O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 15:59   #1651
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
u nas też . Śmieję się do TŻ, że ja nie wiem jak ja mogłam żyć tyle lat bez tego cudownego wynalazku
Sprzęt marzenie
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:04   #1652
Fikusek82
Wtajemniczenie

Oj zmywarka to marzenie moje, na razie mamy w kuchnio za mało miejsca więc marzeniem pozostaje, ale kiedyś....

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:05   #1653
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Sprzęt marzenie
tak długo jęczałam mężowi że w końcu spełnił to marzenie i kupił nam zmywarkę

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Oj zmywarka to marzenie moje, na razie mamy w kuchnio za mało miejsca więc marzeniem pozostaje, ale kiedyś....
my też za dużo miejsca w kuchni nie mamy , dlatego kupiliśmy tą mniejszą zmywarkę
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:06   #1654
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
U Nas zmywaniem zajmuje się zmywarka , kuchnia to królestwo mojego TŻ Ja zajmuję się sprzątaniem oprócz łazienki
My mamy podzielone obowiązki domowe Ja prasuję bo TŻ kompletnie z tym sobie nie radzi, mycia podłóg nie lubi, więc go nawet nie proszę , ale M myje okna więc nie narzekam wręcz dziękuję Bogu, że taki anioł mi się trafił
u nas też myje zmywarka ale wiadomo nie wszystko można umyć w zmywarce

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:38   #1655
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
u nas też myje zmywarka ale wiadomo nie wszystko można umyć w zmywarce
My prawie wszystko myjemy w zmywarce. Zakupiliśmy podwójne komplety przyrządów jadalno - pitnych żeby mieć do codziennego użytku bez dodatkowego mycia
Stary 2013-01-31, 16:46   #1656
arenika
Zadomowienie

Zazdroszczę wam zmywarki, ja odliczam kiedy nam się skończy lokata i też kupujemy zmywarkę i szuszarkę do prania już się doczekać nie mogę
U nam w domu kuchnią zajmuję się ja mąż jest noga i leniuch i potrafi jedynie jajecznicę zrobić
Stary 2013-01-31, 16:48   #1657
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Kasiunka a jak u Ciebie??? jak się czujesz???próbowałaś jeszcze testowac???

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Justii- to naprawdę spory koszt te Twoje okulary. Ja maksymalnie płaciłam za swoje tak 300-400 zł. ale też mi się marzy żeby już zmienic na jakieś takie wyraźniejsze bo kupiłam takie delikatne na ślub, żeby mi pasowały i już mi się znudziły;/ a jaką masz wadę???
Mam wadę wrodzoną na prawe oko -3,5 , a na lewe -0,5
Szkła zawsze zamawiam plastikowe z najlepszą powłoką anty refleksyjną i z najcieńszym soczewką dlatego taka cena szkieł wychodzi.
Ja do ślubu miałam szkła zakupione i też były zamawiane :/ bo mam inny rozstaw osi w jednym oku i drugim i cena szkieł jednodniowych wyniosła mnie 300 zl:/ więc moja wada należy do tych droższych :/, oprawki mam w tych zabudowanych grubych, ale dostałam od TZ w prezencie kolejne oprawki, które chyba teraz wykorzystam przy zmianie szkieł
Stary 2013-01-31, 16:48   #1658
Izetka_
Zadomowienie

dziewczyny się rozpisały aż szkoda Was zostawic na chwilkę my też mamy zmywarkę, ale czasem nie opłąca jej się włączac bo we dwoje tyle brudzimy co kot napłakała co do sprzatania ja jestem małym bałaganiarzem a tż pedant na sto dwawłasnie skończyliśmy wspólne sprzątanie i będziemy jedli frytasyhehe

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:49   #1659
kasiunka8998
Raczkowanie

to ja jakaś dziwna jestem bo mąż namawia mnie już od dłuższego czasu na zmywarkę a ja upieram się, że nie (żałuję likwidować cały rząd szuflad na miejsce zmywarki)
a co do gotowania, to robię to najczęściej ja. Kończę pracę o 13 więc głupio byłoby czekać do wieczora na męza żeby on jeszcze obiad szykował chociaż wraca różnie, zależy jaka trasa mu sie danego dnia trafi. W niedziele ja śpię a on gotuje żonie obiadek
a tak serio to nie gotuję codziennie. 2 razy w tyg gotuje duży gar zupy, bo to podstawa dla męża. A drugie danie raz jest, raz nie ma. Jak już robię np jakis gulasz to robię duuużą porcję, połowę zamrażam i mam za 2 tyg gotowca
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:50   #1660
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Mam wadę wrodzoną na prawe oko -3,5 , a na lewe -0,5
Szkła zawsze zamawiam plastikowe z najlepszą powłoką anty refleksyjną i z najcieńszym soczewką dlatego taka cena szkieł wychodzi.
Ja do ślubu miałam szkła zakupione i też były zamawiane :/ bo mam inny rozstaw osi w jednym oku i drugim i cena szkieł jednodniowych wyniosła mnie 300 zl:/ więc moja wada należy do tych droższych :/, oprawki mam w tych zabudowanych grubych, ale dostałam od TZ w prezencie kolejne oprawki, które chyba teraz wykorzystam przy zmianie szkieł
to rzeczywiście spory kłopot z taką wadą:/ja mam astygmatyzm, ale od czterech lat już mi się nie pogłębia

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:53   #1661
minimini333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
to ja jakaś dziwna jestem bo mąż namawia mnie już od dłuższego czasu na zmywarkę a ja upieram się, że nie (żałuję likwidować cały rząd szuflad na miejsce zmywarki)
a co do gotowania, to robię to najczęściej ja. Kończę pracę o 13 więc głupio byłoby czekać do wieczora na męza żeby on jeszcze obiad szykował chociaż wraca różnie, zależy jaka trasa mu sie danego dnia trafi. W niedziele ja śpię a on gotuje żonie obiadek
a tak serio to nie gotuję codziennie. 2 razy w tyg gotuje duży gar zupy, bo to podstawa dla męża. A drugie danie raz jest, raz nie ma. Jak już robię np jakis gulasz to robię duuużą porcję, połowę zamrażam i mam za 2 tyg gotowca
fajne metody,,szkoda że mój mąż zup nie je
ja za to uwielbiam i gotuje malutko tylko dla siebie

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:00   #1662
justiii87
Zakorzenienie

A Ja nie gotuję bo nie lubię, a nie będę robić czegoś na siłę, a po za tym nie będę odbierać TŻ przyjemności z gotowania
Stary 2013-01-31, 17:03   #1663
arenika
Zadomowienie

Ja z kolei prawie wcale zup nie gotuję, chyba że mnie najdzie ochota na barszyk albo pomidorówkę. Ale tak to obiad zazwyczaj jakieś mięsko/rybka warzywka i ryż,kasza albo ziemniaki. No i czasami dania mączne w tym moje ukochane pierogi
Jak przygotowuję obiad to też zazwyczaj od razu na dwa dni żeby codziennie nie siedzieć przy garach, chociaż gotować i piec lubię.
Stary 2013-01-31, 17:20   #1664
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

och dziewczyny zazdroszczę Wam takich mężów kucharzy! Mojego chyba mamusia rozpuściła za młodu, czasami tylko mi pomaga jak coś większego robimy. Obiady gotuję ja i zmywam też normalne jak ja siedzę w domu a mąż pracuje. Ale jak znajdę pracę to napewno mi pomoże

a swoją drogą - chory jest i to jak katar ma!
słuchajcie co Wam powiem czy Wasi mężczyźni jak zachorują nawet minimalnie to też się zachowują jakby mięli zjeśc z tego świata zaraz???
Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" np. czekoladę z orzechami. haha chciałam dziecko to mam tylko w jakiejś większej formie:ha haha:

no i mu kupiłam, i jeszcze jakieś specyfiki w aptece i budyń malinowy ugotowałam zaraz idę do niego obudzic go i dac prezenty.

Swpoją drogą czekoladę kupiłam wielką bo i mi smutno że znów się nie udało idę do męża będziemy razem smutki zajadac a co!!!

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

widzę że rozszalałyśmy się z kolorem butów na swoje śluby
justii o pomarańczowych jeszcze nie słyszałam ale napewno fajnie musiały wyglądac

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
zazwyczaj kupuje w super pharm na promocji po kilka sztuk na zapas a jak mi zabraknie (haha) to w rossmanie albo w aptece. Juz jakiś czas temu miałam zamówić większą ilość na allegro ale naiwnie myślałam, że mi się mogą już nie przydać przez dłuższy czas ....

ps. ale u nas dziś pogoda pod psem i przez to humor podły wrrrr. I do tego mąż dopiero po 19.00 wraca, co ja będę robić tyle czasu wczoraj posprzątałam, zupkę ugotowaną mam, koleżanki pracują do późna więc na kawkę nie ma szans. Tylko położyć się i spać

każdy teścik to taka niewiadoma adrenalina stressss

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane ale u nas częściej robi się jednak kartoflaka (zwanego też babką ziemniaczaną) z przepisu od teściówki
my w weekend robilismy i właśnie tz mi pomagał, robiliśmy placki po węgiersku mniam tylko roboty sporo

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:24   #1665
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
a swoją drogą - chory jest i to jak katar ma!
słuchajcie co Wam powiem czy Wasi mężczyźni jak zachorują nawet minimalnie to też się zachowują jakby mięli zjeśc z tego świata zaraz???
Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" np. czekoladę z orzechami. haha chciałam dziecko to mam tylko w jakiejś większej formie:ha haha:

no i mu kupiłam, i jeszcze jakieś specyfiki w aptece i budyń malinowy ugotowałam zaraz idę do niego obudzic go i dac prezenty.
Mój mąż to chyba cyborg jakiś jest bo odkąd się znamy, a będzie już 8 latek to w ogóle chory nie był, więc nawet nie mam pojęcia jak się zachowuje, żebym tylko niemiłej niespodzianki nie miała jak się okaże że marudzi gorzej niż małe dziecko

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:29   #1666
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki! Dopiero mam chwilkę usiąść żeby z Wami popisać
Do godz 12 w szpitalu z moim młodszym bratem pomimo różnicy prawie 8 lat mamy super kontakt . Biedny ma problemy krążeniem i operacja go czeka.
Ja nie wiem czy to ta 13 w dacie mi takiego pecha przynosi . Wczoraj praca dzisiaj brat ehhhh.

Cytat:
Cześć dziewczyny, czy można jeszcze dołączyć do wątku? Mam 30 lat (no 31 będzie za 9 miesięcy) i staramy się od września, ale jak na razie dwóch kresek ani widu, ale się nie poddajemy.
Witamy

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
mój naczynia częściej myje niż ja, ale nie sprząta
twierdzi że w domu jest zawsze czysto, i niema kiedy się wykazać
Wyrodna żona nie da się chłopakowi wykazać

Ja również nie lubię gotować , za to mój TŻ jest w tym mistrzem i nie tylko bo jak gotuję to ja się dziwię jak można tyle garów pobrudzić robiąc kotlecika z ziemniakami haaa . Ale wybaczam mu bo wolę już sprzątać!

Cytat:
dziewczyny się rozpisały aż szkoda Was zostawic na chwilkę my też mamy zmywarkę, ale czasem nie opłąca jej się włączac bo we dwoje tyle brudzimy co kot napłakała co do sprzatania ja jestem małym bałaganiarzem a tż pedant na sto dwawłasnie skończyliśmy wspólne sprzątanie i będziemy jedli frytasyhehe
Smacznego

Cytat:
A Ja nie gotuję bo nie lubię, a nie będę robić czegoś na siłę, a po za tym nie będę odbierać TŻ przyjemności z gotowania
Też tak uważam

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

bądź dobrej myśli . Może wydarzy się coś że nie będziesz musiała szukać pracy. Ja w grudniu żyłam w takim stresie że od nowego roku mogłam być bez pracy. Ale na moje szczęście zostałam

Zawsze pod wiatr dziękuję bardzo za pocieszenie .

ja też mieszkam w bloku , więc nie jesteś sama [/QUOTE]

Ja też blokerką jestem Planujemy w tym roku działeczkę kupić, żeby można było z dzidzią na weekend wypadzik zrobić !

Całe życie mieszkałam w domku, więc ciężko jest się przeprowadzić do bloku. Ale ciasne bo ciasne, ale własne

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-01-31 o 17:46
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:23   #1667
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Mój to na temat zupy wypowiada się tak: że pić mu się nie chce tylko jeść, i dodatkowo na obiad naleśniki na słodko czy jakiekolwiek danie bezmięsne nie przejdzie tak samo śniadanie czy kolacja, kanapki z dżemikiem czy serkiem musi być mięsko bo się inaczej nie naje ale już się do tego przyzwyczaiłam ale na początku było śmiesznie, przypomniała mi się sytuacja jak zaczynaliśmy się spotykać i zaprosiłam go do mnie na stancję na obiad i przyrządziłam zupę krem z pomidorów i biedak nic się nie najadł ale cicho siedział

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:30   #1668
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej
U mnie Mąż dzisiaj miał wolne więc zrobił zupkę pomidorową, kotlety mielone, frytki i surówkę
Mniam mniam

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:47   #1669
didi610
Raczkowanie

Ale mi smaka zrobiłyście na placki ziemniaczane
obiecałam ostatnio mężulkowi placek po węgiersku, a że we wtorek ma urodziny to zaplanowałam wziąć urlop i zrobię mu niespodziankę na obiad

Jeżeli chodzi o gotowanie to my się dzielimy obowiązkami, mój mężuś świetnie gotuje i takie potrawy cudaczne i pyszne zazwyczaj on jest szybciej z pracy więc często on gotuje, a ja wracam na gotowe

Zmywarki też zazdroszczę za jakiś czas na bank przerobimy kuchnię i kupimy zmywarkę, to świetna sprawa na razie jednak mamy dyżury na zmywaku tzn. raz myję ja raz on

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:51   #1670
papryczka160
Wtajemniczenie

A mój TŻ wyjechał, sama sobie muszę kolacyjkę zrobić. A właśnie z pracy wróciłam i nic mi się nie chce

Meduzka ale Ci zazdroszczę, pewnie u Mnie dzisiaj będzie kanapka
Stary 2013-01-31, 19:56   #1671
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A mój TŻ wyjechał, sama sobie muszę kolacyjkę zrobić. A właśnie z pracy wróciłam i nic mi się nie chce

Meduzka ale Ci zazdroszczę, pewnie u Mnie dzisiaj będzie kanapka

Mój mąż uwielbia gotować ...robi to częściej ode mnie
I on też sprząta

Stary 2013-01-31, 20:02   #1672
papryczka160
Wtajemniczenie

Mój też bardzo lubi gotować, tylko ostatnio coś czasu nie ma. Praca i praca, a jeszcze dzisiaj wyjechał na parę dni.

Oj to Anioł ten twój TŻ, mój jak gotuję to się dziwię, że ja mam tyle garnków w kuchni ;-)

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:04
Stary 2013-01-31, 20:16   #1673
justiii87
Zakorzenienie

madziusia - Pomarańczowe bo mam rude włosy i tylko taki kolor mi pasował do tego mój TŻ miał pomarańczową muchę i pas, a ja pomarańczową kwiaty

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Mój mąż uwielbia gotować ...robi to częściej ode mnie
I on też sprząta
Za to kochamy Naszych facetów :P

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Mój to na temat zupy wypowiada się tak: że pić mu się nie chce tylko jeść, i dodatkowo na obiad naleśniki na słodko czy jakiekolwiek danie bezmięsne nie przejdzie tak samo śniadanie czy kolacja, kanapki z dżemikiem czy serkiem musi być mięsko bo się inaczej nie naje ale już się do tego przyzwyczaiłam ale na początku było śmiesznie, przypomniała mi się sytuacja jak zaczynaliśmy się spotykać i zaprosiłam go do mnie na stancję na obiad i przyrządziłam zupę krem z pomidorów i biedak nic się nie najadł ale cicho siedział

hehe to ugościłaś TŻ na pierwszej randce

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Mój mąż to chyba cyborg jakiś jest bo odkąd się znamy, a będzie już 8 latek to w ogóle chory nie był, więc nawet nie mam pojęcia jak się zachowuje, żebym tylko niemiłej niespodzianki nie miała jak się okaże że marudzi gorzej niż małe dziecko
Chłop jak dzwon 8 lat nie chorować , aż dziwne

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:13
Stary 2013-01-31, 20:56   #1674
minimini333
Rozeznanie

meduzka88
dziękuję za poprawkę na pierwszej stronie

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:03   #1675
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
meduzka88
dziękuję za poprawkę na pierwszej stronie
Nie ma za co
Jestem zawsze do usług

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dzisiaj kupiłam sobie witaminki dla kobiet starających się o dziecko
Femibion Natal 1
Od jutra zaczynam je brać

Stary 2013-01-31, 21:48   #1676
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co
Jestem zawsze do usług

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dzisiaj kupiłam sobie witaminki dla kobiet starających się o dziecko
Femibion Natal 1
Od jutra zaczynam je brać
Już zaczynasz brać witaminki?? Aż do czerwca?
Stary 2013-01-31, 21:49   #1677
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Ale mi smaka zrobiłyście na placki ziemniaczane
obiecałam ostatnio mężulkowi placek po węgiersku, a że we wtorek ma urodziny to zaplanowałam wziąć urlop i zrobię mu niespodziankę na obiad

Jeżeli chodzi o gotowanie to my się dzielimy obowiązkami, mój mężuś świetnie gotuje i takie potrawy cudaczne i pyszne zazwyczaj on jest szybciej z pracy więc często on gotuje, a ja wracam na gotowe

Zmywarki też zazdroszczę za jakiś czas na bank przerobimy kuchnię i kupimy zmywarkę, to świetna sprawa na razie jednak mamy dyżury na zmywaku tzn. raz myję ja raz on
Mój mąz też ma urodziny we wtorek!!!! i też muszę coś wymyśle postarac się

dziewczyny macie mężów aniołów!
mój choc chory właśnie poszedł mi robic kanapkę -bo poprosiłam

kolorowe buty rządziły na naszych ślubach widzę żółte, pomarańczowe czerone fioletowe, białe z fuksjową kokardą super!
ja miałam czerwone dodatki i buty właśnie.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:54   #1678
Malgos_12
Zakorzenienie

ufff myślałam, że was nie nadrobię... a więc uwaga będzie dłuuuuuugoooo

ucięło mi kilka postów na które chciałam jeszcze odpowiedzieć... ale ja je znajdę!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Czytam, że któraś z Was miała czerwone buty na ślubie, fajnie ja miałam fioletowe
wydaje mi się, że teraz to mało dziewczyn decyduje się na białe butki do ślubu

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
dzień dobry...
Nie pokaże wam żadnego zdjęcia ze ślubu w klubie bo nie mogę załadować go do albumu nie wiem czemu. Inne zdjęcia wchodzą bez problemu a ze ślubu nie, więc niestety zostaniecie tylko na tym zdjęciu które rano dodałam
to może wrzuć na jakiś serwer...

Cytat:
Tak tylko zapytałam bo jak pisałam też mam obok siebie rodzine męża i tez nie narzekam Ale gdybym miała dzielić z nimi mieszkanie, jedną kuchnie i łazienkę to pewnie tak kolorowo by nie było bo z teściową nie jesteśmy zzyte i widujemy się "przelotem" na klatce schodowej co kilka dni hehe

No dobra testujące chwalcie się tymi II
Kasia nie wiem czy widziałaś mojego posta w Klubie... ale ty rzeczywiście wybierz się na badania tarczycy itp bo widziałam że chudłaś z dukanem (pomimo tego że wynik nieziemski) ja spotkałam wiele osób, które niestety żałują tej diety i to bardzo bo odbiło się to mocno na ich zdrowiu. To może mieć wpływ na twoje nieudane próby zajścia w ciążę... choć mam nadzieję, że się mylę i to tylko stresik...

Cytat:
ja się spotkałam z takim zachowaniem że jak powiem że mieszkam z jednym budynku z rodzicami to mówią że mi współczują
ja bym się nie zamieniła, mam lajtowych, nie wtrącających się ale pomagających rodziców, i oczywiste jest że nasze koszty utrzymania, ogrzania domu są niewielkie, bo wszystko dzielimy na 2

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

dodatkowo nie będę miała problemów z szukaniem niani
jak bardzo kocham swoich rodziców to tak bardzo nie chciałabym z nimi mieszkać, bo pomimo że są ugodowi, jednak wolę sama... no tzn z mężem

Cytat:
a ja nie mogłam sobie pozwolic na kolorowe buty ślubne(chociaż o takich marzyłam) jestem wysoka i miałam najniższy obcas jaki był możliwy:/a butów w ładnych kolorach takich nie było...ubolewam nad tym do teraz ale cóż nie skróce się
trzeba było kupić na bialebuty.com - tam są chyba wszystkie kolory, albo sama możesz sobie materiał kupić i do tego jakie wygodne!

Cytat:

to ja jestem najmniejsza z was wszystkich 160!

mi nie przeszkadza, mogłabym tylko z 10kg mniej ważyc
plus jest taki że mogę chodzic w jaaaakich tylko chcę szpilkach a powiem że uwielbiam je
nie jesteś ! haha ja mam 158cm

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38961702]Tak bardzo jesteśmy zżyci, niby kłócimy się okropnie a co do czego to jedno za drugim by w ogień wskoczyło Brat jest młodszy ode mnie o 5 lat i na zawsze już chyba zostanie moim malutkim braciszkiem, którym muszę się opiekować, mimo że ma prawie 2metry i wchodzę mu pod pachę

Małgoś ale miałaś świetnie zgrane dodatki i ten kolor żółty [/QUOTE]
dziękuję dziewczynki za miłe słowa, cieszę się, że nie tylko mnie się podobało
mój brat jest ode mnie młodszy o 8 lat, ale jesteśmy starymi dobrymi kumplami i też zawsze będzie moim młodszym braciszkiem - w sumie długo go wychowywałam, bo rodzice pracowali cały czas na pełne etaty więc wiele czasu spędzaliśmy razem

Cytat:
Cześć dziewczyny, czy można jeszcze dołączyć do wątku? Mam 30 lat (no 31 będzie za 9 miesięcy) i staramy się od września, ale jak na razie dwóch kresek ani widu, ale się nie poddajemy.
cześć

Cytat:
Sprzęt marzenie
o tak, ja bez zmywarki chyba bym nie umiała żyć... przez prawie rok zużyłam może jeden płyn do mycia naczyń hahah
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:15   #1679
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja jeszcze jakbym miała tylko jedną taką skąpą @ a'la plamienia to może bym nie pomyślała nawet o ciąży, ale 3 już dają ewidentnie do myslenia
moja koleżanka to miała takie "okresy", że na samych wkładkach je przechodziła, więc może to trochę możliwe... a druga znajoma to nie miała okresu 5-6 miesięcy i nawet do gina nie poszła.... nieźle nie?

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A u mnie w domu " wojna o kompa" i non stop po co ty tam cały czas wchodzisz( wizaz)
Tez macie "taki problem"
my mamy 3 lapki, więc problemu nie ma

Cytat:
hej hej
o matko ale mam od kilku dni sajgon w pracy
a Wy piszecie jak szalone, i to mi się podoba
właśnie wróciłam z mężem z Krakowa, mieliśmy rundkę po szpitalach, rutynowa kontrola po przebytej białaczce w dzieciństwie, ale zawsze mam stres czy coś nie wyjdzie w badaniach
na szczęście wszystko gra, następna wizyta we wrześniu
ojej ... strasznie współczuję, bardzo bliska mi osoba przegrała z tą chorobą więc wiem jakie to straszne. Najlepsze, jest jednak to, że te przebyte w młodości rzadko wracają i bardzo się cieszę, że wyniki dobre

Cytat:
Ja nie oglądam ciąż z zaskoczenia ale oglądam Porodówkę na TLC
ja jakiś czas temu oglądałam o nastoletnich mamuśkach - takie 16-nastki - oczywiście w USA

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38953435]Minimini ty chorowałaś czy twój tż? to musi być straszne przeżycie dla rodziców i dziecka. Dobrze, że wszystko ok. Ja kiedyś miałam praktyki w Centrum Zdrowia Dziecka i odział onkologiczny był dla mnie strasznie dołujący, bardzo często musiałam powstrzymywać łzy gdy rozmawiałam z tymi dzieciakami.[/QUOTE]
mam nadzieję, że rodzice tż-ta minimini wspierali go jak mogli, bo mojego przyjaciela rodzice w ogóle... nawet do niego nie przyjechali (był tutaj w IE); nie dzwonili bo to ich dużo kosztuje (chodziło o kasę -ale nie to że mieli mało)... ach szkoda nawet mówić, mogłabym tak wymieniać, że normalnie byście nie uwierzyły...

Cytat:
nie będzie marudziła ale wiecie mężczyzna z katarem to prawie umiera
tak miałam czerwone dodatki, pieska spotkaliśmy przypadkiem, dziewczyna miała na smyczy i ich zaczepiliśmy, to szczeniaczek jak go wzięłam na ręce to chciał mi kolczyka odgyźc
od tamtej pory chcemy mopsa ale jakoś narazie nie możemy się zdecydowac.
zaraz zobaczę co to za aktorka bo nie kojarzę takiej
mój tż bardzo długo nie chorował, dopiero przy mnie dostał pierwszą w życiu gorączkę (mając 23 lata!) a teraz od czasu do czasu choruje ale nie jest źle (choć w wieku 17 lat stwierdzono u niego osteoporozę)... chociaż tutaj jest takie pojęcie jak "men's flu" hahha
a najlepszy jest mój tato( ma 56 lat, kiedyś (nie tak dawno źle się czuł) i tak przypadkowo zmierzył sobie temp i miał 39 stopni, oczywiście cały czas chodził do pracy bo on tylko troszkę gorzej się czuł... oczywiście żadnych leków nie bierze - choć mama go namawia - bo na pewno chce go otruć hahah - zawsze się tak śmieje
brata też kiedyś wysłali ze szkoły, bo dość on wolał do szkoły iść niż siedzieć w domu i aż zaczął krwią pluć (od anginy) więc nauczyciel kazał mu do domu iść, bo sam nie chciał ja raczej mam takich terminatorów wokół siebie
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:22   #1680
justiii87
Zakorzenienie

Malgos - mam coś dla Ciebie - http://finanse.wp.pl/kat,104126,titl...l?ticaid=1ffbe chyba, że u Was są tańsze przeloty??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości