|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
dzieńdoberek laseczki
za oknem piękne przedwiośnie więc i serce sie raduje , zmykam na miasto bo kilka spraw mam do zalatwienia i towar do kupienia rano chchiałam zrobic zdrowy omlet z warzywami a ze mi sie rozpadł na kawałki to pól było z jabłkami i pół z nutella pogodnego dzionka
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przygarniecie może jeszcze jednego baranka, który zabłądził...?? Krótkie info o mnie: 25 lat(rocznikowo 26). 1,65 wzrostu i 88,3 kg... Dlaczego zdecydowałam się odchudzać? Zapewne wiele powodów pokryć się może z Waszymi... Dlaczego teraz? Bo za rok (czerwiec 2014) chciałabym wziąć ślub i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie szukania sukienki w rozmiarze 46 czy 48. Myślałam o pomocy dietetyka, ale za dużo wydatków mamy z Tż(studia zaocznie,zbieranie na ślub i na mieszkanie), żeby pozwolić sobie z 100 czy 200 złotych na dietetyka przeznaczyć. Założenia mojej diety? 5 posiłków dziennie między którymi będzie 3 godziny przerwy, picie przynajmniej 1,5 litra wody/herbaty zielonej/herbaty czerwonej dziennie, rezygnacja ze słodyczy(pozwalam sobie na 1 słodką rzecz na tydzień-wcześniej codziennie jadłam coś słodkiego...), jem zdrowe śniadania(kasza jęczmienna/gryczana/kukurydziana + mleko + suszone owoce), rezygnuję na najbliższy miesiąc z ziemniaków/białego pieczywa, ćwiczę 30 minut dziennie(tak na dobry początek, mam nadzieję że uda się za jakieś 2 tygodnie zwiększyć intensywność ćwiczeń), zwiększam ilość warzyw na talerzu(bo jadłam ich zdecydowanie za mało), rezygnuję z wszelkiego rodzaju słodkich napojów i soków z dużą wartością cukru, pieczywo i makaron tylko z pełnego przemiału Dzisiaj jest 1.02. Startuję z wagą 88,3 kg. Mam nadzieję, że 1.03 będę mogła pochwalić się przynajmniej 3 kilogramami na minusie. Dzisiejsze jedzonko: I śniadanie kasza jęczmienna+mleko+suszone jabłka II śniadanie 2 małe pomarańcze obiad fasolka szparagowa+kasza+pierś z kurczaka na parze podwieczorek mix warzyw zielonych na parowarze kolacja 2 kromki pełnoziarnistego chleba + serek ziarnisty I jeszcze jedno...Chciałabym schudnąć 35 kilogramów.Mam nadzieję, że do końca tego roku się uda... Miłego dnia
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz ja jestem nocny marek ,czasem o 4 chodze spac czasem wczesniej ( 2 co do Bąbelka to im wiekszy będzie tym bardziej kopliwy jeśli wierzyć w zabobony to jak cera sie psuje to na dziewczynkę bo urode mamusi podbiera ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ) założenia masz całkiem przystepne, cel również, motywację super więc do dzieła i powodzenia w gubieniu kilogramów
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za trzy lata zacznę myśleć, jak już będzie mne stać na dietetczkę, ktora nie da ze mnie zrobić wieloryba i na au pair co mi sie dziecmi bedzie opiekowac jak bede pracowac xD aaa i poród z delfinami 'rodzinnie' albo na znieczuleniu ogólnym xD ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Witaj, trzymam kciuki, żeby się udało
|
|
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kobitki
![]() aleście nadrukowały przez te 2 dni. U mnie trochę słabo. Wstałam dzisiaj i jak mnie ucho boli! Przewiało mnie pewnie wczoraj, bo wiatr był jak nie wiem co, a ja odważnie bez czapki, bo przecież tylko do samochodu to nie muszę. No to mam. Mąż wróci z pracy to po jakieś krople pojadę, a jak nie pomoże to na pogotowie. Wczoraj jeszcze zgrzeszyłam, oj zgrzeszyłam przeciwko mojej diecie. I bardzo się tego wstydzę byliśmy wczoraj w kinie w innym mieście (bo u nas nie ma!) i po filmie weszliśmy do maka... Na szczęście wsysnęłam tylko nugatki, ale i tak nie wejdę dzisiaj na wagę ![]() W każdym razie nie polecam Wam filmu "Podejrzani zakochani". Głośno teraz o nim, ale wg nie warty obejrzenia, a już na pewno nie jechać 45km na niego wszystkie polskie robione są już na to samo kopyto.Cytat:
niestety po urodzeniu młodego bardzo się zapuściłam, bo miałam cesarkę i jak już na początku mało chodziłam, bo mnie bolało to tak już mi zostało z tym ruchem
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
lasubmersion łoo matko jaki długi nick
witaj przede wszytskim, wytrwałości i mobilizacji zyczę na dalszej odchudzaniowe drodze wszystko pięknie ładnie, ale jak Gorzala napisała nie warto ziemniaków wyrzucać z diety, bo one zdrowe, dopiero z dodatkami lub smażone to bomba kaloryczna ![]() Ogolnie ty się nie zastanawiaj co zrobić, tylko od razu zerwij kontakt, zablokuj go na skypie, nie odpisuj na smsy itp. jak go odrzucisz to dopiero zobaczysz jaki słodki potrafi być, ale raczej w ta drugą stronę Też nie ma pewności, co pod tą chęcia małżeństwa się kryło, może wiza mu potrzebna,a polki to łakomy kąsek, albo zwyczajnie szukają kogoś sory za wyrażenie, do burdelu, bo co ja co, ale hindusi mają dwa oblicza i po zerwaniu kontaku wyjdzie te gorsze!A co do kaleczenia angielskiego przez hindusów, to oni chyba już tak mają, za chiny ludowe nie idzie zrozumieć o co kaman
|
|
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
lasubmersion mały podobnie
tylko że ja mam ślub i wesele już pod koniec sierpnia. Tak samo jak Ty nie wyobrażam sobie szukać sukienki w takim rozmiarze... Zresztą nawet nie chcę myśleć jak wyglądałabym w jasnej sukni przy tej wadze.
|
|
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście
![]() Trochę mnie nie było bo się ruszyły pewne sprawy rodzinne dla nas dość istotne i przyznaję że nie przestrzegałam za bardzo dietki bo ciągle w ruchu. Ale już koniec latania. Rowerek dzisiaj zaliczony. Miałam iść dzisiaj na zumbe ale nie ma kto mi z dzieckiem zostać, dopiero od wtorku mam "opiekunkę". Na szczęście śnieg się topi - oby tak zostało - to zamiast samochodem będę jeździć rowerem. |
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bierzecie jakiś błonnik albo inny suplement?
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
vandes jedz otręby rano i masz najlepszy błonnik :P trzy razy tanszy xD
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- zrobilam dzisiaj tylko stretching, ramion i plecy.. drugi dzien okresu to sredni pomysl an pompowanie tylka albo brzucha
|
|
#2591 |
|
królikoholiczka
|
Nie było mnie kilka godz i znowu ile czytania
ale mnie dziś suszi już wypilam prawie 2 litry wody a gdzie tu jeszcze koniec dnia...
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
ja wciagnelam wlasnie serek wiejski i grejfruta i cisne pod prysznic i na gig znajomych..
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
vandes ja nie biorę żadnych suplementów, bo to jest pakowanie w siebie niepotrzebnej chemii. A błonnik wolę w postaci warzyw, owoców i otrębów.
Emilia ja też dziś mam suszi i to straszne, a nie balowałam wczoraj ![]() Tak z czystej ciekawości sprawdzałam swoje BMI i wyszło, że przeszłam z otyłości IIst. na otyłość Ist. jeszcze 14 kg mniej i oficjalnię będę na nadwadze, heh już nie moge się doczekać ![]() Za to jak moja siostra przytyje jeszcze 1,5kg to będzie miała otyłość IIst., musimy się z matką za nią zabrać! Edytowane przez mysiunia85g Czas edycji: 2013-02-01 o 16:09 |
|
|
|
#2594 |
|
królikoholiczka
|
No ja byłam w pracy więc też nie balowalam
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja wczoraj byłam na siłowni i zrobiłam godzinny trening siłowy, potem pół godziny zumby i godzinka pilatesu. Super Za to dietowo słabo. Zaraz zrobię sobie kalendarz motywacyjny ![]() Witam nowe dziewczyny |
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po obiedzie - łosoś z fasolką
![]() Jak małżonek wtarga rowerek to może dziś popedałuję. Dobrze jak dam radę 10 minut pokręcić ![]() Marina.....jak zdrówko? Aha....witam nowe koleżanki |
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio
ładny trening![]() ja własnei kaloafiora gotuję bo kupiłam 3 i będe wcinać mniam mniam ![]() ..ech mogłam na parze zrobić..gapa ze mnie i kawuuusie popijam bo niedawno doopiero wróciłam . w urzedzie oczywiście mają jeden wielki burdel . wszystko pomylone, odkrecania będzie co niemiara ![]() chwilowo jeszcze dietkowo ok choć dziabnełam czekoladkę śliwkową ...ale tylko jednym ząbkiem ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Asia widze że sie przepraszasz ze sprzetem bravo bravo tylko żeby za wieszak nei robił ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- nie wiem czy dobrze spojrzałam ale w 100 g tylko 20 kcal? kalafior..ee chyba coś pomyliłam
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, ostatnio właśnie tak było. M przytargał rowerek, pojeździłam dwa razy po 5 minut, postał 2 tygodnie i M go wyniósł
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Karolina, dokładnie tak, 100 g kalafiora ma 20 kcal. Ja na parze nie bardzo lubię, wolę ugotowany w solonej wodzie. |
|
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u rodziców zawsze ojciec jeszcze bułką tarta posypywal i dopiero sól i chyba troche masła , też było pycha ale kaloryczne jak diabli ![]() Asia to teraz nei ma wymówek , nie myśl o tym że musisz jeździć ale o tym że sobei chcesz film/serial/program obejrzeć i pedałuj, Ty chyba orbiegio też masz o ile dobrze pamiętam ![]() ![]()
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Karolina
za wspaniałą pamięć. Mam orbiego, też w piwnicy stoi. Na razie przeproszę się z rowerkiem o mniej miejsca zajmuje.http://www.planetazdrowie.pl/index.p...151&Itemid=178 Poczytajcie sobie o kokosie, jestem pod wrażeniem. Akurat mam jeszcze dwa to jednego dziś schrupię
|
|
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz naszym wzorcem ![]() Także głowa do góry i na pewno to ta grupa Cytat:
Mam nadzieję, że też Ci się spodoba ![]() lasubmersion witaj i powodzonka Bardzo dobrze mówią dziewczyny, nie ma co z ziemniaków rezygnować bo dopiero z tłustymi sosami tuczą. No chyba, że za nimi nie przepadasz. Ja wprost uwielbiam i jem jak tylko mam okazję ![]() A tak zapytam jeszcze z ciekawości... ta kasza na śniadanie to ma jakieś takie wyjątkowe właściwości, czy po prostu lubisz ?? Ja kiedyś kupiłam błonnik z ananasem ale jak zobaczyłam, jakie to są wielkie tablety to sprzedałam na Allegro Ja nie umiem łykać tabletek Tylko tak naprawdę po co mi on, jak jem produkty go zawierające.Z suplementów to biorę tylko witaminę B Complex oraz A+E. Cytat:
Ja też właśnie przekroczyłam próg i zjechałam do I stopnia Fakt już drugi raz w ostatnim czasie ale lepiej częściej niż wcale ![]() Cytat:
Rano było tragicznie, w południe podobnie. Jednak w drodze powrotnej weszłam do Polo zrobić zakupy i sobie trochę ciasteczek na wagę kupiłam (jakaś nowość ) Jestem jak nowo narodzona Co prawda nos nadal zapchany i gardło boli ale na aerobic polecę ![]() Ale żeby nie było, że same ciastka kupiłam to jeszcze zdrową pierś z indyka i truskawki (sama chemia, ale to zawsze świeża truskawka ) ![]() Asia a jak otwierasz tego kokosa ?? Masz może jakiś niezawodny sposób ?? Ja się zawsze namęczę
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Co do bieżni....w ubiegłym roku od marca intensywnie chodziłam na bieżni więc wiem co i jak. Bardzo lubię, słuchawki w uszy i heja. Jutro siostra zaprowadzi mnie do jakiejś osiedlowej salki, jest jakiś taki mały klub gdzie babki ćwiczą, a za jakimś parawanem jest bieżnia i nie ma na nią tłumów i rezerwować można i na benefit za darmo.
A co do kokosa....mam otwieracz..męża . Ja się za to nigdy nie zabierałam więc nie wiem. Koleżanka wali młotkiem
|
|
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
Marina Z porannym szykowaniem jedzenia to nieźle szalałaś haha. Ja bym pewnie głodna chodziła, bo w życiu nie zrobiłabym tego papu przed pracą ![]() czarownica1 Musisz mieć mnie w znajomych, żeby widzieć :P Wysłałam zaproszenie ![]() ogolnie Nikt nie mówi, że podczas żałoby trzeba szlochać i się zamartwiać. Każdy przeżywa na swój sposób. gorzala W sensie, że makaron zły? A tam a tam. Ja podczas pierwszego podejscia do odchudzania jadłam codziennie na obiad 50-60g makaronu ![]() Zgadnijcie ile dziś ważyłam? Taaak tak, 90,00kg 4 dzień pod rząd. Ręce opadają
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
U mnie dzień ok.Choć jadłam lekko ale nie regularnie Rano wypiłam barszcz czerwony.Jeszcze w łóżku I później pojechałam do mamy na szybko bo śpieszyła się do lekarza.Wiec w sklepie kupiłam activie i 5 mandarynek.. To zjadłam jak czekałam na mamę Tak wiem słabe śniadanie i drugie śniadanie.Do domu wróciłam po 13,ale nie miałam czasu na jedzenie bo trzeba było jechać na zakupy.Bo mój chłopak nie miał czasu za dużo.Wróciłam to zjadłam obiad o 16. Warzywa ( kalafior,pieczarki,cebula ,cukinia,czosnek)+ pierś z kurczaka i dodałam do tego dwie łyżki kaszy Kuskus..I całość ugotowałam na parze ![]() Na kolację kupiłam sobie polędwicę drobiową z warzywami.To wezmę dwie kromki chleba ale mam tylko biały Posmaruje serkiem Bieluch i dam tą polędwice i trochę zapiekę w piekarniku I jakieś 1,5 godzinki na rowerku Oby tak dalej Pozdrawiam i witam nowe osoby
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Tyszka, jaka Ty jesteś ładna, aż me Dziecię bulgotnęło-kopnęło
nie widać po Tobie tych 84 kg! Dziękuję za zaproszenie, znaczy dziękujemy: ja i Bąbelek
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banda idiotów, a jak się nie dałam łatwo przebzykać, to zostałam zmieszana z błotem.lasubmersion Hej Babeczko ) Też miałam taką motywację, ale doszłam do wniosku, że schudnąć chcę przede wszystkim dla siebie, żeby czuć się sexy ![]() I witam Was ... Dzień jest zły. W sumie rano OK. Ogarnęłam się oraz mieszkanie, wyszykowałam się do wyjścia... założyłam buty na obcasie.... i ledwo doszłam do domu. Tak mnie kręgosłup zaczął boleć Niestety, ale co jakiś czas odzywają się problemy.Musiałam zmienić body step na fat burner na przyszły tydzień. Zobaczymy, jak sobie dam radę z tym bólem. Ogólnie nakręcam się pozytywnie. Dzisiaj: śniadanie - kromka razowego z połową plasterka szynki plus marynowane grzybki Przekąska - batonik (300kcal) - wiem, to najgorsze, ale bolało mnie nieziemsko i przeciwbólowe nie pomagały, a czysta glukoza trochę niweluje ból Obiad - mały talerzyk spaghetti z razowym makaronem Później będą pistacje. I to tyle. Okropnie bolący dzień
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2013-02-01 o 18:58 |
|
|
|
|
#2608 |
|
królikoholiczka
|
BB biedaku niech Ci facet zrobi masaż
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
mysiunia85g
Doganiaj, doganiaj! ![]() No co ty, ja już czekam na te 8 jak cholera! Zresztą i tak mnie ta waga przyciąga i codziennie staje, ale nie popadam w jakieś obsesje ![]() Niedzielny wynik jest "oficjalny" a pozostałe tyko kontrolne :P czarownica1 Dziękuuuuję ![]() Szepnij Twojemu Bąbelkowi dobre słówko od forumowej cioci ![]() BajaderkowaBaba Skoro Cie boli kręgosłup, może te ćwiczenia lepiej odpuść? Nie ma co przeciążać, żeby nie pogorszyć :/ ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Mi by się też masaż przydał, ale u nas to zawsze wygląda tak, że jest licytacja kto kogo ile masuje a potem ze stoperem w ręce się masujemy
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Tyszka a ile ty masz wzrostu? bo jakoś jak się tak tym fotką przyglądam, to w ogóle te kilogramy jakoś fajnie Ci się rozkładają, albo taka wysoka jesteś
![]() Dobra czas na ćwiczenia, odezwę się po
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

byliśmy wczoraj w kinie w innym mieście (bo u nas nie ma!) i po filmie weszliśmy do maka... Na szczęście wsysnęłam tylko nugatki, ale i tak nie wejdę dzisiaj na wagę

ładny trening
Posmaruje serkiem Bieluch i dam tą polędwice i trochę zapiekę w piekarniku
No ale spoko, nam bliżej do angielskiego niż jemu z języka hindu
Niestety, ale co jakiś czas odzywają się problemy.