|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Witajcie!
U nas wszystko dobrze - mała rozrabia, nie spi za dnia (jak zawsze), jest zdrowa i bardzo absorbująca a ja mam sporo pracy i nie mam kiedy zasiąść przy kompie. Może na dniach już się trochę uspokoi to znajdę czas i na wizaz. Z cyckiem ciągle walczymy. Buziaki dla Was i dzieciaczków! |
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z krówkami i czekoladą nie da się przesadzić ![]() Cytat:
![]() Hehe z jednej strony ciekawość i postępy naszych dzieci są fajne, a z drugiej stają się coraz bardziej kłopotliwe. Cytat:
Lu bardzo szybko się rozwija. Codziennie jakieś nowe umiejętności.---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Oglądam ciuchy dla małej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękować ![]() tak się zastanawiam co do zdobywania tych umiejętności, niby teoria skoków rozwojowych jest nieco inna, ale zauważyłam, że przy każdym takim kamieniu milowym w rozwoju dzień wcześniej jest okropna maruda a w nocy źle śpi. Tak było i ostatnim razem, w dzień maruda straszna, noc była koszmarna, co i rusz pobudki z płaczem, a następnego dnia pojawiło się właśnie to wspinanie/wstawanie. Wcześniej to tylko ręką sięgała albo na coś bardzo niskiego wchodziła, ale wszystko cały czas na czworakach
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
aha mamka jeszcze jeden gadżet w wózku, spod podnóżka wyciaga sie taką siatkę która powoduje ze jak dziecko jest przykryte KOCYKIEM to kocyk nie spadnie, bo ta siatka go trzyma
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
I co Mandi, wybrałaś jakieś ciuszki?
|
#3067 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byliśmy dziś na szczepieniu. Mały płakał strasznie... całe szczęście, że następne kłucie dopiero za pół roku. Waży 7500 mój szczuplaczek i mierzy 72 cm mój wielkoludek Później cały czas był radosny, wręcz szalał podczas zabawy tak, że zastanawiałam się, co oni mu tam wstrzyknęli![]() Jutro jadę zbadać mocz, bo za tydzień mam wizytę u urologa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale super prezentuje się Jaś w nowej bryce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby przeszło jak najszybciej Cytat:
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Niet. Nic ciekawego nie widzę, znaczy jest dużo fajnych rzeczy, ale chyba dzisiaj skończy się na patrzeniu
|
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję eeee, niemożliwe!!! jak to tak, oglądać i nie kupić? to się nie godzi!! |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co tak pocichu chciałabym zeby te nasze chłopaki sie keidys spotkały oni są tacy podobni |
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj przebrałam ciuszki małej bo doszła nowa dostawa bodziaków i trzeba było zrobić miejsce, a ostatnio sporo z tych co mamy jakoś się skurczyło ![]() i podzieliłam co dla kumpeli do podesłania (urodziła niedawno) a co dla brata - dla niego odkładam te nie typowo dziewczyńskie aaa przyszły mi już te bodziaki h&m-owskie, używane ale w super stanie, to był dobry zakup
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jak by sekta zaproponowała jakieś zakupy to pewnie łatwiej byłoby mi podjąć decyzję
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i moja córcia waży 7400 g i mierzy 71 cm! . Rośnie jej trzeci ząbek i sama już siada. Trzymana pod paszki robi kroczki jakby chodziła i tak czasem "chodzi" po pokoju. Przekręca się z plecków na brzuszek i odwrotnie i coraz lepiej jej idzie raczkowanie. Mówi "ej", "mama" i "baba". Lubi sobie śpiewać "la la la" a czasem wychodzi jej "laj laj laj". Najbardziej lubi bawić się w "a ku ku". Jest coraz bardziej pocieszna Natomiast co u mnie - byłam przez 3 dni w szpitalu na badaniach. Mój lekarz mnie położył z powodu silnych mdłości... Rozstanie z dzieckiem było okropne... Pocieszał mnie fakt, że mąż doskonale sobie z nią radził sam w domu. Badania wyszły ok, więc wyszłam do domku. W sobotę zaczęłam 12 tc . 19 lutego idę na usg. Ciekawe jak moja druga kruszynka wygląda .Pozdrawiam Was wszystkie i dzieciaczki! |
|
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Malutkieju nas 650 g w 7 tygodni wow ![]() Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas w domu szpital, tż chory, moja mama pojechała do domu bardzo chora, ja jakoś się trzymam, ale jestem nafaszerowana pigułami, że aż mi niedobrze. I gdybym nie była u gin pare dni temu, to bym pomyślała, że jestem w ciąży, bo takie mam mdłości. Obawiam się, że to wina zmienionych tabletek anty, a może stresy ostatnich dni, choroba, sama nie wiem.... Muszę poobserwować. Pochwalę wam się, bo nie mogę tego trzymać w tajemnicy, a tak się cieszę - moja jedyna i najlepsza przyjaciółka jest w ciąży ! Tak bardzo pozazdrościła mi dziecka, że wzięli się do roboty, pół roku minęło i będzie bobas !
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wczoraj i dzisiaj dużo dzieciaczków miało szczepienia i było ważonych. Wagi oscylują w okolicach 7,5 kg, to czemu mój klocek waży 8,5? I to dziewczynka...
Dobrze, że są chłopaki od Sol, Olci i Wanilki.. Przynajmniej oni ważą więcej od mojej córci ![]() No właśnie, a na siłę nie będę kupować Tym bardziej, że oglądałam licytacje. Często za używki ludzie takie kwoty sobie życzą jak by nie wiadomo co to było...Bebe ostatnio myślałam o Was ![]() Szkoda, że tą ciążę znosisz gorzej. Współczuję rozstania z córcią. Dużo zdrówka i siły dla Was Gosia zdolniacha. Ładnie się rozwija
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-01-30 o 21:58 |
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu mieli się urodzić tego samego dnia![]() Cytat:
dla GosiCytat:
A Tobie życzę zdrówka
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje dla przyjaciółki
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia kobieto uważaj na siebie! Ja myślę, że organizm dobitnie Ci daje znać, że pora troszkę przystopować
Gratki dla przyjaciółki Mandi oj tak, ceny niektórych ciuszków są powalające! Co Ty się przejmujesz wagą małej? Luśka najstarsza ze wszystkich tu dzieci, a najmniejsza haha. Nie martwi mnie to, rośnie proporcjonalnie, a to najważniejsze Chociaż tak dziwnie jakoś jak jej ubieram cały czas ciuszki na 3-6 miesięcy ![]() Bebe gratki dla Gosi ![]() Szpitala i wymiotów współczuje
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
osatanio jak ją ważyłam też miała 8,5kg teraz rozszerzamy dietę też pewnie ma więcej już wszyscy mówią jaka ona okrągltka, no jest jest... ale co ja zrobię jak mam takie pożywne mleko![]() bebe, też o Was myślałam... dobrze że badania wyszły u Was ok, jejciu... nie wyobrażam sobie rozstania z mała teraz na 3 dni... |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam jeszcze dużo rzeczy w rozmiarze 3-6. Są takie na styk (przez to buszuję na all, bo muszę zaopatrzyć garderobę córci. A że nic nie kupiłam to jutro pójdę do sklepu).
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i Cytat:
. Na szczęście to tylko 3 dni a miało być więcej... Tego bym nie zniosła. Tym bardziej, że odwiedziny w szpitalu były całkowicie zakazane z powodu grypy...
|
||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałabym nic przeciwko żeby Sara przybierała wolniej, bo jednak już czuje jej ciężar, zwłaszcza jak wnosze ją na 3 piętro. Moje nogi mają wtedy lepszy wycisk niż z Chodakowską
|
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się cieszę, że moja nie jest aż taka ciężka ![]() O dobry pomysł. Jutro zajrzę do naszych książeczek. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-01-30 o 22:21 |
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wiecie co, właśnie sprawdziłam siatki centylowe i jeśli chodzi o stosunek wzrost-waga, to Lu jest, uwaga, powyżej 85 centyla!
Szok, ona przecież nie wygląda na grubaskaale baba w poradni wad i zaburzeń i tak by chciała, żeby Lu więcej przybierała
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-01-30 o 22:27 |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córa idzie łeb w łeb ze mną w książeczce zdrowia, ja byłam nawet ciut mniejsza, ale tylko ciut, bo kilka gramów. Wzrostowo również jesteśmy identiko
![]() Houserka, i jak kolejny etap rekrutacji ????? Sorry, że Ci nie pomogłam, ale tylko rzuciłam okiem dnia następnego, a to już chyba było po ptokach. Uważam na siebie, dbam ile mogę, ale ciężko Właśnie uczę się angielskiego, bo jutro pobudka skoro świt i lekcje. Jak dobrze, że piątek wooolnyyyyy.
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To przynajmniej w piątek odpocznij Dobra idę spać, dobrej nocy Kobietki. |
||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
no tego to akurat zrozumieć nie mogę, do wzrostu Lu może i można by się przyczepić, ale do wagi? Mieści się idealnie na 15 centylu, przybiera zgodnie z normami, a tej wiecznie mało...
Luśka się obudziła i ani myśli spać, buszuje w łóżeczku wydając z siebie dźwięki jaskiniowca, pięknie...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

co do wagi hmm wyszło 7700 tyle samo co miesiac temu.. tylko ze miesiec temu był w pampersie i body, no i zupelnie inne wagi i inne miejsca, wiec niezko porównywac, w kazdym razie widze ze przybrał, jednak pewnie niewiele

to co ja mam niepożywne?