|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
żadna skrajność nie jest dobra. ani dążenie do "jak najlepszych" (czyli jakich?) warunków, ani najpierw dziecko, potem reszta (czyli co? bycie na łasce innych?). my mieliśmy warunki: praca + mieszkanie. mamy gdzie mieszkać, oboje pracujemy (choć zarabiamy niewiele), ale podstawy są, na skromne życie wystarcza. |
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy mieszkanie praca z praca bywa różnie. Jak zaczeliśmy sie strać to wszytko było oki mąż pracował bardzo dobzre zarabiał. Ja szukałam pracy. Niestety zmieniło sie to nagle w tym roku szef wywalil meża z pracy z dnia na dzień. Na szczęście jego tata potrzebowała w firmie pomocy wiec wskoczył do niego. Nie chce tam pracować na stałe bo wiąze sie to z bardzo częstymi wyjazdami i prawie wcale go nie ma w domu. Zarobkowo nie jest źle. Ja zaczynam od lutego pracę wiec bedzie nam lepiej. Wiec tak naprawde teraz sa jak najlepsze warunki na to by pojawilo sie dziecko a ,y cieagle walczymy o nie. |
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteśmy w końcu dorosłymi i rozsądnymi ludźmi. Nie zdecydowałabym się na dziecko, gdyby utrzymywali nas rodzice. Mamy pracę i gdzie mieszkać (bo mieszkanie nie jest nasze) ale do wszystkiego dążymy sami. Może kiedyś uda nam się wybudować mały domek ![]() Monia jak się czujesz? Ile Ci zostało do rozwiązania?
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zostało 7 tygodni. tydzień temu wg usg Młody ważył 1950g, strasznie się rozpycha, nie może pogodzić się z ograniczającym się miejscem
potrafi nas porządnie nastraszyć, kilka dni temu wylądowaliśmy na Izbie Przyjęć pod ktg bo nie ruszał się. po podłączeniu ktg łaskawie się obudził, ale strachu mieliśmy sporo. poza tym jesteśmy na etapie wybierania wózka i póki co jestem zdania, że wolałabym kupować samochód, bo chyba łatwiej byłoby podjąć decyzję.
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też już się rozglądamy za wózkiem (póki co przez neta) i to jest jakiś kosmos |
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusie, powiedzcie jakie macie wózki i czy jesteście z nich zadowolone
|
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wózek roan marita, odgapiłam go od bratowej bo u niej super się sprawdza. Zresztą nasz też juz wytestowany - bratanice w nim woziliśmy i wszystko ok. Ale co kto lubi: jest dość duży ( co ja uważam za plus), duże pompowane koła - przednie nieskrętne; zajmuje dużo miejsca ale to dla mnei akurat nie był problem, chodziło mi o to żeby dobrze się prowadził zwłaszcza po wertepach, i żeby dziecko miało dużo miejsca.
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam jakiegoś super godnego wózka do polecenia, ale napiszę co fajnie jakby wózek miał:
- waga - czasem wtaszczenie 16kilowego wózka + dziecko + zakupy to trzeba być nadczłowiekiem, ale matka czasem potrafi ![]() - skłądanie do normalnych wymiarów - przednie koła skrętne - dopiero w spacerówce to odkryłam - pompowane koła - dla maluszka to ważne, bo nasze polskie chodniki wiadomo jakie są a po co ma być dziecko wytrzepane na spacerze - przednie i tylne koła w jednej osi - ważne na podjazdach - o tym przy zakupie wózka zapomniałam i teraz podjazdy omijam - torba na zakupy i jakaś torba przy wózku - przydatne rzeczy ![]() - i położenie na płasko spacerówki - czasem roczne dziecko jeszcze zasypia na spacerze, a po co ma być zgięte i połamane Chyba tyle - to najważniejsze
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka z tą wagą pewnie masz rację ale ciężko dostać solidny wózek, z dużymi, pompowanymi kołami, który waży mniej niż 15kilo
![]() Ale o tym aby przednie i tyle koła był w jednej osi - nie pomyślałabym chyba przy zakupie! Wezmę to pod uwagę, dzięki! |
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tych osiach myślałam, ale wózki ze skrętnymi kołami zazwyczaj mają węższy rozstaw z przodu. coś czuję, że w takim tempie zostaniemy bez wózka. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby się udało ![]() Cytat:
aczkolwiek jakbym nie miała pracy to chyba bym się nie zdecydowała , jednak płatne zwolnienia i potem macierzyński to zawsze coś ![]() bo mieszkanie takiej wielkiej roli nie gra - zaczęliśmy starania wynamując, teraz mamy kredyt na 30 lat ale mało kto go teraz nie ma ![]() Cytat:
może nie powinnam się jeszcze wypowiadać bo dopiero 2 spacery odbyłam ale fajnie i dość lekko się prowadził mimo śniegu, składa się i wszystko robi się intuicyjnie co mi się podoba gondolę/spacerówkę można przekładać jedynie swoje waży |
||||
|
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten suwaczek trochę przekłamuje stan rzeczywisty, bo jestem w 18tc i 3 dn.
Czuję się wspaniale Mam nadzieję, że nie zapeszę ale mogłabym chodzić w ciąży cały czas No i wiemy już, że będzie Synuś ![]() Widzę, że zdecydowaliście się na imię Gdyby mój mąż tak się nie nazywał, u nas też z pewnością byłby Bartek ![]() No a jak Twoje samopoczucie?
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się super, czasem trochę kręgosłup zaboli ale... jakieś niedogodności muszą być chyba ![]() Gratuluję Synka Ja zawsze chciałam Marcina ale znów mój mąż tak ma na imię |
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za trzymanie kciuków
Mała jednak nie wytrzymała do 23 stycznia i urodziła się 18 Cytat:
morenica trzymam kciuki za Wasze starania! |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie taki; 5.jpg spora gondola - Malwina jeszcze w niej jeździ możną ją przepinać przód tył gondola składa się na płasko - mało miejsca w aucie zajmuje ma podnoszone oparcie skrętne przednie kółka ma ![]() fajnie, lekko się prowadzi (nie wliczając to zaspy śnieżne) o spacerówce dużo nie powiem, bo jechaliśmy nią dopiero raz - na jesień minusem jest waga - ok 15kg |
|
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koła pompowane, przednie skrętne, przekładana gondola i spacerówka, łatwo się składa, dosyć ciężki (wnoszę go na raty) ale lekko się prowadzi. Gondolka obszerna (młoda nadal się w niej mieści) a spacerówka rozkłada się do pozycji leżącej. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuję za trzymanie kciuków, obawiam sie tego mojego ryzyka . Fajnei mi sie czyta o Waszych bobaskach, moze za jakies 2 lata dołacze do Was
|
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Justi Happy gratuluję synków
![]() Bartus - gdyby nie mój brat to pewnie tak dałabym na imię synkowi ![]() Ewik gratki ![]() A właśnie przekładana rączka - super sprawa jak np wieje a nie chcemy, żeby maluszkowi wiało w buzią
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę postawić "daszek" z przykrycia i z budy i zapiąć tak to wygląda i chroni przed wiatrem 8..jpg |
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo małe koła są wtedy z tyłu Ivona |
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!!
|
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
a ja założyłam o nim wątek
można się czegoś dowiedzieć
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz prawie 9 miesiecy A i od tego poniedzialku dopiero Laura przesiadla sie na spacerowke i tez tylko dlatego, zeby mogla sobie popatrzec na swiat bo jeszcze sie w gondoli miescila.
|
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ewik gratulacje!!
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie dużo chłopców teraz ![]() Cytat:
![]() ___________ dziękuję za wszystkie opinie o wózkach. u nas decyzja dalej nie podjęta a musimy się pospieszyć bo w niektórych sklepach mówią, że czas oczekiwania na wybrany wózek to ok 4 tygodni. |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Jesteśmy w końcu dorosłymi i rozsądnymi ludźmi. Nie zdecydowałabym się na dziecko, gdyby utrzymywali nas rodzice. Mamy pracę i gdzie mieszkać (bo mieszkanie nie jest nasze) ale do wszystkiego dążymy sami. Może kiedyś uda nam się wybudować mały domek
jak się czujesz? 
potrafi nas porządnie nastraszyć, kilka dni temu wylądowaliśmy na Izbie Przyjęć pod ktg bo nie ruszał się. po podłączeniu ktg łaskawie się obudził, ale strachu mieliśmy sporo. poza tym jesteśmy na etapie wybierania wózka i póki co jestem zdania, że wolałabym kupować samochód, bo chyba łatwiej byłoby podjąć decyzję.

22.05.2008
14.08.2011
=> 55 

, jednak płatne zwolnienia i potem macierzyński to zawsze coś