Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 11:38   #1801
Pulcia_
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
nie ogladam bo nie chce sie denerwować
jednak poza biedą i brakiem pracy w młodym pokoleniu dodałabym jeszcze po prostu mieszkanie z rodzicami po to by im pomagać. Kurcze moi rodzice mają po 50 lat. To jeszcze nie tak dużo ale w wielu sprawach już się gubią. Często nie są w stanie odczytać drobnego druczku, nie potrafią załatwić nic przez internet- czasem jest to jedyna możliwa droga(np. zgłoszenie szkody u ubezpieczyciela) itd.
Wiesz mam podobnie, moi rodzice mają po 60 lat i internet czy komputer to dla nich czarna magia. Często jest tak, że to ja kupuję im w niecie różne rzeczy , których nie mogą dostać w normalnym sklepie a sprzedawca w ogóle nawet nie zaproponuje, że może coś takiego zrobić.

Dobra dziewoje chwale się
Wczoraj byłam na rozmowie w sprawie tego stażu, także jestem tam pierwsza na liście bo poleciła mnie moja koleżanka, która tam pracuje a oni będą potrzebować kogoś do pomocy bo żona właściciela jest w ciąży i nie będzie mogła już pracować a potem małe dziecko i w gl.
Ogólnie pracowałabym tam bez żadnej taryfy ulgowej czyli wykonywałabym normalne obowiązki co moja koleżanka a pieniądze płaciłby PUP. Teraz tylko czekam aż będzie ogłoszenie o naborze wniosków. Cieszę się niezmiernie , mimo że kasa wiecie jaka jest ze stażu ale mogłabym trenować angielski w praktyce bo byłabym spedytorką a tam angielski jest potrzebny. Do pracy miałabym 11 km , więc kawałeczek a dodatkowo byłabym obok koleżanki i jak coś ona by mi pomagała ogarnąć to wszystko także no stres.
Dodatkowo dziś zadzwoniła do mnie babka z przeciwległego lumpeksu w którym ostatnio pracowałam i jutro idę na zastępstwo za jej pracownicę bo wyjechała... nie wiem na ile dni ale nawet kilka by mi się przydało bo kasa wpadnie i nie będę musiała wyciągać z oszczędności takżę jest ok jak narazie
Stary 2013-01-31, 11:50   #1802
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Nie sprawdzałam wczoraj poczty wieczorem, dopiero teraz a tam taki mail.

"Dziękuje za złożone CV
Proszę o informację gdzie obecnie Pani mieszka , nasza oferta dotyczy Rzeszowa .
Możemy się spotkać na rozmowie jutro w Iwoniczu Zdroju w Pensjonacie Amelia ok godziny 13.00
Rozmowa dotyczyłaby Rzeszowa
Proszę do ewentualnej korespondencji zamieszczać tego e-mail oraz CV
Pozdrawiam
Krzysztof "

Pracodawców teraz na telefony nie stać. Po drugie aplikowałam na stanowisko specjalista ds. zamówień publicznych, szkoleń miasto Rzeszów. Więc czemu rozmowa jest w pensjonacie w Iwoniczu Zdroju, podejrzane to wszystko. CV moje ma , wiec na co drugi raz mam CV wysyłać. Po drugie ode mnie nawet jak sprawdzałam teraz stronie PKS, nie jadą autobusy w kierunku Iwonicza. Nie miałabym nawet na rozmowę czym dojechać. Jak praca ma być Rzeszowie, to nie rozumiem, czemu rozmowa w tak odległym miejscu jak Iwonicz, w kierunku całkiem przeciwnym jak Rzeszów. Iwonicz nie jest nawet po drodze jak na Rzeszów. No i podpis w mailu Krzysztof, brak nazwy firmy. W ogłoszeniu na pracuj.pl , które wczoraj się pojawiło pisało dla naszego klienta poszukujemy specjalisty ds. zamówień publicznych i tyle. Nie było nazwy firmy podanej. I ta odp tak szybko, już dziś, a dopiero wczoraj wysłałam CV. Martwi mnie miejsce spotkania pensjonat. Sama chyba bałabym się pojechać. Czemu na takie stanowisko jak ds. zamówień publicznych, szkoleń rozmowa jest w Iwoniczu w pensjonacie. Rozumiem, gdyby rozmowa była w jakiejś firmie w Iwoniczu, która otwiera oddział w Rzeszowie. Ale pensjonat. Wyśle , tylko może odp , gdzie mieszkam i tyle. CV drugi raz wysyłać nie będę. Co wy o tym sądzicie. ?
Po drugie do Iwonicza nie miałabym jak się na rozmowę bezpośrednio dostać. Chyba, że bym z przesiadkami jechała kilkoma autobusami. Najpierw do jednego miasta, a potem z tego jak by było połączenie dopiero do Iwonicza. Tylko czemu pensjonat.
W pierwszej wersji, którą wrzuciłaś było wyraźnie napisane ze prowadzą tam rekrutację dla innej firmy wiec to odpowiedź na Twoje pytanie, trzeba czytać ze zrozumieniem. Nie wiem czemu edytowałaś wiadomość? Dlatego, że Twoja wypowiedź nie miałaby sensu?
Jak pracodawca szuka przez pośrednika, to najpierw masz rozmowę z pośrednikiem, który potem wybranych kandydatów podsyła pracodawcy, za to dostają kase.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Pulcia_ Pokaż wiadomość
Wiesz mam podobnie, moi rodzice mają po 60 lat i internet czy komputer to dla nich czarna magia. Często jest tak, że to ja kupuję im w niecie różne rzeczy , których nie mogą dostać w normalnym sklepie a sprzedawca w ogóle nawet nie zaproponuje, że może coś takiego zrobić.

Wczoraj byłam na rozmowie w sprawie tego stażu, także jestem tam pierwsza na liście bo poleciła mnie moja koleżanka, która tam pracuje a oni będą potrzebować kogoś do pomocy bo żona właściciela jest w ciąży i nie będzie mogła już pracować a potem małe dziecko i w gl.
Ogólnie pracowałabym tam bez żadnej taryfy ulgowej czyli wykonywałabym normalne obowiązki co moja koleżanka a pieniądze płaciłby PUP. Teraz tylko czekam aż będzie ogłoszenie o naborze wniosków. Cieszę się niezmiernie , mimo że kasa wiecie jaka jest ze stażu ale mogłabym trenować angielski w praktyce bo byłabym spedytorką a tam angielski jest potrzebny. Do pracy miałabym 11 km , więc kawałeczek a dodatkowo byłabym obok koleżanki i jak coś ona by mi pomagała ogarnąć to wszystko także no stres.
Dodatkowo dziś zadzwoniła do mnie babka z przeciwległego lumpeksu w którym ostatnio pracowałam i jutro idę na zastępstwo za jej pracownicę bo wyjechała... nie wiem na ile dni ale nawet kilka by mi się przydało bo kasa wpadnie i nie będę musiała wyciągać z oszczędności takżę jest ok jak narazie
Super, to oby szybko przyjmowali wnioski. Fajna praca, możesz też dobyć doświadczenie i potem szukać w tej branży. Ja tez bym chętnie poszła na jakieś zastępstwo, żeby coś wpadło, bo kasa na razie tylko ubywa z konta.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:52   #1803
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kayra Pokaż wiadomość
W pierwszej wersji, którą wrzuciłaś było wyraźnie napisane ze prowadzą tam rekrutację dla innej firmy wiec to odpowiedź na Twoje pytanie, trzeba czytać ze zrozumieniem. Nie wiem czemu edytowałaś wiadomość? Dlatego, że Twoja wypowiedź nie miałaby sensu?
Jak pracodawca szuka przez pośrednika, to najpierw masz rozmowę z pośrednikiem, który potem wybranych kandydatów podsyła pracodawcy, za to dostają kase.
Bo po sprawdzeniu maila na necie,wpisaniu go w google, wychodzi, że mail z którego do mnie pisał, jest mailem jakieś firmy z Rzeszowa, nie znanej mi wogóle, a nie pośrednika z Iwonicza. Więc czemu chce się spotkać w Iwoniczu w pensjonacie, skoro firma mieści się w Rzeszowie ?
Nie podejrzane było by dla ciebie miejsce spotkania pensjonat. Pensjonat chyba firmą pośrednicząca nie jest. I to jeszcze w tak odległym miejscu od Rzeszowa. Każda firma nawet pośrednicząca ma jakąś swoją siedzibę.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-31 o 11:56
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:01   #1804
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Bo po sprawdzeniu maila na necie,wpisaniu go w google, wychodzi, że mail z którego do mnie pisał, jest mailem jakieś firmy z Rzeszowa, nie znanej mi wogóle, a nie pośrednika z Iwonicza. Więc czemu chce się spotkać w Iwoniczu w pensjonacie, skoro firma mieści się w Rzeszowie ?
Nie podejrzane było by dla ciebie miejsce spotkania pensjonat. Pensjonat chyba firmą pośrednicząca nie jest. I to jeszcze w tak odległym miejscu od Rzeszowa. Każda firma nawet pośrednicząca ma jakąś swoją siedzibę.
Moze ta firma to właśnie agencja pośrednictwa. Tak jak Ci juz pisała, napisali przecież że prowadzą tam rekrutację dla innej firmy, wiec naprawde wynika z tego, że to agencja. Widać rekrutują na większym terenie niż tylko Rzeszów, co według mnie nie jest niczym dziwnym. A nie spotkałaś się z rekrutacjami w kawiarniach, lub hotelach? Ja osobiście tak. Rekrutacje niekoniecznie są prowadzone w siedzibie firmy. Moze to po prostu zbiorowe spotkanie, szkolenie dlatego w pensjonacie, trudno powiedzieć. Mozesz napisac z pytaniem czy możesz się spotkać w Rzeszowie.

Stary 2013-01-31, 12:03   #1805
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Cytat:
Jak coś podejrzewasz to nie jedz i tyle
Może być, że mu się spodobałaś i chce Cię do łóżka zaciągnąć

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:06   #1806
pulinaj
Rozeznanie

Tajkuna- może weź ze sobą kogoś znajomego, skoro sama boisz się jechać. Jeżeli zależy Ci na pracy to jedź, inaczej nie dowiesz się nigdy czy było warto czy nie. Pewnie, że rozmowy często odbywają się w knajpach-sama na takiej byłam. Może osoba rekrutująca "jest w trasie" i tam jej po prostu wygodniej przeprowadzić rozmowę.
Stary 2013-01-31, 12:06   #1807
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Jak coś podejrzewasz to nie jedz i tyle
Może być, że mu się spodobałaś i chce Cię do łóżka zaciągnąć
Właśnie, a pewnie i tak tylko tu piszesz wywody, a nawet nie masz zamiaru jechać. Zresztą sama pisałaś, że nie masz jak dojechać, to nad czym Ty dumasz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 12:08   #1808
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Moze ta firma to właśnie agencja pośrednictwa. Tak jak Ci juz pisała, napisali przecież że prowadzą tam rekrutację dla innej firmy, wiec naprawde wynika z tego, że to agencja. Widać rekrutują na większym terenie niż tylko Rzeszów, co według mnie nie jest niczym dziwnym. A nie spotkałaś się z rekrutacjami w kawiarniach, lub hotelach? Ja osobiście tak. Rekrutacje niekoniecznie są prowadzone w siedzibie firmy. Moze to po prostu zbiorowe spotkanie, szkolenie dlatego w pensjonacie, trudno powiedzieć. Mozesz napisac z pytaniem czy możesz się spotkać w Rzeszowie.
Spotkałam, się z takimi rekrutacjami. Tylko one zawsze były w mieście, gdzie byłaby praca. Z Rzeszowa do Iwonicza jest pewnie ok 90 km. Jako małe dziecko byłam raz w życiu ciotką w Iwoniczu. Tylko ten mail mi wyskakuje jako mail jakieś firmy z rzeszowa, a nie iwonicza. Wychodzi, że pośrednik ma siedzibę w Rzeszowie. Więc tak jak mówisz, warto napisać, czy rozmowa mogła by być w Rzeszowie. Zapytam wprost w mailu, czemu rozmowa ma odbyć się w Iwoniczu , a nie w Rzeszowie, Nic na tym nie stracę. Zaraz napisze maila z odp , gdzie mieszkam i zadam to pytanie.
Jest nad czym dumać. Bo nigdy rekrutacji nie miałam w innym mieście, niż praca miała by być. Pierwszy raz się z tym spotykam. Przede wszystkim jest brak nazwy firmy w mailu. Tylko podpis imię. Nie wiedziałabym nawet dokładnie do jakiej firmy jadę na rozmowę.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-31 o 12:12
Stary 2013-01-31, 12:17   #1809
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Ja miałam kilka razy rozmowy w restauracjach a firmy mieściły się zupełnie gdzieś indziej. Poza tym, nie musisz znać wszystkich firm w Rzeszowie.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:20   #1810
tajkuna
BAN stały

Napisałam maila z odp, gdzie mieszkam oraz zadałam pytanie czy rozmowa nie mogłaby się odbyć w Rzeszowie. Zobaczymy co odpisze. Jeśli już korespondują się za pośrednictwem maila , a nie tel, to mogli by chociaż nazwę firmy w mailu podawać.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38962799]Ja miałam kilka razy rozmowy w restauracjach a firmy mieściły się zupełnie gdzieś indziej. Poza tym, nie musisz znać wszystkich firm w Rzeszowie.[/QUOTE]
Też miałam rozmowy w restauracjach, np do sklepów. tylko nigdy w mieście, oddalonym od tego, gdzie miała by być praca o jakieś 90 km.
Stary 2013-01-31, 12:26   #1811
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Spotkałam, się z takimi rekrutacjami. Tylko one zawsze były w mieście, gdzie byłaby praca. Z Rzeszowa do Iwonicza jest pewnie ok 90 km. Jako małe dziecko byłam raz w życiu ciotką w Iwoniczu. Tylko ten mail mi wyskakuje jako mail jakieś firmy z rzeszowa, a nie iwonicza. Wychodzi, że pośrednik ma siedzibę w Rzeszowie. Więc tak jak mówisz, warto napisać, czy rozmowa mogła by być w Rzeszowie. Zapytam wprost w mailu, czemu rozmowa ma odbyć się w Iwoniczu , a nie w Rzeszowie, Nic na tym nie stracę. Zaraz napisze maila z odp , gdzie mieszkam i zadam to pytanie.
Jest nad czym dumać. Bo nigdy rekrutacji nie miałam w innym mieście, niż praca miała by być. Pierwszy raz się z tym spotykam. Przede wszystkim jest brak nazwy firmy w mailu. Tylko podpis imię. Nie wiedziałabym nawet dokładnie do jakiej firmy jadę na rozmowę.
Po raz 3 Ci pisze, że przecież robią tam rekrutację dla innej firmy! Na tym polega pośrednictwo, że nie zdradzają nazwy firmy do której rekrutują, dla mnie to jest oczywiste. Dopiero pewnie na rozmowie się okaże.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 12:31   #1812
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Po raz 3 Ci pisze, że przecież robią tam rekrutację dla innej firmy! Na tym polega pośrednictwo, że nie zdradzają nazwy firmy do której rekrutują, dla mnie to jest oczywiste. Dopiero pewnie na rozmowie się okaże.
źle mnie zrozumiałaś. Mi nie chodzi o nazwę firmy, w której miała by być praca, ale o nazwę firmy pośredniczącej. Chyba nazwę firmy pośredniczącej każdy by chciał znać. Tak jak masz agencję pośrednictwa, gdzie ich nazwy znasz i nikt nazwy agencji nie ukrywa jak zaprasza cię na rozmowę. Na razie wiem , tyle firma pośrednicząca to jakiś pan Krzysztof i tyle. A chciałabym widzieć jak się pośrednik nazywa- pełna nazwa firmy.
Stary 2013-01-31, 12:36   #1813
Konto usunięte

Cytat:

Też miałam rozmowy w restauracjach, np do sklepów. tylko nigdy w mieście, oddalonym od tego, gdzie miała by być praca o jakieś 90 km.
kiedyś musi być ten pierwszy raz... myślę, że się doszukujesz nie wiadomo czego
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:38   #1814
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38963285]kiedyś musi być ten pierwszy raz... myślę, że się doszukujesz nie wiadomo czego [/QUOTE]
Nie doszukuje się niczego . Tylko jak pisałam powyżej nie znam nawet nazwy firmy pośrednika.
Stary 2013-01-31, 12:44   #1815
kayra
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38963285]kiedyś musi być ten pierwszy raz... myślę, że się doszukujesz nie wiadomo czego [/QUOTE]
Właśnie. To jak nie znasz, to albo o nią zapytaj, albo daj sobie spokój.

Stary 2013-01-31, 13:03   #1816
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Właśnie. To jak nie znasz, to albo o nią zapytaj, albo daj sobie spokój.
Zobaczymy co mi odpisze na maila . Wtedy pogdybamy dalej.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Dostałam odp na maila na zadane pytanie czy rozmowa mogła by być w rzeszowie.
Cytuje
"W Rzeszowie dziś do 16
Pozdrawiam
Krzysztof "

Bardzo krótki ten mail. Pisałam skąd jestem, gdzie mieszkam. Jest godz 14 , więc jak mam dotrzeć do rzeszowa, by przed 16 być. Chyba pan się orientuje, że to jest 70 km ode mnie z dworca. Trzeba dojechać ode mnie z osiedla na dworzec. Sam autobus z dworca do Rzeszowa jedzie 1h 45 minut. Autobus mam za 20 minut ze stacji , więc bym już na niego nie zdążyła dojechać na stacje. Kolejny jest 15.15 , ale z niego byłabym na 17 w rzeszowie, to za późno.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:05
Stary 2013-01-31, 13:04   #1817
pokszyfka
Zadomowienie

tajkuna oby ci się poszczęściło
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:10   #1818
tajkuna
BAN stały

Ale ja nie mam jak dostać sie dziś do Rzeszowa na 16. Co innego gdyby była podana godz 17 , to mogłabym jeszcze jechać tym 15.15 , byłabym wtedy na równą 17 , więc i tak by było trochę za późno. Nie mam jak już na 16 dziś się dostać. Jest za późno już. Autobus jedzie 1 h 45 minut. Czasami nawet 1 h 50 minut . A teraz mam autobus dopiero 15.15.
Stary 2013-01-31, 13:18   #1819
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pulcia_ Pokaż wiadomość

super! zaczeło się układać w dodatku praca/staż jest na miejscu!

dziwny ten mail ktory dostała tajkuna.... Nie ma nawet adresu

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:20
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 13:29   #1820
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
super! zaczeło się układać w dodatku praca/staż jest na miejscu!

dziwny ten mail ktory dostała tajkuna.... Nie ma nawet adresu
Heledore dopiero teraz skojarzyłam , że w tym ostatnim mailu, w którym było napisane, że dziś do 16 mogę być na rozmowie w Rzeszowie, nie ma adresu, nie mówiąc już o nazwie. Wcześniej nie skojarzyłam,, że przecież nie ma adresu, tylko sama godz. Więc skąd bym miała wiedzieć pod jaki adres się udać. Musiałabym pisać znów kolejnego maila( w przypadku , gdybym miała możliwość dotarcia przed 16 do Rzeszowa ) z pytaniem o adres , pod który miałabym się dziś na rozmowie zjawić. Numery tel też nie ma podanego. Żadnego kontaktu oprócz maila. Przypuszczam, że podając godz 16 Pan wiedział, że nie zdążę do tej godz być w Rzeszowie. Podałam mu we wcześniejszym mailu , gdzie mieszkam.
Coś źle chodzi wizaż. Nie dało rady mi zacytować twojego posta.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:31
Stary 2013-01-31, 13:34   #1821
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Cytat:
Heledore dopiero teraz skojarzyłam , że w tym ostatnim mailu, w którym było napisane, że dziś do 16 mogę być na rozmowie w Rzeszowie, nie ma adresu, nie mówiąc już o nazwie. Wcześniej nie skojarzyłam,, że przecież nie ma adresu, tylko sama godz. Więc skąd bym miała wiedzieć pod jaki adres się udać. Musiałabym pisać znów kolejnego maila( w przypadku , gdybym miała możliwość dotarcia przed 16 do Rzeszowa ) z pytaniem o adres , pod który miałabym się dziś na rozmowie zjawić. Numery tel też nie ma podanego. Żadnego kontaktu oprócz maila. Przypuszczam, że podając godz 16 Pan wiedział, że nie zdążę do tej godz być w Rzeszowie. Podałam mu we wcześniejszym mailu , gdzie mieszkam.
Coś źle chodzi wizaż. Nie dało rady mi zacytować twojego posta.
Tajkuna mi to śmierdzi na kilometr...albo ktoś sobie jaja z Ciebie robi, albo ten gościu jest niepoważny...nawet się tam nie wybieraj...

" świata nie podbijesz"
Stary 2013-01-31, 13:36   #1822
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Heledore dopiero teraz skojarzyłam , że w tym ostatnim mailu, w którym było napisane, że dziś do 16 mogę być na rozmowie w Rzeszowie, nie ma adresu ani nazwy. Czyli musiałabym pisać znów kolejnego maila( w przypadku , gdybym miała możliwość dotarcia przed 16 do Rzeszowa ) z pytaniem o adres , pod który miałabym się dziś na rozmowie zjawić. Numery tel też nie ma podanego. Żadnego kontaktu oprócz maila. Przypuszczam, że podając godz 16 Pan wiedział, że nie zdążę do tej godz być w Rzeszowie. Podałam mu we wcześniejszym mailu , gdzie mieszkam.
Coś źle chodzi wizaż. Nie dało rady mi zacytować twojego posta.,
Napisz w takim razie jeszcze jednego maila z prośbą o adres, bo nawet jeśli miałabyś zdążyć czy nie, nie będziesz go szukała po całym Rzeszowie. Przy okazji grzecznie wytłumacz, że dzisiaj nie zdążysz i czy byłby dostępny np. jutro Za bardzo się zastanawiasz czy wiedział czy nie wiedział, nie musi się interesować połączeniami autobusowymi czy rozkładem pociągów od Ciebie, przecież nie wie też czy jedziesz samochodem czy nie. Odpowiedział Ci do której możesz go zastać, proste, nie szukałabym drugiego dna. Napisz maila, nic nie tracisz

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Tajkuna mi to śmierdzi na kilometr...albo ktoś sobie jaja z Ciebie robi, albo ten gościu jest niepoważny...nawet się tam nie wybieraj...
Co fakt to fakt, dziwnie to wszystko wygląda, ale może po przyciśnięciu o adres już się tak łatwo nie wykiwa Tak czy siak: pospamować mu na pocztę nie zaszkodzi
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:39   #1823
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość

Co fakt to fakt, dziwnie to wszystko wygląda, ale może po przyciśnięciu o adres już się tak łatwo nie wykiwa Tak czy siak: pospamować mu na pocztę nie zaszkodzi
No w sumie jak poda adres to będzie można sprawdzić, co to za firma...o ile poda w ogóle...bo coś mi się wydaję, że nie
Tajkuna wysyłaj, sprawdzimy dziada i daj znać co odpisał

" świata nie podbijesz"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 13:41   #1824
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
No w sumie jak poda adres to będzie można sprawdzić, co to za firma...o ile poda w ogóle...bo coś mi się wydaję, że nie
Nawet jeśli nie poda to: 1) Tajkuna będzie spokojniejsza, że nie wydała niepotrzebnie kasy na bilet, 2) nie będzie potem się denerwowała czy wypominała, że nie sprawdziła delikwenta
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:41   #1825
Konto usunięte

Cytat:

Bardzo krótki ten mail. Pisałam skąd jestem, gdzie mieszkam. Jest godz 14 , więc jak mam dotrzeć do rzeszowa, by przed 16 być. Chyba pan się orientuje, że to jest 70 km ode mnie z dworca. Trzeba dojechać ode mnie z osiedla na dworzec. Sam autobus z dworca do Rzeszowa jedzie 1h 45 minut. Autobus mam za 20 minut ze stacji , więc bym już na niego nie zdążyła dojechać na stacje. Kolejny jest 15.15 , ale z niego byłabym na 17 w rzeszowie, to za późno.
To nie jedź.
Pracodawca nie sprawdza z mapą w ręku, gdzie mieszkają osoby, które starają się o pracę. Oszalałby.
Stary 2013-01-31, 13:44   #1826
201609081836
Konto usunięte

Jesli to prawda z tymi meilami to już pierwszy był dziwny...z samym imieniem.
Ja bym to miała w d...jechać do jakiegoś pensjonatu nie znając innych info.
201609081836 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:52   #1827
tajkuna
BAN stały

Odp dziś do 16 , to jak dla mnie odpowiedź taka trochę prosto z rury. To odp jakby do jakiego znajomego była pisana. Jak nie znam kogoś , to staram się jakoś maila zbudować, by miał ręce i nogi . np w odpowiedzi na Państwa/Pana maila informuję, że rozmowa dziś mogłaby się odbyć w rzeszowie ... itd
Dobra tworzę maila. Już obmyślam treść.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Wysłałam maila.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:47

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 13:54   #1828
Heledore
Zakorzenienie

Brałam raz udział w rekrutacji przesz agencję (dość znana, na literę H) -najpierw pani zadzwoniła umówić się na rozmowę telefoniczną.
- potem przysłała mail z potwierdzeniem terminu telefonu
- odbyła się rozmowa przez tel.
-mail z podziękowaniem za poświęcony czas
-tel. z zaproszeniem na rozmowę do siedziby firmy
-mail z potwierdzeniem terminu
- i znów telefon, juz po rozmowie pani pytała o moje wrażenia
-tel z wynikiem rekrutacji i powodami dla których nie zostałam wybrana (bo miałam doświadczenie, dyrektorka wolała kogoś zielonego)
- i na koniec e-mail z potwierdzeniem wyniku rekrutacji

Aż do przesady ale jednak wyglądało to inaczej niż te maile otrzymywane przez tajkunę

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:57   #1829
tajkuna
BAN stały

Heledore może to jaka firma typu " krzak"do mnie piszę. Mało to takich.
Stary 2013-01-31, 14:46   #1830
Anecka
Zakorzenienie

Wysłałam dzis CV na asystenta klienta do parku technologicznego. Zapewne nawet nie zadzwonia/napiszą jak zobaczą, że mieszkam 70km dalej no ale musze szukac pracy we Wrocu bo u mnie nic nie ma. NIC.
5 marca ma byc w PUP spotkanie z policjantami bo ponoc beda przyjecia na rozne stanowiska, ciekawe, pojde, ale pewnie tez szans nie mam.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości