|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Szymek nie umie powiedzieć plastikowy , mówi Plystakowy
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Pop to kciuki za noszenie okularów . Oby to pomogło. Ja sie na tym nie znam .
Libra i co jak tam młody? Wkurzony na ciebie, ja na twoim miejscu "przeprosila bym za to, ze tak gwałtownie zareagowalam, moj błąd , nie powinnam, ale nie podoba mi sie, denerwuje mnie ..... " ,kumasz nie . Chyba w ten sposób wyjedziesz jakoś obronna ręka i młody nie bedzie mieć żalu ze go matka zrypala , bo przecież chciał dobrze Madzia zapomniałam napisać, fajnie ze juz ruszacie z remontem, u mnie kibelk na dole , ale juz z myciem bedzie problem , albo do sklepu będę bujac, albo sprawdze jak bardzo mogę śmierdziec Nataszka ja nie wiem, ale chyba nie da rady powiedzieć , moj starszy ma z niektórymi problem a co dopiero mały . Chyba juz im tak zostanie , ze cos bedą przekrecac .Beata co tam u was ? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-31 o 22:25 |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zamiast L mówi J i za chiny ludowe nie powie inaczej
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny lapka dalej nie mam , do tego dzis mnie rozwala bol głowy normalnie masakra
w skórcie pop trzymam kciuki za olivcie i ciesze sie z serduszka nataszki dla chorowitków duzo zdrówka nataszka moja amelia mówi klaudusia u mnie tez w ndz kompot i rosół z przypalona cebula (mam piec weglowy i na blaszcze smaze )moja wazy 13.300 i nie chce ani grama przybrać ale motor w tyłku właczony cały czas na turbo pogoda u nas do bani wiatr wieje oszkliwie w dodatku mam remont to chyba tyle aa megi super z ciebie brzuchatka i masz przystojnego synka
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem coś do niego mówię tekstami z książki to czasem działa jak np. ostatnio mówię : w pokoju jest bałagan (u niego) trzeba coś z tym zrobić. Posprzątał ,wszystko aż w szoku byłam bo nie raz kilka dni się nie mogłam doprosić ,ale dzisiaj jak mówię że nie lubię jak ktoś bierze mój pilniczek i nie odkłada na miejsce (wziął i dziubał nim coś w swojej makiecie ) to stwierdził że i tak już się do wyrzucenia nadaje i żebym sobie lepiej nowy kupiła ale próbuję no nie od razu kraków zbudowano ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wez tu gadaj z takim, ladnie cie zgasil To mu powiedz, zeby ci kupil nowy, a ten moze sobie zatrzymac po co paznokcie takim starym pilujesz ![]() U nie tez nie zawsze dzialaja gadki . Problem chyba jest w tym, ze za bardzo, za emocjonalnie do niektorych sytuacji podchodzimy, czlowiek nie pomysli i wali co mu przyjdzie do glowy, pod wplywm chwili , rzuca miesem. Potem jak nerw mija to calkiem inaczej ocenia sie sytuacje , nie jak swirnieta nerwuska. Znam to, czasem lepiej wyslac dziecko do innego pokoju i po jakims czasie omowic co i jak . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-31 o 22:48 |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Libra Twoje powiedzenia powalają na kolana
Cytat:
Ta, jak nie będzie w okresie menopauzy czy jak to cholerstwo nazwać ![]() Syneczek przystojniak Brzusio wyjątkowo uroczy, kształtny i wcale nie taki duży. Cytat:
![]() Cytat:
Wojtek jest taki zdolny że po 2 tygodniach szkoły miał -140 pkt a zachowanie odpowiednie jest chyba od + 90. Nie pamiętam tego bo mnie ta punktacja strasznie wkurzyła
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
To nie gadka tylko strzępienie sobie jęzora
Mój już też o wszystko dyskusje prowadzi . A ostatnio było przez chyba pół h ... zaczęło się od - mamo skąd się bierze deszcz , to ja mu , że z chmur ... a skąd się biorą chmury itd .. Oczywiście połowy nie paniał .
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Chora ta punktacja
Iza no brawa dla mlodego -140 punktow w 2 tyg zdolny jest . I wez tu sie nie wkurzaj, juz nie wiadomo czy na dziecko czy na ten porypany punktowy system Ania ja juz to przechodzilam , wkurzajace to bylo, ale ja tam takie sciemy walilam czasami , albo na necie z nim siedzialam i pokazywalam, zdjecia, filmiki czytalam Libra o wlasnie mi dzis mlody furczal czemu kupilam to a nie to ( nie pamietma juz co to bylo ), byl niezadowolony , nie odpowiedzialam standardowo , ze nie bylo bla bla bla, tylko zadalam mu pytanie. Zastanow sie dlaczego tego nie kupilam, a on -Bo nie bylo ? ja, ze tak , zazwyczaj byl lament i foch oraz 20 min uzalanie sie .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-31 o 22:57 |
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze broniłam nauczycieli jak była ta nagonka na nich ,ale tak się właściwie zastanawiam czy słusznie bo to już nie są tacy nauczyciele z moich czasów ,mojej szkoły gdzie do niektórych można było walić jak w dym ze wszystkim ,teraz to dzieciak po łbie dostanie co najwyżej i -30 na dokładkę ![]() U mojego chrześniaka w szkole rozpętała się afera ,chłopak dostał opierdziel od nauczyciela ,pewnie przy całej klasie ,może jeszcze sobie drwił z niego i ten młody zagroził że się powiesi i dopiero wszyscy w panikę wpadli Nie mówię że mój syn jest święty ,ale do ich zadania należy też wychowywanie naszych dzieci a to nie polega na waleniu nagan,minusów i jedynek Jakby rodzice tylko karali swoje dzieci to zaraz afera i ograniczają prawa rodzicielskie. Sorry koleżanki nauczycielki ,nie twierdzę że wszyscy są tacy ale zdecydowana większość nauczycieli chyba uczy za karę ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() To szkoła sobie sama ustala chyba |
|||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, ejjj no zeby mlodego chlopaka doprowadzic do takiego stanu , ze grozi samobojstwem ,to ostro tam musialo byc . Robilas te ciasteczka dietyczne? ja caly czas robie, dodaje do przepisu jeszcze sliwki suszone , lepszy smak maja i sa wilgotniejsze Cos wizaz muli
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie strachu przed lekarzami. Przekupstwa przed wizytą już próbowałam, ale i tak jest histeria
Zabawę w lekarza mamy opanowaną do perfekcji. W temacie: Ostatnio do Julki przyjechała 6-letnia kuzynka. Dziewczyny zamknęły się w pokoju i zostały przyłapane na „świetnej” zabawie – jedna stała bez majtek, a druga badała ją przykładając stetoskop do pupy ![]() Libra widziałam te spodnie woskowane. Dziś akurat byłam przelotem w Orsayu i odwołuję to co wcześniej napisałam – są miękkie i przyjemne w dotyku Mi też się wydaje, że szersze spodnie pogrubiają i jeszcze przy moim karłowatym wzroście to jakoś lepiej mi w rurkach. Monka swoją opinią o Maxi Cosi Air protect utwierdziłaś mnie w wyborze fotelika – jutro w końcu zamawiam ja robiłam te Twoje ciastka, tylko zamiast miodu dodałam pół na pół miód i syrop z agawy – w smaku super, ale rozpadały mi się, bo miód ma w nich funkcję scalającą, a syrop z agawy niekoniecznie jej sprostał ![]() Megi ślicznie wyglądasz Pop żeby Oliwka polubiła okularki. My wadę słuchu u Olka diagnozowaliśmy w dwóch niezależnych placówkach – takie było zalecenie w celu potwierdzenia wyników A propos tekstów dzieciaków: Robię obiad, dzieciaki szaleją w kuchni. Jula jak zwykle gada (ostatnio cały czas paple, już czasami mam dość). Nagle zaczyna wymieniać imiona dziadków, a potem: „Mamo, i wiesz, miałam jeszcze taką babcię J. co mieszkała z dziadkiem J…./chwila namysłu/ ale ona już tam nie mieszka…ona już w ogóle nigdzie nie mieszka… ona jest u Bozi, mieszka w niebie” (moja babcia zmarła w zeszłym roku).
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i np. ci starzy nauczyciele na jednej lekcji jednemu dziecku są w stanie nastukać sporo minusowych, za NIC, później na radzie jak jest analiza syt.dydaktyczno - wychowawczej dyr sie wścieka, że w niektórych klasach jest tyle nieodpowiednich zachowań....i też często apelujed o starszych stażem o odpuszczenie w niektórych sprawach![]() Idę na kawę
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-02-01 o 06:38 |
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda,że od wewnątrz tak okien nie da się przelecieć ![]() chociaż dachowe też tak myjemy-od zewnątrz ofcors ![]() Cytat:
![]() u mnie deszczu ciąg dalszy
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciej obudził się z potwornym kaszlem (a było już tak dobrze)
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Kobietka powiedziała ze projekt łazienki otrzymujemy razem z płytkami, a co do tych to jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Bo projekt nam zrobiła z tymi których nie brałam pod uwagę a super wyszło. Te co nam się podobają to najczęściej w za małej ilości
, dzisiaj w nocy mieli coś wykładać to pójdę pooglądać.Cytat:
![]() Ale prosze bardzo pierwszy lepszy co oblicza i to samo mi wychodzi http://www.zdrowydzien.info/index-kalkulator.html ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- mój syn obudził dzisiaj się i krzyczy"mama choć zlałem się " teraz mi mieszkanie odkurza
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla Maciusia
A Werka dzis o 6.20 zrobila pobudke. Na szczescie dolezala jeszcze do 7. Powiedzialam ze moze przyjsc do nas jak bedzie jasno. Wiec o 7 zawolala- moge juz przyjsc? Jest jasno nie wiem co wymysle latem
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka dla chorowitków
a ja od mojego dziecka usłyszałam wczoraj"mamo!jesteś głupia jak....jak...jak tata!!"
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- to cie dziecko podsumowalo
![]() Nataszka- spytalam wlasnie werke o klaudie i mowi bezblednie. Za to laura najpierw byla raurą ale ladnie sie poprawila ![]() Pierwsze slowa Werki jak wstala dzis "mamo ile twoich wlosow bylo w wannie". Zamurowalo mnie
|
#3322 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem dokładnie o co tam poszło ale musiało być poważnie albo chłopak już nie pierwszy raz dostał taki oper i był w takim stanie psychicznym że się załamał ,nosz kur... posyłasz dziecko do szkoły i.... Nie nie robiłam tych ciastek jeszcze Cytat:
![]() Dzieci to są mądrzejsze niż nam się wydaje A zabawa w lekarza Cytat:
Wiesz wymagają szacunku od dzieci a jednocześnie im go nie okazują bo jeśli nauczyciel wyzywa dzieci od debili, baranów ,że im załatwi że się do żadnej szkoły nie dostaną ,że im kuratorów pozałatwia ,że ich w ścianę wmontuje to jakim cudem może oczekiwać że uczniowie go będą szanować ![]() No niestety ale to działa w dwie strony ,niektórzy to są na prawdę wybitni I jeszcze te punkty za nic np. ktoś zapomni długopisu i się zapyta drugiego czy nie ma to już bach -10 no myślę że to lekka przesada. Albo zadanie domowe np. jest 1 jak jest zrobiona cześć zadania (to akurat nie u mojego) ,zrobił chłopak część zadania to chyba nie powinno być niedostateczny No jest mnóstwo takich absurdalnych sytuacji.Ja nigdy w domu przy młodym nie jadę na nauczycieli chociaż swoje myślę ech długo by pisać ![]() Cytat:
![]() my też dostaliśmy projekt jak kupiliśmy płytki ale nie do wszystkich przysługiwał projekt darmowy Cytat:
Jedziemy dzisiaj do skarbowego ,mam nadzieję że nie będzie kolejek jeszcze i tak się trochę guzdraliśmy bo zawsze na początku stycznia jedziemy.A ten gnojek mały od pół godziny jęczy że nie chce się ubierać Aneczka zdrówka dla Maciusia Sara jak pączki wyszły , z jakiego przepisu robiłaś z neta czy jakiś domowy? |
|||||
|
|
|
#3323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Znowu w nocy lało a teraz wieje tak że ludziom głowy wykręca (przez okno widać). Zosia z krzykiem się obudziła (śniła jej się biedronka ) a teraz sobie leży.Zdrówka dla wszystkch chorowitków Edzia dziś lepiej ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja do szkoły Wojtka nie chodzę na zebrania, nie moja działka. Jestem tylko wspierająca. To Tż mi opowiada wszystko na bieżąco bo też i jest raz w tygodniu w szkole i na bieżąco wychowawczyni mu relacjonuje poczynania syneczka. I nie zgodzę się że to starsi (często w moim wieku lub trochę starsi) nauczyciele mają problem z przystosowaniem. Oni potrafią sobie doskonale poradzić z rozbrykanym Wojtkiem (i nie tylko nim) bez wpisywania ujemnych punktów natomiast młode osóbki, "uzbrojone" w system punktowy walą na każdej lekcji ile się da i myślą że będzie spokój i cisza. Toż przecież można po jednym dniu w szkole wrócić mając - 60 czy - 80 pkt. Można nadrobić np. przyniesieniem papieru ksero (5pkt.), kwiatów (3 pkt.), nakrętek, itd. Noż ludzie, nawet patologia to niby ile musi tych kwiatów czy papieru przynieść żeby punkty odrobić ? Problem różnicy pokoleń w szkole zawsze istniał i zawsze się mówiło ze starsi nie rozumieją młodszych wiec to nie tu jest problem. Na razie zostaję przy swojej teorii, że w tej chwili młodzi ludzie idą pracować do szkoły bo ciągle (wielu) się wydaje że to lekka, łatwa i przyjemna praca. Zderzają się boleśnie z rzeczywistością i tę pracę traktują jak zło konieczne, nawet pracę ka karę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Tekst mojego dziecka sprzed chwili...
Wchodzi do swojego pokoju, ja mówię "Weroniczko, nie wchodź tam na razie bo okno jest otwarte", Werka: "No to zamknij je, widzisz problem"? zamknęłam...
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Libra u nas darmowy projekt jest jak kupujesz plytki za minimum 500zl. Przy naszym mini metrazu pewnie jakbysmy decydowali sie na te tanie za np 16zl za m2 to by nam za malo wyszlo. U nas wyszlo na sciany po sam sufit 20m2 i podlogi 3,5m2. Klitke straszna mam.
Odradzila nam tez te duze plytki co chcielismy bo one robia wrazenie ciezkosci co nie jest wskazane przy takiej mini lazience. Facet mnie wczoraj rozczarowal ze samo kladzenie plytek 4 dni bedzie trwalo to musze tz niezle z innymi pracami poganiac zeby w 1,5tyg sie wyrobic. Juz spac przez to nie moge ![]() Dzisiaj pogoda ladna,moze zaryzykuje i rowerem wyjade,zeby tylko ulewa nas nie chwycila. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- U Eryka w szkole wymyslili ocene zachowania od A-E np Eryk dostal B za utrzymywanie porzatku na biurku i w trakcie pracy na lekcji. A za zachowanie C,tutaj jest kilka punktow odniesienia
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuję się absolutnie ściśle do podkreślonego, nauczyłam tego Tża a on przekazał to (bez udziału młodego) mamusi. Długo by pisać ![]() Na którymś ze spotkań klasowych nasza wychowawczyni powiedziała że zrezygnowała z pracy po tym jak widziała że sobie nie radzi z młodzieżą. Może więcej takich postaw.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-01 o 09:44 |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wczoraj jak zareagowałam na jej bałagan w pokoju, i mówie tonem delikatnie podniesionym
Amelia posprzątaj puzzle, zanim zaczniesz się bawić czym innym, ja tu nie mam nawet jak wejśćna to moje dziecko "mamo, uspokój się na początek, a teraz mi pomóż" mała mądrala! no ja tak często mówie, albo rano wstaje i :"no i jak się spało? fajnie? no to dobrze moja słodkości" ![]() moja Klaudia nadal nie mówi, zdolne Wasze dzieci ![]() Bao za postawę nauczycielską![]() Edzia jak główka? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Dla stresujących się dziewczyn. Znalazłam to po tym jak teściowa powiedziała że Zosia "niewyraźnie" mówi, tak zbyt dziecięco. https://mamotoja.pl/maluch_rozwoj_artykul,1866.html
Moja znajduje się w absolutnej normie i jak to Tż powiedział babcia powinna iść do laryngologa po aparat słuchowy bo nas też często nie słyszy ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Bao no zapomniałabym, więcej takich nauczycieli
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna dodaj sobie jeszcze dodatkow śliwki suszone wg mnie lepsze wychodzą .
Zabawa odlotowa Libra no oczywiście ze po mamusi Asiulek ![]() Madzia dzięki , a sprawdzalas na nim swoje parametry ? Czy zgadza sie z tym z tele , a ten w tele to jakaś aplikacja do ściągnięcia ? Nataszka a co cie tak ta Klaudia wzięła? Niech ci powie Teleexpress
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- jak Maciuś? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

. Chyba w ten sposób wyjedziesz jakoś obronna ręka i młody nie bedzie mieć żalu ze go matka zrypala , bo przecież chciał dobrze
,wszystko aż w szoku byłam bo nie raz kilka dni się nie mogłam doprosić ,ale dzisiaj jak mówię że nie lubię jak ktoś bierze mój pilniczek i nie odkłada na miejsce (wziął i dziubał nim coś w swojej makiecie
) to stwierdził że i tak już się do wyrzucenia nadaje i żebym sobie lepiej nowy kupiła
ale próbuję no nie od razu kraków zbudowano 
mialam juz prywatnie sie skontaktowac i konkretnie umowic. A jak u Ciebie plany na niedziele 10? Bo powiem szczerze, ze wolalabym wam zrobic nalot w drodze powrotnej.

zdolny jest 

żeby Oliwka polubiła okularki. My wadę słuchu u Olka diagnozowaliśmy w dwóch niezależnych placówkach – takie było zalecenie w celu potwierdzenia wyników
(a było już tak dobrze)