|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz rozrwie mi zoladek
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
hejo
u nas wczoraj przełom tylko 3 pobudki ale dziś i już wrócił stare czasy i było 6 :P ale i tak jestem wyspana bo spaliśmy do 8 jak zwykle zresztą ostatnimi czasy. Mały robi się strasznie nieznośny podczas spacerów kiedy a to za sprawą tego że dawniej je przesypiał, a teraz po pół godzinie się budzi no i jeśli jestem daleko od domu to zaczyna się ryk i w związku z tym zastanawiam się czy mogłabym go wozić bez gondoli z oparciem lekko podniesionym. Woziłyście tak Wasze dzieci zanim siedziały? Młody nie siedzi jeszcze w ogóle jak go trzymam za rączki to i tak się chwieje, z drugiej strony ta pozycja w wózku byłaby zbliżona do tej w leżaczku. Jak myślicie? A z dobrych wieści mały uwielbia moje zupki - co jest oczywiście miodem na me serce. Zjada po pół słoiczka bo dopiero od 2,5 tyg rozszerzamy dietę, lubi też jabłko otrzepuje go bo kwaśne ale i tak otwiera pyszczek ![]() Kathrinaaa wypowiedź Aguni dotycząca tej kaszki w części V na stronie 153 (przepraszam ze tak łopatologicznie ale nie umiem tego zrobić inaczej) zapisałam sobie tę wypowiedź
Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-01-31 o 11:00 |
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u nas nocka normalna, chociaż coraz bardziej męczy mnie budzenie się małej ok5-6 i szukanie smoczka, wypluwanie, szukanie i tak w koło.... humora mam dziś z d....nie wiadomo dla czego od kilku dni nastrój mam do niczego ![]() phdwao jaki masz aparat EOS'a??możesz mi w skrócie na PW napisać jak robisz fotki, na jakim trybie, jakie ustawienia masz??
|
#3125 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja ostatnio ważona 19.11 na szczepieniu teraz mamy bilans w poniedziałek , ostatnio ważyła 7050 ciekawe ile teraz obstawiam koło 9 Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
przyszlo mi na mysl z emoze w ciazy jestem? mdosci wymioty, tylko nie gadzało by sie ze goiraczka wysoka ze @ mialam.....
znowu mi goraczka rosnie. Marze o tym by sie polozyc i przespac no ale nie mam jak
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
karolka mam 600d w wolnwej chili napisze pw
Haniu widze niemasz lekko z Marysia
|
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja właśnie też, a mi fotki nie wychodzą
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też się nadziwić nie mogę jak szybko czas leci... Mój jutro kończy 7 m-cy ![]() Jakiś czas temu miałam taki dzień, że rano wymioty, potem ból brzucha, osłabienie, wysoka temperatura a jak poszłam po południu do lekarza to jeszcze łamanie w krzyżu - to był ponoć wirus. Ale nie trwało to długo... U mnie już kilka razy na wysoką temperaturę pomagał Panadol, herbata i łóżko... A odkąd karmię miałam już chyba 3 takie sytuacje... |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to wirus a nie nic gorszego(nie mowie o ciązy tylko o czyms gorszym)
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby szybko przeszło
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli tak jak ja a moje fotki w porównaniu z Jasiowymi to jakaś tragedia....
no nic poczekam na priva, może coś mi się rozjaśni![]() depoison no a tę Holle to dajesz mleczną, bezmleczną??i ile??
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Rozeznanie
|
Do mamuś chłopców mam problem przewijałam Wojtusia i zauważyłam ze ma odparzenie na worku przynajmniej tak to wygląda no i przemyłam mu to wodą przegotowaną wietrze i przy okazji postanowiłam odciągnąć napletek i jak zawsze ładnie się odciągał tak dzisiaj prawie w ogóle czy to tak ma być że z wiekiem ta "dziurka" robi się coraz mniejsza czy coś jest nie tak? Odciągam napletek co kilka dni bo opinie są różne więc skołowana robię "po środku". No i doradźcie co na to odparzenie próbowałam już oliwki i smarowałam bepanthenem ale nic nie pomaga
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde nauczy sie spokojnie daj jej czas
|
|
|
|
|
#3137 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). No więc jem tego loda, a Zosia w ogromnym skupieniu śledzi mój każdy ruch.Moja matka: - no daj jej polizać! - oszalałaś? - pytam - przecież to sama chemia, cukier, w dodatku czekolada i orzechy. - no ale daj! widzisz, jak chce! - nie dam, wykluczone, w ogóle koniec tematu - czekaj, Zosiu, jak babcia przyjedzie, to ci da. ![]() No, czuję, że będzie awantura, bo babcia rzeczywiście wpadnie w przyszłym tygodniu na 2 dni ![]() Cytat:
![]() I uważam, że dobrym rozwiązaniem jest kupowanie książek już teraz. Przecież jedna taka pozycja kosztuje czasem 30 a czasem i 70 zł! Lepiej te wydatki rozłożyć w czasie ![]() Cytat:
), ale miałam ten problem przed ciążą. No i okazało się, że na wzmocnienie pleców w sumie niewiele jest skutecznych ćwiczeń, które można wykonywać w domu. W fitness-centrum za to znalazłam sporo urządzeń, z 7 różnych - jakie ustrojstwo do wiosłowania np Bardzo mi pomogły, bardziej, niż sądziłam
|
|||
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3139 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuruj się ![]() Cytat:
za szybki powrót do zdrowia Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i śliczne ciuszki Wczoraj wieczorem Alex zaczął gorączkować i robić częste, wodniste, zielonkawe kupki. Obstawiam ząbki, bo już od jakiegoś czasu wydawało mi się, że idą dolne jedynki. Niech się już wyrżną, bo mi się synuś męczy ![]() Miłego dnia
|
|||||
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze to jeszcze nie jej czas? probuj i podejdz do tego na luzie a zobaczysz ze zalapie szybciej niz myslisz
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa i teściowa ostatnio radziła dać sobie spokój z karmieniem i dawać najlepiej zwykłe mleko, bo ona dawała... A moja mama ostatnio przyrządziła małemu mannę na zwykłym mleku (bo wcześniej jak był motyw z kp to nie chciałam żeby kupowała i dawała modyfikowane), a ja na diecie bezmlecznej ze względu na niego od kilku miesięcy, więc... No ale ja to małego głodzę chyba
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-01-31 o 12:15 |
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Modniusiu najlepszego dla Domi
![]() Hej i pa. Idę grać póki dzieć śpi |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
w lutym premiera nowego fotelika słyszałyscie cos o nim, na razie celuje w ten własnie http://www.recaro-polska.pl/index.ph...ova-seatfix-is
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie odciągam. czytałam fajny art. gdzieś w necie w którym jest fajnie wytłumaczone dlaczego nie należy nic przy siuśku robić przez pierwszy rok. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- jak już tak mówicie o rodzinnych poradach i karmieniu dzieci to ostatnio teściowa i chrzestna Emila karmiły go chrupkami kukurydzianymi twierdząc że dzięki temu nauczy się gryźć poza tym ja jakoś nie bardzo chcę mu dawać tego typu rzeczy.... no ale one lepiej widziały ![]() albo teściowa wielki okrzyk gdzie Emil ma rajstopki!!! przyjechaliśmy autem, był w grubym kombinezownie i przykryty kocem ;] taaa rajstopki potrzebne były
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł nam w końcu niekapek
Mała od razu załapała o co w tym chodzi i wypiła trochę wody ![]() Haniu niektóre dzieci potrafią nie być gotowe na rozszerzanie diety i do 8 miesiąca życia. Nic na siłę, dawaj jej codziennie jakieś kawałeczki jedzenia, jak zje to fajnie, ale jak nie to nic się nie dzieje, dla niej cały czas najważniejsze jest Twoje mleko, nie potrzebuje jeszcze innego jedzonka, póki co ma się tylko z nim powolutku oswajać ![]() kaszka mleczna nestle. Ona jest rozpuszczalna. Pierwsze 2 miesiące rozpuszcza się 1 łyżkę stołową w przegotowanej wodzie (albo dodaje do zupek, mleka, jak kto woli). Ja wody daję na oko, tak żeby wyszła w miarę gęsta. Po 2 miesiącach przez kolejne 2 miesiące 2 łyżki stołowe dziennie Cytat:
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
oo przysżło moje cudeńko
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym chciała, żeby Marysia jadła jak Dorotka, ale w końcu dzieci są różne, nawet siostry
|
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja teściowa też mi jakieś uwagi robi czy nie za cienko ubrany jak do samochodu dwa kroki (też gruby kombinezon i przykryty kocem ) a sama ledwo przekroczymy próg rozbiera go "do rosołu" praktycznie po ostatniej wizycie to nawet dosłownie do rosołu :P
|
||
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Później cały czas był radosny, wręcz szalał podczas zabawy tak, że zastanawiałam się, co oni mu tam wstrzyknęli

.
mnie się aż płakac chce jak Jaś dostaje 2 razy zastrzyk ;(

), ale miałam ten problem przed ciążą. No i okazało się, że na wzmocnienie pleców w sumie niewiele jest skutecznych ćwiczeń, które można wykonywać w domu. W fitness-centrum za to znalazłam sporo urządzeń, z 7 różnych - jakie ustrojstwo do wiosłowania np ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za szybki powrót do zdrowia

w lutym premiera nowego fotelika słyszałyscie cos o nim, na razie celuje w ten własnie
poza tym ja jakoś nie bardzo chcę mu dawać tego typu rzeczy....