|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam tę promocyjną kawę rozpuszczalną 200g, zobaczymy czy będzie ok.
Nie było żadnej zieleniny oprócz zdechłego koperku a potrzebowałam pietruszkę do carbonary Często wieczorem są takie rzeczy za grosze, a dziś jak na złość pustki. Za to ładne owoce dostałam chociaż.
|
|
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie jeszcze nigdy w Lidlu coś takiego na szczęście nie spotkało, a mam Lidl po drugiej stronie ulicy, więc jestem prawie codziennie
![]() Co innego w Intermarche czy Polo, albo doliczają na wadze, albo ceny są wyższe niż w promocji, która obowiązuje ![]() Choć wczoraj przy kasie sąsiedniej jakieś małżeństwo zgłaszało reklamację odnośnie paragonu, mieli cały wózek zapakowany, że aż dwie panie kasjerki sprawdzały im zgodność produktów z paragonem i zator się zrobił ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ja uważam na te promocje, bo zwykle to markety wyzbywają się tego co nie schodzi. BTW, poszłam dziś po ten sos Tikka Masala, od wczoraj trochę ich poszło, zostało kilka słoiczków przy kasie. No i zaszalałam z makaronem nudle z tygodnia chińskiego, wzięłam 4 paczki, bo za 3zł to jak za półdarmo U mnie tylko dostępny TaoTao za 5zł, to gotowiec z Winiary wychodził korzystniej.Zrobię makaron smażony po chińsku, coś jakby "Makaronowa Patelnia", do tego kurczak, papryka, marchewka, por i coś jeszcze dorzucę. Szkoda, że w Lidlu nie ma ryżu brązowego i makaronu pełnoziarnistego jakieś rurki lub świderki, tylko spaghetti ![]() Basmati w promocji - polecam. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
mnie ona nie podeszła, za mocna, zdecydowanie wolę green eclipse, liofilizowaną, jest delikatniejsza
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-01-30 o 21:54 |
||
|
|
|
#3364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nad tym też ubolewam Ale jest w biedrze, kiedyś porównywałam z Lubellą, nie widzę różnicy w smaku ani kolorze (jak położyłam na talerzu po świderku to w ogóle się nie różniły)
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2013-01-30 o 22:14 |
||
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, wieczorem warzywa są tańsze
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() W każdym Lidlu wieczorem są przeceny? Jakie warzywa można upolować?
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w każdym lidlu to nie wiem ale pewnie w każdym jakieś są.
|
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Co do Lidla - czytałem już takie legendy tutaj, że wieczorem przeceny robią, niestety nie u mnie. U mnie jak coś przeceniają to nie ma znaczenia, jaka pora dnia jest taka półka na lodówkach, gdzie zawsze można znaleźć produkty "33% taniej". Niestety są to zazwyczaj już przeterminowane towary (wiem bo nieraz się naciąłem, a raz uniknąłem kupna przecenionej mozzarelli di bufala- bo po prostu w woreczku pływała sama woda, najwidoczniej ser się już rozpuścił...). |
||
|
|
|
#3369 |
|
Przyczajenie
|
Niestety znikły pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami . Były naprawdę dobre i tanie. Polecam Leczo, świetne do makaronu i tańsze niż pudliszki.
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie jako Nowość pojawiły sie serki kanapkowe z Pilosa pakowanie po 300g za 2,99zł w trzech smakach: śmietankowy, ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Chciałam wziąć ten ze szczypiorkiem ale zdziwiła mnie obecnośc syropu glukozowo-fruktozowego w składzie i odłożyłam na półkę.
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kilka razy patrzylam na te tansze "działy", 25% taniej np, ale nigdy ne były po terminie.. zazwyczaj do dzisiaj lub jutra
|
|
#3372 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Nigdy się nie natknęłam na obniżkę cen warzyw, ale rzadko robię zakupy wieczorem. A co do produktów przecenionych o 30%, to ani razu się nie nacięłam, zazwyczaj te rzeczy mają jeszcze 2-3 dni terminu przydatności, nieraz mi się z tej przeceny zdarzało łososia wędzonego kupować albo jakieś sery czy jogurty Raz miałam tak, że kupiłam mleko z chłodni, które miało jeszcze ok. 10-11 dni terminu przydatności, a jak parę godzin temu w domu je otworzyłam, to z kartonu wyleciała mi woda i kawałki twarogu Poszłam to zareklamować i dostałam nowe, świeże mleko.
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Słodycze, wiadomo chyba każdy lubi, ale większą radość sprawia mi np. wgryźć się w takie soczyste, świeżo pachnące mango niż podjadać ciasteczka... Uważam, że natura dała nam tyle "słodyczy", że szkoda z tego nie korzystać. Co innego gorzka czekolada, w końcu ziarna kakaowca okrzyknięto mianem superfood, a póki co ciężko je u nas dostać ![]() Widocznie tylko ja mam takiego pecha...(
Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-01-31 o 11:22 |
||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem że jak ktoś miał za dużo w kasetce to też robili raban :p Ale może wiedziała że ma debet i chciała wyrównać Bo do kieszeni nie sądze, mają kamery nad kasą i wszystko widać ![]() Zapomniałam zobaczyć dziś w Lidlu jakieś ustrojstwa do zdjęcia silikonu z gazetki
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Sosy Patak's mają różną gramaturę, są mniejsze i większe, więc nie 'oryginalna' ma 425g, tylko sprzedają te mniejsze opakowania.
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak kiedyś będziesz pracowała i "niedaj Boże" się pomylisz, a klient zachowa się tak jak Ty, to nie wiem czy będzie Ci też tak wesoło...
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisała przecież, że zorientowała się W DOMU. Miała się z powrotem ubierać i lecieć / jechać do Lidla żeby powiedzieć, że nie zapłaciła za jedno ciasto francuskie? Już widzę, jak każdy jedzie przez pół miasta żeby oddać babce w kasie 3 złote. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Idąc tym tokiem myślenia, jak kasjerka skapnęła się po pracy, że ma 5zł za dużo powinna wybiec z Lidla, odszukać mnie, przyjechać do domu i oddać mi moje 5zł |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle"
|
|
#3380 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie z kolei wkurza takie rozpowiadanie, że 'baba mnie oszukała', bo sama pracuję z klientami i jak zdarzy mi się, że się pomylę, to odkładam pieniądze i czekam aż klient wróci, a jak to większa kwota to dzwonię albo wysyłam list z informacją(akurat w banku pracuję więc mam taką możliwość). Natomiast nigdy nie zdarzy mi się, aby klient wrócił z pieniędzmi, gdy pomylę się na jego korzyść, ciekawe...
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Ale bez przesady, że miała jechać np. przez pół miasta i oddawać kasę za jedno ciasto. Już widzę, jak każda z Was by to zrobiła I tak, jak mówię: do mnie jakoś Pani z kasy nie przyjechała i mi kasy nie oddała. I co? Żyję, mam się dobrze. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- A odnośnie 'oszukania', po prostu wynika to z tego, że już kilka razy miałam podobne sytuacje, akurat w Lidlu. Nie w Carrefourze, nie w Almie, ale akurat u nich. A to nabite 4 x ciastka zamiast 3, a to nagle jakiś koktajl owocowy za 8zł, a to niewydanie reszty itp. więc po prostu mam złe doświadczenia w tym względzie. Wiem, że każdy się myli, spoko, nie o to chodzi. Ale jeśli coś się powtarza dość często, to zaczyna być zastanawiające i powoli przestaje się to traktować jako 'ludzką pomyłkę / roztargnienie'. |
|
|
|
|
#3383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I to było akurat 2 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moją mamę chciała oszukać w Carrefourze. Mama brała kwiatka z 3 zł a że nie miała drobnych to dała 50 zł. Ekspedientka wydała jej 7 zł tak jakby mama dała 10zł. To mama zwróciła uwagę, że dala 50zł a nie 10 a ta się upiera że nie i ze dostała własnie 10zł. Dobrze, że za mamą stał jakiś pan i zwrócił uwagę, że mama jednak dała te 50zł. I tu chciała oszukac na całkiem sporą sumkę.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2013-01-31 o 14:57 |
||||
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama kilka razy pod wieczór od sklepowych czułam piwo ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- To trzeba zgłosić reklamację... A nie upłyneła jego data ważności ?
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pogrubionego nie komentuję nawet
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadła któraś z Was te serki Pilos na kanapki pakowane po 300g ? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale one chyba były u mnie na wakacjach przez jakiś czas i ponownie się pojawiły.
|
|
#3388 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Jadłam w wersji naturalnej i z cebulką, obie dobre
|
|
#3389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A leczo nie jest za słone? Jadłam je raz u koleżanki i mi się wydawało strasznie słone. Byłam dziś w Lidlu i prawie nic nie było z tygodnia azjatyckiego. Wzięłam tajski sos orzechowy w butelce? Próbował ktoś i ma jakieś pomysły z czym to jeść? W pysznej wietnamskiej restauracji dawali sos orzechowy np. do zjadania z sajgonkami - znakomity był. No i tak sobie pomyślałam, że jak ten będzie choć w połowie taki dobry to będzie super
|
|
|
|
|
#3390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czepiałabym się gdyby napisała że nie oddala bo ma daleko, ale jak kiedyś tam będzie to odda... Cytat:
1. Nie miałaś daleko 2. Kasjerka na pewno cie nie pamiętała, natomiast ty ją tak. Cytat:
Cytat:
I znów się odzywa moralność Kalego
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2013-01-31 o 18:26 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

(...).
. Nie wiedziałam, że w Lidlu jest dobre mięsko na nie, muszę kupić koniecznie!

Często wieczorem są takie rzeczy za grosze, a dziś jak na złość pustki. Za to ładne owoce dostałam chociaż.

U mnie tylko dostępny TaoTao za 5zł, to gotowiec z Winiary wychodził korzystniej.
Ale jest w biedrze, kiedyś porównywałam z Lubellą, nie widzę różnicy w smaku ani kolorze (jak położyłam na talerzu po świderku to w ogóle się nie różniły)