|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja pierwsza faza 26h Cytat:
nawet bardziej oo takkk lepiej niech sie upaja cisza heheh
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko moja gin jest zwolenniczką leżenia i relanium, nawet jakby mi się szyjka bardzo skróciła to ona i tak nie pochwala pessarów itp ... a ja relanium nie chcę brać :/ z fenoterolem przynajmniej jako tako będziesz mogła funkcjonować. ja się boję nawet cokolwiek w domu zrobić, dziś wydepilowałam nogi, złożyłam pranie z suszarki i już mi twardnieje zaś brzuch
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od razu balowanie zaczynasz![]() Baw się dobrze, no i mam nadzieję, że w domu też znajdziesz czas na wizażowanie ![]() Dla tych z Was, które rozważają pieluchowanie wielorazowe wklejam relację mojej koleżanki, która poszła w najtańszą opcję (wydali ok 500zł) i jest zadowolona. Zainteresowanych zapraszam do lektury (ja na pewno z wielu jej uwag skorzystam): Pieluchy kupowałam tu: ekomaluch.pl (2 kieszonki małe, których używałam jako otulaczy), krainapieluszek.pl (otulacze i akcesoria), pupus.pl (wkłady chłonne - na allegro da się taniej) a tetrowe na allegro, tylko właśnie sprawdziłam, że ten sprzedawca nic nie ma. Napiszę Ci trochę o moich doświadczeniach. Jeśli chodzi o zestaw jaki mam i co się z tego sprawdza a co nie: - 50 pieluch tetrowych LUX 140g - jak dla mnie ilość w sam raz - 5 otulaczy flip - genialny wynalazek; w pampersach miałam przecieki co jakiś czas a w tym tylko raz, jak źle założyłam - 2 kieszonki AppleCheeks - 1 kupiłam z wkładem drugą bez. Wkład fajny, a kieszonki jak dla mnie to zbędny wydatek. Zamiast tego mogłam kupić otulaczki w noworodkowym rozmiarze - 20 polarkowych wkładek z pupus.pl (na allegro też widziałam i to taniej), polecam, ale 30 byłoby idealnie - piorę co 3 dzień - wkłady chłonne 8: jeden kupiłam z otulaczem flip - duży i chłonny, ale na chwilę obecną za duży moim zdaniem (za gruby, za szeroki, za sztywny), jeden wkład z kieszonki, 3 wkłady bambus i mikrofibra z pupus.pl - fajne, chłonne i niezbyt grube, 3 wkłady 100% bambus - dla mnie rewelacja, chłonie i chłonie, jest mały, więc nadaje się też dla małego dziecka. Wkładów przydałoby mi się ze 20 i do tego będę dążyć ponieważ wcześniej stosowałam tylko na noc a teraz potrzebuję stosować na dzień.- papierki/bibułki jednorazowe - na allegro cena od 9zł w górę. Ja mam BabyOno, ale na allegro widziałam też fajne (albo fajniejsze, bo można wrzucać do toalety) za 11zł. Bardzo pomocne, szczególnie jak się wie, kiedy dziecko robi kupę. Jak była noworodkiem stosowałam do każdej pieluchy, gdzieś tak po 2 tygodniach do co drugiej (trafiałam w 90%), a teraz się z Zuzią mijam, więc przestałam używać na razie... - mydło odplamiające - kosztuje koło 29zł, ale można go używać i używać. Stosuję już 3 miesiące i pewnie jeszcze miesiąc wytrwa a Zuzia robi duuużo kup. Teraz wiem, że mydło warto pokroić na mniejsze kawałki, wtedy się nie marnuje na mokrych rękach. Spłukujesz pieluchę, pocierasz plamę i odkładasz do czasu prania. Jak na razie mam bielutkie pieluchy. - Bambino Mio - antybakteryjny dodatek do prania - mam nadzieję, że naprawdę jest antybakteryjny, bo pieluchy gotuję bardzo rzadko - zapinki snappy - nie używam, na szczęście były tanie Dla mnie pieluchy tetrowe są lepsze, bo Zuzia baaaardzo dużo brudzi i żeby wyżyć na kieszonkach to potrzebowałabym ich ze 20. Przede wszystkim zniechęciło mnie to, że czytając opinie o kieszonkach ciężko było mi znaleźć dobrą w dobrej cenie. Dla mnie pieluchy tetrowe są uniwersalne. Można je złożyć w różny sposób, założyć 1, 2. Tutaj są sposoby składania. http://www.pieluszkarnia.pl/Jak-skla...fo-pol-43.html Teraz stosuję pierwszy (na misiu), a przy noworodku przedostatni, bo daje możliwość dopasowania wielkości pieluchy Jeśli chodzi o pranie to najgorsze jest spieranie kup. Nienawidzę tego. Zauważyłam, że na płukanie idzie dużo wody, więc robię tak: wybieram najmniej zabrudzone pieluchy, zatykam umywalkę, spłukuję, w tej wodzie spłukuję brudniejsze a jak woda jest już zbyt brudna to ją wymieniam. Plamy smaruję mydłem i wrzucam pieluchy do wiadra. W dzień prania wrzucam pieluchy do pralki, włączam płukanie, czekam jak pieluchy się zamoczą i zatrzymuję pralkę, żeby je namoczyć. Jak się wypłukają to dorzucam ubranka i co tam jeszcze mam. Piorę na 60 stopni na programie do bawełny. Wiruję na obrotach 400, bo tetra szybko schnie a nie jest tak wygnieciona po takim wirowaniu. |
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ash, czyli tak jak pisala moja znajoma, wklad z tetry jest dla niej najlepszym i najtanszym rozwiazaniem
|
|
|
|
#2465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym się dowiedziec jak wygląda poród rodzinny tam, co ma sie do dyspozycji itd. Bo np słyszłam, że mają tam wanne do porodu ale nie wiem czy to prawda i jak to w praktyce wygląda. Jakbyś miała jakieś dokłądniejsze info to daj znać. Cytat:
Cytat:
A 2 już tylko dwuelementowy bo też baldachimy do mnie nie przemawiają. Cytat:
Cytat:
|
|
#2466 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dzięki za wszystkie kciuki Wizyta dopiero o 18. W sumie nie wiem czy to będzie normalna wizyta z badaniem i USG, bo docelowo umówiłam się z nim żeby wypisał mi dzisiaj zwolnienie... ![]() Dam znać po wizycie
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 30km to nie tak daleko...spokojnie dojedziesz. dziecko nie wyskakuje tak od razu ![]() Cytat:
![]() jeden ochraniacz wystaczy, dlatego ta seria z ikei mi sie podoba, bo mialabym jeden pasujacy do dwoch poscieli...do serii sa jeszcze ladne zaslony |
||
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
wzruszylam sie...
http://www.youtube.com/watch?v=8QkK4AWtEiU |
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my swoje koldry (mamy dwie pojedyncze) uszylismy na zamowienie wlasnie pod Andrychowem, standard byl 160 a ikea ma 150. poszewki kupujemy tylko ich, bo lubie gatunkowo ich bawelne, kolory, to ze nie farbuja. zobaczymy jak to wyjdzie z dziecieca, na co sie w koncu zdecyduje. |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Hej
pisze do was znów z pod kołdry wczorej dostałam okropnych duszności i znów dziś byłam u lekarza, 3raz wciązgu 2 tyg, i 3 raz u kogoś innego ![]() humor mam do dupy- byłam 4 do lekarza, ale weszłam po 3 godzinach, na około mnóstwo ludzi kichających, smarkających, kaszlących a lekarka do mnie - dlaczego pani nieweszła bez kolejnki?? ja do niej- no bo nikt nieraczył mni przepuścić!!! wiec kazała mi przyjść w pon bezpośrednio do swojego gabinetu i nwet jak beda inni pacjenci to bez kolejki mam wejść a ewentualne nieprzyjemnośći i pretensje ze strony innych pacjentów ona bierze na siebie i to ona ma się tłumaczyć- chociaż tyle!!! dziś pierwszy raz nieustąpiłam żadnej babce miejsca w autobusie a mochery stały złe , miny robiły i tylko czekałam aż któraś zwróci mi uwage- wtedy bym powiedziała takiej do słuchu- ale żadna się nieodważyła postanowiłam,że koniec z usępowaniem miejsca w autobusie, bede się wpychać w kolejke do kasy pierwszeństwa- wkońcu jestem w ciązy
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że myślałam o większej ilości kieszonek i nielicznych otulaczach, a w takim razie zaplanuję więcej otulaczy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
hejo..to znów ja
![]() wróciłam.. i ogólnie mieszkanko jest super, rachunki obecnych lokatorów też ok, na dodatek odmalowują wszystkie pokoje czyli byłoby super-odświeżone.. ALE odpowiedź dadza jutro bo jeszcze ktoś będzie oglądał... mam złe przeczucie.. tż powtarza "jak nie to,to inne".. ale ja nie chcę inne.. ![]() pozostaje czekać do jutra.. |
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
Szprotka
za ujawnie się synka i za zakupy dla małegoSharp za tyg i za twoją już prawie skopletowaną wyprawkę ![]() Mysia czekamy na foty zakupów Axella i co z mieszkaniem?? fajnie ,zę rodzice zadeklarowali się zapłacić kaucje Ashy fajnie,że z szyjką wszystko ok Jenny daj znać jak ze stanikiem, bo sama chce kupić sportowy (nigdy wcześniej nienposiadałm takiego), jeśli bedzie ok to przeslij linka z kąd go kupiłaś o ile kupowałaś na necie coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam |
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Prawie godzinę bawiłam się z wysłaniem zamówienia ; ale mi tak wolno net chodzi albo ta firma ma coś z serwerem , no ale byle w końcu wysłane ![]() W międzyczasie zjadłam placki ziemniaczane , a zaraz muszę iść do biedronki po małe zakupy.
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Panie i Mieszkańców Brzuszków!
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciesz się, że w ogóle możesz kupić... Oddałabym wszystko by chociaż móc teraz kawalerkę kupić.
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zauważyłam,że młode osoby czekające np. w kolejce do lekarza dla kobiet wciązży są bardziej wyrozumiałe- bynajmniej ja tak to odebrałam
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kupnie póki co marzymy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2486 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam, to chociaż wynająć... Jak ja bym chciała
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-02-01 o 17:37 |
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec Axella niesprzejumuj się, może bedzie wasze to mieszkanko ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

Fajnie - lubię takie niespodzianki
Ale ponoć życie staje się dużo łatwiejsze z tym lekiem...

ponieważ wcześniej stosowałam tylko na noc a teraz potrzebuję stosować na dzień.
Ślub 27. X. 2012
Wizyta dopiero o 18. W sumie nie wiem czy to będzie normalna wizyta z badaniem i USG, bo docelowo umówiłam się z nim żeby wypisał mi dzisiaj zwolnienie... 

; ale mi tak wolno net chodzi albo ta firma ma coś z serwerem
, a zaraz muszę iść do biedronki po małe zakupy.