Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 10:33   #4801
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
no moja mama sie tym zajmie.
my mamy skonczone 18tyg zaczelismy 19. to widze ze podobnie gabarytowo nasze dzieciaczki.

ja myslalam ze od 6mies sie podaje pierwsze owocki. i sie tym nie interesowalam bo mysle ze to jeszcze 2 miesiace. a tu sie okazuje ze daleko w lesie za murzynami jestem. nie obrazajac murzynow.

dziewczyny co na cycu maja jeszcze dzieci: kidy podalyscie pierwsze jabluszko? i ile tego na poczatek po lyzeczce?

moja to spi tak do 11 to najpierw bym mleko dala a pozniej na popoludniowe karmienie dopiero jakies cos nowego.

ee to strasznie malo za tyle. ja wczoraj sie dowiadywalam to za obiad z II dan, tort, 2rodzaje ciast, kawa herbata bez ograniczen okolo 100zl za osobe.

moja mala jeszcze spi.obudzila sie na karmienie tylko o 6, 8.30 i 10.30 dzisiaj pierwszy raz przespala od 1-6 sama w lozeczku. ciekawe czy juz tak jej zostanie.

a ja sie zaczytuje greyem. ale ta druga czesc jest romantyczna! wczoraj do 2giej czytalam. i w dwa dni juz mam ponad polowe. az zal mi ze tak szybko mi sie to skonczy. super jest ta ksiazka!
Axxxa pisałam Ci kilka stron wcześniej jak to zrobiłam, a my jesteśmy na cycu...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:33   #4802
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
To tanio u Was, mi zaśpiewali 75-90zł za osobę. A że u mnie się pomieszczą wszyscy to robimy w domu, mama z ciocią i teściowa pomoże i będzie ok mam nadzieję
mhm, no to jasne, mi nie ma kto pomóc
Cytat:
my mamy skonczone 18tyg zaczelismy 19. to widze ze podobnie gabarytowo nasze dzieciaczki.

ja myslalam ze od 6mies sie podaje pierwsze owocki. i sie tym nie interesowalam bo mysle ze to jeszcze 2 miesiace. a tu sie okazuje ze daleko w lesie za murzynami jestem. nie obrazajac murzynow.

dziewczyny co na cycu maja jeszcze dzieci: kidy podalyscie pierwsze jabluszko? i ile tego na poczatek po lyzeczce?

moja to spi tak do 11 to najpierw bym mleko dala a pozniej na popoludniowe karmienie dopiero jakies cos nowego.

ee to strasznie malo za tyle. ja wczoraj sie dowiadywalam to za obiad z II dan, tort, 2rodzaje ciast, kawa herbata bez ograniczen okolo 100zl za osobe.

moja mala jeszcze spi.obudzila sie na karmienie tylko o 6, 8.30 i 10.30 dzisiaj pierwszy raz przespala od 1-6 sama w lozeczku. ciekawe czy juz tak jej zostanie.

a ja sie zaczytuje greyem. ale ta druga czesc jest romantyczna! wczoraj do 2giej czytalam. i w dwa dni juz mam ponad polowe. az zal mi ze tak szybko mi sie to skonczy. super jest ta ksiazka!
tort nasz bedzie własny
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tylko może na razie ją woź w pozycji poziomej, żeby nie siedziała

no tak tak poczekam jeszcze kilka dni...max do 15 utego i wtedy przesiadka

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:38   #4803
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Co do glutenu jeśli kogoś jeszcze to interesuje - kupilam z hippa deserek po 5 miesiącu - jablka, gruszki z kleikiem orkiszowym - bez cukru, bez mm, z glutenem - jest go malutko, ale na początek wprowadzania w sam raz. Kupilam też kaszki bezcukrowe z Bobovity i kaszkę manną - promocja 2 plus 1 gratis

Moje dziecię skończylo 5 miesięcy - dzisiaj weszlo w 6
najlepszego dla Sonii Bafi

nadrabiam...
dla waszych dzieciaczków

Cytat:
Witam was wszystkie! troche probuje nadrabiac ale ciezko mi idzie. duzo piszecie to nie ogarniam tematu.

co u nas? my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace! mala rosnie jak na drozdzach. juz wszystko na 74 mamy. u was tez tak?

organizuje chrzciny na odleglosc no bo beda w szczecinie a ja w chorzowie. ale jakos damy rade. mysle nad strojem bo mi jeszcze 5kg na + zostalo i ciekawe czy w te 2 michy mi spadna. cos moloznie mi idzie. a u was jak?

czytalam ze wy juz dzieciaczkom jedzonka dajecie. dla mnie jak na chwile obecna to czarna magia. nie wiem co z czy i od czego zaczac. daje malej troche wody jedynie.

dziewczyny co karmia jeszcze piersia: od czego zaczelyscie?

wicie co fajnego znalazlam w internecie fryzjera co przyjezdza do domu i babka mi w piatek zrobila pasemka nalozyla farbe i tak sie ciesze ze szok! bo ja jeszcze nie moge sobie pozwolic by isc do fryzjera na ok.3h. a tak to w domu i jeszcze mi wymodelowala, podciela. i mojego tz tez opitolila. super sprawa!! swietnie ze takie rzeczy sa dostepne.

bede sie starala czesciej odzywac bo tyle sie mozna od was dowiedziec,.
Ja dziś podam po raz pierwszy jabłuszko

Cytat:
Bylismy u księdza chrzciny ustalić. Zaproszenia rozdane a my dopiero w Kościele termin zaklepaliśmy

Garnier

No kolejność prawie prawie

Cytat:
Jeju to dziecko dopiero zasnęło... Musieliśmy mu dać 1/4 czopka, bo go zatkało. Zrobił kupkę, bardzo gęstą już. Od tej marchewki z ziemniakiem chyba. Jutro muszę dać coś lżejszego i rozluźniającego.
W ogóle ostatnią godzinę Henio zachowywał się jak szaleniec. Taki pobudzony, gadał, piszczał, krzyczał i machał nogami i rękoma ciągle! Wiecie o co chodzi...? Teraz w końcu zasnął na rękach pionowo kołysany.

Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po
jedzeniu jakoś na szybko po nie sięgam i nie wiem czy dobrze robię...

Axxxa - ja na cycu podałam najpierw jabłuszko kilka dni, potem marchewkę i marchewkę z jabłkiem kilka dni i wczoraj marchewkę i ziemniaka. Codziennie koło 11-11.30 daję.

Piszecie o sh, ja nie potrafię w nich szukać i nie mam cierpliwości do tego. Wolę mieć to wszystko wystawione przed nos jak w sieciówkach... Co do zabawek, to uwielbiam też te z Baby Ono Ogólnie to na razie nie wydaję dużo na zabawki, wszystko dostajemy na szczęście. Ale nie kupiłbym czegoś z badziewnego plastiku, bo bym się bała dodatku BPA...

Idę dalej poczytać.
Ja tylko wacikiem, ale moja ma to ropiejące oczko i bałabym się użyć czegokolwiek innego

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
o rany biedactwo kochane

ja karmie mm. i nutramigan ma wapn w skladzie. ty na pewno jak rezynujesz z nabialu musisz cos brac, a czy dziecko tez to nie wiem, musisz zapytac

dziekuje

u nas tez gondola jest prawie na styk, nie wiem czy do 6 miesiecy pojedzimy

ehh ide do mojej pannicy spac, biedna zasnela oblepiona plastrami. musze jej robic taki opatrunek na policzkach, gruba warstwa masci z antybiotykiem, na to mokry gazik+suchy gazik+papierek i przylepić przylepcami do policzków..masakra..jak musi jej byc nie wygodnie
Dzięki

Biedna Giulia, oby pomogło

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja nie wycieram. ale wsumie mi jeszcze nic nie jemy oprocz mleka wiec nie ma co wycierac

ja tez nie lubie i nie chodze do sh. tak samo tkmax, nie moge. pomieszane porozwalane ciuchy, trzeba by bylo pol dnia tam spedzic zeby cos znalesc

a wlasnie kalpana zel hialuronowy!!! ja uzywam obeceni z olejkiem arganowym na zmiane z serum lemon z BU.
tak jak pisze gda wydajny wiec tanio wychodzi, i naturalne wszystko buzia Ci podziekuje
A gdzie się to kupuje?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no oczywiście masz rację

no dobra, głupia jestem, ale proszę mi tu wyjaśnić łopatologicznie jak to się robi. Łyżkę kaszy najpierw w wodzie i łyżeczką, czy do deserku, czy jak? bo do mleka swojego już tej bobovity mlecznej nie dodawać?
A ja też nie rozumiem. Czy tą kaszkę trzeba osobno gotować? Jak ugotować łyżeczkę kaszki manny w wodzie? Ile tej wody? Czy to gotowe i nic się nie gotuje

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!

Ale jestem w.kur........ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Albo się zepsuło albo ktoś zakręcił zawór cieplny w naszym bloku i w nocy wychłodziły się grzejniki
jak wstawałam karmić o 3 to poczułam, że jest chłodniej i przykryłam małą cieplejszym kocykiem, ale najwyraźniej już zmarzła, bo ma Mega Katar
kicha bez przerwy i cieknie jej z nosa a jak odciągam to sporo jest w nosie gęściejszej białej wydzieliny

i teraz mam dylemat, czy iść do przychodni z nią czy wstrzymać się do jutra

wczoraj was poczytałam, ale nie dałam rady odpisać, bo Lili miała w ciągu dnia tylko dwie krótkie drzemki a tak trzeba się było z nią bawić a jak mąż się nią zajął to musiałam wyskoczyć do rossmanna i tyle miałam wolnego czasu

a teraz tak się przejęłam tym katarem, że zapomniałam o czym wczoraj pisałyście

dobra idę ogarnąć mieszkanko
mała w leżaczku jest, bo tam ma ciut wyżej główkę i łatwiej jej oddychać
O rany, dużo zdrówka życzę Lili

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ide na szczepienie za godzine,trzymajcie kciuki
Kciuki są

Jak mnie dziś teściowa wk...... Ło boziu, dobrze, że idę do pracy, nie będę jej kilka godzin widzieć

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:39   #4804
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Wpadłam z takim pytaniem, czy w taką pogodę jak dzisiaj (u mnie 5 stopni i odwilż) wychodzicie na dwór? Wczoraj zadzwoniła do mnie chrzestna i jak zwykle swoje teorie, że w taką pogodę się nie chodzi i teraz nie wiem czy posłać Maję na dwór czy nie, hmmm.
pewnie, że wychodzimy.
chyba, że pada, to siedzimy w domu, ewentualnie werandowanie. ale to tylko z mojego lenistwa, bo nie chce mi się z całym majdanem do garażu po wózek iść i moknąć.

Cytat:
Zuzia dostała pierwsze jabłuszko, gdy skończyła 5mcy

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:40   #4805
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

gda: sory dziurawo sledze watek mozesz napisac ci juz swojemu podajesz. i w jakich ilosciach.

a kaszki- mleko mm tez juz?

widzialam ze myslisz na tej holle. zamowilas juz?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:47   #4806
spioszka
Raczkowanie

Soojka, jezeli to jeszcze aktualne, to ja bede jutro w aptece, wiec w razie W daj znac, co tam mam sprawdzic.
Maggie, ja uzywam kaszke bez cukru Plum, ktora zresztz polecila mi Alliyah, ale nie wiem czy w Polsce jest dostepna.

Co do wozkow, to moj brzdąc juz od kilku tygodni w spacerowce, w gondoli juz sie niestety nie miescil. Aktualanie czekamy na parasolke, ktora powinnam juz miec wczoraj.. (Rekompensata od Wizzair, za to,ze polamali mi raczke w Tako)

Poza tym mam nerwa, bo sąd odrzucil wniosek Tz-ta o anulowanie alimentow na jego ex. To jest poprostu jakas paranoja...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:59   #4807
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Wpadłam z takim pytaniem, czy w taką pogodę jak dzisiaj (u mnie 5 stopni i odwilż) wychodzicie na dwór? Wczoraj zadzwoniła do mnie chrzestna i jak zwykle swoje teorie, że w taką pogodę się nie chodzi i teraz nie wiem czy posłać Maję na dwór czy nie, hmmm.
pewnie że tak, no chyba że leje jak dziś to w domu siedzimy.

Cytat:

Mati jakbło dostał trochę przed końcem 4-tego miesiąca.
A Greya czytam I część i dopiero poznałam jego pokój zabaw

Cytat:
Tylko może na razie ją woź w pozycji poziomej, żeby nie siedziała
Nawet podczas karmienia na początku pediatra mówiła mi, żeby nie jeść rosołu na mięsie, tylko ewentualnie najpierw wygotować mięso i wylać ten wywar z szumowinami () i dodać mięso do wywaru z warzyw.
A to dziecko śpi z nogami w górze wtedy Przecież ścierpną tak kończyny...
A rosól taki musi chyba mało rosołowo smakować

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A ja też nie rozumiem. Czy tą kaszkę trzeba osobno gotować? Jak ugotować łyżeczkę kaszki manny w wodzie? Ile tej wody? Czy to gotowe i nic się nie gotuje
Kaszki manny BoboVita się nie gotuje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 11:07   #4808
kraven
Zakorzenienie

Tak polecacie tego Greya to i ja się skusze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:17   #4809
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Moje propozycje:
1. Zupki, gluten i owoce, ciągle nieprzespane noce.
2. Dziecko zjadło zupkę, właśnie robi kupkę, pieluchę zmieniamy i o tym gadamy.
3. Z Maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci!
jestem za 3

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to może nie potrzebnie się tak wzbraniam i ją gniotew tej gondoli głupia jestem już w tym temacie, nie wiem już co lepsze dla niejczęsto jak śpi w tej gondoli to nóżki lekko podkurcza i jest ok, gorzej jak nie śpi a leży tam to wtedy nogi wywala poza gondolę i uderza piętami wściekając się wtedy

oby sie z tego kataru nic więcej nie rozwinęło zdrówka dla małej

Iza w nocy zjadła 100ml o 2.30, rano po 6ej nie chciała, ledwo 25 ml wypiła, teraz wcisnęłam w nią, właściwie ściskając smoczek lałam po policzku ledwo 70 ml....nie chce jesć nie ma temp., żadnych złych objawów...nosz kurrrr nic mnie tak z równowagi nie wyprowadza jak niejedzące dziecko
Wczoraj kupiłam małej śliczny płaszczyk na wiosnę z wójcika taki a'ala bombka cena powalająca, ale jest boski
pokażę wam moją małą, bo jeszcze nikt jej nie widział
ale słodziutka

Cytat:
ależ pięknie trzymam butelkę no i widzę, ze Miki jest chyba mamy ten sam koc
ja tez mam taki koc

Cytat:
Katee27 a zapomnialam odpisac: my juz na "4" od 3 tyg. mamy z pampersa te biale i z dady. i oby dwa sa ok.

a chrzest planujemy na 31.03. czyli na pierwszy dzien swiat. trudno bylo znalesc lokal co pracuje w swieta ale sie udalo. i w dodatku tam gdzie byly poprawiny. tylko ze odremontowali sale.

fajna ta strona z tymi zakupami do domu. pewnie skorzystam. bo ja teraz to wszystko przez neta zamawiam. rekompensuje mi to łażenie po sklepach ktore kocham!!

wlasnie sie dowiedzielismy ze moj tz musi jechac na weekend do de i ja musze zostac sama. bo jechac z dzieckiem 4miesiecznym ponad 1000km to chyba za wczesnie co?
ja bym pojechała
chce jechac z Polą do pl tylko nie mam jeszcze paszportu dla niej.cały czas przekładam wizyte w ambasadzie

witam

mała śpi,młody gra w xboxa a ja sie nudze

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:20   #4810
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ide na szczepienie za godzine,trzymajcie kciuki

Baobabek, Iwa słodkie dzieciaczki

Katee wstawiłam na maila fotki do prezentacji
Jakby któraś mogła sprawdzić czy sie wysłały to bym wdzięczna była bo wysyłałam z fona i jak sprawdzam to pobiera w nieskończoność

Wstawie jeszcze tutaj mojego uśmiechniętego marudera z dzisiejszego ranka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1359544791533.jpg (61,4 KB, 31 załadowań)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:26   #4811
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Anesh bardzo dobrze robisz. Ja wietrze nawet kilka razy dziennie bo u mnie się wilgoć niestety zbiera Schowałam już nawilżacz, ale chyba teraz trzeba pochłaniacz kupić
Mój mąż się śmiał że jesteśmy chyba jedynymi ludźmi na świecie, którzy na 30m mają jednocześnie nawilżacz powietrza i pochłaniacz wilgoci

Cytat:
Wychodzę, właśnie wróciłam. U nas nawet jakaś mżawka leci.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Mlecznej kaszki manny się nie gotuje.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

jaki on fajny cudnie roześmiany

Wczoraj nie było kupy i Alicja była masakrycznie marudna, dziś rano zrobiła chyba z pół kilo i od razu inne dziecko. Myślicie że to był powód marudzenia?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-30 o 11:28
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:28   #4812
Katee27
Zadomowienie

Witam.U nas pada,więc siedzimy w domu z moim marudą.Wczoraj wyszliśmy i tylko na chwilę przysnął.
Była u mnie przyjaciółka,która tp ma końcem kwietnia i ogłądałyśmy wyczyny jej córeczki,jak staje na głowie podrzucając nóżkiSuper ma ten brzuszek

Katiem fajnie przechrzciliście Pawła

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Katee codziennie wietrze... Moze to zbyt rzadko,niektorzy wietrza kilka razy dziennie...Ale my mamy tak,że mamy dwa pokoje na dole i z rana zawsze w sypialni wietrzymy,a z mala wtedy jestesmy w salonie.a potem czekamy,az temp.wroci do tych 20 st.i wietrzymy w salonie. Źle robimy?
dobrze robicie

Cytat:
u nas pada,więc siedzimy w domu.

Cytat:

to ładnie Ci śpi Ja też jeszcze nic nie wprowadzałam nowego.

Miłego dnia!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:30   #4813
Sojka1990
Zadomowienie

Spioszka chodzi mi o eye q baby- tylko musi być baby, nie samo eye q, to jest preparat dla niemowlaków wzmacniających inteligencję i rozwój psycho- ruchowy oraz odporność w PL był kiedyś preparat zastępczy bodajże omega med ale wole jednak uryginalne eye q

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2013-01-30 o 11:33
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:32   #4814
Iwa844
Zakorzenienie

Iwoncia, zdjęcia są na mailu
Stary 2013-01-30, 11:35   #4815
marta1986222
Zakorzenienie

Afternoon napisałam do Ciebie pw

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

Ten uśmiech ma piękny od ucha do ucha

Cytat:

Wczoraj nie było kupy i Alicja była masakrycznie marudna, dziś rano zrobiła chyba z pół kilo i od razu inne dziecko. Myślicie że to był powód marudzenia?
Moja często tak ma ze jak zrobi kupkę to zupełnie inne dziecko

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:36   #4816
sandra23s
Zadomowienie

laski a tą pierwsza prezentacje można już gdzie indziej zobaczyć niz na chomiku?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2013-01-30 o 11:44
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:55   #4817
colds
Zakorzenienie

Melania nie chce pić mleka

GŁOSUJCIE!

1. Za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt się nie smuta.
2. Zimy nie chcemy bo już schizujemy, wirusy w koło więc nie jest wesoło.
3. Jesienne maluchy to już zuchy! Zupki zjadają i wciąż się uśmiechają.
4. Zupki, gluten i owoce, ciągle nieprzespane noce.
5. Dziecko zjadło zupkę, właśnie robi kupkę, pieluchę zmieniamy i o tym gadamy.
6. Z Maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci!
Stary 2013-01-30, 12:01   #4818
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
jestem za 3

ale słodziutka

ja tez mam taki koc

ja bym pojechała
chce jechac z Polą do pl tylko nie mam jeszcze paszportu dla niej.cały czas przekładam wizyte w ambasadzie

witam

mała śpi,młody gra w xboxa a ja sie nudze
hehehe, czyżbyście też nauczycielkami były??bo u nas w szkole kiedyś dawali

Cytat:

Baobabek, Iwa słodkie dzieciaczki

Katee wstawiłam na maila fotki do prezentacji
Jakby któraś mogła sprawdzić czy sie wysłały to bym wdzięczna była bo wysyłałam z fona i jak sprawdzam to pobiera w nieskończoność

cudo moją ciężko z uśmiechem złapać
Cytat:
Mój mąż się śmiał że jesteśmy chyba jedynymi ludźmi na świecie, którzy na 30m mają jednocześnie nawilżacz powietrza i pochłaniacz wilgoci

Wychodzę, właśnie wróciłam. U nas nawet jakaś mżawka leci.

Mlecznej kaszki manny się nie gotuje.

jaki on fajny cudnie roześmiany

jak najbardziej!
Mała zjadła cały słoik dyni z ziemniakiem zapomniałam,że miałam dac kilka łyzeczek bo dynia to nowosc jezu oby tylko nic jej nie było

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

GŁOSUJCIE!

1. Za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt się nie smuta.
moja dzisiaj tez juz raz miala taki dzień
Ja jestem za 1 (jesli mój głos sie liczy)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:03   #4819
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe, czyżbyście też nauczycielkami były??bo u nas w szkole kiedyś dawali

cudo moją ciężko z uśmiechem złapać
jak najbardziej!
Mała zjadła cały słoik dyni z ziemniakiem zapomniałam,że miałam dac kilka łyzeczek bo dynia to nowosc jezu oby tylko nic jej nie było
Nie, koc dostałam od teściowej

Raczej nic jej nie będzie. Ja już się nie cackam z dzieleniem na łyżeczki, tylko je ile chce. Wczoraj i dziś po połowie słoika ziemniak z brokułami (po połowie bo to duży słoik 190 i połówka ją spokojnie zasyca) i jest ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 12:10   #4820
kraven
Zakorzenienie

Jestem za 1 lub 6

Sojka a jak się podaje te kapsułki? Można je rozpuścić czy to jest jakiś proszek?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-30 o 12:13
Stary 2013-01-30, 12:12   #4821
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

GŁOSUJCIE!

nr.6

Dziewczyny moja panna konczy dzis 4 miesiace i rwie die do siadania czy to nie za wczesnie????
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:15   #4822
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie że tak, no chyba że leje jak dziś to w domu siedzimy.

Mati jakbło dostał trochę przed końcem 4-tego miesiąca.
A Greya czytam I część i dopiero poznałam jego pokój zabaw

A to dziecko śpi z nogami w górze wtedy Przecież ścierpną tak kończyny...
A rosól taki musi chyba mało rosołowo smakować

Kaszki manny BoboVita się nie gotuje.
Dzięki
Iwa tobie też dziękuję

Ja właśnie wrócilam ze spaceru bo zaczęło padać

Cytat:

GŁOSUJCIE!

3 lub 6

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:18   #4823
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Jestem za 1 lub 6

Sojka a jak się podaje te kapsułki? Można je rozpuścić czy to jest jakiś proszek?
to są zwykłe twist-off'y odkręcasz i wlewasz do buźki lub na łyżeczkę
Stary 2013-01-30, 12:21   #4824
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
to są zwykłe twist-off'y odkręcasz i wlewasz do buźki lub na łyżeczkę
Aha dziękuje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-30, 12:25   #4825
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Cześć.
U nas spokojna noc tylko pobudka o 5.30 Oczy jak 5 zl i bawić się prosze ze mną

Dzieciaczki są śliczne.

Anesh bardzo dobrze robisz. Ja wietrze nawet kilka razy dziennie bo u mnie się wilgoć niestety zbiera Schowałam już nawilżacz, ale chyba teraz trzeba pochłaniacz kupić

Kasiam uzywam koloru 1.0. A jaki używasz normalny Double wear? Bo ja używałam Fresco 2C3.
Ecru 1N2 16, tez mysle ze ten intensity 1.0 bo ja raczej bladziuch jestem.

Cytat:
u nas pada wiec bylismy na balkonie nie wychodzi sie raczej wtedy jak ejst wietrznie.

Cytat:

GŁOSUJCIE!

1

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:25   #4826
aaliyah
Zakorzenienie

Sojka, Eye q baby mozesz zamowic sobie na www.amazon.co.uk Jak kupisz 3 opakowania (zapas na 3 miesiace) to dostawe masz za darmo. Amazon ma b. dobre ceny zawsze.

O, tu jest: http://www.amazon.co.uk/Equazen-Eye-...9548779&sr=8-1
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:27   #4827
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
melania nie chce pić mleka

głosujcie!

1. za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt się nie smuta.
2. zimy nie chcemy bo już schizujemy, wirusy w koło więc nie jest wesoło.
3. jesienne maluchy to już zuchy! Zupki zjadają i wciąż się uśmiechają.
4. zupki, gluten i owoce, ciągle nieprzespane noce.
5. dziecko zjadło zupkę, właśnie robi kupkę, pieluchę zmieniamy i o tym gadamy.
6. z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci!
6
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:28   #4828
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

a ja sie wlasnie zajadam makaronem z suszonymi pomidorami afteroon pycha !!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:31   #4829
Sojka1990
Zadomowienie

Akiayah ale wysyłka to PL też wchodzi w grę?
Stary 2013-01-30, 12:31   #4830
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia, zdjęcia są na mailu
Dzięki za sprawdzenie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości