|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
Fajnie by było, żeby były takie tanie jak piszesz
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziemniaczki bomba! Zrobię jutro do żeberek Na takie ziemniaczki to nawet mój mąż nie będzie kręcił nosem, mam nadzieję Dzięki Happy za pomysł |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa tak chcialam pomoc heheh
|
|
#2734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
ja, jak gin mi pomierzy wszystko co trzeba i nie będzie wątpliwości, to nie pójdę na 2 prenatalne Cytat:
vil dla męża za zakupy ![]() happy gratuluję znalezienia mieszkania ![]() i dzięki za przepis - właśnie myślę co zrobić z mięsem mielonym, tylko że nie chce nic z ziemniakami, i pewnie skończę na spagetti
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze serduszko oglądał bardzo dokładnie i długo i skomentowal, że w porządku... ale coraz bardziej zastanawiam się czy nie odwołać... bo buźka z profilu też była dobrze ukształtowana... obgadam jeszcze z bratową przyjrzę się temu jej usg i zdecyduje
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mężaPerfum wolę nie kupować, bo trudno trafić, szale ma (dostała od moich rodziców na imieniny), może kuferek? Ale mąż na to kręci nosem ... Cytat:
Do kuchni to nie, to na imieniny czy coś, a na okrągłe urodzinki to tak mi nie bardzo, z resztą ona sama się zaopatruje w to co potrzebne bo dużo piecze. Bratowa coś mówiła o zegarku, może jak znajdzie coś ciekawego to się podłączymy, chociaż słyszałam, że zegarków nie powinno się dawać. Myślałam jeszcze nad kosmetyczką czy portfelem, ale mąż też kręci nosem, co wykombinuję to jemu na nie, po czym mówi "wymyśl coś"
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zamierzam kupic to http://allegro.pl/lascal-dostawka-do...983249487.html
ale myslalm o uzywanym bo nowa droga a przyda mi sie zeby ze szkoly mlodego odbierc on nie przejdzie 3 km alb o bedzie sie ciagnal a tak to wejdzie i 30 min bedziemy w domu
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Jakaś zmęczona dziś jestem. Zaczyna mnie kręgosłup pobolewać wczoraj mogłam śmigać cały dzień i czułam się ok. A dziś jedyne co zrobiłam to pranie i obiad i jakaś taka padnięta jestem ![]() Cytat:
![]() joooasia, banka śliczne ciuszki karolina za wizytę happy jeśli mogę skomentować to trochę zawyżyłaś te ceny (np. dobrą szczotkę do włosów kupisz spokojnie za 7 zł a nie 20zł)Po co Ci na początek aż tyle smoczków? maleństwo może ich wcale nie chcieć. I w jakim celu kupujesz pojemnik na smoczek? tak pytam bo przecież one mają takie specjalne zamknięcia więc po co jeszcze pojemnik ?
|
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha,ale miałyście przygody. Uśmiałam się przy tym dobre 15 min. Wyobrażam sobie miny Waszych TŻ-tówAsh, Color piękne i super ciuszki Ja mam nadzieję, że ten nowo odkryty lumpek koło mnie faktycznie będzie miał tak częste dostawy jak mówią i tam się stopniowo obłowię ![]() Ja to chyba jestem jakaś nienormalna. Trzeci tydzień pod rząd mamy spotkania ze znajomymi i towarzystwo sobie pije wódeczke. Ale ja trzeci raz pod rząd pod koniec tych spotkań czuje się pijana, a następnego dnia na równi z TŻ jakbym była pijana- zmęczona, mega mi się chce pić, mało jeść. Jakaś dziwna sprawa
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się cieszę. Przynajmniej to masz z głowy. Ciuszki piękne, aż sobie wyobraziłam takiego małego bobaska w nich a to masz pożyczone czy na wieczne nieoddanie?Cytat:
![]() z tym że u mnie na pewno będzie problem bo jak się rodzi sn to się leży 3 dni a jak cc to 6 dni. Więc gdzie oni tyle wytrzymają anoxee za połowę ciąży---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- piękneCytat:
nuna mi paluszki gin sprawdzał na pierwszym prenatalnym czyli w 13 tc. Moim zdaniem jakby było coś nie tak, albo miał wątpliwości to sam by Cię skierował na dokładniejsze badanie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a firma może z nimi robić co zechce u mnie naklejek, że to dla PCK już nie ma Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-02 o 16:09 |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dziwnie ja po imprezach - niby mniej śpię, ale czuję się dużo bardziej wyspana i wypoczęta ![]() siostra pokazała mi jak z jakiegoś zoo, pokazują na żywo pandy - ale są pocieszne stworzonka i babeczki drożdżowe z kruszonką wyszły mi przepyszne - ja nie wiem czy zostawię coś dla znajomych
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Happy! Zaintrygowałaś mnie przepisem i nawet nie doczytałam info o mieszkaniu! Gratuluję serdecznie!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to to już pewne że możemy iść na roczny? no kiedyś były a teraz to nawet nie wiem, jakoś nie zwracałam na to uwagi. |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
heloł dziewczyny, nie nadrabiam was, sił brakuje! zabiegana jestem i zaraz się zbieram na urodziny koleżanki
przesyłam buziaki
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie..wczoraj jak rozmawiałam z koleżankami to one sugerowały że to już pewne, ale ja nic nie słyszałam o żadnej formalnej ustawie
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, wrzucam opis mojego połówkowego, wypisane wszystko co lekarz oglądał
![]() wrzucam też fotki z ciuchów, padł mi aparat właśnie, więc jak sie podładuje, wrzucę fotki z uk ![]() Ciuszki łącznie za 58 zł, w tym 2x nowe z metkami i trampki adidas na już chodzącego szkraba
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaufam swojemu ginowi bo mi pokazywał i szyjke i tłumaczył jak blisko ściany zarzadizł wizyte za 2 tyg wiec widzę, że nie olewa ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- ddzieki Mysiu
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciuszki piękne dobra ja zmykam się ogarnąć i na zakupy. Bo jutro goście a TŻ zażyczył sobie na obiad pizze. |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
To lecę dalej
![]() 1. Zapomniałam o jeszcze jednym kaftaniku z ciuchów ![]() 2. Niańka angelcare 344 zł 3. Bodziaki 7 sztuk 7,5 funta, ręcznik 4,5 (funta wzięłam 2), kocyk 4 funty, wszystko Primark 4. Bodziaki na zimę 3 sztuki 4 funry, łapki niedrapki 3 sztuki 1funt, szmatka kotek 3 funty, Primark 5. Sweterek 5 funtów, bluza 6 funtów, Primark 6. 2 x bluzki długi rękaw 4 funty, 2x spodenki 3,5 funta, Primark 7. Sweterek 4 funty, bluzka 2 funty, GAP 8. Moje baletki 4 i 8 funtów oraz klapki po 2,5 funta ![]() A tak to sobie przywiozłam mnóstwo majtek, skarpetki, rękawiczki skórzane, koszulę do szpitala, klapki gąbkowe pod prysznic, TŻ koszulkę i kubek itp. itd
|
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
Xal myślę, że ta zawieszka dla teściowej to super prezent. A nawet jak nie do kompletu to możecie jej zupełnie coś innego kupić z biżuterii. Będzie miała fajną i praktyczną pamiątkę.
Vil laski: dla męża Antoinette, a masz gdzieś blisko aptekę Dbam o Zdrowie? Oni mieli na te witaminki fajną promocję (nie wiem czy jeszcze jest), wychodziło chyba 35 zł za opakowanie. Trzeba tylko zamówić na ich stronie www.☠☠☠☠☠☠☠ i wybrać odbiór osobisty w wybranej aptece i założyć kartę dla mamy i maleństwa.
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no to się obłowiłaś
a i miałam Ci pisać - zdjęcie z sesji ślubnej piękne ![]() Xal ja bym postawiła na zegarek jeśli znacie gust teściowej
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-02 o 16:45 |
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
O Banka właśnie to samo napisałam o tych witaminach
![]() Happy super to wygląda - muszę wypróbować Ja dzisiaj zrobiłam conchiglioni nadziewane mięsem mielonym![]() Super, że z mieszkankiem tak się udało ![]() Nuna my mieliśmy robić przy okazji połówkowego też 3d i nagranie na płytkę, ale Malutka przykleiła się do macicy i nie chciała się poruszyć No i nic z tego nie wyszło. A dodatkowo już nie idziemy. Najważniejsze, że (jak to powiedział lekarz) mamy małą, zdrową kobietkę![]() Osz kurde a my kupiliśmy teściowej pod choinkę zegarek Ciekawe co sobie pomyślała![]() Mysia ciuszki super! A trampasy
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy wlasnie w Tesco
butelki TT nadal sa w promocji (38zl z groszami), ale na dziale dzieciecym te same juz 54zl., kupilismy ten zestaw 2x 260poza tym smoczki http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...976831357.html wkladki laktacyjne http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...986534600.html szczoteczke do dziasel i pierwszych zabkow canpol http://allegro.pl/canpol-silikonowa-...963403855.html i myjke frotte ![]() czailismy sie jeszcze na przewijak, ale nie wiedzialam jaki chce wzor reszta zakupow w jakiejs hurtowni dzieciecej albo na all. dla siebie do szpitala pewnie tez.teraz przegladajac allegro trafilam na zel do mycia dziasel http://allegro.pl/nuby-zel-do-mycia-...982066865.html ale nie widze informacji od kiedy mozna go uzywac ciekawe czy plesniawkom i tym mlecznym nalotom tez zapobiega... podczas zakupow inna mama patrzyla jak wybieralismy butelki i smoczki...i w koncu mowi, ze ma polroczna corke i ze nie warto kupowac butelek TT. podobno jej dziecko nie chce z nich pic...smoczki sa za twarde i woli najzwyklejsza butelke za 7zl ze smoczkiem lateksowym (zoltym). zaczelismy sie zastanawiac czy brac te butelki, smoczki...ale jak sobie poszla to doszlam do wniosku, ze TT ma bardziej podobne te smoki w butelkach do kobiecej brodawki. smoczek nie ma byc przezuwany i mielony jak guma do zucia, tylko ma uspokajac i stawiac troche oporu :P dobrze mysle?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

bo wszystko chyba i tak sprawdza się w 2D? 

wczoraj mogłam śmigać cały dzień i czułam się ok. A dziś jedyne co zrobiłam to pranie i obiad i jakaś taka padnięta jestem 

haha,ale miałyście przygody. Uśmiałam się przy tym dobre 15 min. Wyobrażam sobie miny Waszych TŻ-tów
07.07.2012 

laski: dla męża
Ciekawe co sobie pomyślała