Scent Bar XLVII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 19:18   #3451
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
fogle tak sobie kontemplułam

Cytat:
i doszłam do wniosku że ludzie nie powinni mieć włosów, ani brwi ani rzęs, brwi są dziwne no nie? i zębów nie powinni mieć , jedynie paznokcie mogłyby zostać ale też nie nakoniecznie
Poczekaj jeszcze kilkadziesiąt tysięcy lat, będziemy wyglądać jak kosmici Owłosienie to chyba pozostałość po naszych nadrzewnych praprzodkach, brwi i rzęsy służą do ochrony oczu, a paznokcie i zęby do obrony
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:19   #3452
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Rejcz, czyli kupuję przykładowo olej kokosowy, a później używam go jako krem napaszczny? Ten Nuxe ma długi skład, o ile pamiętam

Mam: Isopropyl Isostearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Prunus Amygdalus Dulcus (sweet almond) Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tocopherol, Borago Officinalis Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Salicylate, Buthylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronella, Limonene, Linalool (N1005/E)
hmm ja sie nie znam mnie nie pytaj - ja nie używam go zamiast kremu tylko jako hmmm terapię? wiesz ma właściwości antyseptyczne, dobrze działa mi antytrądowo - zwęża pory
uzywam sobie popołudniami jak siedzę w domu lub na wieczór ale przed kremem nocnym, nie zamiast kremu nocnego, z tą różnicą że ja mam pzrez dermatolog ustalaną rutynę i często u mnei krem na noc to też terapia lecznicza, krem lek - jakiś metronidazol etc

kokos to u mnie taki relaksacyjny rytuał gdzies pod koniec dnia w drugiej połowie dnia, zależy gdzie jestem o której wracam nigdy zamiast kremu

czyli np rano:
myju myju + krem nawilż
powrót do domu ok 18 stej - myju twarz lub kadłubek też, dawam kokos
na noc myju myju/ kąpiel i to co przepisała mi derma akurat

ale ponieważ jestem elastyczna i spontaniczna to sobie coś tam odmieniam poteszczę czegoś nei dam coś dam - no jak to baba - byle mi było dobrze
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:22   #3453
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Zawieźliśmy Młodego na studniówkę, mają takie meni że się zastanawiałam czy nie zostać jako Rodzić do pilnowania

---

Rejczelko, dzięki
Stary 2013-02-01, 19:23   #3454
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

Poczekaj jeszcze kilkadziesiąt tysięcy lat, będziemy wyglądać jak kosmici Owłosienie to chyba pozostałość po naszych nadrzewnych praprzodkach
czyli potwierdzasz że samce są bliżej nadżewnych praprzodków
Cytat:
brwi i rzęsy służą do ochrony oczu, a paznokcie i zęby do obrony
w jaki sposób brew chroni oko? tylko dokładnie, co robi ten pasek sierści nad okiem?
do ochrony oczu służą okularyb przecież
a do obrony gaz łzawiący i prawy sierpowy , która babeczka zaryzykuje złamanie paznokcia jak można przywalić w papuchę z pięści

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:24   #3455
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Zawieźliśmy Młodego na studniówkę, mają takie meni że się zastanawiałam czy nie zostać jako Rodzić do pilnowania
u mnie takie dylematy za rok
Stary 2013-02-01, 19:24   #3456
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
hmm ja sie nie znam mnie nie pytaj - ja nie używam go zamiast kremu tylko jako hmmm terapię? wiesz ma właściwości antyseptyczne, dobrze działa mi antytrądowo - zwęża pory
uzywam sobie popołudniami jak siedzę w domu lub na wieczór ale przed kremem nocnym, nie zamiast kremu nocnego, z tą różnicą że ja mam pzrez dermatolog ustalaną rutynę i często u mnei krem na noc to też terapia lecznicza, krem lek - jakiś metronidazol etc

kokos to u mnie taki relaksacyjny rytuał gdzies pod koniec dnia w drugiej połowie dnia, zależy gdzie jestem o której wracam nigdy zamiast kremu

czyli np rano:
myju myju + krem nawilż
powrót do domu ok 18 stej - myju twarz lub kadłubek też, dawam kokos
na noc myju myju/ kąpiel i to co przepisała mi derma akurat

ale ponieważ jestem elastyczna i spontaniczna to sobie coś tam odmieniam poteszczę czegoś nei dam coś dam - no jak to baba - byle mi było dobrze

o tak jak skrbitko - lubię zmiany
Gryx - niezamaco - ja raczej nie pomoguam bo wszystko tak na czuja eksperymenczę
Stary 2013-02-01, 19:25   #3457
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
co majo?

Stary 2013-02-01, 19:25   #3458
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

nadrzewni przodkowie
Stary 2013-02-01, 19:25   #3459
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:

w jaki sposób brew chroni oko? tylko dokładnie, co robi ten pasek sierści nad okiem?
do ochrony oczu służą okularyb przecież
a do obrony gaz łzawiący i prawy sierpowy , która babeczka zaryzykuje złamanie paznokcia jak można przywalić w papuchę z pięści
Skarb a pomyślałaś o pocie z czoła wpadającym do oczu??
Stary 2013-02-01, 19:29   #3460
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
jak zrobić rzadki glut?
Ja daję jedną łyżkę nie kopiatą i półtora szklanki wody ale czasem też rzadki nie wyłazi.Po kilku razach sama dojdziesz jak najlepiej robić

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
u mnie takie dylematy za rok
Zebrania, wybierania sali, dj-a, menu, wystroju, fotografa, kamerzysty.Fajne to nie jest

Cytat:
co majo?
TO

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:31   #3461
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Rejcz Ewusia i Polly ku ładu i składu informuję że mam piniondz na koncie.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
A , bandanka zarówno jak i łańcuch ozdabiają prawy poołdoopiec , może to też ma jakieś znaczenie

moze to znaczy ze ma prawice w doopie
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:32   #3462
gryx82
BAN stały

Cytat:

Słowa na ten temat nie pisnę (czyt. solidarność dżąder)
Cytat:
Okulary nam jeszcze nie wyewoluowały, a brew ma za zadanie zatrzymać zanieczyszczenia naskórne, które wraz z potem mogłyby spłynąć wprost do worka spojówkowego
Cytat:

Cytat:
Gryx - niezamaco - ja raczej nie pomoguam bo wszystko tak na czuja eksperymenczę
No ja też w sumie pijany did we mgle
Stary 2013-02-01, 19:32   #3463
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Mój wujek był jakimś konsulem w Abu Dhabi, mówi, że tam właśnie się przekonał, po co człowiekowi brwi... I żałował, że nie ma krzaczastych
Ale wypadek mijalismy właśnie.. Ludzie chyba cali, ale nie było NIKOGO, nawet trójkątów, tylko na wiadukcie 2 porzucone, skasowane samochody.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:33   #3464
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Wapuję teraz kokos, taki jakiś kfaśny czy cuś

Stary 2013-02-01, 19:33   #3465
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
o czym nigdym nie miała sytuacji żeby mi pot spływał, gdzie indziej owszę zdarzyło się -wstyd przyznać ale żeby na czole coś płynęło to
Cytat:
Ja daję jedną łyżkę nie kopiatą i półtora szklanki wody ale czasem też rzadki nie wyłazi.Po kilku razach sama dojdziesz jak najlepiej robić

TO
o dzięks za przepis
wygląda fajnie i bym zjadłabym trochę tych dobroci, ale organizacja takich i niańczenie to znaczy... opieka niefajne

Stary 2013-02-01, 19:34   #3466
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
... ma długi skład, o ile pamiętam

Mam: Isopropyl Isostearate...
Z pamieci pisales?

Cytat:
no więc po przekopaniu bloga - nadmiar info mnie zgniótł, serio juz sie zgubiłam co z czym mieszać do czego glut do czego nie

mam maski i szampony łagodne, Alterry - i ocet
5 dni palił mnie skalp to oliwkowałam bo nie wiedziałam co czynić
O jaki fajny blog, nie znalam.
Gluta mozesz zapodac pod olej na noc, na dzien, na noc i dzien, albo jak ja na 3 dni hurtem Albo po myciu z jakas maska, odzywka. On krzywdy nie czyni a ponoc i podraznienia skalpu lagodzi. Takoz pantenol, aloes.
Z octem se mozesz zrobic plukanke coby luski zamknac po myciu, o i siemie tez mozna dodac, krecone tak robio tzn. ja robilam: miche, w miche chlodna wode, gluta, lyzke octu, zamieszac, plukac/zanurzac wlosie juz umyte i wyodzywkowane. Jkby bylo sztywne po wyschnieciu to odgniesc.
No i cos bez splukiwania by Ci sie przydalo, Tys prostowlosa i niekoszerna wiec moze jakies silikony niechamskie ale nie jestem obeznana w temacie. GlissKur ma takie psikadla fajne, o ile pamietam dziewczyny polecaly czarne i zolte. Z rzeczy koszernych Joanna Naturia odzywki bez splukiwania.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:34   #3467
skarbiatko
Zakorzenienie

doooobra, dobra, ludzie w klimacie umiarkowanym nie powinni mieć brwi, niech se mają w tropikach ale nam po tso,albo eskimosu po co?

Stary 2013-02-01, 19:34   #3468
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Ale wypadek mijalismy właśnie.. Ludzie chyba cali, ale nie było NIKOGO, nawet trójkątów, tylko na wiadukcie 2 porzucone, skasowane samochody.
My zawożąc Dida jechaliśmy przez całe miasto prawie, ludzie tak jeżdżą że cud że tak mało wypadków jest

Stary 2013-02-01, 19:35   #3469
Katty_p13
Piers do przodu

Redzia - a po 3 dniach nie odpadło wszystko razem??
Stary 2013-02-01, 19:38   #3470
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

Słowa na ten temat nie pisnę (czyt. solidarność dżąder)
solidarność dżąder Twoich i drzewnego praprzodka( czyt: nie dacie se oskubać genitaliów)
Cytat:
Okulary nam jeszcze nie wyewoluowały, a brew ma za zadanie zatrzymać zanieczyszczenia naskórne, które wraz z potem mogłyby spłynąć wprost do worka spojówkowego
okulary mu nie wyewoluowały a widziałeś okulary projektu JP Gaultiera z osiemdziesiątego któregoś tam roku

jakby tak zmywać zanieczyszczenia ciut częściej dobra, to inaczej...
uważasz Gryxiu że jesteś piękniejszy dzięki brwiom?

Stary 2013-02-01, 19:39   #3471
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Rejcz, czyli kupuję przykładowo olej kokosowy, a później używam go jako krem napaszczny? Ten Nuxe ma długi skład, o ile pamiętam

Mam: Isopropyl Isostearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Prunus Amygdalus Dulcus (sweet almond) Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tocopherol, Borago Officinalis Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Salicylate, Buthylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronella, Limonene, Linalool (N1005/E)
Ale ten olejek ma bardzo fajny skład
Cytat:
jak zrobić rzadki glut?
Ja wolę gęstszy. Zawsze mozna rozcieńczyć wodą jak chcesz do płukanki, a jak do maski dodać to fajniejszy jest gęsty.
Cytat:
i
Mi sie kiedyś jakis latający robal zawiesil na rzęsie, bo nie zdarzyłam zamknąć oka. Czyli troche chroni jednak
Cytat:
Wapuję teraz kokos, taki jakiś kfaśny czy cuś
Ale kokosowy czy tylko kwaśny?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:41   #3472
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
dziewczyny polecaly czarne i zolte.
Żółte fajne ale czarne już nie ale ja kręcona

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ja wolę gęstszy. Zawsze mozna rozcieńczyć wodą jak chcesz do płukanki, a jak do maski dodać to fajniejszy jest gęsty.

Ale kokosowy czy tylko kwaśny?
Ja gluta mam jako żel więc wolę rzadszy bo lepiej z butelki wyłazi i z ręki tak nie ucieka jak gęsty

Kokosy smak jest a to kwaśne mogło po coli zostać

Stary 2013-02-01, 19:44   #3473
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Nie da rady połozyć się i przespać, toć świat by się zawalił jakby ja zadekowała się we wyrku
pocieszona tem że się limit "niespodzianek" wyczerpał, postanowiłam zrobić naleśniki i zaatakowała mnie śmietana 18-tka z Krasnegostawu
Nie wiem gdzie ona stała że wylatując strzeliła mnie prosto w czoło

edit: 12-tka jednak ale zabolało jakby to co najmniej 30-tka

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Z piw? Pilsner U.
Pilsner U. to jedno z moich ulubionych piw i jesczze Budwaiser i staropramen
Stary 2013-02-01, 19:45   #3474
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
o czym nigdym nie miała sytuacji żeby mi pot spływał, gdzie indziej owszę zdarzyło się -wstyd przyznać ale żeby na czole coś płynęło to
szczęśliwy skarbek - nigdy nei musiał pracować w pocie czoła

w upały jest pocik od samego chodzenia
Cytat:
O jaki fajny blog, nie znalam.
Gluta mozesz zapodac pod olej na noc, na dzien, na noc i dzien, albo jak ja na 3 dni hurtem Albo po myciu z jakas maska, odzywka. On krzywdy nie czyni a ponoc i podraznienia skalpu lagodzi. Takoz pantenol, aloes.
Z octem se mozesz zrobic plukanke coby luski zamknac po myciu, o i siemie tez mozna dodac, krecone tak robio tzn. ja robilam: miche, w miche chlodna wode, gluta, lyzke octu, zamieszac, plukac/zanurzac wlosie juz umyte i wyodzywkowane. Jkby bylo sztywne po wyschnieciu to odgniesc.
No i cos bez splukiwania by Ci sie przydalo, Tys prostowlosa i niekoszerna wiec moze jakies silikony niechamskie ale nie jestem obeznana w temacie. GlissKur ma takie psikadla fajne, o ile pamietam dziewczyny polecaly czarne i zolte. Z rzeczy koszernych Joanna Naturia odzywki bez splukiwania.

ad blog - żarcisz? Mićla linczyła już razy kilka, i myślałam że to włosowe guru znakiem tego to może neitopry blog?

ad Twoje rady - tak tak mam bez spłukiwania coś zapomniałam - do rozczesu sylykony Szauma coś tam czarna taka

o Joannie koszernej doczytałam na blogu - dzięks anyway ale uznałąm ze trzeba mieć zdrowy rozsądek i najpierw zużyć to co juz nakupywałam byłam

z olejami póki siedze na chacie to też noszę ale góra dwa dni - no przy tej awarii kanalizacyjnej może dobiję troszki dłuzej

dzięksy za wskazówki ad mieszania - mnie od tego bloga rozbolałą głowa kiedys za duuuużo info nei z tego swiata dla mnie tymbardziej wdzięczna jestem za proste wskazówki ( do jednak falujących sie włosów, proste są miejscami )

Red- jam purysta - ocet ma byc z niczym. Serio neinawidze kombinacji, bo nie zapamiętam tego, takei zabawy nie leżą w mojej naturze. Wystarczy dla mnie zachodu ze ma zapamiętać co zamyka łuski i tyle. Octuję od lat bo z takim ŁZS to mi juz derma za nastolatki sprzedała te info. Poza tym chuop mi przypomniał.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-02-01 o 19:50
Stary 2013-02-01, 19:46   #3475
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
solidarność dżąder Twoich i drzewnego praprzodka( czyt: nie dacie se oskubać genitaliów)

okulary mu nie wyewoluowały a widziałeś okulary projektu JP Gaultiera z osiemdziesiątego któregoś tam roku

jakby tak zmywać zanieczyszczenia ciut częściej dobra, to inaczej...
Skabq powiem Ci, że znałam dziewczynę, której po traumie nagłej i nieodwracalnej (rodzinnej) w ciągu jednej nocy wyszły dosłownie wszystkie włosy i już nie odrosły to było baaaardzo niefajne
Stary 2013-02-01, 19:46   #3476
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomagasz

Cytat:

ale dziś dzień

Cytat:
Ale wiesz, to dziwne bo Did ma już 20 lat a ja nadal 30
no i bardzo dobrze
Cytat:
Nie da rady połozyć się i przespać, toć świat by się zawalił jakby ja zadekowała się we wyrku
pocieszona tem że się limit "niespodzianek" wyczerpał, postanowiłam zrobić naleśniki i zaatakowała mnie śmietana 18-tka z Krasnegostawu
Nie wiem gdzie ona stała że wylatując strzeliła mnie prosto w czoło

edit: 12-tka jednak ale zabolało jakby to co najmniej 30-tka

Cytat:
zastanawiam się coby porobić
może posiedź sobie i się nie ruszaj
Cytat:
Normalnie boli mnie zastrzyk z kota... Pierwszy raz

Cytat:
skarbku - witaj w klubie - u nas właśnie wywaliło śmierdzącą wodę z kananl a ponieważ my nei z bloku to ni mamy komu oddać tego smrodku no i chuopin babra się a żadne pefumy nei tuszują zapachu

Wróciłam od fryzjera (podcięcie i farbowanie na ten sam prawie kolor co zawsze ) Byłam w szoku że koleś u którego byłam tylko raz jak dotąd i to już w sumie ponad 4 miesiące temu dokładnie pamiętał o czym ostatnio rozwialiśmy, jak dużo włosów mi ściął i że trochę za ciemny kolor wyszedł notatki se zrobił czy jak?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:47   #3477
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Pilsner U. to jedno z moich ulubionych piw i jesczze Budwaiser i staropramen
w pytkę
Stary 2013-02-01, 19:48   #3478
gryx82
BAN stały

Cytat:
co majo?
Jajo w majo
Cytat:
Mój wujek był jakimś konsulem w Abu Dhabi, mówi, że tam właśnie się przekonał, po co człowiekowi brwi... I żałował, że nie ma krzaczastych

Cytat:
Wapuję teraz kokos ...

Cytat:
o czym nigdym nie miała sytuacji żeby mi pot spływał, gdzie indziej owszę zdarzyło się ...
U mnie najszybciej poci się czoło i plecy (i prawa pacha)
Cytat:
Z pamieci pisales?
No ba!
Cytat:

Moich i reszty dżądraołnerów
Cytat:

Cytat:
...
Moje brwi dają mi 50 pkt. do seksapilu Tak serio, to to gópie pytanie jest, tak jakby zapytać, czy z czterema palcami u ręki nie byłoby fajniej

Zdradzę Wam mój litl sikret - nie wyjdę z domu z nieuczesanymi brwiami
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ale ten olejek ma bardzo fajny skład
Naprawdę?! Więc mogę działać?!
Stary 2013-02-01, 19:48   #3479
Polly_
grozi wypollizowaniem

a fogle to foch-nie tesknilisnie! a nie było mnie ponad dobeu
Stary 2013-02-01, 19:48   #3480
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Też mam ostrzeżonko

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości