|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Justyna to zerknij na tesco, dziewczyny pisały że są rozmiar 2 80szt po 40zł, ale nie wiem czy duże tesco czy małe też.
|
#1382 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ta cena to mała przesada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Jasia
|
|||||||
|
|
|
#1383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla JasiaCytat:
dla małej uparciuszki ![]() Cytat:
![]() na pewno Dziadek nie chce żebyś się smuciła i podpowiada Matyldzie na uszko, żeby Cię rozweselała Cytat:
niedawno wróciliśmy do domku, pierwsze co to zerknęłam na aukcję, że ktoś kupił te dresiki ![]() ale dobrze, że to któraś z nas, będę mogła chociaż na zdjęciach podziwiać. ale musisz wiedzieć, że będę Ci ich zazdrościła
|
||||
|
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Jestem, wróciłam z zakupów i padam. Nadrobiłam, ale na nic więcej nie mam sił. do jutra
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
masakra... ciągle mnie wywalało z wizażu i nie mogłam odpisać
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
był gdzieś skrót???????????????
|
#1388 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Jasia!Cytat:
za wizytę!Oby się udało! ![]() Nas dzisiaj mieszkanie znalazło samo Ja też! Wolę jak ktoś dzwoni do mnie koło 22 niż o 9 rano... Będzie dobrze! ![]() Cytat:
A tak serio, do usłyszenia jutro ![]() ---- Ale żeście dzisiaj poszalały z pisaniem... U nas dzień bardzo pozytywny. Pospaliśmy z Mężem odseparowani (dziad tak chrapał, że nie mogłam usnąć nawet w pokoju obok), później odebraliśmy ważny telefon (mieszkanko nas znalazło ) a później byliśmy na kolacji. Objedliśmy się jak bąki, a ja dodatkowo opiłam się pysznego mohito bezalkoholowego. Zauważyłam, że ostatnio jakoś dużo jem, co za tym idzie rosnę i mi coraz ciężej... Nawet przewrócić się w nocy z boku na bok...Kurdę woda mi się kończy, zaraz nie będę miała co pić, a suszy mnie jakbym na kacu była. Ktoś podrzuci mi z butelkę?
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
codzienna prasowka, hehe.
na profilu superniani trwa dyskusja o kolczykach i przekluwaniu uszu niemowlakom...glowne pytanie ""PO CO" ![]() i artykul, ciekawy http://www.dziecipoznan.pl/news-4142...komu_ma_sluzyc no to jeszcze to http://dzieci.pl/gid,15279797,img,15...puticaid=6ff90 ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- http://www.bazaarproeco.pl eko-kosmetyki dla dzieci http://natemat.pl/48743,nie-boj-sie-...c-i-wychowywac ciekawy artykul, jakby ktoras sie nudzila u szymka w przedszkolu jest pan przemek. dzieciaki go uwielbiaja. graja z nim w pilke, na komputerze...ale tez co roku zajmuje sie starsza grupa.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-29 o 23:34 |
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postaram się nie zapomnieć jutro, dziś już za ciemno jak na możliwości mojego telefonu ![]() kupiłam sobie najtańszy szlafrok na allegro do porodu ... no ale szkoda mi tak było tylko szlafrok zamawiać to wzięłam od razu ceratki pod prześcieradło do łóżeczka i woreczki na zużyte pampersy ... no i z przesyłką zrobiło się prawie 60 zł ... dziś przyszła wypłata a mi zostaje 300 zł na miesiąc po zapłaceniu dwóch rachunków i spłaceniu debetu ... porażka zaraz wyrzucę kota przez okno !!!!!!!!! zbiera jej się na kupę, zawsze ma takie adhd przed, od godziny mi dom demoluje a ja nie mogę co chwila za nią gonić i dawać w tyłek
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-29 o 23:53 |
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
dobranocka, gasze swiatlo
(godzine meczylam sie z ustawieniem suwaczka...myslalam, ze to wina kodu, a ja po prostu nie umialam znalezc edycji podpisu )
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-30 o 01:25 |
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zamknij ją w pustej szafie ![]() Wczoraj wizaż mi totalnie padł, teraz się zbieram do okulisty
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też teraz więcej piję (co u mnie oznacza, że w końcu dobijam do litra wody dziennie ![]() Cytat:
kupiłaś dużo ważnych rzeczy, nie miej żadnych wyrzutów sumienia śniadaniuję sobie z wami. i mi się nic nie chce... ale muszę w coś ubrać mojego brzuchola i iść do pracy...
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie nadrabiam bo jestem na tablecie a strasznie wolno chodzi. Chciałam się przywitać w 25tc i zaameldować, że nie wiem o co ten cały szum z glukozą, po cholerę tak nią straszą Mnie się to całe nie rozpuściło i kawałek zjadłam a babki mi mało na zawał nie padły Mężu załatwił ortopedę w 5 minut i gips już zdjęty, jedynie ma jeszcze tydzien L4. Wpadnę pózniej |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
hej... melduje, że u mnie do dupy w nocy bolał mnie brzuch tk, że mi się śniło, że straciłam dziecko...
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo, Justi zaczyna 25. tydzień, czyli ja 23.
za pół tygodnia zacznę 6ty miesiąc...... to już tak poważniej brzmi ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Justi gratuluje 25 tyg...
![]() cloche 23 ![]() wiem, że to tylko głupi sen, ale tak cholernie boli ![]() ![]() moja przyjaciółka o 3 w nocy napisała, że odeszły jej wody płodowe więc pewnie rodzi. Ma być córeczka..
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
nuncia, to pewnie dlatego ci się pokręciło i przyśniło... a brzuszek się tylko rozciągał
![]() a ja się zmywam do roboty!
|
#1399 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 25 tc! No i w końcu masz odgipsowanego faceta- Cytat:
Cytat:
za 23 tc!Czyli jak Wy zaczynacie dzisiaj, to ja dzisiaj kończę 21, a jutro zaczynam 22 ---- Dzień dobry! Witam się już po śniadanku. Siostrzyczka kochana mnie obudziła z rańca, bo przecież ktoś musi po Nią wyjechać na dworzec, a oprócz mnie nie ma kto Niech Jej będzie, nawet obiad Jej zrobię, niech ma ![]() Idę zatem się ubierać, muszę wstąpić po wyniki, zanieść do pracy zaświadczenie, żeby szefu mi wypełnił do kredytu, wstąpię po jakieś zakupy na obiad i tak pewnie zleci przedpołudnie. A nie, najpierw muszę się doprowadzić do porządku... ![]() Kto tam dzisiaj wizytuje?!? dla Was pearl87, Magiusa, vil84 (nie pamiętam czy w końcu przełożyłaś wizytę, czy nie), pawie_oczko---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Szprociu i cloche dziękuję za słowa otuchy
![]() Też mam problemy ze snem... dość, że nie mogę zasnąc do późna to kręcę się budzę się w nocy...zrobię dziś drożdzowe ciasto z rodziynkami i kruszonką...
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak AC
Witam się porannie.. Mam obie pary spodni ciążowych brudnych i musiałam pójść do roboty w nieciążowych jeansach.. Ledwo je na dupe wcisnęłam... Wszystko mnie uwiera..ehh Wczoraj byłam u okulisty.. Dno oka zdrowe, nie ma przeciwskazań do rodzenia naturalnie |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
jest kopie
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Marchewka super,że z oczkami ok i możesz sn próbować ![]() Justi za 25tcCloche za 23tcNuna nie stresuj się babo! Mi też od kiedy jestem w ciąży śnią się no noc chore,wyraźne sny:/ Ale to tylko sny! ![]() Szprotka trzymam kciuki za własne M Axelka czekam na wieści co z Waszym mieszkankiem i trzymam też kciuki aby czekało na Was
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, dawno do Was nie zaglądałam, ale teraz mam troszkę luziku w pracy więc mogę sprawdzić co u Was. Kurcze ale ten czas leci, większość z Was już ma sporo rzeczy naszykowanych i kupionych. U mnie prawie połóweczka bo 19 tydzień, ale tak szczerze mówiąc to jeszcze nic nie mam kupionego. Co prawda mój mąż już zaciągnął mnie do sklepu z wózkami abym coś upatrzyła, spodobał nam się model Laret firmy Tako, zwrotne i niedrogie. A Wy macie już coś upatrzonego lub kupionego? Mój maż gdzieś wypatrzył też takie pasy do jazdy w samochodzie dla ciężarnych mam. Macie coś takiego? Opłaca się to kupić? Pozdrawiam gorąco
|
|
#1406 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ale się wyspalam zaczynamy dziś 24 tydzień![]() Wczoraj już nie miałam sił pisać... Kupiliśmy Pawełkowi: 2x body z długim rękawem spodnie dresowe - najbardziej mi się podobają sweterek pościel do łóżeczka 2x prześcieradło kocyk i pampersy Cytat:
i na pewno wszystko jest w porządku Cytat:
za 25 tc. Pocieszyłaś mnie z tą glukozą, bo też się muszę za niedługo wybrać ![]() Cytat:
, wrzucę zdjęcie później przyszyłam rzepy do takie prostokątnej płaskiej poduchy pod tyłek. Działa tak samo jak te ze sklepu tzn. obniża i podtrzymuje pas pod brzuchem a nic mnie to nie kosztowało
Edytowane przez vujka Czas edycji: 2013-01-30 o 09:29 |
|||
|
|
|
#1407 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dziś na śniadanie kanapki z sałatą, szynką i pomidorem, jak chcesz to wpadnij ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w nagrodę? Cytat:
![]() mówiłam, że to nic strasznego ![]() Cytat:
![]() kurde w nocy obudziłam się na siku i tak mnie brzuch bolał, że nie mogłam wstać a jak już wstałam to ledwo do łazienki doszłam.. ale chyba mały mi coś uciskał, bo po położeniu się już było ok
|
|||||||
|
|
|
#1408 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba i jak dobrze pójdzie od marca mieszkamy na swoim... Co tam słychać? Cytat:
za 24 tc i za zakupy też
|
|
#1409 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wiem jak ciężko jest coś sensownego znaleźć...zazdroszczę.. mąż tak pracuje (ma dwie prace, z tego jedna popołudniu), że nie ma szans był ze mną tylko na pierwszym, kiedy mała była jeszcze małą kropeczką z bijącym serduszkiemCytat:
nussbeisserki np. nie chcą czekać mąż tak samo robił parę lat temu zdjęcie dyplomowe ![]() Cytat:
u nas 2 dzień 26 tygodnia, czekam na tę wizytę, bo kurcze bardzo mi się mała uspokoiła ostatnio. Co prawda dziś bez usg, ale zawsze będzie można serduszko posłuchać, usłyszeć opieprz za przybieranie na wadze, itd. poza tym rozstrzygnie się sprawa ze zwolnieniem z pracy już do końca, chyba nie będzie innego wyjścia. Więc pewnie jutro mnie czeka wycieczka do pracy i niezbyt łatwa rozmowa z panią dyrektor. Zapytam też o tą cytomegalię, bo nie miałam. I pewnie glukozę też dostanę wreszcie.Jakaś jestem zestresowana, chyba się odmóżdżę jakimś filmem z rana ![]() Cytat:
nie mam wyjścia, bo mieszkam póki co na wsi i bez samochodu się nie dostanę nigdzie..
|
|||||
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
witam
wczoraj wieczorem chciałam do was wpaść coś popisać ,ale tak muliło wizaż,że dałam sobie spokój przeczytałam na szybkości coście naskrobały ![]() Witam nową mamuśkę-joasie Sharp za wizyteVil dobrze ,że z szyjką wszystko ok i że już jesteś w domu, dbaj o siebie i maleńswto Mysia miłej zabawy i spokojnego lotu Justii za 25 tc ![]() Cloche za 23 ![]() za dziś wizytująceWczorej dostałam smsa od SMYKA,że w dniach 29-31 dodtakowo 20% upustu bedzie do rzeczy wyprzedazwoych z ubrań i ciuchów jak pokaże kod smsa przy kasie- jak na złość krucho z kasa unas już ale może jutro na chwilke zabiore Tż do Rosmana i po drodze zachaczymy do Smyka i może uda się coś kupić ![]() Dziewczyny tydzień leżałam w łósku , niewychodziłąm z domu , biegałam w piżamie po domu i jak wczorej założyłam pierwszy raz od tyg stanik to się przeraziłam- totalnie zamały Ma któraś taki rozmiar jak ja??-pytam bo zastanawiam się nad jakimś sportowym stanikiem co by wygodniej było, ale takiego niegdy niekupowałam i niewiem jaki rozmiar sobie dobrać , bo oglądałam wczorej na allegro ich troche i tam rozmair np. M - i niewiem jaki by była dla mnie, jak dobiera się taki stanik Zaraz zwlakam sie z wyrka, trzeba troszke mieszkanko ogarnąć, poprasować, a na obiad gotuje krokiety z kapustą i grzybami (farsz już mam zrobiony , a grzybki zbierałam na jesieni odobiście ![]() A i powiem wam ,że zgaga mnie od kilku dni zaczyna męczyć okropnie, szczególnie wieczorami, pali niemiłosiernie- narazie odtstawiłam cytrusy bo np. po pomarańczy mnie jeszcze gorzej paliło, po kiwi tak samo, trzeba bedzie kupić np. migdały czy siemie lniane i pomoże mam nadzieje Miłego dzionka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

waży już 650 gram
dla Jasia

i zaameldować, że nie wiem o co ten cały szum z glukozą, po cholerę tak nią straszą 

i na pewno wszystko jest w porządku