My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 15:29   #2041
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej Justyna g zacze łabym ćwiczyć, ale się boje
Kurde wiedziałam, że zapomniałam o czymś...byłam dzisiaj u gina i nie zapytałam czy mogę ćwiczyć. Mi na kręgosłup pomaga nawet jak sobie na niej posiedzę wiec chyba na razie tyle bede robić.

Cytat:
ja mam od poczatku co 3 tyg ale chyba ze wzgledu na ten brzuch.

Ja też mam od początku co trzy tygodnie, a nie miałam żadnych problemów ani upadków ( odpukać )

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oooo, czekam na relację gdzie zamawiałaś, za ile i jak się sprawuje. Ja też muszę kupić, nawet widzę, że są teraz w realu w promocji. Kręgosłup czasem mnie boli, a słyszałam, że pomaga. Poza tym, byłam ostatnio u malucha 2-miesięcznego i zamiast go nosić, to tata siedział z nim na rękach na piłce i był taaaaki zadowolony.

Szukałam jak najtańszej wiec kupiłam tą http://allegro.pl/pilka-do-cwiczen-6...963843471.html

Chciałam kupić jak były w biedronce ale nie było już jak pojechałam. Jak na razie jestem zadowolona. Tż napąpował i posiedziałam trochę na niej. Kręgosłup mnie bolał i nie pękła :P

Widzę, że dzisiaj bojowe nastroje. Ale to chyba przez tą pogodę ( Tż też był jakiś taki nerwowy, a mnie jego zaczepki jak nigdy denerwowały ).

Co do planowania rodziny to też uważam, że każdy na swój rozum i robi jak uważa. Ja też nie mam pracy ( pracowałam na czarno zawsze ).Mieszkam w małym miasteczku i wiem, że nie ma dla mnie tu pracy. Ewentualnie w szkole, ale załapać się do szkoły z cudem graniczy. Nie będę mieć macierzyńskiego, co prawda mąż nie zarabia źle, a wręcz super jak na ten rejon. Mieszkamy u moich rodziców i tak jak nuna mamy łazienkę, pokój i na dobrą sprawę mogłabym miec osobną kuchnię bo w domu mamy 2. Ale uważam, że nie ma sensu rozdzielać się z gotowaniem. Stoimy teraz przed budową domu. Zacyznamy załatwiać pozwolenia. Pieniędzy mamy odłożonych tyle co może na stan surowy bez dachu i co z tego. Planując ciążę doszłam do wniosku, że jak narazie pracy dla mnie tu nie ma. I myślę, że w tym roku się to nie zmieni. A w przyszłym jak mała będzie miała już rok czy 1,5 roku to znajdę opiekunkę, albo mój tata się nią zajmie,a ja pójdę do pracy. Prawie wtedy bedą nam potrzebne pieniadze na budowę, a ja będę zaczynać pracę i bedę miała już dziecko, a nie czekała do niewiadomo kiedy bo tak na prawdę nigdy nie ma dobrego momentu, a za czas jak mała będzie miała pół rou zawsze mogę zrobić jakiś kurs księgowości czy coś takiego.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 15:50   #2042
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=Rs--1XfDzwk

No to czekam.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Oooo nie, pierwsze to pikuś.

http://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k
o jak to strasznie wygląda

Propo planowania dzieci..
Jestem po dobrych studiach, magister obroniony na szczęście w tamtym roku, tak jak i TŻ. Ja mam stałą pracę od 3 lat, niezłe doświadczenie już w "branży", TŻ ma dwie pracę, także stałe, plus dodatkowe płatne projekty.. Mieszkanie mamy własne bez kredytu.. Odłożona kasa na gorsze czasy i wszelkie rzeczy jakie mogą się wydarzyć.... Jesteśmy po ślubie 1,5 roku..

Na pytanie kiedy dziecko - oboje nie teraz, jeszcze nie czas.. I nie wiem ile byśmy odkładali i kiedy byłby najlepszy czas na dziecko, gdyby Bóg nie chciał inaczej

Ale cieszymy się oboje strasznie, jednocześnie strasznie się bojąc jak to będzie.. Może nie pod względem finansowym, ale w ogole jak sobie poradzimy i jak będzie się między nami układać..
U mnie chyba nie ma czegoś takiego jak "teraz jest czas na dziecko, albo teraz byłby odpowiedni moment".. i w ogóle nie wyobrażam sobie czegoś takiego - kochanie dzisiaj robimy dziecko!!
Na szczęście trochę "los" i pomyłka w obliczeniach (statystykom też się to zdarza:p) podjęła decyzję za mnie

Ale drugie chciałabym w bliskiej odległości od pierwszego, więc już będzie bardziej "planowane".. Ciekawe czy mi się nie odwidzi po pierwszym..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-31 o 16:21
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:25   #2043
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się

U nas dla odmiany 8 stopni na plusie,ale pochmurno bardzo i wiatr okropny wieje:/

Wczoraj porozmawiałam z mężem i po tym co się dowiedziałam to opadło mi wszystko.
Ja wiem,że wyjścia nie było,że w naszej sytuacji każdy grosz był i jest ważny,dlatego wyjechał, ale tam to jest kołchoz a nie praca!
Pracują od 7 do 18 czyli 11 godzin , ale liczone mają tylko 8 , a płacone tylko za 7! bo ta jedna godzina to zsumowane przerwy , za które nie mają płacone. Praca na godziny,płacone częściowo jak wyszło,a traktują ludzi jakby na akord robili. Nie mają czasu piernąć. Mąż jako nowy nie ma szans dostać się na zapisy do pracy na soboty
A więc praca od pon do piąt. za niecałe 50 euro dniówki to w lutym zarobi w sumie niecały 1000 euro.Z tego firma zabierze mu 240 euro za mieszkanie( 60 e tyg) i on musi sobie zostawić na cały miesiąc też nie wiem 200e? Wyszło na to ,że przesyłać będzie póki co jak dobrze pójdzie 550euro...Na święta też nie zjedzie bo już wie,że nie ma urlopu. Może uda się po świętach.. Ale nie ma uja. szukamy czegoś innego za granicą,ale za godziwe pieniądze i z normalnymi zjazdami bo tam to porażka jakaś,ale wyjścia nie ma to narazie siedzi. Jak się uda coś innego załatwić to zjeżdża 5 kwietnia jak weźmie 2 wypłate i już tam nie wróci.
no troche Ci sie nie dziwie bo troche nie fair z tymi godzinami ma Twój mąż...ehh ciezkawo jest wszedzie.
Ale rzeczywiście jak na prace za granica to te 2 tysiące to duzo nie jest bo przeciez jak bedzie zjeżdzał do domu to jednak bilety/paliwo tez kosztuja i to nie mało..
No nic najważniejsze że bedzie chociaz tyle pieniązków

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
warunki nieciekawe, ale 550 EUR to sporo na 3 osoby. mam nadzieję że uda mu się znależć coś lepszego. dacie radę
sporo to może i jest ale na Polskie warunki. Na zagraniczne to troche może byc mało. Mój mąz też pracuje za granica ale jednak trochę wiecej zarabia i czesciej przyjezdza.
No ale color ma inna sytuacje i sie kazda kasa przyda Najważniejsze ze jest jakakolwiek praca

Cytat:
colorku jak to cię pocieszy, to mój brat w Polsce robi po tyle samo godzin i tak ich w ciuuuu robią, że ma może 1000?? też jest na budowlance i widać, że wyrypany jak nie wiem, ale jest zima to co powie??.... Nie znajdzie nigdzie to siedzi cicho... ech no i tak... idę obierac ziemniorki.
to bardzo mało....
Moj tata pracując na budowie na zarabia okolo 3 tys przewaznie pracuje teraz na slasku. no ale cos za cos bo do domu wraca tylko na wekendy
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:34   #2044
diabli
Zakorzenienie

wrocilam pd 9:00-13:00 wielkie szalenstwo! 3 baby szukajace ciuszkow, hehe.
moja siostra i jej szwagierka mialy chyba wieksza frajde niz ja z polowania na dziewczynkowe ciuszki (obie maja synow). beda jaja jak sie Nelka okaze chlopcem...mialo nie byc rozu...
matkooo jakie to wszystko piekne! upolowalysmy takie cudenka, ze az mi sie wierzyc nie chce fotki za chwile, nadrobie forum.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Diabli, udanych łowów, mam nadzieję,
że masz tragarza albo chociaż duży samochód, jak wynajdujesz w lumpkach tak jak na allegro to
lowy to dobre slowo...oblowilam mala az za bardzo
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:37   #2045
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja właśnie wróciłam z kontroli od lekarza. Wszytsko dobrze. Pani miała super humor aż momentami na mdłości mi się zbierało po tym jak mnie ostatnio potraktowała. Najważniejsze ze z małą ok i szyjka też w porządku. Pobrała mi czytość. Następna wizyta 21 lutego miała być 13 ale przez tą dzisiajeszą się przesunęła. I wtedy ma dać mi skierowanie na kolejne badania.

Co ciekawego dzisiaj się u was działo?? Zrobi mi ktoś małe streszczenie??
za wizyte

Dziewczyny z brzuszkami ciągnącymi i twardniejącymi muszę Wam powiedzieć o czymś rewelacyjnym. Przynajmniej na mnie super zadziałało. Przez 3 dni miałam ostre ciągnięcia aż bolało więc w końcu pojechałam do szpitala. Tam zapisali mia aspargin. To magnez z potasem. Dziewczyny to jakiś cudowny środek, dziś 3-ci dzień go biorę i praktycznie mnie nie ciągnie. Może też wypróbujcie.
Tylko jedna ważna uwaga- mi zapisali ten aspargin 3x2 dziennie, po konsultacji z moją ginekolog przeszłam na 3x1 dziennie aspargin 3x1 dziennie zwykły magnez ( może być z B6) . To jest o tyle ważne, że ten potas w asparginie działa rewelacyjnie, ale trzeba uważać by nie doszło do nadmiaru bo podobno wtedy może nieco serce zwariować.
Spróbujcie więc moze taką mieszankę i Wam też pomoże. Ja chodzę dziś przeszczęśliwa bo cały dzień w ruchu, a mimo tego naprawdę czuję się komfortowo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:43   #2046
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie wróciłam z kontroli od lekarza. Wszytsko dobrze. Pani miała super humor aż momentami na mdłości mi się zbierało po tym jak mnie ostatnio potraktowała. Najważniejsze ze z małą ok i szyjka też w porządku. Pobrała mi czytość. Następna wizyta 21 lutego miała być 13 ale przez tą dzisiajeszą się przesunęła. I wtedy ma dać mi skierowanie na kolejne badania.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A tu Cię mam robaczku
Mnie zabrakło worków - muszę jeszcze 4 dokupic
Ale komodę dla małego mam pustą plus kilka półek w szafie
Teraz przeniosłam się do łazienki i przegladam wszystkie koszyczki - sprawdzam daty ważności i robię czystkę w kosmetykach
Później zostaje mi tylko kuchnia i ogrooomna komoda w przedpokoju i po porządkach.
Także skończę tuż przed porodem

Jak to nigdy?? Zadnej??? Nie wierzę!! :-PP
no dobra. raz na miesiąc się napiję. ale to mi mąż musi zrobić z ekspresu taką latte z dużą ilościa mleka, cukru. likieru i innych bajerów zeby zabić smak kawy
my tych worków tyle nakupilismy ze pewnie nam zostanie
także jak zostanie to zapraszam na bielany na kawusię

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
za wizyte

Dziewczyny z brzuszkami ciągnącymi i twardniejącymi muszę Wam powiedzieć o czymś rewelacyjnym. Przynajmniej na mnie super zadziałało. Przez 3 dni miałam ostre ciągnięcia aż bolało więc w końcu pojechałam do szpitala. Tam zapisali mia aspargin. To magnez z potasem. Dziewczyny to jakiś cudowny środek, dziś 3-ci dzień go biorę i praktycznie mnie nie ciągnie. Może też wypróbujcie.
Tylko jedna ważna uwaga- mi zapisali ten aspargin 3x2 dziennie, po konsultacji z moją ginekolog przeszłam na 3x1 dziennie aspargin 3x1 dziennie zwykły magnez ( może być z B6) . To jest o tyle ważne, że ten potas w asparginie działa rewelacyjnie, ale trzeba uważać by nie doszło do nadmiaru bo podobno wtedy może nieco serce zwariować.
Spróbujcie więc moze taką mieszankę i Wam też pomoże. Ja chodzę dziś przeszczęśliwa bo cały dzień w ruchu, a mimo tego naprawdę czuję się komfortowo
wiesz co.. ja biorę aspargin od ok miesiąca. 2x1. i nadal mi brzuch twardnieje ale to może um nie przez te historię z szyjka

ale się żeście pożarły dziś
ja tam się nie wypowiadam za bardzo bo mam podobne zdanie do Lublany ale że każdy robi jak chce to siedzę cicho
i przesyłam wirtualnego szokobąsa
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:46   #2047
Atena564
Zadomowienie

Hej ciężarówki
U nas troszke słońca było, ale wiatr okropny.
Cały dzień na nogach spędziłąm, odwiedziłam real, zakupy na obiad , klacje, gotowanie, sprzatanie, i wkońcu na chwilke się położyłam, ale zaraz wstaje ugotować kisielek cytrynowy A na obiad dziś zachciało mi się zupy gulaszowej z wołowiną, fasolą czerwona i kukurydzą no i oczywiście warzywami PYCHA , sycąca i na dwa dni mi starczy więc jutro laba w kuchni

Nuna dzieki za przepis na drożdzowe ciasto, w sobote upieke
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:46   #2048
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Sukces!!! przespałam całą noc!!! w końcu

właśnie robię naleśniki i coś mi nie wychodzą. Nie wiem dlaczego, robię jak zwykle
nalesnikowe fatum przeszlo ze mnie na Ciebie :P
Stary 2013-01-31, 16:48   #2049
Aaś
Zakorzenienie

szprotka my ostatnio kupiliśmy taka:
http://www.euro.com.pl/pralki/candy-goy-1050-d.bhtml

co prawda nie ładowana od góry ale my jesteśmy zadowoleni bo ma 33cm szer a 5 kg wsadu.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:54   #2050
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dobra, jeszcze pytanie-prośba:

Czy któraś z Was może polecić dobrą pralkę ładowaną od góry?!?
ja ma whirpoola, 6kg wsadu prania, 1200 wirowanie i tak jak Poterka pisała też niejestem zadowolona, bo bardzo głosno wiruje, jak wpadnie w oboroty to strasznie słychać. Moja mama ma taką samą tylko noramlną i ciszej chodzi, wiec pewnie to własnie urok tego że ładowana jest od góry. Kolejny minus to to,ze pojemnik do którego wsypuje się proszek, płyn do płukania to troszke bezmyślnie skonstruwowany i nawet po rozłożeniu na części pierwsze to i tak nieda się doczyścić tych zabridzeń po proszku, no bo kumuluje się w zakamarkach, w szczególności płyn do płukania.Tak pozatym jest ok

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Paulina 87 ładniutki te ciuszki upolowałaś w realu Ja dziś przeszłam się po dziale dziecieym w realu ale już wszystko tak przebrane było strasznie, i takich ładnych rzeczy niebyło, tylko jakieś takie nijakie wszystko pozostało no i po 10 zł głównie.
Stary 2013-01-31, 16:57   #2051
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

wiesz co.. ja biorę aspargin od ok miesiąca. 2x1. i nadal mi brzuch twardnieje ale to może um nie przez te historię z szyjka

Oj to szkoda Bo na mnie podziałał rewelacyjnie tzn. zdarza się oczywiście, że stwardnieje, ale duuuużo rzadziej i mniej.

A pochwale się jeszcze, że zakupiłam pierwsze ciuszki dla Kijanki. Powędrowałam do second handu, doszłam, a tam na drzwiach "zamknięte do odwołania", ale 3 kroki dalej był kolejny a tam ogromny wybór małych ciuszków, naprawdę fajnej jakości i podobno dostawy mają co 2 dni Za body, spodenki i bluzeczkę zapłaciłam 25 pln

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-01-31 o 16:58
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:57   #2052
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Proszę dużo nie pisać
Chociaż widzę, że największych gaduł pół dnia nie będzie, zatem powinno być mało do nadrabiania
ze niby mnie? uwielbiam Cie!!! buzia mi sie cieszy do monitora hehehe.
Stary 2013-01-31, 17:00   #2053
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
zobaczyłam reklamę w gazecie.. ja się nie załapię ale moze ktoś z Was jeszcze da radę:
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/
fajna sprawa, szkoda tylko,że zawsze takie akcje omijają kielce,a to przecież miasto wojewódzkie
Stary 2013-01-31, 17:02   #2054
lonely_lady
Zakorzenienie

Ja przed chwilką wróciłam do domu, sporo spraw mieliśmy do załatwienia. odebrałam płytkę z połówkowego i będę już mogła pooglądać sobie filmik z naszym Wiktorkiem

na razie nie mam czasu nadrabiać, bo wejściu do mieszkania szybko włączyłam allegro bo polowałam na spodenki na szelkach, te co Diabli wrzucała wczoraj

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Diabli dziękuję Ci za te spodenki, są świetne
właśnie je wylicytowałam tylko teraz nie wiem co dalej
licytuję u tej samej osoby jeszcze dwie rzeczy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:09   #2055
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

I teraz nie wiem czy:
-kupić tylko dla 3-ciego dziecka i co?
-czy kupić coś do mieszkania, oraz dla wszystkich dzieci??
my kiedyś bylismy w podobnej sytuacji, i kupiliśmy komplet grzechotek i śmieszne skarpetki dla maleństwa, koplet kubków do herbaty dla całej rodzinki na mieszkanko nowe a dla pozostałych dzieci, w tym mojej chrześnicy słodycze, kolorowanki bo w wieku 4-5 lat, kredki i mazaki i wsumie kasy niewydaliśmy dużo a każdy coś dostał
Stary 2013-01-31, 17:12   #2056
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że dzisiaj jakieś bojowe nastawienie na forum, po szokobąsie??
nadrabiam, czytam i to samo mialam powiedziec, oj hormonki dzisiaj buzowalu dobrze, ze poszlam sie wyzyc do lumpka jeszcze troche i wstawiam fotki!!! zostaly mi 2 str. do przeczytania, hehe.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
zobaczyłam reklamę w gazecie.. ja się nie załapię ale moze ktoś z Was jeszcze da radę:
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/
Bielsko! w koncu...ale dlaczego we wrzesniu?! wtedy to moze z drugim
Stary 2013-01-31, 17:13   #2057
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

za wizytę!

Cytat:

co prawda nie ładowana od góry ale my jesteśmy zadowoleni bo ma 33cm szer a 5 kg wsadu.
Fajna, ale 33 cm to chyba głębokości ma... (Wymiary (gł. x szer. x wys.) 33 x 60 x 85 cm

Jakbym nawet bokiem wstawiła, to będzie mi ciężko drzwiczki otwierać trzymając głowę nad kiblem. Ja potrzebuję ok 40 cm szerokości.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:14   #2058
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.tv/video/Matka-ta...-CHLOPCA-1837/
Widziałyście to? Ręce opadają na taką matkę
masakra
Stary 2013-01-31, 17:20   #2059
lonely_lady
Zakorzenienie

Diabli jesteś allegrowym Guru, poinstruuj mnie co mam dalej robić, bo nigdy nie kupowałam przez allegro
wylicytowałam te sponedki http://allegro.pl/spodenki-na-szelka...986134499.html
i licytuję jeszcze dwie rzeczy u tego allegrowicza. Wysłałam zapytanie czy mogę przesłać pieniążki po zakończeniu wszystkich aukcji które licytuję i jaki będzie koszt przesyłki. Odpisała mi, że oczywiście mogę, ale przesyłka będzie droższa, niż 8 zł, jeśli chcę wszystkie rzeczy dostać jednym listem.
Powiedz mi jak mam później to zapłącić, przez allegro jakoś czy poprosić wprzedającego o numer konta i dokonać przelewu internetowego z mojego konta bankowego?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:26   #2060
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za wizyte

TAK!!
tysiąc razy miałąm Wam powiedzieć o asparginie ale mój mózg nie ogarnia!
Podobno jest cudownym lekiem na takie rzeczy i miałąm w zalecanych od gina :Ehem:
ale ja nie używam wiec zapominałam przekazać

Ah, żelazo wchłania się z witaminą C, nie wchłania się z wapniem.
Więc głupota jest kupić np platki z żelazem i zjeść je z mlekiem

Najlepiej łaczyć z wit C
Jeśli chcecie oczywiście naturalnie
Wątróbka pluc ogor kiszony/ kapucha kiszona
trochę płatków zbozowych na sucho i truskawki/banan/pomarańcze itd.

smaczego żelazowego jedzonka

przespałam się chwilę bo łeb mi pękał, tż mnie wk***ił bo "powiedział
"zastanów się czy nie robisz krzywdy dziecku,nie chcąc się budować"
wkurzyłąm się,że mi wjeżdza na emocje, i że na bank temat mu się przypomniał bo teściowa bardzo chce domek,dla niej to oznaka czegoś super i sama miałaby gdzie mieszkac
A ja jestem na nie, kategorycznie,całkowicie NIE.

ale mam kakao na pocieszenie i wskoczyłam do Was

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:31   #2061
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a za inke podziękuję bo ja żadnej kawy nigdy nie piłam

ja tez bawarke w przedszkolu (ale nie lubilam :P)
w pracy zeby dotrzymac towarzystwa kolezankom pilam ricore, ale mleko z odrobina tego wynalazku.

Cytat:
o matko

a ludzie się burzą jak im mówię ze moja mama mi uszy przekuła jak miałam chyba 5 lat
wrzucalam ostatnio link o dyskusji na facebooku superniani dot. kolczykowania malych dziewczynek...
Stary 2013-01-31, 17:34   #2062
nuna2
Zakorzenienie

axell powiedz TZ że to wasze życie nie teściowej
Stary 2013-01-31, 17:39   #2063
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
za wizyte

moj tz podczas jednej z miliona wizyt lekarskich dostal aspargin na te jego sercowe cuda. podobno mozna lykac profilaktycznie.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej ciężarówki
U nas troszke słońca było, ale wiatr okropny.
Cały dzień na nogach spędziłąm, odwiedziłam real, zakupy na obiad , klacje, gotowanie, sprzatanie, i wkońcu na chwilke się położyłam, ale zaraz wstaje ugotować kisielek cytrynowy A na obiad dziś zachciało mi się zupy gulaszowej z wołowiną, fasolą czerwona i kukurydzą no i oczywiście warzywami PYCHA , sycąca i na dwa dni mi starczy więc jutro laba w kuchni
mniam narobilas mi ochoty na bogracz albo strogonow
Stary 2013-01-31, 17:40   #2064
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
dobrze liczę, że wyjdzie mu 4,5 euro za godzinę??? Moim zdaniem to bardzo dobra stawka i nie powinniście przeliczać tego w ten sposób, że nie płacą mu za 11h, bo mimo wszystko mu płacą niemałe pieniądze jak na polskie realia i ja bym nie śmiała narzekać i widzieć w pracodawcy ciemiężyciela i wyzyskiwacza, w Pl za to samo zarobiłby tysiaka. Z resztą za jakiś czas może zmienić prace jak tylko się tam zadomowi. A w dłuższej perspektywie i Ty z dziećmi mogłabys się przeprowadzić, bo za granicą czeka Was lepsze życie niż tu w Pl. Najlepiej we Francji, tam jest taki socjal, że jak urodzisz tam dziecko to i mieszkanie dostaniesz i zasiłek. Zwłaszcza, że w Pl Was ani rodzina nie trzyma ani posiadany majątek.
No i co do 200 euro na jedzenie to moim zdaniem trochę dużo, wszędzie są Lidle, nie mówiąc o tym, że powinien sobie jakieś pasztety i konserwy z Pl przywieźć, możesz też mu przysyłać paczki z jedzeniem- mnóstwo osób tak robi. Jak wydasz 100 euro na żarcie w Pl to on w miesiąc tego nie przeje w pojedynkę a będziesz miała więcej kasy do odłożenia, z resztą ponad dwa tysie, które będzie Wam przelewał to i tak moim zdaniem wysoka kwota.
Chyba, że oczekiwaliście, że będzie dychacza zarabiał wtedy rozumiem rozczarowanie

jak dla mnie w Waszej sytuacji zaczepienie sie u rodziców chociaż na chwilę jest jedynym rozwiązaniem. Ja wiem, że z Ciebie jest obrotna dziewczyna i sobie poradzisz, ale nie rozumiem decyzji o powiększeniu rodzinki w takiej sytuacji, wiem że chcieliście, ale kurcze ze dwa lata byście poczekali, ustabilizowali się, dorobili zdolności kredytowej czy tam stabilności finansowej i już byłoby łatwiej a tak we troje to zdolnośc niższa, Ty trochę poza obiegiem pracowym wiem, że sobie poradzicie (chociaż z tego co piszesz bardzo wierzę w Ciebei niż chłopaka) ale póki co chyba duma do kieszeni i do rodziców, bo przy jednej pensji przy wynajmie możecie popłynąć a to za duże ryzykono i kombinuj ile wlezie z tym macierzyńskim, bo to Wam zapewni luzik i kasiorkę na wynajem a pod koniec się pomyśli co dalej
no więc dlatego jesteśmy u rodziców,by teraz nie wydawać kasy
my mieliśmy całkiem inną sytuację jeszcze jakiś czas temu,naprawde nie było ciężko, ba-było nawet bardzo dobrze..a co do czekania to ok, ja mogę czekać bo mam niecałe 21 lat, ale mój tż ma 30 i to też trochę komplikuje sprawę..
wyszło jak wyszło i po prostu trzeba się bardziej zmobilizować do roboty

Cytat:
Lublana powiem Ci na moim przykładzie. Mamy jedną najniższa wypłatę krajową. Macierzyńskiego brak bo nigdzie nigdy nie pracowałam. Wróć. Nie pracowałam zarejestrowana. Mieszkam w takim zadupiu, że tu dziewczyny w moim wieku siedza w domu chyba, ze im wujek ciotka załatwią. Mniejsza z tym. Decyzja o dziecku była świadoma i ani myślałąm się zabezpieczać. Dlaczego?? Bo się już dośc napatrzyłąm, jak ludzie robili karierę a potem dziecka brak. Wiem, że sobie poradzimy. Nie każdy zarabia miliony. Nie wiem, czy za 2-3 lata bym miała prace i tak czekac nie wiadomo ile?? Mój mąż na kierownika nie ma co liczyć. Ale dla mnie nawjazniejsze-mieć swoją rodzinę;
Nuna, ale też dacie radę.. dziesiejsze czasy są takie,że mało kto ma swoje/stać go na kredyty/dużo zarabia..
fakt-ludzie stawiaja karierę nad rodzinę, i mają po czterdziesci lat rodząc pierwsze dziecko..

Choć moim zdaniem co innego się liczy, nie zdolność kredytowa, nie miliony na koncie..
Nie mówię też o miłośći, bo nią dziecka nie wykarmię..
Ale jak ma się pewność,że ktoś Ci pomoże, że potrafisz spiąc doope i się wziąć, pokombinować i dać radę a nie siedzieć i płakać to można wszystko.
Mając chęci góry można przenosić

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Lublana czy Ty w ogóle widzisz co piszesz? Dla mnie to jakieś brednie
axella miała inną sytuację jak się decydowała na dziecko. Zdolność kredytowa i stabilność finansowa w dzisiejszych czasach? sorry ale dla mnie to śmieszne! Ja na axelli miejscu w ostateczności zostałabym u rodziców. Mądra dziewczyna jest poradzi sobie! przecież nie musi od razu zapewniać dziecku nie wiadomo jakich luksusów, markowych ciuchów i najdroższych zabawek.
W dzisiejszych czasach mało kto ma idealną sytuację mieszkaniową i zawodową. Idąc Twoim rozumowaniem to jakieś 80% ludzi nie powinno decydować się na dziecko.
Ja nie mam mieszkania- wynajmujemy. Z moją pracą w między czasie się pokomplikowało i na dzień dzisiejszy nawet nie wiem czy dostanę macierzyński. Ale mimo wszytsko uważam że decyzja o dziecku była trafna - a była to przemyślana decyzja przez kilka miesięcy a nie z dnia na dzień. Jestem młoda, zdrowa a mimo to nie zaszłam w ciążę tak o! od razu. A z biegiem lat bywa coraz gorzej.
A ja rozumiem Lublanę, bo nie raz pomyślałam jaki ze mnie dureń,że nie poczekałam.. tylko ile czekać?
Na co czekać?
Na papier że moge mieć mieszkanie?
Stwierdziłam,że wielu,naprawdę wielu ludzi wynajmuje mieszkania do końca życia i żyją. Nie są gorszą kategoria i my też tak musimy sobie poradzić, a jak pojawi się szansa na swoje to od razu będziemy się jej łapać

Powiem tak, ja mimo mojego ciągłego narzekania (za co przepraszam!) naprawdę znam swoją wartość,wiem na co mnie stać i na co mogę sobie pozwolić.
I wiem,że dam sobie radę.
Ja naprawdę mogę pracować "w każdej branży", nie przeraża mnie sprzątanie komus/rozdawanie ulotek czy siedzenie na kasie..
Jak będzie trzeba to z chęcią się tym zajmę, byleby mieć kaskę
A to,że chwilowo jest gorzej-no jest,ale wolę,że chwilowy kryzys jest teraz niż w kwietniu/maju jak miałabym się brać już za rodzenie
Myślę,że w ciągu max miesiąca wszystko wróci do normy i bedzie tak jak powinno.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-31, 17:42   #2065
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

a ja polecam pralke samsung latwe w obsludze, duzo roznych fajnych programow...ale chyba tez tylko ladowane od przodu.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
A pochwale się jeszcze, że zakupiłam pierwsze ciuszki dla Kijanki. Powędrowałam do second handu, doszłam, a tam na drzwiach "zamknięte do odwołania", ale 3 kroki dalej był kolejny a tam ogromny wybór małych ciuszków, naprawdę fajnej jakości i podobno dostawy mają co 2 dni Za body, spodenki i bluzeczkę zapłaciłam 25 pln
drogo! u mnie 15zl kg na wage i wycenione po kilka zl sztuka za moment wrzucam fotki. ale obkupilam sie potwornie, a zaplacilysmy w sumie kolo 100zl (siostra kupila czesc "od siebie")
Stary 2013-01-31, 17:42   #2066
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axell powiedz TZ że to wasze życie nie teściowej
on wie..
ja na ten temat wolę w ogóle nie rozmawiac..
zna moje zdanie i powinien zrozumiec,że to nie on zostanie z tym wszystkim na głowie,na zadupiu

udało mi się go namówić by sprzedać te działki co ma...
dla niego musi być to mega przykra sprawa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-31, 17:44   #2067
humpback
Zakorzenienie

byłam na zakupach, kupiłam sobie nowy duży słoik nutelli, zjadłam obiad i mogę się zabierać za nadrabianie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:45   #2068
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Diabli dziękuję Ci za te spodenki, są świetne
właśnie je wylicytowałam tylko teraz nie wiem co dalej
licytuję u tej samej osoby jeszcze dwie rzeczy
wylicytuj spokojnie co tam chcesz u tej osoby pozniej napisz jej mail i zapytaj ile wyniesie koszt przesylki tych kilku rzeczy. pozniej robisz wplate najlepiej przez payu (klikasz na str. z wygrana aukcja albo linka w mailu "zaplac teraz/zaplac z payu). automat przeniesie cie na str. twojego banku, robisz przelew. ktos ma kase od razu i wysyla paczke. wsio jak cos to pisz - pomoge.
Stary 2013-01-31, 17:48   #2069
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Diabli jesteś allegrowym Guru, poinstruuj mnie co mam dalej robić, bo nigdy nie kupowałam przez allegro
wylicytowałam te sponedki http://allegro.pl/spodenki-na-szelka...986134499.html
i licytuję jeszcze dwie rzeczy u tego allegrowicza. Wysłałam zapytanie czy mogę przesłać pieniążki po zakończeniu wszystkich aukcji które licytuję i jaki będzie koszt przesyłki. Odpisała mi, że oczywiście mogę, ale przesyłka będzie droższa, niż 8 zł, jeśli chcę wszystkie rzeczy dostać jednym listem.
Powiedz mi jak mam później to zapłącić, przez allegro jakoś czy poprosić wprzedającego o numer konta i dokonać przelewu internetowego z mojego konta bankowego?
koszt pewnie odrobine wzrosnie, ale nie jakos kosmicznie, wiec sie nie przejmuj przelew zrob tak jak pisalam wczesniej, tutaj masz zalacznik. no i podeslij pozniej sprzedajacemu swoj adres do wysylki, choc w tym payu tez pewnie bedziesz mogla zaznaczyc gdzie ma isc paczka dasz rade.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg payu.jpg (26,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-01-31, 17:51   #2070
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ah, żelazo wchłania się z witaminą C, nie wchłania się z wapniem.
Więc głupota jest kupić np platki z żelazem i zjeść je z mlekiem

Najlepiej łaczyć z wit C
Jeśli chcecie oczywiście naturalnie
Wątróbka pluc ogor kiszony/ kapucha kiszona
trochę płatków zbozowych na sucho i truskawki/banan/pomarańcze itd.

smaczego żelazowego jedzonka
kurcze, a ja pije tyyyyle mleka, jogurty, kefirowe koktajle...to juz wiem czemu ta zawartosc zelaza mam ciagle kiepska... witaminy c tez wsuwam sporo (obsesja mandarynkowa).
fuj watrobka co innego ma rownie duzo zelaza? poza miesem, ktore mi juz bokiem wychodzi...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości