|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mówiłam, że taki model jest w porządku, podałam tylko przykład ja jestem za naturalnym planowaniem rodziny, a hormonalnej nawet bym nie tknęła. Słabo mi się robi na samą myśl, że jakaś tabletka miałaby mi przestawiać wszystko do góry nogami. MonikaFaustyna stwierdziłaby tu fobię ![]() Cytat:
?[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38945646]Jeśli juz jesteśmy przy zaraniu dziejów, to bardzo nienaturalne jest posiadanie dzieci tylko z jednym partnerem. Ludziom się poprzewracało z tymi ślubami w ogóle To nienaturalne przecież. Akty małżeństwa nie rosną na drzewach=nienaturalne.[/QUOTE]Nie przeszkadza mi to, że ktoś ma wielu partnerów, mówię tylko, że nienaturalny jest związek osób tej samej płci, a Ty od razy wszystko wyolbrzymiasz Cytat:
odnosiłam się tylko do tej jednej sytuacji. Jeśli jesteście wszystkie tak przeciwko naturze, to najlepiej uznać in vitro za obowiązkowe i odbierać prawa związkom heteroseksualnym. A najlepiej uznać za właściwe tylko typy androgeniczne, będzie śmiesznie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#3152 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Kwestie władzy rodzicielskiej, alimenty na dziecko i chyba kwestia korzystania ze wspólnego mieszkania.
A i jeszcze kontakty z dziećmi.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-01-30 o 18:28 Powód: dopisek |
|
|
|
#3153 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja też nie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I teraz spójrz na to w ten sposób. Bywają małżeństwa, które rozchodzą się w zgodzie. Bywają małżeństwa, które rozchodzą się w niezgodzie. Bywają małżeństwa posiadające wspólne dzieci i bywają takie, które ich nie posiadają. Bez względu na wszystko zawsze muszą rozwieść się przed sądem. Bywają partnerstwa, które rozchodzą się w zgodzie. Bywają takie, które rozchodzą się w niezgodzie. Bywają partnerstwa posiadające wspólne dzieci i bywają takie, które ich nie posiadają. Jeśli następuje konflikt i/lub w grę wchodzą dzieci - załatwiają to sądownie. Jeśli nie ma konfliktu i/lub nie ma dzieci mogą to rozwiązać sami, między sobą. Problem? ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- To jest jak umowa, między przedsiębiorcami. Mam budowlankę, podpisuję umowę z podwykonawcą z wykończeniówki. Jak wszystko gra, to wszystko gra. Jak coś nie gra to rozstajemy się ze sobą wedle tego co mamy napisane w umowie. Jak jest problem i któreś z nas robi drugiemu wbrew to idziemy z tym do sądu i on pomaga to rozstrzygnąć. |
|
|
|
|
#3155 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3156 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, że gdy "Jeśli nie ma konfliktu i/lub nie ma dzieci mogą to rozwiązać sami, między sobą." to ten rozwód też jest tylko formalnością. Nie wiem, ten sąd gryzie czy jak?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-01-30 o 18:41 |
||
|
|
|
#3157 |
|
Konto usunięte
|
Ok, ręce mi opadły, skończyłam tłumaczenie. Skoro nie widzisz tej zasadniczej różnicy i że sąd często jest zbędny to ja już jaśniej nie umiem.
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2013-01-30 o 18:43 |
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Argumenty czarnej kojarzą mi się z organizacjami typu NOP
. Mam odmienne poglądy i raczej głową muru nie przebiję, więc kończę tą dyskusję. Poza tym nie jestem Polką, bo popieram "nienaturalne" związki, in vitro i nawet w Polsce nie mieszkam, więc co ja mam gadać o ustawach itp.
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale ja nie rozumiem pewnej kwestii - przecież te wszystkie związki partnerskie już istnieją, tylko nie są "opapierkowane"
To, że nie będzie ustawy o związkach partnerskich nie zmieni faktu, że są pary, które np. mają dzieci i żyją bez ślubu. A tak to po prostu - rejestrujesz związek, w którym jesteś i masz całą papierkologię załatwioną za jednym zamachem, a później przecież nic nie stoi na przeszkodzie (w przypadku związków heteroseksualnych) żeby wziąć ślub Kilkuletnie nieformalne związki też się czasem kończą, a w międzyczasie ludzie np. ze sobą mieszkają.
|
#3160 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38947581]
Uprawianie seksu z 12 latką ją krzywdzi. Uprawianie dobrowolnego seksu między dwiema kobieta/dwoma mężczyznami nikogo nie krzywdzi. Nie widzisz różnicy? [/QUOTE] Miałam to samo napisać. Naprawdę nie rozumiem, jak można porównać związek dwójki dorosłych ludzi z pedofilią, gdzie dziecko jest wykorzystywane.
|
#3162 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ona po prostu nie jest dla mnie zasadnicza. Masz rację, zupełnie inaczej to widzimy. Dla mnie związki partnerskie są tym samym co małżeństwo.
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Niekoniecznie gryzie, ale jeżeli dwoje ludzi postanawia się w zgodzie rozstać i wszystko mają poustalane między sobą to koszty sądowe zaczynające się z tego co się orientuję od 600zł są troszkę bez sensu.
|
#3164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Serio nie widzisz różnicy pomiędzy pedofilem a homoseksualistą? Boże, widzisz i nie grzmisz, gdzie ja żyję...
|
|
#3165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do związków partnerskich to za rozwiązanie takowego też się płaci? Bo właśnie się dowiedziałam, że za złożenie pozwu o rozwodzie tak.
I zgadzam się z 1000days, że jak ludzie rozstają się w zgodzie to przynajmniej mogą sobie oszczędzić łażenia po sądach i długiego oczekiwania na rozwód.
|
#3167 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
? Skoro to by wszystko załatwiło.
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jeśli związek partnerski można rozwiązać za darmo to czemu ma się sędziemu płacić kilkaset złotych tylko po to, żeby potwierdził to, co sobie ludzie ustalili? Bo nie sądzę, że dużo by obniżyli.
|
#3169 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
Bo to jest torchę na zasadzie, że ,, jeśli państwo nie przyzna ( lub nie ureguluje prawnie ), że to jest, to tak jaby tego nie było ". Podobne zakłamanie jest np. w kwestii aborcji, gdzie podczas wymiany zdań ,, obrońcy życia " nagle wyjmują kartkę, którą wymahują w studiu krzycząc, że w zeszłym roku w kraju wykonano 200 aborcji, - bo on ma takie dane zebrane ze wszystkich szpitali. A jak się go zapyta o podziemie aborcyjne, to udaje głupa.
|
#3171 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na razie to ja sądzę, że prędzej by obniżyli, niż wprowadzili związki partnerskie .
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już pisałam, że dla mnie to dobre rozwiązanie "pomiędzy" - bez wszystkich cech małżeństwa, ale z niektórymi ułatwieniami. Przykładowo jestem ze swoim TŻ już dobrych parę lat, do ślubu nam jeszcze kawałek brakuje, ale oboje traktujemy ten związek poważnie, natomiast z punktu widzenia prawa jesteśmy dla siebie obcymi osobami. Związek partnerski umożliwiłby nam sformalizowanie tego stanu "pomiędzy" jedną umową, a ewentualne rozstanie mogłoby przebiegać prawie tak samo, jak teraz. I ja nie neguję tego, że komuś się może to wydawać bez sensu - nie moja sprawa przecież Natomiast chyba dążenie do uproszczenia spraw formalnych jest dobrym dążeniem, prawda? Prawie wszyscy przecież narzekają na skomplikowaną papierologię
Blog 6 kątów - o budżetowym przemetamorfozowaniu brzydkiego pokoju w ładny ![]() Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg Edytowane przez Ruby Invicta Czas edycji: 2013-01-30 o 19:08 |
|
|
|
|
#3173 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nom
![]() Nawet między pedałem a gejem widzę, mądra jestem, co nie ?
|
#3174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem sru do notariusza, jeśli to potrzebne, ustalić co z samochodem a co z lampą od cioci Krysi i nara. I do notariusza też kiedy pasuje bo jest ich jak nakichał. |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Prędzej politycy sobie przyznają premię, bo ładna pogoda czy co tam innego
.
|
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Ludziom się w dupach poprzewracało i to jest mój jedyny wniosek kończący tą dyskusje.
|
|
|
|
#3177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Odniosłaś się do gryzących sądów w kwestii kasy, więc i ja do tej kwestii się odniosłam.
Jaki jest problem dalej?
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-01-30 o 19:13 |
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

ja jestem za naturalnym planowaniem rodziny, a hormonalnej nawet bym nie tknęła. Słabo mi się robi na samą myśl, że jakaś tabletka miałaby mi przestawiać wszystko do góry nogami. MonikaFaustyna stwierdziłaby tu fobię

. Mam odmienne poglądy i raczej głową muru nie przebiję, więc kończę tą dyskusję. Poza tym nie jestem Polką, bo popieram "nienaturalne" związki, in vitro i nawet w Polsce nie mieszkam, więc co ja mam gadać o ustawach itp.
To, że nie będzie ustawy o związkach partnerskich nie zmieni faktu, że są pary, które np. mają dzieci i żyją bez ślubu. A tak to po prostu - rejestrujesz związek, w którym jesteś i masz całą papierkologię załatwioną za jednym zamachem, a później przecież nic nie stoi na przeszkodzie (w przypadku związków heteroseksualnych) żeby wziąć ślub

.