|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Piękne są
![]() Ja myślę nad nosidełkiem, ale póki co jestem zieolna w tym temacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już po wizycie ![]() ![]() Natomiast ja przytyłam od ostatniej wizyty 300g, także aż dziwnie malutko, ale cieszę się, bo od początku ciąży mam 8kg na plusie, więc ze zrzuceniem raczej nie będzie problemu ![]() Poza tym ginka po usg stwierdziła że narazie rodzić nie powinnam, bo łożysko jeszcze nie jest dojrzałe. Także następną wizytę mam 14.02 i do wtedy mogę raczej siedzieć spokojnie ![]() Wyniki morfo wyszły mi aż dziwnie dobre, wkońcu hemoglobina jest taka jak należy. Z zaleceń mam odstawić witaminy, ewentualnie samo dha, poza tym potas i magnez brać dalej, nospe w razie potrzeby. Po wizycie, pojechaliśmy prosto do SR, dziś były ostatnie zajęcia. Oglądaliśmy filmiki m.in o kąpieli w wiaderku, powiem Wam że spodobało mi się to, choć początkowo jakoś nie byłam przekonana. Poza tym wszyscy panowie mieli dziś okazje wykazać się swoim talentem ![]() ![]() Na koniec zwiedzaliśmy porodówkę. Zupełnie inaczej sobie ją wyobrażałam. Sala do porodów rodzinnych super, natomiast, sama porodówka - masakra...takie boksy oddzielone ściankami działowymi, jak są zajęte, to wszyscy się słyszą i jakoś tak jest mało intymnie. Po obejrzeniu tego wszystkiego liczę na to że jak przyjedziemy do porodu, sala rodzinna będzie wolna i na niej będziemy rodzić ![]()
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY ![]() Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-01-31 o 23:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4682 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a nogi to do 18stego trzeba ściskać. Te z 17stego się jeszcze nie łapią Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie strasz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4683 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
A my dziś (a własciwie wczoraj bo już nowy dzień się zaczął
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to rozpoczynamy dziś 34 tydzień ![]() ![]()
![]() |
#4685 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogole ostatnio myslalam, jak to bedzie jak dostane malego na rece i stwierdziłam, że napewno go dokladnie obejrzę, czy ma wszystko na swoim miejscu, siusiaka i policzę wszystkie paluszki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa mam was Robaczki
![]() 6 godz - z dnia na dzien coraz lepiej ..!! Idzie mi to spanie Wstalam wiecie za potrzeba Ciekawe czy uda sie na te 3h jeszcze usnac ![]() Oraz taaaadaaammm - prosze o fanfary ![]() 32 tydzien ....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
Mokka a potem muszę wrócić do pracy a Mała do opiekunki.
Co do wizyty... Znam to moja ma podobna wagę i tydzień ale mi mówią żeby się nie przejmować bo tylko trochę mniejsza niż średnia. I na pewno niedługo te 2kg przekroczy(; No nic uciekam do pracy.
![]() |
#4688 | |||
Zadomowienie
|
Hej wczoraj miałam pozaznaczane cytaty, żeby dziś odpowiedzieć i coś mi je zeżarło
![]() nadrobiłam jedną stronę i uciekam, bo trzeba się ogarniać co do Katarzyn W i podobnych przypadków to ja nie jestem za karą śmierci bo dla mnie to żadna kara... że tak powiem umrze i ma spokój, a niech się męczy tak jak dziecko się męczyło... powinno być tak jak pisała chyba Ptaszysko - oko za oko Gdybym ja dorwała się do władzy to wysłałabym takie baby i nie tylko-ogólnie wszystkich więźniów do jakichś ciężkich robót w kamieniołomach albo gdzieś- przydaliby się Państwu a i niech poczują co to ciężka robota, ból, zmęczenie, niech na siebie zarobią a nie tak jak jest teraz w więzieniach że mają lepiej niż niejeden uczciwy człowiek- bo trzeba przestrzegać praw człowieka. Zabiłeś kogoś-nie masz żadnych praw- tak powinno być a nie że oni jeszcze dostają za to w nagrodę ciepłe mieszkanko, dobre jedzenie, tv, siłownia- warunki jak w hotelu Normalny człowiek czeka do lekarza czasem nawet 2 lata w kolejce a co się dzieje jak więzień zachoruje? od razu z nim muszą lecieć i to bez żadnych kolejek. Mój szwagier pracuje w więzieniu i jak czasem poopowiada co tam się dzieje i jakie oni mają prawa to nóż się w kieszeni otwiera ![]() Cytat:
![]() ![]() heh nie no imiona pierwsza klasa, większość pierwszy raz na oczy widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
synek ![]() a co do brzucha to powinno być lanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() znow nie spie od 5 bo biore wtedy tabletki i sie rozbudzam ![]() Nie pokaże bo właśnie wczoraj ją spakowałam do przeprowadzki ![]() dałam 100zł z przesyłką ![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...975040555.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4690 |
Wtajemniczenie
|
hej, ja juz tez na nogach. na 11 wizyta u endo. wieje od wczoraj takze spałam dziś mega kiepsko zresztą Mała i Mąż też.
poza tym mam dziś ambitny plan zrobić gulasz ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4691 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Taaa... tradycyjnie dołączam do ![]() ![]() teraz czekamy aż reszta ekipy się obudzi i dołączy do imprezki ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- o ! jedna gwiazda już jest... jeszcze nam OC brakuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4693 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() myślałam ze jeszcze pośpię po wyjściu Julki do przedszkola ale leżałam i leżałam i sen nie przychodzi a tak szaro buro i deszczowo że chętnie bym pospała ![]() --- zaczne od wizyty wczorajszej "szyjka zamknięta ale w kontakcie więc leżeć żeby się nie otworzyła" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do znajomości 3 języków to będzie polski, dziecięcy i podwórkowy ![]()
![]() |
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No, i oczywiście super, że zostajesz w domu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4696 |
Zadomowienie
|
Hej!
Kolejna ciężka noc za mną.... Dobija mnie to coraz bardziej, ale co poradzimy. Wczoraj rozmawiałam z mężem tak ogólnie o dziecku- co jeszcze trzeba kupić, jak sie nim zajmować itd. No myślałam przez moment, że go rozszarpię, albo się popłaczę. Powiedziałam mu, że nie chcę by ktos przychodził zaraz po porodzie. Będę obolała, mały też musi odpocząć, musimy nauczyć się bycia z nim i opieki, i nie potrzebuję w tym czasie babci czy teściowej w dużym pokoju na herbatce. Na co on "No, ale co myślisz? Przecież wszyscy będą chcieli go zobaczyć!". odpowiedziałam więc, że nie życzę sobie wizyt tak szybko. Że Sławek będzie za mały, ja będę obolała i nawet moją mamę uprzedziłam, że może przyjść do szpitala, ale w domu zjawi się dopiero po czasie. No i, że oczekuję, że mąż stanie po mojej stronie. Bo ja nie mam zamiaru z hemoroidami, pozszywanym kroczem i obolałym biustem siedzieć przy stole i słuchać teściów czy dziadków. Jakoś to przełknął. No to ciąg dalszy- zwracam mu uwagę, że nie mamy butelki, a myślę by kupić aby małemu podawać ewentualnie herbatkę z kopru gdyby miał kolki. Wyobraźcie sobie, że mąż stwierdził- Ty się przecież musisz wyspać! Będziesz odciągać pokarm i ja go w nocy będę karmił! Super. No to tak dba bym się wyspała, ale w ciągu dnia to ja mam gościom usługiwać. Już mu powiedziałam, że ja nie boję się porodu czy opieki nad maluszkiem. Ja się boję, że wrócimy ze szpitala, a do opieki dojdzie mi jeszcze- sprzątanie, pranie, goście i licho wie co jeszcze, a nie zapominajmy, że powinnam jeszcze w tym czasie ślicznie wyglądać i ładnie się uśmiechać. Wiem, że mąż będzie mi się starał pomóc, ale są też sprawy, w których ma stanąć po mojej stronie. I jeśli mówię: Nie chcę gości teraz, niech przyjdą za tydzień. To on powinien stanąć po mojej stronie. Ech,......no to pomarudziłam z rana. Nie ma co.
![]() |
![]() |
#4697 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też pierwszy raz.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzień dobry! moja córa coś dziś dłużej dała pospać, w domu tak ciemno że się oczu nie chce otwierać ![]() ech ta pogoda.. wiosno przybywaj!
![]() |
![]() |
#4698 |
Wtajemniczenie
|
Co do wizyt gości - ja tam nie mam nic przeciwko... oczywiście zakładam, że nie będę chodzącym zombie
![]() ![]() ![]() To samo z przyjaciółmi. Mamy grupkę najbliższych znajomych, którzy nie są mi nigdy ciężarem. Jak byłam w ciąży i spałam to przychodzili ze swoim prowiantem i siedzieliśmy sobie w grupce śmiejąc się, bawiąc, żartując, grając... ja przysypiałam.... albo błagałam Boga, żeby nie zwymiotować... ale wyznaję zasadę GOŚĆ W DOM BÓG W DOM ![]() Pewnie jak będzie maluszek to się zmieni, ale nie wyobrażam sobie nie dzielić się radością z bliskimi... poza tym pewnie mąż usechłby gdyby nie mógł się chwalić synciem ![]()
![]() |
![]() |
#4699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja np. powiedziałam że jak o mnie chodzi rodzina może wpaść tylko jak mi ktoś wyjedzie z tekstem że moze ci coś ugotuję albo pozmywam to zabiję ![]() ![]() u nas natomiast teściowa poruszyła temat chrztu Małej ![]() ![]() ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4700 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
Moja mama właśnie w ogóle nie nie obrazila jak jej powiedziałam, że nie chcę by przyjeżdżała od razu, bo świetnie mnie rozumie. Gdy urodziła mojego najmłodszego brata chodziła prawie tydzień w piżamie, obolała, z hemoroidami, niewyspana, zmęczona i w ogóle nie byla w stanie normalnie funkcjonować, a tu jej siostra z córami, niby pomóc, ale tak naprawdę sobie posiedzieć przy herbatce. Bo nic nie pomagały, a tylko pogadać sobie przyjechały- dzień w dzień.
![]() Moi teściowie zaś mają 10 minut drogi do nas i nie zbawi ich jeśli się powstrzymają skoro od 2-3 tygodni np. teraz nie było ich u nas. To ja nie uwierzę, że nagle koniecznie muszą u nas być. Ale jeszcze o czymś zapomniałam! Mój genialny nowy mąż stwierdził, że zaraz po porodzie zrobi sobie spacerek z maluszkiem. Tak mnie słucha jak widać. ![]() Ptaszysko16 U mnei była taka sytuacja w rodzinie- moja ciocia (siostra mojego taty) i jej mąż są Zielonoświątkowcami i nie chrzcili syna. Moja mama pytała księdza czy ona np. mogłaby dać go ochrzcić, bo jak to tak bez chrztu, ale ksiądz powiedział, że nie da rady. Bo to musi być jakby zgoda rodziców, ale też musi być "pilnowane" by dziecko rozwijało się w wierze. Czyli nie, że ktoś przyjedzie, ochrzci i to by było na tyle. bo jeśli rodzice w wierze nie żyją, no to sensu nie ma, nie dają przykładu. A tak babcia musiałby z Wami zamieszkać by pilnowała ![]()
27.11.2009 - pierwsza randka ![]() 02.08.2012 - nasz ślub ![]() 25.03.2013 - me + you = Sławek ![]() Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-02-01 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4702 | ||||
Wtajemniczenie
|
no!!!!! i teraz jeszcze jak kalendarz zupełnie przesunął się na luty to już w ogóle MASAKRA!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzucho super ![]() Co do porodówki...tak jak u mnie;/ boksy oddzielone ściankami działowymi porazka!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
No i ja tez wstalam .... W sumie nadal pod koldra jestem. Ale juz sie zaraz bede zbierala - trza sie wyszykowac w koncu miedzy ludzi ide
![]() sorcres oj nie wiem nie wiem co z tym snem u mnie ... Moze taki urok moj ciazowy hihi. malpka ![]() ![]() - co do odwiedzin, to u mnie przy porodzie bedzie mama siostre ew kolezanka dobra co tez jako tlumacz norweskiego pracuje z siostra ... Zobaczymy ktora przybedzie 1wsza. A pozniej 2-3 dni sie lezy i juz zapowiedzialam ze nie ma odwiedzin w szpitalu chca zobaczyc malego to niech czekaja. Ew znajac sie ie od razu dodam zdjecie mlodego na fejsa wiec tam tez beda mogli podziwiac haha No nic wstaje ;-) do pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
wrzucam wam filmik jak Julka mówi wierszyk na występie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=xOE6qKnZaeg tylko cicho słychać więc sobie komputer podgłośnić ![]()
![]() |
#4706 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() dobra lecę pod prysznic i coś wszamać bo trza się zbierać.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4707 | |||||
Zadomowienie
|
ja też
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. uważaj na siebie przy tym pakowaniu ![]() 3. ja karmić piersią chcę bardzo i mam nadzieję, że będzie mi dane, natomiast nie jestem za demonstracyjnym wywalaniem cyca wszędzie i przy wszystkich 4. karuzela cudna, właśnie taką bym chciała (albo tą z misiami) ![]() ![]() brzuszek śliczny ![]() Cytat:
![]() a na co ta heparyna? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też znam 3: "jeden w buzi i dwa w bucie" ![]() Witajcie Dziewczęta ![]() Może wykończmy dziś z okazji 1 lutego ten wątek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
Witam
U mnie słoneczko ![]() Tak jak i u Was 1 dzień lutego, ale wyjątkowy dla mnie... 1-szy dzień L4. Wczoraj jeszcze była praca, wizyta u gina... nie miałam czasu zajrzeć na forum ![]()
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-02-01 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4710 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam się i jak w 32 tygodniu....aaaa... 8 ...dziewuszki i bieg n a porodówkę czas zacząć, dziś luty więc zgodnie z umową możemy już mówić słowo, poród, porodówka, porodzik, rodzenie i inne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
chyba mi Mokkinie zacytowało, ![]()
Dziedzic ![]() ![]() Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-01 o 08:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.