Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 17:21   #4291
Ewka:D:D
Rozeznanie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

WILL - historia chlopca, ktory traci rodzicow , jest wielkim fanem Liverpool i postanawia spełnic swoje marzenia by znalezc sie na meczu swojego ulubionego zespolu. polecam bardzo ciekawy, familijny

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:27   #4292
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

"October baby" - moim zdaniem bardzo wzruszający film, to część opisu z filmwebu, nie daje więcej żeby nie robić spoilera.
"19 – letnia Hannah świeżo upieczona studentka zawsze była outsiderem. Zawsze czuła się inna i mimo wielkich ambicji oraz ogromnego talentu aktorskiego w głębi duszy żywiła przeświadczenie, że nigdy nie powinna przyjść na świat. Z powodu nasilających się problemów zdrowotnych (fizycznych oraz psychicznych) rodzice decydują się wyznać jej straszliwą prawdę. Dziewczyna doznaje szoku, bowiem jej dotychczasowe życie okazało się kłamstwem." jak dla mnie 9/10.

Edytowane przez anczysko1
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:28
anczysko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:15   #4293
201803290936
Konto usunięte

Exam / Test (2009) - całkiem całkiem, chociaż nic nowego. Jeżeli ktoś lubi, gdy akcja dzieje się na ograniczonej przestrzeni, napięcie narasta stopniowo, dużo dialogów, to polecam. Gra aktorska mogłaby być nieco lepsza - tzw. to zawodowi aktorzy, trzymali poziom, ale brakowało mi kogoś z prawdziwą charyzmą. Przypomina "Metodę" z 2005, tylko tamten film jest lepszy (ale również bliższy przedstawieniu teatralnemu).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-02-01 o 08:17
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:41   #4294
Stace
Zakorzenienie

Templariusze. Miłość i krew 6/10 - nie wiem jak to wytłumaczyć, żebyście zrozumiały . Otóż nic nie wiedziałam o filmie przed obejrzeniem. Podczas projekcji uderzyła mnie niespójność fabuły, scena w której film się zacina i przeskakuje jakby omijając połowę fabuły, i to, że główna bohaterka w pewnym momencie trzyma przez chwilę dziecko na rękach. Obejrzałam, weszłam na filmweb, a tu co się okazuje? Film jest polską sklejką 2 filmów skandynawskich - "Arn - Templariusz" i "Arn - Królestwo na końcu świata" . Podobno te 2 filmy razem są świetne, a polska sklejka jest do bani, niespójna. Chciałabym obejrzeć te 2 części, ale po pierwsze - teraz to już trochę bez sensu, skoro wiem jak się skończy, po drugie - nie wiem gdzie je znaleźć . A główny bohater - , chociaż to zupełnie nie mój typ

Aha - okazało się, że parę dni temu widziałam ten film na tvp1 lub tvp2, tylko kawałek i przełączyłam. Czy ktoś wie czy to był film, czy serial? Bo jest jeszcze miniserial oprócz tych 2 filmów . I może ktoś jest w temacie? Jeśli to był serial, to czy jeszcze lecą odcinki, czy już się skończył ?

Ktoś zrozumiał ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:44   #4295
Majuszka1990
Raczkowanie

GG do Majuszka1990

Paranormal Xperience - no cóż , trochę sie zawiodłam, bo straszny to on wcale nie był - obejrzalam zachęcona częsciami Paranormal Activity (chociaż i te z czasem stały się przewidywalne). Xperience to raczej taka lekko straszna "bajeczka". Mogło być lepiej ..i bardziej strasznie..

I don't stop when I'm tired, I stop when I'm done.
Majuszka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 20:26   #4296
Ryska88
Rozeznanie

Ostatnio Django 10/10- bardzo mi się podobał! Postać dr Shulza- mistrzostwo, Leonardo Dicaprio jak zwykle dobry, tematyka- to co lubię. Nie mam się do czego przyczepić choć nie przepadam za Tarantino.
Stary 2013-02-01, 21:24   #4297
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Dwoje do poprawki - moim zdaniem kiepska komedia romantyczna, wynudziłam się.
Stary 2013-02-02, 02:29   #4298
kasztanka3
Pani Mizantrop

Overnight (2012) - nie spodobał mi się, nawet nie wytrwałam do końca. Sceny, które w założeniu twórców pewnie miały być zabawne wyszły żałośnie, jeszcze bardziej żałosne jest wykorzystanie w filmie popularnych stereotypów. Naciągane 3/10.

Somebody's hero (2011) - również mnie nie porwał, ale przynajmniej nie wyłączyłam go przed końcem. Nudny, nic nie wnoszący, mało oryginalny. Nie polecam. 4/10.
Stary 2013-02-02, 10:12   #4299
sweet sunday
Zakorzenienie

Jak wytresować smoka 10/10-Cudo,normalnie cudo,nie pamiętam,żeby ostatnio mnie coś tak zachwyciło. Przepiękna animacja,muzyka,postacie, miejsca,klimat,same ochy i achy Polecam każdemu tą fantastyczną bajkę,zawiodą się tylko ci,którzy liczą na jedna z tych zwariowanych,śmiesznych bajek,bo ta taka nie jest. Jak dla mnie rewelacja i żałuję,że nie widziałam w 3D,bo pewnie szybowanie na smoku przez obłoki i te wszystkie góry i doliny musiało robić niesamowite wrażenie.
Jeszcze muszę zobaczyć polecany przez Was Odlot

Edytowane przez sweet sunday
Czas edycji: 2013-02-02 o 10:14
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:44   #4300
iixi
Zakorzenienie

Poradnik pozytywnego myślenia - film przyjemny, ale czy zasługuje na Oscara to nie wiem 8/10

Django - bardzo przyjemny filmik, świetnie zrobiony i wszystko idealnie do siebie w nim pasowało. I muzyka jak dla mnie piękna. Bardzo mi pod pasowała i umilała mi film zdecydowanie Ale chyba ze względu na zmęczenie nie umiałam go już bardziej docenić i dlatego 8/10

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:52   #4301
Naomi21
Zakorzenienie

"Niemożliwe" - ogromne rozczarowanie Spodziewałam się wciągającego, poruszającego filmu, ale wynudziłam się. Ogólnie nie widziałam w tej historii materiału na film A jeśli już to mam skojarzenie z telewizyjnym filmem z cyklu "prawdziwe historie". Aktorsko też nic specjalnego, uwielbiam Naomi Watts, ale nie popisała się specjalnie. Dzieciaki za to były słodkie, fajnych chłopców wybrali
Stary 2013-02-02, 18:06   #4302
kasztanka3
Pani Mizantrop

Save the Date (2012) - 8/10.
Absolutnie uroczy film o ludziach na swój sposób popapranych, niezdecydowanych i skrzywionych. Trafił w mój gust, w dużej mierze dlatego, że też jestem popaprana i skrzywiona.
Stary 2013-02-02, 18:26   #4303
siarka40
Szef ds. Wymianek

Maraton z polskimi filmami już za mną (przed 7.00 rano wróciłam z kina). O żadnym filmie wcześniej nie czytałam, wiedziałam jedynie, że "Drogówka" jest Smarzowskiego, w "Sępie" gra Żebrowski, a tajemnicę fabuły "Pokłosia" zepsuła mi przyjaciółka, rzucając jedno kluczowe słowo^^.
I tak:
- "Drogówka" - sporo scen z seksem w tle (acz stwierdzam, że z tym jak z flakami u Tarantino - im więcej, tym mniej razi), wciągająca historia, dobra obsada. Generalnie Smarzowski, jakiego lubię i kino, jakie lubię. Bardzo. Będzie chyba 10/10.
- "Sęp" - akcja wartka, fabuła całkiem OK, jedynie zakończenie mi się nie podobało.
- "Mój rower" - mimo, że kompletnie nic o tym filmie nie wiedziałam, jakoś czułam, że hitem dla mnie by nie był i w sumie obejrzałam go wczoraj głównie dlatego, że był ostatecznie puszczony jako trzeci, a nie czwarty (pierwotnie planowałam wyjść po "Pokłosiu", mającym być wyświetlanym jako trzeci właśnie). Jednak okazał się zupełnie sympatyczny, ciepła, momentami wzruszająca opowieść SPOILER-> (ale scenę z potrąceniem Kolesia mogli sobie darować).
- "Pokłosie" - wiedziałam, że ma być kontrowersyjnie, no i było. Fabuła dobra, trzymająca do końca w lekkim napięciu - o tym, że mi się podobało, może świadczyć choćby fakt, że wytrwałam w oglądaniu tego filmu, mimo pory bardzo późnej (albo i wczesnej, zależy jak spojrzeć) i po trzech innych filmach. Będzie 8 albo 9/10.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-02-02 o 18:27
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:24   #4304
winklepicker
Wtajemniczenie

Attenberg - grecki film o wbrew pozorom dorosłej dziewczynie, która zmaga się z chorobą ojca, a sama nie jest przystosowana do życia. Zawiodłam się trochę na tym filmie, drażniła mnie infantylność głównej bohaterki, sam przekaz w porządku, ale szczerze mówiąc nie było tam nic szczególnego. Może to przez wysoką poprzeczkę - wcześniej oglądałam greckiego Kła - ta sama producentka obu filmów i do tego reżyserka i scenarzystka Attenberg.

Mój kawałek tortu - chyba pierwszy raz w życiu miałam wrażenie, że końcówka filmu należy do innego...Nadal się zastanawiam, jak to możliwe, żeby coś takiego zrobić . Ponad połowę oglądałam lekki film, dosyć sympatyczny i jednocześnie przerysowany o dojrzałej kobiecie, która za pracą jedzie do Paryża. Zaś końcówka, doklejona od społecznego dramatu zupełnie tam nie pasowała...

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:31   #4305
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
- "Drogówka" - sporo scen z seksem w tle (acz stwierdzam, że z tym jak z flakami u Tarantino - im więcej, tym mniej razi), wciągająca historia, dobra obsada. Generalnie Smarzowski, jakiego lubię i kino, jakie lubię. Bardzo. Będzie chyba 10/10.
.
Też planuję się wybrać - uwielbiam Smarzowskiego.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:37   #4306
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Też planuję się wybrać - uwielbiam Smarzowskiego.
Też go bardzo lubię, choć nieco niżej stawiam "Różę".
Stary 2013-02-02, 19:47   #4307
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Też go bardzo lubię, choć nieco niżej stawiam "Różę".
Róża mi się bardzo podobała, chociaż chyba też niżej bym ją umieściła niż np 'Dom zły' - jak dla mnie rewelacyjny.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:05   #4308
alexandrika
Zadomowienie

z nudów obejrzałam właśnie ciacho i moge przyznać, że to najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałam. Nic nie trzyma się kupy, miało być śmiesznie wyszło odrażająco. 0/10
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:12   #4309
evvelinek
Zakorzenienie

Ralph Demolka (7/10) - całkiem fajna bajka, świetna postać malej dziewczynki niezbyt zabawna, ale ciekawa fabuła. Sama animacja fantastyczna, kolorowo i bardzo pomysłowo warto obejrzeć jak ktoś lubi baje

i to tyle z ostatnich dni gdyż przerzuciłam sie na (za bardzo) wciągający serial
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:15   #4310
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
to tyle z ostatnich dni gdyż przerzuciłam sie na (za bardzo) wciągający serial
A jaki?
Stary 2013-02-02, 21:56   #4311
Marbella85
Zakorzenienie

Połów szczęścia w Jemenie / Salmon Fishing in the Yemen - 4/10. Zainteresował mnie trailer filmu i liczyłam na dobrą komedię romantyczną. A tu taka klapa, nudy straszne. Ewan McGregor gada celowo swoim szkockim akcentem, jakoś to mi nie pasowało. Obejrzałam ten film do końca tylko dlatego, że liczyłam na inne zakończenie (pewien wątek wskazywał, że nie będzie tradycjnego happy endu). Nudny film, nie polecam.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:57   #4312
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A jaki?

Homeland jestem wybredna jesli chodzi o seriale, sporo przerobilam i wciagneło mnie doslownie pare, dawno nie trafilam na nic ciekawego to teraz mam...
Stary 2013-02-02, 21:57   #4313
Anusia : )( :
Zadomowienie

Ja dziś obejrzałam "Irine Palm" - melodramat, przyjemnie się oglądało, ciekawy wątek, polecam.

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:57   #4314
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Połów szczęścia w Jemenie / Salmon Fishing in the Yemen - 4/10. Zainteresował mnie trailer filmu i liczyłam na dobrą komedię romantyczną. A tu taka klapa, nudy straszne. Ewan McGregor gada celowo swoim szkockim akcentem, jakoś to mi nie pasowało. Obejrzałam ten film do końca tylko dlatego, że liczyłam na inne zakończenie (pewien wątek wskazywał, że nie będzie tradycjnego happy endu). Nudny film, nie polecam.
zgadzam sie
Stary 2013-02-02, 22:03   #4315
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Myśl jak facet - miła komedia na sobotni wieczór do obejrzenia z przyjaciółką ja oglądałam z TŻ i chyba się trochę nudził :P
Stary 2013-02-02, 22:13   #4316
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
Myśl jak facet - miła komedia na sobotni wieczór do obejrzenia z przyjaciółką ja oglądałam z TŻ i chyba się trochę nudził :P
Fajny film, mnie się podobał
Stary 2013-02-02, 22:14   #4317
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Fajny film, mnie się podobał
mnie też, alę myślę, że jest on bardziej dla pań niż panów ;P ale wiadomo co kto lubi.
Stary 2013-02-02, 22:17   #4318
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
mnie też, alę myślę, że jest on bardziej dla pań niż panów ;P ale wiadomo co kto lubi.
no niektóre wątki nie pokazują tam facetów z dobrym świetle, ale oczywiście na koniec wsztyscy się zmieniają i są happy
Stary 2013-02-02, 22:21   #4319
Gosiurek
Wtajemniczenie

"Drogówka" - bardzo dobrze się oglądało 9/10
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:24   #4320
201612231846
Konto usunięte

Ja oglądałam ostatnio :,,Jestem Bogiem'' .

Nawet ok 7/10
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości