My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 10:20   #1891
candace1
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Helloł

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hump ja się zgadzam,że narazie wyjścia nie ma i ratuje nas cokolwiek i cieszę się,że nawet tyle będzie!
Ale wiesz.. 2 tysiące złotych za pracę za granicą po 11 godzin to troszkę nie halo co?:/
Oni zapierdzielają po 11 godzin a płaci im się za 7..przecież to wyzysk. ale nie odezwiesz się bo ci podziękują. albo robisz i siedzisz cicho,albo dowidzenia:/
I do tego brak urlopów i zjazdy do domu jak dobrze pójdzie raz na 3 miesiące na 5 dni. A ja tu w ciąży z 2 dzieci z noszeniem węgla i całym tym majdanem...
My chcemy,żeby on robił za granicą bo jak tu ciężko z pracą, ale no sorki nie za takie pieniążki:/
Ale póki co siedzi tam i pracuje bo i tak wyjścia nie ma i tak. Mimo wszystko szukam dalej i modle się ,żeby udało się załatwić
A kto mu to załatwił? Z tego co pamiętam to ktoś z Waszej rodziny, kto tam pracował.. Ale nie pamiętam dokłądnie jak to było...To nie wiedział, ze go wysyła do takiej pracy na takich warunkach?

----------------------------
Podczas moich porządków w szafie znalazłam 3 ciuszki po mojej małej
Później zrobię fotki.
Ja nie wiem jakim cudem one się tam uchowały-wszystko oddawałam jak leciało przecież najwidoczniej jakiś znak
Szkoda, że na 3 rzeczy tylko 1 jest unisex a pozostałe to 2 sukienki

Dziś robię chałkę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:20   #1892
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam drożdżowe z twarożkiem (pachnie w całym domu) i upiekę chyba jeszcze jogurtowe z wisniami
aaaaaaa pyszności jak nic w weekend zrobię albo pączki albo drożdżówki i znów będzie dzień pasibrzucha

Cytat:
Hump ja się zgadzam,że narazie wyjścia nie ma i ratuje nas cokolwiek i cieszę się,że nawet tyle będzie!
Ale wiesz.. 2 tysiące złotych za pracę za granicą po 11 godzin to troszkę nie halo co?:/wszystko szukam dalej i modle się ,żeby udało się załatwić
praca fizyczna jest ciężka, ja tego nie podważam. ale on nie dostaje 2 tys, tylko ok 4 tys, i to logiczne że musi się za to utrzymać. te 2 tys. to jest czysty zysk pozwalający się utrzymać tobie i dzieciakom. to naprawdę sporo na początek, zwłaszcza że jak sama mówisz są perspektywy pracy w soboty jak popracuje dłużej. i w każdej nowej pracy - nieważne czy tu czy za granicą - na początku ciężko jest wziąć długi urlop

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zapomniałam- witam się z moją kruszynką w 22 tc!
za 22t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:21   #1893
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dzisiaj w pracy mam cotygodniowe spotkanie działu na którym każdy mówi co robił w ostatnim tygodniu.. Nie wiem co mam powiedzieć-- czytałm głównie forum.. naskrobałam masę postów.. szukałam ciuszków na allegro.. zrobiłam kilka lekcji hiszpańskiego.. no i przeczytałam 300 stronicową książkę w pdfie..
mnie by to urzekło

Cytat:
Ale wiesz.. 2 tysiące złotych za pracę za granicą po 11 godzin to troszkę nie halo co?:/
Oni zapierdzielają po 11 godzin a płaci im się za 7..przecież to wyzysk. ale nie odezwiesz się bo ci podziękują. albo robisz i siedzisz cicho,albo dowidzenia:/
I do tego brak urlopów i zjazdy do domu jak dobrze pójdzie raz na 3 miesiące na 5 dni. A ja tu w ciąży z 2 dzieci z noszeniem węgla i całym tym majdanem...
My chcemy,żeby on robił za granicą bo jak tu ciężko z pracą, ale no sorki nie za takie pieniążki:/
Ale póki co siedzi tam i pracuje bo i tak wyjścia nie ma i tak. Mimo wszystko szukam dalej i modle się ,żeby udało się załatwić
znajomi, którzy pracują za granicą też w przeważającej większości opowiadają, że znacząco zarobki im pospadały w ostatnim czasie
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:23   #1894
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
praca fizyczna jest ciężka, ja tego nie podważam. ale on nie dostaje 2 tys, tylko ok 4 tys, i to logiczne że musi się za to utrzymać. te 2 tys. to jest czysty zysk pozwalający się utrzymać tobie i dzieciakom. to naprawdę sporo na początek, zwłaszcza że jak sama mówisz są perspektywy pracy w soboty jak popracuje dłużej. i w każdej nowej pracy - nieważne czy tu czy za granicą - na początku ciężko jest wziąć długi urlop
dokładnie i tak jak pisałam, dobre czasy się skończyły
i w każdej pracy normalnym jest, że urlopu od razu nie dają i jeśli na nadgodziny czy soboty trzeba się zapisywać to pierwszeństwo mają Ci, którzy pracują dłużej Prawo dżungli, sorry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:23   #1895
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, zawsze to lepiej niż nie mieć nic .... może mu się uda w międzyczasie znaleźć coś lepszego, tylko najpierw lepiej poszukać a później dopiero rezygnować, żeby nie zostac z niczym. A, no i jeszcze najlepiej rezygnować po wypłacie bo jak na czarno, to może być niefajnie.

No ale ja cały czas piszę,że CIESZĘ SIĘ ŻE PRACUJE bo w naszej sytuacji mieć te choćby 2 tysiące to bardzo dużo!!!!!!
Piszę to już przecież 3 raz
Chodzi o to,że wyzyskują ludzi każąc im pracowac po kilkanaście godzin a płacić za o wiele mniej, a do tego zjazdów do domu praktycznie wcale. O to mi tylko chodziło. Bo mąż był pewien,że skoro ma tyle i tyle na godzine i robi daną liczbę godzin to tyle i tyle zarobi. A tu psikus. Napisałam też,że DOPÓKI NIC INNEGO NIE ZNAJDZIE to tam siedzi i koniec kropka bo wyjścia nie ma. CHyba,że uda się coś innego załatwić wtedy zjeżdża i już tam nie wraca No i on ma umowe wiec nie na czarno.

Dobra idę coś robić bo widzę,że co poniektórzy czytają naprawdę wybiórczo a najważniejszych moich słów nie widzą:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:27   #1896
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was może polecić dobrą pralkę ładowaną od góry?!?
A musisz mieć od góry ładowaną? Ostatnio kolega musiał zmienić, bo coś się stało, że otworzyła się podczas wirowania i ... uszkodziła się bardzo, a miała 2 lata ledwo ...
Ja mam ładowaną od przodu, rodzice też ... a teściowa ma coś ładowanego od góry, ale to ma ponad 10 lat więc inne technologie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:27   #1897
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Helloł

A kto mu to załatwił? Z tego co pamiętam to ktoś z Waszej rodziny, kto tam pracował.. Ale nie pamiętam dokłądnie jak to było...To nie wiedział, ze go wysyła do takiej pracy na takich warunkach?

----------------------------
Podczas moich porządków w szafie znalazłam 3 ciuszki po mojej małej
Później zrobię fotki.
Ja nie wiem jakim cudem one się tam uchowały-wszystko oddawałam jak leciało przecież najwidoczniej jakiś znak
Szkoda, że na 3 rzeczy tylko 1 jest unisex a pozostałe to 2 sukienki

Dziś robię chałkę
Tak mój brat mu załatwił te pracę. Jesteśmy mu bardzo wdzięczni bo on chciał dobrze. Lepiej mieć coś niż nie mieć nic i to normalne!!!!!
Mi tylko chodziło własnie o to ,że tam troszkę oszukuje się ludzi, o nic więcej
No bo kurde robić po 11 godzin a mieć płacone tylko za 7? przecież to nie fer a te pozostałe 4 to robią za frajer..
O to mi tylko chodziło.
Ale narazie jak pisałam wyjścia nie ma i siedzi tam i robi bo musi i cieszymy się ,że cokolwiek zarobi bo tu nie miał nic.
Nie ma zamiaru rzucać tamtej pracy póki nie znajdziemy nic innego dla niego. Dopiero wtedy jak się coś załatwi to zjedzie stamtąd!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-31, 10:29   #1898
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja cały czas piszę,że CIESZĘ SIĘ ŻE PRACUJE bo w naszej sytuacji mieć te choćby 2 tysiące to bardzo dużo!!!!!!
Piszę to już przecież 3 raz
Wiesz, u mnie nacisk był na "po wypłacie" ... żeby nie zostać z niczym, bo szkoda się namęczyć i nie mieć nic.

Stary 2013-01-31, 10:30   #1899
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Dziś robię chałkę

mojej już nie ma prawie, z dwa kawałeczki zostały

wstałam, wypełniłam masę papierów do ZUS/US i stwierdzam,że utrudniają jak mogą te wszystkie formalności

mam inkę i póki co chill.....
potem trzeba będzie pozapidalać

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:30   #1900
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
Sukces!!! przespałam całą noc!!! w końcu

właśnie robię naleśniki i coś mi nie wychodzą. Nie wiem dlaczego, robię jak zwykle
Stary 2013-01-31, 10:34   #1901
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
A musisz mieć od góry ładowaną? Ostatnio kolega musiał zmienić, bo coś się stało, że otworzyła się podczas wirowania i ... uszkodziła się bardzo, a miała 2 lata ledwo ...
Ja mam ładowaną od przodu, rodzice też ... a teściowa ma coś ładowanego od góry, ale to ma ponad 10 lat więc inne technologie.
Muszę niestety, bo zwykła nie wejdzie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:34   #1902
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się

U nas dla odmiany 8 stopni na plusie,ale pochmurno bardzo i wiatr okropny wieje:/

Wczoraj porozmawiałam z mężem i po tym co się dowiedziałam to opadło mi wszystko.
Ja wiem,że wyjścia nie było,że w naszej sytuacji każdy grosz był i jest ważny,dlatego wyjechał, ale tam to jest kołchoz a nie praca!
Pracują od 7 do 18 czyli 11 godzin , ale liczone mają tylko 8 , a płacone tylko za 7! bo ta jedna godzina to zsumowane przerwy , za które nie mają płacone. Praca na godziny,płacone częściowo jak wyszło,a traktują ludzi jakby na akord robili. Nie mają czasu piernąć. Mąż jako nowy nie ma szans dostać się na zapisy do pracy na soboty
A więc praca od pon do piąt. za niecałe 50 euro dniówki to w lutym zarobi w sumie niecały 1000 euro.Z tego firma zabierze mu 240 euro za mieszkanie( 60 e tyg) i on musi sobie zostawić na cały miesiąc też nie wiem 200e? Wyszło na to ,że przesyłać będzie póki co jak dobrze pójdzie 550euro...Na święta też nie zjedzie bo już wie,że nie ma urlopu. Może uda się po świętach.. Ale nie ma uja. szukamy czegoś innego za granicą,ale za godziwe pieniądze i z normalnymi zjazdami bo tam to porażka jakaś,ale wyjścia nie ma to narazie siedzi. Jak się uda coś innego załatwić to zjeżdża 5 kwietnia jak weźmie 2 wypłate i już tam nie wróci.
no biedna rzeczywiscie malo Tobie wysle co to jest 2500 tys. i brak meza nic za ta rozlake to powinien co najmniej wyslac ze 4 tys. zeby mozna bylo odlozyc cosik, ale dacie rade

Cytat:
warunki nieciekawe, ale 550 EUR to sporo na 3 osoby. mam nadzieję że uda mu się znależć coś lepszego. dacie radę
pewnie ze nie bylo by zle gdyby jej maz siedzial na miejscu i tyle zarobil ale zeby siedzial za granica , osobno od rodziny tooo bardzo malo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:36   #1903
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry!
Witam się już po śniadanku.
Powiem Wam, że już nie wyrabiam z tym moim "spaniem", a raczej jego brakiem. W nocy się wiercę, przewalam z boku na bok, masa jakiś durnych realistycznych myśli-snów na temat dnia codziennego, Mężu wychodząc po 4 daje mi buziaka i przytula, więc automatycznie się rozbudzam całkowicie, ciężko mi zasnąć, a jak już zasnę, to jestem budzona przez panów ścinających krzaki i drzewa, albo przez sąsiadów. Grrr! A później jak zombie wyglądam

No nic, trzeba dopić herbatkę i wziąć się do roboty.
Ja ostatnio też nie najlepiej sypiałam. Teraz tak w kratkę . Jutro wkraczam nieśmiało w 3ci trymestr, brzuch się powiększa, coraz trudniej ułożyć się do snu. Nawet jak leże na boku i brzuch choć trochę bardziej dotyka łóżka to zaraz mała o sobie przypomina i kopie tak, że od razu się prostuję . Może problem zaśnięcia jest związany z tym, że mało robisz podczas dnia? ja przynajmniej tak miałam, przyzwyczajona jestem do aktywnego trybu życia, praca, zakupy, gotowanie, ćwiczenie itd. itp. i jak przyszło mi nie wychodzić z domu, plus dodatkowo wkradła się rutyna czyli błogie nicnierobienie to po prostu nie byłam na tyle zmęczona żeby kłaść się spać. Postaraj się trochę poćwiczyć, porobić porządek w papierach żeby się trochę "zmęczyć", może pomoże
Stary 2013-01-31, 10:36   #1904
pearl87
Raczkowanie

http://kwejk.pl/obrazek/1645698/drugie-sniadanie.html
tylko, że u nas, to nie "second"
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:38   #1905
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka
Mój teściu i szwagier pracują w Polsce w takich samych godzinach i nie mają nawet tych 2 tysi.. a z tego jeszcze trzeba opłacić mieszkanie + wyżywienie, więc w sumie wielkie G mu zostaje..
wiele osób jest w takiej sytuacji..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
i w każdej pracy normalnym jest, że urlopu od razu nie dają i jeśli na nadgodziny czy soboty trzeba się zapisywać to pierwszeństwo mają Ci, którzy pracują dłużej Prawo dżungli, sorry
i tak jest wszędzie

Cytat:
Napisane przez colorblue
No i on ma umowe wiec nie na czarno.
jak ma umowę, i udokumentowany czas pracy to powinien dostać więcej. rozmawiał z szefostwem dlaczego tak jest, i czy tylko on jest w takiej sytuacji czy wszyscy?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:39   #1906
lonely_lady
Zakorzenienie

wpadłam tylko się przywitać bo mam dziś zabiegany dzień..

Jenny zaraz jadę do miasta Twojej babci o ile dobrze kojarzę tego na L...

Albo nie piszcie dużo, albo wieczorem będę prosiła o skrót

Miłego dnia Wam życzę ciężaróweczki kochane. Bez bóli, nudności i stresów

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:40   #1907
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę niestety, bo zwykła nie wejdzie
To może popytać generalnie o firmy? Ja kupiłam elektroluxa 3 lata temu i wszystko ok, rodzice mają ponad 10 lat i kuzynka też i nic się nie dzieje. Wiem, że koleżanka też ma, właśnie otwieraną od góry, ale jakiś paroletni model ...
Ja szukałam żeby było dużo obrotów na wirówce i mniejsze zużycia wody/prądu. Moja ciocia miała candy, padła po 10 latach, podobno z powodu dużej częstotliwości prania przy małym dziecku i znowu kupiła candy. Tylko to wszystko od frontu otwierane. Więcej nie kojarzę albo nie pamiętam

Stary 2013-01-31, 10:41   #1908
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no biedna rzeczywiscie malo Tobie wysle co to jest 2500 tys. i brak meza nic za ta rozlake to powinien co najmniej wyslac ze 4 tys. zeby mozna bylo odlozyc cosik, ale dacie rade

pewnie ze nie bylo by zle gdyby jej maz siedzial na miejscu i tyle zarobil ale zeby siedzial za granica , osobno od rodziny tooo bardzo malo
tak szczerze to nie znam nikogo, kto siedzi na miejscu i po opłaceniu mieszkania i życia zostaje mu 2 tysie

Mój D. daawno temu był w Holandii i po 2 miechach przywiózł ledwo 2 tysie

Szprotka ja mam whirpoola, ale nie jestem zadowolona.. chodzi strasznie głośno, nie ma 1/2 prania.. jak jest coś lekkiego to mi nie wiruje :|
I ostatnio złamało mi się jedno mieszadło w bębnie i poszarpało mi pare rzeczy
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:41   #1909
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też nie najlepiej sypiałam. Teraz tak w kratkę . Jutro wkraczam nieśmiało w 3ci trymestr, brzuch się powiększa, coraz trudniej ułożyć się do snu. Nawet jak leże na boku i brzuch choć trochę bardziej dotyka łóżka to zaraz mała o sobie przypomina i kopie tak, że od razu się prostuję . Może problem zaśnięcia jest związany z tym, że mało robisz podczas dnia? ja przynajmniej tak miałam, przyzwyczajona jestem do aktywnego trybu życia, praca, zakupy, gotowanie, ćwiczenie itd. itp. i jak przyszło mi nie wychodzić z domu, plus dodatkowo wkradła się rutyna czyli błogie nicnierobienie to po prostu nie byłam na tyle zmęczona żeby kłaść się spać. Postaraj się trochę poćwiczyć, porobić porządek w papierach żeby się trochę "zmęczyć", może pomoże
Wiesz, na pewno coś w tym jest. Jak robiłam zdecydowanie więcej, to i lepiej mi się później spało Chociaż powiem Ci, że wczoraj się na prawdę wymęczyłam, oczy mi się zamykały ok 22, ale jak przyszło już do właściwego spania, to
Naszło mi teraz trochę obowiązków, więc na pewno bardziej się rozruszam, postaram się nie przysypiać w dzień i zobaczę jak to będzie. Jak pomoże, to super, jak nie, to trzeba jakoś to przetrzymać...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-31, 10:41   #1910
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
witam. U mnie też słonecznie. Może się wybiorę na spacerek
u mnie słoneczko było rano, ale teraz gdzieś się schowało do tego wieje bardzo silny wiatr
no ale przynajmniej już nie pada deszcz

ja jestem na L4 od 8 tc (na poczatku problemy z ciążą)+ bardzo stresująca praca + kontakt z innymi ludźmi gdzie co drugi chory

color porażka z tymi warunkami u TŻta w pracy;/ mam nadzieję że szybko znajdzie coś innego. A TŻ zna jakiś obcy język?

marchewka aż sama jestem ciekawa co powiesz
Stary 2013-01-31, 10:43   #1911
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Dzięki kochana ale tu już nawet nie o to chodzi bo ja się cieszę z tej kasy bo tutaj przez zimę nie mieliśmy nic! Więc dla nas te 2 tysiące to dużo naprawdę!
Ale tu chodzi o to ,że inaczej miało być jak jechał. Jasne zasady.. umowa holenderska, tyle i tyle na rękę na godzine i dobra jest
A tam się okazuje inaczej. Że pracują po 11 godzin z czego 4 zupełnie gratis bo płacą im za 7. I to dla mnie był szok bo jak tak można? Tylko o to mi chodziło.
Bo jakby normalnie im płacili za te 11 godzin dziennie to mąż by mi wysyłał 1000euro do domu. Zarobił by wtedy 1400euro minus własnie mieszkanie i wyżywnienie( też normalne) to by ten 1000euro był tu do domu. Można by było wtedy i żyć i odkładać coś. I tak miało być na początku, a tu się okazuje zupełnie coś innego.
Ale siedzi,pracuje i nie ma zamiaru zjeżdżać póki nie będzie mógł,albo dopóki nic innego się nie trafi.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-31, 10:43   #1912
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
To może popytać generalnie o firmy? Ja kupiłam elektroluxa 3 lata temu i wszystko ok, rodzice mają ponad 10 lat i kuzynka też i nic się nie dzieje. Wiem, że koleżanka też ma, właśnie otwieraną od góry, ale jakiś paroletni model ...
Ja szukałam żeby było dużo obrotów na wirówce i mniejsze zużycia wody/prądu. Moja ciocia miała candy, padła po 10 latach, podobno z powodu dużej częstotliwości prania przy małym dziecku i znowu kupiła candy. Tylko to wszystko od frontu otwierane. Więcej nie kojarzę albo nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Szprotka ja mam whirpoola, ale nie jestem zadowolona.. chodzi strasznie głośno, nie ma 1/2 prania.. jak jest coś lekkiego to mi nie wiruje :|
I ostatnio złamało mi się jedno mieszadło w bębnie i poszarpało mi pare rzeczy
Dziękuję kobietki!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-31, 10:45   #1913
Kinga_20
Zakorzenienie

Pisałam odp. i d...a wszystko się skasowało

Witam się jeszcze bardziej zakatarzona Dzisiaj nigdzie nie wyłażę, mam zamiar siedzieć w domu i się obijać, dobrze, że mam obiad z wczoraj to nic nie muszę pichcić. Miałam robić zupę kapuśniakową, ale nie zrobię! A co!

neti ja jestem na L4 od października (OMG), ale to ze względów zdrowotnych. Gdyby wszystko było ok pewnie pracowałabym do końca grudnia/stycznia.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:45   #1914
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki kochana ale tu już nawet nie o to chodzi bo ja się cieszę z tej kasy bo tutaj przez zimę nie mieliśmy nic! Więc dla nas te 2 tysiące to dużo naprawdę!
Ale tu chodzi o to ,że inaczej miało być jak jechał. Jasne zasady.. umowa holenderska, tyle i tyle na rękę na godzine i dobra jest
A tam się okazuje inaczej. Że pracują po 11 godzin z czego 4 zupełnie gratis bo płacą im za 7. I to dla mnie był szok bo jak tak można? Tylko o to mi chodziło.
Bo jakby normalnie im płacili za te 11 godzin dziennie to mąż by mi wysyłał 1000euro do domu. Zarobił by wtedy 1400euro minus własnie mieszkanie i wyżywnienie( też normalne) to by ten 1000euro był tu do domu. Można by było wtedy i żyć i odkładać coś. I tak miało być na początku, a tu się okazuje zupełnie coś innego.
Ale siedzi,pracuje i nie ma zamiaru zjeżdżać póki nie będzie mógł,albo dopóki nic innego się nie trafi.
Nie odpisałaś mi, ale już widzę, że jest w Holandii. Podpytam zatem mojego brata o to jakie Oni mieli warunki i jak się dowiem czegoś, to Ci tutaj napiszę. Wiem, że na bank robili przy pielęgnacji zieleni i przy sadzonkach jakiś. Byli bardzo zadowoleni, a pojechali nie zwiedzać, tylko zarabiać.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-31, 10:46   #1915
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
wiele osób jest w takiej sytuacji..

i tak jest wszędzie

jak ma umowę, i udokumentowany czas pracy to powinien dostać więcej. rozmawiał z szefostwem dlaczego tak jest, i czy tylko on jest w takiej sytuacji czy wszyscy?
On mi wczoraj mówił tylko tyle co się sam dowiedział od człowieka który tam siedzi. Facet pracuje tam rok. Przez ten rok pozwolili mu zjechać 3 razy do domu. W sumie rodzine widział przez 3 tygodnie w całym roku. I on mu tak powiedział. Że jak Cię przyjmują to CI mówią,że netto jakieś 6,5 euro na godzine jest, chata tyle i tyle i wszysytko jasne. Godzin dużo więc i zarobić by szło bardzo ładnie.
A tu ten facet mówi ,że to g...no prawda,że płacą tylko za 7 godzin,8 godzina to są te przerwy z całego dnia niepłatne, a pozostałe to nadgodziny za które nikt im nie płaci. I ten facet też czekał, myślał,że coś się zmieni,ale stwierdził,że widzieć rodzinę przez 3 tyg w całym roku i byc tak wyzyskiwanym to on się wypisuje.
To mi mąż przekazał. On sam dopiero sprawdzi sam na sobie jak tam jest. Mówi tylko tyle co mu ludzie mówią.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-31, 10:47   #1916
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a propos ciężkiej sytuacji "pracowej"
mój tż pracuje 230h miesięcznie, czyli idzie na 16h, następnego dnia na 9,potem znów 16 itd..

zarabia...1600pln.. umowa zlecenie bo umów o pracę aktualnie po prostu nie ma..
nie może się kłócić, walczyć o swoje bo na jego miejsce znajdą kogoś kto tego nie robi
i co?
nic.
co zrobi się za 1600pln?
a jeść/pić/zapłacić za telefon/sieciówkę trzeba
nie mówię już o mieszkaniu,opłatach itd..

jak ja pracowałam mieliśmy 3razy tyle i było ok, stać nas było na wypady gdzieś co pare dni,opłacenie wszystkiego(fakt,że po znajomości)
ale z pracą wyszło jak wyszło i...
?

zastanawia mnie co dalej?
zostać na pokoju u rodziców?
nigdy.

wynająć i nie mieć co jeść?
tez nie da rady.

Najgorsze jest to,że żadne kompletnie zasiłki ni nic nam sie nie należą bo zarabiamy za dużo wg tego durnego państwa

co nam pozostaje?
kombinować,łapać setki różnych durnych zleceń i liczyć na lepszy dzień..

to się wyżaliłam..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:48   #1917
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, na pewno coś w tym jest. Jak robiłam zdecydowanie więcej, to i lepiej mi się później spało Chociaż powiem Ci, że wczoraj się na prawdę wymęczyłam, oczy mi się zamykały ok 22, ale jak przyszło już do właściwego spania, to
Naszło mi teraz trochę obowiązków, więc na pewno bardziej się rozruszam, postaram się nie przysypiać w dzień i zobaczę jak to będzie. Jak pomoże, to super, jak nie, to trzeba jakoś to przetrzymać...
Może akurat się polepszy, choć wszyscy zgodnie twierdzą, że 3ci trymestr jest najgorszy do spania.. Trudno, przetrwałyśmy już tyle przetrzymamy i to
Stary 2013-01-31, 10:49   #1918
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a propos ciężkiej sytuacji "pracowej"
mój tż pracuje 230h miesięcznie, czyli idzie na 16h, następnego dnia na 9,potem znów 16 itd..

zarabia...1600pln.. umowa zlecenie bo umów o pracę aktualnie po prostu nie ma..
nie może się kłócić, walczyć o swoje bo na jego miejsce znajdą kogoś kto tego nie robi
i co?
nic.
co zrobi się za 1600pln?
a jeść/pić/zapłacić za telefon/sieciówkę trzeba
nie mówię już o mieszkaniu,opłatach itd..

jak ja pracowałam mieliśmy 3razy tyle i było ok, stać nas było na wypady gdzieś co pare dni,opłacenie wszystkiego(fakt,że po znajomości)
ale z pracą wyszło jak wyszło i...
?

zastanawia mnie co dalej?
zostać na pokoju u rodziców?
nigdy.

wynająć i nie mieć co jeść?
tez nie da rady.

Najgorsze jest to,że żadne kompletnie zasiłki ni nic nam sie nie należą bo zarabiamy za dużo wg tego durnego państwa

co nam pozostaje?
kombinować,łapać setki różnych durnych zleceń i liczyć na lepszy dzień..
Niestety... Takie życie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-31, 10:50   #1919
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Sukces!!! przespałam całą noc!!! w końcu

właśnie robię naleśniki i coś mi nie wychodzą. Nie wiem dlaczego, robię jak zwykle
ja ostatnio (tfu,tfu) super szybko zasypiam

a co do naleśników to chyba jakaś klątwa Diabli też chyba ostatnio nie wychodziły

---

Ja szybko zjadłam śniadanko, wykąpałam się, teraz troszkę się ogarnę jeszcze i po 13:00 jadę do Katowic
Pewnie już nie zajrzę, więc nie piszcie za dużo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:51   #1920
szprotka_mada
Wtajemniczenie

A ja uciekam do wanny. Muszę nogi ogolić, bo trochę zarosłam
Mąż się śmieje, że ma własnego, prywatnego niedźwiadka

Postaram się do Was jeszcze zajrzeć przed obiadkiem

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości