Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 11:14   #4051
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Moja kumpela ma męża Krystiana i mówi na niego - Krystek, nawet fajnie
Mój brat ma na imię Krystian, mojej siostry tż ma na imię Krystian a 7 miesięcy temu urodziło im się dziecko i nazwali go Krystian Junior

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:17   #4052
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Dotkaaaa Skarbie... żelazko mi się grzeje
ZARTUJESZ???????? O JAAAAAAAAAAA..co musialo sie stac zeby Cie zmobilizowac!! Jestem z Ciebie dumna

Czyzby to co mnie? ze nie ma juz sniegu za oknem prawie Ja ide sprzatac i pewnie na prasowanie sie nie zabiore ale moze moze? bede sie laczyc w bólu prasowania z Toba

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
krystek spoko gorzej krychu? hahaha
Krychuuu podaj cegle?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój brat ma na imię Krystian, mojej siostry tż ma na imię Krystian a 7 miesięcy temu urodziło im się dziecko i nazwali go Krystian Junior
To tak jak moj Marcin mowi ze syn bedzie Marcin Junior ale nie ma szans ..

Magrosia tak sie zastanawiam czy umawiamy sie do fitnes platinium gdzies na wrzesien? hahahahah

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:17   #4053
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Krystian też mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Gdyby moja starsza siostra miała męża, a nie chłopaka z którym jest różnie, to nie zastanawiałabym się

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

mój daleki sąsiad miał konia Karina, więc to imię kojarzy mi się z koniem
każdy ma jakieś skojarzenia

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:18   #4054
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim mamuśkom!!!

Witam sie z rana i ja Wyspana,kremami p/rozstępom wysmarowana i zawitaminizowana
U mnie pada,wieje,masakra pogodowa Nawet człowiek z psami i dzieckiem na spacer sie dzis nie ruszy a hardkorami nie jestesmy
Biore sie za nadrabianie a potem w planach prasowanie (znów) białych swiezo upranych koszulek Tż-a ale tylko 10 sztuk więc ogarnę to
A po prasowanku rozbieram choinke ! Wczoraj nie dałam rady bo odwiedził nas Tż-a kuzyn z żoną i dziećmi -1r i 4 lata
Stary 2013-01-31, 11:19   #4055
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Krystian też mi się bardzo podoba

każdy ma jakieś skojarzenia
A mi sie Karina tez kojarzy z taka dziewczyna -chlopczyca co chodzila i kto sie krzywo popatrzyl to tylko bic sie chciala .. lol

Zuza

Razem
Stary 2013-01-31, 11:20   #4056
lachryma
Zakorzenienie

czy któraś z Was też nadmiernie kicha? Kurcze, od początku ciąży kicham prawie codziennie, po kilka razy Nie jestem ani przeziębiona, nigdy też nie byłam na nic uczulona. Nie mam pojęcia o co chodzi.
Stary 2013-01-31, 11:20   #4057
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Witam sie z rana i ja Wyspana,kremami p/rozstępom wysmarowana i zawitaminizowana
U mnie pada,wieje,masakra pogodowa Nawet człowiek z psami i dzieckiem na spacer sie dzis nie ruszy a hardkorami nie jestesmy
Biore sie za nadrabianie a potem w planach prasowanie (znów) białych swiezo upranych koszulek Tż-a ale tylko 10 sztuk więc ogarnę to
A po prasowanku rozbieram choinke ! Wczoraj nie dałam rady bo odwiedził nas Tż-a kuzyn z żoną i dziećmi -1r i 4 lata
Wsumie jakby nie patrzec to nasze pranie z Margosia tez jest "swieze" hahahah lezy tylko miesiac i czeka na mobilizacje hahahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-01-31, 11:22   #4058
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
czy któraś z Was też nadmiernie kicha? Kurcze, od początku ciąży kicham prawie codziennie, po kilka razy Nie jestem ani przeziębiona, nigdy też nie byłam na nic uczulona. Nie mam pojęcia o co chodzi.
też tak mam

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:22   #4059
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ja, ja to samo niedawno pisałam na forum mam identycznie jak ty

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:22   #4060
d0tkaaa
Zakorzenienie

Wiedzialam ze jak zasiade na wizaz to przepadne a juz prawie 12 .. IDE ! bede pozniej hihih

Zuza

Razem
Stary 2013-01-31, 11:26   #4061
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja, ja to samo niedawno pisałam na forum mam identycznie jak ty
Cytat:
Napisane przez madi82
też tak mam
ciekawe o co może chodzić?
Stary 2013-01-31, 11:27   #4062
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A mi sie Karina tez kojarzy z taka dziewczyna -chlopczyca co chodzila i kto sie krzywo popatrzyl to tylko bic sie chciala .. lol
skąd wy te spojrzenia bierzecie ja nigdy nie znałam żadnej Kariny więc skojarzeń nie mam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:31   #4063
Anulka_p
Zakorzenienie

Zabieram się za sprzątanie. Nie gnajcie, bo was później nie nadrobię. Do za jakiś czas

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
skąd wy te spojrzenia bierzecie ja nigdy nie znałam żadnej Kariny więc skojarzeń nie mam
Mnie się tak Karina też nie kojarzy, ale może dlatego, że ja znam. Nie jest chłopczycą. Wariatka, dusza towarzystwa, ale nie taka która na podwórku bić się chciała
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:32   #4064
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzień dobry

Ostatnio mnie nie było więc nawet nie próbuję Was nadrobić, bo to jest fizycznie niemożliwe

Trochę się u mnie ostatnio działo i dlatego mnie nie było, ale już grzecznie wracam z powrotem, bo mi smutno było bez Was

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:34   #4065
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy Wam tez juz sie unosi pepek do gory> tzn czy brzuszek juz jest zaokraglony od pepka? bo dzis zrobilam sobie foto i widze, ze brzuch mam okragly, a nie jak ostatnio tylko pod pepkiem ;p w ogole czemu nie dodajecie fotek??? ;p

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:34   #4066
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
ZARTUJESZ???????? O JAAAAAAAAAAA..co musialo sie stac zeby Cie zmobilizowac!! Jestem z Ciebie dumna

Magrosia tak sie zastanawiam czy umawiamy sie do fitnes platinium gdzies na wrzesien? hahahahah
Mam księdza dziś i muszę wyprasować obrus, bo teściowa dała nam pognieciony

To już machnę wszystko

E ja i fitnes? Padłabym po 3 pierwszych minutach
Ale już okna wymieniają^^
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zabieram się za sprzątanie. Nie gnajcie, bo was później nie nadrobię. Do za jakiś czas
Teraz wszystkie sprzątają więc będzie spokój na forum

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:39   #4067
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzięki, od razu większa motywacja do pisania Jak będziecie miały jakieś tematy do opracowania to piszcie

Pytaj, pytaj, po to też tu jestem
Jeżeli chodzi o Karową, to 2 lata temu tam praktykowałam i znieczulenie było płatne. Nie wiem jak jest w tej chwili, ale na pewno nie było podziału płatne/refunfowane. Ja chciałabym rodzić na Karowej, bo znam tam zespół, ale zobaczymy, mój ginekolog nie przepada z a tym szpitalem. Pracował w bielańskim i pewnie tam mnie będzie kierował. Czas pokaże Bródnowski mam 10 min. piechotą od domu, ale tutaj nie chcę :P

Mnie też zsypuje, przede wszystkim na brodzie, żuchwie i pod nosem, ale nie wiem, czy w okolicach spodziewanych miesiączek bo miałam nieregularne :P A mnie ciągnie na słodkie i kwaśne, ew. nabiał. Mięso może nie istnieć. Ale jak jem, to mnie nie odrzuca
Ok pomysle i moze jakis temat wymysle
A co do wysypów to mam i to wlasnie w okresie spodziewanych miesiaczek.Czasem cos na twarzy,na plecach No i Tz mowi ze w tym czasie jestem bardziej nerwowa,drazliwa...
Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Witam nie moge spać od 4 to weszłam zeby Was poczytać bo wieczorem nie miałam neta i patrze a tu 20 stron dopiero skonczyłam Wczoraj poślizgnełam sie i spadłam ze schodów ale jakos bezwłanie leciałam ze nic nie poczułam i tylko pare schodów i naszczęście w brzuchu nic nie poczułam w pn mam wizyte mam nadzieje ze wszystko bedzie w porządku to już mój drugi upadek w ciąży pierwszy miałam w 7 tygodniu i odrazu w ten sam dzien poszlam do lekarza i powiedział mi że jak sie na pupe upada to dziecku nie musi sie nic stac bo wody go chronią mam nadzieje ze tym razem tez nic mu sie nie stało bo nie wybaczyłabym sobie tego
Ojejku ,zeby tylko nic maluszkowi nie było.Ja boje sie nawet na drabinke wspinac jak czasem wycieram lodówke u góry...Trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
witam drogie mamuśki dwupaczki

dzisiaj kończe kolejny tydzień wg Was to juz 19 a niedawno był 10.
jeszcze tydzien i poleci z górki

nie chce jeszcze sie chwalić ale od wczoraj chyba czuje ruchy tzn teraz właśnie czuje takie coś dziwnego i wczoraj było to samo, myslalam ze to moje jelita ale chyba to maluch daje o sobie znac - mam nadzieje, bo już si ebałam że to bedzie leniuch jak jego tatuś [COLOR="Silver"]

.
Ja rozmawiałam wczoraj z dzieckiem ale nie chciało gadac,nic dalej nie czuje :/ co za uparciuch....
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
i ja się Witam, ale dziś w złym stanie
od rana biegunka i wymioty, nie wiem czy się strułam czy to po kapuśniaku, całą noc mi w brzuchu buzowało a rano to myślałam że skrętu kiszek dostanęoj...
Może mój organizm tak się chce wypróżnić bo odkąd jestem w ciąży nie mogę się normalnie załatwić, mam zaparcia, a przed ciaża było ok nawet po 2 razy dziennie...
Mój gin mowil ze jkabym miala z tym problem to poleca stosowanie czopkow glicerolowych .
Cytat:
Jej... chyba kazda z nas by skorzystała, gdyby miała możliwość podglądu na żywo Że jeszcze nie wymyślili mini usg do użytku domowego

A pierwszą poważna rozmowę wychowawczą mamy już za sobą
Niedługo Dzidziol zacznie ładnie słyszeć i rozróżniać dźwięki i będzie mu mamusia czytała bajki

Będziemy trzymać kciuki, żeby pokazało
Ale by sie ładną kaske ustukało na handlu domowym usg

Czytałam ze ok 19 tc dziecko juz słyszy bicie serducha matki i jej głos My juz gadamy z brzucholem
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Na początek przekażę Wam wieści z wczorajszej wizyty, a później się zabiorę do czytania.

Więc wczorajsza wizyta udana, wszystko OK.
Szok mnie spotkał już przy wadze, wg tej u gina to przytyłam 4,3 kg!!! w 4 tygodnie. Jednak ważyłam się w ubraniach, i po obiedzie, więc uznałam te pomiary za nieprawdziwe. Moje pomiary poranne wydają mi się bardziej miarodajne i wg nich przytyłam 2,6 kg i tym się pocieszam

Następny etap - samolocik, trochę mnie zestresował, bo byłam z TŻ pierwszy raz podczas takiego badania i jeszcze akurat wczoraj gin wymyślił pobieranie cytologi, ale na szczęście TŻ stał za parawanem więc nic nie widział. Mimo to wypieków lekkich dostałam Gin mi powiedzial ze mam wysoko macicę, ale to nic nieprawidłowego, dno mam już lekko powyżej pępka, ale mówił, że po prostu taka już moja uroda.. i że przez to UWAGA - Mam duży brzuch !! A ja cały czas myślałam, że mam mały brzucholek w stosunku do zaawansowania ciąży. Szyjka w porządku, tak że wszystko ok.

USG - ostatni etap i najbardziej ekscytujący, już przez chwilę się zmartwiłam, że mi USG nie zrobi bo mi kazał się po badaniu na fotelu ubrać. Ale jak już się ubrałam to zaprosił na leżankę, bo już się miałam dopominać No i tak... Dzidziolek nie był zbyt aktywny, trzeba było do niego stukać, aby się obracał, ale ogólnie ładnie się zaprezentował. Pierwsze co pokazał to to co ma między nóżkami, i widok był bardzo wyraźny, lekarz jeszcze specjalnie przełączył tryb usg na przepływy, żeby pokazać że to nie jest pępowina, tylko narząd więc już potwierdzone:
na 100% będzie to CHŁOPCZYK, imię ustalone -Tymoteuszek
Widzieliśmy też jak macha nam rączką i zasłaniał nią twarzyczkę. I mamy foto twarzyczki, ale wygląda na nim jak mały obcy.
Wg pomiarów jest mniejszy niż wg OM, termin porodu wychodzi wg usg 6.07.2013 i jest dzień później niż wg OM, tak że właściwie terminy się pokrywają.
Obwód główki 14,63 cm, obwód brzuszka 11,53 cm, długość kości udowej 2,4 cm. Długości ciałka nie dało sie już zmierzyć, ale waży w przybliżeniu 187 gram. Ułożenie miednicowe, czyli główką u góry. Łożysko ściana tylna, 0 stopień.

Następna wizyta - badanie połówkowe 27.02.2012, wychodzi w 22tc. Badania zlecił mi tylko morfologia + mocz, powiedział, że następne będzie HBs + glukoza.

To tyle z mojej relacji, dziękuję za uwagę
Ale fajnieee -chłopiec
Cytat:
Ja gdzieś czytałam, ze jest to niemożliwe
Jest też coś takiego jak świadkowie chrztu, ale to chyba dotyczy bardziej niewierzących, rozwodników itp., ale nie zagłębiałam się w te tematy
Nie przejdzie taka opcja ...
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
czy ktos jest z lublina lub okolic ?
JA JESTEM
Cytat:
jedno okno umyte, drugie za pół godziny (wkońću nie moge sie przemeczac :P )
a tata do mnie "iwona a kto ci pozwolił okna myc? "
Ja czekam az wiosna natchnie mnie
Cytat:
Wsumie jakby nie patrzec to nasze pranie z Margosia tez jest "swieze" hahahah lezy tylko miesiac i czeka na mobilizacje hahahaha
Cobyście do wiosny zdążyły

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Mam księdza dziś i muszę wyprasować obrus, bo teściowa dała nam pognieciony
Ech;/ i jeszcze skazuje ciężąrną na prasowanie
Stary 2013-01-31, 11:43   #4068
ona8686
Zakorzenienie

I witam równiez nowe mamusie

Z samego rana wysadziłam korki, ale tylko w dwóch pomnieszczeniach także reszta jest działajaca, Tż naprawi jak wróci potem polazłam na badania do ośrodka, pierwszy raz nie czekałam w kolejce

Mówiłyście o lekarzach na NFZ, u mnie w przychodni jest lekarz, ale bierze za wizyte 60 zł. Może i to nie duzo, ale i tak aparatury USG nie ma takze wole isc prywatnie i dpołacic 40 zł, chociaz na USG tez musze isc gdzie indziej cóz wole to niz dojezdzac, to szpitala, gdzie z bolesnymi bólami podbrzusza zostałam bardzo źle potraktowana, lekarz nawet nie wstał od komputera i powiedział,. że badania moze i tak zrobic dopiero rano

Cytat:
no lekarz mowil ze moze góra na 3 tygodnie wystawic, aż namiesiac masz? pierwsze slysze
tez wystawia na miesiac, od jednej wizyty do drugiej

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Na początek przekażę Wam wieści z wczorajszej wizyty, a później się zabiorę do czytania.

Więc wczorajsza wizyta udana, wszystko OK.
Szok mnie spotkał już przy wadze, wg tej u gina to przytyłam 4,3 kg!!! w 4 tygodnie. Jednak ważyłam się w ubraniach, i po obiedzie, więc uznałam te pomiary za nieprawdziwe. Moje pomiary poranne wydają mi się bardziej miarodajne i wg nich przytyłam 2,6 kg i tym się pocieszam

Następny etap - samolocik, trochę mnie zestresował, bo byłam z TŻ pierwszy raz podczas takiego badania i jeszcze akurat wczoraj gin wymyślił pobieranie cytologi, ale na szczęście TŻ stał za parawanem więc nic nie widział. Mimo to wypieków lekkich dostałam Gin mi powiedzial ze mam wysoko macicę, ale to nic nieprawidłowego, dno mam już lekko powyżej pępka, ale mówił, że po prostu taka już moja uroda.. i że przez to UWAGA - Mam duży brzuch !! A ja cały czas myślałam, że mam mały brzucholek w stosunku do zaawansowania ciąży. Szyjka w porządku, tak że wszystko ok.

USG - ostatni etap i najbardziej ekscytujący, już przez chwilę się zmartwiłam, że mi USG nie zrobi bo mi kazał się po badaniu na fotelu ubrać. Ale jak już się ubrałam to zaprosił na leżankę, bo już się miałam dopominać No i tak... Dzidziolek nie był zbyt aktywny, trzeba było do niego stukać, aby się obracał, ale ogólnie ładnie się zaprezentował. Pierwsze co pokazał to to co ma między nóżkami, i widok był bardzo wyraźny, lekarz jeszcze specjalnie przełączył tryb usg na przepływy, żeby pokazać że to nie jest pępowina, tylko narząd więc już potwierdzone:
na 100% będzie to CHŁOPCZYK, imię ustalone -Tymoteuszek
Widzieliśmy też jak macha nam rączką i zasłaniał nią twarzyczkę. I mamy foto twarzyczki, ale wygląda na nim jak mały obcy.
Wg pomiarów jest mniejszy niż wg OM, termin porodu wychodzi wg usg 6.07.2013 i jest dzień później niż wg OM, tak że właściwie terminy się pokrywają.
Obwód główki 14,63 cm, obwód brzuszka 11,53 cm, długość kości udowej 2,4 cm. Długości ciałka nie dało sie już zmierzyć, ale waży w przybliżeniu 187 gram. Ułożenie miednicowe, czyli główką u góry. Łożysko ściana tylna, 0 stopień.

Następna wizyta - badanie połówkowe 27.02.2012, wychodzi w 22tc. Badania zlecił mi tylko morfologia + mocz, powiedział, że następne będzie HBs + glukoza.

To tyle z mojej relacji, dziękuję za uwagę
gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Uporałam się wczoraj z Garderobą 2 wory ciuchów poszły out

Witam wszystkie Nowe Ujawnione Mamuśki
Ja tam bym nie mogła sie pozbyc swoich ciuchów, zawsze je gdzies upchne, przewaznie teraz u mamy leza i czekaja az je moze jeszcze kiedys ubiore

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:46   #4069
lachryma
Zakorzenienie

a ja tam nie prasuję i sprzątam też mniej- jestem w końcu na l4; nie wolno mi się męczyć
Stary 2013-01-31, 11:47   #4070
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy Wam tez juz sie unosi pepek do gory> tzn czy brzuszek juz jest zaokraglony od pepka? bo dzis zrobilam sobie foto i widze, ze brzuch mam okragly, a nie jak ostatnio tylko pod pepkiem ;p w ogole czemu nie dodajecie fotek??? ;p
Bo mi brzuch nie rośnie...

Cytat:
Czytałam ze ok 19 tc dziecko juz słyszy bicie serducha matki i jej głos My juz gadamy z brzucholem

Ech;/ i jeszcze skazuje ciężąrną na prasowanie
Niby coś słyszy, ale nie rozróżnia głosów dźwięków... Wszystko dochodzi takie przytłumione... I dopiero około 24t zaczyna rozróżniać głos mamy od innych głosów
Tak przynajmniej gin tłumaczyła

Ale też mi się zdarza do Brzucha mówić

A co do prasowania, to teściowa twierdzi, ze nie lubi prasować, choć prasuje nawet majtki
Ja jak znam siebie to wyprasuje wszystko poza obrusem

Mały
Stary 2013-01-31, 11:50   #4071
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
A co do prasowania, to teściowa twierdzi, ze nie lubi prasować, choć prasuje nawet majtki
o nieee prasowanie majtek? w sumie ja z moimi stringami bym miała mało roboty
Stary 2013-01-31, 11:54   #4072
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Mówiłyście o lekarzach na NFZ, u mnie w przychodni jest lekarz, ale bierze za wizyte 60 zł. Może i to nie duzo, ale i tak aparatury USG nie ma takze wole isc prywatnie i dpołacic 40 zł, chociaz na USG tez musze isc gdzie indziej cóz wole to niz dojezdzac, to szpitala, gdzie z bolesnymi bólami podbrzusza zostałam bardzo źle potraktowana, lekarz nawet nie wstał od komputera i powiedział,. że badania moze i tak zrobic dopiero rano

Krew mnie zalewa jka czytam o takim podejsciu lekarzy
Ksiądz podczas kolędy też rzucił tekstem ze go krew zalewa jak słucha kolędując historii o tym jak traktowani czasem są pacjenci.
Aaaa i zapomniałam...Ksiądz proboszcz kazał mi obiecac ze jak bede miec w ciąży jakiś problem,pytania,bede potrzebowac porady,konsultacji to zebym nie wahała sie przyjsc do neigo po mszy to umowi mnie ze swoją kolezanką ginekologiem ktora pracuje w szpitalu Podobno mowila mu ze jakby ktos potrzebowal pomocy to moze na nią liczyc.Miłe z jego strony
Cytat:
Bo mi brzuch nie rośnie...

Niby coś słyszy, ale nie rozróżnia głosów dźwięków... Wszystko dochodzi takie przytłumione... I dopiero około 24t zaczyna rozróżniać głos mamy od innych głosów
Tak przynajmniej gin tłumaczyła

Ale też mi się zdarza do Brzucha mówić

Ja jak znam siebie to wyprasuje wszystko poza obrusem
Stary 2013-01-31, 11:58   #4073
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Haha mój to zaczyna się zaokrągać zaraz pod biustem i jest taki zaokrąglony cały brzuch jakbym za dużo jadła. I nawet lekarz wczoraj potwierdził, że brzuch duży i dlatego ze macica jest wysoko. Tymoteuszek ma głowę na wysokości mojego pępka, mimo, że to dopiero 19tc.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:00   #4074
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

pokaz fotki brzuszka

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-01-31, 12:02   #4075
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
p.s. czy kogoś boli kość łonowa tam na dole? Bo mnie wczoraj coś tam bolało i sie wystraszyłam...
Mnie pobolewa, ale ostatnio to i cały kregosłup zaczyna mnie bolec

Cytat:
My wczoraj z TZ mielismy podejscie do imion no i tak czytalam wszystkie pokolei i narazie co nam sie razem podoba to jest Krystian .. Podobal nam sie jeszcze Emil ale jak przeczytalismy charakterystyke to mi sie odechcialo ,zreszta jak jak chyba Ewusia mi tu charakterystyke Leny powiedziala to tez sie waham hahaha.. ale wkoncu stwierdzilismy ze jak dzidzius sie ujawni to bedziemy myslec dalej

A wogole to witam sie w 17tygodniu ) (15)

Krystianek chrześniak tak ma na imie, kochany chłopczyk, cudny przytulas ale cóz odziedziczył to po chrzestnej

U nas z chrzestnymi problemu nie bedzie, beda to swiadkowie na naszym ślubie, brat Tż, i moja siostra, ale mam nadzieje, ze dziecko nie weźmie z niej przykładu bo zostane siwa predzej niz mysle

Franuś
Stary 2013-01-31, 12:03   #4076
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
o nieee prasowanie majtek? w sumie ja z moimi stringami bym miała mało roboty

Mały
Stary 2013-01-31, 12:11   #4077
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Ach choinka, moja jakos nie chce sie rozebrac, na sobote jestem na nia nastawiona, ale ona tak łądnie komponuje sie z otoczeniem

Cytat:
Krew mnie zalewa jka czytam o takim podejsciu lekarzy
Ksiądz podczas kolędy też rzucił tekstem ze go krew zalewa jak słucha kolędując historii o tym jak traktowani czasem są pacjenci.
Aaaa i zapomniałam...Ksiądz proboszcz kazał mi obiecac ze jak bede miec w ciąży jakiś problem,pytania,bede potrzebowac porady,konsultacji to zebym nie wahała sie przyjsc do neigo po mszy to umowi mnie ze swoją kolezanką ginekologiem ktora pracuje w szpitalu Podobno mowila mu ze jakby ktos potrzebowal pomocy to moze na nią liczyc.Miłe z jego strony

Bardzo miło z jego strony, rzadko juz spotuyka sie takich księzy

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
A gdzie zdjecie brzuszka?

Jak mi sie uda zgrac to wstawie swój

Franuś
Stary 2013-01-31, 12:13   #4078
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tam nie prasuję i sprzątam też mniej- jestem w końcu na l4; nie wolno mi się męczyć
O i to jest podejście
Ja już sobie odkurzyłam, starłam kurze. Teraz zabieram się za mycie podłóg , a później zrobię sobie przerwę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:13   #4079
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja sie tak nie bawie, juz 2 razy wstawiałam zdjecia brzuszka mojego, wiec teraz czekam na Wasze :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-01-31, 12:17   #4080
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie pobolewa, ale ostatnio to i cały kregosłup zaczyna mnie bolec

U nas z chrzestnymi problemu nie bedzie, beda to swiadkowie na naszym ślubie, brat Tż, i moja siostra, ale mam nadzieje, ze dziecko nie weźmie z niej przykładu bo zostane siwa predzej niz mysle
Mnie tak kręgosłup boli ze poprasuje kilka sztuk i musze sobie klapnąć.A w kościele ostatnio ledwo co msze wystałam bo za pozno wyjechałam.
Cytat:
Ach choinka, moja jakos nie chce sie rozebrac, na sobote jestem na nia nastawiona, ale ona tak łądnie komponuje sie z otoczeniem

Bardzo miło z jego strony, rzadko juz spotuyka sie takich księzy[COLOR="Silver"]
j
Mnie tez szkoda choinki rozbierac ale coz...Tż mnie meczy i mam dzis czas do 19

Jestem właśnie mile zaskoczona księdzem.Spoko gość

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości