|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
no właśnie,będzie dobrze ![]() ale tak jest zawsze z kasą, musisz zawsze mieć choćby "na start".. paranoja PYTANIE PRAWNE : jeśli mając swoją działalność, odprowadzam składki od najniższej podstawy-deklarowanego wynagrodzenia (2tysiące i trochę), a macierzyński to miesięcznie 100% tegoz wynagrodzenia właśnie, to przy tym co teraz płacę po urodzeniu Zu będę dostawać te 2tyś i trochę,tak??? czy jeszcze mi coś z tego odejmą? nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.. nie umiem się wyrazić wprost
|
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie będą cię kochać za ten uroczy uśmiech ![]() Cytat:
powinni coś zrobić z tym podatkiem (bo w sumie mieszkanie twoje-bankowe, ale podatek musisz zapłacić już) i z opłatami sądowymi, notariuszem. ja nawet nie wiedziałam że tyle tego się uzbiera naokoło ![]() Cytat:
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
axella, po pierwsze trzymam kciuki za mieszkanko,
po drugie podpinam się pod pytanie, zawsze wybierając się do księgowego mam się dopytać i zapominam
|
|
|
|
#1504 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki, żeby poszło zgodnie z Waszym planem. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak bardzo nie chcę cc. Pewnie jak mi się zacznie akcja, to zmienię zdanie. |
||||
|
|
|
#1505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=cloche;38935067]ooo, Justi zaczyna 25. tydzień, czyli ja 23. za pół tygodnia zacznę 6ty miesiąc...... to już tak poważniej brzmi ![]() [/QUOTE] dumnie nooo, może trochę odpocznę od niego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś zapłaciłam, jutro wyśle, więc może w piątek dojdzie, próbuj szczęścia Dziękujemy z Bartoszkiem za oklaski --- Wróciłam do domu i dostałam mega napadu głodu
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-30 o 11:22 |
|||||
|
|
|
#1506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj niby zostajemy na tym samym osiedlu, ale kilka bloków dalej i już byłby problem z parkowaniem w pobliżu bloku, więc garaż będzie jak znalazł. Cytat:
--- Kuźwa. Zasiedziałam się! Uciekam, bo nie ogarnę wszystkiego! Do później!
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w necie chcę znaleźć taką informację to nieeee wszystko jest tylko tym,jak wydoić największy macierzyński ![]() a juz o normalnym nic nie ma ![]() dziękować za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście, nie wiem kiedy nadrobię, bo po okuliście to mnie wszystko jasne i jaskrawe drażni jeszcze ...
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że scenariusze mogą być różne.. zobaczymy jak to będzieCytat:
![]() ale będziesz mi winna fotkę Bartusia w tym dresiku. Upomnę się w maju ![]() a jak Wiktorek podrośnie to mu pokażę kto nosi jego dres |
||
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
axella na pytanie nie odp bo nie wiem jak to jest.
A to można wysłać zapytanie do ZUSu? |
|
|
|
#1511 |
|
Raczkowanie
|
idę się ogarnąć trochę, żeby mi włosy zdążyły wyschnąć przed wycieczką do ginekologa (oby nie było popołudniu ślisko, ostatnio wpadłam w poślizg u siebie na podjeździe
)- potem obiadek - chwilę poleżeć i w drogę ![]() miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotka będzie! o Wiktorkowi nie mów ![]() idę posprzątać
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często korzystam bo jestem gamoń w tych sprawach.. ![]() teraz czekam na jeszcze inna odpowiedź więc z tym pytaniem się jeszcze wstrzymam.. a i tak w piątek będę w ZUSie to moze na miejscu z kims pogadam i mi powie...? hahaha,rozmarzyłam sie chyba "Zasiłek macierzyński wynosi 100% wynagrodzenia lub przychodu stanowiącego podstawę jego wymiaru. W przypadku, gdy pracownica lub pracownik pobierający zasiłek macierzyński za okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego lub dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, łączą korzystanie z tego urlopu z wykonywaniem pracy u pracodawcy, który udzielił urlopu, zasiłek macierzyński ulega pomniejszeniu proporcjonalnie do wymiaru czasu pracy, w którym pracownica lub pracownik pracują w czasie korzystania z dodatkowego urlopu." czyli wychodzi,że jak płacę najniższe składki ALE od podstawy 2tysiące i trochę to na macierzyńskim dostanę te 2 i trochę? dobrze rozumiem??? Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-30 o 11:38 |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uważaj na siebie, bo u mnie dziś rano było dość ślisko
|
|
#1517 |
|
siedzę i myślę
|
Witajcie kochane
![]() Dziękuję za wszystkie kciuki i słowa otuchy - bardzo miło mi się to czytało ![]() Złość mi już przeszła, wiem gdzie popełniłam błędy i w poniedziałek nie dam się wyrolować ![]() Od wczoraj z Antkiem zaczeliśmy 23 tydzień A brzuszek ciągle niewielki Wczoraj na urodziny mojego męża przyszli do nas znajomi, posiedzieliśmy, pogadaliśmy i od razu humor mi się poprawił .... no może też trochę od cukierków, czekoladek i chipsów ![]() ![]() Muszę trochę ograniczać słodkości, bo mierząc wczoraj 2 sukienki ledwo się w nie wcisnęłam i wyglądałam w nich jak parówa
|
#1518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kota do szafy za karę, a pustej żeby nic nie zniszczyła i nie obsrała Cytat:
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana z kubkiem capuccino i toffofee
teściowa wczoraj mi dała duże opakowanie, kochana dba o moją linie nie wiem czy to możliwe ale przez tydzień kg przytylam, albo waga z biedronki jaja sobie robi znowu weekend samotnie z małym rozrabiaką brzuszkowym spędzę, bo małż ma poprawki, więc was trochę zanudzę :P |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dokumentami wymaganymi do wypłaty zasiłku macierzyńskiego są: zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu - za okres przed porodem oraz skrócony odpis aktu urodzenia dziecka - za okres od dnia porodu.
CZYLI mogę od 38tygodnia juz przejść na macierzynski
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
. Brzuch był taki napęczniały, a nie twardy jak skała. Ciężko mi to sklasyfikować, bo chyba jeszcze w ciąży nie miałam tej przypadłości, pewnie gdybym ją miała to od razu bym wiedziała kiedy twardy a kiedy nie... no nic najważniejsze, że to było chwilowe ![]() Wczoraj odebrałam wyniki: morfo- ok, wg norm dla kobiet w ciąży mocz - tak samo odczyn coombsa - wynik ujemny no i najważniejsze czyli toxo: igm ujemne igg dodadnie 46 i jest ok, biorąc pod uwagę, że za pierwszym razem było 37.7 tzn. że przeciwciała utrzymują się na mniej więcej równym poziomie, a nie tak jak wyszło mi za 2gim razem z 270 Dobrze się skończyło, ale dziewczyny róbcie badania w jednym sprawdzonym labku, bo jak widać wynik wynikowi nie równy ![]() czyli wszystko ok ![]() sprzedajcie mi jakiś szybki i łatwy przepis na obiad , nie chce mi się nic robić... filet z kurczaka już mi się przejadł, a wczoraj były naleśniki ![]()
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lonely-kupiłam w sklepie george - oni nie wysyłają do PL. Robiłysmy z dziewczynami zakupy przez pośrednika. jak jeszcze będziemy się zbierać na takie zakupy to dam Ci znać ;-)
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjemnego sprzątania ![]() Cytat:
za pozytywne podejście. Podoba mi się Twoja determinacja, w poniedziałek będziemy zaciskały kciuki ![]() a co do słodyczy, to właśnie powinnaś zacząć je jeść, bo jak na 23tydzień jesteś stanowczo za szczupła ![]() ja większość rzeczy z garderoby musiałam pochować... bo od 17 tygodnia prawie nic mi nie pasuje |
||
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Axella zadzwoń na infolinię, ja dzwoniłam ostatnio i pani wyczerpująco odpowiedziała na moje pytanie a jak nie wiedziała to przełączyła mnie do innego konsultanta normalnie tyle złego sie słyszy o zusie a ja zadowolona byłam z obsługi![]() Co do panikowania bez ważniejszego powodu to mnie takie coś osłabia jak naprawdę coś się dzieje to sie jedzie na IP/do lekarza
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj robiłam łososia z warzywami.. Kupiłam łososia, por i warzywa na patelnię. Lososia i por wrzuciłam w papier do pieczenia i do piekarnika na 30 minut. Warzywa na patelnie i gotowałam. i już. |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
o Lublana, dobrze, że jestes.. Muszę wysłać do klientów maila, że mnie już nie będzie.. Co Ty pisałas?
|
|
|
|
#1530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za dobre wiadomości u mnie dość szybkim pomysłem na obiad jest spaghetti/makaron/ryż z jakimś sosem/warzywami/mięsem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

powinni coś zrobić z tym podatkiem (bo w sumie mieszkanie twoje-bankowe, ale podatek musisz zapłacić już) i z opłatami sądowymi, notariuszem. ja nawet nie wiedziałam że tyle tego się uzbiera naokoło 

Tak bardzo nie chcę cc.
Pewnie jak mi się zacznie akcja, to zmienię zdanie. 
to przyjadę żeby zakosić paczkę od kuriera 

A brzuszek ciągle niewielki