|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
widzę, że mowa o wyprawkach.ja póki co z wyprawki nic nie mam za bardzo... jakies 8 body róznych rozmiarów ale to na jakies3-4 miesieczne dziecko w zwyż takie unisex po chłopczyku
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- axella trzymam kciuki za mieszkanie
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam dzisiaj jednego pajaca i jednego bodziaka "Kochana córeczka tatusia" niech mężuś ma
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, a jak było na wykładzie ?
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Też chcę takie kupić ale na razie nie spotkałam ich. A gdzie i za ile kupiłaś?
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
xal, ja się chyba przejadę do tej Częstochowy. :mhm: Nie wiem czy 29 tc to dobry moment, ale tak sobie planuję po cichu.
Tylko nie ma żadnych informacji na ten temat. Gdzie to dokładnie, do kiedy zapisy itd. ![]() Tylko mi wizaż wariuje?? |
|
|
|
#2166 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wszystkie zakupowe perełki!Cytat:
za 23 tcNie smutaj, jutro będzie lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Uważajcie na siebie na drodze! Cytat:
![]() Ja mam mamę/teściową, które odpadają na wstępie i siostrę nastoletnią, która w soboty sypia do 13, a w tygodniu po szkole jest zmęczona i Jej się nie chce... Cytat:
Cytat:
Ja miałam ambitny plan procować ile wlezie, ale niestety, wyszło jak wyszło. Pokrzyżowało to moje plany, bo przez to nie mogę oficjalnie pracować też w szkole na umowę-zlecenie... I tak, od 11 tc siedzę w domu, co mnie już przyprawia o skurcz tyłka, ale cóż poradzę... --- No tak... Zapomniały, że miałam dzisiaj wizytę... No to niech sobie dewagują same na temat tego co słychać w moim brzuszku ![]() Jenny- dopisz mi proszę kolejną wizytę na 28.02 Wizaż mnie irytuje, zamula gorzej niż internet z Playa... Wracam zatem do oglądania Housa
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a w brzuszku obstawiam, że siedzi Kubuś Nie fochaj się już na nas i napisz jutro co i jak ![]() Wizyta dopisana --- Wizaż szwankuje ![]() |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się wieczorową porą
Cytat:
a co do tego czekania na maluszka - szacun ogromny! ja też czekałam, chociaż mi to nie przyszło trudno. po prostu się nie czułam jeszcze na tyle dorosła, a i chciałam się też najpierw troszkę "ustawić". tobie musiało być ciężko po takiej stracie czekać, ale jednak daliście radę i macie teraz dużo lepszy start. drugi już
|
|
#2169 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle razy chciałam już nagrać i za każdym razem Bartek przestaje się ruszać Cytat:
Dawaj Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- Ja też już wróciłam (w sumie to już dawno) Fajnie było, mam niedrapki nadrobiłam jednym okiem (co dłuższe posty pomijałam )Spaaać
|
||||||
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Część fajna, część nudna, trochę gratisów (2x niedrapki, 1x skarpetki) no i co było do przewidzenia żadnych nagród
![]() Niestety dietetyczka była na koniec i za krótko ... Cytat:
![]() Mężuś podsumował "fajne, ale co jak się lekarz pomylił i będzie chłopiec?" ... damy kuzynce ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dla Ciebie też? Myślałam, że tylko ja mam na tym punkcie fioła
|
|
#2171 | |||
|
Zakorzenienie
|
obejrzelismy cz. 2 Nedznikow - (film trwa 2 i pol godz, wiec podzielilismy go sobie na 3 seanse
jak dluzej leze to oczy mi sie same zamykaja) dziekujemy butelki miala w atkim pokrowcu czarnym (chyba TT), moze on jest termiczny? i miala swoje odciagniete albo zrobiona w domu mieszanke? nie wiem ale maluch byl zadowolony hehe. Cytat:
Cytat:
zelazko snilo jej sie po nocach. teraz razem studiujemy temat wielorazowek, tak na wszelki wypadek. hehe---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
wiedza + niedrapki = i tak Wam zazdroszcze!
|
|||
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie do końca bo już miałam ale są taaaakie piękne Ja się bardziej cieszę z tego gipsu A co do decyzji o dziecku to u nas to był teraz najlepszy czas mimo, że ja nie mam stałej pracy Ale osobiście nie zdecydowałabym się gdyby małż nie miał pewnej pracy i zarabiał najniższą w życiu byśmy się nie utrzymali A właśnie - Diabli super ciuszki
|
|
|
|
|
#2173 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katherine - przytulam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/body-dl-rekaw-100-...938390826.html http://allegro.pl/body-dl-rekaw-100-...938404228.html http://allegro.pl/sliczne-body-corec...984704827.html http://allegro.pl/body-coreczka-tatu...993849601.html prosze ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- dziekujemy Cytat:
![]() Cytat:
mam dosc siedzenia w domu. kazdy dzien taki sam...wszyscy wokol w pracy.---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
dzieki, dzieki. wizaz szaleje, wiec Was wszystkie wywialo. w takim razie ja tez sie zegnam i gasze swiatlo...dobranocka |
||||||
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
zasnęłam po raz pierwszy od dawien dawna przed północą wczoraj wieczorem po wizycie znajomych miałam mega skurcze z twardnięciami brzucha co chwila, w sensie częste, cały wieczór - efekt tego że pół dnia nie leżałam ale zajmowałam się rocznym dzieckiem itp - na szczęście trochę się uspokoiło ale moja wizja tego że niedługo zacznę już normalnie funkcjonować legła w gruzach :/ rozmawiałam z kolegą o wózkach, bo pracuje w sklepie z artykułami dziecięcymi, i stwierdził że "jako ojciec i pracownik" polecałby mi najbardziej ten: (przetestowany przez rocznego synka) http://allegro.pl/najlzejszy-wozek-b...991635804.html i że nie opłaca się inwestować w markę bo one wszystko mają wsio to samo, a te droższe najczęściej się psują i ludzie reklamują. i że nie opłaca się kupować wózka powyżej 1500 zł bo się płaci tylko za markę a nie jakość. nie mówię, że mnie przekonał, ale faktem jest że wózek wczoraj obejrzałam sobie dokładnie i jest bardzo stabilny, wydawał mi się duży, ale nie jest ciężki. btw - od jakiegoś tygodnia coś mi się z buzią dzieje. co chwila robią mi się strasznie czerwone policzki - wygląda to śmiesznie bo jestem blada jak ściana, a policzki czerwoniutkie ... nie ma to związku z temperaturą, bo w domu nic się nie zmieniło, gorączki nie mam, myślałam za pierwszym razem że to alergia na maseczkę, ale nie ... macie jakiś pomysł? ;> Axella, trzymam kciuki za mieszkanko
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-01 o 05:41 |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ja z rańca.
Wstałam o 5 razem z mężem bo nie mogłam spać. Trochę marwię się moim brzuchem po wyjeździe. Twardnieje mi bardziej, do tego od dwóch dni mam taki tępy ból w pochwie tak jakby. Nie wiem czy to może być szyjka wiec zadzwoniłam do Luxmedu, żeby mnie gdzieś wcisneli na konsultacje ( moja gin jest na urlopie). Nie chcę jechać na IP bo nawet jak szyjka jest ok, to znów mnie na oddziale zostawią i się chyba powieszę. Ale jeśli lekarz w luxmedzie stwierdzi, że się skraca, bądź jest miękka, to lecę do szpitala, nawet się nie będę zastanawiać.Do tego mała była wczoraj leniwa jak nigdy, a dziś tez mi może tylko dwa lekkie kopniaczki sprzedała. Wiem, że nie ma się tym co nakręcać, ale jakoś dodatkowo mnie to męczy... Cytat:
![]() Co tam się u Was skrywa?? ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Aaa, jeszcze Wam tylko powiem, że moja koleżanka, która w lipcu zainspirowała nas do ciąży (bo przyleciała w 3.m-cu do Polski ze Stanów i przekonała mnie, że nie mam co sie bać dotu do RPA, gdybym była w ciąży) właśnie rodzi! Mam nadzieję, że lada chwila dowiemy się, że mały Adrian jest już na świecie
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szprotka, gdzie relacja ?
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, melduję ze ja juz po wypicia glukozy
![]() Leże sobie w domku i o 9 muszę jechać na kolejne pobranie. Ogólnie nie było zle, troszkę dużo tego i pod koniec jeszcze bardziej słodkie. Cytryne miałam ale nie oddałam, tragedii nie było
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Vil dobrze wiedzieć, bo my jesteśmy nastawieni właśnie na ten wózek na 99% A tyle siedziałam nad tym, żeby wybrać cokolwiek i teraz cieszę się, że mam jakąś sprawdzoną opinię ![]() Te czerwone policzki to może od mrozu? Co do żelaza (ktoś pytał, ale nie pamiętam kto - chyba Diabli ![]() -najwięcej jest w czerwonym mięsie i wątróbce - buraki - można zrobić wszelkiego rodzaju sałatki albo sok (sam jak dla mnie gorszy od glukozy - bleeee, ale jak wyciśnie się dodatkowo np. z marchewki i jabłka to jest ok, można też chyba spróbować z pomarańczą) - brokuły, szpinak, sałata - jajka - natka pietruszki (można zrobić sobie masełko pietruszkowe i smarować nim kanapki) I to wszystko co mi na myśl przychodzi ![]() Przyszedł rożek w sówki Piękny jest!! Materiały super i wcale nie jest taki mały. Co prawda raczej nie nadaje się jako koc na lato, bo w środku ma dodatkową warstwę, ale jako rożek będzie na pewno fajny.Lonely za glukozę
Edytowane przez _pola Czas edycji: 2013-02-01 o 07:54 |
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Jak tam poranek?
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie w skończonym 20 tyg ciązy więc połowa za nami i zaczynamy 21!!
uf... jeszcze połowa wstałam o 6 pojechałam do spowiedzi do miasta obok, kupiłam drożdżówki i pączusie dziś stawiam. kto się pisze??i bardzo proszę o kciuki o 16.30 połówkowe u mojego gin![]()
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę miała pobranie i po godzinie i po dwóch, więc i tak będę musiała siedzieć w przychodni. A wybiorę się chyba we wtorek. Cytat:
|
||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Ashysqa trzymam mocno kciuki żeby to sie okazał fałszywy alarm i żeby szpital Cię ominął. A lekkimi kopniakami sie nie przejmuj, najważniejsze ze czujesz Malutka
pewnie inaczej sie ułożyła
|
|
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wpadam na drożdżówkę!!!! ![]() I kciuki oczywiście trzymam już.
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Vil fajny ten wózek
![]() Nuna za polowe, widzisz jak to leci Tylko smakołykami nie juz bo ja nie mogę jeść do 9.30 Pola za rozek, tez mnie kusi---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Ashysqa do domku mnie puścili bo powiedziałam ze mąż samochodem mnie zawiezie no i ja nie mam pobrania po godzinie
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ash - daj znac co powiedzial lekarz Lonely - za glukozeNuna - za polowe ciazy. i kciuki zacisniete za polowkowe.a poza tym dzien dobry. ide na sniadanie i pedze pozalatwiac troche urzedowych spraw...a tak mi sie nie chce
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
lonely gratuluje przetrawienia glukozy
![]() wiecie co mnie spotkało?? zobaczyłam krew na wkładce.... nie chce nawet opisywać co poczułam... strach w pierwszej sekundzie tak silny, że mroczki... a w nastepnej przypomnialam sobie, że sie depilowałam... i musiałam sie zaciać... jaka ulga.... ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Taaaaaaaak....
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam
Nuna, ale z tym przetrawieniem to tak nie do końca, bo ciagle czuje te slodycz jak mi w gardle stoi. Nie chce jednak pić wody żeby wyniki były jak najbardziej wiarygodne ![]() Jeszcze tylko godzinka czekania |
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam, paaaa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Ślub 27. X. 2012

za wszystkie zakupowe perełki!
... i nawet wieczorem włączył mi się wyjec
Oby jutro było lepiej
Na małe pocieszenie witam w 23 tc
i Ptyś dzisiaj na dzień dobry pięknie zaczął kopać, nawet Tatuś poczuł 

No to czekam. 

wiec zadzwoniłam do Luxmedu, żeby mnie gdzieś wcisneli na konsultacje ( moja gin jest na urlopie). Nie chcę jechać na IP bo nawet jak szyjka jest ok, to znów mnie na oddziale zostawią i się chyba powieszę. Ale jeśli lekarz w luxmedzie stwierdzi, że się skraca, bądź jest miękka, to lecę do szpitala, nawet się nie będę zastanawiać.