|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
ojaaa dziewczyny, aleście napisały, a ja od pół godziny nadrabiam 3 doby nieobecności
złapała mnie w nocy pon/wt grypa żołądkowa chyba bo dwa dni byłam totalnie poza światem żywych, a lekarz do którego się w końcu zwlokłam to chyba jakiś zielarz; pyta się mnie: "boli cię gardło?" ja na to, że nie, a on: "no to cię będzie bolało." ![]() a teraz lecę kończyć nadrabiać Wasze posty!
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Wiedziałam, że ma takie plany, bo decyzję o zaręczynach podjęliśmy wspólnie (taka feministka ze mnie), ale dokładnej datyy nie znałam.
W ogóle śmiesznie było, bo był lipiec, gorąc straszny na dworze, więc Tż bez koszulki paradował po domu (moi rodzice nie mają nic przeciwko- może się czuć jak domownik), aż tu nagle, godz. 21, Tż zaklada koszulę i idzie do kuchnia. Reakcja mojej mamy: 'Ej, co jemu? Co on się ubiera?' ;cojest: Cytat:
Ja mówię do rodziców Tż po imieniu, ale to norma w Anglii. Teściowa już zabroniła mi zwracać się do niej per mamo po ślubie ![]() A mój Tż mówi do moich rodziców po imieniu, ale za to po ślubie będzie zwracał się do nich mamo i tato, bo tak sobie zażyczyła już moja mama. No nie wiem czy to aż takie romantyczne jest. Na pewno nie aż tak jak zaręczyny na Rysach czy coś ![]() Cytat:
No ale szczęśliwe zakończenie jest najważniejsze ![]() Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|||
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- gratulacje
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
misia880 dziękuje
![]() ![]()
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze półtora godziny w pracy i do domu...
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi zostały 3h i także mam weekend, a dokładnie 4 dni wolnego, bo mam urlop w pon. i wt. Jadę do teściów
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby zdecydowaliśmy się dj'a ale jak bym znalazła ekstra kasę na zespół to brałabym http://www.groovinscy.pl/
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę weekendu
Ale za to w niedzielę sobie odbiję i wyciągam TŻa na te targi ślubne o których wspomniała Angel_21_ ![]() |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jadę po pracy do TŻ i wracam w poniedziałek rano ;pp
|
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja, to bym pojechała gdzieś daleko z tż odpocząć...
|
|
|
|
#3431 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech wszystko się pięknie uda![]() Powodzenia!!Cytat:
![]() Cytat:
A obrona to naprawdę tylko formalność![]() My byliśmy we wrześniu z hostami na wakacjach we Włoszech. Zdarzył się też taki mniej pogodny dzień, który praktycznie cały sami spędziliśmy i wieczorem po małym co nieco Tż pyta czy się nie przejdziemy na spacer- była godzina 22 Poszliśmy na plaże, z daleka było słychać że sztorm jest mega Nasłuchałam się cudownych rzeczy o nas na koniec uklęknał i wyjął pierścionek, a ja miałam uśmiech od ucha do ucha Później zaczęło padać i schowaliśmy się do budki ratownika zrobiliśmy sobie zdjęcie, które jest prześliczne Dowiedziałam się m.in że myślał o zaręczynach juz na pierwszym roku studiów ach...cudowne wspomnienia![]() Co do teściów, to na razie mówie na pan i pani, Tż też. No, a jak będzie po ślubie to nawet nie chce myśleć, a dlaczego? hm...ja bym chciała do teściów mówić mamo/tato, teściowa też o tym już mówi a teść? że mam Waldek mu mówić i tyle, na to teściowa się oburza, że ona sobie nie wyobraża itd a teść że przecież mam już tate nooo...więc będzie ciekawie Nie wyobrażam sobie do teścia mówić po imieniu a do teściowej mamo Moi pewnie będą chcieli żeby Tż na mamo/tato im mówił, Tż nie ma nic przeciwko ale wolałby po imieniu ale pewnie tego nie zaproponują są w bardzo podobnym wieku co teściowie, ale mój dom jest taki tradycyjny, że po imieniu by chyba nie przeszlo...takie pokomplikowane
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co jest z moja glowa....
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje!!!!!
aaaaa, ja też chcę już strasznie zarezerwować godzinę w kościele w ogóle jedzemy w końcu za tydzień oglądać sale i spotkać się z foto i dj och ja też........ ![]() a co do rodziców TŻa... do tej pory mówię na pan/pani tak samo TŻ do moich... a co będzie po ślubie to nie wiem, myślę, że to powinno ze strony rodziców wyjść taka ewentualna propozycja mówienia na mamo/tato i wtedy nie miałabym nic przeciwko, dla mnie to naturalne, przecież będziemy rodziną
|
|
|
|
#3434 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Cytat:
Super! Gratuluję! ![]() Cytat:
hehe mnie też czeka jeszcze egzamin w tej sesji, sesja letnia i obrona licencjatu damy rade! ![]() Cytat:
też bym się nie zastanawiała tylko zgodziła się ![]() Cytat:
i sala ładna, bierzcie! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też jeszcze się wahamy, ale raczej na zespół się zdecydujemy. W ogóle musimy się wziąć za spotkania z kimś bo na razie przygotowania stoją w miejscu
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
misia możemy przybić piątkę! rom4ntyczk4 co za sny!!! Ale takie sny w górach tłumaczy się halnym a i u nas wieje mocno, to i tez możliwe. Sen o ślubie miałam podobny, tyle tylko, że jak miało już dojść do zaślubin to zamiast mojego TŻ'a stał mój kolega z pracy , ale na szczęście powiedziałam, ze ja nie mogę, bo wtedy nie będę mogła poślubić TŻ'a, a go kocham! I na szczęście wszystko się ułożyło... Uff.
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
http://ww.nostrado.pl/
mnie Ci wpadli w oko ) jak narazie ;p
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też...
ale niestety pieniędzy na to brak jak na razieA co do przyszłych teściów to tak samo mówie do nich na Pan/Pani i TŻ do moich rodziców tak samo. Nie wiem czy kiedykolwiek powiem do teściów mamo, tato bo na razie zanosi się na to, że urwiemy z nimi całkowicie kontakt ![]() I dni też mi masakrycznie szybko lecą... dopiero był poniedziałek a już jest piątek ![]() Prawdopodobnie dzisiaj idziemy do kościoła zaklepać datę
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
rom4ntyczk4 STRESSS
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak będę się zwracała do mojej teściowej po ślubie - teraz mówię do niej "pani". Z resztą ona do niedawna też się tak do mnie zwracała
Teraz jestem "ona" - po imieniu mi nie powie......... nie wiem co gorsze
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
wróciłam z miasta ![]() zaraz jedziemy z TŻ do optyka a potem zabieramy się za pizze ![]() muffinki zrobiłam dla niego jedna z serduszkiem jutro do pracy w niedz wolne więc może wyciągnę K. na targi tylko są na takich targach konkursy a jak a nóż widelec wygramy tak jak nasi znajomi wycieczkę do Paryża na 4 dni to co powiem ejjj mamy ślub za rok
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-02-01 o 13:48 |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Kishlaczkowa
alloffkowa kulbensikowa lupinka Waniliova Dziękuje ![]()
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2013-02-01 o 13:54 |
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o bukiecie z broszek?
![]() http://www.alexdekor.pl/CMS/uploads/...E/P1030880.jpg |
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
orginalny ) ale ja wole zwykłe kwiatki
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Mój brat właśnie mi zaproponował wyjazd do Czarnogóry w te wakacje, ale na bank nie będę miała pieniędzy. Tyle wydatków na głowie... Niby chce mi wyjazd zafundować, ale ja nie lubię, gdy ktoś na mnie tyle pieniędzy wydaje. I nawet nie mam kiedy pojechać, bo a to magisterka, a to wyjazd do Polski ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie chciałabym usłyszeć kilka kawałków, których żaden zespół nie ma w repertuarze, ale możliwe, że się dogadamy jakoś z zespołem :P O właśnie, muszę do nich zadzwonić... Może po południu przedzwonię. Mnie też nie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-02-01 o 14:03 |
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
dobre ;d
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam z pracy
Nie wiem czy pojawie się przez weekend więc życze UDANEGO WEEKENDU |
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sieemano
![]() pisałyście coś o snach, mnie się niedawno śniło że..... ja nie mogłam być w ciąży, to TŻ zaszedł w ciążę za mnie Cytat:
ps fajnie, że będziemy ślubować w tym samym kościele ![]() ![]() ![]() ane3kaa witam Panią INŻYNIER ![]() ![]()
|
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ślubnych snów. To miałam taki w którym nikt w domu nie umiał mi zawiązać sukni, ani mama, ani świadkowa. W końcu suknia się z tyłu podarła, a ja szłam do ołtarza trzymając ją pod pachami, tak przyciskałam do siebie rękoma, ostatecznie suknia mi spadła, a ja stanęłam pół naga, w samych koronkowych prześwitujących majtkach przed wszystkimi
|
|
#3450 |
|
BAN stały
|
Siedzę i kminię...
http://blog.krzysztofzietarski.pl/iz...-slubna-elblag Czy oni przyjechali do rodziców na błogosławieństwo razem, czy ona przyjechała do niego czy co tam się w ogóle dzieje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

złapała mnie w nocy pon/wt grypa żołądkowa chyba bo dwa dni byłam totalnie poza światem żywych, a lekarz do którego się w końcu zwlokłam to chyba jakiś zielarz; pyta się mnie: "boli cię gardło?" ja na to, że nie, a on: "no to cię będzie bolało." 

wiedziałaś coś o tym? czy tak z nienacka? 
16 sierpień 2014 godz. 16:00 

Niby zdecydowaliśmy się dj'a ale jak bym znalazła ekstra kasę na zespół to brałabym 

Ale za to w niedzielę sobie odbiję i wyciągam TŻa na te targi ślubne o których wspomniała Angel_21_
Nasłuchałam się cudownych rzeczy o nas

Ale takie sny w górach tłumaczy się halnym