|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Dokładnie mam to samo. Ja też dzisiaj zaczynam 36 tydzień Trzeba się pomału brać już do porodu. Podobno dziewczynki są "szybsze", a nie wyobrażam sobie tak do 40 tygodnia wytrzymać, ale jak mus, to mus. Może będzie wcześniej, choć o 5 dni ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam problem, jak w nocy wstanę siku to potem godzinę zasypiam, przewracam się na boki
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Mąż ściągnął mi wczoraj pierwszy sezon "Dynastii Tudorów" bym miała co w domu robić. Już się nawiązała u nas rozmowa, bo stwierdziłam, że jak się napatrzę na sceny erotyczne to będzie mi się seksu chciało. "Nie kochanie, nie może być seksu, bo Sławuś za szybko się urodzi!"
Wczoraj też stwierdziłam, że.....chcę by mnie trzepał jak dywan na wiosnę. Na ciąża naprawdę pasożytuje na moim mózgu. Sławek będzie miał głupią matkę, no cóż, każdego szkoda. ![]() I zamówię sobie tą czapkę z żabką. ![]() Strippi a jaki rozmiar zamawiałaś? Ja myślę na 3-6 miesiecy by na lato miał
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-02-01 o 09:38 |
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
urocza
Cytat:
![]() Odnośnie chrztu, ja nie uznaję instytucji kościoła katolickiego, więc chrzcić nie będę. Może kiedyś dziecko zdecyduje się na inną wiarę, zostawię mu wybór. A jak słyszę gadki od znajomych, że jak inne dzieci będą szły do komunii, to moje będzie wytykane i będzie pokrzywdzone, to mnie krew zalewa - sobie zrobię krzywdę, żeby innym zamknąć paszcze, uwielbiam takie podejście
|
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Wchodze co dzień na konto w banku, a tam nieustajaca kwota 15.33 a dzis nawet 10.33, bo mi zabrali 5zł, bo zadne pieniadze w tym miesiacu nie wpłyneły...Załamac sie można....Chyba ten ZUS podpale.....wrrrrPoza tym u nas nadal deszczowo i smutno. Gratuluje udanych wozyt i dobrych wieści, u mnie jutro o 8 rano...... |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małpka - dobrze, że szyjka trzyma!!!!
|
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzieńnie no leżę grzecznie mam zamiar do konca lutego wytrzymać zresztą teraz tak zimno i brzydko na dworze
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy Was też tak wszystko wzrusza? Ja mogłabym ryczeć z byle powodu
|
|
|
|
|
|
#4720 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
troszkę poobni do moich - zasugerują coś, co ich zdaniem jest dobre, ale nie naciskają i liczą się z naszym zdaniem choćby było o 180stopni odmienne ![]() Cytat:
Wczoraj oglądałam film "Poradnik pozytywnego myślenia". I powiem Wam, że jak na komedię romantyczną, to jednak głównie komedia, ale nie durna - fajny miły... . Polecam
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee jakieś pierdoły, my kościelnego nie braliśmy, chrzcić też nie będziemy. W dużych miastach w przedszkolach czy szkołach sporo jest dzieci, nie uczęszczających na religię i naprawdę nikt się tym nie przejmuje. Moja przyjaciółka mieszka na wsi zresztą, też nie uczęszczają na żadne obrzędy i nikt się ich nie czepia, jak widzą, że dobrze żyją. Także popieram, żeby działać zgodnie ze swoim sumieniem Cytat:
no wkurzający są, współczuję bo wiadomo człowiek chciałby wyprawkę kończyć, a nie czekać nie wiadomo na co. Cytat:
I to jest dobre podejście, tylko ciekawe na ile Ci starczy zapału do odpoczywania
|
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to Laseczki Nadstawiać Pysiorki LEJE COLI ![]() ![]() Cytat:
bo juz we wrzesniu wiedzialam ze jest ze mna ... co do scen az tak duzo nie ma ... ale Henryk i tak w 1 najprzystojniejszy i te jego OCZY Cytat:
mnie tez to czeka .... szef mi zaplaci tylko za prace - a raczej moje L4 do 17stycznia ... od 18 placi mi NAV ( cos A'la nasz urzad pracy ) ... i tak wlasnie sie zastanawiam czy dadza w lutym czy pod koniec lutego wyrownaja z tymi 2ost tyg stycznia yhmmm ... no ale luzik od marca bede wiedziala ze zawsze w ost dzien Kasa na koncie bedzie tak macierzynski u nas wyplaca wlasnie Nav ost dni ... no chyba ze wypada w niedziele to raz kolezanka dostala w Pon ale co tam .. wazne ze dadza ![]() no nic skonczylam jesc ... teraz na szybko majekapa by ludzi nie straszyci mozna wychodzic .... wycieczka po urzedach ... jeszcze ten konsul ... bleeee od 17do20 no pozno pozno ale w sumie lepiej to niz nic w koncu Polacy w Bergen pracuja trza sie jakos dostosowac ![]() aaaa bym zapomniala Malpka dla JuliciLonaO twoj sen poprawil mi humor z samego rana ![]() ale chyba az tak ci nie spieszno do PORODU ...??? |
|||
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam swoim stópkom małe SPA, pomalowałam pazurki i...padam.
Myślałam, że już nie dam rady, ale nie no, trza dobrze w szpitalu wyglądac jakby co ![]() Dziewczyny, a kolejna część wątku nie powinna być już z wierszykiem czy coś?
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
tak krzyknełaś że aż się przestraszyłam
Cytat:
|
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Przepraszam, że tak wtryniam się w środek wątku, ale mam podobny termin porodu co Wy - 11 marca i pytanie, na które sądzę możecie mi coś odpowiedzieć. Jak zamierzacie ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Czy body na krótki rękaw, na to pajac i kombinezon wystarczy? Ewentualnie kocyk na to wszystko? Marzec to ani zima ani wiosna, kompletnie nie wiem na co się przygotować.Pozdrawiam
|
|
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że to spokojnie Ci wystarczy. Domyślam się, że i tak przeniesiecie malucha do auta i potem z auta do domu więc nie będzie tyle na dworze siedział Z tego co czytałam- maluch powinien mieć jedną warstwę więcej niż my.
|
|
|
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś skończone 36 tc, czyli rozpoczynam 37 tc ale ten czas pędzi..
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jeste właśnie tylko droga do i z samochodu
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystko zależy od pogody Dzieciątko za dużo na dworze nie będzie przebywać - więc nie ma co przesadzać Na SR nam położna mówiła, żeby ubierać maluszka tak jak sami się ubieramy Ah, i jeszcze mi się przypomniało, że dzieciątku się sprawdza w okolicach karku czy jest mu temperaturowo dobrze (nie stópki, ani rączki). Jak ma chłodne ów miejsce, to ubrać cieplej, jak ciepłe i spocone - rozebrać. No i oczywiście zasada - lepszy zimny chów niż przegrzewanie ![]() Zbieram moje 4 litery + 4 litery synalinki i idziemy na wizytę Ciekawe co tam u mojego łobuza słychać...no i oczywiście jak tam jego kilogramy bo obstawiam, że 2 już są
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z tym chrzetem to u mnie znowu mnie denerwuje to, że mówie ze małego chyba bedziemy chrzcic tak później jak bedzie miał ok 5 miesiecy, ale to tez taka moja luźna rozmowa była, bo jak sie urodzi to wtedy tak na prawde zadecydujemy jak nam lepiej, a tu moja mama oczywiscie zeeee jak to tak późno ze dziecko sie chrzci odrazu itp.... aaa szkoda słów Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-02-01 o 10:48 |
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
witam się w piątunio
mam dylemat odnośnie podkładów na łóżko... nie wiem, które wybrać. doradźcie, proszę.h t t p : / / w w w . d o z . p l / apteka/p48003-Bella_podklady_Baby_Happy _10_szt h t t p : // w w w . d o z . p l / apteka/p45718-Seni_Soft_podkladka_higie niczna_90cm_x_60cm_5_szt |
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o moim stópkom tez by sie przydało SPA, najlepiej u kosmetyczki i długooooo + odswiezenie buźki i najlpeiej jeszcze jakis masaż ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ja mojego to molestowałabym ciagle, ale trzaaa sie chociaz troche powstrzymywać hiii
|
||
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wstalam dzisiaj przed 8, ale po sniadaniu polozylam sie jeszcze chwile spac ![]() dzwonilam wlasnie do przychodni w sprawie wynikow obciazenia glukoza, no i mowi mi ze, wszystko w porzadku - wyniki na czczo 60, glukoza 75g po godzinie 153 ..ale nie mialam mierzonego poziomu cukru po 2 godzinach.. hmm.. a z tego co pamietam do 140 jeszcze miesci sie w normie.. pewnie mimo wszystko ogranicze produkty z wysokim indeksem.. doczytalam, ze po godzinie wynik jest wyzszy, po kolejnej godzinie spada.. wiec pewnie do tych ponizej 140 by doszedl..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-01 o 11:18 |
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4737 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój kolega używa określenia: wytarmosić, jak pies starego kapcia ![]() Cytat:
Cytat:
A takie SPA na stopy, dłonie i twarz też mi się marzy, ech...jeszcze troszkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w piekarni, nabyłam rurkę z bitą śmietaną i zjadłam
|
|||||
|
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi, czasem (szczególnie jeśli to pierwsze dziecko) potrzebuje się potwierdzenia, że się dobrze myśli
Jeśli macie ochotę rozwiać jeszcze moje kolejne wątpliwości to zapraszam ![]() 1. Po urodzeniu dziecku podobno się podaje witaminę D i K. Czy obie są na receptę i kto i kiedy mi tę receptę wypisze ? 2. Wizyta patronażowa lekarza - kiedy zgłosić dziecko do przychodni, no i w ogóle lekarz rodzinny czy lepiej pediatra, gdzie się zapisać. Cały ten system zdrowotny jest dla mnie czarną magią i trudno się połapać co i jak ![]() A pytanie misiulki o podkłady też mi spada jak z nieba, bo jestem na etapie szukania Może się u Was zadomowię? Będę miała syna (prawdopodobnie Piotruś) i jestem w trakcie 35 tygodnia.
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja: ale nasz syn szaleje on: no, wiesz co, nie możemy TEGO przy nim robić ja: ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- O kurczę, u stóp też?? |
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Wszystko w porządku 
gdyż dostali za zadanie, namalować na brzuchu maluszka (tak jak sobie go wyobrażają). Śmiechu było co nie miara. W załączniku praca plastyczna mojego tż'ta 

yhmmm
… zostalo tylko 8 

przyznaję się bez bicia.

05.07.2008
no wkurzający są, współczuję bo wiadomo człowiek chciałby wyprawkę kończyć, a nie czekać nie wiadomo na co. 

Mnie nie