My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 21:10   #2161
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

widzę, że mowa o wyprawkach.ja póki co z wyprawki nic nie mam za bardzo... jakies 8 body róznych rozmiarów ale to na jakies3-4 miesieczne dziecko w zwyż takie unisex po chłopczyku

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

axella trzymam kciuki za mieszkanie
Stary 2013-01-31, 21:17   #2162
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
zobaczyłam reklamę w gazecie.. ja się nie załapię ale moze ktoś z Was jeszcze da radę:
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/
Może się skrzykniemy w 5 do jednego autka do częstochowy z katowic?

Kupiłam dzisiaj jednego pajaca i jednego bodziaka "Kochana córeczka tatusia" niech mężuś ma

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:39   #2163
lonely_lady
Zakorzenienie

Xal, a jak było na wykładzie ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:43   #2164
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Może się skrzykniemy w 5 do jednego autka do częstochowy z katowic?

Kupiłam dzisiaj jednego pajaca i jednego bodziaka "Kochana córeczka tatusia" niech mężuś ma
Też chcę takie kupić ale na razie nie spotkałam ich. A gdzie i za ile kupiłaś?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:48   #2165
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

xal, ja się chyba przejadę do tej Częstochowy. :mhm: Nie wiem czy 29 tc to dobry moment, ale tak sobie planuję po cichu. Tylko nie ma żadnych informacji na ten temat. Gdzie to dokładnie, do kiedy zapisy itd.

Tylko mi wizaż wariuje??

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:56   #2166
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nelkowe lowy - czesc 1

opis do fotek
1) sliczne czapeczki z "ogonkami", nowe szmaciane kapcioszki z tygrysem, pieeeekne buciki next, niedrapki, kotek grzechotka (wydajacy taki dziwny dzwiek jakby dzwoneczka), sliniaki.
2) zblizenie
3) buciki, mega zblizenie
4) mata. wzielysmy z siostra, bo fajna i duzo szeleszczacych, piszczacych elementow, wlochaty baranek, itd. nie do konca rozumialysmy wystajacy srodek, doszlam do wniosku, ze mama mi to jakos przerobi na zwykla mate.
teraz juz wiem - http://allegro.pl/mata-kojec-galt-gn...965711478.html

nie mam kolka-opony, ale moze jakies dopasuje. a jesli nie to wymyslimy cos innego szkoda bylo nie wziac za 5zl
http://allegro.pl/galt-toys-mata-edu...983481307.html

5) zblizenie
za wszystkie zakupowe perełki!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie od wczoraj humor do - za dużo różnych spraw się skumulowało ... i nawet wieczorem włączył mi się wyjec Miałam być dziś w Kato na warsztatach Świadoma mama ale z tego wyszła, zaliczyłam też wizytę u dentysty - myślałam, że będzie leczenie kanałowe, a tu kolejna i rwanie Oby jutro było lepiej Na małe pocieszenie witam w 23 tc i Ptyś dzisiaj na dzień dobry pięknie zaczął kopać, nawet Tatuś poczuł
za 23 tc
Nie smutaj, jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski,jutro potrzebuje turbo-mega wielkich kciuków!
Od 7mej lecę na ZUS, a mam go na końcu świata

A o 16.30 idę oglądać mieszkanko..
A że jest trochę chętnych to boję się,że ktoś mi je zabierze z przed nosa..

A tak bardzo chce by było nasze

Moi kochani rodzice stwierdzili,że pożyczą nam na kaucję
Boże jak cudnie...

Nie wiem za co spotyka mnie tyle szczęścia
Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc Laski, tesknilyscie za mna
Dobra, nie musicie sciemniac podczytywal Was kiedy moglam, wiec jestem mniej wiecej na biezaco. Szczegolnie pasjonujace byly dyskusje na temat zarabiania za granica i decyzji o dziecku przy malej stabilizacji. Czytalo sie troche jak powiesc sensacyjna
Ja widze duzo racji w wypowiedziach kazdej z Was i po raz kolejny przekonalam sie, ze mozna sie klocic majac w zasadzie to samo zdanie (oj czesto.mi samej sie to zdarza).

Jestem w drodze z Lublina do Warszawy, ale przez wypadek pod Lublinem (wlasnie obok niego przyjechalismy - dwie totalnie zmiazdzone osobowki, widac byla czolowka...) Przejechalismy 20km w godzine.
Ale juz wracam do Was na dobre

Diabli, cos ostatnio mowilas, ze wolisz allegro od sh, a tu widze tez opanowalas sztuke zakupow do perfekcji! Nie ma na Ciebie rownych, szacun. Ciuszki mega.

My co nieco kupilismy w sh w lublinie. Jutro W pofotografuje. I tak sie ciesze, ze juz jutro luty i zaczynam w naszym budzecie nowy miesiac wydatkowy
Chce sobie jutro rozpisac na miesiace kiedy co kupuje i rozpoczniemy szalenstwo
Jasne, że tęskniłyśmy!
Uważajcie na siebie na drodze!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki we trojke naprawde ladnie nam to wyszlo. polecam zabrac znajome/siostry itd. na lowy mile plotki przy szperaniu, kilka godzin poza domem, no i efekt ciuszkowy naprawde zadowalajacy
Trzeba mieć z kim łazić...
Ja mam mamę/teściową, które odpadają na wstępie i siostrę nastoletnią, która w soboty sypia do 13, a w tygodniu po szkole jest zmęczona i Jej się nie chce...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ale jestem taka zła i wściekła, że się w głowie nie mieści.
Od poniedziałku, miał mnie przejąć ZUS i powinnam donieść zwolnienie. Co się okazało? Pracodawca zgubił zwolnienie moje od 21.01 do 18.02?! I co? I nie wiem kuźwa co?!
Dostanę odpis jakiś u lekarza?
Któraś coś wie w tym temacie?
U lekarza są "kopie" zwolnień, więc pewnie tam zdobędziesz xero.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

ja zaczynam 24 tydzień i jeszcze nie brałam żadnego L4. Wiadomo, raz się czuję lepiej raz gorzej ale mam naprawdę wspaniałych pracodawców, zapewnili mi pomoc w pracy, więc staram się byc w porządku i nie ide na zwolnienie dla wygody.
Chyba żadna z nas nie poszła na L4 dla własnej wygody, ale z musu.
Ja miałam ambitny plan procować ile wlezie, ale niestety, wyszło jak wyszło. Pokrzyżowało to moje plany, bo przez to nie mogę oficjalnie pracować też w szkole na umowę-zlecenie... I tak, od 11 tc siedzę w domu, co mnie już przyprawia o skurcz tyłka, ale cóż poradzę...

---

No tak... Zapomniały, że miałam dzisiaj wizytę... No to niech sobie dewagują same na temat tego co słychać w moim brzuszku

Jenny- dopisz mi proszę kolejną wizytę na 28.02

Wizaż mnie irytuje, zamula gorzej niż internet z Playa... Wracam zatem do oglądania Housa

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:21   #2167
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No tak... Zapomniały, że miałam dzisiaj wizytę... No to niech sobie dewagują same na temat tego co słychać w moim brzuszku
Mam nadzieję, że wszystko ok , a w brzuszku obstawiam, że siedzi Kubuś

Nie fochaj się już na nas i napisz jutro co i jak

Cytat:
Jenny- dopisz mi proszę kolejną wizytę na 28.02
Wizyta dopisana

---
Wizaż szwankuje więc zmykam pod prysznic i spać. Do jutra, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:27   #2168
cloche
Zakorzenienie

witam się wieczorową porą zaraz pewnie padnę.......
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja zaczynam 24 tydzień i jeszcze nie brałam żadnego L4. Wiadomo, raz się czuję lepiej raz gorzej ale mam naprawdę wspaniałych pracodawców, zapewnili mi pomoc w pracy, więc staram się byc w porządku i nie ide na zwolnienie dla wygody.

Ba.. ja też jak muszę zrobić swoją robotę to i 11 h spędzam w pracy z brzuchem Ale to nic.. mam koleżankę, która ma 3 dzieci i ciągnie 2 etaty plus dodatkowo dyżury nocne ( jest pielęgniarką).

Color mam nadzieję, że uda Wam się utrzymać z pracy męża i będziesz mogła się spokojnie zająć wychowaniem juniora, a nie jak moja znajoma zapylać do pracy, bo w PL z trójką dzieci to ciężko z 1 wypłaty.

Pisałyście o wlaściwym momencie na dziecko. Ja na ten moment czekałam 5 lat bo tyle czasu minęło od urodzenia mojego pierwszego syna. Wiecie instynkt macierzyński to jedno, ale strata dziecka i tęsknota, która temu towarzyszy to drugie. Ukoić ją można tylko w jeden sposób- zajść ponownie w ciążę. Mogłam to zrobic kilka lat temu i ratować swoją psychikę, ale powiedziałam sobie nie. Poczekałam.. zrobiłam w między czasie 2 szkoły, znalazłam dobrą pracę, podpisałam umowę na czas nieokreślony, wprowadziliśmy się do swojego domu ( na który zarobiliśmy sami, ciężka pracą i wieloma wyrzeczeniami). I nadszedł ten moment. Mam gdzieś to, że nie będę najmłodszą mamą
Macie rację, to każdego indywidualna sprawa.. tylko jeśli ktoś podejmuje takie decyzje na podstawie "jakoś to będzie" to niech potem nie płacze.
wiadomo, nie można generalizować, ale fakt, że wiele "ciężarówek" siedzi na L4, bo tak jest komuś wygodniej - czy to jej samej, czy lekarzowi, czy też pracodawcy. w niemczech tego nie ma

a co do tego czekania na maluszka - szacun ogromny! ja też czekałam, chociaż mi to nie przyszło trudno. po prostu się nie czułam jeszcze na tyle dorosła, a i chciałam się też najpierw troszkę "ustawić". tobie musiało być ciężko po takiej stracie czekać, ale jednak daliście radę i macie teraz dużo lepszy start. drugi już
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:53   #2169
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=Rs--1XfDzwk

No to czekam.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Oooo nie, pierwsze to pikuś.

http://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k
To drugie to kosmos

Ja tyle razy chciałam już nagrać i za każdym razem Bartek przestaje się ruszać

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że ostatnio emocje u nas na wątku sięgają zenitu To już 2gi dzień pod rząd jak ktoś się żre - też chcę się pożreć!
Za słodko nie może być

Dawaj

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Pogrzeb o ile może być piękny - był piękny...
Dziadek jednak wyglądał bardzo dobrze, pełno ludzi, kwiatów, nawet ksiądz i grabarze byli zdziwieni ilością.
Jak to mój dziadek mówił "dla takiego pogrzebu warto żyć".
Ja uważam, że pogrzeby mogą być piękny, do takich zalicza się pogrzeb taty mojego męża
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jutro mam spotkanie z glukozą mialam to zrobic w poniedzialek, ale pojde jutro
powodzenia

Cytat:
Wróciłam z wykładu.
Żadna z nas niestety nie wylosowała żadnej nagrody, ale ... mam niedrapki Lecę jeść, bo głodna jestem strasznie.
Co się działo jak mnie nie było?
Niedrapki najważniejsze!
Cytat:
xal, ja się chyba przejadę do tej Częstochowy. :mhm: Nie wiem czy 29 tc to dobry moment, ale tak sobie planuję po cichu. Tylko nie ma żadnych informacji na ten temat. Gdzie to dokładnie, do kiedy zapisy itd.
Jak się czegoś dowiesz to daj znać, może wybiorę się z Tobą

---
Ja też już wróciłam (w sumie to już dawno) Fajnie było, mam niedrapki pełno próbek i gips do odcisku stópki albo dłoni

nadrobiłam jednym okiem (co dłuższe posty pomijałam )
Spaaać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:55   #2170
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Xal, a jak było na wykładzie ?
Część fajna, część nudna, trochę gratisów (2x niedrapki, 1x skarpetki) no i co było do przewidzenia żadnych nagród
Niestety dietetyczka była na koniec i za krótko ...
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
W Carrefourze za 7,99
Mężuś podsumował "fajne, ale co jak się lekarz pomylił i będzie chłopiec?" ... damy kuzynce

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Niedrapki najważniejsze!
Dla Ciebie też? Myślałam, że tylko ja mam na tym punkcie fioła

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:59   #2171
diabli
Zakorzenienie

obejrzelismy cz. 2 Nedznikow - (film trwa 2 i pol godz, wiec podzielilismy go sobie na 3 seanse jak dluzej leze to oczy mi sie same zamykaja)

Cytat:
Booooskie!!
dziekujemy

Cytat:
Tak mnie zastanowiło skąd ona wzięła na szybciora to mleko.
butelki miala w atkim pokrowcu czarnym (chyba TT), moze on jest termiczny? i miala swoje odciagniete albo zrobiona w domu mieszanke? nie wiem ale maluch byl zadowolony hehe.

Cytat:
Nie wszystkie. Pampersy nie mają. Happy mają, ale do mnie nie przemawiają. Poza tym wycięcie na pępek zbędne, przecież i tak będzie maluch miał ubrane body, więc będzie "podrażniany" o ile tak to można nazwać. Już lepiej żeby zakryć go pieluszką, czy wywinąć. Takie moje zdanie.
edit: Wywinąć oczywiście pieluszkę, nie pępuszek.
dzieki za info. znowu dowiedzialam sie czegos nowego.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o pieluchy jednorazowe to wszystko zalezyod pupy dziecka. Moją Z. papmersy uczulały - wyskakiwały jej po nich krostki.
Mogła używać tylko Happy
Zobaczymy jak będzie z 2 dzieckiem...
znajomej corka miala takie straszne wysypki i cuda na skorze po pieluchach, ze przetestowali wszystkie firmy i skonczylo sie na tetrowych. teraz spodziewa sie 2 dziecka (termin kilka dni po mnie) i modli sie zeby tym razem bylo latwiej. smiala sie nawet, ze wszystkie zdjecia z okresu noworodkowo-niemowlecego malej ma podczas prasowania zelazko snilo jej sie po nocach. teraz razem studiujemy temat wielorazowek, tak na wszelki wypadek. hehe

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Wróciłam z wykładu.
Żadna z nas niestety nie wylosowała żadnej nagrody, ale ... mam niedrapki Lecę jeść, bo głodna jestem strasznie.
Co się działo jak mnie nie było?
lepiej opowiadaj co tam na wykladzie wiedza + niedrapki = i tak Wam zazdroszcze!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 23:04   #2172
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Część fajna, część nudna, trochę gratisów (2x niedrapki, 1x skarpetki) no i co było do przewidzenia żadnych nagród
Niestety dietetyczka była na koniec i za krótko ...

Dla Ciebie też? Myślałam, że tylko ja mam na tym punkcie fioła
Noo szkoda, że ta dietetyczka tak krótko mówiła ale fajnie, że siedziała koło nas i chociaż sobie dopytałyśmy

No nie do końca bo już miałam ale są taaaakie piękne Ja się bardziej cieszę z tego gipsu

A co do decyzji o dziecku to u nas to był teraz najlepszy czas mimo, że ja nie mam stałej pracy Ale osobiście nie zdecydowałabym się gdyby małż nie miał pewnej pracy i zarabiał najniższą w życiu byśmy się nie utrzymali

A właśnie - Diabli super ciuszki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 23:52   #2173
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
diabli boskie zakupy
ja właśnie odbiłam sobie tamte bodziaki w dumbo i wygrałam aukcje pajaców różowych.. w samochodziki takie 2w1 - ja się ciesze i mąż bo samochodziki
dziekujemy pamietam te pajace w autka, mialam pisac, ze rozowe, ale mezowi powinny sie spodobac zmotoryzowane laseczki

Katherine - przytulam takie toksyczne relacje miedzyrodzinne sa straszne. moja mama miala podobnie ze swoja mama, teraz na starosc. babcia tak mieszala, ze sie rodzice rozwiedli po 30 paru latach razem, odchowanych dzieciach...jak najszybciej odetnij sie od mamy i nie miej wyrzutow. moja mama tez stala sie w oczach reszty rodziny zla corka - ale dopiero teraz widac, ze bardzo potrzebowala tego "uwolnienia", a na pomoc rodzenstwa nie mogla liczyc. zreszta ja tez na pogrzebie babci swoje uslyszalam

Cytat:
Kupiłabym coś na mieszkanie, jakąś większą rzecz dla maluszka np. pieluchy i dla każdego dziecka z pozostałych coś słodkiego.
maluchowi pampersy, do mieszkania fajny kwiatek w doniczce, a dzieciakom moze jakas gre planszowa i po czekoladzie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/kolorowe-body-kr-r...971623241.html
http://allegro.pl/body-dl-rekaw-100-...938390826.html
http://allegro.pl/body-dl-rekaw-100-...938404228.html
http://allegro.pl/sliczne-body-corec...984704827.html
http://allegro.pl/body-coreczka-tatu...993849601.html

prosze

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
za wszystkie zakupowe perełki!
dziekujemy

Cytat:
Trzeba mieć z kim łazić...
Ja mam mamę/teściową, które odpadają na wstępie i siostrę nastoletnią, która w soboty sypia do 13, a w tygodniu po szkole jest zmęczona i Jej się nie chce...
zaproponuj siostrze wagary na pewno chetnie pojdzie

Cytat:
Chyba żadna z nas nie poszła na L4 dla własnej wygody, ale z musu.
Ja miałam ambitny plan procować ile wlezie, ale niestety, wyszło jak wyszło. Pokrzyżowało to moje plany, bo przez to nie mogę oficjalnie pracować też w szkole na umowę-zlecenie... I tak, od 11 tc siedzę w domu, co mnie już przyprawia o skurcz tyłka, ale cóż poradzę...
oj ja tez poszlabym do pracy, gdybym mogla mam dosc siedzenia w domu. kazdy dzien taki sam...wszyscy wokol w pracy.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
chwal sie kogo tam masz! zgadnij kotku co mam w srodku ja jestem cienka w okreslaniu plci...wiec nie strzelam

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A właśnie - Diabli super ciuszki
dzieki, dzieki.

wizaz szaleje, wiec Was wszystkie wywialo. w takim razie ja tez sie zegnam i gasze swiatlo...dobranocka
Stary 2013-02-01, 05:33   #2174
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry zasnęłam po raz pierwszy od dawien dawna przed północą
wczoraj wieczorem po wizycie znajomych miałam mega skurcze z twardnięciami brzucha co chwila, w sensie częste, cały wieczór - efekt tego że pół dnia nie leżałam ale zajmowałam się rocznym dzieckiem itp - na szczęście trochę się uspokoiło ale moja wizja tego że niedługo zacznę już normalnie funkcjonować legła w gruzach :/

rozmawiałam z kolegą o wózkach, bo pracuje w sklepie z artykułami dziecięcymi, i stwierdził że "jako ojciec i pracownik" polecałby mi najbardziej ten: (przetestowany przez rocznego synka)
http://allegro.pl/najlzejszy-wozek-b...991635804.html

i że nie opłaca się inwestować w markę bo one wszystko mają wsio to samo, a te droższe najczęściej się psują i ludzie reklamują. i że nie opłaca się kupować wózka powyżej 1500 zł bo się płaci tylko za markę a nie jakość. nie mówię, że mnie przekonał, ale faktem jest że wózek wczoraj obejrzałam sobie dokładnie i jest bardzo stabilny, wydawał mi się duży, ale nie jest ciężki.

btw - od jakiegoś tygodnia coś mi się z buzią dzieje. co chwila robią mi się strasznie czerwone policzki - wygląda to śmiesznie bo jestem blada jak ściana, a policzki czerwoniutkie ... nie ma to związku z temperaturą, bo w domu nic się nie zmieniło, gorączki nie mam, myślałam za pierwszym razem że to alergia na maseczkę, ale nie ... macie jakiś pomysł? ;>

Axella, trzymam kciuki za mieszkanko

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-01 o 05:41
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:15   #2175
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witam się ja z rańca.
Wstałam o 5 razem z mężem bo nie mogłam spać. Trochę marwię się moim brzuchem po wyjeździe. Twardnieje mi bardziej, do tego od dwóch dni mam taki tępy ból w pochwie tak jakby. Nie wiem czy to może być szyjka wiec zadzwoniłam do Luxmedu, żeby mnie gdzieś wcisneli na konsultacje ( moja gin jest na urlopie). Nie chcę jechać na IP bo nawet jak szyjka jest ok, to znów mnie na oddziale zostawią i się chyba powieszę. Ale jeśli lekarz w luxmedzie stwierdzi, że się skraca, bądź jest miękka, to lecę do szpitala, nawet się nie będę zastanawiać.
Do tego mała była wczoraj leniwa jak nigdy, a dziś tez mi może tylko dwa lekkie kopniaczki sprzedała. Wiem, że nie ma się tym co nakręcać, ale jakoś dodatkowo mnie to męczy...

Cytat:
Nie drażnij się z ciężarnymi, które mając pól mózgu, chcąc niechcąc ciągle zapominają o ważnych rzeczach
Co tam się u Was skrywa??

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Aaa, jeszcze Wam tylko powiem, że moja koleżanka, która w lipcu zainspirowała nas do ciąży (bo przyleciała w 3.m-cu do Polski ze Stanów i przekonała mnie, że nie mam co sie bać dotu do RPA, gdybym była w ciąży) właśnie rodzi! Mam nadzieję, że lada chwila dowiemy się, że mały Adrian jest już na świecie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:15   #2176
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie drażnij się z ciężarnymi, które mając pól mózgu, chcąc niechcąc ciągle zapominają o ważnych rzeczach
Co tam się u Was skrywa??
dzień dobry
szprotka, gdzie relacja ?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:52   #2177
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry, melduję ze ja juz po wypicia glukozy
Leże sobie w domku i o 9 muszę jechać na kolejne pobranie.
Ogólnie nie było zle, troszkę dużo tego i pod koniec jeszcze bardziej słodkie. Cytryne miałam ale nie oddałam, tragedii nie było

Stary 2013-02-01, 07:53   #2178
_pola
Rozeznanie

Dzień dobry

Vil dobrze wiedzieć, bo my jesteśmy nastawieni właśnie na ten wózek na 99% A tyle siedziałam nad tym, żeby wybrać cokolwiek i teraz cieszę się, że mam jakąś sprawdzoną opinię
Te czerwone policzki to może od mrozu?

Co do żelaza (ktoś pytał, ale nie pamiętam kto - chyba Diabli
-najwięcej jest w czerwonym mięsie i wątróbce
- buraki - można zrobić wszelkiego rodzaju sałatki albo sok (sam jak dla mnie gorszy od glukozy - bleeee, ale jak wyciśnie się dodatkowo np. z marchewki i jabłka to jest ok, można też chyba spróbować z pomarańczą)
- brokuły, szpinak, sałata
- jajka
- natka pietruszki (można zrobić sobie masełko pietruszkowe i smarować nim kanapki)
I to wszystko co mi na myśl przychodzi

Przyszedł rożek w sówki Piękny jest!! Materiały super i wcale nie jest taki mały. Co prawda raczej nie nadaje się jako koc na lato, bo w środku ma dodatkową warstwę, ale jako rożek będzie na pewno fajny.

Lonely za glukozę

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-02-01 o 07:54
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:57   #2179
vvgh
Wtajemniczenie

Hejo.
Jak tam poranek?
Stary 2013-02-01, 08:04   #2180
nuna2
Zakorzenienie

Witamy sie w skończonym 20 tyg ciązy więc połowa za nami i zaczynamy 21!!

uf... jeszcze połowa

wstałam o 6 pojechałam do spowiedzi do miasta obok, kupiłam drożdżówki i pączusie dziś stawiam. kto się pisze??

i bardzo proszę o kciuki o 16.30 połówkowe u mojego gin
Stary 2013-02-01, 08:04   #2181
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, melduję ze ja juz po wypicia glukozy
Leże sobie w domku i o 9 muszę jechać na kolejne pobranie.
Ogólnie nie było zle, troszkę dużo tego i pod koniec jeszcze bardziej słodkie. Cytryne miałam ale nie oddałam, tragedii nie było
Oo, fajnie, że Cię do domu puścili.
Ja będę miała pobranie i po godzinie i po dwóch, więc i tak będę musiała siedzieć w przychodni. A wybiorę się chyba we wtorek.

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Vil dobrze wiedzieć, bo my jesteśmy nastawieni właśnie na ten wózek na 99% A tyle siedziałam nad tym, żeby wybrać cokolwiek i teraz cieszę się, że mam jakąś sprawdzoną opinię
Te czerwone policzki to może od mrozu?

- buraki - można zrobić wszelkiego rodzaju sałatki albo sok (sam jak dla mnie gorszy od glukozy - bleeee, ale jak wyciśnie się dodatkowo np. z marchewki i jabłka to jest ok, można też chyba spróbować z pomarańczą)
- jajka
- natka pietruszki (można zrobić sobie masełko pietruszkowe i smarować nim kanapki)

Przyszedł rożek w sówki Piękny jest!! Materiały super i wcale nie jest taki mały. Co prawda raczej nie nadaje się jako koc na lato, bo w środku ma dodatkową warstwę, ale jako rożek będzie na pewno fajny.

Lonely za glukozę
Kupiłaś ten z allegro? Jak się na lato jako kocyk nie sprawdzi, to będzie na jesień
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:04   #2182
lonely_lady
Zakorzenienie

Ashysqa trzymam mocno kciuki żeby to sie okazał fałszywy alarm i żeby szpital Cię ominął. A lekkimi kopniakami sie nie przejmuj, najważniejsze ze czujesz Malutka pewnie inaczej sie ułożyła

Stary 2013-02-01, 08:09   #2183
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witamy sie w skończonym 20 tyg ciązy więc połowa za nami i zaczynamy 21!!

uf... jeszcze połowa

wstałam o 6 pojechałam do spowiedzi do miasta obok, kupiłam drożdżówki i pączusie dziś stawiam. kto się pisze??

i bardzo proszę o kciuki o 16.30 połówkowe u mojego gin
Hura, już 21!
Ja wpadam na drożdżówkę!!!!
I kciuki oczywiście trzymam już.
Stary 2013-02-01, 08:11   #2184
lonely_lady
Zakorzenienie

Vil fajny ten wózek
Nuna za polowe, widzisz jak to leci
Tylko smakołykami nie juz bo ja nie mogę jeść do 9.30

Pola za rozek, tez mnie kusi

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Ashysqa do domku mnie puścili bo powiedziałam ze mąż samochodem mnie zawiezie no i ja nie mam pobrania po godzinie

Stary 2013-02-01, 08:18   #2185
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
- jajka
dzieki

Ash - daj znac co powiedzial lekarz
Lonely - za glukoze
Nuna - za polowe ciazy. i kciuki zacisniete za polowkowe.

a poza tym dzien dobry. ide na sniadanie i pedze pozalatwiac troche urzedowych spraw...a tak mi sie nie chce
Stary 2013-02-01, 08:19   #2186
nuna2
Zakorzenienie

lonely gratuluje przetrawienia glukozy

wiecie co mnie spotkało?? zobaczyłam krew na wkładce.... nie chce nawet opisywać co poczułam... strach w pierwszej sekundzie tak silny, że mroczki... a w nastepnej przypomnialam sobie, że sie depilowałam... i musiałam sie zaciać... jaka ulga....

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hura, już 21!
Ja wpadam na drożdżówkę!!!!
I kciuki oczywiście trzymam już.
może być z makiem i serem??
Stary 2013-02-01, 08:21   #2187
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
lonely gratuluje przetrawienia glukozy

wiecie co mnie spotkało?? zobaczyłam krew na wkładce.... nie chce nawet opisywać co poczułam... strach w pierwszej sekundzie tak silny, że mroczki... a w nastepnej przypomnialam sobie, że sie depilowałam... i musiałam sie zaciać... jaka ulga....
To tak jak ja kiedyś usiadłam na plamie po dżemie na prześcieradle... myślałam, że się przewrócę!
Dobrze, że wszystko ok

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:

może być z makiem i serem??
Taaaaaaaak.... Jadę!
Stary 2013-02-01, 08:26   #2188
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
To tak jak ja kiedyś usiadłam na plamie po dżemie na prześcieradle... myślałam, że się przewrócę!
Dobrze, że wszystko ok

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Taaaaaaaak.... Jadę!
o własnie głupia sytuacja a w pierwszej chwili strach
Stary 2013-02-01, 08:27   #2189
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziękuje Wam
Nuna, ale z tym przetrawieniem to tak nie do końca, bo ciagle czuje te slodycz jak mi w gardle stoi. Nie chce jednak pić wody żeby wyniki były jak najbardziej wiarygodne
Jeszcze tylko godzinka czekania

Stary 2013-02-01, 08:28   #2190
vvgh
Wtajemniczenie

Uciekam, paaaa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości