![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
![]() żadna skrajność nie jest dobra. ani dążenie do "jak najlepszych" (czyli jakich?) warunków, ani najpierw dziecko, potem reszta (czyli co? bycie na łasce innych?). my mieliśmy warunki: praca + mieszkanie. mamy gdzie mieszkać, oboje pracujemy (choć zarabiamy niewiele), ale podstawy są, na skromne życie wystarcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy mieszkanie praca z praca bywa różnie. Jak zaczeliśmy sie strać to wszytko było oki mąż pracował bardzo dobzre zarabiał. Ja szukałam pracy. Niestety zmieniło sie to nagle w tym roku szef wywalil meża z pracy z dnia na dzień. Na szczęście jego tata potrzebowała w firmie pomocy wiec wskoczył do niego. Nie chce tam pracować na stałe bo wiąze sie to z bardzo częstymi wyjazdami i prawie wcale go nie ma w domu. Zarobkowo nie jest źle. Ja zaczynam od lutego pracę wiec bedzie nam lepiej. Wiec tak naprawde teraz sa jak najlepsze warunki na to by pojawilo sie dziecko a ,y cieagle walczymy o nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Monia jak się czujesz? Ile Ci zostało do rozwiązania? ![]()
![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
u nas zostało 7 tygodni. tydzień temu wg usg Młody ważył 1950g, strasznie się rozpycha, nie może pogodzić się z ograniczającym się miejscem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też już się rozglądamy za wózkiem (póki co przez neta) i to jest jakiś kosmos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamusie, powiedzcie jakie macie wózki i czy jesteście z nich zadowolone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wózek roan marita, odgapiłam go od bratowej bo u niej super się sprawdza. Zresztą nasz też juz wytestowany - bratanice w nim woziliśmy i wszystko ok. Ale co kto lubi: jest dość duży ( co ja uważam za plus), duże pompowane koła - przednie nieskrętne; zajmuje dużo miejsca ale to dla mnei akurat nie był problem, chodziło mi o to żeby dobrze się prowadził zwłaszcza po wertepach, i żeby dziecko miało dużo miejsca.
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam jakiegoś super godnego wózka do polecenia, ale napiszę co fajnie jakby wózek miał:
- waga - czasem wtaszczenie 16kilowego wózka + dziecko + zakupy to trzeba być nadczłowiekiem, ale matka czasem potrafi ![]() - skłądanie do normalnych wymiarów - przednie koła skrętne - dopiero w spacerówce to odkryłam - pompowane koła - dla maluszka to ważne, bo nasze polskie chodniki wiadomo jakie są a po co ma być dziecko wytrzepane na spacerze - przednie i tylne koła w jednej osi - ważne na podjazdach - o tym przy zakupie wózka zapomniałam i teraz podjazdy omijam - torba na zakupy i jakaś torba przy wózku - przydatne rzeczy ![]() - i położenie na płasko spacerówki - czasem roczne dziecko jeszcze zasypia na spacerze, a po co ma być zgięte i połamane Chyba tyle - to najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Ivonka z tą wagą pewnie masz rację ale ciężko dostać solidny wózek, z dużymi, pompowanymi kołami, który waży mniej niż 15kilo
![]() Ale o tym aby przednie i tyle koła był w jednej osi - nie pomyślałabym chyba przy zakupie! Wezmę to pod uwagę, dzięki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tych osiach myślałam, ale wózki ze skrętnymi kołami zazwyczaj mają węższy rozstaw z przodu. coś czuję, że w takim tempie zostaniemy bez wózka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby się udało ![]() Cytat:
![]() aczkolwiek jakbym nie miała pracy to chyba bym się nie zdecydowała ![]() ![]() bo mieszkanie takiej wielkiej roli nie gra - zaczęliśmy starania wynamując, teraz mamy kredyt na 30 lat ale mało kto go teraz nie ma ![]() Cytat:
może nie powinnam się jeszcze wypowiadać bo dopiero 2 spacery odbyłam ale fajnie i dość lekko się prowadził mimo śniegu, składa się i wszystko robi się intuicyjnie co mi się podoba gondolę/spacerówkę można przekładać jedynie swoje waży ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3373 |
Wtajemniczenie
|
Ten suwaczek trochę przekłamuje stan rzeczywisty, bo jestem w 18tc i 3 dn.
![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że zdecydowaliście się na imię ![]() ![]() No a jak Twoje samopoczucie?
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję się super, czasem trochę kręgosłup zaboli ale... jakieś niedogodności muszą być chyba ![]() ![]() Gratuluję Synka ![]() Ja zawsze chciałam Marcina ale znów mój mąż tak ma na imię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za trzymanie kciuków
![]() ![]() Cytat:
![]() morenica trzymam kciuki za Wasze starania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie taki; 5.jpg spora gondola - Malwina jeszcze w niej jeździ możną ją przepinać przód tył gondola składa się na płasko - mało miejsca w aucie zajmuje ma podnoszone oparcie skrętne przednie kółka ma ![]() fajnie, lekko się prowadzi (nie wliczając to zaspy śnieżne) o spacerówce dużo nie powiem, bo jechaliśmy nią dopiero raz - na jesień minusem jest waga - ok 15kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koła pompowane, przednie skrętne, przekładana gondola i spacerówka, łatwo się składa, dosyć ciężki (wnoszę go na raty) ale lekko się prowadzi. Gondolka obszerna (młoda nadal się w niej mieści) a spacerówka rozkłada się do pozycji leżącej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuję za trzymanie kciuków, obawiam sie tego mojego ryzyka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Justi Happy gratuluję synków
![]() Bartus - gdyby nie mój brat to pewnie tak dałabym na imię synkowi ![]() Ewik gratki ![]() ![]() A właśnie przekładana rączka - super sprawa jak np wieje a nie chcemy, żeby maluszkowi wiało w buzią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę postawić "daszek" z przykrycia i z budy i zapiąć tak to wygląda i chroni przed wiatrem 8..jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ivona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3383 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
a ja założyłam o nim wątek
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3389 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ewik gratulacje!! ![]()
![]() |
#3390 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ___________ dziękuję za wszystkie opinie o wózkach. u nas decyzja dalej nie podjęta a musimy się pospieszyć bo w niektórych sklepach mówią, że czas oczekiwania na wybrany wózek to ok 4 tygodni. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.