|
|
#3001 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też czeka wstawanie o 5 rano ![]() a już myślałam, że wyszła z łóżeczka ![]() Kuba tak miał i to była bakteria. Po zaaplikowaniu lekarstwa (jakiś syrop, nie pamiętam nazwy) przeszło w ciągu jednego dnia. żeby było dobrzefajnie wygląda ten wózek z dzieckiem. Zdecydowanie lepiej niż sam. Mnie tylko te koła zastanawiają bo boję się że po nierównych chodnikach (a u mnie tylko takie ) będzie się kiepsko jeździć.
|
|||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wpadam na sekundę
![]() Phdawao kciuki dla Jaśka ![]() Blue ![]() Też mamy WZW, zaraz jedziemy się szczepić ![]() Ciastek ostatnio o słoiczki pytałaś. Jeśli w smaku jest taki sam to podaję normalnie do 48h |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Ach i spóźnione
Dla Emila, Filipa, Jasia, Nadii, Zosii, Nikosia I dzisiejsze dla Mikołaja i Natana
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Sol wśród żywych
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
goraczka doszla do 39, ale sasiadka kupila mi lek na goraczke i spada jest juz 38,7
w klatce az mnie dusi. Chpodze w masce zeby malej nie zarazic ![]() tz powiedzial ze wroci dzisn wczesniej czyli jutro ale wieczorem bo jest daleko
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Pdhwao dzieki za foty, musze sie jeszcze przejechac do mothercare i poogladac te wozki na zywca.
Blue super ze egzamin poszedl gladko. ![]() nie wiem czy pojdziemy sie zwazyc bo zaczelo padac :/ |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
hej! wrócilismy ze szczepienia, mały bardzo płakal i przy wkłusiu chwile, najbardziej jak go rozebrałam do naga i był mierzony i wazony
co do wagi hmm wyszło 7700 tyle samo co miesiac temu.. tylko ze miesiec temu był w pampersie i body, no i zupelnie inne wagi i inne miejsca, wiec niezko porównywac, w kazdym razie widze ze przybrał, jednak pewnie niewiele![]() ale ! zerknęłam w swoja książeczkę, maiłam 6m 7.600 i 71 cm i dziemy łeb w łeb wiec chyba moge byc spokojna Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-01-30 o 12:55 |
|
|
|
#3009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() kolejne podejście do napisania czegoś, może w końcu się uda ![]() spacer dzisiaj odpuszczamy bo pada ![]() Aha, wczoraj pisałam, że Lu się nie wspina po meblach. No dobra, to odwołuje, już się wspina ![]() Cytat:
co do przewracania - to w końcu kiedyś minie, ja też swego czasu chodziłam jak zombie i rozważałam przywiązanie Lu do łóżeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienieoj oby szło już ku lepszemu ![]() Cytat:
|
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
![]() ciastek zdrówka. Nam dziś przyszła reszta paczki z amazona(podzielili na 2 jak fotelik wysyłali). I mlody ma od dzi s zabawki do kąpieli i lwa z Lamaze- nie wiem komu się bardziej podoba- mnie czy jemu
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie tego nie zrobie.. nie nie zeszla goraczka do 38 i juz nie chce
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
mam doła,źle się czuję a do tego mały marudny jak nigdy!!! chyba idą górne zęby,jest koszmarnie - nawet rączki nie pomagają,nie marudzi tylko wtedy jak śpi tak strasznie jeszcze u nas nie było. Byliśmy nawet sprawdzić w przychodni czy wszystko ok(czy to nie jakieś uszy czy coś innego) bo tak płaczliwy nie był jeszcze nigdy waży 9,3 i ma 75cm.Tak jak przeczuwałam diagnoza-zęby nie życzę nikomu tak ciężkiego ząbkowania
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję pewnie miałaś jakiegoś wirusa i Ty przeszłaś delikatniej a dziecko jak to dziecko że infekcja bakteryjna to wątpie, bo kp bardzo skutecznie chroni przed takimi, ale wiadomo że nie ma 100% |
||
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż mi się płot położył |
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waży 7325g, czyli o 625g więcej, niż 9 tygodni temu. Przerwę w szczepieniach obowiązkowych wykorzystamy na pneumokoki. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
W tym tygodniu dotarły maty Smiki - liczby i alfabet, więc zamierzam dziecko "sprowadzić na ziemię" na dłużej. Niestety i tak nie mogę jej zostawić samej na podłodze nawet na chwilę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-30 o 16:00 |
||
|
|
|
#3019 |
|
Rozeznanie
|
Ciągle piszecie o szczepieniach a ja się teraz strasznie boję iść z moją, już miesiąc przekładam.
Te wejście dla dzieci zdrowych jest kiepsko zrobione, bo korytarz krótki a na końcu jest recepcja która też jest połączona z korytarzem dla dorosłych, ciągle słychać kaszel itp. Nie ma szyby, nic, i pani w tej rejestracji też jedna. Jak ostatnio tam byłam z niunią to za dwa dni była chora. Wkońcu się zbiorę i pójdę tak ja do tego urzędu pracy. Narazie mam doła że jestem bezrobotna |
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
lekkosc, łatwość składania, rozkładania, przenoszenia, super sie prowadzi, ma fajna bude chroniąca przed słoncem i deszczem(mozna je jeszcze mociniej zalozyc nic na zdjeciu), mozliwosc regulacji podnózka i mozliwosc prania tapicerki(tak przynajmniej czytalam ale nie sprawdzalam)
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja na sekundę bo u mamy jestem
![]() jesteśmy po szczepieniu, Mały zaczął płakać dopiero przy wyciąganiu igły następne szczepienie 13-14 mż Fabi waży... 9860 w body i pampku ![]() Z rzeczy ciekawszych. Pytałam o gluten. Nie kazała mi pediatra robić jakiejś specjalnej ekspozycji teraz. Podawać mam mu chlebek, biszkopty, potem makaron i obserwować. No i mogę to zrobić już teraz lub czekać. No i fajnie, że mogę ominąć kaszki manny etc ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Malwina u nas trzeba przejść przez korytarz z chorymi do szczepienia
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
aha sory bo pisze w biegu, nie kupiłam xlra bo jest większy co niekoniecznie mi jest potrzebne, bo udźwigną tyle samo oba, kosztowął 500zł wiecej i miał spiworek, uznałam ze wiekszy nie ejst mi potrzebny no i cięższy był
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za opinie, w weekend moze sie wybiore do mothercare to obadam te wszystkie spacerowki.
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam co piszecie, ale jakoś weny na pisanie brak. Nic mi się nie chce, za oknem szaro, buro, obrzydliwie. Zdecydowanie potrzebuję słońca....
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Za godzinę idę na basen może nabiorę jakiejś weny do życia.
Chociaż ilekroć pływam i widzę puste dno basenu to sobie myślę o rafach koralowych. A w basenie tylko płytki... |
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może ciśnienie nie teges, mnie od wczoraj głowa boli ![]() Cytat:
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Nel_a super, że małemu schodzi wysypka z twarzy
Byliście już na tym basenie? U nas na razie przerwa. Najpierw mała chora, potem jechaliśmy w niedzielę do znajomych, a potem nie chciało nam się wstać Zajęcia mamy w niedzielę na 8.45. O tyle o ile ja mam możliwość w tygodniu się wyspać, to mój małż nie ma i czasem ciężko jest się w niedzielę zwlec z łóżka
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Niech tz juz wraca
każdy jest kowalem swego losu, postepuje tak jak uważa za najlepsze i nic mi do tego.

Mnie też czeka wstawanie o 5 rano 
żeby było dobrze

Dla Emila, Filipa, Jasia, Nadii, Zosii, Nikosia 

Zostawiamy Tynie z moja mama i idziemy cos zjesc