My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 14:19   #2731
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a czu to nie sa te http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53216-Fem...abletki_60_szt tu kosztuja 38 zl i zamawia sie je i odbiera w aptece DOZ zawsze kilka w miescie jest
Nie, nie to nie te. To są Classic i mają inny skład. Na ☠☠☠☠☠☠☠ te Femibion Natal 2 są po 59,69 Fajnie by było, żeby były takie tanie jak piszesz
Stary 2013-02-02, 14:23   #2732
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, idę robić obiad : http://kalorycznakraina.blox.pl/2012...O-TURECKU.html
kto nie próbował to polecam zwłaszcza ziemniaczki są super
wpadnę później, chciałam tylko donieść, że obejrzeliśmy przepiękne mieszkanie i już daliśmy pozytywną odpowiedź. wolne za trzy miesiące, może wcześniej zwolnią właściciele, max musimy czekać do końca kwietnia, a ja mam termin na 18 maja. To jednak nie ma znaczenia
Jestem strasznie szczęśliwa! Trzy mieszkania ktoś nam zwinął sprzed nosa, pamiętacie jaka byłam rozczarowana tym pięknym poddaszem? a to wszystko dlatego, jak któraś pisała, że czekało na nas coś innego ! tak to już w życiu jest!

Ziemniaczki bomba! Zrobię jutro do żeberek Na takie ziemniaczki to nawet mój mąż nie będzie kręcił nosem, mam nadzieję Dzięki Happy za pomysł
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:39   #2733
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, idę robić obiad : http://kalorycznakraina.blox.pl/2012...O-TURECKU.html
kto nie próbował to polecam zwłaszcza ziemniaczki są super
wpadnę później, chciałam tylko donieść, że obejrzeliśmy przepiękne mieszkanie i już daliśmy pozytywną odpowiedź. wolne za trzy miesiące, może wcześniej zwolnią właściciele, max musimy czekać do końca kwietnia, a ja mam termin na 18 maja. To jednak nie ma znaczenia
Jestem strasznie szczęśliwa! Trzy mieszkania ktoś nam zwinął sprzed nosa, pamiętacie jaka byłam rozczarowana tym pięknym poddaszem? a to wszystko dlatego, jak któraś pisała, że czekało na nas coś innego ! tak to już w życiu jest!
oo mniamm chyba jutro sprobuje
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Nie, nie to nie te. To są Classic i mają inny skład. Na ☠☠☠☠☠☠☠ te Femibion Natal 2 są po 59,69 Fajnie by było, żeby były takie tanie jak piszesz
aa tak chcialam pomoc heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:53   #2734
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hump sprawdził mi serducho, obwód główki, zmierzył kość udową ocenił wage dziecka, powiedział że żołądek w porządku i ,,płeć się nie zmieniła, żaden siurak nie urósł ". W czwartek i tak sie musze ruszyć z domu do bezrobocia... powiedzieć,że jestem w ciąży podpisać liste... bratowa z kolei mówi, żeby zrobić to badanie... ech już sama nie wiem...
może ktoś opisac, co mierzą na połówkowym??
czyli sprawdził chyba to co najważniejsze, i nic nie wzbudziło jego wątpliwości. to dobrze

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Wychodzę ze sklepu i otwieram auto z pilota, nie działa...łapię za klamkę - otwarte. Myślę sobie: kurcze dobrze, że M nie ma ze mną, bo by marudził, że zapomniałam zamknąć. Rzucam torebkę na siedzenie, wsiadam i tak zerknęłam do tyłu, że jakiś wieszak leży, coś mnie tknęło, no ale patrzę - tapicerka nasza, wyposażenie identyczne, to pewnie M ten wieszak zostawił. Wpakowałam się, prawie drzwi zamknęłam, a tu biegnie jakiś koleś, że ja do jego auta wsiadłam...Matko jaki wstyd! Tak się śmiał, a ja go przepraszałam...A moje stało 2 samochody dalej...Cholercia no ale naprawdę było identyko!!! Potem tylko jak się obejrzałam to różniło się alufelgami
M durny tak się ze mnie śmiał jak mu to opowiedziałam, że prawie się popłakał

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale to 3D ma być z pomiarami wszelkimi czy tylko dla podglądania bo wszystko chyba i tak sprawdza się w 2D?
Ja osobiście nie znam nikogo kto by szedł na te badania jeśli na normalnym usg wychodziło, że dziecko jest zdrowe, dopiero tutaj widzę, że dużo osób się jednak decyduje ale może też jakaś presja jest?
Sama musisz podjąć decyzję
najważniejsze rzeczy sprawdza się w 2d. ale niektóre aparaty usg mają możliwość obserwowania przepływów w kolorze i to na pewno sprawdza się dodatkowo na takim prenatalnym.
ja, jak gin mi pomierzy wszystko co trzeba i nie będzie wątpliwości, to nie pójdę na 2 prenatalne

Cytat:
Napisane przez xal
Właśnie, bo po to zajrzałam, moja skleroza pomocy z prezentem dla teściowej potrzebuję. Kończy okrągłą liczbę lat i tak myślę i kombinuję ... Chcemy tak mniej więcej do 100zł, ewentualnie coś więcej, albo jak już na nic nie wpadnę to może 200 zł i razem z bratem.
Kuzynka z rodziną (chyba 6 czy 8 osób, nie wiem dokładnie w ile) kupili jej złote kolczyki. Macie jakieś pomysły na coś trwałego, fajnego ... Myślałam nad wisiorkiem do kolczyków, ale nie wiem jaka cena, muszę zobaczyć te kolczyki najpierw.
a co lubi twoja teściowa? bo jeśli to taka typowa królowa kuchni (jak moja) to coś do kuchni - albo jakiś sprzęt, albo foremki silikonowe jak lubi piec. u nas też dobrze sprawdzają się bilety do teatru (ale to razem dla teściostwa np. na rocznicę). albo kwiatki / roślinki do ogródka / coś związanego ze zbieraniem grzybów - to jest coś na czym moja teściowa ma hopla

vil dla męża za zakupy

happy gratuluję znalezienia mieszkania
i dzięki za przepis - właśnie myślę co zrobić z mięsem mielonym, tylko że nie chce nic z ziemniakami, i pewnie skończę na spagetti
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:59   #2735
nuna2
Zakorzenienie

wiem, ze serduszko oglądał bardzo dokładnie i długo i skomentowal, że w porządku... ale coraz bardziej zastanawiam się czy nie odwołać... bo buźka z profilu też była dobrze ukształtowana... obgadam jeszcze z bratową przyjrzę się temu jej usg i zdecyduje
Stary 2013-02-02, 15:10   #2736
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zawieszka dobry pomysł
a z innych pomysłów to może jakieś perfumy, ładny szal, kuferek na biżuterię?

muszę pochwalić mojego męża wczoraj pojechał na zakupy do reala, zawędrował potem na dział z zabawkami, zadzwonił żeby się poskarżyć że te wszystkie zabawki są takie drogie i mu powiedziałam że jak już tam jest to żeby zobaczył body z krótkim rękawkiem na rozmiar 62 albo 68. body z krótkim nie było, ale wrócił z 4 koszulkami rozmiaru 74, dwie z długim rękawkiem i dwie z krótkim i jaki dumny był z siebie, "że on też umie coś dla dziecka kupić"
dla męża
Perfum wolę nie kupować, bo trudno trafić, szale ma (dostała od moich rodziców na imieniny), może kuferek? Ale mąż na to kręci nosem ...
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a co lubi twoja teściowa? bo jeśli to taka typowa królowa kuchni (jak moja) to coś do kuchni - albo jakiś sprzęt, albo foremki silikonowe jak lubi piec. u nas też dobrze sprawdzają się bilety do teatru (ale to razem dla teściostwa np. na rocznicę). albo kwiatki / roślinki do ogródka / coś związanego ze zbieraniem grzybów - to jest coś na czym moja teściowa ma hopla
No właśnie nie wiem co lubi
Do kuchni to nie, to na imieniny czy coś, a na okrągłe urodzinki to tak mi nie bardzo, z resztą ona sama się zaopatruje w to co potrzebne bo dużo piecze.
Bratowa coś mówiła o zegarku, może jak znajdzie coś ciekawego to się podłączymy, chociaż słyszałam, że zegarków nie powinno się dawać.
Myślałam jeszcze nad kosmetyczką czy portfelem, ale mąż też kręci nosem, co wykombinuję to jemu na nie, po czym mówi "wymyśl coś"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:18   #2737
banka26
Zakorzenienie

a ja zamierzam kupic to http://allegro.pl/lascal-dostawka-do...983249487.html
ale myslalm o uzywanym bo nowa droga a przyda mi sie zeby ze szkoly mlodego odbierc on nie przejdzie 3 km alb o bedzie sie ciagnal a tak to wejdzie i 30 min bedziemy w domu
Stary 2013-02-02, 15:22   #2738
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Bratowa coś mówiła o zegarku, może jak znajdzie coś ciekawego to się podłączymy, chociaż słyszałam, że zegarków nie powinno się dawać.
tego nie słyszałam, ale i tak bym się nie przejmowała takim przesądem. jak brakuje jej zegarka, to znajdźcie coś co jej będzie pasować
Stary 2013-02-02, 15:35   #2739
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam weekendowo
Jakaś zmęczona dziś jestem. Zaczyna mnie kręgosłup pobolewać wczoraj mogłam śmigać cały dzień i czułam się ok. A dziś jedyne co zrobiłam to pranie i obiad i jakaś taka padnięta jestem

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
sharp jest jedna odmiana, która wytrzymuje do -7 stopni, ale wtedy nie można dotykać jabłek ani nic i czeka się z nimi do odwilży...ale noo eee no prawie wszystkie jabłka zrywa się na jesień, bądź późną jesienią, bo zimy są różne...
Ale to też pewnie zależy od regionu i wielkości sadu...
nie wiem ile jest odmian i do jakiej temp ale jak byliśmy u rodziny TŻta to sobie zerwałam prosto z drzewa kilka jabłek. Są piękne czerwone i przepyszne

joooasia, banka śliczne ciuszki

karolina za wizytę

happy jeśli mogę skomentować to trochę zawyżyłaś te ceny (np. dobrą szczotkę do włosów kupisz spokojnie za 7 zł a nie 20zł)
Po co Ci na początek aż tyle smoczków? maleństwo może ich wcale nie chcieć. I w jakim celu kupujesz pojemnik na smoczek? tak pytam bo przecież one mają takie specjalne zamknięcia więc po co jeszcze pojemnik ?
Stary 2013-02-02, 15:36   #2740
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale miałam wczoraj przygodę
Wychodzę ze sklepu i otwieram auto z pilota, nie działa...łapię za klamkę - otwarte. Myślę sobie: kurcze dobrze, że M nie ma ze mną, bo by marudził, że zapomniałam zamknąć. Rzucam torebkę na siedzenie, wsiadam i tak zerknęłam do tyłu, że jakiś wieszak leży, coś mnie tknęło, no ale patrzę - tapicerka nasza, wyposażenie identyczne, to pewnie M ten wieszak zostawił. Wpakowałam się, prawie drzwi zamknęłam, a tu biegnie jakiś koleś, że ja do jego auta wsiadłam...Matko jaki wstyd! Tak się śmiał, a ja go przepraszałam...A moje stało 2 samochody dalej...Cholercia no ale naprawdę było identyko!!! Potem tylko jak się obejrzałam to różniło się alufelgami
M durny tak się ze mnie śmiał jak mu to opowiedziałam, że prawie się popłakał
Tym samym potwierdzam, że ciąża odebrała mi część mózgu
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś (nie byłam w ciąży) wyszłam ze stacji z hoddogami dla siebie i TŻta - patrzę - podjechał pod drzwi- super - wsiadłam, podałam mu hoddoga nie patrząc na niego i mówię "no jedziemy, co stoisz?stało siecos?" i w tym momencie spojrzałam a to nie on
Samochód identyczny. Koles uchachany - podziękował za parówę a ja wyskoczyłam prawie z krzykiem.
Mój TZ stał na parkingu i wszystko widział i myślałam, ze się posika ze śmiechu
Od tamtej pory sprawdzam rejestrację ;-P
haha,ale miałyście przygody. Uśmiałam się przy tym dobre 15 min. Wyobrażam sobie miny Waszych TŻ-tów

Ash, Color piękne i super ciuszki Ja mam nadzieję, że ten nowo odkryty lumpek koło mnie faktycznie będzie miał tak częste dostawy jak mówią i tam się stopniowo obłowię

Ja to chyba jestem jakaś nienormalna. Trzeci tydzień pod rząd mamy spotkania ze znajomymi i towarzystwo sobie pije wódeczke. Ale ja trzeci raz pod rząd pod koniec tych spotkań czuje się pijana, a następnego dnia na równi z TŻ jakbym była pijana- zmęczona, mega mi się chce pić, mało jeść. Jakaś dziwna sprawa

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:41   #2741
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja to chyba jestem jakaś nienormalna. Trzeci tydzień pod rząd mamy spotkania ze znajomymi i towarzystwo sobie pije wódeczke. Ale ja trzeci raz pod rząd pod koniec tych spotkań czuje się pijana, a następnego dnia na równi z TŻ jakbym była pijana- zmęczona, mega mi się chce pić, mało jeść. Jakaś dziwna sprawa
a wiesz, że ja też przechodzę kaca razem z mężem?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:42   #2742
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam weekendowo
Jakaś zmęczona dziś jestem. Zaczyna mnie kręgosłup pobolewać wczoraj mogłam śmigać cały dzień i czułam się ok. A dziś jedyne co zrobiłam to pranie i obiad i jakaś taka padnięta jestem

nie wiem ile jest odmian i do jakiej temp ale jak byliśmy u rodziny TŻta to sobie zerwałam prosto z drzewa kilka jabłek. Są piękne czerwone i przepyszne

joooasia, banka śliczne ciuszki

karolina za wizytę

happy jeśli mogę skomentować to trochę zawyżyłaś te ceny (np. dobrą szczotkę do włosów kupisz spokojnie za 7 zł a nie 20zł)
Po co Ci na początek aż tyle smoczków? maleństwo może ich wcale nie chcieć. I w jakim celu kupujesz pojemnik na smoczek? tak pytam bo przecież one mają takie specjalne zamknięcia więc po co jeszcze pojemnik ?
dzieki

Cytat:
haha,ale miałyście przygody. Uśmiałam się przy tym dobre 15 min. Wyobrażam sobie miny Waszych TŻ-tów

Ash, Color piękne i super ciuszki Ja mam nadzieję, że ten nowo odkryty lumpek koło mnie faktycznie będzie miał tak częste dostawy jak mówią i tam się stopniowo obłowię

hhehe no to niezle hehe
Stary 2013-02-02, 15:59   #2743
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kuzynka która ma być chrzestną Tymka zgadała się ze swoją kumeplą co ma synka i przytargała mi 3 duże reklamówki ciuszków:dziek uje:
strasznie się cieszę. Przynajmniej to masz z głowy.
Ciuszki piękne, aż sobie wyobraziłam takiego małego bobaska w nich a to masz pożyczone czy na wieczne nieoddanie?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ale nie chcesz w ogóle w szpitalu czy na następny dzień czy jak?
ja coś czuję, że mam mało do gadania w tej kwestii u mnie w rodzinie
w ogóle nie chcę odwiedzin. Też nie mam nic do gadania
z tym że u mnie na pewno będzie problem bo jak się rodzi sn to się leży 3 dni a jak cc to 6 dni. Więc gdzie oni tyle wytrzymają

anoxee za połowę ciąży

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dobra, to chwalę się i ja moimi lumpkowymi zdobyczami
piękne

Cytat:
Wpakowałam się, prawie drzwi zamknęłam, a tu biegnie jakiś koleś, że ja do jego auta wsiadłam...Matko jaki wstyd! Tak się śmiał, a ja go przepraszałam...
dobre!!!

nuna mi paluszki gin sprawdzał na pierwszym prenatalnym czyli w 13 tc.
Moim zdaniem jakby było coś nie tak, albo miał wątpliwości to sam by Cię skierował na dokładniejsze badanie.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
te kontenery to niezla sciema...wlascicielem jest firma wtórpol. ubrania sa sprzedawane i tylko jakas mala czesc pieniedzy trafie na cele charytatywne. widzialam kiedys reportaz i zrezygnowalam z wrzucania tam ubran. http://www.wiadomosci24.pl/artykul/g...pck_34442.html

dom samotnej matki potrzebuje obecnie wszystkiego. widzialam, ze ludzie oddaja im krzesla, telewizory, ubrania, zywnosc. za wszystko baaardzo dziekuja
oj tak to ściema. U mnie w mieście jest firma która ma podpisaną umowę z PCK. Mają ich kontenery. Ludzie wrzucają do kontenerów, oni to sortują, piorą i sprzedają do lumpków. Ale myślę że to wina PCK bo nie powinna innych udostępniać swoich kontenerów.
Stary 2013-02-02, 16:06   #2744
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

oj tak to ściema. U mnie w mieście jest firma która ma podpisaną umowę z PCK. Mają ich kontenery. Ludzie wrzucają do kontenerów, oni to sortują, piorą i sprzedają do lumpków. Ale myślę że to wina PCK bo nie powinna innych udostępniać swoich kontenerów.
Sprawdź czy na pewno tam nadal są naklejki, że to PCK, oglądałam ostatnio program o tym i daaawno już PCK nie dostaje tych ciuchów, kontener ma prywatna firma i nie jest tam już napisane, że ciuchy idą do ubogich. Ludzie przyzwyczajeni, że tak było kiedyś nadal je wrzucają a firma może z nimi robić co zechce u mnie naklejek, że to dla PCK już nie ma

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-02 o 16:09
Stary 2013-02-02, 16:10   #2745
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a to dziwnie ja po imprezach - niby mniej śpię, ale czuję się dużo bardziej wyspana i wypoczęta

siostra pokazała mi jak z jakiegoś zoo, pokazują na żywo pandy - ale są pocieszne stworzonka i babeczki drożdżowe z kruszonką wyszły mi przepyszne - ja nie wiem czy zostawię coś dla znajomych dam im chrustu od mojej mamy jak coś
Stary 2013-02-02, 16:11   #2746
Ashyshqa
Zakorzenienie

Happy! Zaintrygowałaś mnie przepisem i nawet nie doczytałam info o mieszkaniu! Gratuluję serdecznie!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja zamierzam kupic to http://allegro.pl/lascal-dostawka-do...983249487.html
ale myslalm o uzywanym bo nowa droga a przyda mi sie zeby ze szkoly mlodego odbierc on nie przejdzie 3 km alb o bedzie sie ciagnal a tak to wejdzie i 30 min bedziemy w domu
Myślę, że to jest bardzo przydatny i sprytny wynalazek: ehem:
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:12   #2747
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jeśli Twój tego wszystkiego nie pomierzył tzn, że to nie było właściwe połówkowe.
a może pomierzył ale po prostu nic nie mówił? mój nie o wszystkich parametrach mówił

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jeszcze 6-7 i będzie roczny macierzyński
a to to już pewne że możemy iść na roczny?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Sprawdź czy na pewno tam nadal są naklejki, że to PCK
no kiedyś były a teraz to nawet nie wiem, jakoś nie zwracałam na to uwagi.
Stary 2013-02-02, 16:12   #2748
cloche
Zakorzenienie

heloł dziewczyny, nie nadrabiam was, sił brakuje! zabiegana jestem i zaraz się zbieram na urodziny koleżanki przesyłam buziaki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:15   #2749
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a to to już pewne że możemy iść na roczny?
no właśnie..wczoraj jak rozmawiałam z koleżankami to one sugerowały że to już pewne, ale ja nic nie słyszałam o żadnej formalnej ustawie
Stary 2013-02-02, 16:16   #2750
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nuna, wrzucam opis mojego połówkowego, wypisane wszystko co lekarz oglądał

wrzucam też fotki z ciuchów, padł mi aparat właśnie, więc jak sie podładuje, wrzucę fotki z uk

Ciuszki łącznie za 58 zł, w tym 2x nowe z metkami i trampki adidas na już chodzącego szkraba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3733.jpg (72,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3734.jpg (70,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3735.jpg (86,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3736.jpg (65,4 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-02-02, 16:25   #2751
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ciuszki łącznie za 58 zł, w tym 2x nowe z metkami i trampki adidas na już chodzącego szkraba
trampki, spodenki i sweterek boskie
Stary 2013-02-02, 16:27   #2752
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna, wrzucam opis mojego połówkowego, wypisane wszystko co lekarz oglądał

wrzucam też fotki z ciuchów, padł mi aparat właśnie, więc jak sie podładuje, wrzucę fotki z uk

no to wiem, że na swojej karcie wpisywał on bo później sobie uzupełniał i mówił, że w porządku,,, w takim razie rezygnuje 240 zł zostanie w kieszeni i kupie za to co innego... bo wczoraj 200 zł prawie, teraz by było 240 14 lutego kolejne 100 to jest 500 praktycznie...
zaufam swojemu ginowi bo mi pokazywał i szyjke i tłumaczył jak blisko ściany zarzadizł wizyte za 2 tyg wiec widzę, że nie olewa

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

ddzieki Mysiu
Stary 2013-02-02, 16:32   #2753
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mysia super łowy

Stary 2013-02-02, 16:33   #2754
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam opis mojego połówkowego, wypisane wszystko co lekarz oglądał
wow! mój nawet tego nie zapisuje
ciuszki piękne

dobra ja zmykam się ogarnąć i na zakupy. Bo jutro goście a TŻ zażyczył sobie na obiad pizze.
Stary 2013-02-02, 16:33   #2755
Mysia mysz
Zakorzenienie

To lecę dalej
1. Zapomniałam o jeszcze jednym kaftaniku z ciuchów
2. Niańka angelcare 344 zł
3. Bodziaki 7 sztuk 7,5 funta, ręcznik 4,5 (funta wzięłam 2), kocyk 4 funty, wszystko Primark
4. Bodziaki na zimę 3 sztuki 4 funry, łapki niedrapki 3 sztuki 1funt, szmatka kotek 3 funty, Primark
5. Sweterek 5 funtów, bluza 6 funtów, Primark
6. 2 x bluzki długi rękaw 4 funty, 2x spodenki 3,5 funta, Primark
7. Sweterek 4 funty, bluzka 2 funty, GAP
8. Moje baletki 4 i 8 funtów oraz klapki po 2,5 funta

A tak to sobie przywiozłam mnóstwo majtek, skarpetki, rękawiczki skórzane, koszulę do szpitala, klapki gąbkowe pod prysznic, TŻ koszulkę i kubek itp. itd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3743.jpg (63,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3747.jpg (66,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3738.jpg (62,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3739.jpg (62,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3740.jpg (80,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3741.jpg (65,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3742.jpg (86,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3746.jpg (74,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-02-02, 16:34   #2756
_pola
Rozeznanie

Xal myślę, że ta zawieszka dla teściowej to super prezent. A nawet jak nie do kompletu to możecie jej zupełnie coś innego kupić z biżuterii. Będzie miała fajną i praktyczną pamiątkę.

Vil laski: dla męża

Antoinette, a masz gdzieś blisko aptekę Dbam o Zdrowie? Oni mieli na te witaminki fajną promocję (nie wiem czy jeszcze jest), wychodziło chyba 35 zł za opakowanie. Trzeba tylko zamówić na ich stronie www.☠☠☠☠☠☠☠ i wybrać odbiór osobisty w wybranej aptece i założyć kartę dla mamy i maleństwa.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:34   #2757
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no to wiem, że na swojej karcie wpisywał on bo później sobie uzupełniał i mówił, że w porządku,,, w takim razie rezygnuje 240 zł zostanie w kieszeni i kupie za to co innego... bo wczoraj 200 zł prawie, teraz by było 240 14 lutego kolejne 100 to jest 500 praktycznie...
zaufam swojemu ginowi bo mi pokazywał i szyjke i tłumaczył jak blisko ściany zarzadizł wizyte za 2 tyg wiec widzę, że nie olewa
no i najważniejsze że będziesz mniej łazić, i więcej odpoczniejsz co jest teraz super-ważne dla ciebie i dziecka
Stary 2013-02-02, 16:44   #2758
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mysia no to się obłowiłaś
a i miałam Ci pisać - zdjęcie z sesji ślubnej piękne

Xal ja bym postawiła na zegarek jeśli znacie gust teściowej

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-02 o 16:45
Stary 2013-02-02, 16:47   #2759
_pola
Rozeznanie

O Banka właśnie to samo napisałam o tych witaminach

Happy super to wygląda - muszę wypróbować Ja dzisiaj zrobiłam conchiglioni nadziewane mięsem mielonym
Super, że z mieszkankiem tak się udało Warto było czekać

Nuna my mieliśmy robić przy okazji połówkowego też 3d i nagranie na płytkę, ale Malutka przykleiła się do macicy i nie chciała się poruszyć No i nic z tego nie wyszło. A dodatkowo już nie idziemy. Najważniejsze, że (jak to powiedział lekarz) mamy małą, zdrową kobietkę

Osz kurde a my kupiliśmy teściowej pod choinkę zegarek Ciekawe co sobie pomyślała

Mysia ciuszki super! A trampasy i te baleriny - wow!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:48   #2760
diabli
Zakorzenienie

Bylismy wlasnie w Tesco butelki TT nadal sa w promocji (38zl z groszami), ale na dziale dzieciecym te same juz 54zl., kupilismy ten zestaw 2x 260
poza tym smoczki http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...976831357.html
wkladki laktacyjne http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...986534600.html
szczoteczke do dziasel i pierwszych zabkow canpol http://allegro.pl/canpol-silikonowa-...963403855.html
i myjke frotte
czailismy sie jeszcze na przewijak, ale nie wiedzialam jaki chce wzor reszta zakupow w jakiejs hurtowni dzieciecej albo na all. dla siebie do szpitala pewnie tez.

teraz przegladajac allegro trafilam na zel do mycia dziasel
http://allegro.pl/nuby-zel-do-mycia-...982066865.html ale nie widze informacji od kiedy mozna go uzywac ciekawe czy plesniawkom i tym mlecznym nalotom tez zapobiega...

podczas zakupow inna mama patrzyla jak wybieralismy butelki i smoczki...i w koncu mowi, ze ma polroczna corke i ze nie warto kupowac butelek TT. podobno jej dziecko nie chce z nich pic...smoczki sa za twarde i woli najzwyklejsza butelke za 7zl ze smoczkiem lateksowym (zoltym). zaczelismy sie zastanawiac czy brac te butelki, smoczki...ale jak sobie poszla to doszlam do wniosku, ze TT ma bardziej podobne te smoki w butelkach do kobiecej brodawki. smoczek nie ma byc przezuwany i mielony jak guma do zucia, tylko ma uspokajac i stawiac troche oporu :P dobrze mysle?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości