|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
;*ok dziewczyny. lece wziąc kąpiel, żejśc obiad wyprostować włosy i kolo 15 jedziemy do spzitala do tej kumpeli co urodzila ao 16.30 wizyta. trzymajcie sie
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
male uciekinierki |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
No to moja lista:
Już mam: -łożeczko + materac -trzy komplety pościeli -jedno prześcieradło -2 kocyki -pieluchy flanelowe -pieluchy tetrowe -rożek -przewijak -pokrowiec na przewijak x2 -wózek TAKO X-JUMPER -torba do wózka -Wanienka -ręczniki 2 szt -nożyczki do paznokci (zestaw baby-ono ) -pieluchy 1 opakowanie pampers 1 (2-5 kg), jedno opakowanie pampers 2(2-3-6kg) -szczoteczka do włosów+ grzebyk baby-ono -płyn do prania -butelka ze smoczkiem do mleka szt 1 TT 125 ml -smoczek avent -zawieszka do smoczka - szczoteczka na dziąsła (ta na palec) -termometr na podczerwień -podkłady seni -3 op woreczków zapachowych -piżama do karmienia 2 szt + jedna do porodu + jedna do kramienia w szpitalu -majtki poporodowe wielorazowe siateczkowe 2x po 2szt seni -jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek (3 opakowania) bella -wkładki laktacyjne 1 paczka baby-ono Potrzebuję jeszcze: -stojak do wanienki (jeszcze się zastanawiamy) -mydelko -oliwka -krem przeciw odparzeniom bepanthen -octenisept (zamiast spirytusu) - na cieminiuche olejuszka -sól fizjologiczna -chusteczki nawilżane -waciki -pałeczki kosmetyczne -sterylne gaziki - zasypka dermatplu - gaza do podmywania -gruszka do nosa - aspirator do nosa (ten do odkurzacza ) ale to po porodzie -biustonosz do karmienia 2 szt zwykłe bawełniane bez szwów (zakupo po porodzie) - prześcieradło Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-02-01 o 14:07 |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
lonely no ja troche żałuję że nie poszłam. aleeee trudno. mąż będzie mógł się ze mna bujnąć za tydzień w piątek i mi potowarzyszyć to wtedy pewnie pójdę
![]() Jenny Cezary, Czarek, Czaruś, Czarecki i może wpisz Ala i Maja ależ cudownie jest wrócić od fryzjera tydzień z domu nie wychodziłam bo bałam się tej ślizgawizcy a dzisiaj było bosko tylko te kupy psują krajobraz ![]() eee... ja to nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak monitor oddechu ![]() ide malowac paznokcie
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
tez dzisiaj jadlam kluski! kupilam sobie gotowe, mialy byc na obiad, ale o 12 juz staly sie wspomnieniem
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też dlatego ja nie mam kwiatkó w domu ![]() a co do zjadania much.. to u mnie jest podział na role.. kot pół dnia poluje, jak w koncu mucha spadnie na parapet to spycha ją na podłogę, gdzie czeka pies i w sekundę muchę zjada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż mi robi obiad
|
||||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
a Ci dobrze
![]() dobra ja zmykam robić obiad ![]() Jeszcze raz życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potterka- cwaniaro... Mi mój nie pamiętam kiedy coś ugotował. Zawsze to ja ślęczę nad garami, bo przecież siedzę w domu... edit: sorry, wczoraj mi ugotował parówkę, wsadził w bułkę i polał sosami- taki domowy hot-dog na kolację ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie metoda byla jedna...tz w kuchni, ja na kanapie i wyszly |
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
jestem już w domu i pilnie Was nadrabiam przy obiadku (pene ze szpinakiem, łososiem i pieczarkami )Ale pomyślałam, ze chyba lepiej jak Wam szybko powiem co i jak. Lekarka mnie zbadała, szyjka ok:nie skraca się i jest twarda (kamień z serca), serduszko małej bije pięnie i czystko ( Ale w sumie wolę przenosić ciąże (i tak długo nie pozwolą) niż urodzić wcześniaczka. Nospę zmieniła mi na fenoterol (Vil, Ty to bierzesz, prawda?), który mkoże wywołać kołatanie serca... ale jest podobno bezpieczny dla płodu i niweluje skurcze skutecznie. Bo niestety nospa na mnie nie działa. Tzn działą tylko jak leżę plackiem, a raczej na boku, bo jak na wznak to skurcze wraz sie pojawiają... To tyle. Szpital na razie mi nie grozi, ale wiadomo, mam leżeć... Szprotka Gratuluję siurka!!! Cytat:
![]() Myślę, że ostatecznie będzie Sofia, ale ja wciąż jeszcze dumam. Niestety od męża słysze ciągłe "nie", cobym nie zaproponowała, Tylko ta Sofia jakoś obojgu nam leży. Niestety wszyscy znajomi TŻa z RPA i jego rodzina, jak słyszą to imię, to zawsze podkreślają, że to imię nadaweane tylko murzyńskim dzieciom Cytat:
Wreszcie jakiś film, któy oboje z TŻ z przyjemnością zobaczymy. Myślę, że wysiedzisz. Nie zdarza Ci sie siedzieć bitych 2h przed kompem? W ostateczności zawsze możesz skoczyć do toalety na szybciora ![]() Dobra, nadrabiam dalej. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-01 o 14:24 |
||
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie się gdzieś pindrzycie dziś baby jedne
![]() przez Was zaraz też idę zrobić się na bóstwo żeby zdobyć mieszkanko swoim blaskiem wciągnęłam pomidorówę a mama lepi pierogi ruskie ![]() dobrze,że niedługo stąd zmykam, nie będę wciągać tylu zbędnych kalori
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
Cytat:
http://www.lekolandia.pl/skarb-matki...ml-p-2661.html SKARB MATKI OLEJUSZKA OLEJEK NA CIEMIENIUSZKĘ 30 ML cena 27,99zł (wrzucam info, jakby link sie skrocil i zaszyfrowal) |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U dziadka nigdy się czegoś takiego nie wyczuwało ... A mój chyba liczy na to, że nie będzie musiał
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Ash-dobrze,że jest dobrze.
I masz mega rację-lepiej przenosić niż urodzić za wcześnie Trzymam kciuki by wszystko było zupełnie dobrze
|
|
|
|
#2357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za połowę i za wizytę ![]() Cytat:
![]() za wizytę. Cytat:
ja o swojej nic poza tym, że w porządku nie wiem. Nigdy mi nie mówiła ile ma cm, a nawet czy jest długa czy co. Zawsze bada mnie na fotelu i mówi, że wszytsko ok. Do dziewczyn z Bielska-Białej: W jakim szpitalu zamierzacie rodzić?? I czy trzeba tam wcześniej jechać coś ustalać czy po prostu sie jedzie jak już boli? Spałam dzisiaj od 23 do 8,30, a teraz oczy same mi się zamykają... A biuro podróży doprowadza mnie do szału! Pierwsze na reklamacje odpisali, że nie widzą powodu, że chcę jakąś rekompensatę. Napisałam im, że przez ich opóźnienie mąż nie mógł iść do pracy ( co dla mnie jest jednoznaczne z tym,że musiał dzownić i przedłużyć urlop ), a pani każe wysłać mi zaświadczenie od pracodawcy, że maż dniówkę stracił. No kur... czy ludzie nie wiedzą, że w dzisiajeszych czasach nie ma tak, że się po prostu nie przychodzi. Jaki pracodawca wystawi mi zaświadczenie, że musiał dobrać urlop? Co za idioci tam pracują. Nawet jakby ktoś coś takiego wystawił to pewnie odpisali by, że skoro miał urlop to nie starcił dniówki, a że był on przeznaczony na inną okolicznośc to już trudno. Ale jestem zła
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
latwiej oddac komus mala paczke za 20zl, niz pozniej urzadzac wyprzedaz hurtowa...albo sprawic komus drogi prezent |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...l-w-poznaniu-2
zapisałam się!! W połowie marca będę już olbrzymia,ciekawe jak się doturlam
|
|
|
|
#2361 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w tym tygodniu pierwszy raz nie pójdę do kościoła - ksiądz mnie opierdzielił na spowiedzi, że mam o siebie i dziecko dbać ale i tak musiałam ostatnio wyjść wcześniej, czemu ja jestem takim uparciuchem..Marchewka - dziś pytałam w pracy i powiedzieli, że mam przez kogoś posyłać do zakładu pracy bezpośrednio L4 aż do końca Cytat:
Cytat:
i zazdroszczę porodówki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o rany... coraz większą czuję presję, żeby się zacząć rozglądać za różnymi rzeczami - na razie zamówiłam trochę higienicznych rzeczy, a mam tylko chustę do noszenia, kilka pieluszek wielorazowych i troszkę ubranek udało mi się bez większych przeszkód pozałatwiać wszystko w pracy, ale potem coś mnie podkusiło, żeby na chwilę się zatrzymać pod Kaufim kupić warzywa i owoce same - pomyślałam, że wejdę, wezmę i skorzystam z kasy pierwszeństwa, bo ludzi w cholerę. I co - podchodzę tam ładnie, ludzie zerkają i się odwracają, więc grzecznie podeszłam do Pani kasjerki i zapytałam jakie mają zasady - czy mam podejść, czy jak - ona na mnie patrzy i mówi: "no, Pani to w zaawansowanej ciąży, to może Pani skorzystać, jak Panią puszczą wszyscy" - więc przy tych ludziach się pytam, czy kasa pierwszeństwa tutaj ma polegać na tym, że każdy wyrazi zgodę (też grzecznie)- ona mi na to, że tak i nikt się nie ruszył i udawali, że mnie nie widzą uśmiechnęłam się do tej Pani znacząco i ostentacyjnie podeszłam do innej kasy - nie będę się kurna stresować (w pierwszej chwili chciałam prosić kierownika itd, ale chyba bardziej bym to odchorowała niż stanie, wrrrr) - no, dobra, to odmarudziłam Wam ![]() i kupiłam w aptece glukozę 75gram - jak tego jest dużo ale dam radę ![]() chwilkę teraz poleżę, żeby mi się brzuszek rozluźnił i ruszam do obiadu - dziś łosoś ze smażonymi ziemniaczkami i brokułem z sosem czosnkowym |
|||||
|
|
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
( mi sporo brakujeCytat:
widzialyscie reklame musów czy pianek farbujacych włosy , i one tez sa dla blondynek!!! ostatnio leci czesto ale ja nie moge natrafic na nia i nie wiem jak sie to cos sie nazywa (( a mysle zeby sprobowac tym mam dosc co 2 miesiace 300 zl na odrosty wydawac
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że u ciebie ok z małą ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- ale z nas brudasy z mężem. dostaliśmy zwrot za wodę za III-XII 2012. ponad 1000zł |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
ja z takim nietypowym pytaniem, ale czy Was tez w szpitalu beda odwiedzaly kolezanki, znajomi itd.? kurcze chyba chce te 3 dni spedzic sama z tz i maluchem, dojsc do siebie. owszem niech wpadna w odwiedziny dziadkowie albo moja czy tz siostra...ale inni. ehh jakos nie chce zeby mnie caly swiat ogladal w koszuli, raczkujaca w temacie karmienia :P
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak do kompletu (oczywiście z przymrużeniem oka) ![]() szprotka, gratuluję synka
|
|
|
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może z petycją masz po sklepie przejść i spytać o zgodę? ![]() Cytat:
![]() polecam mega wygodne
|
||
|
|
|
#2368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też teraz zwracam uwagę na body rozpinane przez długość ale niestety mało takich jest...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze! Ciągle zapominam. I głupia zapomniałam spytać czy przy tej twardniejącej macicy mogę je ćwiczyć, bo mi wczoraj koleżanka zasiała wątpliwość w tej kwestii... |
|||||
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla brudasow hehehe ja mialam tylko 111 zl hehehCytat:
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
same to właściwie zapowiedziały (choć większość mieszka daleko, więc za dużo potencjalnych odwiedzaczy nie ma nawet z rodziny). A dziś miałam właśnie taki dziwny sen - co do karmienia i prób początkowych - że próbowałam jakoś rękami wycisnąć choć trochę pokarmu i mi mówili dookoła, że już cały dzień mała nic nie jadła i co ja robię.. i takie jakieś nikłe pianki mleczne mi tylko wychodziły i jeszcze zamiast trafiać małej do buzi, to spadały na podłogę - obudziłam się taka spanikowana i zasmucona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

male uciekinierki

, więc zaraz nadrobię z grubsza i zdam relację z wczorajszej wizyty i dni otwartych na porodówce 

)

po porodzie miała gorączkę.. leżała osłabiona.. długo nie mogła karmić małej, aż w końcu straciła pokarm. Ale szczegółów nie znam, musiałabym dopytać..
[COLOR="Silver"]

Ślub 27. X. 2012