Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 11:03   #1771
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Hej, hej. Cos ucichlo tutaj... zimowy przestoj w remontach?
U mnie kolorowo!!! Nareszcie
Korytarz wyszedl tak jak chcialam, chociaz na zdjeciach czerwony kolor wyglada zupelnie inaczej W rzeczywistosci jest duzo ciemniejszy

Załącznik 5079984

Załącznik 5079985

Załącznik 5079986

Załącznik 5079987

I moja zawieszka na klucze, wlasnorecznie obmalowana na czerwono

Załącznik 5079988

Powiem Ci ze super to wyszło Lepiej niz sobie wyobrażałam

U nas... moze w przyszłym tygodniu skończą gładzie... zobaczymy co dalej

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 14:47   #1772
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Korytarz wyszedl tak jak chcialam, chociaz na zdjeciach czerwony kolor wyglada zupelnie inaczej W rzeczywistosci jest duzo ciemniejszy

Załącznik 5079984

Załącznik 5079985

Załącznik 5079986

Załącznik 5079987

Załącznik 5079988
Świetnie! Myślałam, ze bedzie inaczej, a jest na prawde bardzo dobrze no i jestem zachwycona Twoimi płytkami
wieszaczek tez cud malina
Stary 2013-01-25, 15:27   #1773
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Załącznik 5079984

Załącznik 5079985

Załącznik 5079986

Załącznik 5079987

Załącznik 5079988
Czy mi się wydaje czy pomalowałaś tak jak ja radziłam? Czyli wszystkie ściany równoległe do drzwi wejściowych? ^^
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 21:07   #1774
Elfia4
DOMator

Cytat:

Załącznik 5079984

Załącznik 5079985

Załącznik 5079986

Załącznik 5079987

Załącznik 5079988
Fajnie to wyszło. Dobrze, że nie przesadziłaś z czerwienią. Szarość wyszła bardzo ładna Dużo dają białe drzwi. Przy ciemnych drzwiach czerwień wydawałaby się ciemniejsza i nie wykluczone, że byłby zgrzyt z odcieniem forniru na drzwiach.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:52   #1775
przezduzeem
Wtajemniczenie

Jak tam postępy w waszych remontach dziewczyny?

Gwiazdeczko super ten efekt na Twoim korytarzu. Mimo, że nie lubie mocnych akcentów kolorystycznych to wygląda to bardzo harmonijnie i schludnie

U mnie kafelki w łazience dobiegają końca, w przeciągu kilku dni układamy podłogę później wchodzi pan od kuchni i szaf wnekowych z montażem, następnie firma z drzwiami wewnętrznymi. Wszystko już pozamawiane, powybierane.
A następnie to co my wszystkie lubimy najbardziej tzn. łóżko, kanapa stół krzesła, oświetlenie, dodatki, pierdułki tego ostatniego najbardziej nie mogę się doczekać poduszeczki, firanki, świeczki też tak macie?

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:39   #1776
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za wszystkie mile slowa

1000days- twoja rada mnie zainspirowala, ale czesciowo, bo nie wszystkie przeciwlegle sciany pomalowalismy

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość

Gwiazdeczko super ten efekt na Twoim korytarzu. Mimo, że nie lubie mocnych akcentów kolorystycznych to wygląda to bardzo harmonijnie i schludnie

U mnie kafelki w łazience dobiegają końca, w przeciągu kilku dni układamy podłogę później wchodzi pan od kuchni i szaf wnekowych z montażem, następnie firma z drzwiami wewnętrznymi. Wszystko już pozamawiane, powybierane.
A następnie to co my wszystkie lubimy najbardziej tzn. łóżko, kanapa stół krzesła, oświetlenie, dodatki, pierdułki tego ostatniego najbardziej nie mogę się doczekać poduszeczki, firanki, świeczki też tak macie?
Dziekuje

A co do pytania, to ja zdecydowanie mialam tak samo
To juz taka przyjemniejsza czesc urzadzania Choc czasem, jak ze wszystkim zreszta, okazuje sie ze albo wybor jest za duzy, albo nie mozemy znalezc dokladnie tego co bysmy chcieli, albo jest problem z podjeciem ostatecznej decyzji. Jakby nie bylo-przyjemnosc z tego jest ogromna
Stary 2013-01-28, 14:58   #1777
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość

Zazdraszczam my dzis bylismy dopiero w spoldzielni podpisac umowe z dostawca pradu, przez niskie temperatury nie mozna wody puscic jeszcze i nie ma licznikow, wiec Pani powiedziala, ze jak sie troche ociepli..... Masakra-przeciez to moze byc nawet koniec lutego... a ja juz teram mam zawalony mniejszy pokoj kafelkami, stelazem do wc, jutro przyjezdza umywalka. W tym tyg zamowimy jeszcze mise wc i prysznic. Mieli dac nam klucze juz pod koniec stycznia, wkurza mnie to ze sie przedluza.

Cytat:
Dzieki dziewczyny za wszystkie mile slowa

A co do pytania, to ja zdecydowanie mialam tak samo
To juz taka przyjemniejsza czesc urzadzania Choc czasem, jak ze wszystkim zreszta, okazuje sie ze albo wybor jest za duzy, albo nie mozemy znalezc dokladnie tego co bysmy chcieli, albo jest problem z podjeciem ostatecznej decyzji. Jakby nie bylo-przyjemnosc z tego jest ogromna
Albo pusto w portfelu sie robi ja juz jestem pzerazona sama łazienką.

Dziewczyny, ile mniej wiecej trzeba liczyc na remont łazienki? Chodzi mi o całkowity remont-kafle,gładzie, prysznice, umywalki i cała reszta.

No i news- bylismy na budowie w weekend sprawdzic co i jak. Drzwi juz wstawione do mieszkania. Oczywiscie ktos czyms zahaczył i sa mocno porysowane w jednym miejscu. Ja juz to widze od razu i pewnie kaze im wymienic te drzwi. Ale lepsza sprawa....hydraulicy zapomnieli wstawic rury ktore doprowadzaja wode do spłuczki jest tylko odpływ
no chyba ze w tym bloku beda dawac wiaderko do splukiwania wc

Heheheheh i co Wy na to??? swietna ekipa na tej budowie pracuje

i jeszcze mam prosbe w kuchni beda meble w takim stylu:
https://www.google.pl/search?q=kuchn...ml%3B640%3B427
bez tych polek, chodzi mi tylko o meble w polysku, gora jasna (biała, waniliowa lub ecru), a dół heban, makassar lub palisander.

Na podlodze maja byc połozone kafle ceramstic pop art white
https://www.google.pl/search?q=ceram...ml%3B500%3B500

no i zastanawiam sie jakie plytki miedzy szafkami zeby to wszystko ładnie sie komponowało

aaaa kafle maja byc polozone podobnie jak tu (na ostatnim zdjeciu-fioletowa kuchnia):
http://tablica.pl/oferta/firma-remon...3a27;r:15;s:21

przepraszam za tak dlugasne linki

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2013-01-28 o 15:57
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 18:57   #1778
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

malaOlaa- łazienka od kilku do kilkunastu tys, zależy co Ci się podoba i na co Cię stać. Zrób sobie budżet-wtedy łatwiej robić zakupy i włos się nie jeży i pustka w portfelu nie zagości szybko. Zrób sobie kosztorys z cenami rzeczy "podoba mi się/chcę to" a potem szukaj tańszego sklepu/dostawcy ewentualnie zamiennika. Baterię można kupić już za 100zł a ja Ci się podoba za 400zł? Trudno to wycenić. Z budżetem łatwiej realizować zakupy, włos się nie jeży, kontrolujesz wydatki i nie zostajesz z pustym portfelem w połowie remontu.

Co do kuchni-ja bym dała takie same płytki między meble-ładnie to wygląda w tej pierwszej kuchni z linka
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:06   #1779
basteja12
Raczkowanie

Gwiazdeczka bardzo fajna zmiana! Odważnie, ale też i łagodnie.. bardzo mi się podoba Jakie teraz zmiany planujesz?

Cytat:
Ja dopiero się rozkręcam U mnie miała być jedynie zmiana w salonie, a już sypialnię wymalowaliśmy i obecnie rozmyślam nad zmianami w pokoju synka

Nie mogę wrzucić fotek samego pokoiku, ale może i tak podpowiecie mi coś co do wyboru koloru ściany. Trzy ściany będą pomalowane na kolor szary - jasny popielaty (załącznik 1) i zastanawiam się jaki kolor wybrać na główną ścianę

Myślałam nad takim kolorkiem jak w załączniku 2.

Główna ściana to znaczy taka, którą od razu widać po wejściu do pokoju, na niej będą wisieć dwa regały białe z Ikei (załacznik 3) i z boku stać będą stoliczek i krzesełka też w białym kolorze. Genaralnie wszystkie mebelki synek ma kolorze białym.

Jak myślicie jaki kolor ściany mogłabym wprowadzić przy tej szarości na pozostałych ścianach i białych meblach? Proszę o opinie :pro si:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg -CONCEPT-CN12-JASNY-SZARY-GRES--POLER-60X60X-8-G-I--057662.jpg (18,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8ccb38650f9046fe90de1a38a6e707ae.jpg (13,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg expedit-rega__0092712_PE229410_S4.jpg (14,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kritter-krzeseko-dzieciece__0096633_PE236604_S4.jpg (14,6 KB, 2 załadowań)
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 13:31   #1780
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Zazdraszczam my dzis bylismy dopiero w spoldzielni podpisac umowe z dostawca pradu, przez niskie temperatury nie mozna wody puscic jeszcze i nie ma licznikow, wiec Pani powiedziala, ze jak sie troche ociepli..... Masakra-przeciez to moze byc nawet koniec lutego... a ja juz teram mam zawalony mniejszy pokoj kafelkami, stelazem do wc, jutro przyjezdza umywalka. W tym tyg zamowimy jeszcze mise wc i prysznic. Mieli dac nam klucze juz pod koniec stycznia, wkurza mnie to ze sie przedluza.

Albo pusto w portfelu sie robi ja juz jestem pzerazona sama łazienką.

Dziewczyny, ile mniej wiecej trzeba liczyc na remont łazienki? Chodzi mi o całkowity remont-kafle,gładzie, prysznice, umywalki i cała reszta.

No i news- bylismy na budowie w weekend sprawdzic co i jak. Drzwi juz wstawione do mieszkania. Oczywiscie ktos czyms zahaczył i sa mocno porysowane w jednym miejscu. Ja juz to widze od razu i pewnie kaze im wymienic te drzwi. Ale lepsza sprawa....hydraulicy zapomnieli wstawic rury ktore doprowadzaja wode do spłuczki jest tylko odpływ
no chyba ze w tym bloku beda dawac wiaderko do splukiwania wc

Heheheheh i co Wy na to??? swietna ekipa na tej budowie pracuje

i jeszcze mam prosbe w kuchni beda meble w takim stylu:
https://www.google.pl/search?q=kuchn...ml%3B640%3B427
bez tych polek, chodzi mi tylko o meble w polysku, gora jasna (biała, waniliowa lub ecru), a dół heban, makassar lub palisander.

Na podlodze maja byc połozone kafle ceramstic pop art white
https://www.google.pl/search?q=ceram...ml%3B500%3B500

no i zastanawiam sie jakie plytki miedzy szafkami zeby to wszystko ładnie sie komponowało

aaaa kafle maja byc polozone podobnie jak tu (na ostatnim zdjeciu-fioletowa kuchnia):
http://tablica.pl/oferta/firma-remon...3a27;r:15;s:21

przepraszam za tak dlugasne linki
Z odbiorem kluczy to czesto trzeba sie nastawic na jakies opoznienia

Co do drzwi to koniecznie zwroccie na to uwage i powinni Wam wymienic

A z budowlancami swietna historia Toaleta bez spluczki, no niezle!

W sprawie kuchni, to zgodze sie z Dorka, najlepiej bedzie wygladac cos zblizonego do plytek na podlodze. Albo tak jak tutaj, jakas grafika na szkle:
untitled.jpg

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Gwiazdeczka bardzo fajna zmiana! Odważnie, ale też i łagodnie.. bardzo mi się podoba Jakie teraz zmiany planujesz?

Ja dopiero się rozkręcam U mnie miała być jedynie zmiana w salonie, a już sypialnię wymalowaliśmy i obecnie rozmyślam nad zmianami w pokoju synka

Nie mogę wrzucić fotek samego pokoiku, ale może i tak podpowiecie mi coś co do wyboru koloru ściany. Trzy ściany będą pomalowane na kolor szary - jasny popielaty (załącznik 1) i zastanawiam się jaki kolor wybrać na główną ścianę

Myślałam nad takim kolorkiem jak w załączniku 2.

Główna ściana to znaczy taka, którą od razu widać po wejściu do pokoju, na niej będą wisieć dwa regały białe z Ikei (załacznik 3) i z boku stać będą stoliczek i krzesełka też w białym kolorze. Genaralnie wszystkie mebelki synek ma kolorze białym.

Jak myślicie jaki kolor ściany mogłabym wprowadzić przy tej szarości na pozostałych ścianach i białych meblach? Proszę o opinie :pro si:
Jesli chcesz ten turkus, to ja bym sie nie zastanawiala Bedzie fajnie pasowal, zwlaszcza z bialymi mebelkami.
Do szarosci to wiekszosc kolorow pasuje, wybierz taki jaki Ci sie podoba (albo podoba sie synkowi)

Dzieki za mily komentarz U mnie narazie cisza i spokoj ze zmianami.

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2013-01-29 o 13:33
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 16:25   #1781
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:

mamy taki turkus na dwóch ścianach i jak dla mnie jest spoko

sami mieszaliśmy (trudno takie nasycone barwy znaleźć), ale jest też ciemniejszy odcień turkusu z dekorala tyle, że pojemnik 2,5l to 160zł
Stary 2013-01-30, 16:07   #1782
basteja12
Raczkowanie

Hello

Zostanę chyba przy tym turkusie, bo innych pomysłów nie mam Podoba mi się znacznie bardziej odcień "petrol", ale biorąc pod uwagę, że ma być to pokój dziecka to jednak turkus jako bardziej ciepły i wesoły kolor wygrywa

Gwiazdeczka synuś ma 1,5 roczku, więc jeszcze nie ma ulubionych kolorów A ja nie mam za bardzo pomysłów co jeszcze fajnie komponowałoby się z szarością i białymi mebelkami.

Dorka w Obi wydaje mi się, że mają doć przyjemną farbę turkusową. Mam tu na myśli te ich farby, które mieszają na miejscu.

Dziewczyny a poradzicie mi jeszcze, którą ścianę na ten turkus machnąć?! Malarz przychodzi już w sobotę, a ja nadal nie jestem zdecydowana. Wklejam załączniki pokoiku.. stare foty, zrobione zaraz po przeprowadzce, ale może coś widać pośród tego bałaganu

Na ścianie prawej, tam gdzie widać otwarte drzwi będzie stało łóżeczko i tą ścianę myślałam dać na szaro, ściana z oknami też na szaro, a na turkus może tą ścianę po lewej - na niej będzie wisieć ten regał Expedit biały, który wklejałam ostatnio i obok stać będzie biały stoliczek z krzesełkami i podłużna biała półka nad nimi.

Ale.. czy zawsze musi być jakieś ale?! Na tym Expedicie będą stać zabawki, które jak wiadomo są kolorowe w większości i tu się zastanawiam czy to do końca dobry pomysł, żeby ścianę, gdzie stoją zabawki malować na taki intensywny kolor?! Gdyby to była jakaś biała, zamykana komoda, czy szafa biała to nie byłoby problemu, fajnie wyglądałoby to na tle turkusu, ale w tej sytuacji zaczynam się wahać..

Na załączniku drugim widać, że ta ściana w pewnym momencie ma taki jakby słupek i też się zastanawiam, czy jak coś to jego też na turkusowo malnąć? Czy tylko tą dłuższą część ściany - od okien do tego słupka, a słupek na szaro?? Jak myślicie?

Helpppp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (71,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (45,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-01-30, 20:56   #1783
agusiowata
Zakorzenienie

Kupiłam dziś kafelki do przedpokoju i zlew do kuchni.
Jutro ostatni dzień przeprowadzki i przez jakiś czas bez netu.
Stary 2013-01-30, 21:00   #1784
SummertimeSadness
Zadomowienie

urządzam swój własny kącik, tzn. pokój znalazłam w internecie coś, co mi się bardzo spodobało, wręcz zakochałam się. skromnie, z klasą, klimatycznie - 1 zdjęcie w załączniku.

półkę tę białą znalazłam w ikei za 200 zł, ale mam daleko niestety i trochę mi nie po drodze.. czy można zamówić przez internet lub na allegro?

druga sprawa to kanapa.. nigdzie nie mogę znaleźć takiej jak tu, z równym brzegami. moja ma być w kolorze beżowym, pudrowym.. ale z tymi brzegami mam problem, że zawsze są niższe;/

drugi załącznik to moja wymarzona szafa.. czy gdzieś znajdę taką, w takim stylu? bez zielonych wstawek.

wybaczcie, że tak męczę, ale już zwątpiłam, że mi się uda wszystko znaleźć...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m0f35ps3b21qb5d33o1_500.jpg (28,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_l5d0uy5pVv1qcclo2o1_500.jpg (28,2 KB, 47 załadowań)
SummertimeSadness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 21:25   #1785
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Na załączniku drugim widać, że ta ściana w pewnym momencie ma taki jakby słupek i też się zastanawiam, czy jak coś to jego też na turkusowo malnąć? Czy tylko tą dłuższą część ściany - od okien do tego słupka, a słupek na szaro?? Jak myślicie?

Helpppp
Maluj całą ze słupkiem, to tylko farba i jak za pół roku Cię będzie wnerwiać to przemalujesz malowanie to góra 2-3h. To tylko farba, nie ma co się katować takimi problemami

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
przeprowadzasz się już na miejsce "kaźni"?
Stary 2013-01-30, 21:59   #1786
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez SummertimeSadness Pokaż wiadomość
urządzam swój własny kącik, tzn. pokój znalazłam w internecie coś, co mi się bardzo spodobało, wręcz zakochałam się. skromnie, z klasą, klimatycznie - 1 zdjęcie w załączniku.

półkę tę białą znalazłam w ikei za 200 zł, ale mam daleko niestety i trochę mi nie po drodze.. czy można zamówić przez internet lub na allegro?

druga sprawa to kanapa.. nigdzie nie mogę znaleźć takiej jak tu, z równym brzegami. moja ma być w kolorze beżowym, pudrowym.. ale z tymi brzegami mam problem, że zawsze są niższe;/

drugi załącznik to moja wymarzona szafa.. czy gdzieś znajdę taką, w takim stylu? bez zielonych wstawek.

Ikea Katowice sprzedaje przez internet.
A prostych kanap z wysokimi bokami szukaj w Furninova czy NOTI, jest jeszcze Mebelplast i kilka innych firm, które mają w ofercie proste modele, więc może tam coś znajdziesz.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 22:09   #1787
basteja12
Raczkowanie

Dorka czyli mówisz, że całość ze słupkiem.. masz rację, nie ma co zachodzić w głowę, ale w salonie już zmieniałam kolor po miesiącu i nie chcę tego samego błędu tutaj popełnić

Elfia a Ty co myślisz? Podpowiedz mi coś Specjalistko
Stary 2013-01-30, 22:15   #1788
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
przeprowadzasz się już na miejsce "kaźni"?
Nie ma innego wyjścia. Na szczęście największe remonty się kończą.
Stary 2013-01-30, 22:22   #1789
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Szafa Aspelund z Ikei trochę ją przypomina http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80157214/ więc jak nie znajdziesz niczego lepszego to może ona się nada.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 23:08   #1790
SummertimeSadness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Ikea Katowice sprzedaje przez internet.
A prostych kanap z wysokimi bokami szukaj w Furninova czy NOTI, jest jeszcze Mebelplast i kilka innych firm, które mają w ofercie proste modele, więc może tam coś znajdziesz.
dziekuje, na pewno zajrze tam

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Szafa Aspelund z Ikei trochę ją przypomina http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80157214/ więc jak nie znajdziesz niczego lepszego to może ona się nada.
widziałam ją i równiez wpadła mi w oko, ale kupuje ten regał:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103085/

i boję się, że będzie się odcinała kolorem.. a nie mam jak zobaczyc na zywo, widzialas moze?
Stary 2013-01-31, 08:34   #1791
agusiowata
Zakorzenienie

zamówiliśmy drzwi wewnętrzne w punkcie autoryzowanym i mamy 25 % taniej od ceny katalogowej. Promocja zimowa.
Stary 2013-01-31, 08:44   #1792
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

Zostanę chyba przy tym turkusie, bo innych pomysłów nie mam Podoba mi się znacznie bardziej odcień "petrol", ale biorąc pod uwagę, że ma być to pokój dziecka to jednak turkus jako bardziej ciepły i wesoły kolor wygrywa

Gwiazdeczka synuś ma 1,5 roczku, więc jeszcze nie ma ulubionych kolorów A ja nie mam za bardzo pomysłów co jeszcze fajnie komponowałoby się z szarością i białymi mebelkami.

Dorka w Obi wydaje mi się, że mają doć przyjemną farbę turkusową. Mam tu na myśli te ich farby, które mieszają na miejscu.

Dziewczyny a poradzicie mi jeszcze, którą ścianę na ten turkus machnąć?! Malarz przychodzi już w sobotę, a ja nadal nie jestem zdecydowana. Wklejam załączniki pokoiku.. stare foty, zrobione zaraz po przeprowadzce, ale może coś widać pośród tego bałaganu

Na ścianie prawej, tam gdzie widać otwarte drzwi będzie stało łóżeczko i tą ścianę myślałam dać na szaro, ściana z oknami też na szaro, a na turkus może tą ścianę po lewej - na niej będzie wisieć ten regał Expedit biały, który wklejałam ostatnio i obok stać będzie biały stoliczek z krzesełkami i podłużna biała półka nad nimi.

Ale.. czy zawsze musi być jakieś ale?! Na tym Expedicie będą stać zabawki, które jak wiadomo są kolorowe w większości i tu się zastanawiam czy to do końca dobry pomysł, żeby ścianę, gdzie stoją zabawki malować na taki intensywny kolor?! Gdyby to była jakaś biała, zamykana komoda, czy szafa biała to nie byłoby problemu, fajnie wyglądałoby to na tle turkusu, ale w tej sytuacji zaczynam się wahać..

Helpppp

Ja bym pomalowała albo ścianę za łóżeczkiem na turkus plus przód słupka, albo od okna do słupka na turkus i resztę na szaro.

Stary 2013-01-31, 09:15   #1793
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:

i boję się, że będzie się odcinała kolorem.. a nie mam jak zobaczyc na zywo, widzialas moze?
no to zmieniłaś koncept o 180 stopni odcinała kolorem od czego? jest biała-Twoje inspiracje też

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Ja bym pomalowała albo ścianę za łóżeczkiem na turkus plus przód słupka, albo od okna do słupka na turkus i resztę na szaro.
o tak tak! przemalujesz za miesiąc jakby co, nie martw się to nie jest popełnienie błędu(położona podłoga, kafelki czy meble to byłby zonk jakby były nie trafione)
Stary 2013-01-31, 12:25   #1794
SummertimeSadness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
no to zmieniłaś koncept o 180 stopni odcinała kolorem od czego? jest biała-Twoje inspiracje też
chodzi o to, że regał, który kupuję jest w takiej czystej bieli, a ta szafa wydaje się taka "przybrudzona". w dodatku kupuję wszystko z innej parafii, więc boję się, że te odcienie bieli będą się znacznie różniły.. już sama nie wiem, wybaczcie, że robię zamieszanie, ale jestem panikarą z natury;p

chcę zrobić taki pokoik jak ten pierwszy, regał znaleziony, toaletkę zamówię na allegro (ma ktoś jakieś doświadczenia?), teraz mam problem z szafą, kanapą, biurkiem i rtv na tv.
oglądam kanapy i nie mogę znalezc podobnego modelu do tej ze zdjęcia.. wydaje się ona taka masywna, mięciutka, no po prostu zakochałam się w kształcie i nie da mi się przetłumaczyć, że identycznej nie znajdę
Stary 2013-01-31, 12:31   #1795
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dziewczyny ja chyba nienormalna jestem, bo juz bym chciala cos poprzestawiac w salonie Nie wiem... moze dlatego, ze nie wybrobowalismy wszystkich mozliwych ustawien, i ciagle mi sie wydaje, ze moze moglo by byc lepiej
Tylko moj maz nie chce ze mna przesuwac tych mebli

Cytat:
Hello

Helpppp

Fajny pokoik. Ustawny i jasny
Ja bym chyba zrobila turkusowy-szeroki pas przy suficie, cos jak na pierwszym zalaczniku + ten slupek tez na turkus.
Jesli zostaniesz przy swojej wersji, to ja bym slupek juz wtedy na szaro zostawila.
Ale tak szczerze, moze wogole odpusc turkus na scianie . Mozesz wprowadzic kolor poprzez dodatki, jak np zaslonki w oknach, kocyk, dywanik itp. I do tego na scianach rozne obrazki, naklejki. Niekoniecznie turkusowe
Znalazlam Ci kilka inspiracji Malpki na scianach sa przecudowne

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Powodzenia

Cytat:
dziekuje, na pewno zajrze tam

Wydaje mi sie, ze ta szafa ma taki przecierany bialy kolor, cos jak stara farba. Bedzie sie gryzla z Expedit Ale tak szczerze mowiac, to raczej ciezko bedzie Ci znalezc szafe w tym stylu, ktora bedzie miala taki sam odcien jak Expedit. Chyba, ze taka http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70141855/, lub ta http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00227008/. Te maja bardzo zblizony odcien
Stary 2013-01-31, 14:00   #1796
SummertimeSadness
Zadomowienie

Cytat:

Wydaje mi sie, ze ta szafa ma taki przecierany bialy kolor, cos jak stara farba. Bedzie sie gryzla z Expedit Ale tak szczerze mowiac, to raczej ciezko bedzie Ci znalezc szafe w tym stylu, ktora bedzie miala taki sam odcien jak Expedit. Chyba, ze taka http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70141855/, lub ta http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00227008/. Te maja bardzo zblizony odcien
o to dokładnie mi chodziło że się będzie gryzła.. właśnie najgorzej z szafą, bo wszystko inne ma podobny odcień jak espedit.. jestem w czarnej du.pie, za przeproszeniem, bo nie mam jak pojechać do ikei, lokalne sklepy to porażka, na allegro też nie widzę nic ciekawego...
Stary 2013-01-31, 14:42   #1797
jag_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
a myślałaś o szkle typu lacobel?
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 15:08   #1798
basteja12
Raczkowanie

Dorka a czy u Ciebie kuchnia już skończona???

Summertime ja mam tego Expedita w pokoju synka, też białego, nawet wklejałam ostatnio, ale problemu z doborem odcienia do innych mebli nie było, bo komodę, półki itd. również w Ikei kupione, więc wszystko w identycznym tonie. Ale ja też panikara, więc doskonale Cię rozumiem
Ale tak czy siak nie rezygnuj z Expedita, bo to świetny mebel, kocham go! Jest tyle możliwości, żeby go fajnie zaaranżować, że nawet jak Ci się to ustawienie klasyczne znudzi to jest mnóstwo innych pomysłów na ustawienie go Może masz kogoś bliskiego kto mieszka niedaleko Ikei i mógłby kolory szafy Ikejowskiej z regałem porównać?

Gwiazdeczka TŻ pewnie zmęczony już zmianami Z Ciebie to chyba taka Artystyczna Dusza jest, przynajmniej w temacie aranżacji wnętrz

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi na mojego posta i rady

Pomysł Arnamy () zmienia moje koncepcje.. Chyba pomalowanie jednej, jedynej ściany na turkus może niezbyt ciekawie wyjść, albo przynajmniej tak "o"
Racja, że możne ciekawiej wyjść jak pomaluję tą ścianę długą na turkus, słupek na szaro i jeszcze coś na turkus.. Najnowszy pomysł to, żeby turkusowo zrobić ścianę, w której są drzwi, na załączniku jej nie widać, bo akurat na tle tej ściany stałam robiąc fotki, więc była za mną i aparat nie mógł jej ująć.

Arnama co myślisz??

Gwiazdeczka dziękuje Ci bardzo, bardzo za inspiracje! Wszystkie piękne Aż nie wiem co postanowić jak się naoglądałam takich pięknych fotek..

Przy tworzeniu jakiejkolwiek koncepcji pokoiku synka w głowie miałam pokój córki koleżanki, który bardzo mi się spodobał. U koleżanki pokój już trzy razy zmieniony, bo mała już jest dużą dziewczynką, ale ja jej pokoik z najmłodszych lat nadal mam w pamięci!

Ona miała bardzo mocny szary kolor na ścianie, białe mebelki i do tego różówe dodatki, ale bardzo jasne i delikatne, nie przesadzone w ilościach. Chciałam zmałpić jej koncepcję i też zrobić ciemny kolor ściany, ten turkus, postawić te nasze białe mebelki i wkomponować jasno brązowy kolor. Ale jedynie w akcencie zasłonki i naklejek na ścianie, też w jasno brązowym kolorze, pod białą prostą półką.. tak troszkę dwie, trzy sztuki takich jakby odbić łapki misia. Ojj nie wiem czy to dobrze tłumaczę

Ehhhh... jak zwykle nie wiem co robić
Stary 2013-01-31, 17:21   #1799
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dorka a czy u Ciebie kuchnia już skończona???
no jakby tu napisać... niby zrobiona, ale nie mam piekarnika jeszcze-nie gotuję, nie mam przymocowanego kawałka blatu (stolika)
już myślałam, czy nie wstawić fotki, ale ona ciągle wygląda jak "w robieniu"
Stary 2013-01-31, 18:29   #1800
arnama
Zakorzenienie

Tragedia!!!!! Nie ma urzekających płytek na tym świecie!!!!
Byliśmy w salonie łazienek i..... wszystko na jedno kopyto
Chyba te z Leroy zostaną, bo już najlepsze są, dziś mi sie też jedne spodobały, ale mąż coś sie krzywi ze nie chce czarno-białej łazienki
Masakra jakaś

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości