Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 22:04   #3361
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Pierwszy kot/pies - jak jest mały i słodki, to nie umiesz mu odmówić, a potem cały czas masz w głowie obraz tego słodkiego futrzaczka i nie umiesz odmówić - i leeeci. Grunt, żeby się w porę ogarnąć i zadbać o zdrowie zwierzaka. No i mieć nauczkę na przyszłość - jak odpuścisz w kocięctwie/szczenięctwie to samo poleci.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 22:29   #3362
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Oj, jakby mnie ktoś grzebał po historii lub w folderach, to wyleciałby razem z krzesłem
U mnie pewnie byłoby podobnie.

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Dziwi mnie jeszcze wtrącanie się ludzi w czyjeś życie, ale mam na myśli takie drobnostki. U mnie dotyczy to prowadzenia domu że tak powiem. Mieszkam z TŻ w wynajętym mieszkaniu i za każdym razem gdy przychodzi mama czy babcia mają jakieś uwagi. Najczęściej uzywają słów "powinnaś" lub "musisz" albo "a dlaczego nie...". Wiem, że nie robią tego złośliwie, ale doprowadza mnie to do szału, bo czuję się kompletnie do niczego. Przykłady: dlaczego masz plamkę na kanapie, tak ciężko to sprać?, powinnaś kupić sobie radio do kuchni (wtf? jakbym chciała to bym miała), chyba masz kurz pod narożnikiem, dlaczego palą się dwa światła, powinnaś oszczędzać, kup sobie wycieraczkę żeby stawiać na niej brudne buty. Są jeszcze bardziej hardcorowe mojej drugiej babci typu "Wy to lepiej zbierajcie na mieszkanie, bo całe życie na wynajmach nie można mieszkać" lub do mojego TŻ "Kiedy kupisz samochód, co to za facet co nie ma samochodu" Masakra.
O rany Chyba bym padła, gdybym usłyszała takie uwagi
Mówiłaś już, że nie chcesz takich uwag? Że Ty im nie mówisz, co muszą, a czego nie powinny?

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38989560]A co do grzebania w szafkach... Mam szufladę wypełnioną czekoladami, batonikami, cukierkami i ciasteczkami, raz po powrocie do domu zauważyłam, że cała rodzina delektuję się jedną czekoladą z mojej kolekcji, bo przecież mam ich tak dużo, że nawet nie warto było dla nich zapytać się czy mogą wziąć. A poza tym dzieciom skąpisz? Nienawidzę jak ktoś rusza moje żarcie bez pytania więc skończyło się tym, że dokupili mi 2 nowe tabliczki i teraz nawet nie zbliżają się do mojej skrytki ze skarbami.[/QUOTE]

I dobrze zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez PanTuNieStal Pokaż wiadomość
PS. Dziwi mnie też to, że kot który jadł godzinę temu, siedzi teraz nad pustą miską z wyrazem pyska sugerującym, że go głodzę i powinnam go natychmiast nakarmić .
Jak zjadł, to spoko, może głodny był. Daj mu więcej
Moje Kocię często żąda jedzenia, a jak je dostaje, to go nawet nie rusza. A po chwili znowu żąda jedzenia

Cytat:
Napisane przez PanTuNieStal Pokaż wiadomość
Swoją drogą pamiętam zdziwienie paru osób, które się dowiedziały, że nie karmię kotów whiskasem albo resztkami z obiadu. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że nie wiedziały, że whiskas nie jest wartościowy, to nie wiem, jak komuś może się wydawać, że ludzkie jedzenie jest odpowiednie dla kota.
Zależy jeszcze o jakie ludzkie jedzenie chodzi

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
I też nie wiedzą, że średnia życia kota/psa to nie jest kilka lat, tylko na bidę kilkanaście... A nie łudźmy się - ile żyje burek na wsi? Krótko. Ciekawe czemu, czyżby zła dieta?
Albo ogólnie inny styl życia. Kot żyje kilkanaście lat, ale w warunkach domowych. Dziki żyje koło 8 lat.
Stary 2013-02-02, 06:43   #3363
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
To mnie dziwi, jak można chuchać i dmuchać na zwierzaka [żadnego domowego żarcia i tak dalej], a dopuścić do takiego stanu, że trzeba podawać karmę zmniejszającą apetyt na schudnięcie.
Mój pies też jest w stanie zjeść każdą ilość i czuje się skrzywdzony za każdym razem, jak się żarcie w misce skończy, patrzy z wyrzutem, jak coś z talerza ląduje w koszu a nie w jej brzuchu, ale to nie oznacza, że możemy zapaść psa, bo tyle je...
To sa zwierzeta drapiezne i na wolnosci jedza to co zlapia, a jak nie zlapia, to sa glodne. Dlatego maja zakodowane zeby jesc ile wlezie bo nie wiadomo kiedy bedzie. Dlatego dopoki taki pies wie ze dostanie jedzenie, bedzie sępił. To nie znaczy ze jest glodny, Pies i kot tak naprawde wystarczy jak dostanie dobra porcje dwa razy dziennie

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

O rany Chyba bym padła, gdybym usłyszała takie uwagi
Mówiłaś już, że nie chcesz takich uwag? Że Ty im nie mówisz, co muszą, a czego nie powinny?
Ale to czesta cecha mam, babc i kogo tam, i mowienie ze sobie nie zycze uwag na ogol nic nie daje. Po latach bojow moje efekty jakiestam sa, ale calkowicie chyba ich nie powstrzymam

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 07:49   #3364
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

To sa zwierzeta drapiezne i na wolnosci jedza to co zlapia, a jak nie zlapia, to sa glodne. Dlatego maja zakodowane zeby jesc ile wlezie bo nie wiadomo kiedy bedzie. Dlatego dopoki taki pies wie ze dostanie jedzenie, bedzie sępił. To nie znaczy ze jest glodny, Pies i kot tak naprawde wystarczy jak dostanie dobra porcje dwa razy dziennie
Toż ja o tym mówię. I serio dziwi mnie, że domowe zwierzęta są otyłe.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:12   #3365
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Pierwszy kot/pies - jak jest mały i słodki, to nie umiesz mu odmówić, a potem cały czas masz w głowie obraz tego słodkiego futrzaczka i nie umiesz odmówić - i leeeci. Grunt, żeby się w porę ogarnąć i zadbać o zdrowie zwierzaka. No i mieć nauczkę na przyszłość - jak odpuścisz w kocięctwie/szczenięctwie to samo poleci.
My podkarmiamy, ale tym co "nie jest groźne"(albo o tym nie wiemy). Tyle że nasza to raczej chudzielec i mogłaby nabrać trochę tłuszczyku albo mięśni.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:18   #3366
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość

----
Koty akurat w warunkach domowych raczej się nie przejadają, często zostawiają jedzenie w miskach i podchodzą do nich kiedy są głodne (chociaż znam takie, które zjedzą tyle, ile widzą). Mój kot przybrał po kastracji chociaż je tyle ile jadł wcześniej i dużo biega na zewnątrz, ale nie jest upasiony, po prostu nie wygląda już na głodzone zwierze , jak wcześniej można było pomyśleć porównując go z półdzikimi kotami z osiedla (te są naprawdę wypasione), ale sąsiadka mnie ostatnio zaczepiła i pytała jak mogliśmy tak zapaść kota. Musiałam zapytać czy na pewno mówi o naszym zanim buchnęłam śmiechem
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:19   #3367
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Niech mi to ktoś wytłumaczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673474 Czemu to zostało zamknięte?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-02-02 o 09:21

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 09:25   #3368
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Koty akurat w warunkach domowych raczej się nie przejadają, często zostawiają jedzenie w miskach i podchodzą do nich kiedy są głodne (chociaż znam takie, które zjedzą tyle, ile widzą). Mój kot przybrał po kastracji chociaż je tyle ile jadł wcześniej i dużo biega na zewnątrz, ale nie jest upasiony, po prostu nie wygląda już na głodzone zwierze , jak wcześniej można było pomyśleć porównując go z półdzikimi kotami z osiedla (te są naprawdę wypasione), ale sąsiadka mnie ostatnio zaczepiła i pytała jak mogliśmy tak zapaść kota. Musiałam zapytać czy na pewno mówi o naszym zanim buchnęłam śmiechem
Mój też się dużo rusza, długo po kastracji było ok, ale w momencie "zbierania zapasów na zimę" zebrało mu się ich chyba za dużo Na wiosnę mam nadzieję, że to wybiega.
Stary 2013-02-02, 09:27   #3369
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Niech mi to ktoś wytłumaczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673474 Czemu to zostało zamknięte?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...36&postcount=5 może za to ... dziwne, że gif totalnie od czapy wrzuca osoba z zielonym nick'iem
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:34   #3370
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...36&postcount=5 może za to ... dziwne, że gif totalnie od czapy wrzuca osoba z zielonym nick'iem
No ale zamykać wątek za to, że ktoś bezsensowny gif wstawił? Przecież można skasować zawartość posta. Nie czaję...

Stary 2013-02-02, 09:36   #3371
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No ale zamykać wątek za to, że ktoś bezsensowny gif wstawił? Przecież można skasować zawartość posta. Nie czaję...
Może autorka podpadła administratorowi, albo nie wiem co? Może sama odkryła tajemnicę "słowiańskiego blondu"?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 09:38   #3372
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Może autorka podpadła administratorowi, albo nie wiem co? Może sama odkryła tajemnicę "słowiańskiego blondu"?
Chyba nie, bo sama jest zdziwiona.

Stary 2013-02-02, 09:42   #3373
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie, bo sama jest zdziwiona.
No to widocznie...niczego nie można być pewną na tym portalu. Dzisiaj masz temat...jutro nie. Takie niespodzianki, hej ho, łohohoho .
Stary 2013-02-02, 09:42   #3374
visionAM
Zakorzenienie

A to nie ta moderatorka zamknęła wątek wrzucając tego gifa
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:45   #3375
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Nie wiem. Ale jeśli: to po co,dlaczego?
Dla mnie to jedno wielkie WTF

Stary 2013-02-02, 09:46   #3376
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
ile żyje burek na wsi? Krótko. Ciekawe czemu, czyżby zła dieta?
Ojoj. Nie uogólniajmy. U mojej rodziny pies żył jakieś 15 lat (pamiętam go od dzieciństwa), a karmiony ludzkim żarciem.
U drugiej babci - tak samo. Owczarek niemiecki, który ma teraz jakieś 15 lat i jeszcze żyje.
Tyle że to wszystko nie było tak, że zabrane z talerza i im rzucone, tylko ziemniaki, zupa, kości, miąsko, zalane wodą.

Ja, jeżeli miałabym psa, to karmiłabym go karmą, ale jeżeli by przychodził podczas moich posiłków i chciał coś zjeść od nas, to na pewno bym się podzieliła tym plasterkiem szynki czy czymś tam

Cytat:
No i co to miało na celu?
Jeżeli wątek się powtarza, to przecież mogła normalnei napisać, że taki już jest, że bezsensowny albo coś. Po co ten gif?

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2013-02-02 o 09:47
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:47   #3377
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

W ogóle, zastanawia mnie...na jakiej podstawie ktoś zostaje moderatorem? Ja tam nie widziałam złamania regulaminu, żadnego spamu, żadnych treści rasistowskich etc.
Stary 2013-02-02, 10:11   #3378
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
To bardzo zależy od zwierzęcia, przynajmniej w przypadku kotów (nie wiem jak jest u psów). Znam pełno chudych kotów, które ciągle mają jedzenie w misce, ale jedzą je dopiero wtedy, gdy poczują głód

Cytat:
Ale to czesta cecha mam, babc i kogo tam, i mowienie ze sobie nie zycze uwag na ogol nic nie daje. Po latach bojow moje efekty jakiestam sa, ale calkowicie chyba ich nie powstrzymam
To, że na ogół to nic nie daje, nie znaczy, że nigdy to niczego nie daje. Od czegoś trzeba zacząć, a chyba nie ma powodu, by od razu zaczynać z grubej rury
Stary 2013-02-02, 10:14   #3379
201607231707
Konto usunięte

Wątek z gifem to jeden z tych momentów, kiedy jedynym komentarzem jest "nie ogarniam".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 10:24   #3380
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo zależy od zwierzęcia, przynajmniej w przypadku kotów (nie wiem jak jest u psów). Znam pełno chudych kotów, które ciągle mają jedzenie w misce, ale jedzą je dopiero wtedy, gdy poczują głód

To, że na ogół to nic nie daje, nie znaczy, że nigdy to niczego nie daje. Od czegoś trzeba zacząć, a chyba nie ma powodu, by od razu zaczynać z grubej rury
Moja psa, za szczeniaka jadła WSZYSTKO z miski od raz po nałożeni. Niezależenie od tego co to było i jaka ilość. Na dworze trzeba było uważać na kanapki i gumy do żucia. Do tego najlepszy przysmak to kremy wszelkiej maści. Cóż, całą zimę się błąkała sama, a my ją wzięliśmy ze schroniska. Teraz, po tych 9 latach do dzisiaj suchy chleb to przysmak :/ Ale udaje się jej zostawić jedzenie w misce [przez pierwszy rok-dwa nie do pomyślenia]. I jakoś nie ciągnie brzuchem po ziemi, a sępić umie jak mało kto.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:32   #3381
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
iii dlaczego może mieć w podpisie obrazek a my nie
Stary 2013-02-02, 11:03   #3382
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
A co zrobić, jak kot wyraźnie sępi o jedzenie ludzkie? Myślałam, że nie wiem, jakoś ją głodzę, ale no bez przesady. W misce karmę ma, a ja nie mogę wyjść na chwilę z pokoju, bo zaraz mi kradnie z talerza. Żeby to jakieś mięsko było - ok. A to zwykła owsianka. Czy szparagi.

Dziwi mnie to, że wychowawczyni zrobiła nam pogadankę na temat zachowywania się przy stole na studniówce. Żebyśmy używali sztućców, nie jedli rękami, nie rzucali się niczym itp.. Jeszcze rozumiałabym, jakbyśmy nie wiem, byli biedni, to może by myślała, że nie wiemy, jak się zachować na "salonach", a w klasie to większość dzieci bogatych rodziców, więc kompletnie nie wiem, skąd jej to wpadło do głowy.
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 11:18   #3383
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

I też nie wiedzą, że średnia życia kota/psa to nie jest kilka lat, tylko na bidę kilkanaście... A nie łudźmy się - ile żyje burek na wsi? Krótko. Ciekawe czemu, czyżby zła dieta?

.
moim zdaniem to te rasowe miejskie kanapowe pieski zyja krócej pamietam ze psy u babci bywaly baardzo wiekowe, mam zdjecia jeszcze w wozku z psem (byl wtedy juz duzy) ktory zyl od tamtej pory z 14 lat... potem babcia wziela 2 inne psy ktore maja sie bardzo dobrze a maja juz z 8 lat..

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38996354]A co zrobić, jak kot wyraźnie sępi o jedzenie ludzkie? Myślałam, że nie wiem, jakoś ją głodzę, ale no bez przesady. W misce karmę ma, a ja nie mogę wyjść na chwilę z pokoju, bo zaraz mi kradnie z talerza. Żeby to jakieś mięsko było - ok. A to zwykła owsianka. Czy szparagi.

Dziwi mnie to, że wychowawczyni zrobiła nam pogadankę na temat zachowywania się przy stole na studniówce. Żebyśmy używali sztućców, nie jedli rękami, nie rzucali się niczym itp.. Jeszcze rozumiałabym, jakbyśmy nie wiem, byli biedni, to może by myślała, że nie wiemy, jak się zachować na "salonach", a w klasie to większość dzieci bogatych rodziców, więc kompletnie nie wiem, skąd jej to wpadło do głowy. [/QUOTE]
taaak, biedni ludzie to jedza rekami i rzucaja sie jedzeniem

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 11:20   #3384
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
moim zdaniem to te rasowe miejskie kanapowe pieski zyja krócej pamietam ze psy u babci bywaly baardzo wiekowe, mam zdjecia jeszcze w wozku z psem (byl wtedy juz duzy) ktory zyl od tamtej pory z 14 lat... potem babcia wziela 2 inne psy ktore maja sie bardzo dobrze a maja juz z 8 lat..

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

taaak, biedni ludzie to jedza rekami i rzucaja sie jedzeniem
U mojej babci to samo .
Stary 2013-02-02, 11:29   #3385
pendraiw
Zakorzenienie

mój pies wyżerał mi truskawki z ogródka
Stary 2013-02-02, 11:33   #3386
201607231707
Konto usunięte

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38996354]
Dziwi mnie to, że wychowawczyni zrobiła nam pogadankę na temat zachowywania się przy stole na studniówce. Żebyśmy używali sztućców, nie jedli rękami, nie rzucali się niczym itp.. Jeszcze rozumiałabym, jakbyśmy nie wiem, byli biedni, to może by myślała, że nie wiemy, jak się zachować na "salonach", a w klasie to większość dzieci bogatych rodziców, więc kompletnie nie wiem, skąd jej to wpadło do głowy. [/QUOTE]

Oj, bez kitu, ja jestem bida z nędzą, a sztućcami umiem się posługiwać Pewnie miała już przypadki dzikusów i wolała tym razem uprzedzić.
Stary 2013-02-02, 11:49   #3387
funk_you
Wtajemniczenie

Dziwią mnie ludzie, którzy wyrzucają resztki przez okno. Idę dzisiaj z psem a tam kawał kiełbasy, obok tego w folii dwie parówki. Tak samo pod oknami wyrzucają kości z kurczaka, jakieś skóry czy słoninę bynajmniej nie dla ptaszków.

Mój pies potem żre te świństwa Wkurza mnie to, nie można wyrzucić tego do kosza. Nie wiem jaki jest cel wyrzucania takich resztek.

Inna sprawa to wyrzucanie chleba, też przez okno dla gołębi. Z czasem zlatuje się ich więcej Gołębie to największe brudasy i roznosiciele zarazków. Nie wspomnę o tym, że latają niemal między ludźmi. Parę razy już prawie miałam czołowe spotkanie z nimi.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 12:02   #3388
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Oj, bez kitu, ja jestem bida z nędzą, a sztućcami umiem się posługiwać Pewnie miała już przypadki dzikusów i wolała tym razem uprzedzić.
Moi rodzice też nie byli jakoś mega bogaci a nauczyli mnie, jak się je przy stole . Może nauczyciela zwróciła uwagę bogatym dzieciakom, żeby potrafili docenić czyjąś pracę i nie zachowywali się, jak bydło?
Stary 2013-02-02, 12:08   #3389
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie, którzy wyrzucają resztki przez okno. Idę dzisiaj z psem a tam kawał kiełbasy, obok tego w folii dwie parówki. Tak samo pod oknami wyrzucają kości z kurczaka, jakieś skóry czy słoninę bynajmniej nie dla ptaszków.

Mój pies potem żre te świństwa Wkurza mnie to, nie można wyrzucić tego do kosza. Nie wiem jaki jest cel wyrzucania takich resztek.

Inna sprawa to wyrzucanie chleba, też przez okno dla gołębi. Z czasem zlatuje się ich więcej Gołębie to największe brudasy i roznosiciele zarazków. Nie wspomnę o tym, że latają niemal między ludźmi. Parę razy już prawie miałam czołowe spotkanie z nimi.
Też tego nie rozumiem, w ogóle wyrzucania śmieci gdziekolwiek poza śmietnikiem. Do pracy chodzę pieszo, moje osiedle jest ostatnie w mieście, dalej tylko tereny przemysłowe i często widzę np pudełka po margarynie, pasztecie itp poupychane w krzakach

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38996354]A co zrobić, jak kot wyraźnie sępi o jedzenie ludzkie? Myślałam, że nie wiem, jakoś ją głodzę, ale no bez przesady. W misce karmę ma, a ja nie mogę wyjść na chwilę z pokoju, bo zaraz mi kradnie z talerza. Żeby to jakieś mięsko było - ok. A to zwykła owsianka. Czy szparagi.
[/QUOTE]
Mój kot od małego był uczony, że nie wolno ruszać bez pozwolenia jedzenia na stole i szafkach w kuchni. Mięso mogę zostawić i wyjść z domu, nie ruszy. Chować muszę tylko szpinak i oliwki i chrupki kukurydziane. Pytałam weterynarza, mówi że mu to nie zaszkodzi i jak tak lubi mogę czasem mu dać.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 12:12   #3390
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2013-02-02 o 12:13
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości