Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 20:34   #3361
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Więc trzeba będzie w niedalekiej przyszłości zrobić

Swoją drogą nie spodziewałem się, że drogie koleżanki też lubują się w soczystym mięsku...(...).
Uwielbiam półkrwiste steki . Nie wiedziałam, że w Lidlu jest dobre mięsko na nie, muszę kupić koniecznie!
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:16   #3362
laisla
Zakorzenienie

Kupiłam tę promocyjną kawę rozpuszczalną 200g, zobaczymy czy będzie ok.
Nie było żadnej zieleniny oprócz zdechłego koperku a potrzebowałam pietruszkę do carbonary Często wieczorem są takie rzeczy za grosze, a dziś jak na złość pustki. Za to ładne owoce dostałam chociaż.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:57   #3363
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

A tak btw, to baba w lidlu mnie dziś oszukała na 5zł
mnie jeszcze nigdy w Lidlu coś takiego na szczęście nie spotkało, a mam Lidl po drugiej stronie ulicy, więc jestem prawie codziennie
Co innego w Intermarche czy Polo, albo doliczają na wadze, albo ceny są wyższe niż w promocji, która obowiązuje
Choć wczoraj przy kasie sąsiedniej jakieś małżeństwo zgłaszało reklamację odnośnie paragonu, mieli cały wózek zapakowany, że aż dwie panie kasjerki sprawdzały im zgodność produktów z paragonem i zator się zrobił

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Optyczka Pokaż wiadomość
Ja sie dzis nacięłam na kurczaku. Kupiłam otworzylam w domu a tam jeden wielki smród z niego wyleciał
Heh a reklamowali że świeży
ja uważam na te promocje, bo zwykle to markety wyzbywają się tego co nie schodzi.

BTW, poszłam dziś po ten sos Tikka Masala, od wczoraj trochę ich poszło, zostało kilka słoiczków przy kasie. No i zaszalałam z makaronem nudle z tygodnia chińskiego, wzięłam 4 paczki, bo za 3zł to jak za półdarmo U mnie tylko dostępny TaoTao za 5zł, to gotowiec z Winiary wychodził korzystniej.
Zrobię makaron smażony po chińsku, coś jakby "Makaronowa Patelnia", do tego kurczak, papryka, marchewka, por i coś jeszcze dorzucę.
Szkoda, że w Lidlu nie ma ryżu brązowego i makaronu pełnoziarnistego jakieś rurki lub świderki, tylko spaghetti
Basmati w promocji - polecam.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
chodzi o blue eclipse?
mnie ona nie podeszła, za mocna, zdecydowanie wolę green eclipse, liofilizowaną, jest delikatniejsza

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-01-30 o 21:54
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:12   #3364
magda88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Nie było żadnej zieleniny oprócz zdechłego koperku a potrzebowałam pietruszkę do carbonary Często wieczorem są takie rzeczy za grosze, a dziś jak na złość pustki. Za to ładne owoce dostałam chociaż.
tzn? Wieczorem jest jakoś taniej?

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Szkoda, że w Lidlu nie ma ryżu brązowego i makaronu pełnoziarnistego jakieś rurki lub świderki, tylko spaghetti

[
To jakaś chwilowa promocja czy Basmati jest na stałe? I w jakiej cenie?
Nad tym też ubolewam Ale jest w biedrze, kiedyś porównywałam z Lubellą, nie widzę różnicy w smaku ani kolorze (jak położyłam na talerzu po świderku to w ogóle się nie różniły)

Edytowane przez magda88
Czas edycji: 2013-01-30 o 22:14
magda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:41   #3365
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda88 Pokaż wiadomość

To jakaś chwilowa promocja czy Basmati jest na stałe? I w jakiej cenie?
Nad tym też ubolewam Ale jest w biedrze, kiedyś porównywałam z Lubellą, nie widzę różnicy w smaku ani kolorze (jak położyłam na talerzu po świderku to w ogóle się nie różniły)

tak, wieczorem warzywa są tańsze
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 00:33   #3366
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Więc trzeba będzie w niedalekiej przyszłości zrobić

Swoją drogą nie spodziewałem się, że drogie koleżanki też lubują się w soczystym mięsku...
Ja jestem koleżanką wyjątkowo mięsożerną, odbijam sobie chyba kilka lat wegetarianizmu z czasów "nastoletnich"

W każdym Lidlu wieczorem są przeceny? Jakie warzywa można upolować?
Stary 2013-01-31, 01:10   #3367
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
Często.
Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj takie krótkoterminowe jak zielenina, sałaty, ale także warzywa typu bakłażany, cukinia czy kalafior i rzodkiewka latem. I zioła. Bazylię kilka razy kupiłam za 99gr. Cóż z tego, jak każda mi zmarniała A czy w każdym lidlu to nie wiem ale pewnie w każdym jakieś są.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 06:35   #3368
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Uwielbiam półkrwiste steki . Nie wiedziałam, że w Lidlu jest dobre mięsko na nie, muszę kupić koniecznie!
Kupuj, kupuj póki jeszcze jest

Cytat:
Ja jestem koleżanką wyjątkowo mięsożerną, odbijam sobie chyba kilka lat wegetarianizmu z czasów "nastoletnich"

Ja też lubię mięsko, ale bez warzyw, owoców i orzechów sobie życia nie wyobrażam! Jak widać można lubić jedno i drugie i to chyba najbardziej optymalne rozwiązanie .

Co do Lidla - czytałem już takie legendy tutaj, że wieczorem przeceny robią, niestety nie u mnie. U mnie jak coś przeceniają to nie ma znaczenia, jaka pora dnia jest taka półka na lodówkach, gdzie zawsze można znaleźć produkty "33% taniej". Niestety są to zazwyczaj już przeterminowane towary (wiem bo nieraz się naciąłem, a raz uniknąłem kupna przecenionej mozzarelli di bufala- bo po prostu w woreczku pływała sama woda, najwidoczniej ser się już rozpuścił...).
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 07:55   #3369
robs4
Przyczajenie

Niestety znikły pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami . Były naprawdę dobre i tanie. Polecam Leczo, świetne do makaronu i tańsze niż pudliszki.
robs4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:46   #3370
Ervisha
Zakorzenienie

A u mnie jako Nowość pojawiły sie serki kanapkowe z Pilosa pakowanie po 300g za 2,99zł w trzech smakach: śmietankowy, ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Chciałam wziąć ten ze szczypiorkiem ale zdziwiła mnie obecnośc syropu glukozowo-fruktozowego w składzie i odłożyłam na półkę.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:01   #3371
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Co do Lidla - czytałem już takie legendy tutaj, że wieczorem przeceny robią, niestety nie u mnie. U mnie jak coś przeceniają to nie ma znaczenia, jaka pora dnia jest taka półka na lodówkach, gdzie zawsze można znaleźć produkty "33% taniej". Niestety są to zazwyczaj już przeterminowane towary (wiem bo nieraz się naciąłem, a raz uniknąłem kupna przecenionej mozzarelli di bufala- bo po prostu w woreczku pływała sama woda, najwidoczniej ser się już rozpuścił...).
u mnie też pod wieczór warzywa / owoce przeceniają.. gdzieś po 18.. mniej więcej.

też kilka razy patrzylam na te tansze "działy", 25% taniej np, ale nigdy ne były po terminie.. zazwyczaj do dzisiaj lub jutra

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:09   #3372
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Ja też lubię mięsko, ale bez warzyw, owoców i orzechów sobie życia nie wyobrażam! Jak widać można lubić jedno i drugie i to chyba najbardziej optymalne rozwiązanie .

Też uwielbiam i mięsko, i warzywa, i owoce, i orzechy (włoskie ) ale też i słodycze
Nigdy się nie natknęłam na obniżkę cen warzyw, ale rzadko robię zakupy wieczorem.
A co do produktów przecenionych o 30%, to ani razu się nie nacięłam, zazwyczaj te rzeczy mają jeszcze 2-3 dni terminu przydatności, nieraz mi się z tej przeceny zdarzało łososia wędzonego kupować albo jakieś sery czy jogurty
Raz miałam tak, że kupiłam mleko z chłodni, które miało jeszcze ok. 10-11 dni terminu przydatności, a jak parę godzin temu w domu je otworzyłam, to z kartonu wyleciała mi woda i kawałki twarogu Poszłam to zareklamować i dostałam nowe, świeże mleko.
Stary 2013-01-31, 11:21   #3373
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
u mnie też pod wieczór warzywa / owoce przeceniają.. gdzieś po 18.. mniej więcej.

też kilka razy patrzylam na te tansze "działy", 25% taniej np, ale nigdy ne były po terminie.. zazwyczaj do dzisiaj lub jutra
No po terminie jeszcze nie, ale otwierasz tarty parmezan a tam zieloniutka pleśń wśród sera, albo zwiędłe mixy sałat...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Też uwielbiam i mięsko, i warzywa, i owoce, i orzechy (włoskie ) ale też i słodycze
Nigdy się nie natknęłam na obniżkę cen warzyw, ale rzadko robię zakupy wieczorem.
A co do produktów przecenionych o 30%, to ani razu się nie nacięłam, zazwyczaj te rzeczy mają jeszcze 2-3 dni terminu przydatności, nieraz mi się z tej przeceny zdarzało łososia wędzonego kupować albo jakieś sery czy jogurty
Raz miałam tak, że kupiłam mleko z chłodni, które miało jeszcze ok. 10-11 dni terminu przydatności, a jak parę godzin temu w domu je otworzyłam, to z kartonu wyleciała mi woda i kawałki twarogu Poszłam to zareklamować i dostałam nowe, świeże mleko.
Nom, trzeba się zdrowo i różnorodnie odżywiać.
Słodycze, wiadomo chyba każdy lubi, ale większą radość sprawia mi np. wgryźć się w takie soczyste, świeżo pachnące mango niż podjadać ciasteczka... Uważam, że natura dała nam tyle "słodyczy", że szkoda z tego nie korzystać. Co innego gorzka czekolada, w końcu ziarna kakaowca okrzyknięto mianem superfood, a póki co ciężko je u nas dostać

Widocznie tylko ja mam takiego pecha...(... ) Ale iść wymieniać już by mi się nie chciało

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-01-31 o 11:22
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:20   #3374
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Mi wydawała resztę z 50ciu. Dałam jej jeszcze 3 grosze końcówki i jak się skupiłam na szukaniu tej końcówki, to ona mi wydala, powiedziała dziękuję i kasowała następnego gościa.
Ja miałam jeszcze rzeczy na ladzie, więc złapałam tę kasę, rzeczy i sobie poszłam.
Dopiero potem się kapnęłam, że wydała mi 2zł i 10gr, a miała wydać 7zł i 10 groszy :/

Innym razem, byłam z TŻtem i nabili nam na paragonie poza ananasem w puszce, koktajl owocowy, który kosztował prawie 8zł tylko to było za czasów, kiedy jeszcze nie sprawdzaliśmy paragonów w sklepach
Ja kiedyś pracowałam w Lidlu w wakacje i wiem że jak ktoś miał za dużo w kasetce to też robili raban :p Ale może wiedziała że ma debet i chciała wyrównać Bo do kieszeni nie sądze, mają kamery nad kasą i wszystko widać

Zapomniałam zobaczyć dziś w Lidlu jakieś ustrojstwa do zdjęcia silikonu z gazetki

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:28   #3375
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
mnie jeszcze nigdy w Lidlu coś takiego na szczęście nie spotkało, a mam Lidl po drugiej stronie ulicy, więc jestem prawie codziennie
Co innego w Intermarche czy Polo, albo doliczają na wadze, albo ceny są wyższe niż w promocji, która obowiązuje
Choć wczoraj przy kasie sąsiedniej jakieś małżeństwo zgłaszało reklamację odnośnie paragonu, mieli cały wózek zapakowany, że aż dwie panie kasjerki sprawdzały im zgodność produktów z paragonem i zator się zrobił

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Heh a reklamowali że świeży
ja uważam na te promocje, bo zwykle to markety wyzbywają się tego co nie schodzi.

BTW, poszłam dziś po ten sos Tikka Masala, od wczoraj trochę ich poszło, zostało kilka słoiczków przy kasie. No i zaszalałam z makaronem nudle z tygodnia chińskiego, wzięłam 4 paczki, bo za 3zł to jak za półdarmo U mnie tylko dostępny TaoTao za 5zł, to gotowiec z Winiary wychodził korzystniej.
Zrobię makaron smażony po chińsku, coś jakby "Makaronowa Patelnia", do tego kurczak, papryka, marchewka, por i coś jeszcze dorzucę.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

chodzi o blue eclipse?
mnie ona nie podeszła, za mocna, zdecydowanie wolę green eclipse, liofilizowaną, jest delikatniejsza
któryś z tych sosów mi bardzo smakował, ale nie pamiętam dokładnie który. Nie polecam Kormy, mdła trochę. A no i niestety Lidlowa wersja jest mniejsza od oryginalnej. Oryginalna ma 425g
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:43   #3376
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
któryś z tych sosów mi bardzo smakował, ale nie pamiętam dokładnie który. Nie polecam Kormy, mdła trochę. A no i niestety Lidlowa wersja jest mniejsza od oryginalnej. Oryginalna ma 425g
Sosy Patak's mają różną gramaturę, są mniejsze i większe, więc nie 'oryginalna' ma 425g, tylko sprzedają te mniejsze opakowania.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:45   #3377
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście może w swoich Lidlach trawę cytrynową? Byłam w jednym i był jeden karton, zostało parę sztuk chili i imbiru, w drugim Lidlu 2 kartony -samo chili i imbir. W ogóle chyba nie było wszystkiego z gazetki ;/
Mnie się udało kupić trawę z samego rana. Później w 2 Lidlach już jej nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
To ja miałam inną przygodę na moją korzyść. Na taśmę rzuciłam 2 ciasta francuskie a pani policzyła mi 2 Skapowałam sie w domu Ale nie odnosiłam. Jej kłopot. Wyrzuciłam na taśme 3 ona przesunęła w moją stronę to zapakowałam
Naprawdę jest się czym chwalić

Jak kiedyś będziesz pracowała i "niedaj Boże" się pomylisz, a klient zachowa się tak jak Ty, to nie wiem czy będzie Ci też tak wesoło...

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:50   #3378
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość

Jak kiedyś będziesz pracowała i "niedaj Boże" się pomylisz, a klient zachowa się tak jak Ty, to nie wiem czy będzie Ci też tak wesoło...
No już nie przesadzajmy
Napisała przecież, że zorientowała się W DOMU. Miała się z powrotem ubierać i lecieć / jechać do Lidla żeby powiedzieć, że nie zapłaciła za jedno ciasto francuskie? Już widzę, jak każdy jedzie przez pół miasta żeby oddać babce w kasie 3 złote.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Idąc tym tokiem myślenia, jak kasjerka skapnęła się po pracy, że ma 5zł za dużo powinna wybiec z Lidla, odszukać mnie, przyjechać do domu i oddać mi moje 5zł
Stary 2013-01-31, 12:52   #3379
titina
Zakorzenienie

Cytat:
No już nie przesadzajmy
Napisała przecież, że zorientowała się W DOMU. Miała się z powrotem ubierać i lecieć / jechać do Lidla żeby powiedzieć, że nie zapłaciła za jedno ciasto francuskie? Już widzę, jak każdy jedzie przez pół miasta żeby oddać babce w kasie 3 złote.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Idąc tym tokiem myślenia, jak kasjerka skapnęła się po pracy, że ma 5zł za dużo powinna wybiec z Lidla, odszukać mnie, przyjechać do domu i oddać mi moje 5zł
Widzę że niektórzy mają mentalność Kalego:
"jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle"

Stary 2013-01-31, 13:03   #3380
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Zdecydowana większość ludzi tak ma
Stary 2013-01-31, 14:01   #3381
confused women
Zakorzenienie

A mnie z kolei wkurza takie rozpowiadanie, że 'baba mnie oszukała', bo sama pracuję z klientami i jak zdarzy mi się, że się pomylę, to odkładam pieniądze i czekam aż klient wróci, a jak to większa kwota to dzwonię albo wysyłam list z informacją(akurat w banku pracuję więc mam taką możliwość). Natomiast nigdy nie zdarzy mi się, aby klient wrócił z pieniędzmi, gdy pomylę się na jego korzyść, ciekawe...
Stary 2013-01-31, 14:12   #3382
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja gdzieś powiedziałam, że ona DOBRZE zrobiła?
Nie.
Ale bez przesady, że miała jechać np. przez pół miasta i oddawać kasę za jedno ciasto. Już widzę, jak każda z Was by to zrobiła
I tak, jak mówię: do mnie jakoś Pani z kasy nie przyjechała i mi kasy nie oddała. I co? Żyję, mam się dobrze.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

A odnośnie 'oszukania', po prostu wynika to z tego, że już kilka razy miałam podobne sytuacje, akurat w Lidlu. Nie w Carrefourze, nie w Almie, ale akurat u nich.
A to nabite 4 x ciastka zamiast 3, a to nagle jakiś koktajl owocowy za 8zł, a to niewydanie reszty itp. więc po prostu mam złe doświadczenia w tym względzie.
Wiem, że każdy się myli, spoko, nie o to chodzi. Ale jeśli coś się powtarza dość często, to zaczyna być zastanawiające i powoli przestaje się to traktować jako 'ludzką pomyłkę / roztargnienie'.
Stary 2013-01-31, 14:56   #3383
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się udało kupić trawę z samego rana. Później w 2 Lidlach już jej nie widziałam.

Wcale się nie chwalę, tylko opisuję co mi się przytrafiło.... Poza tym jak byłam za dwa czy trzy dni i obsługiwała mnie ta sama kasjerka to coś sie nie upominała.

Cytat:
No już nie przesadzajmy

Dziękuję I to było akurat 2 zł

Cytat:
Prawda jest taka, że sklepowe też oszukują a ja ciasta nie ukradłam. Położyłam na taśmie 3 sztuki i ona zeskanowała jedną a coś tam jeszcze wbijała na kasę. Potem przesunęła to w moją stronę i zaśpiewała cenę. Ja zapakowałam ciasto do torby, zapłaciłam i poszłam do domu.

Cytat:
Nie.
Ale bez przesady, że miała jechać np. przez pół miasta i oddawać kasę za jedno ciasto. Już widzę, jak każda z Was by to zrobiła
I tak, jak mówię: do mnie jakoś Pani z kasy nie przyjechała i mi kasy nie oddała. I co? Żyję, mam się dobrze.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

A odnośnie 'oszukania', po prostu wynika to z tego, że już kilka razy miałam podobne sytuacje, akurat w Lidlu. Nie w Carrefourze, nie w Almie, ale akurat u nich.
A to nabite 4 x ciastka zamiast 3, a to nagle jakiś koktajl owocowy za 8zł, a to niewydanie reszty itp. więc po prostu mam złe doświadczenia w tym względzie.
Wiem, że każdy się myli, spoko, nie o to chodzi. Ale jeśli coś się powtarza dość często, to zaczyna być zastanawiające i powoli przestaje się to traktować jako 'ludzką pomyłkę / roztargnienie'.
To byś się zdziwiła gdyby przyjechała

Moją mamę chciała oszukać w Carrefourze. Mama brała kwiatka z 3 zł a że nie miała drobnych to dała 50 zł. Ekspedientka wydała jej 7 zł tak jakby mama dała 10zł. To mama zwróciła uwagę, że dala 50zł a nie 10 a ta się upiera że nie i ze dostała własnie 10zł. Dobrze, że za mamą stał jakiś pan i zwrócił uwagę, że mama jednak dała te 50zł. I tu chciała oszukac na całkiem sporą sumkę.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2013-01-31 o 14:57
Stary 2013-01-31, 15:10   #3384
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Moją mamę chciała oszukać w Carrefourze. Mama brała kwiatka z 3 zł a że nie miała drobnych to dała 50 zł. Ekspedientka wydała jej 7 zł tak jakby mama dała 10zł. To mama zwróciła uwagę, że dala 50zł a nie 10 a ta się upiera że nie i ze dostała własnie 10zł. Dobrze, że za mamą stał jakiś pan i zwrócił uwagę, że mama jednak dała te 50zł. I tu chciała oszukac na całkiem sporą sumkę.
Boże, co Wy z tym 'oszukała' Jestem niemal pewna, że ekspedientka się pomyliła, tak się dzieje, gdy wydając resztę skupimy się 'na końcówce'. Ale fajnie, że Wy jesteście takie nieomylne
Stary 2013-01-31, 15:30   #3385
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Boże, co Wy z tym 'oszukała' Jestem niemal pewna, że ekspedientka się pomyliła, tak się dzieje, gdy wydając resztę skupimy się 'na końcówce'. Ale fajnie, że Wy jesteście takie nieomylne
Ja nie twierdzę, ze jestem nie omylna i ze nikt nie ma prawa się mylić, ale 47zł to sporo..... No aż tak się mylić to raczej nie wypada. Zresztą kto wie może była po paru piwkach Sama kilka razy pod wieczór od sklepowych czułam piwo

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Optyczka Pokaż wiadomość
Ja sie dzis nacięłam na kurczaku. Kupiłam otworzylam w domu a tam jeden wielki smród z niego wyleciał
Można to jakoś zareklamowac??? Oddac albo wymienic??? Nigdy z czymś takim sie nie spotkałam a kupuje regularnie tam świeże mięso
To trzeba zgłosić reklamację... A nie upłyneła jego data ważności ?

Stary 2013-01-31, 15:35   #3386
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie twierdzę, ze jestem nie omylna i ze nikt nie ma prawa się mylić, ale 47zł to sporo..... No aż tak się mylić to raczej nie wypada. Zresztą kto wie może była po paru piwkach Sama kilka razy pod wieczór od sklepowych czułam piwo
No tak, bo kasjerki mylą się świadomie, do 50gr i więcej nie

A pogrubionego nie komentuję nawet
Stary 2013-01-31, 15:42   #3387
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
No tak, bo kasjerki mylą się świadomie, do 50gr i więcej nie

A pogrubionego nie komentuję nawet
Nie chce tego tematu bardziej roztrząsać bo to nie ten temat i spam tu nie potrzebny. Prawda jest taka, że sklepowe rzadko kiedy mylą się na korzyść klienta i że paragony sprawdzać trzeba. A tym, że sklepowa piła piwo w pracy to byłam nieco oburzona. Napić mogła się w domu bo jakoś nie wydaje mi się by tym piwskiem się oblała podczas rozstawiania towaru

Jadła któraś z Was te serki Pilos na kanapki pakowane po 300g ? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale one chyba były u mnie na wakacjach przez jakiś czas i ponownie się pojawiły.

Stary 2013-01-31, 15:57   #3388
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Jadła któraś z Was te serki Pilos na kanapki pakowane po 300g ? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale one chyba były u mnie na wakacjach przez jakiś czas i ponownie się pojawiły.
Chodzi Ci o te kremy kanapkowe w tych kubkach, od których wieczko się odrywa jak w jogurcie?
Jadłam w wersji naturalnej i z cebulką, obie dobre Ten z cebulką dodawałam też do pomidorowego sosu do spaghetti, wiem, że to tuczące, ale jakie pyszne
Stary 2013-01-31, 17:33   #3389
lusiabambusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robs4 Pokaż wiadomość
Niestety znikły pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami . Były naprawdę dobre i tanie. Polecam Leczo, świetne do makaronu i tańsze niż pudliszki.

A leczo nie jest za słone? Jadłam je raz u koleżanki i mi się wydawało strasznie słone.
Byłam dziś w Lidlu i prawie nic nie było z tygodnia azjatyckiego. Wzięłam tajski sos orzechowy w butelce? Próbował ktoś i ma jakieś pomysły z czym to jeść? W pysznej wietnamskiej restauracji dawali sos orzechowy np. do zjadania z sajgonkami - znakomity był. No i tak sobie pomyślałam, że jak ten będzie choć w połowie taki dobry to będzie super
lusiabambusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 18:23   #3390
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
Ervisha nie napisała że nie oddała bo miała Lidla na drugim końcu miasta, tylko że nie oddała bo to jej kłopot (kasjerki). Co oświadczyła z wielkim uśmiechem.

Nie czepiałabym się gdyby napisała że nie oddala bo ma daleko, ale jak kiedyś tam będzie to odda...

Cytat:
Wcale się nie chwalę, tylko opisuję co mi się przytrafiło.... Poza tym jak byłam za dwa czy trzy dni i obsługiwała mnie ta sama kasjerka to coś sie nie upominała.
Czyli
1. Nie miałaś daleko
2. Kasjerka na pewno cie nie pamiętała, natomiast ty ją tak.

Cytat:
Prawda jest taka, że sklepowe też oszukują a ja ciasta nie ukradłam. Położyłam na taśmie 3 sztuki i ona zeskanowała jedną a coś tam jeszcze wbijała na kasę. Potem przesunęła to w moją stronę i zaśpiewała cenę. Ja zapakowałam ciasto do torby, zapłaciłam i poszłam do domu.
Jasne, ty nic nie ukradłaś. Po prostu nie zapłaciłaś

Cytat:
Taaa specjalnie to zrobiła...

I znów się odzywa moralność Kalego

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2013-01-31 o 18:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości