|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
I to w sposób wskazujący na problemy pewnej natury, które zarzucasz bezpodstawnie innym ludziom.
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co do innych spraw - mam wątpliwości.
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
No Monika, na codzień też rozmawiasz tylko z osobami w Twoim wieku
? Dojrzałe podejście
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiam z ludźmi w różnym wieku. Nie rozmawiam z tymi, którzy pozują na lepszych od innych, chociaż wcale nie są. Zachowujesz się, jak typowy troll forumowy, więc kończę z Tobą dyskusję.
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A związki partnerskie, jak się okazuje wcale nie byłyby tak przyjazne dla par żyjących bez ślubu (trzeba spełniać pewne wymogi- nie wystarczy tylko miłość i wola partnerów).
|
|
|
#3216 |
|
Evil olivE
|
Wtrącę swoje 3 grosze do dyskusji na temat związków partnerskich.
Nie dziwi mnie że wiele osób nie jest w stanie tego zaakceptować (nie mówiąc już o zrozumieniu). Przecież w polskich szkołach na takiej religii gdzie powinno się uczyć i religii i etyki, uczy się o katolicyzmie i najczęściej tylko o tej religii. A ona związków homoseksualnych nie akceptuje. Taki nastolatek wchodzi później w życie praktycznie bez żadnej wiedzy o innych religiach czy kulturach. A kto go ma nauczyć skoro rodzice i dziadkowie zostali tak samo wychowani przez szkołę. Stąd się bierze częsty brak akceptacji.
|
#3217 |
|
Konto usunięte
|
No nie można wprowadzać czegoś co dopuszczałoby rzeczy zabronione przez prawo. Prawo nie zabrania związków partnerskich (jakiejkolwiek kombinacji płci) tylko nie bierze ich istnienia pod uwagę. A bigamia jest karalna. Najpierw trzeba by było znieść karalność bigamii a potem można kombinować jak na nią zezwolić czy małżeństwem czy związkami partnerskimi.
|
|
|
|
#3218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego podstawy tej nienawiści są mocno naciągane, w sumie są wzięte z pupy.
|
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38952939]A mnie to nadal dziwi. Religia nie jest jedynym przedmiotem w szkole. Od ludzi w pewnym wieku można już oczekiwać samodzielnego myślenia i poglądów, które da się jakoś uzasadnić. Tymczasem hejterzy związków parterskich czy homoseksualizmu wykazują jakąś niezrozumiałą aktywność w sprawie, która ich w żadnym stopniu nie dotyczy. Dla mnie to jest tak, jakby np. oblewali farbą ludzi ubranych na niebiesko z nienawiści do tego koloru
Do tego podstawy tej nienawiści są mocno naciągane, w sumie są wzięte z pupy.[/QUOTE]Wystarczy, że walczący z kapitalizmem, oblewają czerwoną farbą kamienicę, gdzie Zień ma butik . Bardzo mądra walka z systemem hhahaha. Jeśli zależałoby mi, żeby jakaś firma padła, to logiczne, że bym tam nie kupowała i zniechęcała do tego wszystkich, których znam. Brak klientów przyczynia się do brakach w kasie...po jakimś czasie pan X zwija biznes. W ogóle ta sprawa w stolicy mnie zasmuciła. Ludzie są tak bezmyślni w walce o jakieś idee, że nie patrzą na fakt zniszczenia elewacji kamienicy.
|
|
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
Co ostatecznie zadecyduje o wejsciu tej ustawy w zycie? Jakes referendum?
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3223 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Ale poznałaś ich w okresie dziecięcym, nastoletnim, czy dopiero niedawno?
|
|
#3224 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecięcym (to przyjaciele rodziców).
|
#3226 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedna para lesbijek była przez lata sąsiadkami moich rodziców. Wychowywały dwoje dzieci (biologicznie jednej z nich). Poznałam je będąc w wieku około 6 lat I jedna nauczycielka z gimnazjum, ale jej parterki już nie poznałam osobiście. Tyle bliżych znajomości. I co istotne, wszystko w małym miasteczku. Cytat:
|
||
|
|
|
#3227 |
|
Evil olivE
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38953601]Znam.
Jedna para lesbijek była przez lata sąsiadkami moich rodziców. Wychowywały dwoje dzieci (biologicznie jednej z nich). Poznałam je będąc w wieku około 6 lat I jedna nauczycielka z gimnazjum, ale jej parterki już nie poznałam osobiście. Tyle bliżych znajomości. I co istotne, wszystko w małym miasteczku. Znając relalia PL - zadecyduje biskup [/QUOTE]
|
#3228 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
To ciekawe
Juz wtedy o tym mówili, czy się domyśliłaś po czasie?
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie robił z tego tajemnicy, nie mówiąc już o tym, że w naszym albumie było zdjęcie, jak dwóch z nich się całuje.
Oglądałam je nie raz i nie stałam się lesbijką, kurde, jakiś fenomen.
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadłaś. czuję się od ciebie lepsza. dużo lepsza. podobnie jak uważam, ze wszystkie osoby, które brały udział w jałowej dyskusji z tobą, są od ciebie lepsze. osłami to są ludzie, co kłapią paszczami bez żadnego rozeznania w temacie, nie znam się to się wypowiem. Polak się zna na wszystkim. Piłka nożna, medycyna, prawo i oczywiście zagadnienia orientacji seksualnej. wszystko wymieszane do kupy, i jak się na to patrzy, to wychodzą właśnie takie kołtuńskie poglądy, jak twoje. nie tobie sądzić, co komu wolno. rzucasz się jak ratlerek na smyczy. no wybacz, że z takim pobłażaniem do ciebie podchodzę, ale inaczej się nie da. wiedzy nie masz za grosz, świecisz swoją ignorancją, wysyłasz głupie uśmieszki. no dno, dyskusyjne dno. o problemach w rodzinie nie wspomnę. okażę ci tę wyższość godną osoby 'lepszej' i spuszczę na to zasłonę milczenia.
|
|
#3231 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wiec pewnie Twoi rodzice Ci wytłumaczyli, że pan może kochać pana. Moi chyba nigdy nikogo takie nie znali i są z tych "anty".
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Może faktycznie gdyby ludzie zrozumieli, że część zupełnie normalnych ludzi z ich środowiska może być homo, łatwiej by im było zrozumieć, że to nic złego. Mnie jest łatwo, bo w moim domu nikogo to nie raziło. Może gdy geje i lesbijki zaczną się ujawniać ze swoją orientacją, z czasem coś się zmieni.
|
#3233 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Według mnie próbujesz tworzyć pozory, że jesteś swojego rodzaju wyrocznią. Wiesz lepiej jakie poglądy są dobre, jaki jest stan mojej wiedzy itd. Dodatkowo wszystko ubrałaś w ładnie brzmiące słowa i nie użyłaś emotek, by podkreślić swoją... no nie wiem rangę? Postawę "patrzę na ciebie z góry i wiem wszystko lepiej", nie wiem jak nazwać to inaczej. Powiem tak. Wszyscy krzyczą o tolerancji. Tolerancji dla homoseksualistów, dla czarnoskórych, dla muzłumanów i wszyscy razem radują się w wielkiej tolerancji. A gdy znajdzie się osoba, która ma inne poglądy, to nagle nie ma tolerancji i jest nienawiść. Swoimi postami to właśnie pokazujesz. Oczekujesz ode mnie, że będę tolerować zwierzęta i homo (swoją drogą gdzie wolność słowa?) i tym samym nie tolerujesz mojej opinii, bo uważasz, że Twoja jest lepsza (i oczywiście jedyna słuszna). Jeśli uważasz, że jesteś lepsza, mam prawo powiedzieć to samo. |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pogódź się z tym, że jeśli odwalasz takie rzeczy, nie będziesz traktowana poważnie w żadnej dyskusji. I jeszcze jedno - dlaczego narzekasz na brak tolerancji dla siebie toleracji, skoro dla homoseksualistów nie masz jej za grosz? Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2013-01-30 o 23:00 |
|
|
|
|
#3237 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Na razie jest jak jest. Geje i lesbijki kojarzeni są z tymi, co to półnadzy biegają po ulicach robiąc parady i krzyczą, co i gdzie sobie wkładają. Nikt nie myśli, że być może codziennie mija paru homoseksualistów/pracuje z nimi/spotyka w sklepie, bo niczym nie różnią się od heteroseksualisów. A niestety tych najgłośniejszych ciężko zignorować i cała reszta kojarzona jest z nimi. |
|
|
|
|
#3238 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38954530]
I jeszcze jedno - dlaczego narzekasz na brak tolerancji dla siebie toleracji, skoro dla homoseksualistów nie masz jej za grosz?[/QUOTE] Śmiejecie się z niej, a może ona ma na imię Pszemek? Lisbeth, ja wiem, ja Cię rozumiem, mnie też to wkurza, ale ona nie zrozumie i jej nie wytłumaczysz. |
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, nie ma sensu dyskutować z trolem.
A mnie dziwią osoby, które w Internecie zamieszczają historie itp. związane z innymi, przy czym bez problemu można te osoby rozpoznać.
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od razu przypomniał mi się głupi tekst z youtube'a "to je amelinium, tego nie pomalujesz" .Oglądam program o porodówce, znowu będę ryczeć .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

według mnie jestem lepsza i zawsze będę
I to w sposób wskazujący na problemy pewnej natury, które zarzucasz bezpodstawnie innym ludziom.

? Dojrzałe podejście 

Do tego podstawy tej nienawiści są mocno naciągane, w sumie są wzięte z pupy.
. Bardzo mądra walka z systemem hhahaha. Jeśli zależałoby mi, żeby jakaś firma padła, to logiczne, że bym tam nie kupowała i zniechęcała do tego wszystkich, których znam. Brak klientów przyczynia się do brakach w kasie...po jakimś czasie pan X zwija biznes. W ogóle ta sprawa w stolicy mnie zasmuciła. Ludzie są tak bezmyślni w walce o jakieś idee, że nie patrzą na fakt zniszczenia elewacji kamienicy.

.