O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 22:37   #1411
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

A jednaj zajrzałam

U mnie na razie nikt w ciąży nie jest i raczej bliższe koleżanki o dzieciach słyszeć nie chcą, może to i dobrze
Ale pamiętam jak w ciąży nie byłam z Zuzką jeszcze przeżywałam ciąże jednej koleżanki aj nawet urwałam z nią kontakt na czas jej ciąży później mi przeszło.
A to dlatego że jak miałam 12 lat usłyszałam ze nie bedę miałą nigdy dzieci i w wieku dojrzewania głowy mi to nie wychodziło.
A jak poszłam na pierwszą wizytę w ciąży i powiedziałam po jakiej operacji jestem gin zapytała czy byłam w kościele podziękować za ciąże

A ja siedzę i piwko sącze, M mi pomaga Po stresującym dniu mi się należy. Bolał mnie brzuch dziś w pracy i przez moment myślałam że @ dostałam. Nielubie takiej niewiedzy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Wszystkie z mężami wieczorki spędzają A mój się inhaluje, nawet z przytulania nici bo oboje chorzy jesteśmy. Kaszel mnie dusi
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:40   #1412
Malgos_12
Zakorzenienie

ja od momentu kiedy wstałam walczę z bólem głowy... i chyba mi się w migrenę przerodzi... oj jak ja tego nie lubię
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:57   #1413
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Madziusia - u mnie to prawdziwy bum na dzieciaczki, prawie każda znajoma ma, albo w ciąży jest
u na staki bum na dzieciaki bo my jesteśmy z wyżu demograficznego lata 80 no i wszyscy są w takim wieku że już się biorą

Złapałam takiego doła że jak mnie mąż przytulił i powiedział że mnie kocha to mi łzy poleciały zresztą teraz też mi się wyc chce.

postanowiłiam już że następny cykl odpuszczam, nie patrzę na owu, sama przyjemnośc ma by nic na siłę.
oczywiście łatwo się mówi, ale taki mam plan.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
A jednaj zajrzałam

U mnie na razie nikt w ciąży nie jest i raczej bliższe koleżanki o dzieciach słyszeć nie chcą, może to i dobrze
Ale pamiętam jak w ciąży nie byłam z Zuzką jeszcze przeżywałam ciąże jednej koleżanki aj nawet urwałam z nią kontakt na czas jej ciąży później mi przeszło.
A to dlatego że jak miałam 12 lat usłyszałam ze nie bedę miałą nigdy dzieci i w wieku dojrzewania głowy mi to nie wychodziło.
A jak poszłam na pierwszą wizytę w ciąży i powiedziałam po jakiej operacji jestem gin zapytała czy byłam w kościele podziękować za ciąże

A ja siedzę i piwko sącze, M mi pomaga Po stresującym dniu mi się należy. Bolał mnie brzuch dziś w pracy i przez moment myślałam że @ dostałam. Nielubie takiej niewiedzy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Wszystkie z mężami wieczorki spędzają A mój się inhaluje, nawet z przytulania nici bo oboje chorzy jesteśmy. Kaszel mnie dusi
też sączę piwko na poprawę nastroju

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:01   #1414
Malgos_12
Zakorzenienie

Madziusia - pewnie masz rację, ale ja czasem ciągle myślę, że mam 20 lat
Stary 2013-01-29, 23:01   #1415
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
ja od momentu kiedy wstałam walczę z bólem głowy... i chyba mi się w migrenę przerodzi... oj jak ja tego nie lubię
mnie często męczą bóle głowy, miałam kiedyś tomografię ale wszytsko ok wyszło. i w sumie nadal nie wiem co to, zdarza się że budzę się rano z takim bólem, i wiem że nawet jak garśc tabletek wezmę to nie przejdzie. Dni w których boli mnie głowa są dniami straconymi dla mnie nie potrafię wtedy normalnie funkcjonowac.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-29, 23:03   #1416
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
2-3 dc fsh, lh, prl. tsh

później po 20 dniu progesteron 3 razy co drugi dzień
i dodatkowo przed ciążą toksoplazmoza, cmv

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dziś się dowiedziałąm że kolejna znajoma urodziła dzidziusia. Widziałam już fotki na fcb

kiedy ja się będę tak chwali no kiedy??????? smutno mi jeszcze gorzej jak mnie takie wieści dochodzą ale z drugiej strony cieszę się z nimi. Dziecko to prawdziwy cud.
http://www.wszplock.pl/images/articl.../cennik(2).pdf tu masz cennik Płockiego lab i sprawdź ceny hormonów. po moim obliczeniu wyjdzie trochę taniej
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:17   #1417
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
http://www.wszplock.pl/images/articl.../cennik(2).pdf tu masz cennik Płockiego lab i sprawdź ceny hormonów. po moim obliczeniu wyjdzie trochę taniej
dobra jesteś w szukaniu informacji w sieci!!!!!!!!!!
tylko nie wiem jakie to laboratorium , gdybyś podesłała całego linka,
mój tż pytał się w laboratorium "przygoda"

a jeżeli tu zaoszczędzę to chętnie się wybiorę tylko nie mogę się doczytac gdzie to.

słuchajcie dziewczyny chce sobie zakupi termometr owulacyjny, powiedzcie mi jak to jest z tym mierzeniem, nie chce mi sie szuka nic w necie o tym leniwa jestem ja chodzę spac późno a to trzeba przespac chyba minimum 5 h jak kojarzę i wstaję z tż o 4,30 żeby mu kanapki zrobc i znów się kładę a to będzie bez sensu te mierzenie chyba że zawsze zmierzę o 4.30.... pomóżcie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

a juz wiem szpital!!!!!!!!!

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-29, 23:19   #1418
justiii87
Zakorzenienie

Laboratorium w Szpitalu Wojewódzkim.

http://www.wszplock.pl/89/Zaklad-Dia...Laboratoryjnej

Polecam się na przyszłość Od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać
Wynik masz tego samego dnia jeśli badanie zrobisz do godzi 13 lab czynne do 17

3 godziny snu potrzeba do mierzenia temperatury.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:33   #1419
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
rzuciłam okiem i stawiam Ci browara!
widzę że sporo zaoszczędzę naprawdę, trochę się wystoję w kolejce ale warto bo w trym szpitalu zawsze takie kolejki na krew, ale np tam gdzie sprawdzał tż

fsh +lh 60zł - szpital 38zł!
tsh 25zł - szpital 14zł!
progesteron 30zł- tu 19zł!
toksoplazmoza jakieś dwa czynniki łącznie 60zł tu 42zł!
cmv nie mogę znaleśc tzn jest ale coś strasznie drogiego za ponad 200zł ale to chyba nie to bo tam gdzie tż sprawdzał pani powiedziała 80zł.

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-29, 23:43   #1420
arenika
Zadomowienie

Cytat:

słuchajcie dziewczyny chce sobie zakupi termometr owulacyjny, powiedzcie mi jak to jest z tym mierzeniem, nie chce mi sie szuka nic w necie o tym leniwa jestem ja chodzę spac późno a to trzeba przespac chyba minimum 5 h jak kojarzę i wstaję z tż o 4,30 żeby mu kanapki zrobc i znów się kładę a to będzie bez sensu te mierzenie chyba że zawsze zmierzę o 4.30.... pomóżcie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

a juz wiem szpital!!!!!!!!!
Kup taki z dwoma miejscami po przecinku, mierzyć trzeba po minimum 3 godzinach nieprzerwalnego snu.
Też kiedyś rano się zrywałam żeby mężowi kanapeczki porobić, ale teraz już tego nie robię, jak któreś wstaje rano do pracy to nawet z łóżka drugiemu się wstać nie chce tylko szybkie buzi na papa

U mnie wśród znajomych też był boom na dzieciaczki, ale aktualnie wszystkie już porodziły i nie ma żadnej ciężarnej. Tylko kilka niedobitków takich jak ja się zostało
Stary 2013-01-30, 07:18   #1421
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
mnie często męczą bóle głowy, miałam kiedyś tomografię ale wszytsko ok wyszło. i w sumie nadal nie wiem co to, zdarza się że budzę się rano z takim bólem, i wiem że nawet jak garśc tabletek wezmę to nie przejdzie. Dni w których boli mnie głowa są dniami straconymi dla mnie nie potrafię wtedy normalnie funkcjonowac.
bardzo dobrze znam twój ból ... ja chyba migrenę mam dziedziczną bo i mama ma i babcia też. Oczywiście mówię tu o charakterystycznym bólu za okiem, nudnościami, wymiotami, światłowstrętem, dźwięko-wstrętem itd... Jest taki lek na receptę - sumigra tylko wolno go brać strasznie rzadko, ale podobno pomaga. Ja jeszcze nie testowałam ale mam tabletkę w zanadrzu gdybym musiała wziąć. Zapytaj może kiedyś lekarza.
Stary 2013-01-30, 07:24   #1422
didi610
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

jak tam minęła nocka? wyspane?

poczytałam Was trochę i też zrobiłam przegląd wśród znajomych i w sumie poza mną nikt dzieci raczej w tym czasie nie planuje...większość moich koleżanek ma już 1 lub 2 dzieciaczków....jedynie jedna moja psiapsiółka zaciążyła ostatnio, ale ona jest na tym samym etapie co ja cała reszta już ma duże dzieciaki aha w sumie jest jedna moja dobra znajoma, która czuje się niespełniona macierzyńsko i chcę drugiego malucha (ma teraz 38 lat, oby jej się udało)

p.s. macie konta na fb? może się znajdziemy i popodglądamy

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 07:36   #1423
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja dziś bardzo niewyspana, mała wróciła do domku i wstała o 4:30 ranyyy co chwile chciała co innego. Do tego testowałam o nic Za 2 dni powtórka i zapisuje się do ginka.
Zła jestem bo na pewno jest coś nie tak że @ nie ma i to akurat teraz W ciąży na pewno nie jestem
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:30   #1424
Rokitka1985
Raczkowanie

Hej.
Ja również niewyspana... Przez ostatnie dwa dni miałam taki stres, że hej. I pewnie dlatego nie ma @. Teściowie mi się wtrącają w małżeństwo, czego nigdy w życiu bym sie nie spodziewała. Uważałam ich za rozsądnych i mądrych ludzi... ECHH... Jak to człowiek zawieść się może i nieprzyjemnie rozczarować. Koniec końców wracam xo Polski już na stałe półtora miesiąca wcześniej niż planowałam. Rodzina dla której pracuje jest zła i w ogóle nieprzyjemna sytuacja się zrobiła... :/
Dzisiaj odprowadzeniu mojego podopiecznego do przedszkola śmignę do apteki po test. Wczoraj cały wieczór tak mnie bolał lewy jajnik, że aż miałam problemy z chodzeniem, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że jednak @ nadejdzie, ale test zrobię dla spokoju ducha..

Ktoś pytał o zainteresowania to może i ja się wypowiem na ten temat. Moje to ksiażki, książki i jeszcze raz książki plus własna pisanina i med.wet. A i planuję przeprosić się z szydełkiem bo po powrocie do Polski czeka mnie słodko-gorzkue bezrobocie.
Powtórzę za "wieszczem naszych czasów"- "W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem..."
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:06   #1425
fiona27
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dziś bardzo niewyspana, mała wróciła do domku i wstała o 4:30 ranyyy co chwile chciała co innego. Do tego testowałam o nic Za 2 dni powtórka i zapisuje się do ginka.
Zła jestem bo na pewno jest coś nie tak że @ nie ma i to akurat teraz W ciąży na pewno nie jestem
Ja na szczęście jestem wyspana o dziwno synek wstał 0 9 rano co często jemu sie nie zdarza Z tym testowaniem to przykro mi, słabe pocieszenie, ale trzeba czekać na kolejny cykl
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:08   #1426
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
2-3 dc fsh, lh, prl. tsh

później po 20 dniu progesteron 3 razy co drugi dzień
i dodatkowo przed ciążą toksoplazmoza, cmv

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dziś się dowiedziałąm że kolejna znajoma urodziła dzidziusia. Widziałam już fotki na fcb

kiedy ja się będę tak chwali no kiedy??????? smutno mi jeszcze gorzej jak mnie takie wieści dochodzą ale z drugiej strony cieszę się z nimi. Dziecko to prawdziwy cud.
Na pewno i ty niedługo będziesz mogła się pochwalić U mnie na razie nikt dla mnie ważny nie jest w ciąży. Czasami sobie myślę jak to będzie z tą moją siostrą, o której wam pisałam że nie może mieć dzieci, jak nam się uda. Napewno na początku od nas się oddali i będzie bardzo to przeżywać. Widziałam jak zachowywała się gdy jej brat ogłaszał nowinę dwa razy o dziecku i aż się boję co będzie

Cytat:
Znam ten ból, na szczęście ja migrenę mam bardzo rzadko ale jak już mnie dopadnie to ledwo jestem żywa.

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

jak tam minęła nocka? wyspane?

poczytałam Was trochę i też zrobiłam przegląd wśród znajomych i w sumie poza mną nikt dzieci raczej w tym czasie nie planuje...większość moich koleżanek ma już 1 lub 2 dzieciaczków....jedynie jedna moja psiapsiółka zaciążyła ostatnio, ale ona jest na tym samym etapie co ja cała reszta już ma duże dzieciaki aha w sumie jest jedna moja dobra znajoma, która czuje się niespełniona macierzyńsko i chcę drugiego malucha (ma teraz 38 lat, oby jej się udało)

Jestem za wyślę ci moje dane na priv

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja również niewyspana... Przez ostatnie dwa dni miałam taki stres, że hej. I pewnie dlatego nie ma @. Teściowie mi się wtrącają w małżeństwo, czego nigdy w życiu bym sie nie spodziewała. Uważałam ich za rozsądnych i mądrych ludzi... ECHH... Jak to człowiek zawieść się może i nieprzyjemnie rozczarować. Koniec końców wracam xo Polski już na stałe półtora miesiąca wcześniej niż planowałam. Rodzina dla której pracuje jest zła i w ogóle nieprzyjemna sytuacja się zrobiła... :/
Dzisiaj odprowadzeniu mojego podopiecznego do przedszkola śmignę do apteki po test. Wczoraj cały wieczór tak mnie bolał lewy jajnik, że aż miałam problemy z chodzeniem, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że jednak @ nadejdzie, ale test zrobię dla spokoju ducha..

Ktoś pytał o zainteresowania to może i ja się wypowiem na ten temat. Moje to ksiażki, książki i jeszcze raz książki plus własna pisanina i med.wet. A i planuję przeprosić się z szydełkiem bo po powrocie do Polski czeka mnie słodko-gorzkue bezrobocie.
Powtórzę za "wieszczem naszych czasów"- "W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem..."

Co tym twoim teściom nie pasuje Jak zrobisz test to daj znać

Moje zainteresowania to też oczywiście książki, różnego rodzaju rękodzieła, a od niedawna dziewiarstwo, dostałam bardzo starą maszynę dziewiarską od teściowej i próbuję coś tam na niej robić

Dziś poniosło nas i pierwszy raz poszaleliśmy z mężem
, ciekawe czy coś z tego wyjdzie
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:14   #1427
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

też sączę piwko na poprawę nastroju
Ja jakaś dziwna jestem chyba bo nie lubię piwa tylko wódeczkę czystą nie jakieś driny, ale fakt jest taki, że piję alkohol bardzo rzadko ze 3 razy w roku

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Kurcze nie mam konta na fb, chyba trzeba założyć, żebyśmy się lepiej poznały

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Hej.

Na szczęście u mnie nikt się nie wtrąca w moje małżeństwo

No niestety z pracą jest ciężko, a nawet bardzo ciężko

Czekamy na wieści oczywiście dobre wieści
Stary 2013-01-30, 10:40   #1428
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

hej dziewczyny, ja jako bezrobotna się wysypiam tyle że chodzą spac gdzieś 1-2 w nocy tak się przyzwyczaiłam i muszę to zmienic, 4.30 wstaję z mężem wyszykowac go do pracy i z godzinę po tym nie mogę zasnąc, później około 7 muszę wstac zobaczyc jak sytuacja w piecu i później do 9-10 już spię taki to mam porozbijany sen

ewelika - nie kojarzę że mówiłaś coś o siostrze która nie może miec dzieci to straszne

rokitka- trzymam kciuki za test, dziwne te bóle i że @ nie przychodzi.

małgoś też mam takie bóle tzna nie zawsze tAKIE ALE światłowstręt i każdy hałas mnie dobija to są te najgorsze bóle - mówisz że to migrena?

Mam konto na fcb też mogę się ujawnic

u mnie cały czas nie ma krwawienia tylko te brązowe plamy głownie przy podcieraniu no i se testa zrobiłam a co! negatywny oczywiście:hahaha :

didi a Ty miałaś testowac?

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-30, 10:55   #1429
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość

U mnie wśród znajomych też był boom na dzieciaczki, ale aktualnie wszystkie już porodziły i nie ma żadnej ciężarnej. Tylko kilka niedobitków takich jak ja się zostało
Wsród moich znajomych jedna koleżanka stara się o dzidzię już ze 3 lata, a w rodzinie mam jeszcze dwie staraczki. Ostatnio coś tam zaczęłam przebąkiwać mojej mamie, że przydałoby sie rodzeństwo dla synka to jakoś tak dziwnie na mnie spojrzała no i temat się urwał bo jakoś głupio sie poczułam

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-01-30 o 10:56
Stary 2013-01-30, 11:04   #1430
didi610
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny, ja jako bezrobotna się wysypiam tyle że chodzą spac gdzieś 1-2 w nocy tak się przyzwyczaiłam i muszę to zmienic, 4.30 wstaję z mężem wyszykowac go do pracy i z godzinę po tym nie mogę zasnąc, później około 7 muszę wstac zobaczyc jak sytuacja w piecu i później do 9-10 już spię taki to mam porozbijany sen

ewelika - nie kojarzę że mówiłaś coś o siostrze która nie może miec dzieci to straszne

rokitka- trzymam kciuki za test, dziwne te bóle i że @ nie przychodzi.

małgoś też mam takie bóle tzna nie zawsze tAKIE ALE światłowstręt i każdy hałas mnie dobija to są te najgorsze bóle - mówisz że to migrena?

Mam konto na fcb też mogę się ujawnic

u mnie cały czas nie ma krwawienia tylko te brązowe plamy głownie przy podcieraniu no i se testa zrobiłam a co! negatywny oczywiście:hahaha :

didi a Ty miałaś testowac?
No miałam testować, ale czekam do jutra, bo wczoraj uznałam że wszystkie wcześniejsze objawy ustąpiły....a dzisiaj znowu czuję to rozpieranie w podbrzuszu, takie jakby mrowienie, nie mam pojęcia co z tym zrobić....dzisiaj przeczytałam gdzieś na necie, że dziewczyna robiła 4 testy, wszystkie wyszły negatywnie a w rezultacie po wizycie u ginekologa była w 3 mcu ciąży.
Jak się za dużo o tym myśli to organizm normalnie zaczyna wariować.....

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
Stary 2013-01-30, 11:09   #1431
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
No miałam testować, ale czekam do jutra, bo wczoraj uznałam że wszystkie wcześniejsze objawy ustąpiły....a dzisiaj znowu czuję to rozpieranie w podbrzuszu, takie jakby mrowienie, nie mam pojęcia co z tym zrobić....dzisiaj przeczytałam gdzieś na necie, że dziewczyna robiła 4 testy, wszystkie wyszły negatywnie a w rezultacie po wizycie u ginekologa była w 3 mcu ciąży.
Jak się za dużo o tym myśli to organizm normalnie zaczyna wariować.....
o tak . Mnie z kolei dodatkowo coś w dole podbrzysza pobolewa (nie jak na owu, nie jak na @)

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Wsród moich znajomych jedna koleżanka stara się o dzidzię już ze 3 lata, a w rodzinie mam jeszcze dwie staraczki. Ostatnio coś tam zaczęłam przebąkiwać mojej mamie, że przydałoby sie rodzeństwo dla synka to jakoś tak dziwnie na mnie spojrzała no i temat się urwał bo jakoś głupio sie poczułam
mama nie chce więcej wnuków?

Cytat:
Hej.
oj nie ma nic gorszego niż wtrącający się teściowie

dziewczynki a może załóżmy prywatny klub, co? Wrzucimy tam jakieś zdjęcia, poznamy się bardziej. Bo nie każda z nas ma chyba fb
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:14   #1432
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

ewelika to ty mi poleciłaś cwiczenia z chodakowska?

wczoraj pierwszy raz cwiczyłam skalpel ale tylko 20 minut więcej nie dałam rady
ale jak sie zmobilizuję codziennie choc po te 20 minut to będzie dobrze, a i jeszcze pół godziny na rowerku u teściowej bo ona ma i do niej chodzę

no i troszkę lżejsza dieta, więcej owoców mniej pieczywa i takie tam, chcę się trochę lepiej poczuc.

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-30, 11:14   #1433
fiona27
Zakorzenienie

O ile się nie mylę, wątek jest od miesiąca, a tu praktycznie II kreseczek "ani widu ani słychu" nie licząc t_89, ale ona już sie chyba tu nie udziela...
Ale w sumie to dopiero miesiąc...

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-01-30 o 11:16
Stary 2013-01-30, 11:17   #1434
kasiunka8998
Raczkowanie

dzień dobry miłym Paniom
didi610 ja tez naczytałam się (nuuudy w pracy to śmigam po necie) o tych testach, baaaa ! nawet o betach z krwi, że jeśli zrobiona za wcześnie może nic nie wykazać. Czytałam o dziewczynach którym nawet 12 dni po owulacji nic nie wyszlo z krwi a później okazywało się że są w ciązy. Tak jak tu któraś napisala - dopóki nie ma @ to wszystko możliwe. Co organizm to inaczej - u jednych zagnieżdzenie jest szybko a u drugich trwa to dłuugo skąd te ujemne wyniki.
U mnie tez objawów @ brak a dziś szybko sie z krzesła podniosłam jak klient wszedł to karuzela mi sie zrobiła. Nie chce się napędzac ani nic ale różnue moze byc )
co do fb ja tez mam profil ale wolalabym nie wklejac tutaj linka bo wchodzą nie tylko użytkowniczki tego wątku a kupa innych ludzi.
Dziewczyny a skąd jestescie? Ja Białystok
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:18   #1435
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

dziewczynki a może załóżmy prywatny klub, co? Wrzucimy tam jakieś zdjęcia, poznamy się bardziej. Bo nie każda z nas ma chyba fb
jestem za tylko ja nie wiem co to ten klub, i jak się go zakłada, nowa jestem i wogóle mało tu jeszcze wiem

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
O ile się nie mylę, wątek jest od miesiąca, a tu praktycznie II kreseczek "ani widu ani słychu" nie licząc t_89, ale ona już sie chyba tu nie udziela...
Ale w sumie to dopiero miesiąc...
trele_morele jeszcze

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-30, 11:20   #1436
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za tylko ja nie wiem co to ten klub, i jak się go zakłada, nowa jestem i wogóle mało tu jeszcze wiem
zakłada się prywatny klub do którego mają dostęp tylko osoby które dostały zaproszenie. Więcej prywatności, można zdjęcia wrzucić, pogadać o bardziej intymnych/prywatnych sprawach o których na forum ogólnym nie chce się dzielić

zobaczymy co powie reszta dziewczyn na ten pomysł i najwyżej wtedy założymy lub i nie
Stary 2013-01-30, 11:23   #1437
kasiunka8998
Raczkowanie

ja jestem za !
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:23   #1438
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Pomysł dobry jestem na tak, wstep mają tylko osoby z wątku, ale te które się udzielają, a nie te które napiszą ze dwa posty ... dobrze myślę
Stary 2013-01-30, 11:23   #1439
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
dzień dobry miłym Paniom
didi610 ja tez naczytałam się (nuuudy w pracy to śmigam po necie) o tych testach, baaaa ! nawet o betach z krwi, że jeśli zrobiona za wcześnie może nic nie wykazać. Czytałam o dziewczynach którym nawet 12 dni po owulacji nic nie wyszlo z krwi a później okazywało się że są w ciązy. Tak jak tu któraś napisala - dopóki nie ma @ to wszystko możliwe. Co organizm to inaczej - u jednych zagnieżdzenie jest szybko a u drugich trwa to dłuugo skąd te ujemne wyniki.
U mnie tez objawów @ brak a dziś szybko sie z krzesła podniosłam jak klient wszedł to karuzela mi sie zrobiła. Nie chce się napędzac ani nic ale różnue moze byc )
co do fb ja tez mam profil ale wolalabym nie wklejac tutaj linka bo wchodzą nie tylko użytkowniczki tego wątku a kupa innych ludzi.
Dziewczyny a skąd jestescie? Ja Białystok
Kasiu ja raczej nie pozostawiam sobie żadnych złudzeń na ten miesiąc, ponieważ miałam krwawienie (i też się o tym masę naczytałam) i raczej wątpię aby coś z tego było skoro robiłam test i wyszedł negatywnie.....jedyne co mi z moich (chyba urojonych) objawów zostało to te mrowienie i takie śmieszne wypustki wokół sutków (czytałam że to ujścia gruczołów i w trakcie ciąży są bardzo widoczne)....i wkurza mnie, że ciągle o tym myślę, a nie umiem swojego umysłu przestawić na jakieś zupełnie inne rzeczy.....

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
zakłada się prywatny klub do którego mają dostęp tylko osoby które dostały zaproszenie. Więcej prywatności, można zdjęcia wrzucić, pogadać o bardziej intymnych/prywatnych sprawach o których na forum ogólnym nie chce się dzielić

zobaczymy co powie reszta dziewczyn na ten pomysł i najwyżej wtedy założymy lub i nie
ja chcę do klubu!!!

25.08.2012r.

Stary 2013-01-30, 11:25   #1440
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Pomysł dobry jestem na tak, wstep mają tylko osoby z wątku, ale te które się udzielają, a nie te które napiszą ze dwa posty ... dobrze myślę
to już byśmy sobie ustaliły zasady przyjmowania osób . Ale tak, wg mnie też zaproszenie powinny dostawać osoby które udzielają się częściej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości