|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: brak zaufania, problemy w związku, pogwałcenie prywatności...
Chciałam tylko pokazać inny punkt widzenia, udowodnić, że zmiana jest możliwa.
Poważna rozmowa jest nieunikniona i tylko autorka zdecyduje jak dalej ma wyglądać jej życie. Życzę siły i konsekwencji w działaniu
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mają rację.
Jeśli to Ty byś tak zrobiła, to on miałby prawo mieć pretensje/zrobić awanturę/rozejść się, bo jak to tak można. Kontakt z byłym/byłą nigdy nie będzie dla obecnego partnera/partnerki czymś dobrym. Bardzo łatwo mogą z tego wyniknąć jakieś domysły, niedopowiedzenia czy coś podobnego. Tak jak jedna z moich poprzedniczek napisała, nowy związek zaczynam od czystej kartki, ja jestem sama, Ty jesteś sam, możemy być razem. Ale skoro na horyzoncie pojawia się ktoś trzeci, z którym łączyły nas/bądź tą drugą stronę jakieś uczucia wtedy pojawiają się problemy. A to nie jest zdrowe.
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nad sobą zaczęłabym pracować. Uwierz- faceci nie doceniają takich starań. Związek trzeba trzymać w ryzach. Kochać, szanować siebie, mieć oparcie ale wszystko w granicach rozsądku. Nie zamykać się na świat, swoje marzenia. Myśleć o sobie a nie tylko o facecie. Jeśli zaczniesz nadskakiwać on bardzo szybko zacznie manipulować i mieć Cię w d.....- sama kocham aż za bardzo i widzę to z autopsji. Oni chyba tak mają. Dobrej nie doceniają a za zołzami biegają. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#36 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej jak ktoś na siłę ratuje wszystko ,np tak jak ja to robiłam i próbuje sobie wmawiać,że jest wszystko w porządku ,dalej trwając w związku,zamiast zostawić takie wielkie G
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
ja mam chyba odwrotny problem,albo przesadzam więc proszę was o radę. Jestem z chłopakiem ponad pół roku,na początku wszystko pięknie,dopóki nie stał sie chorobliwie zazdrosny. Na początku nawet mi to nie przeszkadzało,ale teraz ledwo wytrzymuje z nim. Nieraz chce zeby poczytal sobie moje wiadomosci,sprawdza mi wykaz polączeń,chce moje haslo na fb,kiedy mu odmówiłam podania hasła to był strasznie zły. Nie wydaje mi się żeby to było normalne zachowanie. Jak z kimś gadam przez telefon a on w tym czasie dzwoni to pierwsze co słysze po odebraniu telefonu od niego: cześć,z kim gadałaś tak długo? Albo jak nie słyszę telefonu bo np. jestem na uczelni,albo po prostu kąpie się czy coś,to on jest w stanie dzownić po 30 razy,dosłownie. Kolegow to tez raczej woli zebym nie miala,ani z nikim innym nie gadala. Wyjście z koleżanką na jakieś piwo czy potańczyć to też lekki foch,bo przecież on : "wolałby posiedziec ze mną niż isc z kolegą" mimo ,ze widzimy się praktycznie codziennie. Meczy mnie już jego zachowanie i nie wiem co robić,a może po prostu przesadzam? Trzeba przyznac, ze na codzien jest bardzo czuły,dobrze nam razem,ale czasami to zachowanie psuje wszystko. |
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwierz mi, ja robiłam podobnie. Widziałam, że zaczyna się źle dziać, ale będąc tak zakochana nie widziałam podstaw, żeby to przerwać..Człowiek zakochany myśli zupełnie innymi kategoriami.
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na jej i Twoim miejscu uciekłabym z krzykiem. Zanim będzie za późno, bo oni za pół roku biorą ślub.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

kocham zbyt mocno, nie szanuję się... obecny chłopak ma swoje wady (bardzo powazne), ale powiedzmy, ze sama się w to wkopałam, bo wiedziałam o tym i zaakceptowałam je. Zazwyczaj jest słodki, kochany i dba o mnie, ale jest naprawdę atrakcyjny i wygadany i kobiety do niego lgną