Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 21:35   #3211
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Widzę tu postawę wyższości wobec osoby o innych poglądach. Miałaś albo masz problemy rodzinne?
Jeśli osoby, o ogromnych problemach psychicznych chcą zalegalizowania ich fanaberi, to mogę się wypowiedzieć. Bo inni jak osły kiwają głowami według mnie jestem lepsza i zawsze będę
Jesteś jedyną osobą w okazującą w tej dyskusji wyższość wobec osób o innych poglądach I to w sposób wskazujący na problemy pewnej natury, które zarzucasz bezpodstawnie innym ludziom.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:35   #3212
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
Wszystko ma swoich przeciwnikow, pamietacie jak rolnicy nie chcieli, aby Polska przystapila do Unii Europejskiej? To cos nowego, co na pewno bedzie zle i koniec hehehe, ale widac, ze nie mieli racji. Wiec warto dac szane nawet tym zwiazkom partnerskim. Nie dowiemy sie dopoki nie spobujemy z tym zyc.
Akurat rolnicy to na tym nieźle wyszli z tego co obserwuję.
Co do innych spraw - mam wątpliwości.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:36   #3213
czarno czarna
Raczkowanie

No Monika, na codzień też rozmawiasz tylko z osobami w Twoim wieku ? Dojrzałe podejście
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:38   #3214
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No Monika, na codzień też rozmawiasz tylko z osobami w Twoim wieku ? Dojrzałe podejście
Rozmawiam z ludźmi w różnym wieku. Nie rozmawiam z tymi, którzy pozują na lepszych od innych, chociaż wcale nie są. Zachowujesz się, jak typowy troll forumowy, więc kończę z Tobą dyskusję.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:42   #3215
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No ale to równie dobrze można powiedzieć, że kto chce zawrzeć związek małżeński powinien mieć do tego prawo. A jak jesteś już w małżeńskim to nie możesz.
Więc myślę, że tutaj należałoby walczyć o legalizację bigamii i poligamii (jeśli leży to w czyimś interesie).
Tylko, że małżeństwo to wyższy level A związki partnerskie, jak się okazuje wcale nie byłyby tak przyjazne dla par żyjących bez ślubu (trzeba spełniać pewne wymogi- nie wystarczy tylko miłość i wola partnerów).

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:45   #3216
TelephoneDesire
Evil olivE

Wtrącę swoje 3 grosze do dyskusji na temat związków partnerskich.
Nie dziwi mnie że wiele osób nie jest w stanie tego zaakceptować (nie mówiąc już o zrozumieniu). Przecież w polskich szkołach na takiej religii gdzie powinno się uczyć i religii i etyki, uczy się o katolicyzmie i najczęściej tylko o tej religii. A ona związków homoseksualnych nie akceptuje.
Taki nastolatek wchodzi później w życie praktycznie bez żadnej wiedzy o innych religiach czy kulturach. A kto go ma nauczyć skoro rodzice i dziadkowie zostali tak samo wychowani przez szkołę. Stąd się bierze częsty brak akceptacji.
Stary 2013-01-30, 21:50   #3217
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Tylko, że małżeństwo to wyższy level A związki partnerskie, jak się okazuje wcale nie byłyby tak przyjazne dla par żyjących bez ślubu (trzeba spełniać pewne wymogi- nie wystarczy tylko miłość i wola partnerów).
No nie można wprowadzać czegoś co dopuszczałoby rzeczy zabronione przez prawo. Prawo nie zabrania związków partnerskich (jakiejkolwiek kombinacji płci) tylko nie bierze ich istnienia pod uwagę. A bigamia jest karalna. Najpierw trzeba by było znieść karalność bigamii a potem można kombinować jak na nią zezwolić czy małżeństwem czy związkami partnerskimi.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:55   #3218
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TelephoneDesire Pokaż wiadomość
Nie dziwi mnie że wiele osób nie jest w stanie tego zaakceptować (nie mówiąc już o zrozumieniu). Przecież w polskich szkołach na takiej religii gdzie powinno się uczyć i religii i etyki, uczy się o katolicyzmie i najczęściej tylko o tej religii. A ona związków homoseksualnych nie akceptuje.
Taki nastolatek wchodzi później w życie praktycznie bez żadnej wiedzy o innych religiach czy kulturach. A kto go ma nauczyć skoro rodzice i dziadkowie zostali tak samo wychowani przez szkołę. Stąd się bierze częsty brak akceptacji.
A mnie to nadal dziwi. Religia nie jest jedynym przedmiotem w szkole. Od ludzi w pewnym wieku można już oczekiwać samodzielnego myślenia i poglądów, które da się jakoś uzasadnić. Tymczasem hejterzy związków parterskich czy homoseksualizmu wykazują jakąś niezrozumiałą aktywność w sprawie, która ich w żadnym stopniu nie dotyczy. Dla mnie to jest tak, jakby np. oblewali farbą ludzi ubranych na niebiesko z nienawiści do tego koloru Do tego podstawy tej nienawiści są mocno naciągane, w sumie są wzięte z pupy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:58   #3219
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Związki partnerskie to nie tylko związki homo.

Cytat:
Myślę, że to też kwestia tego, że boimy się tego, co nieznane. Znacie osobiście jakichś homoseksualistów w wieku naszych rodziców? Ja nie. Nie wiem, czy moi rodzice nie znali osób homo, czy takie osoby się nie ujawniły. Ale fakt faktem, pierwszy raz dowiedziałam się, że pewna znajoma osoba jest homo gdy miałam 20 lat.

Stary 2013-01-30, 22:03   #3220
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38952939]A mnie to nadal dziwi. Religia nie jest jedynym przedmiotem w szkole. Od ludzi w pewnym wieku można już oczekiwać samodzielnego myślenia i poglądów, które da się jakoś uzasadnić. Tymczasem hejterzy związków parterskich czy homoseksualizmu wykazują jakąś niezrozumiałą aktywność w sprawie, która ich w żadnym stopniu nie dotyczy. Dla mnie to jest tak, jakby np. oblewali farbą ludzi ubranych na niebiesko z nienawiści do tego koloru Do tego podstawy tej nienawiści są mocno naciągane, w sumie są wzięte z pupy.[/QUOTE]

Wystarczy, że walczący z kapitalizmem, oblewają czerwoną farbą kamienicę, gdzie Zień ma butik . Bardzo mądra walka z systemem hhahaha. Jeśli zależałoby mi, żeby jakaś firma padła, to logiczne, że bym tam nie kupowała i zniechęcała do tego wszystkich, których znam. Brak klientów przyczynia się do brakach w kasie...po jakimś czasie pan X zwija biznes. W ogóle ta sprawa w stolicy mnie zasmuciła. Ludzie są tak bezmyślni w walce o jakieś idee, że nie patrzą na fakt zniszczenia elewacji kamienicy.
Stary 2013-01-30, 22:04   #3221
aleksjaaa
Rozeznanie

Co ostatecznie zadecyduje o wejsciu tej ustawy w zycie? Jakes referendum?
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:04   #3222
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Znacie osobiście jakichś homoseksualistów w wieku naszych rodziców? Ja nie. Nie wiem, czy moi rodzice nie znali osób homo, czy takie osoby się nie ujawniły. Ale fakt faktem, pierwszy raz dowiedziałam się, że pewna znajoma osoba jest homo gdy miałam 20 lat.
Znam - z tego co wiem, trzech.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:07   #3223
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Na razie to chyba odrzucono w sejmie wszystkie projekty.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Znam - z tego co wiem, trzech.
Ale poznałaś ich w okresie dziecięcym, nastoletnim, czy dopiero niedawno?

Stary 2013-01-30, 22:10   #3224
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nope. Posłowie miłościwie nam panujący.
Stary 2013-01-30, 22:12   #3225
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale poznałaś ich w okresie dziecięcym, nastoletnim, czy dopiero niedawno?
Dziecięcym (to przyjaciele rodziców).

Stary 2013-01-30, 22:17   #3226
Konto usunięte

Cytat:
Myślę, że to też kwestia tego, że boimy się tego, co nieznane. Znacie osobiście jakichś homoseksualistów w wieku naszych rodziców? Ja nie. Nie wiem, czy moi rodzice nie znali osób homo, czy takie osoby się nie ujawniły. Ale fakt faktem, pierwszy raz dowiedziałam się, że pewna znajoma osoba jest homo gdy miałam 20 lat.
Znam.
Jedna para lesbijek była przez lata sąsiadkami moich rodziców. Wychowywały dwoje dzieci (biologicznie jednej z nich). Poznałam je będąc w wieku około 6 lat
I jedna nauczycielka z gimnazjum, ale jej parterki już nie poznałam osobiście.
Tyle bliżych znajomości. I co istotne, wszystko w małym miasteczku.
Cytat:
Znając relalia PL - zadecyduje biskup
Stary 2013-01-30, 22:20   #3227
TelephoneDesire
Evil olivE

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38953601]Znam.
Jedna para lesbijek była przez lata sąsiadkami moich rodziców. Wychowywały dwoje dzieci (biologicznie jednej z nich). Poznałam je będąc w wieku około 6 lat
I jedna nauczycielka z gimnazjum, ale jej parterki już nie poznałam osobiście.
Tyle bliżych znajomości. I co istotne, wszystko w małym miasteczku.
Znając relalia PL - zadecyduje biskup [/QUOTE]

.
Stary 2013-01-30, 22:20   #3228
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Dziecięcym (to przyjaciele rodziców).
To ciekawe Juz wtedy o tym mówili, czy się domyśliłaś po czasie?

Stary 2013-01-30, 22:25   #3229
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
To ciekawe Juz wtedy o tym mówili, czy się domyśliłaś po czasie?
Nikt nie robił z tego tajemnicy, nie mówiąc już o tym, że w naszym albumie było zdjęcie, jak dwóch z nich się całuje. Oglądałam je nie raz i nie stałam się lesbijką, kurde, jakiś fenomen.

Stary 2013-01-30, 22:30   #3230
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę tu postawę wyższości wobec osoby o innych poglądach. Miałaś albo masz problemy rodzinne?
Jeśli osoby, o ogromnych problemach psychicznych chcą zalegalizowania ich fanaberi, to mogę się wypowiedzieć. Bo inni jak osły kiwają głowami według mnie jestem lepsza i zawsze będę

zgadłaś.
czuję się od ciebie lepsza. dużo lepsza. podobnie jak uważam, ze wszystkie osoby, które brały udział w jałowej dyskusji z tobą, są od ciebie lepsze.
osłami to są ludzie, co kłapią paszczami bez żadnego rozeznania w temacie, nie znam się to się wypowiem. Polak się zna na wszystkim. Piłka nożna, medycyna, prawo i oczywiście zagadnienia orientacji seksualnej. wszystko wymieszane do kupy, i jak się na to patrzy, to wychodzą właśnie takie kołtuńskie poglądy, jak twoje.
nie tobie sądzić, co komu wolno.
rzucasz się jak ratlerek na smyczy. no wybacz, że z takim pobłażaniem do ciebie podchodzę, ale inaczej się nie da. wiedzy nie masz za grosz, świecisz swoją ignorancją, wysyłasz głupie uśmieszki. no dno, dyskusyjne dno.

o problemach w rodzinie nie wspomnę. okażę ci tę wyższość godną osoby 'lepszej' i spuszczę na to zasłonę milczenia.
Stary 2013-01-30, 22:31   #3231
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nikt nie robił z tego tajemnicy, nie mówiąc już o tym, że w naszym albumie było zdjęcie, jak dwóch z nich się całuje. Oglądałam je nie raz i nie stałam się lesbijką, kurde, jakiś fenomen.
Nieźle Wiec pewnie Twoi rodzice Ci wytłumaczyli, że pan może kochać pana. Moi chyba nigdy nikogo takie nie znali i są z tych "anty".

Stary 2013-01-30, 22:40   #3232
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle Wiec pewnie Twoi rodzice Ci wytłumaczyli, że pan może kochać pana. Moi chyba nigdy nikogo takie nie znali i są z tych "anty".
Może faktycznie gdyby ludzie zrozumieli, że część zupełnie normalnych ludzi z ich środowiska może być homo, łatwiej by im było zrozumieć, że to nic złego. Mnie jest łatwo, bo w moim domu nikogo to nie raziło. Może gdy geje i lesbijki zaczną się ujawniać ze swoją orientacją, z czasem coś się zmieni.

Stary 2013-01-30, 22:43   #3233
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Wszystko ma swoich przeciwnikow, pamietacie jak rolnicy nie chcieli, aby Polska przystapila do Unii Europejskiej? To cos nowego, co na pewno bedzie zle i koniec hehehe, ale widac, ze nie mieli racji. Wiec warto dac szane nawet tym zwiazkom partnerskim. Nie dowiemy sie dopoki nie spobujemy z tym zyc.
Ja mimo wszystko nie chcę wprowadzenia euro i nie chcę próbować z tym żyć

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:45   #3234
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
zgadłaś.
czuję się od ciebie lepsza. dużo lepsza. podobnie jak uważam, ze wszystkie osoby, które brały udział w jałowej dyskusji z tobą, są od ciebie lepsze.
osłami to są ludzie, co kłapią paszczami bez żadnego rozeznania w temacie, nie znam się to się wypowiem. Polak się zna na wszystkim. Piłka nożna, medycyna, prawo i oczywiście zagadnienia orientacji seksualnej. wszystko wymieszane do kupy, i jak się na to patrzy, to wychodzą właśnie takie kołtuńskie poglądy, jak twoje.
nie tobie sądzić, co komu wolno.
rzucasz się jak ratlerek na smyczy. no wybacz, że z takim pobłażaniem do ciebie podchodzę, ale inaczej się nie da. wiedzy nie masz za grosz, świecisz swoją ignorancją, wysyłasz głupie uśmieszki. no dno, dyskusyjne dno.

o problemach w rodzinie nie wspomnę. okażę ci tę wyższość godną osoby 'lepszej' i spuszczę na to zasłonę milczenia.
Jak nie mi, to i tobie, więc po co to napisałaś?

Według mnie próbujesz tworzyć pozory, że jesteś swojego rodzaju wyrocznią. Wiesz lepiej jakie poglądy są dobre, jaki jest stan mojej wiedzy itd. Dodatkowo wszystko ubrałaś w ładnie brzmiące słowa i nie użyłaś emotek, by podkreślić swoją... no nie wiem rangę? Postawę "patrzę na ciebie z góry i wiem wszystko lepiej", nie wiem jak nazwać to inaczej. Powiem tak. Wszyscy krzyczą o tolerancji. Tolerancji dla homoseksualistów, dla czarnoskórych, dla muzłumanów i wszyscy razem radują się w wielkiej tolerancji. A gdy znajdzie się osoba, która ma inne poglądy, to nagle nie ma tolerancji i jest nienawiść. Swoimi postami to właśnie pokazujesz. Oczekujesz ode mnie, że będę tolerować zwierzęta i homo (swoją drogą gdzie wolność słowa?) i tym samym nie tolerujesz mojej opinii, bo uważasz, że Twoja jest lepsza (i oczywiście jedyna słuszna). Jeśli uważasz, że jesteś lepsza, mam prawo powiedzieć to samo.
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:48   #3235
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Dodatkowo wszystko ubrałaś w ładnie brzmiące słowa i nie użyłaś emotek, by podkreślić swoją... no nie wiem rangę?
Nie mam wysokiej rangi, więc użyję emotki:

Stary 2013-01-30, 22:57   #3236
Konto usunięte

Cytat:
Jak nie mi, to i tobie, więc po co to napisałaś?

Według mnie próbujesz tworzyć pozory, że jesteś swojego rodzaju wyrocznią. Wiesz lepiej jakie poglądy są dobre, jaki jest stan mojej wiedzy itd. Dodatkowo wszystko ubrałaś w ładnie brzmiące słowa i nie użyłaś emotek, by podkreślić swoją... no nie wiem rangę? Postawę "patrzę na ciebie z góry i wiem wszystko lepiej", nie wiem jak nazwać to inaczej. Powiem tak. Wszyscy krzyczą o tolerancji. Tolerancji dla homoseksualistów, dla czarnoskórych, dla muzłumanów i wszyscy razem radują się w wielkiej tolerancji. A gdy znajdzie się osoba, która ma inne poglądy, to nagle nie ma tolerancji i jest nienawiść. Swoimi postami to właśnie pokazujesz. Oczekujesz ode mnie, że będę tolerować zwierzęta i homo (swoją drogą gdzie wolność słowa?) i tym samym nie tolerujesz mojej opinii, bo uważasz, że Twoja jest lepsza (i oczywiście jedyna słuszna). Jeśli uważasz, że jesteś lepsza, mam prawo powiedzieć to samo.
A co takiego w twoich poglądach jest do telerowania/nietolerowania? One są po prostu śmieszne. Żadnej swojej opinii nie potrafiłaś uzasadnić w oparciu o jakiś fakty, ciągle wymyślasz jakieś pseudonaukowe dyrdymały a to o wyższości gatunku, a to o naturalności i tym podobne. Zdaj sobie sprawę z tego, że to o naturalności brzmi szczególnie groteskowo w wykonaniu osoby, która robi pierdyliard nienaturalnych rzeczy. I jeszcze ta psychoanaliza wizażanki
Pogódź się z tym, że jeśli odwalasz takie rzeczy, nie będziesz traktowana poważnie w żadnej dyskusji.

I jeszcze jedno - dlaczego narzekasz na brak tolerancji dla siebie toleracji, skoro dla homoseksualistów nie masz jej za grosz?

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2013-01-30 o 23:00
Stary 2013-01-30, 23:03   #3237
coffee
and cigarettes

Cytat:
Może faktycznie gdyby ludzie zrozumieli, że część zupełnie normalnych ludzi z ich środowiska może być homo, łatwiej by im było zrozumieć, że to nic złego. Mnie jest łatwo, bo w moim domu nikogo to nie raziło. Może gdy geje i lesbijki zaczną się ujawniać ze swoją orientacją, z czasem coś się zmieni.
Zgadzam się.
Na razie jest jak jest. Geje i lesbijki kojarzeni są z tymi, co to półnadzy biegają po ulicach robiąc parady i krzyczą, co i gdzie sobie wkładają. Nikt nie myśli, że być może codziennie mija paru homoseksualistów/pracuje z nimi/spotyka w sklepie, bo niczym nie różnią się od heteroseksualisów.
A niestety tych najgłośniejszych ciężko zignorować i cała reszta kojarzona jest z nimi.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:08   #3238
201604190949
Konto usunięte

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38954530]
I jeszcze jedno - dlaczego narzekasz na brak tolerancji dla siebie toleracji, skoro dla homoseksualistów nie masz jej za grosz?[/QUOTE]

Śmiejecie się z niej, a może ona ma na imię Pszemek?

Lisbeth, ja wiem, ja Cię rozumiem, mnie też to wkurza, ale ona nie zrozumie i jej nie wytłumaczysz.
Stary 2013-01-30, 23:17   #3239
InnocensMundi
Raczkowanie

Dobra, nie ma sensu dyskutować z trolem.

A mnie dziwią osoby, które w Internecie zamieszczają historie itp. związane z innymi, przy czym bez problemu można te osoby rozpoznać.
Stary 2013-01-30, 23:17   #3240
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Śmiejecie się z niej, a może ona ma na imię Pszemek?

Lisbeth, ja wiem, ja Cię rozumiem, mnie też to wkurza, ale ona nie zrozumie i jej nie wytłumaczysz.
Nie rozumiesz współczesnej młodzieży .

Od razu przypomniał mi się głupi tekst z youtube'a "to je amelinium, tego nie pomalujesz" .

Oglądam program o porodówce, znowu będę ryczeć .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości