|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() francuskie jest bardziej kaloryczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 |
Konto usunięte
|
DSC00022.jpgDSC00024.jpgDSC00019.jpg
Ile kalorii może mieć kupowana w piekarnii Jaś i Małgosia bigosówka ? Jest to ciasto drożdżowe w kształcie okrągłym, a w środku bigos. Kapusta z grzybami. Pewnie tak 350-400 kcal ? Jak myślicie niezbyt zdrowe są takie rzeczy ? Bardziej kaloryczne jest ciasto francuskie niż drożdżowe ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a te 2-3 h...wracając około 19 i kłaść się spać 21...hm
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2013-01-24 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ile powinnam jeść kalorii na redukcję??? Ćwiczę 5,6 a czasami 7 razy w tyg. 171cm Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne wynosi 2415 kcal Według tego kalkulatora http://archiwum.apz.pl/poradnia.php?p=psport&q=k alorie_licz_odch Twoja podstawowa przemiana materii wynosi: 1820 kcal Twoje całkowite zapotrzebowanie na kalorie wynosi: 3208 kcal
![]() ![]() ![]() ************************ Edytowane przez Margox Czas edycji: 2013-01-26 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 |
Przyczajenie
|
ochota na słodycze
asmenaa - miałam kiedyś ten sam problem - strasznie mi się chciało po obiedzie czegoś słodkiego i nie mogłam się powstrzymać.
Z rozwiązaniem przyszły mi owoce - jabłka i truskawki (w zimie jabłka i pomarańcze). Są słodkie i nie wchodzą w boczki. Alternatywnie, jak nie jestes fanklą owoców spróbuj herbatę z miodem. Jak jesteś na diecie bez cukrów, wierz mi, będziesz czuła tą łyżeczkę jak kostke czekolady! Wytrwania życzę ![]()
![]() |
#2050 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() jesli jestem na diecie i wybieram sie na calonocna impreze tj na dyskoteke, gdzie nie bedzie jedzenia, to np. jesli jem cos przed wyjsciem np. o 21 [i tak pojde spac nad ranem ![]() ![]()
![]() |
#2051 |
Zadomowienie
|
Co proponujecie zjeść na śniadanie przed badaniem USG jamy brzucha, jeśli jest ono ok. 15-16? Wiem, że powinno być to coś lekkiego, tylko nie mam pomysłu na nic co zarazem dałoby mi energię, żeby funkcjonować do tej godziny bez jedzenia?
![]() I jeśli któraś z was była już na takim badaniu, to powie mi mniej-więcej co jadła dzień wcześniej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2052 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Rozeznanie
|
poczytałam i już wiem
![]() Edytowane przez mamaNiu Czas edycji: 2013-02-11 o 21:19 Powód: niepotrzebnie zadanie pytania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
czy nawet codzienne picie barszczu z torebki [42kcal] wieczorem, np. godzine przed snem, zakloca/spowalnia redukcje ?
(pije raz na jakis czas, pytam bardziej 'co by bylo gdyby' i tak wiem, ze to sama chemia i ze jest niezdrowe ![]()
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio znalazłam w sklepie takie coś http://piatnica.com.pl/p/pl/kefir-de...kowa-200g.html
Kefir deserowy. Czy jest to niezdrowa przekąska czy nie? ![]() Smakuje bardzo dobrze. Wiem, że lepiej pić sam kefir ale dla mnie zawsze zwykły kefir musi iść w parze z bułką ![]() ![]() I czy np. ten kefir deserowy + grejpfrut na II śniadanie może być? ![]()
![]() |
#2056 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam zakłóca, coś tam spowalnia, im częściej tym bardziej, im rzadziej tym mniej, ale jednak bez sensu na redukcji gdy i tak podaż wartości odżywczych jest uszczuplona jeszcze się dodatkowo syfem zamulać, zamiast spożyć coś wartościowego odpowiedź którą chcesz usłyszeć: oj tam oj tam, taka mała torebeczka, fakt że sama chemia ale skoro tylko ad czasu do czasu to czemu nie, kalorii ma malutko i w ogóle to tylko odrobina proszku, więc wpływu znaczącego nie powinna mieć ![]() Cytat:
przy odrobinie dobrej woli można się przełamać i karmić czymś wartościowym, albo "oj tam oj tam, bez przesady.." i zamulać byle czym może być, może nie być być albo nie być, oto jest pytanie ![]()
![]() |
![]() |
#2057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Coraz gorzej z ludźmi się dzieje. Niedługo kurczaka będą z torebki jadać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Właśnie czytam sobie taki jeden post na blogu: http://jah-stina.blogspot.com/2012/1...ki-brzuch.html i we "wskazówce 2" pisze, że jeżeli chcę osiągnąć rewelacyjny efekt płaskiego brzucha, powinnam unikać smażenia potraw na oleju. W takim razie na czym powinnam robić np. jajecznicę, czy szpinak? Na maśle? Smalcu? Wydawało mi się, że olej jako produkt w 100% roślinny, będzie zdrowszy... Czy ktoś mógłby mi przybliżyć tę tematykę? ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2059 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zastanawiam sie
ktory suplement bedzie lepszy. Probuje zrzucić pare kilo. Cwicze dosyc regularnie i Probuje trzymać dietę. Ale Slodycze to słodycze to nie ma mocnych na nie dlatego zastawiam sie ktore jest lepsze: HUMAVIT MORWA BIAŁA /HUMAVIT MULTI BŁONNIK czy Humavit Slim-Var Effective?
![]() |
#2060 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po każdym etapie -nagroda tyle że ja proponuję by nagroda nie była słodyczem, ani w ogóle jedzeniem może się na tym odwyku od słodyczy da nawet niezłą sumkę zaoszczędzić(już pomijając jaka oszczędność na tabletach ![]() i może dokładając coś od właścicielki wyjdzie jakiś wymarzony kosmetyk czy ciuch? albo co tam kto chce.. bonusy 3 co najmniej: 1.-lepsze nawyki, sprzyjające w przyszłości i zdrowiu i ewentualnej konsekwencji w diece 2.-lepsza sylwetka, zdrowie, ładniejszy brzuch itd. 3.-no i owa nagroda oczywiście, która będzie cieszyć znacznie dłużej niż trochę cukru przez minutę w ustach a i pewnie duma z samej siebie, jak po wielu tygodniach spojrzysz w markecie na półkę z całym tym syfem i pomyślisz szyderczo: phiii.. wszelkie suplementy podobnej maści są skuteczne przede wszystkim w drenowaniu kieszeni, a zdrowiu to z pewnością nie służą ![]() no ale jak komuś to humor polepszy..że niby "coś dla siebie robi" czy jak ![]() w sumie to jednak znacznie łatwiej wyjąć banknot z portfela i potem przyjmować regularnie dawkę niż naprawdę wziąć się za siebie wziąć pełną odpowiedzialność za to co się wkłada do ust ![]()
![]() |
![]() |
#2062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 |
Zadomowienie
|
dawno mnie tu nie bylo, ale musze cos napisac: MACERATA ALEZ JA CIE LUBIE CZYTAC! "oj tam oj tam" mnie rozwalilo kompletnie...
![]() wlasnie wychodze z etapu "ojtam" ("ojtam ciasteczka domowej roboty... bezglutenowe i bez nabialowe".. uhummm ciasteczka to sa. z CUKIEREM!!!!!!!! ZE ZLYM CUKIEREM!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
poldzik
![]() no co Ty, popadasz w skrajności, dobry cukier nie jest zły ![]() jak już są wszystko free(gluten, nabiał i co tam jeszcze) to chyba cukier aby rafinowany nie był i będzie przecież git domowe ciasteczka to nawet jakimiś daktylami czy czymś w ten deseń da się zasłodzić, dobrym miodem też się nikt raczej nie otruje ![]() Ty drobinka jesteś to raczej się nie powinnaś dobrych (czyt.naturalnych) węgli bać ![]() czymś trzeba przecież dokarmiać nasze "kobiece kształty" żeby się z tego wszystkiego terminatory nie porobiły przez nadmiar zastosowania w praktyce tej całej "wiedzy tajemnej" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ..a i jakiś gluten czy ciekawszy nabiał też trzeba od czasu do czasu, choćby tak dla socjalizacji ![]() bo kieliszka raz na czas to się nie odmówi, a kromki chleba z masłem to tak? ![]() nie popadajmy w paranoję, od czasu do czasu trzeba się czymś podtruć, zgrzeszyć żeby nas zawczasu z tego padołu nie zabrali do czeluści niebieskich i dali spokojnie poczłowieczyć ![]()
![]() |
#2065 |
Raczkowanie
|
zastanawiam sie dlaczego tak syzbko robie sie glodna po sniadaniu..najpierw rano pije kawe, a max godzine pozniej jem [czyli chwile przed wyjsciem]. i czy to sa pelnoziarniste/razowe kanapki z wedlina, jajkiem i warzywami/owsianka z jakims owocem,otrebami,twarogiem lub serkiem wiejskim, to i tak jestem glodna juz 1,5h pozniej. naprawde az burczy mi w brzuchu
![]() tak jest w ciagu tygodnia,gdy wstaje wczesnie... weekend lub jakies wolne, wstaje pozno, pije kawe, dopiero za jakis czas sniadanie i trzyma mnie TYLE czasu.
![]() |
#2066 | |
goniąca własny ogon..
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat też śniadaniowo-niepraktykująca, ale może ten art.Ci coś objaśni: http://tlustezycie.blogspot.com/2013...sniadaniu.html
![]() |
![]() |
#2069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.