Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 12:20   #4681
zoffka
Raczkowanie

Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.

Hej,

najlepsze życzonka urodzinowe dla Marcela

Jeśli chodzi o mleko, to widzę, że Zosia wypija najwięcej, ok. 500 - 600 ml, pije rano, wieczorem i przed popołudniową drzemką.

Ale u nas dzisiaj słoneczko ładnie świeci. Już nie mogę się doczekać wiosny... wreszcie wyjdę trochę na spacerki z dziewczynkami...
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:26   #4682
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Ale u nas dzisiaj słoneczko ładnie świeci. Już nie mogę się doczekać wiosny... wreszcie wyjdę trochę na spacerki z dziewczynkami...
ja tez chce juz wiosne
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:43   #4683
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Hej!

Dziękuje za życzenia dla Marcelka!

O La La, współczuje Ci ogromnie, nie wyobrażam sobie żyć w takim rytmie A próbowałaś przeciągnąć go w dzień bez drzemki?

elizziak, Marcel pije MM dwa razy (na noc i nad ranem) po 200ml. Przeszliśmy już na Bebiko 4. Straszny "mleczarz" z niego, ma to po mnie

U nas niby słońce świeci, ale wieje przeokrutnie, więc kisimy się w domu

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 14:33   #4684
O La La
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Hej!

O La La, współczuje Ci ogromnie, nie wyobrażam sobie żyć w takim rytmie A próbowałaś przeciągnąć go w dzień bez drzemki?
Próbowałam i nic z tego nie wyszło, bo On mimo wszystko potrzebuje jeszcze spania w dzień.
Jak go nie uspiłam w dzień, czyli po tej 15, to zasnął nawet nie wiem kiedy przed 19, ale nie na noc !
Obudził się po 20 i wraz poszedł spac później jak zawsze koło 3.

My też dziś w domu, wieje, pada ehh... chcę już wiosnę

"Mam serce dla zwierząt"
O La La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:07   #4685
Miszi
Raczkowanie

Marcel wszystkiego dobrego

Pisalam Wam, ze mala miala katar i Tomek tez zlapal tego dziada. Najgorzej jest w nocy, bo nos zatyka i ciezko im oddychac, a do tego maly cos zaczal pokaslywac. Nie wiem czy to przez ten katar ? Gdy szedl spac zmierzylam mu temperature, bo mial cieple raczki i ma 37,3 i jak oddycha to mu tak ''swiszczy''. Mam nadziej, ze mu nie poszlo na oskrzela. Jak mi nie chorowal prawie 2 lata, tak teraz juz 3 raz od listopada. Masakra jakas.

Tomek pije kaszke rano i wieczorem, tak po 150. Idzie spac miedzy 19 - 20 i od kiedy spi juz bez smoka budzi sie miedzy 6, a 7.

O La La wspolczuje z tym spaniem. Moze wreszcie mu sie zmieni, bo to jakies dziwne pory do spania i funkcjonowania dla Was.

Dzisiaj skonczylam szkolenie, a jutro zaczynam 1-szy dzien stazu w niurze rachunkowym.

Edytowane przez Miszi
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:08
Miszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:39   #4686
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miszi Pokaż wiadomość
Pisalam Wam, ze mala miala katar i Tomek tez zlapal tego dziada. Najgorzej jest w nocy, bo nos zatyka i ciezko im oddychac, a do tego maly cos zaczal pokaslywac. Nie wiem czy to przez ten katar ? Gdy szedl spac zmierzylam mu temperature, bo mial cieple raczki i ma 37,3 i jak oddycha to mu tak ''swiszczy''. Mam nadziej, ze mu nie poszlo na oskrzela. Jak mi nie chorowal prawie 2 lata, tak teraz juz 3 raz od listopada. Masakra jakas.

Dzisiaj skonczylam szkolenie, a jutro zaczynam 1-szy dzien stazu w niurze rachunkowym.
trzymam kciuki za jutrzejszy dzien
zdrowka dla dzieciakow
Stary 2013-01-31, 21:35   #4687
elizziak
Zakorzenienie

Dziewczyny, a miałyście dla Waszych dzieciaczków kołyski? Czy taki zakup ma sens? Ja nie miałam dla synka kołyski, kładłam go do łóżeczka, ale w sumie kiepsko w nim spał do ok. 4 miesiąca. Budził się po krótkim czasie i w zasadzie spaliśmy razem. Potem dopiero zaczął spać w tym łóżeczku.

Teraz znajoma mnie namawia na zakup kołyski, bo podobno dzieci lepiej w nich śpią, są bardzie otulone, więc czują się jak w brzuchu mamy, poza tym można w ciągu dnia pobujać i też szybciej zaśnie, itp. Jak sądzicie? I do którego miesiąca dzieciaczek będzie się w takiej kołysce mieścił?

W sumie byłoby tez o tyle dobre, że kołyska jest mniejsza a my mamy małą sypialnię, więc szkoda zagracać znów łóżeczkiem. Ale nie wiem czy to wystarczający argument, by wydać sporo kasy... Bo może znów się okaże, że będę i tak spać z Małą na początku.

Ale powiedzcie, czy miałyście kołyski i uważacie, że na początek faktycznie są lepsze niż łóżeczka?
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 08:48   #4688
Karola82
Rozeznanie

Spóźnione życzonka dla Marcello

Coś mnie łamie w kościach i drapie w gardle a dziś wraca do domu tż po dwóch tygodniach nieobecności, jutro imprezka urodzinowa...nic mi się nie chce

Miszi jak w pracy? daj znać? To co robisz to akurat moja branża

Faktycznie Gosiaczku... dużo kasy za prywatną opiekę, ale cena luksusu Jak było na rozmowie w żłobku? Duże mają grupy? Ja się dowiedziałam np. że u mnie w okolicy w prywatnych żłobkach przyjmują dzieci chore, a w państwowych np. od razu dzwonią po rodziców jak dziecko "kichnie" i jak wraca po chorobie to musi mieć zaświadczenie od lekarza, że jest już zdrowe.... a wydawałoby się, że w prywatnych powinni bardziej o to dbać Może warto spytać?

Kołyska - ja chyba przy drugim dziecku zafundowałabym sobie taką A jak długo dziecko będzie w niej spać? - to pewnie indywidualna sprawa jakie będzie duże, czy będzie chciało i jak stabilna jest kołyska. Widziałam i takie starodawne drewniane jak i nowoczesne - stabilne na nóżkach z funkcją bujania więc wybór jest spory. U mnie przy Julce sprawdził się bujaczek z Fishera ale uważam, że kołyska byłaby lepsza. Może warto sprawdzić najpierw czy dzidziuś będzie spokojny? Może nie warto przyzwyczajać go do bujania jakby spał grzecznie w łóżeczku bo potem może się domagać? (tylko moja teoria) Ja bujaczek kupiłam po urodzeniu dopiero bo J. okazała się strasznie płaczliwa i wymagająca
Stary 2013-02-01, 09:33   #4689
metkaa
Zakorzenienie

czesc

elizziak kurcze ja nie wiem czy zdecydowalabym sie na kolyske, nie mam argumentow ani za ani przeciw
Stary 2013-02-01, 12:27   #4690
sura2
Raczkowanie

Elizziak - miałam zadać identyczne pytanie na temat kołyski, też nie miałam jej przy pierwszym dziecku, a teraz się zastanawiam, czy maluszek nie czuł by się w niej lepiej, niż w tym ogromnym łóżeczku?

O la la - u nas nawet jak Grzesiowi zdarzyło się spać w dzień do 18 to o 22 zawsze musiał iść spać z nami, po prostu kładliśmy go do łóżka (usypia z nami), gasiliśmy światło i nie ma zmiłuj, nawet jak nie usnął to wiedział, że musi leżeć no i prędzej, czy później usnął. W trudnych sytuacjach pomaga mi mąż, Grzesiu czuje, że tata jest bardziej stanowczy niż mama i pora snu jest święta
sura2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:29   #4691
O La La
Rozeznanie

sura2; ja w ogóle nie jestem stanowcza co do dziecka, po prostu nie potrafię, szkoda mi, ale później są wlaśnie takie skutki...
Dziś wstał wcześniej może nadchodzi czas zmian ?

elizziak; a nie masz kogoś kto ma taką kołyskę, może móglby pozyczyc, żebyś mogła wypróbowac i zobaczyc czy sie opłaca. Może poszukaj też na jakiś serwisach ogłoszeniowych gumtree, tablica.pl może ktoś oddaje za darmo kołyskę.
Też slyszałam że dzieci się przyzwyczajają i jest problem, ale nie wiem ile w tym prawdy, ja niczego bujanego nie miałam.
Mój I. od początku spał w łożeczku, okrywałam go itd. bo maleńkie dzieci lubią miec ciasno.

"Mam serce dla zwierząt"
O La La jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 08:49   #4692
ma_rose
Raczkowanie

Witam,
Ale koszmarna pogoda
Dzisiaj Malý obudzil się z podwyższoną temperaturą i nie mam zielonego pojęcia czemu. Nie ma kataru ani kaszlu tylko nagle temp.

Pod koniec miesiąca wyprowadzamy się do innego mieszkania nareszcie wyniesiemy się z wieżowca z parteru, bo ciężko tu wytrzymać (przekupy przed windą, hałasujące skrzynki pocztowe itd.) Mieszkanie do którego się wyprowadzamy jest wyremontowane z wanna i balkonem jedyny minus to to, że jest na 3 piętrze. Mieszka któraś tak wysoko bez windy?

Miłego dnia życzę.
ma_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:47   #4693
metkaa
Zakorzenienie

czesc

witam w kolejna pracujaca sobote, na szczescie wzielam sobie 4 godz urlopu wiec szybko powinno mi zleciec, po 15 jedziemy do mojej babci

ma_rose ja niestety mieszkam w wiezowcu (na 1 pietrze) i nie lubie tego miejsca, smierdzi mi z zsypu i wogole bez sensu ale perspektyw na zmiane mieszkania nie ma, z rodzicami mieszkalam w punktowcu czteropietrowym i uwazam ze takie bloki sa super
3 pietro troche wysoko tym bardziej jak trzeba wniesc wozek, dziecko, zakupy ale lepsze to niz parter w wiezowcu
Stary 2013-02-03, 07:59   #4694
Patrilla
Zakorzenienie

Red face Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.

Ma_rosa mieszkałam najpierw na 3 potem na 4 w bloku nie było to dla mnie nigdy problemem Nasze maluchy już bez problemu wejdą na 4 piętro nie będzie to ekspres, ale jest OK wózek zostawiałam na parterze bądź półpiętrze wieczorem mąż wnosił i rano znosił - nikomu nie przeszkadzało - zapytałam oczywiście sąsiadów
Moja mama mieszka w wieżowcu nie znoszę tego miejsca teraz mam komfort mieszkam na 3, ale mam windę na poziom chodnika (to sie pochwaliłam) ale to rewelacyjna sprawa jest
Bruno wyżynają sie dolne piątki jest chyba poniekąd przez to strasznie humorzasty płaczliwy, tylko mama Czy któreś z dzieci bije inne ja mam z tym ogromny problem, jak Brunowi coś sie nie podba w ruch idą rączki tłumaczymy wynosimy do drugiego pokoju, ale czasem mało to daje (on chyba nie do końca rozumie) niedługo żaden rówieśnik nie będzie chciał z nim sie bawić ...
Stary 2013-02-03, 12:25   #4695
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Patrilla szymek na szczescie nie bije, ale moze to taki etap, przejdzie mu

wizyta u babci zaliczona,
jak sie mlody wyspi to jedziemy na spozywcze zakupy i moze do ccc bo widzialam tam fajne kozaki, fakt ze bardzo drogie ale jak nie te to moze jakies inne znajde to by byly juz na przyszla zime

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 19:55   #4696
Miszi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karola82 Pokaż wiadomość
Miszi jak w pracy? daj znać? To co robisz to akurat moja branża
Pracujesz w kadrach czy w ksiegowosci ?

W pracy bylo spoko, wypisywalam swiadectwa pracy i takie tam inne rzeczy. Mysle, ze po 3 m-cach juz bede madrzejsza

Moj maly ma zapalenie krtanii - dostal syropki, po tygodniu mamy isc do kontroli.

Kolyski nie polecam, nie mialam, ale wydaje mi sie ze lepsze jest lozeczko. Po co bezsensownie przyzwyczajac maluszka do bujania ??

Zycze wszystkim zdrowka
Miszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:09   #4697
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
W pracy bylo spoko, wypisywalam swiadectwa pracy i takie tam inne rzeczy. Mysle, ze po 3 m-cach juz bede madrzejsza

Moj maly ma zapalenie krtanii - dostal syropki, po tygodniu mamy isc do kontroli.
to fajnie
zdrowka dla syncia
Stary 2013-02-04, 08:18   #4698
asiuk
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Ewa definitywnie skończyła z drzemkami - od dwóch tygodni ani razu nie zasnęła za dnia. Za to wieczorem kładzie się o 20

Kołyska - myślę, że to fajna sprawa Ja nie miałam, zresztą byłam jakaś taka bardziej konserwatywna, w stylu żadnego bujania, nadmiernego noszenia itp., a generalnie było we mnie dużo stresu i niepokoju - myślę, że gdybym olała te wszystkie "ograniczenia" żyłoby mi się lepiej

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:24   #4699
elizziak
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie wypowiedzi o kołysce. Przemyślę wszystkie za i przeciw Będę pewnie próbowała kupić gdzieś używaną, bo nowe za ok. 300 zł mnie absolutnie nie kuszą

Mój synek też już nie śpi w dzień, od ok. miesiąca. I też dzięki temu zasypia ok. 20:00. Chyba że czasem zdarzy mu się drzemka w samochodzie, to wtedy już wiadomo, że nie zaśnie o ósmej.

U nas wczoraj była imprezka urodzinowa, wszystko fajnie się udało. Mały dostał rowerek i jest nim zachwycony!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:29   #4700
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
U nas wczoraj była imprezka urodzinowa, wszystko fajnie się udało. Mały dostał rowerek i jest nim zachwycony!
super,
Stary 2013-02-04, 11:09   #4701
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
Mój synek też już nie śpi w dzień, od ok. miesiąca. I też dzięki temu zasypia ok. 20:00. Chyba że czasem zdarzy mu się drzemka w samochodzie, to wtedy już wiadomo, że nie zaśnie o ósmej.
Moja teściowa nie umie tego przeboleć - twierdzi, że to nasza wina, że "pozwoliliśmy, żeby dziecko zadecydowało, że nie chce spać".

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-02-04, 11:22   #4702
elizziak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Moja teściowa nie umie tego przeboleć - twierdzi, że to nasza wina, że "pozwoliliśmy, żeby dziecko zadecydowało, że nie chce spać".
No teściowe mają czasem inne podejście do dzieci niż my Ale wiesz, z moich obserwacji to chęć spania to potrzeba organizmu Jeśli dziecko nie ma takiej potrzeby, to trudno tu mówić o "pozwalaniu" czy "decydowaniu" Ja bym musiała chyba Małego usypiać na siłę, a i tak nie wiem jak miałabym to zrobić. Widzę, że nie chce mu się spać, a do wieczora ładnie się bawi. Oczywiście czasami już ok 19 widać, że robi się śpiący, ale nie dzieje mu się żadna krzywda A jak śpi od 20 do ok. 7:30 to przesypia te 11-12 godzin na dobę, rano widzę, że jest wypoczęty, wyspany, więc chyba wszystko ok
Stary 2013-02-04, 12:11   #4703
Karola82
Rozeznanie

Co do bloku to ja mieszkam na 4 p. ale z windą w wieżowcu ale jestem zadowolona bo mamy zamykany korytarz, a tam 4 mieszkania. Mogę wywiesić pranie na sznurkach, mam powieszony rower na hakach i wystawiony wózek Teraz szukamy większego mieszkania i jest dużo ofert na parterze ale ja się wzbraniam

Cytat:
Pracujesz w kadrach czy w ksiegowosci ?
Bardziej księgowość ale generalnie płace

Jeżeli chodzi o spanie w dzień to aż wstyd się przyznać, moja teściowa usypia Julkę w wózku w mieszkaniu Normalnie buja ją jak niemowlaka. J. sama pakuje się do wózka (spacerówki rozłożnej na leżąco). Uśnie przy mleku przy mnie w weekendy na łóżku, ale to idzie spać dopiero ok. 14,00 i śpi z 2 h, a potem usypia o21,30 -22,00 Najchętniej spaliłabym ten wózek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 14:09   #4704
sura2
Raczkowanie

Grzesiu ostatnio dwa razy nie spał cały dzień - potem o 19,30 zasnął na siedząco, bez kolacji (tak mnie zaskoczył), ale to były takie incydenty. Jeśli nie uśnie, to koło 14 jest już bardzo zmęczony, marudzi. Nic dziwnego, wstaje po 6, jeszcze o 3 się budzi na mleko (jak się pozbyłam tej pobudki o 1, to ją przeniósł na 3), mam nadzieję, że do porodu przestanie wstawać bo dziwnie wstawać do noworodka i niemal 3latka
Teściowe - no właśnie, może dlatego, że nie miałam możliwości powrotu po porodzie do dawnej pracy, to mi się wydaje, że nie zniosłabym żeby teściowa miała tak duży wpływ na wychowanie mojego dziecka. Pewnie, że jak nie ma innego wyjścia, to lepsze niż opiekunka, w końcu babcia kocha i krzywdy nie zrobi, ale jak słyszałam jej opowieści o wychowaniu jej dzieci, to myślę, że miałabym z tym ogromny problem.
sura2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 07:41   #4705
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Moja teściowa jest generalnie ok i naprawdę ją lubię, natomiast czasami wolę z nią nie gadać, żeby się nie wkurzać

Wczoraj akurat młoda była bardzo zmierzła, przez co po powrocie z pracy powitał nas naburmuszony wyraz twarzy teściowej (bo, tak jak już pisałam, uważa, że to wszystko nasza wina, że Ewa nie śpi ). Nakarmiliśmy ją, puściliśmy kilka bajek i położyliśmy spać, bez kąpania. Spała już o 19:20.

Pomijam fakt, że jak wzięliśmy ją do nas, to się uspokoiła - u nas jest znacznie chłodniej w mieszkaniu, u teściowej jest 24 stopnie, Ewa w długim rękawie, cała spocona

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-02-05, 08:36   #4706
metkaa
Zakorzenienie

czesc

mnie moja tesciowa wkurza tzn jak przzyjezdzaja od czasu do czasu to jest ok ale na dluzsza mete bym z nimi nie wytrzymala, dziecko by chyba nic nie umialo bo tesciowie we wszystkim wszystkich chca wyreczac,
Stary 2013-02-05, 13:44   #4707
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Zaglądam ostatnio rzadziej, bo namiętnie czytam "Pięćdziesiąt twarzy Greya". Czytałyście? Jeśli nie to gorąco polecam! Już nie mogę się doczekać filmu, który ma powstać na jej podstawie

W sobotę wyprawiliśmy Marcelowe urodziny. Przyjechała tylko chrzestna z narzeczonym, bo teściu ma złamane 3 żebra i leży w szpitalu. Młody dostał pieniądze, kilka ubranek i tablet. Imprezka skromna, ale udana

Marcel nie spał już jakiś czas w dzień, a teraz znów robi sobie drzemki i później biega do północy Szczerze mówiąc wolałam się z nim przemęczyć w dzień i mieć wolny wieczór, ale niestety...

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:53   #4708
zoffka
Raczkowanie

Hej,

ja na chwilkę, tak mi szybko ten czas leci... Nie mam chwili, żeby Was poczytać na spokojnie

Co do kołyski - nie miałam przy Zosi i teraz dla Hani też nie kupiłam, nie wiem, mi tam łóżeczko wystarczy. Bałabym się, że dziecko się do bujania przyzwyczai i mi rąk zabraknie Ale każdy decyduje sam, co mu pasuje.

Mieszkanie bez windy - mieszkam na 6 piętrze, mam windę, ale zdarza się, że się zepsuje i jest bieda. Kilka razy wchodziłam z Zośką w wózku i to masakra jest. Na drugim piętrze już nie wyrabiałam

Spanie - Zosia śpi od 12.00 do ok. 14.00, a wieczorem kąpiemy ją o 20.00 i kładziemy spać. Śpi do ok. 7.00 - 8.00. Taki system jest mi bardzo na rękę, bo po jej kąpieli kąpiemy Hanię, potem ją karmię no i wygospodaruję pół godziny dla męża, bo potem padam i śpię jak zabita aż do pierwszego nocnego karmienia
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:12   #4709
Karola82
Rozeznanie

Stalowamagnolia rozwaliłaś mnie z tym tabletem dla Marcela

U nas sobotnie urodziny też się udały. Julka dostała kaskę od dziadków i chrzestnej, od mojego brata spodnie, książeczki i upiekli dla niej specjalnie tort urodzinowy więc wyręczyli mnie z czego najbardziej się ucieszyłam. Zrezygnowałam z obiadu. Zaprosiłam wszystkich na 15,30 na tort i ciasto, do tego wędlinka i dwie sałatki i wystarczyło
Zbieramy na lato dla Julki albo na trampolinę do ogródka albo inne akcesoria typu piaskownica czy dmuchany basen ze zjeżdżalnią.

Zoffka nie dziwię Ci się, że padasz z nóg, ja tylko przy Julce jestem wieczorem wykończona. U mnie praca na pełen etat plus dom to mieszanka wybuchowa

Dziewczyny, no i zapisujecie dzieciaki od września do przedszkola czy czekacie jeszcze rok???
Stary 2013-02-06, 07:19   #4710
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Ja, o dziwo, nie jestem wieczorami wykończona, choć zależy od dnia. Wczoraj siedziałam w pracy 10 godzin (ponad 10, od 8 do 18:30), po powrocie do domu trochę pobawiłam się z Ewą, TŻ ją wykąpał i położył spać, ja poćwiczyłam turbo spalanie Chodakowskiej i zjadłam późną kolację Czuję się super właśnie, jak się zmasakruję przy ćwiczeniach.

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości