|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Xal - moze jakies ladne korale? albo ponczo. fakt, ze urodziny okragle to troche bardziej trzeba sie wysilic, ale moja mama bylaby zachwycona. biletami do teatru (jak juz ktoras polecala) rowniez.
hmm, w biedronce jest teraz ekspres do kawy italico na kapsulki za 149zl...jesli tesciowa lubi kawe i spieniacz do mleka 79.
|
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Udane zakupy dziś w duuuużym sklepie dla dzieci
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
xal-Ja bym teściową z TŻtem zaprosiła na kolację/obiad do jakiej super knajpy. Najpierw podpytała jaką kuchnię lubi i zapłaciła za posiłek. Kupowanie czegoś "na pałę" jest bez sensu...
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo roznych aukcji. moze tansze tez znajdziesz? tz juz sie cieszy, ze wybralismy krotkie imie |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jaki wózek się zdecydowaliście?
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzi, że tak przetrwał cały jeden rok na studiach bo nie było ich stać na nic innego do jedzenia
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ci wszyscy kupujacy na allegro (najwiecej ofert kupna maja butelki tt i avent). tz wkladajac butelki do kosza stwierdzil "my kupilismy najdrozsze. jak nie bedzie chciala to dostanie najtansza za 7zl. odda ze skarbonki" ![]() ![]() gorzej jak sie mala nauczy ciagnac na maksa i mi sutki zrujnuje
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osiem dla noworodka, a wiekszych juz nie ma. mogli dac w zamian kilka tych 340ml a sweterek i jeansy juz komentowalam - fajnie, ze sie udalo! ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
najprostsze awokado z czosnkiem, odrobina oliwy z oliwek, sok z limonki albo cytryny, sol. rozpackac i masz paste na kanapke (uwielbiam z grzankami)czasem dodaje jajko ugotowane na twardo, ser zolty, szczypiorek, pomidory, nawet majonez ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- bedzie lzej |
|||
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaś może takiego potrzebować ale jak się ma 1 dziecko to po co tyle tego?
|
|
|
#2801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jakiś czas widziałam dziewczynkę, która miała wszystko ohydnie różowe... to naprawdę źle wygląda
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
jesli ktoras nie kupila butelek...
http://allegro.pl/tommee-tippee-2x-b...990962406.html |
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz pokażę Wam jaki bedzie
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Zaraz pokażę
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja znajoma tez ubiera corke od stop do glow: majtki zimowa czapka, kombinezon, kazda koszulka, sukienka, bluzka. pytasz dziecko "co masz na sweterku" i bez patrzenia mowi "kici kici" |
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Wózeczek nasz, jutro kupujemy
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie się prezentuje. Co to za model? I ile Was będzie kosztował?
Właśnie, zupełnie Wam zapomniałam napisać na czym stanęło u nas z wózkiem! Jak pamiętacie, zastanawialiśmy się na opcją spacerówki z wkładem dla niemowląt i myśleliśmy nad tym Maclarenem Grand Tour. Pytałam o opinię co do takiego rozwiązania moją koleżankę - fizjoterapeutkę. Poradę otrzymałam, ale również i propozycję kupna za grosze ich wózka: Jedo Bartatina Alu Plus Freestyle, którego chcą się pozbyć w okolicach kwietnia jak ich mały przesiądzie się do parasolki. I po konsultacji z mężem doszliśmy do wniosku, że nas to urządza - nie wpakujemy za dużo kasy w wózek na stelażu, a potem znów w fajną parasolkę. Teraz wydamy niewiele, a poźniej kupimy Maclarena bez wyrzutów sumienia, do tego będę miała pewność, że w pierwszych miesiącach życia mej córci jej plecki będą miały stabilne podłoże (bo to mnie jedynie martwiło przy opcji spacerówki z wkładką). Poza tym doszliśmy do wniosku, że po tym Maclarenie Grand Tour potrzebowalibyśmy parasolki i tak, bo przecież to tez jest ciężki i duży stelaż. W taki o to sposób nasz problem wózkowy został rozwiązany do czasu aż zechcemy parasolkę ![]() A oto opinia tej dziewczyny o opcji spacerówka + wkładka/miekka gondola (może kogoś zainteresuje): Z punktu widzenia zdrowotnego to niemowlę powinno podróżować w gondoli tj. na płaskim stabilnym i raczej twardszym niż zbyt miękkim podłożu do skończenia 6 m-cy, więc przez całe pierwsze pół roku życia. Istotna w tym okresie jest też dobra amortyzacja wózka czyli koła raczej większe, pompowane, dodatkowo wahacze czy paski w stelażu też zwiększają amortyzację. Jeśli chodzi o funkcjonalność to w zasadzie ile rodziców tyle potrzeb więc trudno podać jakieś konkretne parametry. Idąc od początku, gondola - zapytajcie lub sami zamierzcie jej długość w interesujących Was modelach - niemowlę bardzo szybko rośnie (a wraz z nim ubranka - niestety...) i często zdarza się ze maluch jest zbyt wcześnie przesadzany do spacerówki bo zwyczajnie nie mieści się w gondolce. Wasz Bąbelek skończy pół roku w okolicach początku października jeśli się nie mylę wiec tu trzeba jeszcze wziąć pod uwagę kombinezon czy śpiworek, wszystko to musi się zmieścić razem z dzieckiem. My kupiliśmy wózek którego gondola byłą wówczas największa na rynku i bardzo się to sprawdza już przy kolejnym dziecku. Jeśli to będzie "miękka" gondolka to sprawdźcie czy ma dostatecznie twarde dno. Dla mnie osobiście wózek miejski to zdecydowanie bardziej ten maclaren (swoją drogą marka sama w sobie) z pierwszego linku niż Babywelt z drugiego (btw - w ogóle nie znam tej firmy). Im łagodniejsza linia wózka, mniejsza waga, bardziej zwrotne koła tym jest wygodniejszy właśnie do miasta (chodniki, sklepy, komunikacja miejsca, bagażnik, w Waszym przypadku pewnie tez samolot)) ale to już są parametry dla starszego dziecka, małemu w takich warunkach spada komfort. |
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam, witamy sie w 25 tygodniu
vvgh - przednie kolka sa skretne? jaki to model?
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny i super ma kolor, napisz o nim coś więcej tzn. np. jakie ma funkcje? I ile części?
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny ten jedo, od znajomych, cena okazyjna, wiec nawet sie nie zastanawiajcie. my tez mamy juz kilka propozycji od znajomych i nie wiem na czym stanie... |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może taka opcja Was zainteresuje?
Wózek waży 13kg więc ciut mniej niż inne i składa się do małych rozmiarów: http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...rowe/elea.aspx |
|
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie raptem od wczoraj i już ledwo nadążam.
Jakoś ledwo dziś chodzę, nie wiem z czego to wynika ale tak dziwnie zmęczona się czuję, w każdym razie pochwalę się po krótce że babcia kupiła nam turystyczne łóżeczko: http://allegro.pl/graco-contour-pres...975785274.html osobiście wolałabym inny kolor, ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda ponoć innych nie byłoI mój wózek ma być u nas w okolicach środy, a w piątek zaczynamy 23tc i idziemy na połówkowe przebadać Stasia dokładnie ![]() No i oczywiście na bieżąco oglądam Wasze wyprawki, widzę, że my jesteśmy jeśli chodzi o ubranka ubogimi krewnymi, bo nasz Staś jak do tej pory ma wszystkiego raptem po kilka sztuk ![]() Kilka rzeczy wylicytowałam też na allegro, powinny być lada dzień
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla babci Fajne te turystyczne łóźeczka, muszę się im lepiej przyjrzećCytat:
Cytat:
A widziałyście tę stronkę? Można sobie poczytać ku pokrzepieniu serc ![]() www.vivatporod.pl |
|||
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...id=2013&osCsid=
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/hm-sliczny-komplet...973767048.html moze ktoras chce dla malego facecika?
i dla dziewczynek... http://allegro.pl/elegancki-zestawik...973791668.html http://allegro.pl/slodki-zestawik-dl...973928398.html http://allegro.pl/ff-nowy-5-pak-body...992414444.html http://allegro.pl/2-pary-super-dresi...974002261.html ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- poszlyscie na mecz?
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-02 o 20:19 |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedzę ale jakoś niewiele ma dziś do powiedzenia
świetny ten łoś |
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My cały styczeń chorowałyśmy z córą, sama miałam też zapalenie oskrzeli i brałam antybiotyk ale powoli wracam do normy. Brzuch mi już dość mocno doskwiera, twardnieje i w ogóle w szyjce mam masakryczne kłucia ale na szczęście się nie skraca bo miałam ostatnio wizytę. Mały waży już 917 gramów Nie mam też za bardzo czasu na pisanie, bo za niecałe 3 tygodnie podchodzę do egzaminu, na który czekam od czerwca i wreszcie załapałam się na termin 22 lutego... troche sie go boje, bo to 4 godziny pisania plus dojazd do warszawy ode mnie minimum 3 godziny... boję się, że nie dam rady fizycznie... ale musze chociaż spróbować.. widziałam, że pisałyście o drewnianych literkach na ścianę to bardzo polecam, mam u Blanki w pokoju i uważam, że wygląda to super, wklejam wam fotę, chociaż niestety jest trochę rozmazana. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

i spieniacz do mleka 79.

na jaki wózek się zdecydowaliście?

z czym Wy je jecie? zaraz je chyba wyrzucę...
Twierdzi, że tak przetrwał cały jeden rok na studiach bo nie było ich stać na nic innego do jedzenia

07.07.2012