Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 21:51   #631
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

skonczylam....ufffffff
http://mayek998.flog.pl/wpis/6394833/tort/
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 06:30   #632
misia332
Zakorzenienie

Hej. Ale mnie żołądek boli, zaraz umrę chyba.

Nigdy więcej nie będę pić. Wypiłam trzy drinki, a czuję jakby mnie traktor przejechał. A Tż sobie spokojnie do pracy poszedł bez żadnego szwanku.

Linka śliczny tort.

nadrobiłam Was, ale nie mam sił żeby odpisać.

Iza Kochanie nadal trzymam kciuki, pamiętaj dopóki nie ma @ jest nadzieja.

Maru kiedy testujesz?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 06:55   #633
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
chyba nie musze pisać że od 4:30 nie spie

Pakujemy się dalej, o 11 mają nam przewozić meble no i około 11 mają przyjechać właściciele. Byli wczoraj, TŻ się wykłócił o ten gaz że nie po to płaciliśmy prognozy żeby teraz problemy robili no i dziś mają przywieść kaucje, więc zobaczymy czy wszystko jest ok
gościu stwierdził że jak zdąży to pojedzie do gazowni a jak nie to nie.. a nawet jak pojedzie to mu powiem że musi mi dac rozliczenie na papierze którego pewnie mieć nie będzie a do gazowni drugi raz nie zdąży bo sobota

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
zaraz zaraz to w ciąży nie można się przytulać??
wogóle??

czy tylko jak lekarz zabroni?
czy od któregoś tyg to odgórnie nie można?

może i głupie moje pytanie ale ciekawa jestem....
Można, można tylko jak jest wszystko ok, czyli stosunkowo rzadko

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce mi się płakać beta 0,100Progesteron 12,76 co oznacza taki wynik?Czy to mozliwe że owulka była w środe dopiero?A jak implantacja jednak była w środe to mogła beta jeszcze nie wykazać?
jeśli implantacja była w środę to niby mogła nic nie wykazac chociaz powinna troche urosnąć powiedzmy 0,300
mi dwa czy tam trzy dni po implantacji beta wyszła 3

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
moja... możemy się przytulić i popłakać... bo u mnie też nie za wesoło. Mam leżeć leżeć leżeć kategoryczny stanowczy zakaz przytulanek, luteina zwiekszona do 3, magnez, nospa i wizyta za dwa tyg... szyjka nie za długa... i coś mam wysunięte całkiem w przód a powinno być w tył...

dzidzia wiem, że ok. waży 380 gram.... Lekarz powiedzial, żeby tylko wytrzymac do 30 tyg..
Nuna leżenie i zakaz przytulanek to do przeżycia musisz się dostosować i tyle. Leki najważniejsze masz, więc dobrze, a coś wysunięte to nie wiem, może tyłozgięcie lub coś tego typu
Dzidzia zdrowa i to najważniejsze
Ja też tak liczyłam, byle do 23tc-bo wtedy ratują dziecko, potem byle do 28tc bo wtedy już prawie 100% szans na przeżycie, potem do 32tc bo już będzie zdrowe, a teraz odliczam do 37tc bo wtedy moge rodzić

Cytat:
i widzicie... zdawaloby sie, że jak zaszlam do strzalu to z górki... a tu...
pocieszeniem jest dla mnie Luncia że u niej jest ok
Ciesze się u Ciebie też będzie, ale pamiętaj że leżenie jest niezastąpionym lekarstwem! Jeśli trzeba to leżymy

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
U mnie też 25dc i jakoś od wczoraj bolą mnie plecy, boli mnie podbrzusze, trochę się martwię, bo boli jak przed laparo .. z drughiej strony dziś jestem meeega śpiąca, wróciłam z pracy i walnęłam się na wyro, jakoś przed 19 TŻ wrócił i mnie obudził a ja jak na bani ... z drugiej strony to pewnie przez pogodę .. ehh no nic, trzeba czekać
Ale też się boję mojego okresu teraz, skoro takie bóle już mam to cholera wie co tam się dzieje
Z drugiej strony, przed @ zwykle bolały mnie jajniki a nie brzuch ... ehhhh bądź tu mądry.
Mam niby jeden test ale ten mniej czuły, nie wiem,c zy jest sens go zużyć przed terminem @ .. a @ powinna przyjść jakoś w środę ... a jutro chyba będę spała do południa.
To się spisałam .. bez ładu i składu sorki ale jeszcze się nie ogarnęłam po drzemce

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Luncia, w umowie faktycznie jest napisane, że koszty ponosicie Wy.
Rozumiem, że oprócz tej umowy nie macie żadnego innego papierka, żadnych spisów liczników, nigdzie indziej się nie podpisaliście?
Na tej co mi wysłałaś nei ma stanu liczników prądu i wody, ale to pewnie jest w jego kopii tak?
Skoro gazu nie ma nigdzie to jest problem, z jednej strony jeśli przyszło jakieś wyrównanie to teoretycznie powinniście zapłacić, ale z drugiej skąd wiadomo, że płaciliście wcześniej tylko za swoje zużycie, czy nie było "nabite" przez wcześniejszych lokatorów. W tej sytuacji w sumie nie wiadomo co zrobić, bo niby on powinien udowodnić Wam zużycie, z drugiej strony to on ma Wam oddać kasę i jak nie odda to co, pójdziecie do sądu? W sumie głupia sprawa, bo nie wiadomo co robić i jak z nim gadać .. na pewno musisz twardo trzymać się tego,że nie ma spisanych stanów i skąd masz wiedzieć, czy to tylko Twoje wyrównanie ..
Zawsze możesz pojechać po bandzie ... po tej umowie widzę, że raczej nie zgłosił tego do US, bo umowa najmu okazjonalnego musi być potwierdzona notarialnie, żeby w ogóle była ważna (taki przepis) i skoro on tego nie zrobił to nie sądzę, że ma wszystko na legalu ... jak będzie fikał to zapytaj go czy aby na pewno US wie o wynajmie ... on na Was nic nie ma i g.. Wam może, za to Wy możecie mu narobić koło tyłka.

A i dobrze byłoby posprawdzać zużycie wody i prądu, bo stan to jedno, płaciliście pewnie prognozy i dobrze byłoby się zorientować ile i ile zużyliście, bo skoro spisane są to on może policzyć, więc mam nadzieję, że tam nie przekroczyliście prognoz bo tego na pewno nie przepuści skoro ma na papierze.
Maru, narobiłaś mi nadziei na Twoją fasolkę
Co do umowy, nie mamy innego papierka, tylko ten, stan liczników nigdzie nie był zapisany, w jego kopii też nie jeśli chodzi o wode i prąd to nie ma problemu, o to się nie wykłócamy.
Co do gazu to żadne wyrównanie nie przyszło, tylko prognoza jak co 2 miesiące. nie zapłaciliśmy jej bo zaczął robić problemy, ale mamy zamiar tzn żeby sobie ją odliczył z kaucji jak najbardziej. Ale skoro umawialiśmy się na prognozy to niby czemu mielibyśmy płacić teraz za zużycie, skoro pare razy go prosiliśmy żeby z nami jechał do gazowni i żeby zrobić rachunek na nas samych, to nie miał czasu i przekonywał że prognozy nam się opłacają... zatkało go na ten argument wczoraj.
z tego co napisałaś to nic nam nie może zrobić bo prognozy popłacone są, a liczników spisanych nie ma. Jeszcze w razie w to faktycznie powiem o tej skarbówce w której na bank nie był
Dziękuje Maru jesteś wielka

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Luncia Maru ma rację (swoją drogą Maru to ma "łeb" chyba "do wszystkiego" - kobieta encyklopedia ) Jeżeli macie podpisaną umowę na najem okazjonalny to, bez oświadczenia o poddaniu się egzekucji (w sytuacji, gdyby chciał Was wykurzyć z mieszkania ) bez poświadczenia notarialnego - umowę taką uznać można za "zwykłą" umową najmu. Żaden US bez poświadczenia notarialnego nie uzna umowy, kiedy miałaby być do umowa o najem okazjonalny a nie ma oświadczenia woli o poddaniu się egzekucji Uważam, że koleś wobec powyższego, on (jak zauważyła Maru ) na bank nie zgłosił do wynajmu US, więc możecie wobec tego użyć tego argumentu
Dokładnie z tego co wiem to żeby zgłosic do US to trzeba też płacić jakieś składki czy podatki nie znam się ale moja ciocia tak robi i żeby mieć wszystko prawnie to co miesiąc musi za to płacić więc tym bardziej jestem pewna że on tego nie zrobił

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 07:01   #634
misia332
Zakorzenienie

Lunka nie przemęczaj się z tą przeprowadzką za bardzo I mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Twojej myśli

Stary 2013-02-02, 08:27   #635
colorblue
Zakorzenienie

Maru trzymam mocno kciuki za II kreski
Izuś jeszcze nic straconego Pewnie beta za szybko
Lunka daj koniecznie znać jak po wizycie właściciela.. Bo widzę,że kręci Was jak może
Santom kolejny cykl napewno będzie Wasz
Kocurek widze,że Marcelek daje powoli znać o sobie

Hej

Wczoraj się nie odzywałam cały dzień bo miałam zajęcie
Kuzynka która ma być chrzestną Tymka zgadała się ze swoją kumeplą co ma synka i przytargała mi 3 duże reklamówki ciuszków:dziek uje:
Cały dzień spędziłam wczoraj na segregowaniu,liczeniu i robieniu fotek
Kurde nawet ich nie pochowałam do szafek i co chwile latam i tam zaglądam z tej radochy ehhee. Po tym co mi przyniosła to oficjalnie ogłaszam,że ciuszków więcej nawet nie szukam
Dostałam 66 różnych ciuszków w rozm od 56-74 , 17 czapeczek, 12 par skarpeteczek, 2 pary skarpetko-butów, 1 para trampek.
Ja swoich ciuszków miałam 16 sztuk. Więc razem mam sporo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 08:41   #636
kooocur
Zakorzenienie

Color daj fotki ciuszków

Marcelo daje znać wczoraj szalał tez poł godziny po kawce

Dziś cisza

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2013-02-02 o 08:49
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 08:47   #637
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też 25dc i jakoś od wczoraj bolą mnie plecy, boli mnie podbrzusze, trochę się martwię, bo boli jak przed laparo .. z drughiej strony dziś jestem meeega śpiąca, wróciłam z pracy i walnęłam się na wyro, jakoś przed 19 TŻ wrócił i mnie obudził a ja jak na bani ... z drugiej strony to pewnie przez pogodę .. ehh no nic, trzeba czekać
Ale też się boję mojego okresu teraz, skoro takie bóle już mam to cholera wie co tam się dzieje
Z drugiej strony, przed @ zwykle bolały mnie jajniki a nie brzuch ... ehhhh bądź tu mądry.
Mam niby jeden test ale ten mniej czuły, nie wiem,c zy jest sens go zużyć przed terminem @ .. a @ powinna przyjść jakoś w środę ... a jutro chyba będę spała do południa.
To się spisałam .. bez ładu i składu sorki ale jeszcze się nie ogarnęłam po drzemce
Ooo, no to ciekawe, co bedzie, oczywiscie trzymam kciuki!

Ja nigdy nie robilam bety, test robilam łacznie 2 razy, gdy @ mi sie spozniala ponad 5 dni - chyba nie mialam wtedy owulacji po prostu. Ogolnie mam wrazenie (moze mylne), ze sama poznam, ze cos jest inaczej, ale to dopiero za pol roku a teraz moge sie zaczac przygotowywac do wykorzystania tych 6 miesiecy na prochach. A zamierzam dobrze je wykorzystac, skoro durny okres mnie pozegna na tyle miesiecy i nie bede musiala cierpiec: joga - nie moge sie doczekac, az bede mogla do niej wrocic po laparo, czuje sie bez niej taka spieta. Do tego remont mieszkania, mamy generalny na glowie - latem, i moze zaczniemy slub planowac

Milego dnia dziewczyny, ja dzis mam kino z przyjaciolka i drineczki
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 08:49   #638
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Super
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
chyba nie musze pisać że od 4:30 nie spie

Pakujemy się dalej, o 11 mają nam przewozić meble no i około 11 mają przyjechać właściciele. Byli wczoraj, TŻ się wykłócił o ten gaz że nie po to płaciliśmy prognozy żeby teraz problemy robili no i dziś mają przywieść kaucje, więc zobaczymy czy wszystko jest ok
gościu stwierdził że jak zdąży to pojedzie do gazowni a jak nie to nie.. a nawet jak pojedzie to mu powiem że musi mi dac rozliczenie na papierze którego pewnie mieć nie będzie a do gazowni drugi raz nie zdąży bo sobota
Oby się ułożyło po waszej myśli
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Kuzynka która ma być chrzestną Tymka zgadała się ze swoją kumeplą co ma synka i przytargała mi 3 duże reklamówki ciuszków:dziek uje:
Kurde nawet ich nie pochowałam do szafek i co chwile latam i tam zaglądam z tej radochy ehhee. Po tym co mi przyniosła to oficjalnie ogłaszam,że ciuszków więcej nawet nie szukam
Dostałam 66 różnych ciuszków w rozm od 56-74 , 17 czapeczek, 12 par skarpeteczek, 2 pary skarpetko-butów, 1 para trampek.
Pokaż fotki
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Marcelo daje znać wczoraj szalał tez poł godizny po kawce

Witam

Dziś tempka dalej 37 także dziś @ raczej nie przyjdzie...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:02   #639
colorblue
Zakorzenienie

Dobra to wkleję w 4 partiach póki mam możliwość Dopiero skończyłam na mamuśkach eheh.
Wyczaiłam w telefonie,że jest opcja że telefon może robić jako przenośny punkt wifi. wystarczy go połączyć z komputerem przez kabelek usb i w telefonie włączyć te funkcje.. więc teraz szybko wrzucę. Niby mam starter z play za 5 zł , ale pisze na pudełku ,że internet 0 zł. Ile w tym prawdy? nie wiem, narazie mam ehhe.
Najpierw wkleję jedno gdzie wszystko posegregowane na bluzy,spodnie,grubsze i cienkie pajace, grubsze i cienkie śpioszki, body na długi i krótki rękaw,body bez rękawów, rampersy, kaftaniki, bluzeczki na długi i krótki rękaw.
Oraz 3 fotki samych czapeczek,skarpetek itp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0360.jpg (86,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0331.jpg (135,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0332.jpg (136,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0333.jpg (129,6 KB, 16 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-02-02, 09:04   #640
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry z kawusią

Cytat:
Myślisz że beta nie wyszłaby 2 dni po implantacji?No nic,okaże się w ciągu 2-3 dni czy @ przyjdzie.

Maru te twoje objawy to mi fasolką pachną
2 dni po implantacji mogło być za wcześnie i za to trzymam kciuki!
A moje objawy .. heh niby pachną, z drugiej strony tyle razy już pachniały ...no i mogą pachnieć też endometriozą

Cytat:
Wow! Linka, masz mnóstwo talentów

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Maru kiedy testujesz?
Właśnie nie wiem mam testa ale o czułości 25, jutro będzie yyy 27 dc, ale cykl będzie miał 29-30 dni, więc będzie jeszcze ze 3 dni do @ i nie wiem ..

Cytat:
Maru, narobiłaś mi nadziei na Twoją fasolkę
Sobie też narobiłam

Cytat:
Co do umowy, nie mamy innego papierka, tylko ten, stan liczników nigdzie nie był zapisany, w jego kopii też nie jeśli chodzi o wode i prąd to nie ma problemu, o to się nie wykłócamy.
Co do gazu to żadne wyrównanie nie przyszło, tylko prognoza jak co 2 miesiące. nie zapłaciliśmy jej bo zaczął robić problemy, ale mamy zamiar tzn żeby sobie ją odliczył z kaucji jak najbardziej. Ale skoro umawialiśmy się na prognozy to niby czemu mielibyśmy płacić teraz za zużycie, skoro pare razy go prosiliśmy żeby z nami jechał do gazowni i żeby zrobić rachunek na nas samych, to nie miał czasu i przekonywał że prognozy nam się opłacają... zatkało go na ten argument wczoraj.
z tego co napisałaś to nic nam nie może zrobić bo prognozy popłacone są, a liczników spisanych nie ma. Jeszcze w razie w to faktycznie powiem o tej skarbówce w której na bank nie był
Dziękuje Maru jesteś wielka
No, to skoro tak to powinno się skończyć na prognozach, nigdzie mu nie powiedzą ile zużyliście, bo gazownia nie ma przecież wykresów zużycia tylko odczyty co pół roku. Jego problem, że nie dopilnował.

Cytat:

Super, że masz ciuszki pokaż nam

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie robilam bety, test robilam łacznie 2 razy, gdy @ mi sie spozniala ponad 5 dni - chyba nie mialam wtedy owulacji po prostu. Ogolnie mam wrazenie (moze mylne), ze sama poznam, ze cos jest inaczej, ale to dopiero za pol roku a teraz moge sie zaczac przygotowywac do wykorzystania tych 6 miesiecy na prochach.
Ja betę robiłam raz, i chodziłam cały dzień tak spięta, że chyba nigdy więcej nie zrobię przed terminem @ ... test ma tą zaletę, że od razu wychodzi albo nie
Też myślałam,że poznam że coś jest inaczej, ale po tylu cyklach nakręcania się już sama nie wiem bo żeby było inaczej musiałabym chyba wpaść w jakiś nietypowy spokój albo coś

Iza! ta tempka na prawdę wygląda obiecująco!
Urodziła mi się jeszcze teoria, że mogłaś mieć owu 13/14 dc, a ten spadek 18 był jednorazowy, mi się czasem tak zdarza, chociaż fakt, że nigdy po owu nie spada mi poniżej podstawowej ... no ale to już takie kombinowanie na siłę ..
Stary 2013-02-02, 09:05   #641
colorblue
Zakorzenienie

część II
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0334.jpg (120,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0335.jpg (105,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0336.jpg (105,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0337.jpg (129,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0339.jpg (111,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0340.jpg (125,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0341.jpg (122,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0342.jpg (125,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0343.jpg (123,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0345.jpg (91,4 KB, 6 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 09:08   #642
colorblue
Zakorzenienie

Część III
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0346.jpg (117,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0347.jpg (115,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0348.jpg (128,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0349.jpg (113,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0350.jpg (131,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0351.jpg (110,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0352.jpg (107,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0353.jpg (111,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0354.jpg (107,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0355.jpg (109,5 KB, 3 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-02-02, 09:08   #643
kooocur
Zakorzenienie

Iza mi beta po zreobieniu testu wyszła 19 a byłam już 10 dni po owulacji. Ja bym radziłą spokoj

Color...ale piekne to wszystko...ja kupiłam kilka chyba bodów? Nie wiem czy tak to sie nazywa

Dużo ciuszków mam u mamy od mojej siostry i marzy mi sie tam pobuszować, ale jeszce za wcześnie

Maru - kciukasy kochana!!

Synuś
Stary 2013-02-02, 09:11   #644
colorblue
Zakorzenienie

część IV
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0356.jpg (113,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0357.jpg (106,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0358.jpg (116,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0359.jpg (100,6 KB, 1 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-02-02, 09:11   #645
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pewnie się cieszy i chce żeby każdy wiedział teraz to i tak po ptokach więc sie nie złość

Ja zrobiłam wtedy test w poniedziałek, i czekałam do piątku wieczorem aż TŻ wróci z pracy i powiemy razem rodzicom. nie zdążyliśmy. Dzwoniłam do mamy z pracy żeby tata po mnie przyjechał i jedziemy do szpitala, a ona biedna pytała do kogo ja chcę jechać. I wtedy musiałam jej powiedzieć. Dziwnie wyszło
Wiem, że się cieszy, przecież też się naczekał. Kochana Ciebie przytulam mocno. Ja też nie planowałam mówić NIKOMU, ale w związku z plamieniami powiedziałam rodzicom i rodzeństwu. A tż obskoczył resztę

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
ja szłam na łatwiznę i piłam u kogos a teraz 2 litry tylko dla mnie
Ooo matulu. Toż to cały arsenał alkoholu.... Ja nigdy tego nie piłam Za to jadłam alkomisie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A my dziś (a własciwie wczoraj bo już nowy dzień się zaczął) byliśmy na tej kontroli. Przepływy z macicy nadal nie takie jak być powinny... ale mały jakoś przybiera... W ciągu 10 dni około 200g... Może bez rewelacji ale chyba tez nie tak źle? W każdym razie ginka coś mówiła, że nadal obserwacja - wizyta za tydzień no i wspominała o heparynie ale poki co jeszcze ten tydzie czekamy i zobaczymy jak mały przybierał 8 lutego. Teraz waży 1763g (w skonczonym 33 tyg)... Tak jak sie bałam jeszcze niedawno żeby nie był za duży, tak teraz strasznie bym chciała żeby magiczne 2kg w końcu przekroczył

A tak w ogóle to rozpoczynamy dziś 34 tydzień Pierwsza myśl, to zawsze radośc z nowego tygodnia... a po chwili taaaki strach
34 tydz SUPER I Gucio na pewno poradzi sobie świetnie zobaczysz, dogoni te 2 kg.

Cytat:
Witamy sie w skończonym 20 tyg ciązy więc połowa za nami i zaczynamy 21!!

[COLOR=Red][COLOR=Black]uf... jeszcze połowa

wstałam o 6 pojechałam do spowiedzi do miasta obok, kupiłam drożdżówki i pączusie dziś stawiam. kto się pisze??
pół już za Wami Buziaki dla Julci A został jeszcze jakiś pączek, bo bym wszamała pewnie nie...

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a co do mojej syt(dzastin ) to dupa blada. w tym miesiacu przeszlam sama siebie. objawy takie, ze na 99,9%% bylam pewna, ze to to. ale niestety dzis 4dc;/ a mialam wszystko, łacznie z mdlosciami, tygodniowa goraczka, zawrotami glowy, rozkojarzeniem, krwia z nosa. wiec urzadzam strajk i ☠☠☠☠☠☠☠e sram juz na wszystkie objawy, zaczynam zyc obok staran, a nie bezposrednio z nimi. bo szczerze to zaczynam miec problem taki jak niestabilna sex stal sie obowiazkiem, a nie przyjemnoscia, ja sie za bardzo zatracilam w tym wszystkim. musze przede wszystkim zajac sie mezem, bo ostatnio go zaniedbalam. a chce sie znow zaczac cieszyc miłością z mężem...
Kochana, na pewno na tym skorzystacie. Ty będziesz mniej spięta, mąż bardziej zadowolony. A i może taki luz zaowocuje fasolką, przecież często tak jest

Cytat:
Iza
A ja zaczynam sobie wkręcać, bo przeczytałam w necie, że bóle pleców mogą być objawem .. tyle, że kiedyś był u mnie objawem @ po prostu.
Maru, jak mnie bolą plecy to jakaś masakra. Czasami nie mogę usiedzieć tylko muszę się położyć, bo inaczej zdycham. Jak tak dalej pójdzie to będę zmuszona iść na l4, bo nie wyrobię. Także, nie chcę Cię nakręcać, ale....

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Bry...
Juz po śniadanku i po Ince. Leżę i zapisuje sobie godziny skurczy. Pójdę do gina 7 lutego z taką ładną listą. Jak na razie miałam 3 - 10.13, 10.34, 10.50
Zobaczymy ile do końca dnia ich uzbieram.

Nie dali mi nic, kazali jakby były skurcze brać no-spę, ale sama widzę, ze nic nie daje, bo i tak je mam. Nie chce tam wracać. Biorę no-spę 1 tab co 8 godzin i dużo leżę. Staram się nie chodzić, nawet zakupy zostawiam mężowi, po domu też jak najmniej chodzę. W szpitalu nie miałam żadnej kroplówki, dali mi fenoterol, potem zabrali, jak wróciły skurcze to znowu dali i zabrali jak skurcze zanikły. Jak dla mnie to głupota, przecież o to chodziło, żeby skurczy nie było, tzn że lek działa. To oni zabrali i puścili do domu. No nic tylko się stuknąć w głowę. Mam nadzieję, że jeszcze jakiś czas dam radę sie pokulać.

Odnośnie tego szpitala, to tylko taki mały szkopuł, że trzeba całe miasto przejechać a jak się trafi akurat szczyt to nie wiem czy zdąże. No i mąż powiedział, że tak daleko na odwiedziny to on jechać nie będzie. A to też takie dołujące, urodzę i zostanę sama aż do wyjścia?

A z tym, że wszystkim się pochwalił, to zrozum chłopa. Cieszy się, dumny Tatuś. A Ty nie masz czasami ochoty krzyknąć całemu świtu, że będziesz mieć dziecko? Może Ciebie powstrzymuje strach, chłopy są trochę mniej domyślne. Nie złość się na niego, niech się cieszy. A Ty i tak donosisz cało i zdrowo ciążę. Nie ma innej opcji.

W tym szpitalu to chyba sobie jakieś żarty robią dają i zabierają, przecież nie tędy droga.... A tż pewnie i tak tylko mówi, i tak będzie przyjeżdżał. Z tymi korkami to rzeczywiście może być nieciekawie, ale (piszę ale bo sama nie rodziłam jeszcze nigdy) akcja porodowa chyba troszkę trwa???
Mam ochotę wykrzyczeć całemu światu, i wykrzyczę po 6.02, ale ciągle jest ten strach.... I prosze nie myśleć, że ja mu ciągle robię wyrzuty z tego powodu czy coś, co to to nie. Powiedział to powiedział, już się tego nie cofnie. Teraz czekamy

Cytat:
ja sie nie boje do hurghady lecimy. Byłam w Kairze w styczniu 2 lata temu jak była ta rewolucja..ja nie bojaźliwy turysta..
No to masz babo jaja, ja bym chyba się zabarykadowała w pokoju hotelowym i czekała na powrót do kraju.

Cytat:
7go lutego idę do szpitala na te badanie..już sie z tym oswoiłam chyba
Będzie ok

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Zobaczymy za tydzień co u Gucia Bo ogólnie to chyba ma się nieźle - wywija cały czas
Bo jest małym, dzielnym, silnym chłopcem.

Lecę nadrabiać dalej bo mi wczoraj net nie chciał działać i nie mogłam Was nadrobić....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 09:16   #646
colorblue
Zakorzenienie

A tu jeszcze tylko na szybko 7 sztuk które dostałam od tej cioci co pracuje w sklepie z używaną odzieżą pisałam chyba o tym kilka dni temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzeczka niebieska.jpg (169,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzeczka zielona w paski.jpg (113,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Body kremowe.jpg (107,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body w paski.jpg (167,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajacyk disney.jpg (107,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodenki kremowe.jpg (109,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodenki z dinozaurem.jpg (139,6 KB, 4 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-02-02, 09:27   #647
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

No, Color, to masz faktycznie już pełny zestaw super.
Stary 2013-02-02, 09:37   #648
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
uf... nadrobiłam !
U mnie przyszła @. wczoraj na wieczór plamienie dziś z rana ból i krew. Także tego.. Mam nauczkę na przyszłość! Już nigdy więcej nie będe testów, bet i sret robić przed spodziewaną małpą. Jak się spóźniać będzie to i owszem
.

Cytat:
Moja przyjaciołka idac na usg z męzem ( pierwsze usg) usłyszała ze w ciąże zaszła w dacie X - jej mąz zrobił bardzo ale to bardzo niemiłą minę i bez słowa wyszedł. Lekarz pyta co sie stało , czy właśnie zrujnował jej życie a ona zaczeła beczeć ze w tym terminie to jej męza nie było bo był na próbach morskich. Lekarz myślał ze może owu sie przesuneła i nie było tak jak powinnna była być..ale na sam koniec okazało się ze właśnie jej mąz miał plemniki terminatory...bo z wszelkich wyliczeń wyszło ze musiały po prostu sie utrzymac około 7 dni w niej także...cuda sie zdarzają..
przepraszam, nie mogłam. Cała sytuacja nie do pozazdroszczenia dla dziewczyny, ale jakiś komizm w niej jest...

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
zaraz zaraz to w ciąży nie można się przytulać??
wogóle??

czy tylko jak lekarz zabroni?
czy od któregoś tyg to odgórnie nie można?

może i głupie moje pytanie ale ciekawa jestem....
Jeżeli lekarz nie zabroni to można.

Cytat:
Dziewczyny chce mi się płakać beta 0,100Progesteron 12,76 co oznacza taki wynik?Czy to mozliwe że owulka była w środe dopiero?A jak implantacja jednak była w środe to mogła beta jeszcze nie wykazać?

Cytat:
moja... możemy się przytulić i popłakać... bo u mnie też nie za wesoło. Mam leżeć leżeć leżeć kategoryczny stanowczy zakaz przytulanek, luteina zwiekszona do 3, magnez, nospa i wizyta za dwa tyg... szyjka nie za długa... i coś mam wysunięte całkiem w przód a powinno być w tył...

dzidzia wiem, że ok. waży 380 gram.... Lekarz powiedzial, żeby tylko wytrzymac do 30 tyg..[COLOR="Silver"]
Ojjojoj, Kochana to leż, bierz leki, a napewno wszystko będzie ok. Jesteś dzielna, dasz radę. 10 tyg szybko minie, a potem będziecie już spokojni.

Cytat:
Ale z Ciebie zdolna bestia.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Milego dnia dziewczyny, ja dzis mam kino z przyjaciolka i drineczki
Miłego wieczoru

Color, to Ty masz rzeczywiście cały arsenał tych ciuszków. Fajna chrzestna

MISIA A TY NIE MASZ PRZYPADKIEM URODZIN (tzn wczoraj nie miałaś). WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA. Spóźnione, ale szczere

Stary 2013-02-02, 09:43   #649
Linka1984
Zakorzenienie

Witam się..z łożka Zaraz bede farbować włosy,sprzatać a potem idziemy na urodziny małego czylatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 09:44   #650
Sophia_1
Zadomowienie

Strasznie lubię takie filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=WbLpTgTZGsg

Linka udanej imprezki na urodzinach czylatka

Stary 2013-02-02, 09:55   #651
lady_malgo
Rozeznanie

witam
U mnie BÓL i ogólne złe samopoczucie.

Iza- za wcześnie z tą betą ! Nie przeżywaj, nie załamuj się, bo wg mnie zdecydowanie za wcześnie na betę.

Color- ładne ciuszki fajnie, że masz już komplet

Maru- trzymam kciuki

Nuna- leż, odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze- szczerze w to wierzę

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Linka- fajny tort- jak i czym robisz obrazki??? Zawsze chciałąm coś takiego wymodzić, ale wychodzi tradycyjnie

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:04   #652
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Linka- fajny tort- jak i czym robisz obrazki??? Zawsze chciałąm coś takiego wymodzić, ale wychodzi tradycyjnie
zamówilam na allegro opłatek jadalny z tym buraczkiem a buraczka znalazłam na necie upieklam 3 kolorowe biszkopty ( czerwony,zielony zołty z barwnikami spożywczymy ) i przełozylam je białym kremem śmietanowym
Stary 2013-02-02, 10:16   #653
misia332
Zakorzenienie

sophia dziękuję bardzo za pamięć i za życzenia.

Color ale zestaw ciuszków, śliczności same.

Maru i Iza nadal trzymam kciuki.

Nigdy więcej nie pomieszam whisky z colą i lodem, widocznie lód i cola mi tak zaszkodziły

Stary 2013-02-02, 10:32   #654
IsiaG
Zadomowienie

Dobry...
Ja wczoraj z wieczora też nie mogłam się na Wizaz zalogować. Inne strony mi normalnie działały a wizaz nie. Nie wiem dlaczego.
Ale u nas dziś pogoda, brrr, pada, mokro, pochmurno.... JA CHCE LATO!!!!
Wczoraj miałam 38 skurczy, dziś - oby nie zapeszyć - 2. Moze faktycznie no-spa i leżenie daje radę?
Dziś wyprawiamy mężowi urodzinki, Przyjdą znajomi, mąż robi pizzę własnej roboty, swoją drogą pyszną, bo wypiekaną na kamieniu. Będzie wódka, nie dla mnie, soczki - dla mnie i tort - kupny. I zamiast sto lat odśpiewamy mu - " Czterdzieści lat minęło, jak jeden dzień" . I wódka też 40%. Miałam kiedyś pomysł, aby na 40 przytachać mu znak drogowy z ograniczeniem prędkości do 40 km, ale w moim stanie to nie dam rady. Może wykopię jakiś na 50?

Cytat:
Izuś jeszcze nic straconego Pewnie beta za szybko
Lunka daj koniecznie znać jak po wizycie właściciela.. Bo widzę,że kręci Was jak może
Santom kolejny cykl napewno będzie Wasz
Kocurek widze,że Marcelek daje powoli znać o sobie

Hej

Ilość robi wrażenie. No to wyprawka z głowy. A te trampeczki śliczne
Chrzestna się spisała.
Ja jeszcze nie wiem kto będzie u Eli chrzestnymi.

A ja się pytam - GDZIE JEST KWITKA???
Bo Dedra to wiem gdzie i czemu się chowa.

Kwitka - hop hop!! Gdzie jesteś???

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

Nigdy więcej nie pomieszam whisky z colą i lodem, widocznie lód i cola mi tak zaszkodziły

Ale mnie rozbawiłaś tym tekstem. Taaa, lód i cola. A nie pomyślałaś, że to whiski?? Zabawnie wyszło.

A tak apropo, dziewczyny - mogę oddać za darmo 3 opak LUTEINY, oczywiście nie używane. jak ktoś chce, to prześlę za darmo, bo ja już nie potrzebuję. Nuna - chcesz? Albo ktoś inny potrzebujący?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:38   #655
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A moje objawy .. heh niby pachną, z drugiej strony tyle razy już pachniały ...no i mogą pachnieć też endometriozą
Maru ty już sobie endo nie wkręcajTrzymam kciuki za fasolke
Cytat:
Iza mi beta po zreobieniu testu wyszła 19 a byłam już 10 dni po owulacji. Ja bym radziłą spokoj
Ty miałaś plamienie implantacyjne..To ile dni po tym plamieniu robiłaś bete?
Cytat:
Witam się..z łożka Zaraz bede farbować włosy,sprzatać a potem idziemy na urodziny małego czylatka
Na jaki kolor farbujesz?
Cytat:
witam
U mnie BÓL i ogólne złe samopoczucie.

Cytat:
sophia dziękuję bardzo za pamięć i za życzenia.

Misia wszystkiego najlepszegoSpełnien ia marzeń a przede wszytkim 2 kreseczek

Color ciuszki super

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Dobry...
Ja wczoraj z wieczora też nie mogłam się na Wizaz zalogować. Inne strony mi normalnie działały a wizaz nie. Nie wiem dlaczego.
Wczoraj miałam 38 skurczy, dziś - oby nie zapeszyć - 2. Moze faktycznie no-spa i leżenie daje radę?
Dziś wyprawiamy mężowi urodzinki, Przyjdą znajomi, mąż robi pizzę własnej roboty, swoją drogą pyszną, bo wypiekaną na kamieniu. Będzie wódka, nie dla mnie, soczki - dla mnie i tort - kupny. I zamiast sto lat odśpiewamy mu - " Czterdzieści lat minęło, jak jeden dzień" . I wódka też 40%. Miałam kiedyś pomysł, aby na 40 przytachać mu znak drogowy z ograniczeniem prędkości do 40 km, ale w moim stanie to nie dam rady. Może wykopię jakiś na 50?
Ciesze się że skurczy mniejLeż i odpoczywajUdanej imprezki dzisiajA z tym znakiem to pomysł super

Stary 2013-02-02, 10:45   #656
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry...

Ilość robi wrażenie. No to wyprawka z głowy. A te trampeczki śliczne
Chrzestna się spisała.
Ja jeszcze nie wiem kto będzie u Eli chrzestnymi.

A ja się pytam - GDZIE JEST KWITKA???
Bo Dedra to wiem gdzie i czemu się chowa.

Kwitka - hop hop!! Gdzie jesteś???

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Ale mnie rozbawiłaś tym tekstem. Taaa, lód i cola. A nie pomyślałaś, że to whiski?? Zabawnie wyszło.

A tak apropo, dziewczyny - mogę oddać za darmo 3 opak LUTEINY, oczywiście nie używane. jak ktoś chce, to prześlę za darmo, bo ja już nie potrzebuję. Nuna - chcesz? Albo ktoś inny potrzebujący?
a masz dowcipną czy podjęzykową?? dziekuję za pamięc;*

Ej jak powinnam/ nie powinnam lezeć żeby nie szkodzić??
Stary 2013-02-02, 10:47   #657
kooocur
Zakorzenienie

Misia sto latek

Iza ja owu miałam prawdopodobnie 28.10 implantacja 01.11 a 8.11 robiłam bete i miałam wynik 19

Synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 10:47   #658
kwitka13
Zadomowienie

Heja babki
nie wiem czy dam radę nadrobić, miałam taki nawał pracy, że myślałam, że padnę na pysk i się nie podniosę do tego wrócił połówek i jakoś tak na nic czasu nie było.
Isia dobrze, że już jesteś w domku a szpital faktycznie chyba sobie odpuść skoro tam mają takie podejście.
Lunka skoro nie spisywaliście liczników to facet wam nie udowodni ile zużyliście, bo niby jak? Następnym razem musicie dopilnować żeby takie formalności były dograne, bo z ludźmi różnie bywa... Uważaj tylko na siebie i nie przemęczaj się
Izuś na betę było moim zdaniem za wcześnie i nie ma co się tym stresować. Nadal trzymam kciuki tak ja i za Maru
Mokka ważne, że Gucio zdrowy a na przybranie na wadze ma jeszcze trochę czasu, więc na pewno będzie ok.

dziewczyny przepraszam, że wszystkim nie odpisuję ale nie mam na nic głowy. Taka jakaś bezmyślna jestem od kilku dni, plotę jakieś głupstwa, przekręcam fakty o niczym nie pamiętam, jestem rozkojarzona, śpiąca i ogólnie nie do życia. Wczoraj poszłam spać o godz. 13 i spałam chyba z dwie godziny. No masakra po prostu! Połówek z młodym się ze mnie śmieją a ja chodzę jak struta - chyba jakieś przesilenie wiosenne.
à propos wiosny - pod stopniałym śniegiem dostrzegłam już wzrastające kwiaty nie pamiętam co gdzie sadziłam ale na pewno są tam hiacynty, tulipany, krokusy, przebiśniegi... już się nie mogę doczekać co z tego wyjdzie, bo sadziłam pierwszy raz
wyniku AMH wczoraj nie było...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:55   #659
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Misia sto latek

Iza ja owu miałam prawdopodobnie 28.10 implantacja 01.11 a 8.11 robiłam bete i miałam wynik 19
Dziękuje za odpowiedzCzyli u mnie mogło jeszcze nie wyjść.Może to głupie ale ja dalej mam przeczucie że się udało,tak jak w ciaży z aniołkiem....
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, że wszystkim nie odpisuję ale nie mam na nic głowy. Taka jakaś bezmyślna jestem od kilku dni, plotę jakieś głupstwa, przekręcam fakty o niczym nie pamiętam, jestem rozkojarzona, śpiąca i ogólnie nie do życia. Wczoraj poszłam spać o godz. 13 i spałam chyba z dwie godziny. No masakra po prostu! Połówek z młodym się ze mnie śmieją a ja chodzę jak struta - chyba jakieś przesilenie wiosenne.
à propos wiosny - pod stopniałym śniegiem dostrzegłam już wzrastające kwiaty nie pamiętam co gdzie sadziłam ale na pewno są tam hiacynty, tulipany, krokusy, przebiśniegi... już się nie mogę doczekać co z tego wyjdzie, bo sadziłam pierwszy raz
wyniku AMH wczoraj nie było...
Może to nie przesilenie a fasolka

Stary 2013-02-02, 11:01   #660
Niestabilna
Wtajemniczenie

Bry

Ja wczoraj niestety mialam straszne problemy zeby sie tu zalogowac:/
Wczoraj skoczyla mi sie @ i mialam taka ochote na tymtyrymtym... nietsety na calyy week sa dzieciaki TZ wiec z tymtyrymtym nici :/ aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa a ja mam taka chcice...

misia332 Wszystkiego najlepszego i spelnienia wszystkich marzen... II
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości