|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Kurde wiedziałam, że zapomniałam o czymś...byłam dzisiaj u gina i nie zapytałam czy mogę ćwiczyć. Mi na kręgosłup pomaga nawet jak sobie na niej posiedzę wiec chyba na razie tyle bede robić.
Ja też mam od początku co trzy tygodnie, a nie miałam żadnych problemów ani upadków ( odpukać ) Cytat:
Szukałam jak najtańszej wiec kupiłam tą http://allegro.pl/pilka-do-cwiczen-6...963843471.html Chciałam kupić jak były w biedronce ale nie było już jak pojechałam. Jak na razie jestem zadowolona. Tż napąpował i posiedziałam trochę na niej. Kręgosłup mnie bolał i nie pękła :P Widzę, że dzisiaj bojowe nastroje. Ale to chyba przez tą pogodę ( Tż też był jakiś taki nerwowy, a mnie jego zaczepki jak nigdy denerwowały ). Co do planowania rodziny to też uważam, że każdy na swój rozum i robi jak uważa. Ja też nie mam pracy ( pracowałam na czarno zawsze ).Mieszkam w małym miasteczku i wiem, że nie ma dla mnie tu pracy. Ewentualnie w szkole, ale załapać się do szkoły z cudem graniczy. Nie będę mieć macierzyńskiego, co prawda mąż nie zarabia źle, a wręcz super jak na ten rejon. Mieszkamy u moich rodziców i tak jak nuna mamy łazienkę, pokój i na dobrą sprawę mogłabym miec osobną kuchnię bo w domu mamy 2. Ale uważam, że nie ma sensu rozdzielać się z gotowaniem. Stoimy teraz przed budową domu. Zacyznamy załatwiać pozwolenia. Pieniędzy mamy odłożonych tyle co może na stan surowy bez dachu i co z tego. Planując ciążę doszłam do wniosku, że jak narazie pracy dla mnie tu nie ma. I myślę, że w tym roku się to nie zmieni. A w przyszłym jak mała będzie miała już rok czy 1,5 roku to znajdę opiekunkę, albo mój tata się nią zajmie,a ja pójdę do pracy. Prawie wtedy bedą nam potrzebne pieniadze na budowę, a ja będę zaczynać pracę i bedę miała już dziecko, a nie czekała do niewiadomo kiedy bo tak na prawdę nigdy nie ma dobrego momentu, a za czas jak mała będzie miała pół rou zawsze mogę zrobić jakiś kurs księgowości czy coś takiego.
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Propo planowania dzieci.. Jestem po dobrych studiach, magister obroniony na szczęście w tamtym roku, tak jak i TŻ. Ja mam stałą pracę od 3 lat, niezłe doświadczenie już w "branży", TŻ ma dwie pracę, także stałe, plus dodatkowe płatne projekty.. Mieszkanie mamy własne bez kredytu.. Odłożona kasa na gorsze czasy i wszelkie rzeczy jakie mogą się wydarzyć.... Jesteśmy po ślubie 1,5 roku.. Na pytanie kiedy dziecko - oboje nie teraz, jeszcze nie czas.. I nie wiem ile byśmy odkładali i kiedy byłby najlepszy czas na dziecko, gdyby Bóg nie chciał inaczej ![]() Ale cieszymy się oboje strasznie, jednocześnie strasznie się bojąc jak to będzie.. Może nie pod względem finansowym, ale w ogole jak sobie poradzimy i jak będzie się między nami układać.. U mnie chyba nie ma czegoś takiego jak "teraz jest czas na dziecko, albo teraz byłby odpowiedni moment".. i w ogóle nie wyobrażam sobie czegoś takiego - kochanie dzisiaj robimy dziecko!! Na szczęście trochę "los" i pomyłka w obliczeniach (statystykom też się to zdarza:p) podjęła decyzję za mnie ![]() Ale drugie chciałabym w bliskiej odległości od pierwszego, więc już będzie bardziej "planowane" .. Ciekawe czy mi się nie odwidzi po pierwszym..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-31 o 16:21 |
|
|
|
|
#2043 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale rzeczywiście jak na prace za granica to te 2 tysiące to duzo nie jest bo przeciez jak bedzie zjeżdzał do domu to jednak bilety/paliwo tez kosztuja i to nie mało.. No nic najważniejsze że bedzie chociaz tyle pieniązków ![]() Cytat:
No ale color ma inna sytuacje i sie kazda kasa przyda Najważniejsze ze jest jakakolwiek pracaCytat:
Moj tata pracując na budowie na zarabia okolo 3 tys przewaznie pracuje teraz na slasku. no ale cos za cos bo do domu wraca tylko na wekendy |
|||
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
![]() ![]() pd 9:00-13:00 wielkie szalenstwo! 3 baby szukajace ciuszkow, hehe.moja siostra i jej szwagierka mialy chyba wieksza frajde niz ja z polowania na dziewczynkowe ciuszki (obie maja synow). beda jaja jak sie Nelka okaze chlopcem...mialo nie byc rozu... ![]() matkooo jakie to wszystko piekne! upolowalysmy takie cudenka, ze az mi sie wierzyc nie chce fotki za chwile, nadrobie forum.Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z brzuszkami ciągnącymi i twardniejącymi muszę Wam powiedzieć o czymś rewelacyjnym. Przynajmniej na mnie super zadziałało. Przez 3 dni miałam ostre ciągnięcia aż bolało więc w końcu pojechałam do szpitala. Tam zapisali mia aspargin. To magnez z potasem. Dziewczyny to jakiś cudowny środek, dziś 3-ci dzień go biorę i praktycznie mnie nie ciągnie. Może też wypróbujcie. Tylko jedna ważna uwaga- mi zapisali ten aspargin 3x2 dziennie, po konsultacji z moją ginekolog przeszłam na 3x1 dziennie aspargin 3x1 dziennie zwykły magnez ( może być z B6) . To jest o tyle ważne, że ten potas w asparginie działa rewelacyjnie, ale trzeba uważać by nie doszło do nadmiaru bo podobno wtedy może nieco serce zwariować. Spróbujcie więc moze taką mieszankę i Wam też pomoże. Ja chodzę dziś przeszczęśliwa bo cały dzień w ruchu, a mimo tego naprawdę czuję się komfortowo
|
|
#2046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my tych worków tyle nakupilismy ze pewnie nam zostanie także jak zostanie to zapraszam na bielany na kawusię ![]() Cytat:
ale to może um nie przez te historię z szyjka ale się żeście pożarły dziś ja tam się nie wypowiadam za bardzo bo mam podobne zdanie do Lublany ale że każdy robi jak chce to siedzę cicho ![]() i przesyłam wirtualnego szokobąsa
|
|||
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Hej ciężarówki
![]() U nas troszke słońca było, ale wiatr okropny. Cały dzień na nogach spędziłąm, odwiedziłam real, zakupy na obiad , klacje, gotowanie, sprzatanie, i wkońcu na chwilke się położyłam, ale zaraz wstaje ugotować kisielek cytrynowy A na obiad dziś zachciało mi się zupy gulaszowej z wołowiną, fasolą czerwona i kukurydzą no i oczywiście warzywami PYCHA , sycąca i na dwa dni mi starczy więc jutro laba w kuchni![]() Nuna dzieki za przepis na drożdzowe ciasto, w sobote upieke |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka my ostatnio kupiliśmy taka:
http://www.euro.com.pl/pralki/candy-goy-1050-d.bhtml co prawda nie ładowana od góry ale my jesteśmy zadowoleni bo ma 33cm szer a 5 kg wsadu. |
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Paulina 87 ładniutki te ciuszki upolowałaś w realu Ja dziś przeszłam się po dziale dziecieym w realu ale już wszystko tak przebrane było strasznie, i takich ładnych rzeczy niebyło, tylko jakieś takie nijakie wszystko pozostało no i po 10 zł głównie.
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na mnie podziałał rewelacyjnie tzn. zdarza się oczywiście, że stwardnieje, ale duuuużo rzadziej i mniej.A pochwale się jeszcze, że zakupiłam pierwsze ciuszki dla Kijanki. Powędrowałam do second handu, doszłam, a tam na drzwiach "zamknięte do odwołania", ale 3 kroki dalej był kolejny a tam ogromny wybór małych ciuszków, naprawdę fajnej jakości i podobno dostawy mają co 2 dni Za body, spodenki i bluzeczkę zapłaciłam 25 pln
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-31 o 16:58 |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed chwilką wróciłam do domu, sporo spraw mieliśmy do załatwienia. odebrałam płytkę z połówkowego i będę już mogła pooglądać sobie filmik z naszym Wiktorkiem
na razie nie mam czasu nadrabiać, bo wejściu do mieszkania szybko włączyłam allegro bo polowałam na spodenki na szelkach, te co Diabli wrzucała wczoraj ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Diabli dziękuję Ci za te spodenki, są świetne ![]() właśnie je wylicytowałam tylko teraz nie wiem co dalej licytuję u tej samej osoby jeszcze dwie rzeczy |
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troche i wstawiam fotki!!! zostaly mi 2 str. do przeczytania, hehe.---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę!Cytat:
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli jesteś allegrowym Guru, poinstruuj mnie co mam dalej robić, bo nigdy nie kupowałam przez allegro
![]() wylicytowałam te sponedki http://allegro.pl/spodenki-na-szelka...986134499.html i licytuję jeszcze dwie rzeczy u tego allegrowicza. Wysłałam zapytanie czy mogę przesłać pieniążki po zakończeniu wszystkich aukcji które licytuję i jaki będzie koszt przesyłki. Odpisała mi, że oczywiście mogę, ale przesyłka będzie droższa, niż 8 zł, jeśli chcę wszystkie rzeczy dostać jednym listem. Powiedz mi jak mam później to zapłącić, przez allegro jakoś czy poprosić wprzedającego o numer konta i dokonać przelewu internetowego z mojego konta bankowego? |
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAK!! tysiąc razy miałąm Wam powiedzieć o asparginie ale mój mózg nie ogarnia! Podobno jest cudownym lekiem na takie rzeczy i miałąm w zalecanych od gina :Ehem: ale ja nie używam wiec zapominałam przekazać ![]() Ah, żelazo wchłania się z witaminą C, nie wchłania się z wapniem. Więc głupota jest kupić np platki z żelazem i zjeść je z mlekiem Najlepiej łaczyć z wit C Jeśli chcecie oczywiście naturalnie Wątróbka pluc ogor kiszony/ kapucha kiszona trochę płatków zbozowych na sucho i truskawki/banan/pomarańcze itd. smaczego żelazowego jedzonka ![]() przespałam się chwilę bo łeb mi pękał, tż mnie wk***ił bo "powiedział "zastanów się czy nie robisz krzywdy dziecku,nie chcąc się budować" wkurzyłąm się,że mi wjeżdza na emocje, i że na bank temat mu się przypomniał bo teściowa bardzo chce domek,dla niej to oznaka czegoś super i sama miałaby gdzie mieszkac A ja jestem na nie, kategorycznie,całkowicie NIE. ale mam kakao na pocieszenie i wskoczyłam do Was
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bawarke w przedszkolu (ale nie lubilam :P)w pracy zeby dotrzymac towarzystwa kolezankom pilam ricore, ale mleko z odrobina tego wynalazku. wrzucalam ostatnio link o dyskusji na facebooku superniani dot. kolczykowania malych dziewczynek... |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
axell powiedz TZ że to wasze życie nie teściowej
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mieliśmy całkiem inną sytuację jeszcze jakiś czas temu,naprawde nie było ciężko, ba-było nawet bardzo dobrze..a co do czekania to ok, ja mogę czekać bo mam niecałe 21 lat, ale mój tż ma 30 i to też trochę komplikuje sprawę.. wyszło jak wyszło i po prostu trzeba się bardziej zmobilizować do roboty ![]() Cytat:
fakt-ludzie stawiaja karierę nad rodzinę, i mają po czterdziesci lat rodząc pierwsze dziecko.. Choć moim zdaniem co innego się liczy, nie zdolność kredytowa, nie miliony na koncie.. Nie mówię też o miłośći, bo nią dziecka nie wykarmię.. Ale jak ma się pewność,że ktoś Ci pomoże, że potrafisz spiąc doope i się wziąć, pokombinować i dać radę a nie siedzieć i płakać to można wszystko. Mając chęci góry można przenosić ![]() Cytat:
Na co czekać? Na papier że moge mieć mieszkanie? Stwierdziłam,że wielu,naprawdę wielu ludzi wynajmuje mieszkania do końca życia i żyją. Nie są gorszą kategoria i my też tak musimy sobie poradzić, a jak pojawi się szansa na swoje to od razu będziemy się jej łapać ![]() Powiem tak, ja mimo mojego ciągłego narzekania (za co przepraszam!) naprawdę znam swoją wartość,wiem na co mnie stać i na co mogę sobie pozwolić. I wiem,że dam sobie radę. Ja naprawdę mogę pracować "w każdej branży", nie przeraża mnie sprzątanie komus/rozdawanie ulotek czy siedzenie na kasie.. Jak będzie trzeba to z chęcią się tym zajmę, byleby mieć kaskę ![]() A to,że chwilowo jest gorzej-no jest,ale wolę,że chwilowy kryzys jest teraz niż w kwietniu/maju jak miałabym się brać już za rodzenie ![]() Myślę,że w ciągu max miesiąca wszystko wróci do normy i bedzie tak jak powinno. |
|||
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
latwe w obsludze, duzo roznych fajnych programow...ale chyba tez tylko ladowane od przodu.---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
za moment wrzucam fotki. ale obkupilam sie potwornie, a zaplacilysmy w sumie kolo 100zl (siostra kupila czesc "od siebie")
|
||
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
on wie..
ja na ten temat wolę w ogóle nie rozmawiac.. zna moje zdanie i powinien zrozumiec,że to nie on zostanie z tym wszystkim na głowie,na zadupiu ![]() udało mi się go namówić by sprzedać te działki co ma... dla niego musi być to mega przykra sprawa
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na zakupach, kupiłam sobie nowy duży słoik nutelli, zjadłam obiad i mogę się zabierać za nadrabianie
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej napisz jej mail i zapytaj ile wyniesie koszt przesylki tych kilku rzeczy. pozniej robisz wplate najlepiej przez payu (klikasz na str. z wygrana aukcja albo linka w mailu "zaplac teraz/zaplac z payu). automat przeniesie cie na str. twojego banku, robisz przelew. ktos ma kase od razu i wysyla paczke. wsio jak cos to pisz - pomoge.
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przelew zrob tak jak pisalam wczesniej, tutaj masz zalacznik. no i podeslij pozniej sprzedajacemu swoj adres do wysylki, choc w tym payu tez pewnie bedziesz mogla zaznaczyc gdzie ma isc paczka dasz rade.
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fuj watrobka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Ja też muszę kupić, nawet widzę, że są teraz w realu w promocji. Kręgosłup czasem mnie boli, a słyszałam, że pomaga. Poza tym, byłam ostatnio u malucha 2-miesięcznego i zamiast go nosić, to tata siedział z nim na rękach na piłce i był taaaaki zadowolony.
Ślub 27. X. 2012
No to czekam.