|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę Emilka dostała nowy zapas ubranek po starszej kolezance..... z radości aż mi z maty wylazła ![]() ![]()
![]() |
#242 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oglądałam rozmowy w toku akurat jak włączyłam to była matka Madzi, a potem inna baba, co zabiła swoje 5-cio miesięczne dziecko i siedzi w więzieniu. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera, jak one nic sobie nie mają do zarzucenia i takie biedne i poszkodowane są.... A ta cała psycholog jeszcze je broni.... No cholera jasna, depresja jest niedługo po porodzie, a nie pół roku! A jak się ma problemy i przychodzą głupie myśli do głowy, to są specjalne ośrodki, jest rodzina, telefony zaufania, a w ostateczności można oddać. Nic nie usprawiedliwi takiego zachowania. Jak patrzę na mojego synka, jak się uśmiecha do mnie, jak patrzy mi z ufnością w oczy, to nie mogę pojąć jak można zrobić taką straszną rzecz bezbronnej istocie, która ufa tylko nam.... Musiałam to z siebie wyrzucić.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Baobabek dzięki
![]() A da się coś zrobić, jak by miał np. 37,5-38? Czy muszę czekać aż będzie większa i wtedy lek przeciwgorączkowy dopiero? Mogę np. jakieś okłady robić? Albo coś innego? Pytam na zapas, ale wolę wiedzieć, nawet na przyszłość... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
axxxa 240 zł moim zdaniem dużo za sama sukienkę
Ja kupiłam na allegro małej komplecik a w nim płaszczyk z futerkiem, spodenki, czapeczkę i sukienkę za 160 zł ![]() ![]() u mnie w mieście cena sukienki na chrzest to około 110 zł a my idziemy do poradni małżeńskiej zaliczyć nauki ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-01-31 o 16:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Aaaa odnosnie ubranek na chrzest, moj juz PO, wiec chetnie odsprzedam ubranko, jezeli jest ktos zainteresowany ;-)
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/J...a-polarze/1014 mam tez do tego buciki : http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/S...-na-rzepy/1287 |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
tak z pasem jest ok.albo bluza grubsza z kieszeniami tez sie nadaje i nie boli tak.
Cytat:
konczi a co planujesz jakies spotkanie wizowych mamus ze slaska?
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno się przydadzą ![]() Cytat:
![]() chyba sporo z nas ogarnia dwa wątki/kluby. nie ma to jak uzależnienie ![]() po południu w Zuzankę diabeł wstąpił... jeść ![]() ![]() ![]()
![]() |
#251 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz ją chyba widzę ![]() ślicznie wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wizażuje zwykle z synkiem na ręku,albo jak pójdzie spać.Raz mi się zdarzyło czytać w tel.na spacerze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.depresja-poporodowa.pl/babyblues.php
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-31 o 16:56 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
ee na allegro same uzywane i walych rozmiarach.moja teraz ma 74 rozmiar to za 2 miesiace to chyba 86 bede musiala kupic.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Axxa a Ty kiedyś udzielałaś się na "moim macierzystym" wątku ![]() ![]()
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Alutka przez 3 dni miała podwyższoną temperaturę bez żadnych innych objawów i lekarz kazała w chłodnej wodzie wykąpać. Dziecko chore nie było. Do 37,4 temperatura jest prawidłowa. Alą do 5 miesiąca miała ok 37 stopni. Teraz ma 36,6 przeważnie.
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie..... o klubach już nawet nic nie mówiłam.....
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie niekoniecznie, już od 2 koleżanek słyszałam, że dziecko jednej nosiło rozmiar 74 przez parę miesięcy, a drugiej tak długo chodziło w 80, moja Kinga juz od 1,5 msc nosi 68 i ponosi na pewno jeszcze z 2-3 tygodnie i przypuszczam, że już 74 starczy na dłużej, bo już nie rośnie tak intensywnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Raczkowanie
|
hej witam się i ja
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() KONCZITA JA TEŻ JESTEM ZE ŚLĄSKA :P co do przebudzania się to mój parę razy z płaczem i rykiem się budził ale na razie spokój jest Anesh..kciuki za ostatnie egzaminy ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- ja się skupiłam na I lżejszej półgodzinnej części i dałam radę, drugiej nie ruszam na razie :p
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-31 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() ![]() Byliśmy dzisiaj z moją mamą na malych zakupach i kawce.....eh niegdys jak nie mialam dzieci to wspólne wyjścia na zakupy zdarzaly się bardzo często. Kubuś byl super grzeczny, aż bylam w szoku jakie bezproblemowe dziecko. chyba rozumie, że mamusia od czasu do czasu musi się nieco rozerwać ![]() Więcej się nalatalam za Pawelkiem. Zostawiam na klubie pytanie z przepisów Zusu/wychowawczego. Jakby któraś się z Was orientowala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spróbuję Was nadrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Laski, pytanie odnośnie smoczków.
Alan ma już prawie skończone 5 m-cy a smoczek ma jeszcze ten najmniejszy bo mi wypluwał ten większy jakiś czas temu ![]() Teraz próbowałam mu dać ten większy to nie wypluł. I tak jakoś sie zastanawiam czy on potem bedzie umiał pić normalnie z butelki bo te smoczki z TT są wszystkie takie same wielkością a smoczek uspokajający jest większy - szerszy i nie wiem czy potem złapie dobrze tego butelkowego?? Może dziwne pytanie ale jakoś tak patrze na to i mnie to zastanawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Dearlie mój też tak ma
#261 |
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię Sobczi
![]() Sandra świetna wiadomość ![]() Niegrzeczna koniecznie skonsultujcie - może nawet udalo by sie przez telefon z kimś pogadać na ten temat. I lekarz Asiulki to też dobry pomysl. Im więcej źródel tym lepiej, a to jest poważna sprawa. NAprawdę co lekarz to opinia. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tak mam częęęęęęstoooooo ![]() wszystkie dzieciaczki koffane ![]()
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-31 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Zwariuję
![]() ![]() Jeść nie, pić nie, spać nie, wszystko na nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- jak coś ja jestem za :p p.s. przepraszam że tak w kilku postach odpisuję ale boję się ze mały zaraz się obudzi i nic nie zdążę zacytować :p
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-31 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
18nastka fajna sprawa u nas ta 13nastka już zostanie z nami na zawsze ... ![]() ![]() Cytat:
uhu to pewnie od wypustek tak masz .. ja tez sobie zamówię hula hopa ... hyhy z wypustkami czy bez poradźcie dziewczynki! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja zrobiłam test .. testy .. dużo testów ![]() my mamy tą planetę ale podobny za 90 zł kupiłam Cytat:
![]() mam focha że mi Lućkę wywalić chcą .. ja z nią każdy ruch przeżywałam .. no to moja siostra taka bliźniaczka jest mi .. no ![]()
![]() |
#267 | ||||
Zakorzenienie
|
Rozebraliśmy choinkę
![]() No i Matiego już w leżaczku nie zostawię na ani sekundę bez opieki. Bierze cholera mała i siada. Odkrył stopy, a że ma dziś skarpety z dzwoniącymi biedronkami to siada, wychyla się i je ściąga. Jak laptopa naprawię to fotke wrzucę. Kurde, teraz nawet siurać będę z nim chodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Konczitko - To daj znać Luci, tak jak już jedna dziewczyna pisała, żeby choć skrobnęła te kilka postów.
U nas wątek trwa około 2. miesięcy, w dzień czy tydzień go nie kończymy. A też ustaliłyśmy takie zasady, a nie inne, więc trzymajmy się ich wobec wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile za pampka wyszło ? ja ostatnio sie połakomiłam i po 60 gr kupiłam wrrr Cytat:
eee mojej też te włosy dość że wyjaśniały to mało się ich zrobiło ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dusi tez uciekało jedno do środka jak blisko miała zabawkę ale teraz jej to minęło samo ... ja też mam wrażenie że już chyba wszędzie byliśmy ... myślałam, że tylko my tak od jednego do drugiego specjalisty ... Cytat:
Czyli jeszcze Nisia ... to już nas więcej ... ![]() można coś pomyśleć jak się ciepło zrobi ... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
da radę spokojnie .. my na lovi na większym jesteśmy a smok do butelki podobny do tego pierwszego i jest ok .. za miesiąc smoka zmieniamy już na ten 6-9m Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
i tak się nie zgadzam :P nawet jak ją wykreślicie to i tak i już ![]() hyhyhhy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.