|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
|
|
|
|
#3392 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Ja wlasnie drobnymi kroczkami troche wskoralam w sprawie wtykania nosa w nie swoje sprawy i jestem z tego dumna ale to prawdziwa szkola asertywnosci
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwalają mnie niektóre strony, które ludzie lubią na facebooku. "Wierzę w Boga i bardzo Go kocham, bo On jest moim Tatusiem w Niebie", "Ajj, uzależniasz skarbie", "Elo kochanie masz u mnie branie", "Ruch**bym Cię niczym dzika kuna w agreście" itp.
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra, tylko nie chodzi o same kategorie rasowiec/nie rasowiec, wiejski/miejski, dla mnie "burek" to po prostu synonim psiaka, który dostaje ziemniaki, czasem obsmażone mięcho, i mleko z chlebem. A ze najczęściej to się zdarza na wsi, to już inna kwestia. Ja też znam ileś psów żyjących dosyć długo, na złej diecie. Pytanie ile żyłyby na dobrej. Po po prostu nikt mi nie wmówi, że takie pierwsze z brzegu smażone mięcho jest dobre dla psa, "bo psy babci/cioci/ prezydenta Nigerii to....". I nadal aktualna kwestia dolegliwości, które mają po ludzkim jedzeniu I tak (trochę odchodząc od tematu) co mnie dziwi odnośnie już takich totalnych kanapowców (ale tych takich skrajnych - przedelikaconych kanapowych miniaturek, piesków i kotków) to uważam, że w tych przypadkach człowiek poszedł tyćkę za daleko z wyobraźnią. Prawdę mówiąc część tych ras mnie autentycznie przeraża ;/
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i tez mnie przeraza to ze niektore rasy sa chowane tylko po to zeby zaspokoic czyjas proznosc patrzac na to jak podatne sa na choroby i jak krotko zyja
|
|
|
#3400 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie wszystko jest, tylko jak się daje takie "swoje" żarcie na co dzień, to po prostu raz pies dostaje coś co jest odpowiednie, a 4 razy coś co nie jest (przy takim karmieniem tylko i wyłącznie obiadowym). Bo nie sądzę, żeby wtedy jadłospis był układany pod psa, a nie pod ludzi też często na jeden obiad przypada jedynie kawalątek tego co jest dla psa rzeczywiście dobre i jak się bierze taką dietę z całego dnia to to tego dobrego jest może 5%, no małoJa miałam psa wziętego ze schroniska, który jadł śmiecie przez całe swoje życie i baardzo trudno nam było gościa przestawić. Jak wyczuł chipsy, to umierał z rozkoszy. Uwielbiał wędlinę naładowaną ziołami, kradł nam ją z talerzy, mimo że mu się kiszki zwijały po tym i miał rozwolnienie. Jak u ludzi- jak się jadło źle, to się do tego przyzwyczaiło. Przestawienie się na zdrowe żarełko nie jest proste, ale nie jest niemożliwe Mnie te ostatnio przeraziło zdjęcie kota z takim malusieńkim nosem, że go prawie nie było widać, taka niemal kropeczka na pyszczku zamiast nosa. Nie mogę teraz znaleźć jaka to rasa, być może nie jest nawet jakoś bardzo zmodyfikowanym i wymieszanym kotem, ale autentycznie - przestraszyłam się zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Swoją drogą odnośnie dużych psów i małych pomieszczeń - znajomy z uczelni wziął huskiego. Do bloku, do wynajmowanego pokoju. Po dwóch tygodniach pies wylądował na wsi, u rodziców, a chłopak był wielce zdziwiony, że pare spacerków dziennie nie wystarczy, a "tak się starał, taki był aktywny dla psa"...
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
|
|
#3403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jeszcze rozumiałabym, jakbyśmy "robili wieś" [i od razu mówię, że nie chodzi mi o wieś jako miejsce zamieszkania, bo sama jestem ze wsi] i w szkole i na jakiś wycieczkach. A ona wręcz nas potraktowała, jakby nas tyle, co z buszu wypuścili i że ona będzie musiała się za nas wstydzić. I tego po prostu nie potrafię zrozumieć ![]() O to mi chodziło |
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226202&p age=94. I widzę, że był dzisiaj edytowany (post). EDIT Właśnie trafiłam w innym wątku na tego gifa - i teraz rozumiem Wasze zdziwienie . Dziewczynie się się linki pomyliły, też tak mi się czasem zdarza (na przykład jak, nie wiedzieć czemu, myszka nie "odbierze" komendy "kopiuj" i załączam gdzieś wcześniej kopiowany tekst), ale rzeczywiście, wyszło nad wyraz dziwnie .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-02-02 o 15:58 |
||
|
|
|
#3405 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Układ choreograficzny Danuty Lato mnie powalił.
Teraz mam schizę, że wklejam złego linka .
|
|
#3408 |
|
Konto usunięte
|
Przykro mi ale nie widzę w tym teledysku niczego oprócz dwóch identycznych... rzeczy. Chciałam spojrzeć na coś innego ale się nie dało.
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), zresztą to nie jedyne sztuczki, które praktykuje. Ma swoje lata, na dwór nie wychodzi, jest po kastracji więc tyje. Ale serio staramy się go trochę odchudzić, nawet wydaje mi się, że widzę pierwsze efekty.
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to dzieło dotknęło moje serce, tylko coś jej się z bluzki wylewa
|
|
#3411 |
|
Biała Dama
|
Wy sie smiejcie ale ja wiem co to miec taki biust. Na szczescie mamy czasy brafittingu, wczesniej bywalo roznie
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Kim jest Danuta Lato? Kojarzy mi się z .... Grzegorzem Latą
|
|
|
|
#3413 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.A choreografia dlatego mnie powaliła, bo zastanawiałam się czy jakby owa Danuta nie śpiewała wymachując cycem i wypinając pupę w stronę widowni, to koncert by się podobał^^. Nasz eksportowy towar
|
|
|
#3414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Bo jest modem
![]() [1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38996354]A co zrobić, jak kot wyraźnie sępi o jedzenie ludzkie? Myślałam, że nie wiem, jakoś ją głodzę, ale no bez przesady. W misce karmę ma, a ja nie mogę wyjść na chwilę z pokoju, bo zaraz mi kradnie z talerza. Żeby to jakieś mięsko było - ok. A to zwykła owsianka. Czy szparagi. Moje zwierzę też się rzuca na produkty, których ponoć stricte mięsożerny kot nawet nie powinien lubić Cytat:
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obecnie biblioteki stawiają sobie za cel bycie miejscem spotkań i przyciąganie ludzi w ten właśnie sposób. Nie popieram oczywiście głośnych rozmów, ale jeśli ludzie lubią przychodzić do biblioteki/czytelni to może kiedyś zamiast na ploteczki przyjdą chętnie po książkę i o to chodzi . Niektóre biblioteki naprawdę potrafią odstraszać, a ja np. nigdy nie odważyłam się zajrzeć do czytelni w miejskiej bibliotece.
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:59 |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, czegoż to się można dowiedzieć na Wizażu
.Co do bibliotek jako miejsca spotkań. Opcja fajna, o ile nikt nie zakłóca pracy innym. Bo pośmiać się i zjeść śniadanie, można w klubo-księgarni, kawiarni, albo w parku na ławeczce .
|
|
|
|
#3419 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwi mnie, że aptece może pracować ktoś, kto nawet z czytaniem sobie nie radzi.
Sytuacja z wczoraj: poszłam do apteki, żeby kupić na szybko TŻ-owi coś przeciwalergicznego bez recepty. Chatul: Poproszę coś na alergię bez recepty. Bez żelatyny i najlepiej bez laktozy. Tu ekspedientka zaczęła przeglądać dostępne medykamenty… Ale tylko z wierzchu. Czyli jedynie oglądała opakowania. Ekspedientka: Nie ma niczego bez laktozy. Chatul: To niech będzie z laktozą, ale koniecznie bez żelatyny. Tu ekspedientka zaczęła robić to samo, co wcześniej – jedynie przeglądała opakowania farmaceutyków. Ekspedientka: Na tym jest napisane, że zawiera między innymi laktozę, o żelatynie niczego nie ma. Wtedy już mnie prawie coś trafiło, bo farmaceutka powinna wiedzieć, że pełen skład leku musi być podany na ulotce. No ale nic, zachowuję spokój i mówię: Chatul: Pełen skład musi być na ulotce Może Pani otworzyć opakowanie?Otworzyła, zaczęła szukać składu, a potem czytać go na głos… Ekspedientka: Mhm, mhm (nazwy różnych składników, mało istotne dla treści historii Przytkało mnie wtedy zupełnie, bo nie sądziłam, że farmaceutę może wosk Carnauba dziwić… Chatul: No, typowa substancja glazurująca... ![]() Ekspedientka: Tu w składzie jest gliceryna! Chatul: Miało nie być żelatyny. Ekspedientka: A, to nie ma. Kupiłam ten farmaceutyk i wyszłam. W domu jeszcze przejrzałam jego skład. Żelatyny, na szczęście, nie było, ale i gliceryny nie znalazłam...
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, jak można dać jakiemuś doradcy finansowemu czyjś nr tel. bez jego zgody. To już druga koleżanka tak zrobiła.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

ale to prawdziwa szkola asertywnosci

też często na jeden obiad przypada jedynie kawalątek tego co jest dla psa rzeczywiście dobre i jak się bierze taką dietę z całego dnia to to tego dobrego jest może 5%, no mało
to bardzo dobry kumpel wiec wielkiej afery nie robilam ale i tak sie troche wkurzylam.. jak do kogos ide i np ogladamy na komputerze film to jakos nie przegladam wszystkich zakladek gdy ta osoba wyjdzie na chwile do kuchni/lazienki i tego samego oczekiwalabym od innych

. Dziewczynie się się linki pomyliły, też tak mi się czasem zdarza (na przykład jak, nie wiedzieć czemu, myszka nie "odbierze" komendy "kopiuj" i załączam gdzieś wcześniej kopiowany tekst), ale rzeczywiście, wyszło nad wyraz dziwnie
Myślałam, że nie wiem, jakoś ją głodzę, ale no bez przesady. W misce karmę ma, a ja nie mogę wyjść na chwilę z pokoju, bo zaraz mi kradnie z talerza. Żeby to jakieś mięsko było - ok. A to zwykła owsianka. Czy szparagi.