|
|
#3421 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar XLVII
Cytat:
Chyba pozostane wierna winogronowemu Musze doczytac czy aby w Lidlu nie ma promocji na arganowy bo cos pisali na pielegnacyjnym.EDIT sezamowy i arachidowy po 8 zeta, to chyba nic ciekawego. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-02-01 o 18:24 |
|
|
|
|
#3422 | ||
|
BAN stały
|
Skrbtk wyraziła dokładnie to, co żem Tobie odrzec chciał:
O! Cytat:
Mnie to się pierwszy raz zdarza (poza tym na swoją placówkę PP narzekać nie mogę ani trochę) A nie, drugi raz się to zdarza Za pierwszym zamówiony t-shirt wcale nie dotarł ![]() Wydedukowałem, że wysyłają prio w czasie tych 3 dni właśnie (więc gdyby nawet w poniedziałek kasę mieli na swoim koncie, to w środę najpóźniej wysłać powinni, czyż nie?) Co za dziwna praktyka tak w ogóle, po wuj to całe prio? Niech se je w ![]() Cytat:
Mogłabyś mnie już nie pocieszać? ![]() |
||
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
skarbku - witaj w klubie - u nas właśnie wywaliło śmierdzącą wodę z kananl
a ponieważ my nei z bloku to ni mamy komu oddać tego smrodku no i chuopin babra się a żadne pefumy nei tuszują zapachu ![]() o - oleja se nałoże bo olej pafnie - laski a te orzechowie oleje to na twarz tyż? na włosy solo można? bez połączeń i kombinacji dla laika z popalonymi włosami blont? nie przesuszi? bo ja kokosa nakładam tak solo ale nei wiem czy robie dobrze - acz żanych mikstur robić misię nie widzi doczytałam na blogu blondbunny ze mój zszarpany włos nie powinien dostawać protein i keratyny bo się nadmiernie przesuszy i usztywni, ino zmiękczacze - czy te oleje to zmiękczacze? ![]() uwilebiam oleje na pysk i trochę klaty bo mam ulgę, komfort i relax, i cerę ładniejszą niż kiedyś - ale z włosami to się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- też, albo w Amlach, delikatesach spożywczych, niemniej w hipermarketach są jak najbardziej |
|
|
|
#3424 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
). Oleje zatrzymuja nawilzenie wiec jak wlosie suche to dobrze dodac cus nawilzajacego do tego oleju: np. gliceryne, aloes, mniut. Jesli sie nie myle emolienty to zmiekczacze ale czy olej jest emolientem to juz nie wiem bo zgluplam.
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale aloes w jakiej postaci ? bo miałam ekstrakt: wodę i wysuszył na wiór mogłą se je złamać na pół
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-02-01 o 18:36 |
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecie orzech, tylko troche inny. Jak Ci włosowo nie podejdzie to zuzyjesz do garow ![]() Cytat:
Wspołczuję smrodu i roboty chlopu A kokos Ci pasuje? Bo jak masz zniszczone ( wysokoporowate ) włosy, to niekoniecznie służyć może...nie wszystkie go lubią...moje już są w calkiem dobrym stanie a kokosowy najmniej im pasuje.... Wszystkie oleje możesz na wlosy Ja daje te same co na twarz i jestem zadowolona. Tylko musisz pamiętać,ze jak polożysz olej, to po zmyciu go musisz koniecznie nałozyć jeszcze coś na włosy. Maskę, odżywkę...bo oleje same w sobie nie nawilżają tylko natłuszczaja i zatrzymują wilgoć. Zeby utrzymać nawilżenie we włosie musi być jeszce coś . Coś do splukiwania, jakaś maska po...no i świetnie zniszczonym wlosom robi glut lniany , np wymieszany z tym olejem, albo z maską... Jak będziesz dawala tylko olej, to jest duża szansa że po jakimś czasie przesuszysz włosy jeszcze bardziej... |
||
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3428 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3429 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
2. powaznie? Mialam farta bo przez pol roku w czasie ciazy stosowalam tylko olej i szampon i bylo lepiej Wlasciwie nie olej... a oliwke na parafinie Tak to jest jak sie dokladnie czyta wizaz.Ale stwierdzam, ze jestem po prostu wyjatkiem bo np. swietnie mi sluzy olewcza pielegnacja tj. mycie raz na tydzien jak mi sie przypomni, jedna i ta sama odzywka przez rok albo trzymanie oleju na lbie przez trzy dni. |
||
|
|
|
#3430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3431 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio nie robi krzywdy, tylko pomaga Cytat:
Bo Ci ta parafina słuzyła i tzrymała wilgoć we wlosie I jeszcze dlugotzrymane odzywki ![]() mi tam lniany żel sluży, tylko używam jak mi sie przypomni...stoi w lodówie a i tak o nim zapominam zawsze.... |
||
|
|
|
#3434 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Nindżopesz
|
To co sie wygluci podczas gotowania siemienia lnianego
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ten glut lniany spróbuję nawłośnie, pijam bo lubie ale ciągle zapominam więc raczej siemie lniane mielone wsypuję anm do kuchni, do zup, sosów, do pulpetów, chłop nic nie widzi, nei czuje a dostajemy zdrowe skłądniki poczytam sobie dzięki dziewczyny za uzupełnienie wiedzy, dotąd żyło misię dobrze bez kombinacji, tzn nie miałąm potrzeby reanimacji włosów ale stała sie rzecz straszna bo chciałam oszczędzić na fryzjerze no i przepłakałam kilka nocy nie wychodziłąm z domu etc winowajca Nutrisse 111 - ryży odrost i spalone włosy a w młodości nie narzekałam jedna farba zrobiła mi armagedon na głowie a nigdy nie narzekałam na rozjaśnianie fryzjerskie, no ale postanowiłam dla taniosci przerzucić się na farby bo przecież "rozjaśnianie tak szkodzi" no i to był gwóźdź do trumy
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie jeszcze mamy emolienty, poza olejami?
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
włala
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- no więc po przekopaniu bloga - nadmiar info mnie zgniótł, serio juz sie zgubiłam co z czym mieszać do czego glut do czego nie ![]() mam maski i szampony łagodne, Alterry - i ocet 5 dni palił mnie skalp to oliwkowałam bo nie wiedziałam co czynić Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-02-01 o 18:56 |
|
|
|
#3442 |
|
Nindżopesz
|
Rozne duperele w maseczkach i odzywkach, ktorych nazwy nie sposob wymowic, z prostszych do zapamietania np. alkohol cetylowy
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale czytał żem onegdaj, jakoby olej saute nałożon, po pewnym czasie skórny wysusz powodował Tak se myślałem, że siostrze podwędzę olejek nuxe (ten hujecośtam), bo wcale go nie używa, no ale skład jest sprawą kluczową, w nim chyba ciut sporo chemii siedzi ![]() Eeee, poczekam na antyzmarcha dr Ves, pewnie mi się odwidzi do tego czasu
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Nuxie zapewne jest najwięcej wysuszaczy
|
|
|
|
|
#3446 |
|
BAN stały
|
Rejcz, czyli kupuję przykładowo olej kokosowy, a później używam go jako krem napaszczny? Ten Nuxe ma długi skład, o ile pamiętam
Mam: Isopropyl Isostearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Prunus Amygdalus Dulcus (sweet almond) Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tocopherol, Borago Officinalis Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Salicylate, Buthylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronella, Limonene, Linalool (N1005/E) |
|
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
fogle tak sobie kontemplułam i doszłam do wniosku że ludzie nie powinni mieć włosów, ani brwi ani rzęs, brwi są dziwne no nie? i zębów nie powinni mieć , jedynie paznokcie mogłyby zostać ale też nie nakoniecznie
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- no ja tak na paszcze używam olejów od dawna, śliwkowego z pestek brzoskwinii, avocado, arganowy, tamanu, a co sie znudzi to na włosy śliwkowy mi się przeterminował-żużyje na włosy, najwyżej wyłysieje ![]() ale mieszam olej arganowy robi maksi wysusz solo
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Kuźwa, zapomniałam kupić masło
Red, Rachell, dzięki |
|
|
|
#3449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko nie za gęsty bo nie przecedzisz Cytat:
ale dodany do kremów działa cuda
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Chyba pozostane wierna winogronowemu 

A nie, drugi raz się to zdarza 

), zanim to wszystko zapakowali to był wtorek, w środę rano wysłali, teraz są roztopy...więc wiesz będziesz miał na poniedziałek może

mogłą se je złamać na pół 

a w młodości nie narzekałam jedna farba zrobiła mi armagedon na głowie a nigdy nie narzekałam na rozjaśnianie fryzjerskie, no ale postanowiłam dla taniosci przerzucić się na farby bo przecież "rozjaśnianie tak szkodzi" no i to był gwóźdź do trumy