to czeka nas rehabilitacja. Smutno mi .

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny i tak macie dobrze jeżeli chodzi o wczesne wstawanie waszych malenst, Colds pisala,że o 5, Katee,że o 6,a mi się zaraz przypomina lilki Kinga;p,że cale noce nie przesypia... I moja Maja też tak ma. Dziś wstala o 4 to jestem w 7 niebie,ale z reguly meczymy się z kupa już od 2.30.Ale to stekanie i tak lepsze niż kolki i calodniowe stekanie oraz calonocny placz ( z reguly do 24-1 i od 4 na nowo).A teraz jest coraz lepiej,wwiec na prawde narzekac nie mogę.Wiem,że te akcje kupowe też niedlugo się skoncza i dzidzia bedzie spokojniejsza
No moja mi dała popalić swego czasu, ostatnio odpukać jest dużo lepiej, najpierw w nocy budziła się na karmienie tylko co 3 godzinki i spała dalej, to dzisiaj spała od 21:30 do 7, wczoraj od 20:30 do 5:30, normalnie żyć nie umierać . Życzę, żeby u Was też się tak ładnie unormowało.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:35   #4727
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojej ja też cieszę się, że to już za nami!!!

Przyszła kiecka z Zary, przeceniona z 299 na 79. Cudna! Ale nigdy nie dałabym za nią tej pierwotnej ceny
Wrzucam zdjęcie na maila
fajowa.
Kurcze Gda, Ty to laska jesteś. też bym chciała takie nogi

Cytat:
Tamlin bardzo bardzo dziękuję

Ja tez wlasnie sie męcze z kompem bo mąż zabral mojego laptopa i zostawil mi taka starowinkę, który musi ciągle na kablu wisieć. A kabel strasznie krótki więc siedzę na podlodze i już mnie boli i kręgoslup i nogi...

My mamy mleko Babydream w razie co.
Mialam jedno opakowanie Bebiko, ale Pawel wychlal Bo tam jest na pudelku śliczny misiu i zawsze wolal mleko z misiem

Co do kaszek to ja kupowalam owsianą i jaglaną. A później jak Pawel byl starszy to wielozbozową.
nie ma to jak poświęcenie dla wizażu
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
no dobra kupiłam taką i od jutra będę podawać pół łyżeczki z własnym mlekiem. na początek powinno być ok?
i tylko tak zapytam, najlepiej na noc, czy rano?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie,czy Wasze dzieci tak robią:
bo dziś zauważyłam,że Kubuś jak go przewijam i chce,by wziął nóżki do góry to on je prostuje i tym samym robi jakby mostekmoże coś ćwiczy
W ogóle to głowy nie ciągnie za sobą jak go podnoszę za rączki,gdy leży na plecach,ale sam łapie się za fraki i ją podnosi,robi jakby łódeczkę
Myślicie,że wszystko w porządku?

Już wybrałam
Katee, dzięki, że wybralaś zdjęcia
a mostek to normalne na tym etapie.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Pokażę Wam naczyniaki Melanii..
jejku.. biedna Melcia. Na Twoim miejscu okropnie bym panikowała i od lekarza do lekarza chodziła... mam nadzieję, że bez żadnych interwencji przed pierwszymi urodzinami się wchłoną
Cytat:
kubełkowa to taka: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...985474388.html właśnie taką mam przechyla się cała do tyłu, a nie, że samo oparcie
nie wiem dlaczego, ale mam poczucie, że dziecku w takim wózku nie jest wygodnie. Może się mylę?
Cytat:
Ja jestem mały knypek, bo mam 154cm ( w dowodzie 2 cm więcej ). Przy wadze 45kg byłam szczupła, ale nie za chuda. Aczkolwiek, tak jak pisałam... byłabym zadowolona, gdyby chociaż udało się te 50kg na początek uzyskać.

Cytat:
no to rozumiem.... ja mam 158, a w dowodzie tak jak Ty - dodane 2 cm ja najlepiej z wagą 55 kg wyglądam...ale kiedy to było od jutra dukam choćby nie wiem co!
hehe to ja tez dołączam do grona tych, co sobie wzrost w dowodzie zawyżają
160 cm + 2 w dowodzie
Cytat:

Powiedzcie mi co się stało, że jak świeci mi się ta lampka na klawiaturze od dużych liter, to pisze mi małymi, a jak wyłączę capslockiem, to wtedy pisze dużymi... Czyli odwrotnie niż ma być....?
spróbuj wcisnąć jednocześnie ctrl+shift
powinno pomóc

wczoraj nachwaliłam sie Zuzanę,. że taka grzeczna, śpi do 9-10 rano i dziś mam za swoje. ktoś mi dziecko podmienił. podudka o godz. 6, w ciągu dnia dwie drzemki po niecałe pół godziny i wycie non stop. Nic jej dziś nie pasuje... no może tylko marchewka z jabłkiem opędzlowana w try miga...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:40   #4728
katiem
Wtajemniczenie

Ale mi gaugany dzisiaj dają popalić starszy nadal nie ma zamiaru spać...

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-29, 21:11   #4729
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Co do glutenu jeśli kogoś jeszcze to interesuje - kupilam z hippa deserek po 5 miesiącu - jablka, gruszki z kleikiem orkiszowym - bez cukru, bez mm, z glutenem - jest go malutko, ale na początek wprowadzania w sam raz. Kupilam też kaszki bezcukrowe z Bobovity i kaszkę manną - promocja 2 plus 1 gratis

nadrabiam...
To wszystkiego naj naj dla Kubusia
No właśnie Bafi nam zaginęła i martwię się o Nią..
A jaki deserek z tego hippa kupiłaś?
Cytat:

Dziewczyny, ile na początek dawać marchewki/jabłuszka? Bo czytałam, że 1-2 łyżeczki przez kilka dni, potem pół słoiczka, a potem cały... Ale ja nie będę dawała słoiczków, tylko swoje i nie wiem jak i co...
I jak np. skończy 4 miesiąc, to w pierwszym tyg. daje mu codziennie marchewkę, w drugim jabłko (marchewkę też czy wtedy nie?) A kiedy mogę zacząć zupkę?

zaczęłyśmy od 3 łyżeczek jabłuszka. Dopiero trzeciego dnia załapała o co chodzi w jedzeniu łyżeczką i przestała pluć, a czwartego dnia pokochała smak jabłka
Pamiętaj, że marchewka może mieć działanie zestalające. Zuźka po samej marchewce się mocno męczyła. Dopiero, jak daję marchewkę z jabłkiem, to kupki znów idą jak marzenie
w kwestii kombinezonu, jak za długie rękawki, to bym się nie martwiła. Dłonie nie marzną Zuzance stópki już wystają, a rączek ciągle gdzieś w rękawie muszę szukać.
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

co u nas? my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace! mala rosnie jak na drozdzach. juz wszystko na 74 mamy. u was tez tak?

dziewczyny co karmia jeszcze piersia: od czego zaczelyscie?
jaka duża! wow!
temat rozszerzania diety to i dla mnie magia... gubię się w tym. Ostatnio postanowiłam zdać się na swoją intuicję.
zaczęłam od jabłka, teraz jabłko z marchewką. później albo jakbłko-dynia albo marchew-ziemniak.
no i kaszkę mannę z bobovity z glutenem do własnego mleka od jutra zamierzam dodawać dawać
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Bylismy u księdza chrzciny ustalić. Zaproszenia rozdane a my dopiero w Kościele termin zaklepaliśmy
Wy to pokręceni jesteście
oczywiście pozytywnie!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:12   #4730
colds
Zakorzenienie

Proszę abyście wymyślały tytuły do następnego wątku
Stary 2013-01-29, 21:27   #4731
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no dobra kupiłam taką i od jutra będę podawać pół łyżeczki z własnym mlekiem. na początek powinno być ok?
i tylko tak zapytam, najlepiej na noc, czy rano?
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się że tą kaszkę możesz z wodą rozrobić, bo ona ma mleko w składzie. I taką podać przed karmieniem piersią. No i w schemacie bobovity jest płaska łyżka, czemu chcesz dawać tylko pół łyżeczki?
Ja podaję wieczorem, ale czy to lepiej czy gorzej
W sumie jak dasz rano to będziesz mogła cały dzień obserwować czy nic się nie dzieje.

Kalpana krem z Ziaji bionawilżający z białą herbatą jest boski!

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-29 o 21:31
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:39   #4732
katiem
Wtajemniczenie

dziękujemy za życzenia

Maggie deserek taki
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...rkiszowym.html

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

wracam do sprzątania

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-29, 21:40   #4733
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się że tą kaszkę możesz z wodą rozrobić, bo ona ma mleko w składzie. I taką podać przed karmieniem piersią. No i w schemacie bobovity jest płaska łyżka, czemu chcesz dawać tylko pół łyżeczki?
Ja podaję wieczorem, ale czy to lepiej czy gorzej
W sumie jak dasz rano to będziesz mogła cały dzień obserwować czy nic się nie dzieje.
Jezeli cos jest mleczno - ... to z woda sie robi.
Stary 2013-01-29, 21:50   #4734
gda
Zakorzenienie

Jeju to dziecko dopiero zasnęło... Musieliśmy mu dać 1/4 czopka, bo go zatkało. Zrobił kupkę, bardzo gęstą już. Od tej marchewki z ziemniakiem chyba. Jutro muszę dać coś lżejszego i rozluźniającego.
W ogóle ostatnią godzinę Henio zachowywał się jak szaleniec. Taki pobudzony, gadał, piszczał, krzyczał i machał nogami i rękoma ciągle! Wiecie o co chodzi...? Teraz w końcu zasnął na rękach pionowo kołysany.

Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po
jedzeniu jakoś na szybko po nie sięgam i nie wiem czy dobrze robię...

Axxxa - ja na cycu podałam najpierw jabłuszko kilka dni, potem marchewkę i marchewkę z jabłkiem kilka dni i wczoraj marchewkę i ziemniaka. Codziennie koło 11-11.30 daję.

Piszecie o sh, ja nie potrafię w nich szukać i nie mam cierpliwości do tego. Wolę mieć to wszystko wystawione przed nos jak w sieciówkach... Co do zabawek, to uwielbiam też te z Baby Ono Ogólnie to na razie nie wydaję dużo na zabawki, wszystko dostajemy na szczęście. Ale nie kupiłbym czegoś z badziewnego plastiku, bo bym się bała dodatku BPA...

Idę dalej poczytać.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:52   #4735
gda
Zakorzenienie

Aaa zamiast kremu używam żelu hialuronowego plus oleju z pestek arbuza. Jedno opakowanie tego i tego starcza nawet do roku, bo biorę po kropli tego i tego. Wychodzi taniej niż jakikolwiek krem, a jest idealne do mojej mieszanej cery z wypryskami
Stary 2013-01-29, 21:57   #4736
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Lecę nadrobić dzisiejszy dzionek

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wyczytałam w necie że herbatki z rumiankiem mogą uczulać. Ogółem zioła mogą powodować alergię.
No nic, spróbuje jednak wyeliminować na razie te herbatki.

A to mój dzidź, który sam bez pomocy przekręcił sie na boczek
i ten uśmiech

Cytat:
Pokażę Wam naczyniaki Melanii..
ojej biedulka

Cytat:
colds ale blednie Jej,prawda?

u Pola wygląda tak:
pierwsze zdjecie z pazdziernika a drugie ze stycznia
faktycznie widać poprawę

Cytat:
ide robic karpatke
uwielbiam! oj kusisz...

Cytat:
ojej

Cytat:

nadrabiam...
najlepszego dla maluszków

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Jasiu dzisiaj pierwszy raz zasnął w łóżeczku przy projektorze
dla Jasia

Cytat:
Proszę abyście wymyślały tytuły do następnego wątku
hoho no faktycznie lada dzień i będzie nowy wątek
Stary 2013-01-29, 21:57   #4737
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
fajowa.
Kurcze Gda, Ty to laska jesteś. też bym chciała takie nogi
Oszalałaś? Nogi jak nogi, nic specjalnego....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 21:59   #4738
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
o rany biedactwo kochane

Cytat:
Kasiam a mówiła ci coś lekarka o suplementacji wapnia przy diecie bezmlecznej? U ciebie i dziecka?
ja karmie mm. i nutramigan ma wapn w skladzie. ty na pewno jak rezynujesz z nabialu musisz cos brac, a czy dziecko tez to nie wiem, musisz zapytac

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie, trochę mnie nie było. Ale do jutra mam czas na oddanie pracy i co Antek śpi to piszę i tak na okrągło i już mam dość A jeszcze mój promotor się okazał kompletnym idiotą to chodzę cała zestresowana... Jak dobrze pójdzie to w połowie lutego obrona
Troszkę podczytywałam, ale nie do końca.
Colds, biedna Melcia z tymi naczyniakami nie dziwię się, że się martwisz, ja bym panikowała
Kasiam, śliczna Twoja kruszynka i zobaczysz będzie dobrze. Nutramigen nie jest zły, ja też piłam jako dziecko. A na lekarzy brak słów, że nie potrafili stwierdzić skazy.
Co to wózka, to jeszcze korzystamy z gondoli, ale Antek też już się na styk mieści, mam nadzieje, że do wiosny jeszcze pojeździ
A dzisiaj moje dzieciątko jest aniołem, spał całą noc, został z babcią, jak wróciłam o 16 poszedł spać i śpi do teraz - a ja tęsknie
dziekuje

u nas tez gondola jest prawie na styk, nie wiem czy do 6 miesiecy pojedzimy

Cytat:

.
ja ogolnie uwazam ze avon to troche szajs. nic juz taam nie kupuje od dawna. najlepiej wejdz sobie na KWC wizazu i znajdziesz dobry krem nwilzajacy

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj u neurologa i nic pozytywnego, nie dość, że malutkie ciemiączko raczej nic pozytywnego nie wróży i dostaliśmy skierowanie na dalsze badania krwi i mamy w pon iść do poradni metabolicznej poprosić, żeby nas przyjęli i podobno przyjmą w takim przypadku, chociaż mamy termin na wrzesień, to jeszcze Kinga nie przechodzi próby trakcji i jak w ciągu 2 tygodni nie będzie poprawy to czeka nas rehabilitacja. Smutno mi .

.
ale co to znaczy ze nic pozytywnego ? moja Giulia tez slabo z trakcja, ale nasza neurologa stwierdzila ze miesnie pracuja dobrze i nie ma co naciskac. idziemy teraz we czwartek znowu.

ehh ide do mojej pannicy spac, biedna zasnela oblepiona plastrami. musze jej robic taki opatrunek na policzkach, gruba warstwa masci z antybiotykiem, na to mokry gazik+suchy gazik+papierek i przylepić przylepcami do policzków..masakra..jak musi jej byc nie wygodnie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:01   #4739
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
To Dominik nie,caly czas ma buzinke roześmianą i nie pociera jej łapkami. Czy skaza na policzkach zawsze musi swędziec?
U nas nie swędziało.
Stary 2013-01-29, 22:01   #4740
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po
jedzeniu jakoś na szybko po nie sięgam i nie wiem czy dobrze robię...
ja właśnie tymi do pupci wycieram buźkę po jedzonku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości