|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
Arschen no tak, ja tez to rozumiem jak Ty
wiorki jako tluszcze tak jak oliwa jak zjesz oliwki nie jesz oliwy zjesz avokado nie jesz oliwy ej ogolnie wlasnie obejrzalam level 2 shreda masakra
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawde masakra?az sprawdze ![]()
![]() Edytowane przez Arschen Czas edycji: 2013-01-30 o 22:52 |
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jak mowisz Nooo, cardio sa wedlug mnie zabojcze te jak sie ma rece podparte i trzeba skakac ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- dobra nie dolujmy sie mamy jeszcze 7 dni level I
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
ja nie skacze, tylko przechodze krokami jak anita ;P nie daje rady jeszcze, melduje dzień drugi levelu 2
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
taki artykuł wynalazłam na temat shreda
TYTUŁ: 30 day shred (Schudnij w 30 dni) AUTORKA ĆWICZEŃ: Jilian Michaels "30 day shred" składa się z 3 poziomów. Programowo każdy z poziomów ma zająć 10 dni, ale jeśli ktoś ma słabszą formę może ciągnąć poziom 1 i 2 przez tyle dni ile uzna za stosowne. W tym programie ćwiczymy codziennie po około 30 minut (w tym jest już rozgrzewka i rozciąganie po treningu). "Schudnij w 30 dni" to trening obwodowy, czyli mniej więcej 3 minuty treningu siłowego (np. pompki, ćwiczenia ramion), 2 minuty cardio (np. bieg w miejscu, pajacyki, boksowanie powietrza), 1 minuta brzuszków (różne rodzaje) i podczas jednego treningu są 3 takie "obwody". Po skończeniu 30 dni można kontynuować poziom 3. Potrzebny sprzęt: hantle (ja przez kilka pierwszych dni nie miałam wcale, potem miałam 2kg i taki ciężar był dla mnie w sam raz - wcześniej nie ćwiczyłam ramion) oraz mata do ćwiczeń lub coś, co może ją zastąpić np. ręcznik, koc, czy po prostu dywan. Oprócz trenerki Jilian ćwiczą również 2 dziewczyny. jedna z nich (ta z prostymi włosami) pokazuje wersje dla początkujących, a druga (ta ciemnoskóra z kręconymi włosami) pokazuje wersje, dla tych, którzy są w niezłej formie. U mnie to wyglądało tak, że najpierw przez kilka dni robiłam wersje dla początkujących, a później starałam się robić te bardziej zaawansowane, niektóre ćwiczenia robiłam od razu zaawansowane, a przy innych nie byłam w stanie zrobić zaawansowanej wersji nawet pod koniec poziomu (np. pompki robiłam zawsze "damskie" na kolanach). Powiem szczeze ze nie wiem czy dam rady 2 Level Ale fakt zostało nam jeszcze 7dni Pocieszajmy sie ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam kokosow nie jadalam na diecie ale mysle ze jak od czasu do czasu zje sie wiorki i oliwe ez to waga nie stanie przeciez a co do shreda to ogladalam lvl 2 zanim zaczelysmy cwiczenia i nie wydaje mi sie duzo trudneijszy.mowie oczywiscie o podstawowej wersji heh jedyne cwiczenie ktore na pewno bedzie mi sprawialo problemy jak tu popmki to to prostowanie kolan gdy noga jest w gorze z przodu
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2013-01-30 o 23:17 |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- ja ogolnie cwiczenia na brzuch robie zaawansowana wersje ale innych nie daje rady ![]() ale mowie Wam, trening czyni mistrza patrzcie jak te dni szybko mijaja ![]() Cytat:
||
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parę lat temu, kiedy zaczynałam dietę, byłam na 1 Fazie i przyszła znajoma z winem. Ja zrobiłam sałatkę, dipy, pokroiłam surowe warzywa i było party. Każde z nas trojga (bo jeszcze konkubent) wypiło po kieliszku, ale nie robiłam z tego afery i nie zaczynałam diety od nowa ani nie przeprowadzałam następnego dnia głodówki (a i z takimi pomysłami spotkałam się na forach). I tak podczas 1 fazy zrzuciłam parę kg, i tak.
|
|
#879 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego shreda kochana, to staraj się robić przez jakiś czas co 2 dni może Małymi kroczkami do przodu No proszę Brawo !!!Moja współpracownica ma zakaz proponowania mi swoich pyszności, które regularnie przynosi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do II levelu shreda to nie oglądałam jeszcze... ![]() Mam się bać... ???Cytat:
Cytat:
Przez tydzień wyćwiczymy te nasze słabe mięśnie... No... przebrnęłam No to po kolei... Sorki, że już się wczoraj nie odezwałam i w ogóle ale jak mówiłam byłam w kinie, a potem jeszcze ćwiczyłam i tak wyszło ![]() Ważyłam się u mamy - jak mówiłam... i..... ![]() Schudłam min. 1,5 kg A minimum dlatego bo zważyłam się głupia po obiedzie no i nie na czczo... także TŻ stwierdził że 0,5kg powinnam jeszcze odjąć niby... ![]() I tak mało, nie ? Jak na 2tyg ??? ![]() Ale generalnie "zero" załamki i jedziemy dalej ![]() W kinie byliśmy na "Niemożliwe" - moja mama prawie cały film płakała, mi tez kilka razy się łezki zakręciły. Baaaa, nawet TŻ mówił że się wzruszał także film 10/10...O 22 robiłam shreda i myślałam, że z tymi zakwasami będzie gorzej, ale po rozgrzewce już ich prawie nie czułam... Rano tez o wiele lepiej w ogóle... Właśnie piję siemię lniane - mam nadzieję że po południu będę mogła usmażyć rybę na oliwie ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Dziewczyny czy ja mogę zjeść wątróbkę ...bo ja uwielbiam wątróbkę
|
||||||
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Kala jak na 2 tyg to w sam raz te 2kg sa
![]() Ja zaraz wstaje z wyrka trochę pochodzę żeby rozruszać mięśnie i robię shreda korzystjac ze będę sama w pokoju heh Ja to już bym chciała ten 2llvl bo zastanawiam się jak dam sobie z nim radę
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przed dietą częściej jadałam wątróbkę, teraz jadłam ją równo miesiąc temu (jechaliśmy na Sylwestra dokądś tam i zatrzymaliśmy się po drodze na obiad). Przedtem - nie pamiętam, rok temu? Generalnie nie jest to zdrowe, więc raz na dłuższą chwilę, jeśli już czujesz, że bardzo chcesz, to zjedz. Ale nie radziłabym tego robić w początkowych dniach diety.
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Kala, gratulacje
Ty na II czy na jedynce jesteś, bo zapomniałam. Mi się wydaje, że 1,5 kg w dwa tygodnie to bardzo ładnie i zdrowo, za szybko to też niedobrze dla organizmu. Ja do 2 levelu shreda nie zagladam i nie będę, aż go zacznę. Mi się też wydaje, że nie ma się co spinać i panikować z porcjami. Raz troszkę na plus, raz na minus. Ja smaruję delikatnie oliwą albo olejem patelnię i dopiero rozgrzewam. Ale chyba na oliwie nie powinno się smażyć? Mnie bardziej niepokoi Tłusty Czwartek za tydzień. U mnie w pracy to zawsze dzień pączkowego i faworkowego obżarstwa i nie ma odstępstwa, choć mam bardzo fajne koleżanki (i szczupłe). A może macie jakiś fajny przepis na odtłuszczone pączki i choć zbliżone w składzie do SB? Z chęcią wykonam
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olej kokosowy mam, ale jeszcze nie było okazji użyć. A co do pączków - ja bym się w to nie bawiła, bo sposób wykonania pączka jest całkowicie niezgody z zasadami diety i próby zrezygnowania z czegoś na rzecz czegoś innego sprawią, że wyjdzie ci coś całkiem innego. Jednego pączka można zjeść. Nawet w książkach kucharskich są przepisy z cukrem i białą mąką - z zastrzeżeniem, żeby nie zjadać więcej niż jedną porcję.
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Tłusty czwartek? Boże przez to odizolowanie to bym całkiem zapomniała heh to w środę albo już we wtorek czeka mnie robienie pączków u babci.chyba ja namowie by spróbowała przepis na pieczone też, zawsze to mniej tłuszczu będzie a tym samym ich żyły będą się mieć lepiej heh
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mówisz....
![]() Ja też się trochę pocieszam, że ćwiczę i może te mięśnie ważą więcej ![]() Tiaaaaaa... ![]() Cytat:
Ale wątróbka jest zdrowa przecież ! No ale tłusta też jest... ![]() Dobra, przeżyję bez ![]() Cytat:
No niby ładnie i zdrowo jest ale więcej fajnie by wyglądało ![]() Może to rzeczywiście te mięśnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znalazłam taki http://www.mojdietetyk.pl/cos_pyszne...ne-paczki.html
Ale jeszcze mam czas się zastanowić, czy będę miała czas i ochotę się babrać. Ja się urodziłam w Tłusty Czwartek, jestem skazana na pączki ![]() Mi się wydaje, że wątróbka nie jest zbyt zdrowa. To organ, który oczyszcza organizm z różnych szkodliwych substancji i chłonie je jak gąbka. W przypadku hodowli przemysłowej zwierząt, a nie takich z chowu ekologicznego, wątroba "zbiera" wszystkie antybiotyki, leki i różne substancje podawane zwierzętom, żeby bardzo szybko i zdrowo rosły. Pewnie raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale ja nie przepadam. |
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wspominajcie o tłustym czwartku Kocham Faforki mojej babci
naszczescie jestem w Uk wiec nawet ich nie zobacze ![]() ale za t tu maja duży wybór pączków z czekolada alkoholem kokosem itp mniaaaammmm! Ale Jesteśmy na SB i nam nie wolno Może za rokZjadłam omlecika poczekam godzinke i zabieram sie za shreda ![]() Zakwasy mam na udach dalej
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Arshen, podziwiam silną wolę.
Ja za siebie nie ręczę w czwartek. A co do zakwasów. Wczoraj wieczorem TŻ stwierdził, że Jillian swoją drogą, ale z nim też muszę poćwiczyć zapasy No to bierzemy się do roboty, a ja co chwilę: "tu nie naciskaj, zabierz rękę, bo mnie tu boli, ała, przesuń się". Oczywiście gracja emerytki. Komicznie to musiało wyglądać, boginią seksu to ja wczoraj wieczorem nie byłam Ale dziś znów trochę lepiej.
|
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ej ja to już wogole nie dodtykaj ała boli mnie uwazaj nie moge się ruszać Porażka jakaś Ja nawet jak ide siusiu to mnie wszystko boli jak siadam ![]() Porażka Mam nadzieje ze to przejdzie bo na dłuzsza mete jest to uciążliwe
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zło dopiero Wątróbka ma dużo żelaza przecież ![]() Cytat:
To ja tu w czwartek chyba cały dzień będę z Wami siedzieć żebyście mnie pilnowały
|
||
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze wlasnie sobie uswiadomilam ze o ile gosciu od pedagogiki mnie nie uwali w poniedzialek to spedze prawie 2 tyg w domu:O na babcinych obiadkach mmmm i caly czas w kuchni[z przerwami na nauke do matury i lezenie przed tv haha]i bede piec i gotowac najrozniejsze smakolyki dla rodzinki bo brakuje mi kombinowania w kuchni hehea co do watrobki to jest bardzo zdrowa bo ma latwoprzyswajalne zelazo,wit z grupy b,kwas foliowy,wit a ktora by sie przydala na moja slepote;p wit pp i inne zdrowe skladniki ale jednak jest bardzo tlusta i ma tez duzo cholesterolu wiec osoby otyle czy z wysokim poziomem chol.powinny jej unikac[wiec na dietce mozna sobie odpuscic ew zjesc raz na miesiac od swieta hehe]no i tak jak mowisz najlepiej jesc takie z pewnego zrodla[np od wujka z gospodarstwem heh]niestety nie wszyscy maja takie szczescie i wtedy ew moga jakies ekologiczne szukac. albo jesc te nie z kurczakow bo to glownie te zwierzaki sa tak faszerowane antybiotykami chyba co? jestem juz po shredzie.chyba wiecej nei bede cwiczyc rano bo mam zdecydowanie mniej sily.nawet rece przy boksowaniu mi wysiadaly;/ nie mowiac juz o tym ze cwiczenia wszystkie tylko po polowie robilam wlasciwie;/ eh no ale nic jutro bedzie lepiej. a co do zakwasow to ja na szczescie az tak jak wy to nei mam . co prawda czuje miesnie przy poruszaniu ale nic nie boli[poza odciskami na stopach ale to inna historia haha] ide robic sniadanie[bo glupia zapomnialam ze poza woda nic w ustach przed cwiczeniem nie mialam]hmmm brazowy ryz podgotowany w mleku z musem jablkowym i wiesniakiem polane odrobina soku z agawy?yes it is
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2013-01-31 o 11:19 |
||
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha
|
||
|
|
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wątróbke lubiee bardzo ale tylko smazona na oleju z duuuuużą ilością cebulkiiii i wegetyyy i do tego chlebek
![]() czyli odpada ![]() ej nie chce mi się nic Nie chce mi sie Shreda ała ![]() Patrzcie dziewczyny to jest dowód że lepiej sie mierzyć niż ważyć https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...90509951_n.jpg kala2505 Gratuluje tych 2 kg Każdy wynik jest dobry Nie możesz sie sugerować że ktoś schudł 4kg a ktoś 3kg ![]() Bardzo ładnie schudłaś Zdrowo Teraz tylko waż sie raz w tyg na czczo
![]() Edytowane przez Arschen Czas edycji: 2013-01-31 o 11:29 |
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sio, sio.... ![]() Ja jakbym w pracy mogła zrobić to bym zrobiła ale nie moge no...
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny pomysl na obiad w domu hah cos czuje ze mimo codziennych cwiczen to wroce i waga zeswiruje bo ma limit tylko do 130kg i nie ma ze nie chce;p shred to wyzwanie 30 dniowe wiec nei ma wymowek;p
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed chwilą Ewcia wstawiła na fejsa, nie ?Cytat:
Ja tam się cieszę Cytat:
|
|||
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
No przeciez wiem Zaraz ide robic
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja tam nie jem paczkow, i nie rozumiem jak ktos moze powiedziec, ze musi bo to tlusty czwartek?? Arschen te paczki tu w UK to tylko ladnie wygladaja ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- kala gratuluje spadku Cytat:
![]() w tym momencie one obie maja takie samo BMI a jaka roznica w wygladzie? szok
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
hehe grozisz mi;> ale dobrze dobrze rob tak dalej.nie no nei mam zamiaru szalec pop prostu bede jadla jak teraz czyli normalnie tyle ze domowe obiady a nie zupki z paczki czy jogurt na obiad haha
no i juz widze ze cwiczenia robia swoje w ndz sie zmierze i zobacze jak to wyglada i jak po 2 tyg wroce to porownam sobie jak to sie pozmienailo moze tez naprawie swojego orbiego i na nim troche pojezdze czasem[o ile przestanie skrzypic bo tak to nawet filmu nie slysze heh a bez tego to nuuuudy no coz tradycja heh chociaz ja tam nigdy nie wmuszalam w siebie paczkow jak nie mialam ochoty[albo jak bylam na diecie]zwlaszcza ze u mnei to paczki nei tylko na tlusty czwartek sie piecze ale i tak po prostu czasem babcia zrobi heh
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale nie mów ze ci nie smakują Nie które sa naprawde dobre
![]() np z greggs'a z budyniem albo w tesco pakowane po 5 sztuk czekoladowe i budyniowe ![]() Właśnie BMI to jakiś żart .Ostatnio patrzyłam i mi pokazało że mam idealną wage hę ciekawe
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Brawo !!!
???
także film 10/10...

kolejny pomysl na obiad w domu hah cos czuje ze mimo codziennych cwiczen to wroce i waga zeswiruje bo ma limit tylko do 130kg