My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 21:45   #1381
xal
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Justyna to zerknij na tesco, dziewczyny pisały że są rozmiar 2 80szt po 40zł, ale nie wiem czy duże tesco czy małe też.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:30   #1382
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mam zamiar zrobić spis rzeczy, które jeszcze potrzebujemy z orientacyjnymi cenami, bo mąż stwierdził, że może byśmy wszystko kupili (oprócz wózka, łóżeczka, przewijaka, pościeli itd.) ale zależy jak to cenowo będzie wyglądało... Do usłyszenia potem albo jutro
powodzenia i pochwal się później

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Witajcie Przyszłe Mamy

Do tej pory bardzo nieśmiało i po cichu pozwalałam sobie podglądać Wasz wątek i Wasze rozmowy. W końcu zebrałam się na odwagę, postanowiłam się ujawnić i przyłączyć się do rozmów (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie)
Mam na imię Asia, jestem w 20 tygodniu pierwszej ciąży. Płci Maleństwa jeszcze nie znamy, ale mamy nadzieję, że jutro już poznamy (jeśli tylko Maleństwo nie odziedziczyło uporu po mnie, bo wtedy na pewno odwróci się pleckami i nic nie pokaże na złość wszystkim ),ponieważ idziemy na USG połówkowe. Maleństwo dało o sobie znać pierwszy raz tydzień temu, 23 stycznia.
Przyznam, że jestem zaszokowana ilością rzeczy, jaką już macie dla swoich pociech... Ja się nie spieszyłam i dopiero zaczęłam się rozglądać za wózkami (i już jestem skołowana), ale zastanawiam się teraz czy nie za bardzo ociągam się z kupnem wyprawki....? Z uwagą czytam wszystkie Wasze porady i wierzę, że będę dzięki nim mądrzejsza w całym natłoku artykułów dziecięcych

Pozdrawiam
joooasia
witam nową Mamusię

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
fajowskie
ale ta cena to mała przesada

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przyszłam powiedzieć cześć idę się kąpać i spać, bo pobudka o 1.30 a o 6 samolot odezwę się jak wrócę
przyjemnego wyjazdu i udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A do mnie dziś dotarł pierwszy ciuszek dla małego.
Jak się tak będę z tą wyprawką rozpędzać to bedzie wesoło
O takie coś mu kupiłam:
Załącznik 5087322
W przyszłym tyg. wypłata i zakup wyprawki dla mnie.
Cały czas ogarniam mieszkanie. Sprzątam w szafach i kombinuję gdzie co postawić, żeby było funkcjonalnie... Świr
ale meeega komlecik ile kosztował

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
matko...
znalazłam tak śliczne mieszkanie dla Nas...

aż się popłakałam.. jest wolne od marca,oby jeszcze było wolne

jutro będę dzwonić... cudne..
byłoby nam tam tak dobrze...
musi się udać...!

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki my dziś po wizycie Jasio nam rośnie mało ruchliwy był no ale co nieco pokazał waży już 650 gram ja z zaleceń muszę brać żelazo z kwasem foliowym dodatkowo. Poza tym wszystko ok następna wizyta 19 lutego wstawiam wam zdjęcie maluszka
dla Jasia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:31   #1383
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki my dziś po wizycie Jasio nam rośnie mało ruchliwy był no ale co nieco pokazał waży już 650 gram ja z zaleceń muszę brać żelazo z kwasem foliowym dodatkowo. Poza tym wszystko ok następna wizyta 19 lutego wstawiam wam zdjęcie maluszka
dla Jasia

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Na wizycie było ok. Weszłma i byłam pierwsza (tzn jedna osoba w gabinecie), więc napisałam TŻtowi żeby czekał a nie jechał do domu. No ale moja wizyta się z deka przeciągnęła.
Trochę za dużo przytyłam bo 3,5 kg ale ostatnio jak byłam to byłam rano a zawsze wtedy mam mniejszą wagę no i to było po tym zatruciu pokarmowym.
Szyjka w jak najlepszym porządku, macica ok. No i pora na USG. Lekarz chciał sprawdzić płeć czy może się nie zmieniła (chociaż to było mało prawdopodobne). Tylko że moja mała ułożyła się ze skrzyżowanymi nogami, rękami pod główką. Dosłownie jakby na plaży leżała za za nic nie chciała pokazać co tam jest między nóżkami. Dosłownie z pół godz ja ruszał, aż mnie brzuch bolał a ona ani drgnie. Dopiero pod sam koniec, łaskawie pokazała że jednak jest dziewczynką
Po kim ona taka uparta to ja nie wiem

A co do szczepienia to nie muszę się szczepić, nie wiem co ta baba tak wyleciała na mnie w tym lab. Badanie było dla informacji lekarza a nie żeby się koniecznie szczepić.
dla małej uparciuszki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mała się wygina i uspokaja Mamuśkę i czekamy do pogrzebu...Niestety nie pożegnam się z Dziadkiem, ale udział w pogrzebie wezmę , bo podobno bardzo zsiniał, czyli wylew i chyba lepiej, żebym go pamiętała takim jak go widziałam dzień przed...

Aleee, aleee jak wylądowałam w szpitalu w dzień śmierci dziadka, TŻ siedział ze mną i mała zaczęła się tak wiercić, że TŻ poczuł i oboje płakaliśmy jak bobry w tym szpitalu
Taki znak może i od Dziadka
fajnie, że masz taką małą pociechę w brzuszku
na pewno Dziadek nie chce żebyś się smuciła i podpowiada Matyldzie na uszko, żeby Cię rozweselała

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lonely widzę, że nie licytowałaś tego dresika, ja się skusiłam za to

niedawno wróciliśmy do domku, pierwsze co to zerknęłam na aukcję, że ktoś kupił te dresiki
ale dobrze, że to któraś z nas, będę mogła chociaż na zdjęciach podziwiać.
ale musisz wiedzieć, że będę Ci ich zazdrościła

Stary 2013-01-29, 22:31   #1384
vujka
Raczkowanie

Jestem, wróciłam z zakupów i padam. Nadrobiłam, ale na nic więcej nie mam sił. do jutra
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:32   #1385
lonely_lady
Zakorzenienie

masakra... ciągle mnie wywalało z wizażu i nie mogłam odpisać

Stary 2013-01-29, 22:36   #1386
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Jestem, wróciłam z zakupów i padam. Nadrobiłam, ale na nic więcej nie mam sił. do jutra
Co dzidziusiowego kupiłaś?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:37   #1387
cloche
Zakorzenienie

był gdzieś skrót???????????????
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:00   #1388
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Witajcie Przyszłe Mamy

Do tej pory bardzo nieśmiało i po cichu pozwalałam sobie podglądać Wasz wątek i Wasze rozmowy. W końcu zebrałam się na odwagę, postanowiłam się ujawnić i przyłączyć się do rozmów (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie)
Mam na imię Asia, jestem w 20 tygodniu pierwszej ciąży. Płci Maleństwa jeszcze nie znamy, ale mamy nadzieję, że jutro już poznamy (jeśli tylko Maleństwo nie odziedziczyło uporu po mnie, bo wtedy na pewno odwróci się pleckami i nic nie pokaże na złość wszystkim ),ponieważ idziemy na USG połówkowe. Maleństwo dało o sobie znać pierwszy raz tydzień temu, 23 stycznia.
Przyznam, że jestem zaszokowana ilością rzeczy, jaką już macie dla swoich pociech... Ja się nie spieszyłam i dopiero zaczęłam się rozglądać za wózkami (i już jestem skołowana), ale zastanawiam się teraz czy nie za bardzo ociągam się z kupnem wyprawki....? Z uwagą czytam wszystkie Wasze porady i wierzę, że będę dzięki nim mądrzejsza w całym natłoku artykułów dziecięcych

Pozdrawiam
joooasia
Witaj!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

Moja bratowa opowiadał mi o swojej kuzynce co też jest w ciązy, dziewczyna dba o linie i pozwala sobie, uwaga - na 1 kostkę ciemnej czekolady w tygodniu
Ile?!? Phi! Nienormalna jakaś!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przyszłam powiedzieć cześć idę się kąpać i spać, bo pobudka o 1.30 a o 6 samolot odezwę się jak wrócę
Szalonych zakupów i bezpiecznego lotu! Odezwij się jak wrócisz!

Cytat:
O takie coś mu kupiłam:
Załącznik 5087322

Cytat:
dla Jasia!

Cytat:
Na wizycie było ok. Weszłma i byłam pierwsza (tzn jedna osoba w gabinecie), więc napisałam TŻtowi żeby czekał a nie jechał do domu. No ale moja wizyta się z deka przeciągnęła.
Trochę za dużo przytyłam bo 3,5 kg ale ostatnio jak byłam to byłam rano a zawsze wtedy mam mniejszą wagę no i to było po tym zatruciu pokarmowym.
Szyjka w jak najlepszym porządku, macica ok. No i pora na USG. Lekarz chciał sprawdzić płeć czy może się nie zmieniła (chociaż to było mało prawdopodobne). Tylko że moja mała ułożyła się ze skrzyżowanymi nogami, rękami pod główką. Dosłownie jakby na plaży leżała za za nic nie chciała pokazać co tam jest między nóżkami. Dosłownie z pół godz ja ruszał, aż mnie brzuch bolał a ona ani drgnie. Dopiero pod sam koniec, łaskawie pokazała że jednak jest dziewczynką
za wizytę!

Cytat:

ja chcę to mieszkanko
byle do jutra
Oby się udało!
Nas dzisiaj mieszkanie znalazło samo

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Axella ja morduję za budzące telefony
Ja też! Wolę jak ktoś dzwoni do mnie koło 22 niż o 9 rano...

Cytat:
napaliłam się jak szczerbaty na suchary na to mieszkanko
Będzie dobrze!

Cytat:
Ja lecę do spanka Jutro pobudka o 5:30
odezwę się z przychodni albo jak wrócę do domu
Bądź silna i się nie daj tej glukozie! A tak serio, do usłyszenia jutro

----

Ale żeście dzisiaj poszalały z pisaniem...
U nas dzień bardzo pozytywny. Pospaliśmy z Mężem odseparowani (dziad tak chrapał, że nie mogłam usnąć nawet w pokoju obok), później odebraliśmy ważny telefon (mieszkanko nas znalazło ) a później byliśmy na kolacji. Objedliśmy się jak bąki, a ja dodatkowo opiłam się pysznego mohito bezalkoholowego. Zauważyłam, że ostatnio jakoś dużo jem, co za tym idzie rosnę i mi coraz ciężej... Nawet przewrócić się w nocy z boku na bok...

Kurdę woda mi się kończy, zaraz nie będę miała co pić, a suszy mnie jakbym na kacu była. Ktoś podrzuci mi z butelkę?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:33   #1389
diabli
Zakorzenienie

codzienna prasowka, hehe.

na profilu superniani trwa dyskusja o kolczykach i przekluwaniu uszu niemowlakom...glowne pytanie ""PO CO"
i artykul, ciekawy

http://www.dziecipoznan.pl/news-4142...komu_ma_sluzyc

no to jeszcze to

http://dzieci.pl/gid,15279797,img,15...puticaid=6ff90

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

http://www.bazaarproeco.pl eko-kosmetyki dla dzieci

http://natemat.pl/48743,nie-boj-sie-...c-i-wychowywac ciekawy artykul, jakby ktoras sie nudzila u szymka w przedszkolu jest pan przemek. dzieciaki go uwielbiaja. graja z nim w pilke, na komputerze...ale tez co roku zajmuje sie starsza grupa.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-29 o 23:34
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:51   #1390
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil piękne łóżeczko. I mam prośbę, mogłabyś zrobić zdjęcie jak jest zamontowana ta karuzela do łóżeczka. Proszę
gratuluje wizyty, tzn tego że wszystko w porządku

postaram się nie zapomnieć jutro, dziś już za ciemno jak na możliwości mojego telefonu

kupiłam sobie najtańszy szlafrok na allegro do porodu ... no ale szkoda mi tak było tylko szlafrok zamawiać to wzięłam od razu ceratki pod prześcieradło do łóżeczka i woreczki na zużyte pampersy ... no i z przesyłką zrobiło się prawie 60 zł ... dziś przyszła wypłata a mi zostaje 300 zł na miesiąc po zapłaceniu dwóch rachunków i spłaceniu debetu ... porażka ale kupiłam dużo rzeczy Przemusiowi - laktator, 3 prześcieradła, szczoteczkę do zębów na palec, podkłady porodowe, butelka, 3 sztuki rampersów, leki (to już dla nas) ... a lista wcale się nie zmniejsza

zaraz wyrzucę kota przez okno !!!!!!!!! zbiera jej się na kupę, zawsze ma takie adhd przed, od godziny mi dom demoluje a ja nie mogę co chwila za nią gonić i dawać w tyłek

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-29 o 23:53
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 01:14   #1391
diabli
Zakorzenienie

dobranocka, gasze swiatlo

(godzine meczylam sie z ustawieniem suwaczka...myslalam, ze to wina kodu, a ja po prostu nie umialam znalezc edycji podpisu )

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-30 o 01:25
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 07:12   #1392
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz co upolowałaś.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaraz wyrzucę kota przez okno !!!!!!!!! zbiera jej się na kupę, zawsze ma takie adhd przed, od godziny mi dom demoluje a ja nie mogę co chwila za nią gonić i dawać w tyłek
A miałaś ją wymęczyć w dzień
Zamknij ją w pustej szafie

Wczoraj wizaż mi totalnie padł, teraz się zbieram do okulisty

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:34   #1393
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ale żeście dzisiaj poszalały z pisaniem...
U nas dzień bardzo pozytywny. Pospaliśmy z Mężem odseparowani (dziad tak chrapał, że nie mogłam usnąć nawet w pokoju obok), później odebraliśmy ważny telefon (mieszkanko nas znalazło ) a później byliśmy na kolacji. Objedliśmy się jak bąki, a ja dodatkowo opiłam się pysznego mohito bezalkoholowego. Zauważyłam, że ostatnio jakoś dużo jem, co za tym idzie rosnę i mi coraz ciężej... Nawet przewrócić się w nocy z boku na bok...

Kurdę woda mi się kończy, zaraz nie będę miała co pić, a suszy mnie jakbym na kacu była. Ktoś podrzuci mi z butelkę?
to zwiększone pragnienie pewnie też przez zwiększone ilości pochłanianego jedzenia ale też teraz więcej piję (co u mnie oznacza, że w końcu dobijam do litra wody dziennie ) i cieszy mnie to, bo zawsze trafi trochę do malucha i będzie miał w czym pływać
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie najtańszy szlafrok na allegro do porodu ... no ale szkoda mi tak było tylko szlafrok zamawiać to wzięłam od razu ceratki pod prześcieradło do łóżeczka i woreczki na zużyte pampersy ... no i z przesyłką zrobiło się prawie 60 zł ... dziś przyszła wypłata a mi zostaje 300 zł na miesiąc po zapłaceniu dwóch rachunków i spłaceniu debetu ... porażka ale kupiłam dużo rzeczy Przemusiowi - laktator, 3 prześcieradła, szczoteczkę do zębów na palec, podkłady porodowe, butelka, 3 sztuki rampersów, leki (to już dla nas) ... a lista wcale się nie zmniejsza

no patrz, wyrzucisz kota i od razu dodatkowa oszczędność! kupiłaś dużo ważnych rzeczy, nie miej żadnych wyrzutów sumienia

śniadaniuję sobie z wami. i mi się nic nie chce... ale muszę w coś ubrać mojego brzuchola i iść do pracy...
Stary 2013-01-30, 08:41   #1394
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cześć
Nie nadrabiam bo jestem na tablecie a strasznie wolno chodzi.

Chciałam się przywitać w 25tc i zaameldować, że nie wiem o co ten cały szum z glukozą, po cholerę tak nią straszą
Mnie się to całe nie rozpuściło i kawałek zjadłam a babki mi mało na zawał nie padły wg mnie z cytryną byłoby gorsze. Jedynie straaaasznie mnie suszy ale jeszcze tylko 45 minut

Mężu załatwił ortopedę w 5 minut i gips już zdjęty, jedynie ma jeszcze tydzien L4.

Wpadnę pózniej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:44   #1395
nuna2
Zakorzenienie

hej... melduje, że u mnie do dupy w nocy bolał mnie brzuch tk, że mi się śniło, że straciłam dziecko... nie nadrabiam nie mam sił .... teraz czekam , ąz da znać mała, że jest ok
Stary 2013-01-30, 08:47   #1396
cloche
Zakorzenienie

ooo, Justi zaczyna 25. tydzień, czyli ja 23. za pół tygodnia zacznę 6ty miesiąc...... to już tak poważniej brzmi

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej... melduje, że u mnie do dupy w nocy bolał mnie brzuch tk, że mi się śniło, że straciłam dziecko... nie nadrabiam nie mam sił .... teraz czekam , ąz da znać mała, że jest ok
jak to moja mama mawia - koszmary sprawdzają się odwrotnie czyli dziecia nie stracisz, tylko urodzisz w terminie zdrową kruszynkę i będzie żywotna że hej!
Stary 2013-01-30, 08:49   #1397
nuna2
Zakorzenienie

Justi gratuluje 25 tyg...
cloche 23

wiem, że to tylko głupi sen, ale tak cholernie boli

moja przyjaciółka o 3 w nocy napisała, że odeszły jej wody płodowe więc pewnie rodzi. Ma być córeczka..
Stary 2013-01-30, 08:53   #1398
cloche
Zakorzenienie

nuncia, to pewnie dlatego ci się pokręciło i przyśniło... a brzuszek się tylko rozciągał daj potem znać, jak przyjaciółce poszło

a ja się zmywam do roboty!
Stary 2013-01-30, 09:01   #1399
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Chciałam się przywitać w 25tc i zaameldować, że nie wiem o co ten cały szum z glukozą, po cholerę tak nią straszą
Mnie się to całe nie rozpuściło i kawałek zjadłam a babki mi mało na zawał nie padły wg mnie z cytryną byłoby gorsze. Jedynie straaaasznie mnie suszy ale jeszcze tylko 45 minut

Mężu załatwił ortopedę w 5 minut i gips już zdjęty, jedynie ma jeszcze tydzien L4.

Wpadnę pózniej
za 25 tc! No i w końcu masz odgipsowanego faceta-

Cytat:
Nuna nie bierz sobie tych głupot do głowy. Ja mam takie posrane sny, że żal tyłek ściska. Co dzień coś innego, już mnie to męczy, bo wstaję wiecznie niewyspana i dosypiam w dzień...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo, Justi zaczyna 25. tydzień, czyli ja 23. za pół tygodnia zacznę 6ty miesiąc...... to już tak poważniej brzmi
za 23 tc!
Czyli jak Wy zaczynacie dzisiaj, to ja dzisiaj kończę 21, a jutro zaczynam 22

----

Dzień dobry!

Witam się już po śniadanku. Siostrzyczka kochana mnie obudziła z rańca, bo przecież ktoś musi po Nią wyjechać na dworzec, a oprócz mnie nie ma kto Niech Jej będzie, nawet obiad Jej zrobię, niech ma
Idę zatem się ubierać, muszę wstąpić po wyniki, zanieść do pracy zaświadczenie, żeby szefu mi wypełnił do kredytu, wstąpię po jakieś zakupy na obiad i tak pewnie zleci przedpołudnie.
A nie, najpierw muszę się doprowadzić do porządku...

Kto tam dzisiaj wizytuje?!? dla Was pearl87, Magiusa, vil84 (nie pamiętam czy w końcu przełożyłaś wizytę, czy nie), pawie_oczko

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
nuncia, to pewnie dlatego ci się pokręciło i przyśniło... a brzuszek się tylko rozciągał daj potem znać, jak przyjaciółce poszło

a ja się zmywam do roboty!
Miłej pracy!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-30, 09:08   #1400
nuna2
Zakorzenienie

Szprociu i cloche dziękuję za słowa otuchy Też mam problemy ze snem... dość, że nie mogę zasnąc do późna to kręcę się budzę się w nocy...

zrobię dziś drożdzowe ciasto z rodziynkami i kruszonką...
Stary 2013-01-30, 09:10   #1401
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Chyba pełnego AC?
oj tak AC

Witam się porannie.. Mam obie pary spodni ciążowych brudnych i musiałam pójść do roboty w nieciążowych jeansach.. Ledwo je na dupe wcisnęłam... Wszystko mnie uwiera..ehh

Wczoraj byłam u okulisty.. Dno oka zdrowe, nie ma przeciwskazań do rodzenia naturalnie.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:10   #1402
nuna2
Zakorzenienie

jest kopie ufff.... kopła z 6 razy ... jeny jaka ulga jak ja ją kocham...
Stary 2013-01-30, 09:15   #1403
colorblue
Zakorzenienie

Witam

Marchewka super,że z oczkami ok i możesz sn próbować

Justi za 25tc
Cloche za 23tc
Nuna nie stresuj się babo! Mi też od kiedy jestem w ciąży śnią się no noc chore,wyraźne sny:/ Ale to tylko sny!
Szprotka trzymam kciuki za własne M
Axelka czekam na wieści co z Waszym mieszkankiem i trzymam też kciuki aby czekało na Was

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:15   #1404
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
N
Axella ja morduję za budzące telefony
ja też

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:21   #1405
neti_t
Raczkowanie

GG do neti_t

Hej dziewczynki, dawno do Was nie zaglądałam, ale teraz mam troszkę luziku w pracy więc mogę sprawdzić co u Was. Kurcze ale ten czas leci, większość z Was już ma sporo rzeczy naszykowanych i kupionych. U mnie prawie połóweczka bo 19 tydzień, ale tak szczerze mówiąc to jeszcze nic nie mam kupionego. Co prawda mój mąż już zaciągnął mnie do sklepu z wózkami abym coś upatrzyła, spodobał nam się model Laret firmy Tako, zwrotne i niedrogie. A Wy macie już coś upatrzonego lub kupionego? Mój maż gdzieś wypatrzył też takie pasy do jazdy w samochodzie dla ciężarnych mam. Macie coś takiego? Opłaca się to kupić? Pozdrawiam gorąco

W oczekiwaniu na wiercipiętkę
neti_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:23   #1406
vujka
Raczkowanie

Hej! Ale się wyspalam zaczynamy dziś 24 tydzień i mam dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Co dzidziusiowego kupiłaś?
Wczoraj już nie miałam sił pisać...

Kupiliśmy Pawełkowi:
2x body z długim rękawem
spodnie dresowe - najbardziej mi się podobają
sweterek
pościel do łóżeczka
2x prześcieradło
kocyk
i pampersy

Cytat:
i na pewno wszystko jest w porządku

Cytat:
Cześć

Chciałam się przywitać w 25tc :party: i zaameldować, że nie wiem o co ten cały szum z glukozą, po cholerę tak nią straszą

Wpadnę pózniej
za 25 tc.

Pocieszyłaś mnie z tą glukozą, bo też się muszę za niedługo wybrać

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
Mój maż gdzieś wypatrzył też takie pasy do jazdy w samochodzie dla ciężarnych mam. Macie coś takiego? Opłaca się to kupić? Pozdrawiam gorąco
Ja zrobiłam samoróbkę, wrzucę zdjęcie później przyszyłam rzepy do takie prostokątnej płaskiej poduchy pod tyłek. Działa tak samo jak te ze sklepu tzn. obniża i podtrzymuje pas pod brzuchem a nic mnie to nie kosztowało

Edytowane przez vujka
Czas edycji: 2013-01-30 o 09:29
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:24   #1407
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
matko...

musi się udać...!

Cytat:
Cześć dziewczynki my dziś po wizycie Jasio nam rośnie mało ruchliwy był no ale co nieco pokazał waży już 650 gram ja z zaleceń muszę brać żelazo z kwasem foliowym dodatkowo. Poza tym wszystko ok następna wizyta 19 lutegowstawiam wam zdjęcie maluszka

Cytat:
Anoxee aż mi ślinka pociekła, chcem takie kanapki
u mnie dziś na śniadanie kanapki z sałatą, szynką i pomidorem, jak chcesz to wpadnij
Cytat:
halo halo
nie wiem czy mój post się pojawi bo w ogóle nie mogłam się zalogować na wizażu.

A co do szczepienia to nie muszę się szczepić, nie wiem co ta baba tak wyleciała na mnie w tym lab. Badanie było dla informacji lekarza a nie żeby się koniecznie szczepić.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mała się wygina i uspokaja Mamuśkę i czekamy do pogrzebu...Niestety nie pożegnam się z Dziadkiem, ale udział w pogrzebie wezmę , bo podobno bardzo zsiniał, czyli wylew i chyba lepiej, żebym go pamiętała takim jak go widziałam dzień przed...

Aleee, aleee jak wylądowałam w szpitalu w dzień śmierci dziadka, TŻ siedział ze mną i mała zaczęła się tak wiercić, że TŻ poczuł i oboje płakaliśmy jak bobry w tym szpitalu
Taki znak może i od Dziadka

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
eje....zapomniałam napisać że ten filet to z wędzonego kurczaka

Cytat:
za udaną wizytę. Najważniejsze, ze malutka zdrowa

Ptysie i kaszanka - mniammm

Kochana
Na 3 m-ce przed moim i TŻta ślubem zginął jego brat... Marzył o tym, żebyśmy mieli córkę bo u nich w rodzinie sami chłopcy się rodzili... Cały czas mówił o tym jak nam będzie pomagał przy jej wychowywaniu...
Na usg połówkowe zabrałam ze sobą teściową - nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszyła, że marzenie jej młodszego syna się spełniło.
Do dziś mam wrażenie że brat mojego męża jest takim Aniołem Stróżem naszej małej - Wasza mała teraz też będzie miała takiego Anioła Stróża

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Zamówiłam jeszcze kilka ciuszków, ale obfocę wszystko jak do mnie dotrze, tak ok kwietnia
wzruszyłam się
Cytat:
Zamknij ją w pustej szafie
w nagrodę?
Cytat:
Cześć

Wpadnę pózniej

mówiłam, że to nic strasznego
Cytat:

kurde w nocy obudziłam się na siku i tak mnie brzuch bolał, że nie mogłam wstać a jak już wstałam to ledwo do łazienki doszłam.. ale chyba mały mi coś uciskał, bo po położeniu się już było ok
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:29   #1408
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u okulisty.. Dno oka zdrowe, nie ma przeciwskazań do rodzenia naturalnie.
Super wiadomość!

Cytat:
jest kopie ufff.... kopła z 6 razy ... jeny jaka ulga jak ja ją kocham...
No widzisz matka...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Szprotka trzymam kciuki za własne M

Dzięki za kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba i jak dobrze pójdzie od marca mieszkamy na swoim...

Co tam słychać?

Cytat:
Hej! Ale się wyspalam zaczynamy dziś 24 tydzień i mam dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia!
za 24 tc i za zakupy też

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-30, 09:31   #1409
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
O takie coś mu kupiłam:
Załącznik 5087322

Cytat:
matko...

musi się udać...!
trzymam kciuki wiem jak ciężko jest coś sensownego znaleźć...

Cytat:
mój ze mną chodzi zawsze
zazdroszczę.. mąż tak pracuje (ma dwie prace, z tego jedna popołudniu), że nie ma szans był ze mną tylko na pierwszym, kiedy mała była jeszcze małą kropeczką z bijącym serduszkiem

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
podziwiam ludzi z taką silną wolą - u mnie rzadko kończy się na 1 kostce, zresztą teraz gorzka czekolada mniej mi smakuje niż mleczna z orzechami. a najlepiej jogurtowa milka - znika momentalnie
ja mam limit pół czekolady na dzień i nie zawsze mi wychodzi się go trzymać nussbeisserki np. nie chcą czekać

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

myślę, że nikt się nie kapnie. Już wywołałam, dobrze to wygląda
mąż tak samo robił parę lat temu zdjęcie dyplomowe

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Dzień dobry!

Witam się już po śniadanku. Siostrzyczka kochana mnie obudziła z rańca, bo przecież ktoś musi po Nią wyjechać na dworzec, a oprócz mnie nie ma kto Niech Jej będzie, nawet obiad Jej zrobię, niech ma
Idę zatem się ubierać, muszę wstąpić po wyniki, zanieść do pracy zaświadczenie, żeby szefu mi wypełnił do kredytu, wstąpię po jakieś zakupy na obiad i tak pewnie zleci przedpołudnie.
A nie, najpierw muszę się doprowadzić do porządku...

Kto tam dzisiaj wizytuje?!? dla Was pearl87, Magiusa, vil84 (nie pamiętam czy w końcu przełożyłaś wizytę, czy nie), pawie_oczko
dzień dobry
u nas 2 dzień 26 tygodnia, czekam na tę wizytę, bo kurcze bardzo mi się mała uspokoiła ostatnio. Co prawda dziś bez usg, ale zawsze będzie można serduszko posłuchać, usłyszeć opieprz za przybieranie na wadze, itd. poza tym rozstrzygnie się sprawa ze zwolnieniem z pracy już do końca, chyba nie będzie innego wyjścia. Więc pewnie jutro mnie czeka wycieczka do pracy i niezbyt łatwa rozmowa z panią dyrektor. Zapytam też o tą cytomegalię, bo nie miałam. I pewnie glukozę też dostanę wreszcie.

Jakaś jestem zestresowana, chyba się odmóżdżę jakimś filmem z rana

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
Mój maż gdzieś wypatrzył też takie pasy do jazdy w samochodzie dla ciężarnych mam. Macie coś takiego? Opłaca się to kupić? Pozdrawiam gorąco
hej pytałam o to ginekologa, powiedział, że jak mi się nie przesuwają te pasy na brzuch, to zupełnie to nie jest potrzebne (ta nakładka dla kobiet w ciąży) - pewnie zależy od budowy ciała i ułożenia pasów (musi być ten dolny pod brzuchem, a skośny nad, żeby jakby co maleństwa nie ścisnęło środkiem). Prowadzę normalnie od początku, tylko na to staram się uważać. Ale zaufałam mu z tym i już potem nie sprawdzałam dalej tych inf nie mam wyjścia, bo mieszkam póki co na wsi i bez samochodu się nie dostanę nigdzie..
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:31   #1410
Atena564
Zadomowienie

witam
wczoraj wieczorem chciałam do was wpaść coś popisać ,ale tak muliło wizaż,że dałam sobie spokój

przeczytałam na szybkości coście naskrobały

Witam nową mamuśkę-joasie
Sharp za wizyte
Vil dobrze ,że z szyjką wszystko ok i że już jesteś w domu, dbaj o siebie i maleńswto
Mysia miłej zabawy i spokojnego lotu
Justii za 25 tc
Cloche za 23

za dziś wizytujące

Wczorej dostałam smsa od SMYKA,że w dniach 29-31 dodtakowo 20% upustu bedzie do rzeczy wyprzedazwoych z ubrań i ciuchów jak pokaże kod smsa przy kasie- jak na złość krucho z kasa unas już ale może jutro na chwilke zabiore Tż do Rosmana i po drodze zachaczymy do Smyka i może uda się coś kupić

Dziewczyny tydzień leżałam w łósku , niewychodziłąm z domu , biegałam w piżamie po domu i jak wczorej założyłam pierwszy raz od tyg stanik to się przeraziłam- totalnie zamały czyli musze sobie kupić nowe ciekawe jaki tym razem rozmiar bedzie ok, bo już 65 F zamały dużo, wiec pewnie GG lub H , a i pod biustem obwód musze sobie chyba 70 wziąść bo 65 to już opija mnie Ma któraś taki rozmiar jak ja??-pytam bo zastanawiam się nad jakimś sportowym stanikiem co by wygodniej było, ale takiego niegdy niekupowałam i niewiem jaki rozmiar sobie dobrać , bo oglądałam wczorej na allegro ich troche i tam rozmair np. M - i niewiem jaki by była dla mnie, jak dobiera się taki stanik

Zaraz zwlakam sie z wyrka, trzeba troszke mieszkanko ogarnąć, poprasować, a na obiad gotuje krokiety z kapustą i grzybami (farsz już mam zrobiony , a grzybki zbierałam na jesieni odobiście ) z barszem czerwonym

A i powiem wam ,że zgaga mnie od kilku dni zaczyna męczyć okropnie, szczególnie wieczorami, pali niemiłosiernie- narazie odtstawiłam cytrusy bo np. po pomarańczy mnie jeszcze gorzej paliło, po kiwi tak samo, trzeba bedzie kupić np. migdały czy siemie lniane i pomoże mam nadzieje

Miłego dzionka do zobaczonka
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości