|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
A jednaj zajrzałam
U mnie na razie nikt w ciąży nie jest i raczej bliższe koleżanki o dzieciach słyszeć nie chcą, może to i dobrze ![]() Ale pamiętam jak w ciąży nie byłam z Zuzką jeszcze przeżywałam ciąże jednej koleżanki aj nawet urwałam z nią kontakt na czas jej ciąży później mi przeszło. A to dlatego że jak miałam 12 lat usłyszałam ze nie bedę miałą nigdy dzieci i w wieku dojrzewania głowy mi to nie wychodziło. A jak poszłam na pierwszą wizytę w ciąży i powiedziałam po jakiej operacji jestem gin zapytała czy byłam w kościele podziękować za ciąże ![]() A ja siedzę i piwko sącze, M mi pomaga Po stresującym dniu mi się należy. Bolał mnie brzuch dziś w pracy i przez moment myślałam że @ dostałam. Nielubie takiej niewiedzy ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Wszystkie z mężami wieczorki spędzają A mój się inhaluje, nawet z przytulania nici bo oboje chorzy jesteśmy. Kaszel mnie dusi
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
ja od momentu kiedy wstałam walczę z bólem głowy... i chyba mi się w migrenę przerodzi... oj jak ja tego nie lubię
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i wszyscy są w takim wieku że już się biorą![]() Złapałam takiego doła że jak mnie mąż przytulił i powiedział że mnie kocha to mi łzy poleciały zresztą teraz też mi się wyc chce. postanowiłiam już że następny cykl odpuszczam, nie patrzę na owu, sama przyjemnośc ma by nic na siłę. ![]() oczywiście łatwo się mówi, ale taki mam plan. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Madziusia - pewnie masz rację, ale ja czasem ciągle myślę, że mam 20 lat
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po moim obliczeniu wyjdzie trochę taniej
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko nie wiem jakie to laboratorium , gdybyś podesłała całego linka, mój tż pytał się w laboratorium "przygoda" a jeżeli tu zaoszczędzę to chętnie się wybiorę tylko nie mogę się doczytac gdzie to. słuchajcie dziewczyny chce sobie zakupi termometr owulacyjny, powiedzcie mi jak to jest z tym mierzeniem, nie chce mi sie szuka nic w necie o tym leniwa jestem ja chodzę spac późno a to trzeba przespac chyba minimum 5 h jak kojarzę i wstaję z tż o 4,30 żeby mu kanapki zrobc i znów się kładę a to będzie bez sensu te mierzenie chyba że zawsze zmierzę o 4.30.... pomóżcie---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- a juz wiem szpital!!!!!!!!!
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Laboratorium w Szpitalu Wojewódzkim.
http://www.wszplock.pl/89/Zaklad-Dia...Laboratoryjnej Polecam się na przyszłość Od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać ![]() Wynik masz tego samego dnia jeśli badanie zrobisz do godzi 13 lab czynne do 173 godziny snu potrzeba do mierzenia temperatury. |
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę że sporo zaoszczędzę naprawdę, trochę się wystoję w kolejce ale warto bo w trym szpitalu zawsze takie kolejki na krew, ale np tam gdzie sprawdzał tż fsh +lh 60zł - szpital 38zł! tsh 25zł - szpital 14zł! progesteron 30zł- tu 19zł! toksoplazmoza jakieś dwa czynniki łącznie 60zł tu 42zł! cmv nie mogę znaleśc tzn jest ale coś strasznie drogiego za ponad 200zł ale to chyba nie to bo tam gdzie tż sprawdzał pani powiedziała 80zł.
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też kiedyś rano się zrywałam żeby mężowi kanapeczki porobić, ale teraz już tego nie robię, jak któreś wstaje rano do pracy to nawet z łóżka drugiemu się wstać nie chce tylko szybkie buzi na papa ![]() U mnie wśród znajomych też był boom na dzieciaczki, ale aktualnie wszystkie już porodziły i nie ma żadnej ciężarnej. Tylko kilka niedobitków takich jak ja się zostało
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() jak tam minęła nocka? wyspane? ![]() poczytałam Was trochę i też zrobiłam przegląd wśród znajomych i w sumie poza mną nikt dzieci raczej w tym czasie nie planuje...większość moich koleżanek ma już 1 lub 2 dzieciaczków....jedynie jedna moja psiapsiółka zaciążyła ostatnio, ale ona jest na tym samym etapie co ja cała reszta już ma duże dzieciaki aha w sumie jest jedna moja dobra znajoma, która czuje się niespełniona macierzyńsko i chcę drugiego malucha (ma teraz 38 lat, oby jej się udało) ![]() p.s. macie konta na fb? może się znajdziemy i popodglądamy
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja dziś bardzo niewyspana, mała wróciła do domku i wstała o 4:30 ranyyy co chwile chciała co innego. Do tego testowałam o nic Za 2 dni powtórka i zapisuje się do ginka. Zła jestem bo na pewno jest coś nie tak że @ nie ma i to akurat teraz W ciąży na pewno nie jestem
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Ja również niewyspana... Przez ostatnie dwa dni miałam taki stres, że hej. I pewnie dlatego nie ma @. Teściowie mi się wtrącają w małżeństwo, czego nigdy w życiu bym sie nie spodziewała. Uważałam ich za rozsądnych i mądrych ludzi... ECHH... Jak to człowiek zawieść się może i nieprzyjemnie rozczarować. Koniec końców wracam xo Polski już na stałe półtora miesiąca wcześniej niż planowałam. Rodzina dla której pracuje jest zła i w ogóle nieprzyjemna sytuacja się zrobiła... :/ Dzisiaj odprowadzeniu mojego podopiecznego do przedszkola śmignę do apteki po test. Wczoraj cały wieczór tak mnie bolał lewy jajnik, że aż miałam problemy z chodzeniem, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że jednak @ nadejdzie, ale test zrobię dla spokoju ducha.. Ktoś pytał o zainteresowania to może i ja się wypowiem na ten temat. Moje to ksiażki, książki i jeszcze raz książki plus własna pisanina i med.wet. A i planuję przeprosić się z szydełkiem bo po powrocie do Polski czeka mnie słodko-gorzkue bezrobocie.Powtórzę za "wieszczem naszych czasów"- "W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem..."
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
o dziwno synek wstał 0 9 rano co często jemu sie nie zdarza Z tym testowaniem to przykro mi, słabe pocieszenie, ale trzeba czekać na kolejny cykl
|
|
|
|
|
#1426 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie na razie nikt dla mnie ważny nie jest w ciąży. Czasami sobie myślę jak to będzie z tą moją siostrą, o której wam pisałam że nie może mieć dzieci, jak nam się uda. Napewno na początku od nas się oddali i będzie bardzo to przeżywać. Widziałam jak zachowywała się gdy jej brat ogłaszał nowinę dwa razy o dziecku i aż się boję co będzie ![]() Cytat:
Cytat:
wyślę ci moje dane na priv Cytat:
Co tym twoim teściom nie pasuje Jak zrobisz test to daj znać Moje zainteresowania to też oczywiście książki, różnego rodzaju rękodzieła, a od niedawna dziewiarstwo, dostałam bardzo starą maszynę dziewiarską od teściowej i próbuję coś tam na niej robić Dziś poniosło nas i pierwszy raz poszaleliśmy z mężem, ciekawe czy coś z tego wyjdzie
|
||||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakaś dziwna jestem chyba bo nie lubię piwa tylko wódeczkę czystą nie jakieś driny
, ale fakt jest taki, że piję alkohol bardzo rzadko ze 3 razy w roku![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Kurcze nie mam konta na fb ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() No niestety z pracą jest ciężko, a nawet bardzo ciężko ![]() Czekamy na wieści oczywiście dobre wieści
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ja jako bezrobotna się wysypiam
tyle że chodzą spac gdzieś 1-2 w nocy tak się przyzwyczaiłam i muszę to zmienic, 4.30 wstaję z mężem wyszykowac go do pracy i z godzinę po tym nie mogę zasnąc, później około 7 muszę wstac zobaczyc jak sytuacja w piecu i później do 9-10 już spię taki to mam porozbijany sen![]() ewelika - nie kojarzę że mówiłaś coś o siostrze która nie może miec dzieci to straszne rokitka- trzymam kciuki za test, dziwne te bóle i że @ nie przychodzi. małgoś też mam takie bóle tzna nie zawsze tAKIE ALE światłowstręt i każdy hałas mnie dobija to są te najgorsze bóle - mówisz że to migrena? Mam konto na fcb też mogę się ujawnic u mnie cały czas nie ma krwawienia tylko te brązowe plamy głownie przy podcieraniu no i se testa zrobiłam a co! negatywny oczywiściedidi a Ty miałaś testowac?
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a w rodzinie mam jeszcze dwie staraczki no i temat się urwał bo jakoś głupio sie poczułam
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-01-30 o 10:56 |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się za dużo o tym myśli to organizm normalnie zaczyna wariować.....
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
. Mnie z kolei dodatkowo coś w dole podbrzysza pobolewa (nie jak na owu, nie jak na @)Cytat:
Cytat:
![]() dziewczynki a może załóżmy prywatny klub, co? Wrzucimy tam jakieś zdjęcia, poznamy się bardziej. Bo nie każda z nas ma chyba fb
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
ewelika to ty mi poleciłaś cwiczenia z chodakowska?
wczoraj pierwszy raz cwiczyłam skalpel ale tylko 20 minut więcej nie dałam radyale jak sie zmobilizuję codziennie choc po te 20 minut to będzie dobrze, a i jeszcze pół godziny na rowerku u teściowej bo ona ma i do niej chodzę no i troszkę lżejsza dieta, więcej owoców mniej pieczywa i takie tam, chcę się trochę lepiej poczuc.
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
O ile się nie mylę, wątek jest od miesiąca, a tu praktycznie II kreseczek "ani widu ani słychu" nie licząc t_89, ale ona już sie chyba tu nie udziela...
Ale w sumie to dopiero miesiąc... Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-01-30 o 11:16 |
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry miłym Paniom
![]() didi610 ja tez naczytałam się (nuuudy w pracy to śmigam po necie) o tych testach, baaaa ! nawet o betach z krwi, że jeśli zrobiona za wcześnie może nic nie wykazać. Czytałam o dziewczynach którym nawet 12 dni po owulacji nic nie wyszlo z krwi a później okazywało się że są w ciązy. Tak jak tu któraś napisala - dopóki nie ma @ to wszystko możliwe. Co organizm to inaczej - u jednych zagnieżdzenie jest szybko a u drugich trwa to dłuugo skąd te ujemne wyniki. U mnie tez objawów @ brak a dziś szybko sie z krzesła podniosłam jak klient wszedł to karuzela mi sie zrobiła. Nie chce się napędzac ani nic ale różnue moze byc ) co do fb ja tez mam profil ale wolalabym nie wklejac tutaj linka bo wchodzą nie tylko użytkowniczki tego wątku a kupa innych ludzi. Dziewczyny a skąd jestescie? Ja Białystok
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co powie reszta dziewczyn na ten pomysł i najwyżej wtedy założymy lub i nie
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem za !
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wstep mają tylko osoby z wątku, ale te które się udzielają, a nie te które napiszą ze dwa posty ... dobrze myślę
|
|
|
|
|
#1439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że to ujścia gruczołów i w trakcie ciąży są bardzo widoczne)....i wkurza mnie, że ciągle o tym myślę, a nie umiem swojego umysłu przestawić na jakieś zupełnie inne rzeczy..... ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale tak, wg mnie też zaproszenie powinny dostawać osoby które udzielają się częściej
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

smutno mi jeszcze gorzej jak mnie takie wieści dochodzą ale z drugiej strony cieszę się z nimi. Dziecko to prawdziwy cud.

25.08.2012r.
Z tym testowaniem to przykro mi, słabe pocieszenie, ale trzeba czekać na kolejny cykl
U mnie na razie nikt dla mnie ważny nie jest w ciąży. Czasami sobie myślę jak to będzie z tą moją siostrą, o której wam pisałam że nie może mieć dzieci, jak nam się uda. Napewno na początku od nas się oddali i będzie bardzo to przeżywać. Widziałam jak zachowywała się gdy jej brat ogłaszał nowinę dwa razy o dziecku i aż się boję co będzie
Jak zrobisz test to daj znać
, ale fakt jest taki, że piję alkohol bardzo rzadko ze 3 razy w roku