My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 19:20   #2131
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Ale Wy już dużoo macie! A ja praktycznie nic z tego co tu piszecie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

hej, hej van gogu, i hej, hej Jureczku
Hej hej Humpback'u - woła Jurek

Zamula Wam wizaż? Mi taaaak.
Stary 2013-01-31, 19:21   #2132
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chyba wszystko?
niewiem..gubię się.. sporo zostalo
sporo, to już masz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Twoja liste tez sobie zapisze
a mam takie glupie pytanie,
po czym poznac, ze pampersiki maja wyciecie na pepek? wszystkie 1 to maja?
chyba te z 1 mają wycięcie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:22   #2133
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
na tych było napisane :Ehem:

przedział 2-5kg z wycięciem na pępek

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
sporo, to już masz

chyba te z 1 mają wycięcie
niby tak..zostały pierdółki ale dużo pierdółek..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:23   #2134
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej hej Humpback'u - woła Jurek

Zamula Wam wizaż? Mi taaaak.
Ignac też by zawołał, ale pewnie śpi
wizaż zamula jak zwykle ostatnio wieczorami
Stary 2013-01-31, 19:26   #2135
axella
Zakorzenienie

GG do axella

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672731
do pośmianią wątek

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-31, 19:36   #2136
joooasia
Raczkowanie

axella, Jenny jak to dobrze, że zamieściłyście swoje listy... wcale nie będę ukrywać, że pozwolę je sobie podejrzeć dzięki Wam będzie mi duuuużo latwiej stworzyć swoją

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:36   #2137
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie chyba powiem mężowi, że na walentynki chcę żeby mnie zabrał do bielska-białej na zakupy w ciucholandzie

powinnaś dostać. u mnie w przychodni zawsze wypisują l4 w 2 kopiach - oryginał dostaje chory, a kopia zostaje dla nich. może udałoby się to skserować?
i następnym razem kseruj sobie l4, bo jak ZUSowi/pracodawcy ginie, to problem zrzucają na ciebie
No jest u nich kopia na pewno, tylko ciekawe czy mają na czym skserowac i czy będą chcieli. ZObaczymy w ponidziałek..
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jenny - pozwolisz ze sie troche zasugeruje Twoim spisem ach, czeka mnie jutro pracowity dzien. A zacznie sie mega busy bo ide z wlascicielka mieszkania do UM zameldowac sie tymczasowo i bede mogla sie zapisac wreszcie na z SR. Potem jesli bede sie dobrze czula skocze na chwile na ciuszki. A w juz domu bede opracowywac plan zakupow

Motylku, wyobraz sobie, ze moj pracodawca tez zapodzial jedno z moich zwolnien i to z listopada. Dowiedzialam sie o tym przypadkiem jak przy okazji wizyty w pracy ostatnio zobaczylam w systemie "awaiting authorisation" przy kilku dniach. Pytalam w HR co sie stalo i.co teraz. Oni nir bardzo wiedza, ale kase dostalam normalnie, wiec olalam. W koncu ja im to dostarczylam. Ale wtedy jeszcze mi pracodawca placil, a nie zus, wiec nie wiem jak to u Ciebie bedzie wygladac. Od tamtej pory zawsze robie kopie zwolnien bo juz im.nie ufam.
No ale mnie już powinien ZUS przejąć, więc jemu to wiesz tak szczerze "wisi".
Cytat:
dziekuje

pewnie biedaku wymarzlas na cmentarzu...ja we wrzesniu na pogrzebie babci (kilka dni przed zrobieniem testu) okropnie zmarzlam i rozlozylo mnie totalni. pij duzo herbatki. niby dzisiaj pogoda nie byla taka zla, chociaz wiatr okropny. trzymaj sie cieplutko.

wydaje mi sie, ze to nie Twoj problem...w moim przypadku zus sam sie upominal o l4, kiedy ja zanioslam juz kolejne, a pracodawca tego pierwszego nie dostarczyl. dostalam pismo (do wiadomosci), ze maja do 7 dni dostarczyc :P do lekarza mozesz zadzwonic i zapytac, ale nie wiem jak wyglada zrobienie odpisu, pewnie sporo z tym problemu.

Nie było tak źle, tylko strasznie wiało.
A co do zwolnienia no niby nie mój, ale jak nie dostarcze, to nie dostanę kasy, a u mnie to trochę po znajomości i musiałabym znów kasę wybulić za kolejny miesiąc ubezpieczenia.

Poczekam spokojnie do poniedziałku i zobaczymy.
W ogóle, przeprowadzamy się od poniedziałku do Babci, żeby nie siedziała sama póki co.
TŻ ma na przeciwko pracę, a ja z babcią mam trochę papierkowych spraw do załatwienia.
W domku zostaną moi rodzice, bo mój tata od dziś jest młodym emerytem Poszedł na emeryturę po 22 latach służby w wieku 48 lat i będą się byczyć a braciak będzie kursował pomiędzy mieszkaniem a domem

A ja u babci będę tworzyć, no z babcią a póxniej będę Wam cuda pokazywać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:42   #2138
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
axella, Jenny jak to dobrze, że zamieściłyście swoje listy... wcale nie będę ukrywać, że pozwolę je sobie podejrzeć dzięki Wam będzie mi duuuużo latwiej stworzyć swoją
proszę Cię bardzo

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No jest u nich kopia na pewno, tylko ciekawe czy mają na czym skserowac i czy będą chcieli. ZObaczymy w ponidziałek..

No ale mnie już powinien ZUS przejąć, więc jemu to wiesz tak szczerze "wisi".

Nie było tak źle, tylko strasznie wiało.
A co do zwolnienia no niby nie mój, ale jak nie dostarcze, to nie dostanę kasy, a u mnie to trochę po znajomości i musiałabym znów kasę wybulić za kolejny miesiąc ubezpieczenia.

Poczekam spokojnie do poniedziałku i zobaczymy.
W ogóle, przeprowadzamy się od poniedziałku do Babci, żeby nie siedziała sama póki co.
TŻ ma na przeciwko pracę, a ja z babcią mam trochę papierkowych spraw do załatwienia.
W domku zostaną moi rodzice, bo mój tata od dziś jest młodym emerytem Poszedł na emeryturę po 22 latach służby w wieku 48 lat i będą się byczyć a braciak będzie kursował pomiędzy mieszkaniem a domem

A ja u babci będę tworzyć, no z babcią a póxniej będę Wam cuda pokazywać
z Twojego taty taki emeryt jak z mojego, 45lat i na emeryturce hehehhe

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-31, 19:43   #2139
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w pokoju pielęgniarek jest ksero, ale na wszelki wypadek możesz wziąć ze sobą aparat cyfrowy i zrobić zdjęcie jakby nie mieli ksera albo robili problem z odpisem
Stary 2013-01-31, 19:49   #2140
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
na tych było napisane :Ehem:
przedział 2-5kg z wycięciem na pępek
http://allegro.pl/bella-pieluszki-ha...993112971.html na tych jest napis masz takie? bo ja mam jakies 1 pampers, ale norweskie i nie odczytam co w srodku, hehe, a zastanawiam sie czy wszystkie 1 to maja, czy mam szukac jakis specjalnych.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:51   #2141
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
color bardzo mi przykro czytać takie rzeczy.
Czy Twoja mama ma powody, zeby mieć do Ciebie jakieś pretensje? Bo szczerze mówiąc to aż się wierzyć nie chce, ze własna matka aż tak nie znosi swojego dziecka...
Nawet jeśli Cieb ie nie znosi i Twojego TŻta to, ze na wnuczki też tak reaguje to aż nie do wiary jest...
Mam nadzieję, że masz kogoś bliskiego komu w razie czego możesz zostawić dzieci.
Ja na Twoim mijescu już dawno bym z rodzicami nie utrzymywała kontaktu..
Wiem, ze łatwo się mói.. ale skoro i tak nie masz od nich żadnej pomocy no to wybacz ale trochę jak dla mnmie toksyczna sytuacja....
a ja rozumiem aż za dobrze taką sytuację. Mieszkam z mamą w jednym domu, tj. ona ma swój dół a ja górę, osobne wejścia, kuchnie, łazienki, gaz i prąd i wodę płacimy wspólnie, ja 3/4. Róznie bywało miedzy nami ale od miesiąca nie rozmawiamy wcale do tego jak raz mojego męzą napotkała to zmroziła go wzrokiem. To że tu na górze jest jej jedyna wnuczka jakoś jej nie rusza, nigdy nie chciała się nią zajmować, dwa tygodnie jak mała miała 9 miesięcy z nią została bo dostałam nową pracę ale każdego dnia mówiła że ma dośc a potem w Stanach pół roku zajmowała się obcym dzieckiem i szczyciła sie tym po powrocie opowiadając na prawo i lewo o tym dziecku, aż wstyd do ludzi bo własna wnuczka nie a obce tak. Ale ok, że nie chciała nigdy pomóc rozumiem, że jak poporsiłam zeby raz w tygodniu brała małą z przedszkola bo jest jeden dzień że nie ma kto to odmówiła bo cytuję "sznura sobie na szyje nie da zawiązać" i nigdy nie odebrała małej....wymieniac mogłabym jeszcze dużo więcej. Mam dwóch braci z agranicą, dla nich zrobiłaby wszystko. Jak cieżko zachorowała to pół roku ja się nią opiekowałam, jezdziłam codziennie po 4 szpitalach i inne sprawy, żaden z braci jej nie odwiedził nawet a ona jeszcze płakała że oni wczasów dobrych sobie nie moga znaleźć i że dobrze że do niej nie przyjeżdzają bo to mężczyźni to matki w złym stanie nie powinni oglądać. Chcecie więcej? wymieniałabym w nieskończoność...ech, serce mi pęka. Jakbyście ją zapytały to kocha mnie bardzo, dobre sobie, na wieść o drugim dziecku ją zmroziło bo przecież będzie płacz i ona spokoju mieć nie będzie, ostatnio spotkałam jej bliską koleżankę i ta była w szoku że ja w 6 miesiącu ciąży i że mama nic nie mówiła, nie mówi bo ma to gdzieś. Dobra. nie wymieniam więcej ale ostatnio tak mi żal że przy okazji trochę wyrzuciłąm to z siebie. I wiecie co? nie wiem czemu tak jest, nie ma powodu, nigdy ode mnie krzywdy nie doznała żadnej, jedynie pragnienia miłosci i nie słuchania od dziecka co ja źle a jak moi bracia super i jaka to ja zła. I jak to wytłumaczyć? mamy, które macie wiecej niż jedną pociechę, rozumiecie? w życiu naprawde róznie bywa, a mój tato nie żyje od 12 lat, bardzo żałuję....

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
poród tutaj zapisuje się od rozwarcia szyjki i rozpoczęcia całej tej akcji a skurczy oni nie licza
to u mnie byłoby 15 minut, z tego 10 faza pierwsza, 5 faza druga to teraz jestem przerażona jak to będzie bo ja wcale nie czułam że mam juz przeć, w ogóle, i tego się boję że nie rozpoznam w porę...

Cytat:
ej ale teraz doła załapałam..
przez tą kasę na macierzyńskim..

będąc w ciązy jestem tak głupia, tak ku rewwsko głupia że szok
nie ogarniam co do mnie ludzie pisza i mówią, nic nie umiem ogarnąć..

wykombinowałam to wszystko by mieć firmę i potem $.. ale nie 300pln miesięcznie, za nic mi sie to nie kalkuluje,a umów o pracę po prostu nie ma

to co, jestem w doopie a nawet gorzej.
nie ogarniam

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

ja pier....
ja od początku poje bałam jedne składki z drugimi i dzięki temu taki oto zonk.
czyli zostaniemy bez hajsu, mieszkając osobno,bo kto mnie teraz zatrudni?!

nie no kuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa
Axella, ale jak masz firmę i zapłacisz wyższe chorobowe choćby miesiąc, dwa to niezłą kaskę na macierzyńskim dostaniesz także będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Rzeczy z wyprawki, które planuję kupić w lutym, najpóźniej w marcu:

Podgrzewacz do butelek => http://allegro.pl/happy-family-podgr...941773298.html
1x Butelka TT antykolkowa 150ml (+ może 1x260ml )

Pieluchy tetrowe 60x80cm, 15-20 szt.
Pieluchy flanelowe 3 szt.
Pampers Newborn zielone 1, 43 szt. - 1 opakowanie
Pampers Newborn zielone 2, 78 szt. - 1 opakowanie
Chusteczki Pampers zielone

Linomag A+E
Octenisept
Maść na pękające brodawki Bepanthen lub Maltan

Szczoteczka + grzebień
Nosefrida aspirator
Nożyczki

Wkładki laktacyjne (chyba Lovi)
Podkłady poporodowe Absorgyn lub Bella 3 op. po 10 szt. => http://allegro.pl/podklady-higienicz...971264495.htm l
Podkład do przewijania Panda 1 op. po 10 szt. => http://allegro.pl/podklad-podklady-d...979014596.html
Majtki seni wielorazowe 2 szt.
Podkład do szpitala z ceratką 90x60cm, 5 szt. => http://allegro.pl/seni-podklady-podk...989545563.html

Przewijak
1-2 szt. Pokrowiec na przewijak
1x Rożek => http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...979073026.html

2x smoczek uspokajający Lovi
1x Ręcznik kąpielowy z kapturkiem, chyba 100x100 (mam już kupiony 1, ale nie pamiętam rozmiaru)
1x Kocyk z mikrofibry 76x102 => http://allegro.pl/puszysty-kocyk-koc...932002936.html

Zostanie do kupienia:
* Leżaczek-bujaczek => Dostaniemy od moich rodziców, bo wybierają gdzieś za punkty
* Karuzelka z Fishera => Wybieramy za punkty payback => http://allegro.pl/fisher-price-karuz...974951420.html
* Mata edukacyjna, jeszcze nie wiem jaka
* Wózek - nie mam pojęcia jaki , ale jest jeszcze czas
* Laktator, chyba ręczny z TT => http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...970713226.html
* Łóżeczko + materac
* Pościel
* Prześcieradło 2-3 szt.
* Wanienka
* Termometr
* Kosmetyki dla maluszka (oliwka, mydełko, płyn ale nie wiem z jakiej firmy)
* Proszek do prania np. Lowela
* 2x Koszula do karmienia
* 1x Szlafrok
* 2x Stanik do karmienia
* Kapcie
* Kosmetyki mini dla mnie do szpitala

Mam już:
* Ubranka
* 1x Linomag z tlenkiem cynku
* 1x Płatki kosmetyczne duże
* 1x Ręcznik z kapturkiem (nie pamiętam rozmiaru)
* Latarka na czoło - mąż ma załatwić
* Rogala z motherhood do spania, a potem będzie też do karmienia
* Konika morskiego z FP i puszczam już Małemu => http://allegro.pl/fisher-price-konik...973989623.html
to co zaznaczyłam pogrubione i podkreślone nie mam i nie będę kupować, co do pokrowców na przewijak nie używałam i nie będę, z doświadczenia pamiętam ile razy przewijak był okupkany albo posikany i co chwilę prać te pokrowce to bez sensu moim zdaniem, wolałam wyczyścić przewijak ale to jak kto woli

to co pogrubione i kursywą to zamierzam kupić czyli kosmetyki, konika i leżaczek ale leżaczek po porodzie, zobacze jak to będzie, konika w najbliższym czasie a kosmetyki tuż przed porodem według zaleceń mojej kochanej położnej, która się zna jak nikt inny czyli mi zakupów nie zostało zbyt wiele poza tym mam wszystko co wypisane i sądzę że to bardzo rzeczowy spis i dobra wyprawka, wszystko mniej więcej jest potrzebne i korzystałam przy pierwszym dziecku. Ja mam jeszcze na start zestaw wielorazówek na próbę, tak by dzień, czy póltora obskoczyć.

Wózek kupiłam kilka dni temu, seka carlo lux, zgrabny, lekki, miękki, wszystkie spełnił moje oczekiwania, mógłby jedynie byc ciut lepiej wykończony ale w każdym wózku znajdą się mankamenty

ciuszków uniwersalnych mam mnóstwo a dziś byłam na łowach w sh i mam sporo spodenek i kilka innych cudów dla potencjalnego chłopca choć nie mam pewności nawet 90 % że to chłopiec ale tak gin raz zaryzykował stwierdzić więc kto wie

Cytat:
dzieki we trojke naprawde ladnie nam to wyszlo. polecam zabrac znajome/siostry itd. na lowy mile plotki przy szperaniu, kilka godzin poza domem, no i efekt ciuszkowy naprawde zadowalajacy

dziekuje ciucholand w bb...zapraszam duuuuzo zostawilam

dzieki Nelkowy tata tez jest pod wrazeniem i chyba bez zbednego gadania odda nam kolejna polke
diabli, ja dziś też na łowach ale kurcze, weszłam do sh 20 minut po otwarciu, już ludzie mieli pełne kosze a w nich cudeńka niektóre, cudne maleńkie buciki widziałam, poza tym dużo ludzi i gorąco, cieżko mi było szczerze mówiąc, dałam radę i wyszperałam 17 cudnych rzeczy, w tym spodenki na lato, na jeseiń, zimę dla chłopca jeśli potwierdzi się ze chłopak, sweterk cudny, bluzeczkę, czapeczkę, koszulę dzinsową plus piżamkę dla córki, sukienkę wiosenną, piękną kremową tunikę i świetna czapkę kaszkietówkę. Wydane 17 zł ale męczące to było. Może lżejsza kurtkę ubiorę następnym razem i dam radę od otwarcia to upoluję jeszcze jakieś cuda. Dla siebie nie umiem nigdy nic znaleźć w lumpku, nie wiem od czego to zależy ale ja kupuję mało, proste, uniwersalne rzeczy, uboga kolorystyka u mnie króluje więc jakoś ciężko mi w moim typie dopaść w lumpku a gromadzić nie lubię ale gdybym miała więcej cierpliwości to może bym coś umiała upolować
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:54   #2142
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
http://allegro.pl/bella-pieluszki-ha...993112971.html na tych jest napis masz takie? bo ja mam jakies 1 pampers, ale norweskie i nie odczytam co w srodku, hehe, a zastanawiam sie czy wszystkie 1 to maja, czy mam szukac jakis specjalnych.
dokładnie te

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

Axella, ale jak masz firmę i zapłacisz wyższe chorobowe choćby miesiąc, dwa to niezłą kaskę na macierzyńskim dostaniesz także będzie dobrze

już wiem,dziękuję

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-31, 20:09   #2143
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
U mnie od wczoraj humor do - za dużo różnych spraw się skumulowało ... i nawet wieczorem włączył mi się wyjec Miałam być dziś w Kato na warsztatach Świadoma mama ale z tego wyszła, zaliczyłam też wizytę u dentysty - myślałam, że będzie leczenie kanałowe, a tu kolejna i rwanie Oby jutro było lepiej Na małe pocieszenie witam w 23 tc Ptyś dzisiaj na dzień dobry pięknie zaczął kopać, nawet Tatuś poczuł
za 23 tc
Cytat:
Laski,jutro potrzebuje turbo-mega wielkich kciuków!
Od 7mej lecę na ZUS, a mam go na końcu świata

A o 16.30 idę oglądać mieszkanko..
A że jest trochę chętnych to boję się,że ktoś mi je zabierze z przed nosa..

A tak bardzo chce by było nasze

Moi kochani rodzice stwierdzili,że pożyczą nam na kaucję
Boże jak cudnie...

Nie wiem za co spotyka mnie tyle szczęścia
superr trzymam kciuki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:12   #2144
lonely_lady
Zakorzenienie

jutro mam spotkanie z glukozą mialam to zrobic w poniedzialek, ale pojde jutro

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:14   #2145
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli, ja dziś też na łowach ale kurcze, weszłam do sh 20 minut po otwarciu, już ludzie mieli pełne kosze a w nich cudeńka niektóre, cudne maleńkie buciki widziałam, poza tym dużo ludzi i gorąco, cieżko mi było szczerze mówiąc, dałam radę i wyszperałam 17 cudnych rzeczy, w tym spodenki na lato, na jeseiń, zimę dla chłopca jeśli potwierdzi się ze chłopak, sweterk cudny, bluzeczkę, czapeczkę, koszulę dzinsową plus piżamkę dla córki, sukienkę wiosenną, piękną kremową tunikę i świetna czapkę kaszkietówkę. Wydane 17 zł ale męczące to było. Może lżejsza kurtkę ubiorę następnym razem i dam radę od otwarcia to upoluję jeszcze jakieś cuda. Dla siebie nie umiem nigdy nic znaleźć w lumpku, nie wiem od czego to zależy ale ja kupuję mało, proste, uniwersalne rzeczy, uboga kolorystyka u mnie króluje więc jakoś ciężko mi w moim typie dopaść w lumpku a gromadzić nie lubię ale gdybym miała więcej cierpliwości to może bym coś umiała upolować
moj ciucholand to wieeeelka hala i jest tam zimno panie z obslugi chodza w rekawiczkach. pochwal sie ciuszkami! ja dzisiaj tez dla siebie nic nie kupilam, ale jechalam z nastawieniem na dzieciece. nastepnym razem poszukam jakis tunik zeby dotrwac do wiosny. potrzebuje sweterkowe tuniki bez golfow i innych cudow, proste i za tylek...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:15   #2146
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
drogo! u mnie 15zl kg na wage i wycenione po kilka zl sztuka za moment wrzucam fotki. ale obkupilam sie potwornie, a zaplacilysmy w sumie kolo 100zl (siostra kupila czesc "od siebie")
Zapomniałam, że jeszcze za tą cenę miałam jeansy ( na rozmiar większy bo 68). No i jeszcze sobie kupiłam rozciągliwą sukienkę Ale w tym second co ja byłam to były normalnie ceny, nie było na kg, tam gdzie jest na kg było zamknięte do odwołania

Cytat:
Ale jestem taka zła i wściekła, że się w głowie nie mieści.
Od poniedziałku, miał mnie przejąć ZUS i powinnam donieść zwolnienie. Co się okazało? Pracodawca zgubił zwolnienie moje od 21.01 do 18.02?! I co? I nie wiem kuźwa co?!
Dostanę odpis jakiś u lekarza?
Któraś coś wie w tym temacie?
Tak zdecydowanie powinni Ci wydać drugi egzemplarz. Myślę, że nie będziesz miała z tym problemu.

Cytat:
a ja rozumiem aż za dobrze taką sytuację. Mieszkam z mamą w jednym domu, tj. ona ma swój dół a ja górę, osobne wejścia, kuchnie, łazienki, gaz i prąd i wodę płacimy wspólnie, ja 3/4. Róznie bywało miedzy nami ale od miesiąca nie rozmawiamy wcale do tego jak raz mojego męzą napotkała to zmroziła go wzrokiem. To że tu na górze jest jej jedyna wnuczka jakoś jej nie rusza, nigdy nie chciała się nią zajmować, dwa tygodnie jak mała miała 9 miesięcy z nią została bo dostałam nową pracę ale każdego dnia mówiła że ma dośc a potem w Stanach pół roku zajmowała się obcym dzieckiem i szczyciła sie tym po powrocie opowiadając na prawo i lewo o tym dziecku, aż wstyd do ludzi bo własna wnuczka nie a obce tak. Ale ok, że nie chciała nigdy pomóc rozumiem, że jak poporsiłam zeby raz w tygodniu brała małą z przedszkola bo jest jeden dzień że nie ma kto to odmówiła bo cytuję "sznura sobie na szyje nie da zawiązać" i nigdy nie odebrała małej....wymieniac mogłabym jeszcze dużo więcej. Mam dwóch braci z agranicą, dla nich zrobiłaby wszystko. Jak cieżko zachorowała to pół roku ja się nią opiekowałam, jezdziłam codziennie po 4 szpitalach i inne sprawy, żaden z braci jej nie odwiedził nawet a ona jeszcze płakała że oni wczasów dobrych sobie nie moga znaleźć i że dobrze że do niej nie przyjeżdzają bo to mężczyźni to matki w złym stanie nie powinni oglądać. Chcecie więcej? wymieniałabym w nieskończoność...ech, serce mi pęka. Jakbyście ją zapytały to kocha mnie bardzo, dobre sobie, na wieść o drugim dziecku ją zmroziło bo przecież będzie płacz i ona spokoju mieć nie będzie, ostatnio spotkałam jej bliską koleżankę i ta była w szoku że ja w 6 miesiącu ciąży i że mama nic nie mówiła, nie mówi bo ma to gdzieś. Dobra. nie wymieniam więcej ale ostatnio tak mi żal że przy okazji trochę wyrzuciłąm to z siebie. I wiecie co? nie wiem czemu tak jest, nie ma powodu, nigdy ode mnie krzywdy nie doznała żadnej, jedynie pragnienia miłosci i nie słuchania od dziecka co ja źle a jak moi bracia super i jaka to ja zła. I jak to wytłumaczyć? mamy, które macie wiecej niż jedną pociechę, rozumiecie? w życiu naprawde róznie bywa, a mój tato nie żyje od 12 lat, bardzo żałuję....
Ech, bardzo Ci współczuję
Przyznam szczerze, że naprawde tego nie rozumiem. Kurcze z moją mamą za młodu też miałam różne scysje, ale zawsze mi się wydawało, że z wiekiem ja zmądrzałam, mama nabrała zaufania i wszystko się w miarę rozpogodziło. I zawsze byłam przekonana, że tak się dzieje u każdego. Dlatego jak czytam jak Twoja mama Cię traktuje ( i kilka innych dziewczyn ma tutaj podobne historie) to naprawdę jest mi przykro. Trzymaj się.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:15   #2147
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

jak chałka ?
Nie miałam czasu jej dziś zrobić ale zrobię jutro
Na pewno dam znac ;_)

Cytat:
nelkowe lowy - czesc 1

opis do fotek
1) sliczne czapeczki z "ogonkami", nowe szmaciane kapcioszki z tygrysem, pieeeekne buciki next, niedrapki, kotek grzechotka (wydajacy taki dziwny dzwiek jakby dzwoneczka), sliniaki.
2) zblizenie
3) buciki, mega zblizenie
4) mata. wzielysmy z siostra, bo fajna i duzo szeleszczacych, piszczacych elementow, wlochaty baranek, itd. nie do konca rozumialysmy wystajacy srodek, doszlam do wniosku, ze mama mi to jakos przerobi na zwykla mate.
teraz juz wiem - http://allegro.pl/mata-kojec-galt-gn...965711478.html

nie mam kolka-opony, ale moze jakies dopasuje. a jesli nie to wymyslimy cos innego szkoda bylo nie wziac za 5zl
http://allegro.pl/galt-toys-mata-edu...983481307.html

5) zblizenie
Cytat:
nelkowe lowy - czesc 2

1) legginsy i polspioszki. rozm. 0-3mies. same firmowki, h&m, next, george itd.

2) rampersik i pajacyki (wiem mialo nie byc rozowego :P)

3) kaftanik, bluzeczka, pajacyk-spioszek i letnie ogrodniczki

4) kolejne spodenkowe wynalazki, te srodkowe 68

5) cieniutkie ogrodniczki, mieciutkie jeansiki, bluzka, tuniczka i dwa cudne sweterki
Cytat:
nelkowe lowy - czesc 3 ostatnia

1) dwie sukienki (ta sliwkowa bombka jest rewelacyjna!), dresowe spodnie, dwa sweterki h&m, jeden early days

2) sweterek-kurteczka 6-9mies, spiworek tez rozmiarowo jakos tak wypadal "na jesien/zime"

3) pajacyk-kotek, dosc duzy, ale nie moglam go nie wziac (za te stopki i ogonek!)

4) kotkowy kapturek

5) piekna sukienka/tunika na 1,5 roku...ale zakochalam sie w niej i musialam wziac. dodatkowo pasek (znaleziony w innej czesci lumpka hehe). fotka fatalna, musicie uwierzyc na slowo, ze jest suuuuper.

koniec
Superaśne te zakupy
A kotkowy kapturek:love : megaaa

Cytat:

Boże jak cudnie...

Supera wiec kaucja z głowy
Oby się udało-jutro bedziemy trzymać kciuki

Cytat:
Jedno co mi przychodzi do głowy to zazdrość...
Toksyczna, żałosna zazdrość kobiety o drugą kobietę.
To ma nawet swoją nazwę w psychologii gdy matka jest zazdrosna o córkę... O synów nie musi, bo to faceci sa....
Bardzo Tobie (i color) współczuję. I tego, że musisz (?) mieszkać z matką i to znosić.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:16   #2148
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 23 tc

superr trzymam kciuki
dziękować

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
powodzonka !

Lecę bo mam stres jak przed wizytami u gina
o 6 wstaję

LASKIIIIIIIIIII TO MIESZKANIE MUSI BYĆ MOOOOOJEEEEE

ps,na pocieszenie zrobiłam sobie budyn+truskawki ze słoika

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-31, 20:26   #2149
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
dziękować

powodzonka !

o 6 wstaję

będzie Twoje, zobaczysz

ale mi zrobiłaś smaka... pomimo, że ciążę przechodzę "na kwaśno", naszła mnie ochota na budyń waniliowy z brzoskwiniami z puszki...

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:32
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:28   #2150
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pewnie lepiej miec z glowy hehe
Cytat:
dziękować

powodzonka !

o 6 wstaję

bedzie bedzie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:30   #2151
szczesliwa25
Rozeznanie

axella, ja za każdym razem kiedy tak się na coś napalałam (patrz mieszkanie) to jak już dotarłam na miejsce to zawsze czekało na mnie jakieś rozczarowanie - czego Ci oczywiście nie życzę, ale spokojnie, jeśli ma być Twoje to będzie ))
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:47   #2152
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
nelkowe lowy - czesc 1

opis do fotek
1) sliczne czapeczki z "ogonkami", nowe szmaciane kapcioszki z tygrysem, pieeeekne buciki next, niedrapki, kotek grzechotka (wydajacy taki dziwny dzwiek jakby dzwoneczka), sliniaki.
2) zblizenie
3) buciki, mega zblizenie
4) mata. wzielysmy z siostra, bo fajna i duzo szeleszczacych, piszczacych elementow, wlochaty baranek, itd. nie do konca rozumialysmy wystajacy srodek, doszlam do wniosku, ze mama mi to jakos przerobi na zwykla mate.
teraz juz wiem - http://allegro.pl/mata-kojec-galt-gn...965711478.html

nie mam kolka-opony, ale moze jakies dopasuje. a jesli nie to wymyslimy cos innego szkoda bylo nie wziac za 5zl
http://allegro.pl/galt-toys-mata-edu...983481307.html

5) zblizenie
Booooskie!!

Cytat:
Tak gdzie zawsze mam wyniki, czyli na M.C.Skłodowskiej

Dziadkowie, a właściwie to moja mama = babcia kupiła połowę wyprawki ubrankowej + mamy dostać leżaczek-bujaczek z Fishera, bo jest gdzieś do wybrania za punkty i mooooże rodzice dołożą nam się do wózka
1) I tam 22zł z pobieraniem dwukrotnym krwi, czy jak? Ze swoją glukozą?
2) Taka babcia to skarb.

Cytat:

Boże jak cudnie...

Cytat:
Rzeczy z wyprawki, które planuję kupić w lutym, najpóźniej w marcu:

Podgrzewacz do butelek => http://allegro.pl/happy-family-podgr...941773298.html
1x Butelka TT antykolkowa 150ml (+ może 1x260ml )

Pieluchy tetrowe 60x80cm, 15-20 szt.
Pieluchy flanelowe 3 szt.
Pampers Newborn zielone 1, 43 szt. - 1 opakowanie
Pampers Newborn zielone 2, 78 szt. - 1 opakowanie
Chusteczki Pampers zielone

Linomag A+E
Octenisept
Maść na pękające brodawki Bepanthen lub Maltan

Szczoteczka + grzebień
Nosefrida aspirator
Nożyczki

Wkładki laktacyjne (chyba Lovi)
Podkłady poporodowe Absorgyn lub Bella 3 op. po 10 szt. => http://allegro.pl/podklady-higienicz...971264495.htm l
Podkład do przewijania Panda 1 op. po 10 szt. => http://allegro.pl/podklad-podklady-d...979014596.html
Majtki seni wielorazowe 2 szt.
Podkład do szpitala z ceratką 90x60cm, 5 szt. => http://allegro.pl/seni-podklady-podk...989545563.html

Przewijak
1-2 szt. Pokrowiec na przewijak
1x Rożek => http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...979073026.html

2x smoczek uspokajający Lovi
1x Ręcznik kąpielowy z kapturkiem, chyba 100x100 (mam już kupiony 1, ale nie pamiętam rozmiaru)
1x Kocyk z mikrofibry 76x102 => http://allegro.pl/puszysty-kocyk-koc...932002936.html

Zostanie do kupienia:
* Leżaczek-bujaczek => Dostaniemy od moich rodziców, bo wybierają gdzieś za punkty
* Karuzelka z Fishera => Wybieramy za punkty payback => http://allegro.pl/fisher-price-karuz...974951420.html
* Mata edukacyjna, jeszcze nie wiem jaka
* Wózek - nie mam pojęcia jaki , ale jest jeszcze czas
* Laktator, chyba ręczny z TT => http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...970713226.html
* Łóżeczko + materac
* Pościel
* Prześcieradło 2-3 szt.
* Wanienka
* Termometr
* Kosmetyki dla maluszka (oliwka, mydełko, płyn ale nie wiem z jakiej firmy)
* Proszek do prania np. Lowela
* 2x Koszula do karmienia
* 1x Szlafrok
* 2x Stanik do karmienia
* Kapcie
* Kosmetyki mini dla mnie do szpitala

Mam już:
* Ubranka
* 1x Linomag z tlenkiem cynku
* 1x Płatki kosmetyczne duże
* 1x Ręcznik z kapturkiem (nie pamiętam rozmiaru)
* Latarka na czoło - mąż ma załatwić
* Rogala z motherhood do spania, a potem będzie też do karmienia
* Konika morskiego z FP i puszczam już Małemu => http://allegro.pl/fisher-price-konik...973989623.html
Pampersy były teraz w Realu w promocji, jedynki 43 szt. za 19,99zł, a dwójki 108 szt. za 49,99zł. Szkoda, że nie zauważyłaś. Co do laktatora, jesteś pewna, że chcesz ręczny i to z TT? Ręczny na pewno jest dobry do ściągnięcia niewielkiej ilości mleka, np. przy nawale pokarmu, ale myślę, że jest słabym rozwiązaniem przy regularnym odciąganiu. Za tą cenę kupisz elektryczny i myślę, że bardziej się przyda. A ręczny można najtańszy w aptece dostać za bodaj 20 czy 30 zł.

Cytat:
widzialam dzisiaj w tesco kobitke z maluszkiem w wozku/nosidelku. male zaczelo plakac, wiec usiadla sobie na pasazu, wyjela jedna butelke z woda, dala - male dalej krzyczalo
wyjela druga z mleczkiem i byla cisza.
przekonalo mnie to, ze trzeba kupic dwie butelki, hehe.
Tak mnie zastanowiło skąd ona wzięła na szybciora to mleko.

Cytat:
Nie wszystkie. Pampersy nie mają. Happy mają, ale do mnie nie przemawiają. Poza tym wycięcie na pępek zbędne, przecież i tak będzie maluch miał ubrane body, więc będzie "podrażniany" o ile tak to można nazwać. Już lepiej żeby zakryć go pieluszką, czy wywinąć. Takie moje zdanie.

edit: Wywinąć oczywiście pieluszkę, nie pępuszek.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:51
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:51   #2153
candace1
Zakorzenienie

Jesli chodzi o pieluchy jednorazowe to wszystko zalezyod pupy dziecka. Moją Z. papmersy uczulały - wyskakiwały jej po nich krostki.
Mogła używać tylko Happy
Zobaczymy jak będzie z 2 dzieckiem...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:53   #2154
xal
Zakorzenienie

Wróciłam z wykładu.
Żadna z nas niestety nie wylosowała żadnej nagrody, ale ... mam niedrapki Lecę jeść, bo głodna jestem strasznie.
Co się działo jak mnie nie było?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:53   #2155
Aaś
Zakorzenienie

Motylek zwolnienie jest w 3 egzemplarzach. 1 - jasnozielony dostajesz ty, 2 - ciemnozielony zostaje u lekarza, 3 - czerwony przychodnia wysyła do zusu
także zus ma twoje zwolnienie tak czy siak.

diabli boskie zakupy
ja właśnie odbiłam sobie tamte bodziaki w dumbo i wygrałam aukcje pajaców różowych.. w samochodziki takie 2w1 - ja się ciesze i mąż bo samochodziki
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:56   #2156
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Jesli chodzi o pieluchy jednorazowe to wszystko zalezyod pupy dziecka. Moją Z. papmersy uczulały - wyskakiwały jej po nich krostki.
Mogła używać tylko Happy
Zobaczymy jak będzie z 2 dzieckiem...
Ha! Wybacz moją radość, ale mam taką wszechwiedzącą znajomą, co to jej dziecko uczulały wszystkie możliwe pieluchy, oprócz pampersów. To nic, że oprócz nich użyła tylko Huggies. Stwierdziła wtedy, że Pampers, to jedynie pieluchy, które NIGDY nie uczuliły ŻADNEGO dziecka. Durny babsztyl.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:59   #2157
Aaś
Zakorzenienie

axella za mieszkanie.

aa a co do piłki do cwiczeń to ja teraz bardzo nie ćwiczę ale np. używam jej zamiast krzesła do siedzenia przed komputerem
Stary 2013-01-31, 21:00   #2158
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
moj ciucholand to wieeeelka hala i jest tam zimno panie z obslugi chodza w rekawiczkach. pochwal sie ciuszkami! ja dzisiaj tez dla siebie nic nie kupilam, ale jechalam z nastawieniem na dzieciece. nastepnym razem poszukam jakis tunik zeby dotrwac do wiosny. potrzebuje sweterkowe tuniki bez golfow i innych cudow, proste i za tylek...
jak mi mąż udostepni aparat to pochwalę się, fajnie jak zimno, na ogól nie lubię zimna ale jak się idzie w kurtce a nie ma przecież szatni by ją zostawić to przy tłumie ludzi trudno wytrzymać, ja od razu czuję się stłamszona i teraz w ciąży trudniej mi się przebić przez coś takiego ale za to cudeńka po 1 zł to się opłaca więc trochę wysiłku włozyłam

Cytat:
Nie miałam czasu jej dziś zrobić ale zrobię jutro
Na pewno dam znac ;_)

Superaśne te zakupy
A kotkowy kapturek:love : megaaa

Supera wiec kaucja z głowy
Oby się udało-jutro bedziemy trzymać kciuki

Jedno co mi przychodzi do głowy to zazdrość...
Toksyczna, żałosna zazdrość kobiety o drugą kobietę.
To ma nawet swoją nazwę w psychologii gdy matka jest zazdrosna o córkę... O synów nie musi, bo to faceci sa....
Bardzo Tobie (i color) współczuję. I tego, że musisz (?) mieszkać z matką i to znosić.
na szczęście jak nie chcemy się widzieć to w zasadzie łatwo się nie widzieć, wszystko oddzielnie więc ok ale własnie tak jest że jak jestesmy w kłotni tj. nie gadamy to jest spokój tylko głupio się spotkać przypadkiem, za to jak jest niby normlanie to mama szybko znajdzie jakąs pretensję, podkurzy mnie tak że mi się odechceiwa i unikam jej. W sylwestra zrobiła mi jadkę az szkoda gadac za co, potem niby ok to jak mnie nie było podburzyła mojego męża przeciw mnie mówiąc nieprawdę, potem zła była że drzwi listonoszowi musiała otworzyć 3 razy bo ja robię sobie zakupy a nie otwieram ale to że ja lezałam jak z krzyża zdjęta w gorączce z dzieckiem chorym pod opieką i ledwo chodziłam to było nieważne. To jej powiedziałam zeby nie otwierała a listonoszowi powiedziała żeby nawet do kosza wyrzucił ale nie otworzę bo nic nie jest ważniejsze od mojego zdrowia a na zimno w gorączce wystawiać się nie będę i że nic od niej nie chcę, nawet otworzenia drzwi listonoszowi i jest cisza od dwóch tygodni. Boli mnie to w sercu bardzo, ojca nie mam, z braćmi całe życie mnie rózniła a narzekała że nie mamy dobrego kontaktu tylko nie dopuszczała do tego, boli mnie że z nią tak jest, że nie może być dobrze, ale za dużo łez wylałam, płakałam nieraz klęcząc pzred nią a ona zimna jak lód, teraz powiedziałam koniec. Boli, bo nie ma mi kto pomóc w razie czego ale dam radę. A dom jest na sprzedaż więc prędzej czy później się rozdzielimy, my chcemy się budować. Ludziom mówi że ja chcę się jej pozbyć, że nie wiem na co się piszę, że z nią mam dobrze, pod ręką, pomoc i w ogóle (ciekawe z której strony ta pomoc) a taka jestem że chcę ją wykopać, ręce opadają, nie mam prawa mieć własnego życia. Jak urodziłam córkę wyjechała zaraz do sanatorium tłumaczać że przecież musi i nie moze pzresunąc a niedawno powiedziała że akurat teraz jak urodzę też jej wypada sanatorium itd. itp. sorry że tak się rozpisałam ale ostatnio mam taki żal w sercu że pierwszy raz to trochę wyrzuciłam z siebie, najgorsze że czuję sie winna choć wiem że nie jestem winna a nie moge się uwolnić od tego
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:03   #2159
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
I teraz nie wiem czy:
-kupić tylko dla 3-ciego dziecka i co?
-czy kupić coś do mieszkania, oraz dla wszystkich dzieci??
Kupiłabym coś na mieszkanie, jakąś większą rzecz dla maluszka np. pieluchy i dla każdego dziecka z pozostałych coś słodkiego.
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
miałam na myśli Ciebie

Daleko jestem w statystykach.
Popatrz ile nas nie było a ile nadrabiania ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:05   #2160
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ha! Wybacz moją radość, ale mam taką wszechwiedzącą znajomą, co to jej dziecko uczulały wszystkie możliwe pieluchy, oprócz pampersów. To nic, że oprócz nich użyła tylko Huggies. Stwierdziła wtedy, że Pampers, to jedynie pieluchy, które NIGDY nie uczuliły ŻADNEGO dziecka. Durny babsztyl.
ja mam z kolei taką co to używa tylko pampersow tak samo jak używa tylko alwaysów BO TAK!

katherine ciężko nawet komentować....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości