|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
To musiał być stres dla matki. Ew ciąża pozamaciczna chyba byłaby możliwa? No ale w ciąży nie ma owulacji chyba?
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
dziś jak się tylko obudziłam to mam na oby dwóch kościach policzkowych tak pod oczami takie czerwone takie jakby spuchnięte sama nie wiem nie jest duże może wielkości 2 groszówki
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra wygońcie mnie stąd bo na 11 do pracy, a ja jeszcze kuchni nie ogarnęłam, już nie mówiąc o sobie samej.
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Hey panienki, Witam nowe mamusie
Troszku zamilkłam co nie znaczy, że nie czytam:P U mnie to po staremu, dni się zlewają..stwierdziłam,że jak teraz wpadnę do rodziców z małą jakoś 11 lutego to zostanę tam chyba do końca tygodnia by móc się spotkać ze znajomymi i ogólnie wyjść do ludzi ^^ a nie jak w klatce siedzieć ciągle:P I były będzie mógł trochę czasu z córą spędzić więc i ja odpocznę ![]() ![]() Do sukcesów Mariki dopisuję brak smoczka nawet do spania od 2-3 dni |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ludzki organizm jest nie do przewidzenia i czasem się zdarza ![]() Tylko to zapewne jest baaardzo rzadkie zjawisko Tylko te dzieci o których ja czytałam to miały mniejszą różnicę i z tego co pamiętam to obydwoje przeżyły
|
|
#3426 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38925754]Ja inaczej obsługuję wizaż Po prostu odświeżam stronę, tylko potem nie umiem się połapać, gdzie skończyłam - zwłaszcza przy tej ilości postów [/QUOTE]U góry wątku na takim pasku po lewej stronie jest takie coś jak: "Pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość" napisane pogrubionym tekstem i ja zawsze to klikam jak wchodzę po czasie i automatycznie przekierowuje mnie do ostatniej wiadomosci jaką czytałam zanim wyszłam z forum. Tylko ta opcja działa jedynie jak się czyta na tym samym komputerze cały czas, jak wchodzę z telefonu to juz muszę szukać postów na których skończyłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Padłam ze śmiechu, po prostu spacer z psem bez psa Ja się śmieję, ale pewnie już niedługo nas wszystkie to czeka Cytat:
O jejku, może powinnaś póki co z towarzystwem jeździć??
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-01-30 o 10:04 |
|||||
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
Coś dla śmiechu:
Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. |
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem, że chcę lewatywkę
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W innych pomieszczeniach jak na 3 nastawimy to gorące. Też chyba przyjdzie się dzwonić do administracji bo tak być nie może. Nie wyobrażam sobie tego przy dziecku ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- widziałyście http://www.mydeal.pl/caly_kraj-pielu...are-11974.html |
|
|
|
|
#3431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja rozumiem, że ktoś może nie mieć pieniędzy, ale określanie za ile co masz kupić jest nie bardzo. Ja zawsze powtarzałam teściom i mojej mamie, że tu nie chodzi o prezenty. A jeśli już chcą coś dać, a nie stać ich np. na lepszą zabawkę to niech dadzą nawet 20zł, a ja dołożę i kupię to co będę chciała. Na szczęście nie obrażają się i są tego samego zdania. W ogóle wszyscy uważamy, że np. jak się idzie na odwiedziny do dziecka i ma się dać cokolwiek, to lepiej dać kopertę, bo rodzice pozbierają kilka i kupią to co jest potrzebne i odpowiada im jakościowo. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa..zapomniałam życzyć powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach
A czy Wy też tak macie, że smarkacie dość często w dzień i w nocy? Ja mam od jakiś 2 tygodni ciągle zawalony nos. Nie że katar, tylko ciągle jakby mi się coś zbierało, że w oddychaniu przeszkadza i muszę sarknąć w chusteczkę, żeby oczyścić nozdrza. Po nocy to już w ogóle z domieszką krwi, takie niteczki albo rozmazana. Czasami takie jakby czopiki małe wilgotne albo małe skrzepy. Wcześniej nie miałam czegoś takiego. Wiem, że krew z nosa może polecieć w ciąży dość często, ale to mnie akurat nie spotkało. |
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie co do lewatywy...wiecie że ja przy 1 porodzie nie miałam robionej lewatywy
nie wie czemu przecież chyba się robi?? dostawałam zaszczyki na rozwarcie i jakieś jeszcze ale lewatywy nie miałam więc o co kaman może w zaszczykach coś było albo podczas porodu im na sra...
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zawalony nos, ale zdrowa jestem. Może to od ogrzewania.
Ta oferta mydeal jest bardzo dobra, bo te pieluszki mają dobre opinie wśród moich znajomych. Tyle, że to wg mnie za wcześnie żeby kupować takie rzeczy. No może te najmniejsze, żeby były do szpitala. Do cesarki będę miała lewatywę, a jeśli jednak będę rodziła naturalnie to sama sobie jej zażyczę. Wolę uniknąć niespodzianek. To krępujące. Nie w każdym szpitalu lewatywa to standard, pacjetnka decyduje czy chce mieć czy nie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-01-30 o 10:23 |
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bóle sobie tłumaczę, ze są takie jak przy okresach. gdzie w pierwsze dni cierpiałam i na tabletkach jechałam. Ale jednak obeznana w nim jestem (jeśli rzeczywiście można to porównywać :P ).Byle nie były wiele silniejszeEdytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-01-30 o 10:22 |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale skad wziąć kupon?? no tak ale ja nie mam karty płatniczej tylko mąż i co zanim przyjdę do domu to po ptakach bedzie
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-30 o 10:34 |
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I musisz sama zgłosić położnej, że chcesz bo same z siebie nie pytają nawet ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ponownie
I od razu przepraszam, za nieobecność bo się przedstawiłam na forum a potem zniknęłam. Tak wiem nieładnie należy mi się klaps ![]() To ja dla przypomnienia to mój 18 tydzień, pierwszy dzidziuś, płeć mam nadzieję poznać 5 lutego wtedy też najbliższa wizyta. Co do prezentów też się zgadzam, że nie ma co na siłę uszczęśliwiać nikogo a koperta to dobry pomysł choć mało subtelny no ale coś za coś. |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę Cię martwić (sama nie rodziłam, żeby nie było), ale z tego co słyszałam poród jest do wytrzymania, ale bóle są dużo silniejsze niż te okresowe. Podobne, ale mocniejsze. Każdy kto przechodził kiedyś jakąś operację poważniejszą miał lewatywę, ja też, ponieważ miałam 8 godzinną operację na kręgosłup. To nic strasznego, nie boli, potem gonisz do kibelka i tyle. To najmniejszy problem, uwierz mi. Zawsze w filmach straszą np. ,,jak pacjent się nie uspokoi to będzie lewatywa" i dlatego każdy myśli, że to nie wiadomo co, a mojej koleżanki małe dziecko musiało mieć bo nie mogło się długo załatwić. Wg mnie lepiej zrobić niż się ses... na położną, to dopiero kicha. Chociaż i to się zdarza, dla nich to norma. Przy parciu wszystko idzie do przodu, ale dla pacjentki ... krępujące bardzo. Ja nie przeżyłam, ale mam wyobraźnie ... i wystarczy. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...kur...czyli jednak bólami też powinnam się martwić.. nic, trzeba liczyć na mega rozwarcie |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupić, a nie masz konta internetowego ? 66 godzin do końca więc jest masa czasu, chyba że wykupią bo tak też może być Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-01-30 o 10:38 |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dla mnie lewatywa to była sama przyjemność. Wreszcie mogłam się wypróżnić bez bólu i napinania się. Samo leciało a ja byłam szczęśliwa
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Bólami się nie przejmuj. Każdy ma inny próg bólu i jeszcze sama siebie możesz zaskoczyć.
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
ale że jak konta internetowego w banku tak, to nie mam
planujemy dopiero założyć i przenieść się do WBK bo mamy w PKO a na razie nie możemy założyć internetowego bo spłacamy pożyczke za wykup mieszkania...a niby 21 wiek co? ![]() ja mam wypłatę do ręki, a mąż na konto wiec nawet nie mam swojego konta...
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-30 o 10:44 |
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy lubi... Na SR położne mówiły, że jeżeli zaczyna się poród naturalny to zdecydowana większość kobiet wymiotuje i załatwia się wcześniej, bo organizm również się do tego przygotowuje poprzez oczyszczenie... I mówiły że tak naprawdę jest niewiele przypadków kiedy kobieta załatwia się podczas porodu, pewnie gdyby było inaczej lewatywa byłaby w standardzie Dlatego nie ma z czego robić z igieł wideł.... Wiadomo, że każdemu może się zdarzyć i wtedy pozostaje świadomość, ze nie jest się ani pierwszą ani tym bardziej ostatnią...
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śniło mi się dzisiaj, że byłam na usg i dowiedziałam się, że będzie dziewczynka lekarka nic nie mówiła, tylko wpisała w kartę ciąży że dziewuszka i pokazała nam cipcię małej. Znając sny w piątek się dowiem, że będzie chłopak
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Macie trochę złe wyobrażenie, nie jest tak że kobieta która rodzi ma cel i strzela kupą :P
I nie jest tak, że z wysiłku się ze*ra, tylko jak dziecko się rodzi, to uciska na ostatnią część jelita, i obniżając się w kanale rodnym wypycha tylko to, co jest w tej części, bo nie ma miejsca, ale nie jest tak, że rodzi się z dzieckiem klocek :P tej kupy nie jest dużo, ale czuć ją, dlatego wolę się jej pozbyć, bo okien nam nie pootwierają za bardzo, żeby przeciągu nie było :P Więc to tylko dla oczyszczenia atmosfery, ale faktycznie nie jest to już praktyka stosowana w szpitalach, najlepiej sobie kupić w aptece małą wlewkę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Po prostu odświeżam stronę, tylko potem nie umiem się połapać, gdzie skończyłam - zwłaszcza przy tej ilości postów
[/QUOTE]
straszne to było, najgorzej było na rondzie, to rąk mi brakowało (jedna trzymała kierownice, druga torebkę, a biegi?) 

nie wie czemu przecież chyba się robi?? dostawałam zaszczyki na rozwarcie i jakieś jeszcze ale lewatywy nie miałam więc o co kaman może w zaszczykach coś było
planujemy dopiero założyć i przenieść się do WBK bo mamy w PKO a na razie nie możemy założyć internetowego bo spłacamy pożyczke za wykup mieszkania...