|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
planuje rodzic w Wojewodzkim. slyszalam wiele pozytywnych i negatywnych opinii, ale o szpitalu na Wyspianskiego podobnie.przemawia do mnie oddzial neonatologii, moj gin, ktory jest tam ordynatorem, szwagierka mojej siostry, ktora tam pracuje i mowi, ze tylko tam ![]() szpital jest wielki, wiec pewnie masowka, porod za porodem tasmowo...ale jakos mi to nie przeszkadza. zarowno bratowa jak i siostra tam rodzily i sa zadowolone. fajne 2-3 osobowe sale, maluszki caly czas sa z mama. sporo osob poleca rodzic na Wyspianskiego, bo nowa porodowka. mnie tam kiedys nie podobalo sie zabieranie dzieci i przywozenie tylko do karmienia albo jak rodzina przyszla i chcialo sie im dziecko pokazac. nie wiem jak jest teraz. jakis czas temu wiekszosc znajomych rodzila w Eskulapie i bardzo polecaly te klinike. jeszcze w grudniu widzialam info, ze porody sa platne. teraz tego nie widze... moja sasiadka ma termin 4 lutego i mowila, ze ciaze prowadzi jej jakis lekarz z Eskulapa wlasnie, ale ze musi miec cesarke i 2500zl. lekarz zaproponowal jej porod w Zorach na nfz, wiec nie wiem jak to jest z tym kontraktem. ps. chyba jedziesz jak juz rodzisz nie wiem, ale jak siedzialam na IP na Wyspianskiego jak tz tam wyladowal to spacerkiem powolutku sapiac jak lokomotywy kulaly sie 3 ciezarne do porodu (3 w nocy )
|
|
|
|
|
#2402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z TT mniejszych butelek jak 150ml nie widziałam, a do kąpieli i na ciemieniuchę to jeszcze nie wiem co dokładnie kupię ![]() Ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niewiele Ci już zostało
|
||||
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z resztą też pisałam o tym wczoraj zrobił się ze mnie jeszcze większy wrażliwiec i teraz też ryczę
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
aa proszki np lovella pachnie ale ja i tak plyn do zmiekczenia uzywai ładniej pachna hehe
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ja idę się szykować..
za godzinę wychodzę, na 16.30 jestem umówiona na to mieszkanko.. ![]() oby się udało ![]() Zdam relacje wieczorem! |
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Mama do mnie dzwoniła i mówiła, że bratowa popakowała mi jakieś ciuszki dla Wojtusia
I chcą do mnie przyjechać mi to wszystko przywieźć tylko mam dylemat.. Tato ma wolne od 11-24 lutego.. Mama może sobie zrobić wolne jak się dobrze postara..I by chcieli przyjechać jakoś w tym terminie.. A mój TŻ wyjeżdża na konferencję 25 lutego i przed konferencją musi się przygotować i ma sporo rzeczy do pozałatwiania i on nie bardzo będzie zadowolony z gości .Mi by pasowało, żeby przyjechali jak go nie będzie bo będę sama siedzieć w domu to bym miała zajęcie.. |
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Ja w niedzielę będę w Bielsku
|
||
|
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie mam zamiar potrenować, choć mój TŻ jakoś ostatnio bardziej wystraszony wcześniej nie miał oporów teraz chyba boi się przez to, że brzuszek coraz większy
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja smoczków mam 4 ... zasypka- hmm z tego co wiem w naszym wątku nie ma zwolenniczek zasypek- oprócz mnie ![]() to wszystko zależy od dziecka (wiem z doświadczenia z pracy na oddziale dziecięcym), niektórym dzieciom rewelacyjnie służy zasypka, a wszystkie kremy na bazie cynku wręcz przeciwnie. ja w domu zawsze mam puder Babydream, bo wg mnie jest rewelacyjny do różnych celów ale nie mam zamiaru używać zasypki "profilaktycznie" u mego dzieckaa proszki? hmm kupiłam LOvele i to w ogoóle nie pachnie, ale może im mniej chemii dla dziecka, tym lepiej
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do porodówki - to faktycznie jest to duży plus, ta wanna jakoś do mnie przemawia ale nie przejmuj się - to personel jest najważniejszy
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzisiaj milo zaskoczyla pani w autobusie, starsza. wszystkie miejsca byly zajete, a ona mnie chciala puscic nie sadzilam, ze brzuch jest juz tak widoczny, w tym moim wielkim zimowym plaszczu...mile to. podziekowalam i poczekalam az zwolnia sie inne miejsca. jakos glupio mi bylo, skoro ona tez do mlodych nie nalezala.
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ale miałam poranek hormony już powinny mnie opuszczać, a ja polowe dnia już przeryczałam bo mam syf w domu - mój pies zaczął się lenić , a ja nie mogę odkurzać i cały czas piszczy bo chce na długi spacer, a ja nie mogę chodzić, przyjechała teściowa i poodkurzała ale za to mega się nagadała ze tego psa powinniśmy do budy przywiązać i to znowu był powód do płaczu ale w samotności przy niej nie ujawniłam ze jestem niepoczytalna i zwichrowana emocjonalnie
![]() axella i do czego doszlas z tym zusem ? diabli ja nie chce nikogo w szpitalu oprocz TZ asch ja biore ten fenoterol ale 3*pol wiec chyba dlatego kołatania nie mam kurde czytam te wasze wyprawki i wychodzi na to ze nie mam nic oprocz ubranek
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka no tak tak. to to 05.03 ten maluch
|
|
|
|
#2416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2) To prawda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
silan natural biały
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli jakbyś znalazła na allegro jakąś ładną pościel to podziel się linkiem
![]() I co na początek kupujecie, ile elementów ?? |
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z rozwazan tz: "ciekawe jakie nasze dziecko bedzie mialo wlosy" (ja ciemna blondynka zafarbowana na jasny braz, on brazowe albo i brunet?) -yyy no jak w ogole bedzie mialo wlosy, moze byc lyse -"no cos ty. przy twoim nasileniu owlosienia" (?!) - albo bedzie slicznie rude... i zamilkl
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pod wrażeniem tych waszych wyprawek
ja z rzeczy namacalnych to mam tylko spis, łóżeczko, materac, bodziaki i odkrycie kapielowe ![]() Sharp sporo juz macie ![]() Asysqa kamień z serca, dobrze ze wszystko ok Widzę ze nie tylko ja nie znam szczegółów na temat mojej szyjki Gin mnie bada na fotelu przy każdej wizycie, wiec skoro nic nie mówi to może dobry znak w przyszłym tygodniu zapytam jak nie zapomnę.Ash a u Ciebie znowu takie pusznosci na obiad :ślina: ![]() Trafiasz zawsze w moje gusta
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekajcie az dziewczyny zaczna okupowac lazienke |
|
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
mam takie pytanie czy jeśli szyjka macicy jest krotka lub się skraca idzie to jakoś poznać bez badania bo ja tu w UK nie mam badań raz tylko w październiku jak byłam w Polsce to lekarz mnie badał a tak to nie usg tez sa tu 2 i ostatnie miałam w 20 tygodniu a do Polskiego gin daleko mam by jezdzić
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego w domu, gdzie mozna odwrocic uwage ode mnie i szpitalnego wyrka na lozeczko malutkiej i inne bobasowe gadzety hehe.
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze sobie poprzypominajmy bliżej marca to może nie przegapimy
|
|
|
|
#2425 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak szczerze to brawa za oszczedność ![]() Cytat:
Będziesz mleczną fontanną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wcześniej bałam się, że mi będzie kolidować ze Szkołą Rodzenia, ale już wiem, że bęe chodzić w środy i soboty, więc we wtorek mogę spokojnie wybrać się na Malucha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
), zwłaszcza, że zagryzlam pączkiem. Ale miałam dziś dużo wrażeń, więc niech będzie
|
||||||||
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te seni szpitalne dla nas tez sa takie ogromne? ze mozna caly materacyk w to ubrac? ![]() a smoczki, tak! ale na poczatek to dwa chyba wystarcza? |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie to nie wiem czy chciałabym jakieś tłumy gości.. Jak już to kogoś z rodziny pewnie, ale rodzinę mam daleko więc pewnie nie przyjadą.. Siostry męża nie odwiedzaliśmy w szpitalu, ale ona miała cesarkę, więc woleliśmy tak nie przychodzić bo moze ona sama się nie mogła ruszać to i my do szczęścia byliśmy tam mało potrzebni.. Pewnie skończy się na tym, że przyjdzie TŻ.. Zresztą mam nadzieje, że wyjdę po 3 dniach w tym 1 to będę rodzic to szybko zleci ![]() Kurcze ja to nawet nie wiem jak to się leży w takim szpitalu.. Nigdy nie byłam jako pacjetka No z wyjątkiem czasu zaraz po urodzeniu..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-01 o 15:31 |
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Justyna_g4 - znalazlam info z eskulapu
Ważne: od 1 sierpnia 2012 r. finansowanie przez NFZ usług chirurgicznych oraz położniczych jest zawieszone. W związku z powyższym przedstawiamy podstawowe ceny zabiegów realizowanych w naszym Centrum Medycznym:
no i slyszalam, ze jak sa jakies problemy to oni noworodki i tak przywoza do wojewodzkiego, bo nie maja sprzetu i odpowiedniego oddzialu...---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
bo zastanawiam sie czy kupic 1)proszek plus plyn czy 2)zel do prania. albo 3)sam proszek (mniej chemii), no ale jesli nie pachnie... myslalam o jelpie. tz chce przetestowac orzechy piorace (jak on to mowi: kupmy te kasztany )
|
|
|
|
|
#2430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prześcieradełko, podusia i kołderka. jeszcze pewnie ze 3 prześcieradełka dokupię na głowę i chyba starczy nie? no i te podkłady tudzież ceratki.Cytat:
raczej sama tego nie poznasz. mi gin powiedziała po badaniu że na oko jest ok ale żebym się upewniła przy okazji usg. i na usg już nie było ok tylko brzuch mi twardniał często - ale nie wiem czy to przez szyjkę... Cytat:
a co do wody to nawet dozorczyni się zdziwiła jak przyszła spisywać liczniki że takie małe zużycie i poprosiła o odkręcenie wody czy na pewno działają Cytat:
dobra wszamię obiad. dzisiaj ryba w cieście piwnym by mój mąż
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

planuje rodzic w Wojewodzkim. slyszalam wiele pozytywnych i negatywnych opinii, ale o szpitalu na Wyspianskiego podobnie.

jejuuuu.. czytam sobie relacje porodów styczniówek..
z resztą też pisałam o tym wczoraj 

.

stare, nieodnowione sale.. już nie mówiąc o takich luksusach jak piłka do skakania czy wanna z wodą
uśmiechnęłam się do tej Pani znacząco i ostentacyjnie podeszłam do innej kasy - nie będę się kurna stresować (w pierwszej chwili chciałam prosić kierownika itd, ale chyba bardziej bym to odchorowała niż stanie, wrrrr) - no, dobra, to odmarudziłam Wam
na lepszy humor, niech cię Ptyś pokopie jeszcze. i za 23t