|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Witam miłośników biegania
![]() Ja biegam głównie wiosna lato najczęściej wybieram się na osir gdyż na jednolitej bieżni tartanowej wygodniej mi się biega no i troszeczkę amortyzuję stawy niestety obecnie kość ramienna 5 tydzień w gipsie (szaleństwa na nartach), ale do kwietnia już będę miała rękę rozćwiczoną głównie o łokieć się martwię, po rehabilitacji więc wracam do biegania, mam w planach kupić sobie obciążniki na kostki i nadgarstki tak po 0,75kg lub 1kg na kostki i tak po 0.5kg na nadgarstki, nawet nie tylko do biegania ale nawet na spacer ktoś z Was próbował biegać z obciążeniem? Jak wrażenia? w które komplety warto się zaopatrzyć? Pozdrawiam
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie te obciążniki chcesz dać? Nie wiem czy to dobre dla stawów biegać z dodatkowym obciążeniem
|
|
#3513 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeszcze wieczorem mam wyjsc biegac i w tym miesiacu powinno wyjsc ok 120 km. malo, moglo byc lepiej, ale to kolano mnie ciagle meczy i biegalam najwyzej po 8 km
|
||
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;38958091]Czasami wilczy głód u zdrowych osób oznacza po prostu "wołanie" organizmu. Myślę, że pomimo wieczorowej pory warto chwycić jakieś jabłko i zjeść potem coś białkowego (unikać tłuszczy). Bo mięśnie bywają bardzo kontuzyjne gdy są narażone na obciążenia bez odpowiedniej regeneracji.
Ismenikusia, UWIELBIAM takich ludzi, będę miała kolejnego cudownego sportowca, na jakiego mogę patrzeć. Ale moim życiowym idolem jest pan Dick Hoyt http://www.youtube.com/watch?v=rPLCaAu_H2U po prostu ryczę za każdym razem jak to oglądam. Polecam zapoznać się z tą historią, bo ktoś kto w wieku średnim zaczyna po prostu biegać a potem kończy kilkukrotnie Ironmana musi mieć w sobie coś z cudu.[/QUOTE] Niesamowite ![]() Deszcz w oczy,wiatr, lód.... uwielbiam takie treningi
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje swoje marne 5km w czasie 31'07''
Czuje sie coraz silniejsza z kazdym dniem
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czym sie chwalic... zaczęłam od 20 stycznia i wybiegałam 24km 552m, mam nadzieje, że bedzie wiecej i wiecej
|
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Obciążniki będę zakładać na kostki, zaciągać sobie na regulowane rzepy i tak samo na nadgarstki, chodzi mi o to żeby więcej wysiłku wkładać podczas biegu czy jakiegokolwiek poruszania się i zmuszać mięśnie do większej pracy
jeszcze nigdy nie próbowałam, ale jak tylko uzyskam pełną ruchomość w łokciu po zdjęciu gipsu to będę ćwiczyć mięśnie ramion bo troszkę masa mięśniowa spadła... a mięsień nie używany zanika więc chciałaby te obciążniki zakładać tak do codziennych czynności w ciągu dnia
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos czuje, że bez Alice cienko będzie z nami
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
70 km w styczniu, i dopiero sie rozkrecam
![]() A to wszystko dzieki wam i tej calej dyskucji !!
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
szczerze powiedziawszy, same kilometry strasznych roznic nie robia. Zawodowi biegacze biegaja raczej malo km, stosunkowo. Biegaja duzo zroznicowanych treningow, zwlaszcza sprintow. To tak naprawde poprawia wyniki oraz jest bardziej meczace i spalajace
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3896745 5]luty ma ta wade, ze jest krotki
[/QUOTE]wieeem, tym więszka motywacja do spięcia pośladków ![]() Cytat:
w taką pogodę to super !Cytat:
help, coś mi się stało z łydką boli mnie brzuchaty, tak pośrodku mniej więcej, jak więcej chodzę to bardziej boli, dzisiaj przez to nie biegałam, ale chciałabym pójść jutro pobiegać na stadionie. Na razie smaruję naproxenem, co więcej mogę zrobic dla sprawy? Mam nadzieję, że to nic poważnego
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedź, zastanawiam się tylko w jaki inny ewentualnie bezpieczny sposób mogłabym wykorzystać te obciążniki?
na moją złamaną ręke i osłabione mięśnie na pewno zechce wykorzystać
|
|
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie wiem, czy to pytanie będzie brzmiało głupio, ale czy ja robię coś źle, jeżeli po biegu jestem tak zmęczona (nie zmęczona od biegania, tylko zmęczona tak, że chce mi się spać), że wręcz padam? Np. teraz mam ferie. Wstaję rano tak o 8, idę biegać przez godzinę, po bieganiu się rozciągam, potem śniadanko i prysznic (próbowałam jeść śniadanie przed biegiem, ale mi niedobrze, więc po wstaniu tylko wypijam szklanke herbaty/soku). I gdy się kąpie, jestem po prostu śpiąca
przez resztę dnia jakoś się trzymam, ale koło godziny 15-16, to już naprawdę mam ochotę iść spać...Nie biegam jakoś wybitnie szybko, ale się nie lenię. Juz nawet odpuściłam sobie innego rodzaju ćwiczenia, bo robiąc codziennie ćwiczenia z Mel B + rociąganie do szpagatu + skalpel/TzG Ewy Chodakowskiej i bieganie rano, to mdlałam.. Nie odżywiam się śmieciami, wręcz przeciwnie. Staram się też wysypiać, Nie wiem, co źle robię... Andyza, zgoda? Niesłusznie cię osądziłam, tylko po prostu denerwuje mnie to, jak ktoś robi coś wspaniałego, po czym narzeka, że to za mało. Nie miałam nic złego na myśli, po prostu uważam Cię za wzór. Idziemy na kawę?
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy to ja naprawdę dużo jem
aż za dużo. Potrafię na śniadanie zjeść cztery kanapki, zrobione z takich dużych grahamek (w środku sałata, serek itd.). Czekolady gorzkiej także sobie nie żałuję. Na obiad np. kasza, warzywa z patelni i jajka sadzone.
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Czekolada nie liczy sie jako dobre wegle, bo to cukier. Ale jesli mowisz, ze tyle jesz, i wyglada, ze fajnie, to moze juz tak masz. Jak ci zalezy na bieganiu, to zostan jedynie przy bieganiu i poczekaj. Byc moze szkodzi tez zima, w koncu ogrzanie sie zabiera mnostwo energii.
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Paula_95, też tak mam. Polecam uciąć sobie drzemke po bieganiu, ja zawsze tak robiłam. Teraz niestety nie mam czasu na drzemki (sesja) wiec biegam wieczorami
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Przyczajenie
|
Nawet gorzka? Podobno jest o wiele lepsza od mlecznej
Cytat:
Cytat:
Niepokojące jest to, że mdlałaś... ostatnio robiłaś jakieś badania? Wszystko masz w normie? Może przesadzam, ale jak ja zaczęłam mdleć po ćwiczeniach to wyszły na jaw problemy hormonalne i z tego powodu niedobory magnezu Zainstalowałam sobie na androida tą sławną aplikację do pomiaru kilometrów. Kupiłam też w końcu nowe buty (żeby nie odkładać biegania z tego powodu). Jutro mam w planach wyruszyć w trasę
Edytowane przez brazowooka_ Czas edycji: 2013-01-31 o 21:08 |
||
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrzebuje porządnego bata na rozruch, bo mój pseudo-biegowy styczeń mnie przeraża
wypadłam z rytmu, a wiecie jak to jest...
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja melduje styczniowe 180km,smutno mi troche bo chcialam te 200 magiczne przekroczyc
![]() Paula ja glownie wieczorami biegam. Ale jak jest wekend to ide z rana,i po takim rannym bieganiu co bym nie robila chodze jakbym cala noc nie spala, taka ze tak powiem sflaczala. Niektorzy tryskaja caly dzien po biegu energia,a sa tacy maja zupelnie odwrotnie.
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Czekolada to glownie tluszcz. Ciemna to tluszcz i kakao, moze miec troche mleka (mniej niz mleczna), mleko to znowu laktoza = cukier. Czekoalda jest dobra, ja tez jem, ale nie liczylabym jej jako wegla.
|
#3535 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Mówisz i jestem Melduje styczniowe 153 km ale w lutym się poprawie Na avatarze to Ty? W tej chwili wyglądam tak ----> ![]() ![]() Mogę do was wrócić biegaczki?
28.08.2015 - 54,9 kg 28.08.2016 - 55,2 kg 28.08.2017 - 52,6 kg Edytowane przez StupidAlice Czas edycji: 2013-01-31 o 22:25 |
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Alice
![]() 150 km super W tym miesiącu Madzi dałyśmy chyba wygrać ![]() Plecy na avatarze moje Tak dobrze biegało się dziś w tym deszczu
|
|
#3537 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Moje serce, moje stare serce mrauuuuuu tyle napisze Zaczęłam biegać co drugi dzień i nie mogłam się wbić w wątek jakoś ![]() W lutym będe biegać i spamować ![]() Madzi gratuluje km
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Kto na wiosne/lato bedzie biegł w półmaratonie/maratonie ? może zrobimy wspólnie jakiś plan treningowy ?
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie na kawe, na duże piwo po treningu Nie odebrałam nic od Ciebie jako zarzut, po prostu walcze,a w tym miesiącu mi nie wyszło tak jak chciałam, pożaliłam się, ale próbuję bardziej Jak kazda z nas nie mnie za wzór powinnaś uważać, ja zaczynam wzorem tu jest madzia, cajaute, alice i ismenka to są wzory na których ja się opieram i które mnie motywują :tak: szacun
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2013-02-01 o 00:32 |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne
Ja będe biegła kilka półmaratonów. Pierwszy chyba będzie w kwietniu w Poznaniu. Choć powiem że troche mnie zrażają te biegi, jak np za półmaraton do zapłaty 60 zł plus dojazd, wyjazd na maraton wiąże się z zapłatą 80zł(jak zapisze się wcześniej), plus dojazd i dwa noclegi w hotelu ![]() Więc się chyba jeszcze zastanowię.
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

bo ja teraz uziemiona jestem, przez złamaną rękę... tak siedzę i zasysam wątek od początku 

w taką pogodę to super !
Kierowca

nie na kawe, na duże piwo po treningu